Ajax langer door met Overmars: ‘Er zijn hier nog genoeg uitdagingen’

Maandag, 18 maart 2019 om

Marc Overmars gaat zijn contract bij Ajax verlengen, zo maken de Amsterdammers maandagmiddag bekend via de officiële kanalen. De twee partijen willen de samenwerking verlengen tot medio 2024 en dat is goed nieuws voor de supporters van de club. De directeur voetbalzaken werd in de afgelopen dagen namelijk nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar Arsenal, maar lijkt nu voorlopig in de Johan Cruijff ArenA actief te blijven.

Overmars werd in 2012 aangesteld als directeur voetbalzaken en heeft het nog altijd prima naar zijn zin in Amsterdam. "We maken stappen met zowel de jeugdopleiding als met het eerste elftal. Sportief gezien willen we nog veel laten zien. Wat voor mij ook belangrijk is, is dat het prettig werken is met de mensen om mij heen. Daar haal ik plezier en voldoening uit. Er zijn bij Ajax nog genoeg uitdagingen en ik heb het hier naar mijn zin", vertelt de 45-jarige Overmars in het persbericht.

De oud-prof werd de laatste tijd steeds vaker gelinkt aan een terugkeer bij Arsenal, waar hij als speler drie seizoenen actief was. "Overmars liet ons weten sterk het gevoel te hebben nog niet klaar te zijn bij Ajax. Hij weet dat wij erg tevreden zijn over zijn functioneren. Hij heeft een enorme bijdrage geleverd aan de ontwikkelingen die Ajax zowel sportief als financieel heeft doorgemaakt in de jaren waarin hij deel uitmaakt van de directie. We zijn blij dat Marc Overmars zich voor een langere periode aan Ajax wil verbinden", voegt president-commissaris Leen Meijaard toe.

Een rentree bij the Gunners lijkt voorlopig dus niet op de planning te staan voor Overmars. De Engelse topclub wilde hem graag naar Londen halen, maar Overmars kiest voor een langer verblijf in Amsterdam. Diverse Engelse media waren er zeker van dat de voormalig vleugelaanvaller zijn handtekening ging zetten in het Emirates Stadium. Ook Monchi stond op het verlanglijstje van Arsenal, maar hij koos na zijn vertrek bij AS Roma voor een terugkeer bij Sevilla.


Poll

Denk jij dat Marc Overmars de komende vijf jaar bij Ajax blijft?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

96 reacties (laatste reactie door binny)

Toch nog goed nieuws deze dag.

18 maart 2019 om 16:16

Ik vind het nogal balllen van de man. Wat had hij makkelijk op een hoogtepunt eruit kunnen stappen nu hij Ajax terug naar Europees succes heeft begeleid....

Nu staat ie voor een enorme uitdaging: zou zomaar kunne dat met een beetje pech Onana, de Ligt, Ziyech, vd Beek, Neres weggaan.... Na Frenkie en het toch ouder worden van Hntelaar en Schone is dat voor volgend jaar toch niet op te vangen?
Of ben ik nou te zwartkijkerig? (zal wel aan gisteren liggen

18 maart 2019 om 16:26

Het is juist zijn baan om te zorgen dat die bovengenoemde jongens Niet allemaal tegelijk vertrekken toch. En met het geld dat binnenkomt van degenen die wel vertrekken, en dan hebben we het over een aardige smak geld, moet hij nieuwe kwaliteit aan de selectie toevoegen. Hij kan nu eindelijk de vruchten gaan plukken van zijn eigen top beleid. Lijkt me heerlijk werk.

18 maart 2019 om 16:28

denk dat ie bij ajax meer mogelijkheden heeft dan bij arsenal.
Er is veel werk te doen deze zomer, maar wel met een goed gevulde portemonnee. Als de verhalen kloppen heeft arsenal gewoon te weinig budget om mee te doen om het kampioenschap. Dan moet hij heel creatief te werk gaan en de portemonnee gaan vullen met kopen en verkopen, maar voordat je echt resultaat op het veld ziet ben je een paar jaar verder. En een paar jaar is heel veel in de top van het voetbal.

18 maart 2019 om 16:32

Dit wil hij dus blijkbaar ook die uitdaging aan gaat, dat is wel typisch des Ajax.

18 maart 2019 om 16:35

ik ben misschien iets te zwartkijkerig, maar 6,7 spelers uit je basiskern vervangen in 1 x, dat lukt niemand. Met wat voor portemonnee dan ook.

Over het niet vertrekken...je kan pech hebben zeg ik. Als er nog eens 45 mio voor neres of vd Beek wordt geboden. Is het dan wel verstandig om weer te weigeren?

Enige wat ik zeg...ik benijdt de man niet en vind dat ie ballen heeft. Bij Arsenal was alleen maar de weg omhoog mogelijk. Bij Ajax, en dat weten we allemaal, wordt er bij snelle uitschakeling of zelfs geen CL volgend jaar, al snel weer om zn hoofd geroepen.

18 maart 2019 om 16:40

Ik denk dat je inderdaad nog een kater hebt van gisteren. Was een erg slechte wedstrijd en was zelf ook behoorlijk pissig.

Hij toont inderdaad durf dat hij blijft. Maar bovenal toont hij loyaliteit, en toont hij dat hij een visie heeft die hij wilt uitvoeren. Het was erg makkelijk geweest om naar Arsenal te gaan maar in plaats daarvan neemt hij zijn verantwoording om Ajax te sturen. Ben benieuwd met wat voor verassingen hij komende zomer aankomt..

Beste nieuws van deze vervelende dag.

18 maart 2019 om 16:42

Ik weet niet wat er financieel mogelijk is bij Arsenal, wat ik wel weet dat er meerdere teams zijn die meer te besteden hebben dan Arsenal. Maar ja misschien nu wel een goed moment om in te stappen

18 maart 2019 om 17:00

@origineel

Mwaa ben niet pissig en was het ook niet echt. Werd er slecht gevoetbald, tuurlijk. Maar het zat ook niet bepaald mee. Ziyech die vroegtijdig uitvalt. Bij de goal tikt Onana tot 2 keer toe de bal aan en dan precies zo dat hij bij een AZ speler terecht komt. Vervolgens heb je ook nog een aantal doelpogingen waarbij de keeper van AZ goed red. Tja dan kun je tegen puntenverlies aanlopen. De wedstrijd van gisteren was ik vooral teleurgesteld. Want links om of rechts om ze vochten er wel voor als team. Dat AZ vervolgens een paar grote mogelijkheden krijgt in de counter, tja vind je het gek als je massaal naar voren gaat. In tegenstelling tot eerdere verliespunten had ik hier vrij weinig aan te merken op de inzet en dat mag en moet je minimaal elke wedstrijd zien.

Dat Overmars verlengd is gewoon fantastisch. Al verkoopt die ze alle elf, heb nu al zin in welke verassingen we dan te zien krijgen. Daar zitten zeker en vast hele leuke spelers tussen.

Wat ik trouwens nog leuker vind, Labyad kan lekker opzoek naar een nieuwe club. Zowel tegen PEC als tegen AZ werd Noa ingebracht als aanvallende middenvelder. Toch een beetje het plekje waar Labyad het mocht laten zien. Die zat bij beide wedstrijden op de bank, maar werd toch echt gepasseerd. In het kader van de jeugd gaat weinig kansen krijgen bij Ajax, is dit toch echt een leuke en belangrijke. Jeugd wordt niet uit het oog verloren, ongeacht wat betaald is voor spelers.

18 maart 2019 om 18:09

@Clarkkent2: Ja, dat is dan verstandig om te weigeren inderdaad wat mij betreft. Dat geld daar heeft Ajax inmiddels wel voldoende van. Zilverwerk moet er komen. En zoals je zegt: 6 a 7 basisspelers vervangen gaat niet, ook niet met veel geld. Zorg dan dat je niet in die situatie komt en zeg na vertrek van De Jong, De Ligt en Ziyech gewoon 'niet te koop' tegen elk bod dat binnen komt. Ajax heeft de financiële situatie gecreëerd waardoor dit mogelijk is namelijk.

18 maart 2019 om 18:21

Precies. Overmars moet na 4 spelers gewoon de deur dichtgooien. Als dit van te voren duidelijk gecommuniceerd word moet dit wel te doen zijn.

Dus deze zomer Frenkie, De Ligt, Ziyech en één van de andere uitblinkers. Daarna de deur dichtgooien en met gerichte aankopen volgend jaar een vergelijkbaar elftal op de been brengen. Liefst met iets meer mogelijkheden in de selectie. Dolberg als eerste spits en geen snelheid en diepgang op de vleugels is te beperkt.

18 maart 2019 om 19:13

"precies. Overmars moet na 4 spelers gewoon de deur dichtgooien. "
Dat is makkelijk om te schrijven, Maar als straks het halve team weg is, wie van de overgeblevene zou dan weer opnieuw mee willen opbouwen. Dan kun je komen met 'ze staan onder contract' wat natuurlijk klopt, echter, motivatie en karakter moet dan naar boven komen. Is dat dan nog wel te verwachten.

Dolberg als eerste spits? Sorry, die is het helemaal kwijt en kun je het beste verkopen. KjH blijft nog een jaar, die kun je beter opstellen met zijn dan 35 jaar als Dolberg.

18 maart 2019 om 19:24

Vorig seizoen was er ook heel veel interesse in meerdere spelers. Toen heeft Overmars alleen Kluivert niet weten te overtuigen, dus ik verwacht dat hij dit jaar zeker weer een aantal spelers kan overtuigen om te blijven.

Dolberg als eerste spits is inderdaad te weinig, dat is ook wat ik aangaf. Misschien een beetje ongelukkig neergezet. Dolberg als eerste spits baart me zorgen. Net zoals het gebrek aan diepgang op de vleugels mij zorgen baart. Volgend seizoen graag 3 types Neres in de selectie zodat je altijd met echte vleugels kunt spelen wanneer nodig.

Top nieuws! Werk aan de winkel deze zomer!

18 maart 2019 om 19:55

Topnieuws voor de bankrekening van Ajax. Maar geen goed nieuws voor de prijzenkast van Ajax. Overmars is namelijk niet goed genoeg als inkoper gebleken.

18 maart 2019 om 20:13

Overmars koopt spelers, maar kan geen evenwichtige selectie bouwen.
Zie reserve keeper, Blind gehaald als verdediger, Masraoui noodgedwongen rechtsback, geen backup voor de linksback positie.....
Overmars haalt te veel spelers zonder plan er achter. Blind vind ik daar een duidelijk voorbeeld van.
Ik mis ook al jaren een sloper in de selectie. Iemand die binnen het veld de boel op scherp zet en evt eens op de training een schop kan uitdelen om de boel op scherp te zetten. Een Poulsen bijvoorbeeld. Het aspect lengte en fysiek is vaak onder belicht.

Maar ik ben ook blij dat Overmars blijft. Ajax krijgt een druk transfer window. Verkopen kan Overmars gewoon heel goed de laatste jaren. Maar ik zou graag een TD naast hem zien

18 maart 2019 om 20:17

Ja, als Ajax nog een topinkoper als TD kan aanstellen zou het ideaalbeeld zijn.

YEAAAHH. Overmars is een topper.

18 maart 2019 om 17:25

Vind ik ook. Alleen jammer dat veel mensen een beetje met de wind meewaaien. Als Ajax geen kampioen wordt moet de directie opstappen etc. En nu wordt het contract verlengd en is alles koek en ei. Overmars heeft al jarenlang goed werk geleverd en VD Sar is aan het groeien binnen zijn functie. Overmars heeft echt wel spelers gehaald waar we niks aan hebben, maar als je het huidige Ajax ziet verdient hij een enorme pluim. Ik ben blij dat hij blijft, een positief uithangbord voor de club en bovendien ook nog gewoon een vent die zijn kop gebruikt. Het enige waar ik voor vrees is dat Ajax nu door de vele inkomsten opeens ook 10x.zoveel voor spelers moet betalen, dat is dan maar de keerzijde van financieel succes.

Toch nog goed nieuws vandaag.

Geweldig nieuws ben zeer benieuwd naar aankomende zomer wat voor werk hij gaat leveren

Fantastisch nieuws! Hopelijk schrikken we Arsenal hiermee af. De huidige financiële situatie is te danken aan Marc 'Netto'

Wauw, ook lekker zeg. Heeft enorm goed werk geleverd tot nu toe.

18 maart 2019 om 20:08

5 jaar op rij geen titel waarschijnlijk... Hoezo enorm goed?

Uitstekende zet van Ajax. Zou geen idee hebben wie hem zou moeten opvolgen als hij vertrok.

Denk dat dit wel echt goed nieuws is voor Ajax. Kan de uitloop na dit seizoen dan goed begeleiden

Beste verkoper van Nederland, en qua inkopen is hij ook progressie aan het maken.

Goede zet van Ajax als je het mij vraagt. Sinds dit seizoen een goede lijn ingezet qua aankoopbeleid. Wellicht niet dit jaar, maar de prijzen kunnen niet lang uitblijven op deze manier.

Heel mooi nieuws. Doet uitstekend werk voor Ajax

Straalt ook daadkracht uit. Net nu in het nieuws komt dat Arsenal wellicht nog meer interesse in hem heeft dan voorheen, een teken afgeven en verlengen. Top.

Heeft natuurlijk de financiële middelen om een goede selectie neer te zetten, maar heeft dat ook zelf voor elkaar gekregen. Blijkbaar een goede onderhandelaar gezien de transfersommen van afgelopen maanden. Goed nieuws voor Ajax. Denk alleen dat Hansje1969 er iets minder blij mee is

Goed nieuws inderdaad, fijn om echte Ajacieden aan het roer te hebben zeker wanneer het zulke bekwame als Overmars zijn.

Dat zal een opluchting zijn voor de Ajacieden (m.u.v. Hansje). Lijkt me ook terecht; de man doet goed werk.

Ahaha Overmars heeft de interesse van Arsenal gebruikt om zijn contract bij Ajax nog wat op te waarderen. Paar lekker Bonusjes een toegevoegd voor dit jaar, met als gevolg dat als Ajax de Titel en of Beker pakt, Marc Netto er weer warmpjes bij zit.

Heel tevreden met deze contractverlenging!

18 maart 2019 om 16:21

Ik denk dat hij financieel al onafhankelijk is. Deze man hoeft niet op een houtje te bijten (als de foto dat al niet duidelijk maakte).

18 maart 2019 om 19:57

Maar hij krijgt wel een bonus voor de verkochte spelers, dus hij kon wel eens meer verdienen bij Ajax dan hij bij Arsenal zou doen.

18 maart 2019 om 20:44

Ik geloof niet dat dat zijn (primaire) drijfveer is,

18 maart 2019 om 16:34

Kan ook best zo zijn dat ze deze contractverlenging gebruiken om nog meer geld van Arsenal te kunnen vragen. Als ze hem echt willen hebben , moeten ze nu aardig in de buidel tasten....

18 maart 2019 om 18:02

Lol de familie overmars is allang voorzien. Ook buiten het voetbal

18 maart 2019 om 19:33

Precies, Overmars heeft al tijdens zijn voetbalcarriere goed voor zijn geld gezorgd. 1 van de weinige voetballers die op moment van stoppen meer geld had dan hij alleen had verdiend doordat hij spaarde en veel (in vastgoed) investeerde. Overmars is volledig financieel onafhankelijk en hoeft het bij Ajax echt niet voor het geld te doen.

Heel fijn. De man is goud waard voor Ajax en het Nederlandse voetbal. Heeft er mede voor gezorgd dat NL weer op de kaart staat voor buitenlandse toptalenten, en de Eredivisie nog altijd als springplank naar de Europese wordt gezien. Top manager die een steeds groter netwerk blijkt te hebben opgebouwd.

Yeah, hoopte zo dat hij niet zou gaan.

Heel goed nieuws. Aankomende zomer staat de grootste uitdaging voor Overmars te wachten.

Nou even seizoen uitzitten zonder serieuze prijs dan in de zomer even smijten met geld om een selectie te krijgen die niet onder doet voor die van dit jaar en dan eindelijk een prijs pakken.

Ik weet het niet hoor. Normaal wordt een TD afgerekend op prijzen, maar Overmars kennelijk niet. Mocht Ajax dit jaar opnieuw geen kampioen worden, dan heeft hij het sportief gezien gewoon niet goed gedaan. Als handelaar in spelers wel, maar volgens mij is Ajax in eerste instantie een voetbalclub die prijzen moet winnen en geen handelshuis.

18 maart 2019 om 16:22

Dit jaar is gewoon een sportief goed jaar. Leuk europees seizoen en 2e worden is niks mis mee, net als 2 seizoenen terug. Echter over 5 jaar genomen is het natuurlijk minder.

18 maart 2019 om 16:30

Het glas is zowel halfvol als half leeg.

Dus jij vind dat Marc het niet goed heeft gedaan als Ajax geen kampioen word?
Kijk eens naar de selectie die er op het veld staat.....
Kijk eens naar de NV met 180 mln op rekening.
Een aantal spelers die die gelden nog vele malen hoger gaan maken.

Dan ben ik wel geen Ajacied, maar ik vind dat Marc de ideale TD is.

Edit: Je hoeft enkel maar te zien met wat hij begon en waar de tussenstand momenteel is.

18 maart 2019 om 16:30

@master 1 wat kan een TD meer doen dan zo'n selectie samen stellen? Volgens mij voldoe je dan aan alle voorwaarden om kampioen te worden. De trainer moet het alleen nog afmaken. Het aanstellen van deze trainer zou dan zijn fout moeten zijn, maar de selectie mankeert vrij weinig aan.

18 maart 2019 om 16:32

2 keer kampioen, 4 keer tweede (waarvan 2 keer op zeer minimale achterstand; minder dan 3 punten), een JC Schaal, een EL-finale en nu een kwartfinale CL (en nog in de race voor kampioenschap en beker). Het kan zeker beter. Maar zo slecht als sommigen het willen doen lijken is het ook weer niet hoor. Neem daarbij dat hij Ajax van een finaciele ravage heeft omgetoverd in een steenrijke (voor Nederlandse begrippen) club en Marc heeft gewoon topwerk geleverd, zeker de laatste jaren.

18 maart 2019 om 16:42

Sander, hoewel je m.i. de onjuiste argumenten gebruikt (kampioensschappen van 2013 en 2014 geebruiken om een contractsverlenging in 2019 te onderbouwen), ben ik het wel met je eindconclusie eens.

18 maart 2019 om 17:11

Ik gebruik de titels van '13 en '14 niet om zijn contractverlenging te onderbouwen, ik breng enkel enige nuance in het 'sportief niet goed gedaan' verhaal van Master 1. Ajax had namelijk net zo goed 4 titels en een EL kunnen winnen in 6 jaar tijd met Overmars zijn werk. Dat Ajax een titel gratis weggeeft aan Psv, een EL-finale verliest en in datzelfde jaar 2 punten achter Feyenoord eindigt is natuurlijk niet de TD aan te rekenen. Die had die twee seizoenen zo blijkt gewoon een degelijke selectie op de been. Daar kun je hem op afrekenen, niet op het feit of die titel daadwerkelijk wordt of niet, dat is aan de trainer/spelersgroep.

18 maart 2019 om 17:25

De TD reken je af op de scouting, opleiding, aanstelling trainer, aan- en verkoopbeleid, verdere organisatie en de financiele balans. Hij schept de randvoorwaarden en die zijn prima bij Ajax. Inderdaad als je binnen 3 punten eindigt, zou je net zo makkelijk kampioen kunnen worden (balletje op de paal mag je de TD niet aanrekenen), wel als die achterstand 20 punten zou zijn, het spel armentierig etc (waar ken ik dat laatste toch van?)

18 maart 2019 om 19:22

Wanneer heeft Ajax een titel weggegeven aan Psv? Dan krijgt Ajax zeker alle titels van anderen kado? Als je doelt op 2016, toen is er geen titel weggegeven want een seizoen gaat over 34 wedstrijden.

18 maart 2019 om 19:40

Je snapt dondersgoed wat ik bedoel Kohaku: natuurlijk doel ik op 2016. Ajax stond dat seizoen vanaf speelronde 1 bovenaan en gaf op de slotdag de titel uit handen op bezoek bij een degradatiekandidaat. Dat is dus gewoon cadeau geven inderdaad vanuit Ajax' perspectief. Verder wil ik de discussie daarover niet verder aanzwengelen want daar gaat het hier totaal niet over. Ik omschreef het alleen om aan te geven dat die bewuste 2e plek geenszins invloed zou moeten hebben op het beoordelen van Overmars' prestaties. Als je een beetje logisch nadenkt snap je dat uiteraard zelf ook wel. En PS: Nee, Ajax krijgt niet al haar titels cadeau, wat is dat nou weer voor flauwekul. Je ziet zelf toch ook wel het verschil tussen hoe jullie (er vanuit gaande dat je een PSV supporter bent) de titel wonnen in 2015 bijvoorbeeld of hoe hij in de schoot geworpen werd in 2016. Zijn toch 2 totaal verschillende dingen of niet dan?

Na al het slechte nieuws vandaag een lichtpuntje ben ik blij dat overmars blijft

Ontzettend goed nieuws voor Ajax. Heeft met zijn aankopen de afgelopen jaren een grote bijdrage geleverd aan het Europese succes dat Ajax dit jaar en twee seizoenen geleden behaald heeft. Ik heb vertrouwen in hem en ben blij dat de club dat ook heeft.

Hij moet de vruchten van het beleid nog gaan plukken. De vruchten zijn nu het geld, maar met dat geld moet hij een gat creëren wat de komende jaren niet te overbruggen is met de andere topclubs in Nederland. Als hij nu weg zou gaan, gaat zijn opvolger met de credits er vandoor.

Nu direct een signaal afgeven naar de selectie van er mag nog 1 speler vertrekken de rest moet blijven. Wie er dan vertrekt ligt aan de speler zelf maar ik zou als ik Overmars was De Ligt aan zijn contract houden met toezegging om volgend jaar soepel te zijn. Ziyech laten gaan bij een goed bod en een passende vervanger halen en geen 18/19 jarig talent.

18 maart 2019 om 16:50

Mits je die spelers een contract gaat bieden van 6 miljoen per jaar gaat kan dit werken. Als je spelers gaat houden aan een contract van 1 miljoen per jaar terwijl ze ergens anders het 6-voudige kunnen verdienen, plus de sportieve uitdaging groter is, daar wordt het team niet beter van lijkt me.

18 maart 2019 om 19:24

Die contracten zijn er vooral om veel geld te kunnen vragen. Het is een utopie te geloven dat spelers als de Ligt drie jaar in het eerste van Ajax blijven spelen als er topclubs interesse tonen.

18 maart 2019 om 19:28

@droadnagel: Ziyech juist behouden en een “Engels salaris” bieden. Ik denk dat de absolute top niet voor hem komt, meer kaliber AS Roma. Dan liever proberen om Ziyech ‘voor altijd’ te binden!

Dikkere portemonnee bij Ajax dan bij Arsenal deze dagen

Overmars heeft helemaal geen trek in de stad. Nu kan hij lekker over de Epese hei rondlopen met zijn vrouw en zijn hond als hij een vrij moment heeft. Zijn kids hebben ook niet heel veel zin om weg te gaan. Dan is de keuze snel gemaakt. Voor het geld hoeft hij het niet te doen.

Had ook niet anders verwacht. Hij kon het niet maken om Ajax met de komende zomer in zicht in de steek te laten. Super nieuws dit.

Na het klote nieuws toch een klein beetje goed nieuws. Ik denk aan de nabestaande wat erg dit

Opzich mooi, maar ik ben eigenlijk niet zo blij met de gang van technische zaken. Overmars is de juiste man als het gaat om aankoop en verkoop, maar ik baal ervan dat plan Cruijff niet meer gevolgd wordt.

Nu zit Ten Hag onder andere in het technische hart en een trainer is in mijn ogen een passant die vooral korte termijn denkt en ook moet denken. Dat past echter niet in het TH, daar moet je als bestuur en opleiding vertegenwoordiging hebben.

Ik zou graag zien dat men dat weer oppakt met mannen als bijvoorbeeld Bergkamp, die samen met andere oud ajacieden wel de basis heeft gelegd voor het huidige succes. Ik zie nu minder doorstromen en vooral de kwaliteit weer achteruit gaan vanuit de opleiding, ook zie ik weer middelmatige aankopen die jeugdspelers in de weg staan.

Positief ben ik over het salarisplafond en aankopen als Tadic en Blind, dat moet je in mijn ogen combineren met grote talenten als Neres of Sanchez en dan vooral naar de opleiding blijven kijken.

De interesse van Arsenal komt natuurlijk niet vervelend uit. Marc plukt snel de vruchten nu Ajax nog in de euforiestemming zit. Marc weet wanneer te profiteren van marktwaarden. Zelfs als je wilt blijven. Marc is wel een mannetje van win win. Daarom mag hij van mij tot aan zijn pensioen blijven, ook voor een miljoen meer salaris per jaar. Arsenal zal ook vast dik moeten betalen voor Overmars mocht hij daar zijn dromen willen najagen. Topdeal, dank je Overmars.

Overmars kan overal terecht maar blijft toch bij Ajax. Uiteraard weet hij allang wat hij in de zomer kan halen. Een topteam.

heel goed nieuws voor Ajax. veel mensen zeggen dat Ajax onder hem te weinig prijzen heeft gepakt de afgelopen jaren en misschien is dat zo maar zelfs dan. als je kijkt hoever hij Ajax qua financien en niveau heeft gebracht, zelfs zover dat je gewoon de betere bent tegen een Bayern en Real dan lever je gewoon topwerk. De Jong brengt nu 85 miljoen euro op, De Ligt straks minimaal ook zo een bedrag, Tagliafioco en Ziyech zijn veel geld waard en je hebt weer aardig wat Champions League geld binnengehaald. Ajax is aan het uitgroeien tot een Europese subtopper en dat is heel knap voor een Nederlandse club

18 maart 2019 om 18:31

Hadden wij maar zo'n iemand in onze gelederen eh Japie

18 maart 2019 om 18:59

@fr_jc

wie weet volgend seizoen. het moet wel heel raar lopen als onze huidige TD er dan nog zit

18 maart 2019 om 19:07

@japie_krekel

We wachten het maar af eerlijk gezegd. Zou me namelijk niets verbazen als Martin er dan nog steeds zit.

Dit zou geweldig nieuws zijn voor ajax. Hij word/werd altijd gezien als een man die op de centen zit, niets uitgeven etc. Deze man heeft gewoon een idee gehad, heeft er na gehandeld en ajax tot een hele gezonde club gemaakt. Mindere jaren gekent en al het kritiek geaccepteerd en naast zich neer gelegd om nu toch enig zins zijn gelijk te halen. Als hij nu weg zou gaan, ajax zijn spelers verliest is alles voor niks geweest waar die jaren voor uit zijn bed gekomen is.

Slecht nieuws. Redelijke verkoper, matige inkoper. Teert vooral op het succes van de verkoop zelf opgeleide spelers. Veel miskopen, en Ajax heeft nog steeds een onevenwichtige selectie. Maar we zullen zien hoe Overmars de dreigende verkopen van de kroonjuwelen weet op te vangen. Dan wordt dat volgend seizoen een zeker kampioenschap. Toch?

18 maart 2019 om 18:29

Op jou "toch?" zal ik een duidelijk JA antwoorden.

18 maart 2019 om 19:33

Net als dit seizoen en vorige seizoenen? Ja?? Ik hoop dat je voor dit seizoen gelijk krijgt. Zit ik er toch een keer naast als Ajax supporter. Maar ik vrees het ergste....

18 maart 2019 om 21:43

Ik wil er als Ajax supporter ook net zo min naast zitten als jij. Maar je weet als geen ander dat wij ieder jaar van Ajax 'moeten' zeggen dat we kampioen worden.

18 maart 2019 om 19:22

@Pinko: totale onzin man. De transferbalans staat zwaar positief onder zijn leiding (ook op gehaalde spelers). Natuurlijk kan helaas niet elke transfer een hit zijn, maar Overmars flikt het elke keer weer. Voor 1 Sanchez kan je best een paar miskopen hebben. Zeker de afgelopen jaren toen er is gebroken met het beleid geen breedteaankopen te doen, is het een stuk verbeterd. Allemaal door Overmars. Deze man verdient een standbeeld!

18 maart 2019 om 19:45

Ook ik ben en was voor het loslaten van verkrampt vasthouden aan alleen eigen jeugd. Daar wint geen (top)club de oorlog mee. Dus er is gelukkig al veel ten goede gekeerd. Maar ik vind dat er over de hele linie matig wordt ingekocht, afgezet tegen de financiã«le mogelijkheden. Jarenlang de linksachter en rechtsachter positie onderbezet. Het nog steeds ontbreken van een nummer 6 ala Poulsen. Selectie herbergt te veel mooi weer spelers. Je hebt sierpaarden nodig en werkpaarden. Die verhouding is zoek. De kracht van de reservebank is ontoereikend. Aankoop Labyad als voorbeeld van een zoveelste miskoop. En aan het einde van dit seizoen vertrekken er zeker een paar sterkhouders. Ik hoop dat ik het mis heb, maar ik zie in Overmars niet de man die, ondanks de financiã«le mogelijkheden - in combinatie met de onmogelijkheden (spelers die niet naar de Eredivisie of Ajax willen) - de selectie zal versterken. Laat staan op zelfde sterkte kan houden. Maar laat hem het dan nu maar bewijzen. Verkopen kan bijna iedere goede sales man, de juiste inkopen doen is een kunst. En natuurlijk zitten daar ook missers tussen. Maar over de hele linie moeten de positieve inkopen de overhand hebben. En kijkende naar de nog steeds niet juiste samenstelling van de huidige selectie - tijd en geld voldoende - zie ik in Overmars niet de man die Ajax sterker maakt. Wel rijker....

18 maart 2019 om 21:09

@pinko, ik snap er echt werkelijk niets van. Tadic, Blind, Onana, Ziyech en Nico. Is je hart van het elftal met spelers die onhaalbaar waren geacht. Dan nog de jeugdige aankopen als Frenkie, Kuhn. En de al verkochte Sanches zijn wel erg succesvolle aankopen van iemand die beter kan verkopen dan aankopen. Deze aankopen zijn het succes van deze CL campagne. Dus hoe heeft Overmars Ajax niet sterker gemaakt daar waar de meeste aankopen nu de grootste prestaties sinds tijden laat zien?

Top! We zijn al behoorlijk vooruitgegaan, maar nu nog kampioenschappen en definitieve aansluiting bij Europese top. Een uitdaginkje, maar wel mooi werk, denk ik.

Hehe, kan ik toch nog ff lachen na gisteren. Man man wat had ik 'n kater vandaag.

18 maart 2019 om 18:35

Eet overmars niet teveel borrelnoten en marsjes??

18 maart 2019 om 18:46

Ik denk dat hij wel meer van die lekkernijen naar binnen werkt.

Lol Arsenal weer met lege handen achter, ze laten eerst zelf Mislintat gaan, grijpen vervolgens naast Monchi en nu lijkt Overmars ook niet meer te komen. De zomer is niet ver meer, het zou geen overbodige luxe zijn om tijdig een TD aan te stellen, want er moet wel wat gebeuren op de transfermarkt..

Dat is na het drama van gisteren toch topnieuws vandaag (alhoewel vandaag alles in schril contrast staat met wat er in Utrecht is gebeurd)!

Beste transfernieuws dit jaar?

Goed voor de bankrekening van Ajax. Niet goed voor de prijzenkast van Ajax. Mixed feelings bij deze verlenging. Zolang Overmars dissonanten in de selectie behoudt zoals Lamprou, Van Leer, Kristensen,Veltman, Schuurs, Sinkgraven, Labyad, Eiting, Ekkelenkamp, enzovoorts zul je ook de komende jaren veel moeite hebben om kampioen te kunnen worden.
Hoe lang zullen de Ajax fans dat dan nog pikken van Overmars?

Stappen terug met de opleiding bedoel je. En zijn trackrecord qua aankopen moet heel wat beter als Ajax achteraf van een goed besluit wil spreken.

Man man man wat ben ik hier blij mee zeg, dit is zo goed.
Zeg wat je wilt, maar je hebt nu twee keer in 3 jaar geweldig gepresteerd Europees, dat hebben we zeker aan deze man deels te danken.

Erg goed nieuws dit. Ondanks de tegenvallende resultaten in de competitie heeft hij erg goed werk verricht. Van mij mag hij de komende jaren doorgaan op de ingeslagen weg. Heb er vertrouwen in dat hij weer een mooi team kan bouwen/kopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
4.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoréAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

46 jaar
126 fans
SeizoenClubW
2008/2009 Go Ahead Eagles 24 0 1 0
2003/2004 Barcelona 20 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Van der Sar benadrukt: ‘Overmars zet de poort deze winter niet open’

Edwin van der Sar noemt de uitschakeling van Ajax in de Champions League ‘een flinke tik’. De algemeen directeur betreurt dat de wedstrijden die eigenlijk gewonnen leken niet drie punten opleverden,...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 15 december
Voorzitter Florentino Pérez van Real Madrid wil in januari verrassen met het binnenhalen van Phil Foden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren