Koeman: ‘Ik sprak al met hem voordat de Marokkaanse bond dat deed’

Maandag, 18 maart 2019 om

Mohammed Ihattaren breekt dit seizoen door bij PSV en ook in Zeist is de naam van de jongeling al gevallen. Bondscoach Ronald Koeman volgt veel jonge spelers voor het Nederlands elftal en Ihattaren is zeker geen uitzondering. De middenvelder moet echter nog kiezen tussen Nederland en Marokko. Koeman hoopt dat de talentvolle Utrechter voor Oranje zal kiezen, zo bekende hij op de persconferentie voorafgaand aan de EK-kwalificatieduels tegen Wit-Rusland en Duitsland.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Mohammed Ihattaren voor het Nederlands elftal gaat kiezen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door koftheprof)

Lekker voor Marokko kiezen jongen. Daar zijn ze trots op je omdat je presteert, want je wordt al sinds jonge leeftijd uitgenodigd voor de jeugdelftallen... Of kies vanwege je omgeving, die onder druk gezet worden door een groep binnen de Marokkaanse gemeenschap. Maar wel constant lopen verkondigen dat Nederlanders hem pas als Nederlander zien als hij presteert

18 maart 2019 om 17:25

Waarom zien Nederlanders hem pas als Nederlander als die presteert? Vind dit best wel een misselijke reactie om eerlijk te zijn. Zal het op persoonlijk vlak houden. Ik heb in de top sport niets gepresteerd word ik nu dan niet gezien als Nederlander?

18 maart 2019 om 17:41

Dat is niet mijn mening maar vaak een veelgebruikt argument om te kiezen voor Marokko. Het heeft dus niets met jou persoonlijk te maken, maar jou mede Marokkanen zien het vaak op die manier.

18 maart 2019 om 18:35

Okay zo kan ik je reactie nog enigszins begrijpen. Jammer dat er zo gedacht word dan.

Ik hoop dat Ihattaren voor Nederland kiest , maar ben bang dat hij voor Marokko kiest is meer trots te behalen voor Marokkanen dan bij Nederland.

18 maart 2019 om 17:04

Op grond van wat is dat zo?

dat doet Koeman toch een stuk beter dan onze grote vrienden Blind en Van Basten destijds

18 maart 2019 om 17:07

Eens,als zij er nou voor gezorgd hadden dat ziyech voor Nederland had gekozen,dan zouden jongens als mazraoui,Amrabat,idrissi en denk ihattaren ook,gewoon voor Nederland hebben gekozen,ziyech was de eerste speler die goed genoeg voor oranje was,maar toch voor marokko koos,veel van die jongens kijken naar ziyech op en denken als misschien wel de beste voetballer van Nederland dat doet,waarom ik niet...nog steeds doodzonde dat ziyech niet in het Nederlands elftal speelt!

18 maart 2019 om 17:11

Heeft gewoon te maken met het presteren van het Nederlands elftal. Daarnaast weten de drie spelers die jij opnoemt dat de kans klein zou zijn dat ze een vaste waarde in het Nederlands elftal zouden worden.

18 maart 2019 om 17:18

Precies marieke dat heb je heel goed, dan zag oranje er nu heel anders, blind heeft het nls elftal eigenlijk goed verpest met spelers als ziyech idrissi mazroui had je veel opties kunnen hebben maar helaas

18 maart 2019 om 17:28

Voor wie zouden zij nu basis staan? Mazraoui is geen back en kan ook gewoon niet verdedigen. In de champions league is die bij Ajax ook telkens de zwakte schakel. Verbloemt het door soms een goaltje mee te pakken, maar verdedigen kan die niet. Wat betreft de andere twee neem ik geen eens de moeite om het te beargumenteren.

18 maart 2019 om 17:28

@kleinegeneraa7

dat zou kunnen maar Ziyech zou ook bij Oranje denk ik een van de betere spelers zijn geweest. die zet met een geniale steekpass zo een aanvaller vrij voor de goal. jammer dat dat toen is gebeurd maar mooi om te zien dat Koeman die jongens wel op tijd probeert binnen te halen

Duimen dat hij voor Nederland kiest, kan Koeman in ieder geval niet verweten worden dat hij er niet genoeg aan heeft gedaan zoals dat bij Danny Blind & Ziyech wel het geval was..

Mocht je dit lezen: Zo lastig is het niet om in Oranje te komen Ihattaran! Be like Guus Til. Speel niet eens echt goed, kijk lief en praat naar het mondje van de doorsnee schoonvader of schoonmoeder. Voor je het weet zit je erbij jongen!

18 maart 2019 om 17:44

Dan zou ik zeggen, zorg voor diepgang en rendement in je spel. Til is net als davy Klaassen en Marco van Ginkel een veelscorende middenvelder. Als Ihattaren dat rendement kan koppelen aan een bovengemiddelde techniek die hij al heeft, dan is hij de komende 15 jaar international

nou idrissi is blijkbaar niet genoeg voor oranje,en ihattaren wel? kom er maar in.

Soms moet je ook zelfreflectie hebben. Is het wel reëel als ik voor Oranje kiest? Kan ik het niveau wel aan?

Er zijn ook genoeg spelers die voor oranje gekozen hebben en nooit meer zijn opgeroepen, terwijl die jongens gewoon bij een ander land konden presteren. Maar daar zeggen wij ook niks over. Voetbal is een harde wereld.

18 maart 2019 om 20:07

Je hebt het nu over jongens als Yildirim, Bakkal, El Ghazi en Maher? Die eerste 2 hebben echt nooit meer het niveau gehaald en zouden ook amper waarde hebben gehad voor Turkije en Marokko. El Ghazi en Maher zijn volgens mij nog niet helemaal uit beeld en zouden ook flinke concurrentie binnen het Marokkaanse elftal ondervinden. Zodra ze presteren, kunnen ze op basis van talent gewoon mee bij Oranje.

19 maart 2019 om 13:18

Ik heb het over het algemeen en niet die specifieke spelers. Het is natuurlijk makkelijk om achteraf te praten. Een Prince Boateng werd ook afgeschreven door Duitsland en ging voor Ghana spelen en was in die periode zelfs een van de beste middenvelders van de wereld. Dus je weet nooit hoe het gaat.

Mijn punt was meer om duidelijk te maken dat er 2 kanten zijn. Maar wij praten altijd over 1 kant. En nogmaals als speler zijnde moet je ook een goeie zelfreflectie hebben om de juiste keuzes te maken.

Goed om te weten dat Koeman niet blind is. en ook geen Blind is.

Deze jongen is een uitzonderlijk talent. Een echte creative, balvaardige middenvelder die ook nog eens een goeie bouw heeft. Van dit soort middenvelders hebben we er nog geen 3 in alle jeugdopleidingen van Nederland. Zou mooi zijn als hij gewoon voor Nederland uitkomt. maar goed, het is zijn keuze.

En trouwens, mensen die Marokkaanse voetballers die voor Marokko kiezen (omdat ze kansloos zijn voor Oranje) van alles verwijten moeten maar eens opzoeken hoe zo een speler, en vooral zijn familie wordt behandeld binnen de Marokkaanse gemeenschap. Zoek maar eens op wat de familie van Maher allemaal heeft meegemaakt. Het was in de tijd Afellay een stuk makkelijker, nu is dat allemaal anders.

18 maart 2019 om 17:45

Wat gebeurt er dan met die families binnen de Marokkaanse gemeenschap?

18 maart 2019 om 18:40

dit is best simpel,ze zeggen je (moet) voor marokko kiezen dat is jou vaderland,maak ons trots enzo,zo gaat dat 99%,ook bij de turken,

Die bezwijkt nog wel onder de druk van zijn omgeving. Dat wordt de volgende Nederlander in de Marokkaanse selectie. Opvallend dat er meer Nederlanders dan Fransen bij Marokko spelen. Vraag me af wat daar de reden voor is. Er zijn toch meer Marrokanen in Frankrijk? Kiezen ze daar wel voor Frankrijk of voetballen ze hier gewoon beter?

18 maart 2019 om 19:43

Er zijn ook heel veel Fransen Marokkanen die voor Marokko kiezen denk aan jongens als Mendyl en Harit die bij Schalke 04 spelen. Ait Bennasser ( Monaco ) Benatia Saiss ( Wolverhampton Wanderers ) Belhanda ( Galatasaray ) en zo kan ik nog wel effe doorgaan.

18 maart 2019 om 20:44

Alleen Adil Rami wordt geselecteerd. Als je kijkt naar de jeugdselecties van een Lyon of PSG, zie je vrij weinig marokkanen. Marokkanen hebben het ook wat lastiger in Frankrijk omdat daar fysieke kwaliteiten wordt gehecht maar ook een Griezmann is daar nooit doorgekomen. Een Mazraoui was daar wss nooit doorgebroken. Deschamps speelt ook liever met een Matuidi dan een Fekir ofzo (algarijns maar oke).

Ik snap nooit waarom men altyd zo moeilijk doet over de keuze van het nationale team. Wat de betreffende speler ook kiest het heeft voordelen voor beide landen. Kiest hij voor marokko dan is hij ambassadeur voor nederlandse voetbal in marokko en maakt hij reclame voor het nederlandse voetbal voor de ogen van de hele wereld. Kiest ie voor nederland dan is het hetzelfde verhaal. Dan is ie ambassadeur van marokko

Ik vind wel dat bij veel leden hier jongens als Mazraoui worden afgemaakt terwijl een jongen als Veltman niks fout kan doen. Ihattaren moet gewoon zijn hart volgen anders word je net als El Ghazi aan de kant gezet. Die heeft ook voor Oranje gekozen net als onze grote vriend Maher je word zo aan de kant gezet als je minder presteert. Bij Marokko blijven ze je oproepen ook al speel je in de zandbak zoals bijvoorbeeld jongens als El Ahmadi Amrabat en Boussoufa. Voor Marokko zijn de jongens helden bij Oranje zijn ze een van de zovelen. Ziyech is enorm populair in Marokko terwijl hij hier in NL word afgemaakt. De gebeurtenissen in URK helpen natuurlijk ook niet zomaar een onschuldige mevrouw en haar zoontje van 16. Gaan bestormen met 100 man dat is hoe ze over ons denken hierzo je word altijd gezien als de Marokkaan. Ik zou altijd voor Marokko kiezen en nooit voor Oranje willen spelen.

18 maart 2019 om 20:30

Dan lees je iets anders dan ik, Veltman wordt hier bijna structureel uit gemaakt tot een zwakke schakel met vieze maniertjes. Tuurlijk blijven ze je oproepen voor Marokko, ze hebben niet echt iets veel beters. De gebeurtenissen in Urk zijn uiteraard erg te betreuren maar ik betwijfel of dit direct invloed heeft op zijn keuze. Ziyech en Mazraoui zijn goede vrienden ik denk dat dat zijn keuze zeker beïnvloed heeft, dit in tegenstelling tot Ihattaren die bij PSV voetbalt (en met Afellay nu...). We gaan het zien, laten we het deze jongen gewoon gunnen en genieten van zijn voetbal kunsten waar hij ook voor kiest.

20 maart 2019 om 23:54

Als ze alle Marokkanen ongeacht prestaties blijven oproepen wordt datwel een grote selectie zeg. Oh je lult maar wat in de rondte.

Je moet die gasten helemaal niet uitnodigen totdat ze goed genoeg zijn om in Oranje te spelen. Als ze daarvoor al voor Marokko kiezen of welk land dan ook moeten ze lekker daar gaan spelen. Je bent of Oranje ambitieus of niet en zoniet wil ik niet eens blij zijn met zo’n gast in ons team. Met Ziyech ook zo’n gezeik, wordt maar lekker marrokaan dan en ga lekker Afrika cup tegen Mali en Tsjaad spelen, veel plezier!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 12
2210 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

8 fans
17 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Jong PSV 1 2 0 0
2019/2020 PSV 13 2 0 0
2018/2019 Jong PSV 2 1 0 0
2018/2019 PSV 12 0 0 0
2018/2019 PSV U19 12 5 0 0
Laatste voetbalnieuws

Ihattaren breekt record van Ronaldo bij nieuwe teleurstelling PSV

PSV heeft zijn Europese seizoen donderdagavond afgesloten met een teleurstellend resultaat. De al uitgeschakelde ploeg van trainer Mark van Bommel kwam tegen Rosenborg BK niet verder dan 1-1. Het enige lichtpuntje...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 13 december
Barcelona lijkt Juan Larios kwijt te raken aan Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren