Kluivert: ‘Natuurlijk vind ik van mezelf dat ik al lang bij Oranje hoor’

Maandag, 18 maart 2019 om

Justin Kluivert heeft er begrip voor dat hij momenteel geen deel uitmaakt van de selectie van het Nederlands elftal. De aanvaller van AS Roma meldde zich deze week bij Jong Oranje; bondscoach Ronald Koeman van het 'grote' Oranje gaf de voorkeur aan Steven Berghuis. "Hij speelt elke wedstrijd", weet Kluivert, die met Jong Oranje op trainingskamp gaat naar Spanje en daar oefent tegen de Verenigde Staten en Egypte.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Had Justin Kluivert een oproep voor Oranje verdiend?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door steven west)

dan moet je eerst beter presteren bij AS Roma. hij heeft talent maar op dit moment zijn er betere opties

18 maart 2019 om 17:59

Jong Oranje, voor het echte Oranje eerst prestaties

18 maart 2019 om 19:00

Zegt hij toch ook ? Hij geeft aan dat wanneer je de feiten bekijkt het logisch is dat hij niet erbij zit

19 maart 2019 om 14:35

Lees jij wel eens een artikel of zeik je om het zeken? Hij is juist kritisch over zijn eigen spel. Vind dat hij volwassen reageert.

Vreemde reactie van Kluivert. Ja, hij geeft toe dat het logisch is dat hij niet geselecteerd is, wat betekent dat hij zelfkennis heeft. Vreemd vind ik het dan wel weer dat hij zelf vind dat hij allang bij Oranje had moeten zitten? Wat bedoelt hij precies? Gezien de situatie waar hij in zit is het toch logisch dat hij niet bij Oranje zit? Dat erkent hij zelf ook.

18 maart 2019 om 17:59

Hij vindt dat hij er kwalitatief bij hoort

18 maart 2019 om 18:44

Inderdaad een aparte kop. Al hetgeen wat hij verder uitlegt klinkt logisch in me oor. Jammer dat ze daar geen stukje uitpakken om als titel te gebruiken.

18 maart 2019 om 19:28

100% mee eens Frtorres... de kop suggereert iets compleet anders dan het werkelijke artikel.

18 maart 2019 om 23:35

Door deze titel word deze jongen neergezet als arrogant, terwijl het artikel juist duidelijk maakt dat hij het heel logisch vind dat hij er niet bij is. Helemaal met je eens!

Wat een ontzettend blinde reacties hier weer zeg. Het is zo duidelijk wat hij zegt, en ook erg realistisch en zelfkritisch. Hij geeft aan dat hij van zichzelf vindt dat hij er bij hoort te zitten, maar dat hij niet genoeg heeft laten zien en genoeg heeft gespeeld om geselecteerd te worden. Realistischer kan je het niet hebben, klopt als een bus.

Het blijft zonde dat Justin Kluivert zijn hoofd zo op hol heeft laten brengen door zijn zaakwaarnemer Raiola.

Hij gaat echt geen basisspeler bij AS Roma worden en ik vraag me met welk gevoel hij naar Real Madrid-Ajax heeft zitten kijken.

Justin zat niet eens bij de AS Roma selectie voor de CL tegen Porto, dan heb je dus totaal geen vooruitgang geboekt.

Hij heeft zich ook niet heel geliefd gemaakt bij het grote publiek en ook niet bij Ajax achterban.
Al zou hij terug willen keren, hij heeft zelf de deur achter zich dichtgegooid.

Al met al een hele domme zet om zo snel bij Ajax te vertrekken en ik denk dat ie dat zelf ook wel weet.

Nog 2/3 jaar en dan voetbalt ie op het niveau Genua, Udinese, Torino of in UK bij een club als Newcastle, Brighton, QPR of iets dergelijks.

Zo is zijn carrière alweer beëindigt voordat ie goed en wel begonnen is.

18 maart 2019 om 22:36

Speelde ik maar bij deze clubs

18 maart 2019 om 23:15

Je maakt je alleen geliefd als je bijtekent, ongeacht wat er daarna gebeurt.
Zo staan de ‘echte’ Ajax supporters er blijkbaar in. Of je moet de Boer heten, dan maakt het niet uit dat je je brutaal opstelt tegenover een trainer of dat je een arbitrage zaak tegen Ajax aanspant. Ik snap er niks van dat men zich zo negatief tegenover Kluivert opstelt.

Ook het te pas en te onpas over Raiola blijven roepen dat hij spelers het hoofd op hol brengt.
Ik heb nog nooit een speler horen klagen over Raiola. Maar ik lees natuurlijk niet alles.

Ik heb Kluivert ook nooit negatief horen babbelen over Ajax en op arrogantie heb ik hem ook nooit kunnen betrappen.

Velen zijn van mening dat zijn avontuur gedoemd is te mislukken. Maar een jongen van 19 jaar , die in Italië al in 21 wedstrijden heeft mogen opdraven, kan je toch moeilijk nu al afschrijven. Dat is zelfs in de Nederlandse competitie een mooie prestatie.
Hij had beter nog een jaar bij Ajax kunnen blijven zeggen velen. Waarom vraag ik me af. Zou hij gegarandeerd een basisplaats hebben? Wisten we van te voren dat Ajax het zo goed zou doen in Europa? Wisten we van te voren dat Ajax zich überhaupt zich voor de Champions League zou kwalificeren. En bovendien , als hij niet zou bijtekenen, dan zou hij waarschijnlijk niet eens op de bank mogen zitten. Dan zou ik ook willen vertrekken. Dan heeft hij nu al meer minuten mogen maken dan hij bij Ajax zou mogen maken.

In elk geval wat je ook van Kluivert vind en wat mensen ook vinden van zijn (gebrek) aan talent, hij heeft nu al een avontuur beleefd , waar meer dan 90 procent van alle Nederlandse voetballers alleen van mogen dromen.

19 maart 2019 om 07:46

@stua

De situaties van de Boertjes en Kluivert vergelijken slaat in mijn ogen nergens op. De Boertjes hadden al het 1 en ander al betekend voor Ajax en waren ook een stuk ouder. Zij konden een droomtransfer maken wat heel begrijpelijk is.

Dat jij Kluivert nooit negatief over Ajax hebt horen praten en hem niet op arrogantie hebt kunnen betrappen dat kan natuurlijk. Maar helaas voor jou is het toch wel degelijk zo. Heb geen zin om al die uitspraken van Kluivert erbij te halen. Maar dat is makkelijk te googelen!

En natuurlijk is hij nog jong en kan hij het nog maken. Hopelijk voor hem lukt het hem ook. Maar persoonlijk hoop ik hem nooit meer bij Ajax te zien. Op een gegeven moment ging het bij Ajax alleen nog maar over Kluivert en zijn zaakwaarnemer. Teveel randzaken wat je als club in mijn ogen beter buitenboord kan laten.

En is voor beiden partijen het beste geweest dat zij afscheid hebben genomen en daar moet je het ook gewoon bij laten.

19 maart 2019 om 14:28

Dat je het van de Boertjes kan begrijpen, dat snap ik niet. Ze hebben de club en de trainer door het slijk gehaald. En je zegt op een gegeven moment ging het bij Ajax alleen over Kluivert en zijn zaakwaarnemer. Wel daar heeft Kluivert nooit aan meegedaan. Dat ging buiten hem om in de media. En kom maar wel met voorbeelden, want zoals jij het stelt, heb jij geen Google nodig.

21 maart 2019 om 00:38

@stua

De Boertjes hadden met Ajax alles gewonnen wat er te winnen viel. En ook waren zij een stuk ouder. Dus absoluut niet vergelijkbaar.

De contractonderhandelingen met Kluivert en Ajax heeft iets van 9 maanden geduurd. Er werd ondertussen genoeg geschreven en gedaan.

Weet niet of ik linkjes mag plaatsen. Maar google Kluivert, Interview, Volkskrant. Daar laat hij zich negatief uit over de club. Op zich best lachwekkend met wat wij nu weten.

Succes!!

Alles voor de clicks he VZ. Lekkere kop weer...

Overigens leuk dat Kluivert dit van zichzelf vindt, maar als hij volgend seizoen nog steeds geen structurele basisspeler bij AS Roma is heeft hij een groot probleem. Want in het derde seizoen gaat dat ook niet meer lukken en zal hij tegen die tijd bij een lagere club moeten laten zien dat Roma ongelijk heeft. Dat moet op zijn beurt dan wel direct fenomenaal zijn, wil hij daar niet minstens twee seizoenen blijven. Dan is hij met 22 of 23 jaar nog steeds jong, maar is zijn achtergrond wel een stuk twijfelachtiger. Dat hoeft niet het einde te betekenen, maar ik vrees dat hij dan wel de boot mist om werkelijk Europese top te worden.

Maar goed dat De Ligt sterker in zijn schoenen staat anders was die ook al lang door Raiola ergens anders gestald. Kluivert kan niets anders zeggen dan dat hij hard moet werken want heeft geen enkel recht om speeltijd te eisen bij zijn huidige club. Overigens komt hij zeer reëel over in dit interview. Dat is een goed teken en kan betekenen dat hij door begint te krijgen dat hij zich te overmoedig opgesteld heeft vorige zomer. Ik denk toch dat hij allang bij de Oranje selectie had gezeten als hij was gebleven. Maar goed dat zullen we nooit weten. We zullen zien wat zijn toekomst brengt....

18 maart 2019 om 23:38

De Ligt is ook nog erg jong (19?) en vertrekt ook vrijwel zeker na dit seizoen. Verschil is wel dat de Ligt (veel) meer wedstrijden in het eerste in de benen heeft dan Kluivert. Ben wel nog steeds positief over Kluivert’s kwaliteiten en denk ik dat hij er uiteindelijk toch we komt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 12
2210 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

50 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 AS Roma 12 3 3 1
2018/2019 AS Roma 29 1 2 0
2017/2018 Ajax 30 10 2 0
2016/2017 Ajax 14 2 3 0
2016/2017 Jong Ajax 8 2 0 0

In de wandelgangen

Vrijdag 13 december
Barcelona lijkt Juan Larios kwijt te raken aan Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren