EK-kwalificatie 2020: Ook laatste ticket voor eindronde is vergeven

Woensdag, 20 november 2019 om 00:15Yanick Vos • Laatste update: 00:15

Nederland, Duitsland, Engeland, Tsjechië, Oekraïne, Portugal, Zwitserland, Denemarken, Kroatië, Spanje, Zweden, Polen, Frankrijk, Turkije, België, Rusland, Italië, Finland, Oostenrijk en Wales zijn inmiddels zeker van een ticket voor het EK van volgend jaar. Daar komen in de komende tijd nog vier landen bij. In totaal hebben 55 landen via de EK-kwalificatiecyclus de strijd om 20 tickets voor EURO 2020 met elkaar aangebonden. De overige vier tickets zijn te verdienen in de Nations League. Bekijk hier de indelingen van alle poules, de uitslagen, standen en het programma van de EK-kwalificatie.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht jij dat Oranje zich rechtstreeks plaatst voor het EK van 2020?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

102 reacties (laatste reactie door arie vink)

Moet toch echt haalbaar zijn voor Nederland.

23 maart 2019 om 00:08

Ja, echter ik vind het speelschema best opmerkelijk. Zeer opportunistisch voor Noord-Ierland. Zij gokken er wellicht op om de eerste 4 wedstrijden te winnen en dan 4 finales te spelen tegen Nederland en Duitsland. Met wellicht zelfs 3 of zelfs 6 punten voor op beide landen, wie weet wat er dan mogelijk is voor ze.

8 juni 2019 om 16:28

Ik denk niet veel. Zowel Nederland als Duitsland moet eenvoudig twee keer over ze heen walsen. Dat is echt een zeer beperkt team.

8 juni 2019 om 23:08

Bus parkeren. NL en Dui kunnen er toch moeite mee krijgen als Noord Ierland al zoveel punten heeft en vol op de verdediging gaat spelen.

4 september 2019 om 17:08

Dat is zeker waar, maar Duitsland speelt hun laatste wedstrijd tegen Noord-Ierland. Wanneer Duitsland dan al zeker is van de eerste plaats zullen zij niet de beste elf tegen Noord-Ierland opstellen. Nogsteeds zou Duitsland eroverheen moeten lopen, maar wanneer je niet meer hoeft is het toch anders voetballen.

5 september 2019 om 00:51

De reserve spelers zullen zich dan wel graag willen bewijzen om een plek in de EK-selectie te bemachtigen.

6 september 2019 om 20:04

Het blijven echter reservespelers

Hoe zit het nou eigenlijk, gaan de nummers 1 en 2 door of moet de nummer 2 play offs spelen?

19 maart 2019 om 08:55

Nummers 1 en 2 door

19 maart 2019 om 08:56

Nummer 1 en 2 gaat door. De overige playoffs worden volgend mij bepaald aan de hand van de Nation League. Aangezien Nederland bij de beste hoort, hebben wij sowieso (mocht het mis gaan) recht op playoffs.

19 maart 2019 om 09:54

Oke bedankt. Dan moet het helemaal lukken met Nederland. Alleen Noord-Ierland is een hele lastige verdedigende ploeg maar daarvan moet je ook gewoon winnen. Duitsland schat ik ondanks de vorige 2 wedstrijden iets sterker in.

19 maart 2019 om 22:34

Op basis waarvan de enige acceptabele verdedigers van Duitsland (boateng en Hummels) hebben ze net afscheid van genomen. Sule moet daar nu staan maar die kan niet eens opbouwen...... Nee Duitsland heeft echt een probleem, zolang Gnabry nog eerder opgesteld wordt dan Sane hebben we ook nog eens het geluk dat ze een blinde bondscoach hebben met een bruine vinger..... of rook hij daar niet aan

7 juni 2019 om 23:22

de aanval van Duitsland is sané werner gnabry of reus ipv werner.
Sané & gnabry zijn vaste spelers geworden, sané is een topper & gnabry is ook een hele goeie en nog maar 23, 1 vs 1 sterk, stevig op de benen, tweevoetig & scoort gemakkelijk kan 7/11/9 & rond de spits spelen.. . Süle is onder pressing minder maar is erorm snel, zeer kopbal sterk & passeer je niet gemakkelijk & kimmich doet de opbouw daar als ie op de 6 staat ( kroos/gundo kunnen dit ook blindelings doen) . Duitsland heeft helemaal geen probleem want met kimmich,kroos,gundogan,brandt,hhavertz,goretzka,werner-gnabry-sane-reus-rüdiger-Schulz-kherer-tah, keepers ter stegen-neuer & nübel die een grote wordt enz hebben zij een hele goede selectie.

8 juni 2019 om 23:13

Als ze te verdedigend zijn stellen we gewoon Luuk op en Donny ipv De Roon. Frenkie op de plek van De Roon en Donny daarvoor. Met zo een opstelling kan je prima potten breken. Een openingsgoal maken. Bij standaardsituaties heb je ook nog extra kopkracht met De Ligt, Virgil, Dumfries, Luuk, Donny, Babel.

Moet een kat in t bakkie zijn natuurlijk. Als ze dit niet redden kunnen we beter stoppen! Ik zie Oranje als één van de favorieten voor het EK van volgend jaar. Vanavond volle bak vooruit en slachten die gasten!

Ik verwacht deze kwalificatie absoluut geen problemen voor het Nederlands elftal, ze zullen met Duitsland uitmaken wie er als eerste eindigt. Wel interessant om te zien, twee teruggevallen teams in wederopbouw.

Toch een gunstig schema voor Nederland dit wel. Stel we winnen van Duitsland thuis, dan staat Nederland al op 6 punten en Duitsland op 0. Dan komt er die tweede ontmoeting ook gelijk een hoop druk op te staan voor de Duitsers terwijl NL dan best puntverlies kan hebben

24 maart 2019 om 23:40

En uiteindelijk is het helaas het omgekeerde

23 maart 2019 om 20:12

Eigenlijk is Oranje al geplaatst, de piel is zó onthutsend zwak dat ze feitelijk alleen van zichzelf kunnen verliezen

24 maart 2019 om 18:04

En Duitsland.

24 maart 2019 om 23:41

Gelukkig plaatsen 2 landen zich

Deze groep moet haalbaar zijn voor Kosovo. Ik verwacht maandag gewoon een overwinning. Hun schema valt ook goed mee..

26 maart 2019 om 08:28

Ja ik denk het ook als ze zo door blijven spelen dan worden ze wel 2de.

26 maart 2019 om 13:50

Spijtig , ze hadden de 3 punten verdient.. maar als ze deze lijn van spelen verder zetten, dan is het echt mogelijk. Ik denk zelfs dat ze tegene Engeland een puntje kunnen meesmokkelen

Toch blijft een poule met een oneven aantal teams niet handig. Gaan Wij dan oefenen in juni?

24 maart 2019 om 17:35

Natuurlijk niet🤦‍♂️, dan hebben we de Nations League halve finale tegen Engeland

Goed dat we even een tik hebben gehad. We dachten even met half kracht van Hongarije te winnen maar even ren reality chek. We zullen vol moeten gaan tegen iedereen. Ik hoop dat dit de laatste match is van Kalinic op goal. Wat een dramatische doelman.

Het is zuur dat je die wedstrijd nog verliest , maar ik zie Nederland echt niet in de problemen komen .

Als we tegen Noord-Ierland niet beter doordenken gaan we dezelfde problemen krijgen als tegen die vermaledijde Duitsers.
Je kunt wel een hoop mannen achter de bal houden maar als mannen zoals Blind en de Ligt daar niet met creativiteit op kunnen antwoorden ga je gewoon de ballenbak weer in!

Noorwegen scoort in minuut 97
Er kwamen er 3 bij
Ik keek en heb nergens 4 min extra gezien.
Dus zweden bestolen punt

Zahavi, Zahavi, Zahavi
2 hattricks op een rij. Ongelofelijk!
Zo zonde dat deze man in China speelt. Zou zoveel beter en hoger kunnen dan dat.

8 juni 2019 om 00:27

Hij heeft ooit een kort avontuur gehad bij Palermo en dat was geen succes. Ik zou hem ook weer in Europa willen zien, maar weet niet of het gaat gebeuren. Zahavi scoort daar ook aan de lopende band en is topscorer van de competitie. Trouwens deze poule kan nog voor verrassingen gaan zorgen. Israël en Slovenië zijn gevaarlijke outsiders. Polen lijkt echt de beste, maar Oostenrijk heeft al klop gehad in Israël. Pittige groep.

8 juni 2019 om 16:46

Ook Macedonie is echt geen slecht team, verloren ook onterecht van Polen in mijn ogen. Kunnen genoeg teams verrassen in deze poule.

11 juni 2019 om 00:00

Macedonie inderdaad een team om in de gaten te houden. Enkele grote talenten die de komende jaren wel eens hele mooie clubs kunnen gaan versterken. Ben benieuwd.

Nederland speelt 2 speeldata niet waardoor Noord-Ierland en Duitsland tegen de 2 mindere ploegen in de poule de voorsprong op Nederland kunnen vergroten. Vervolgens moet Nederland in september aantreden tegen Duitsland terwijl ze thuis al van hun verloren hebben. Duitsland heeft met die nieuwelingen een zeer goeden verfrissend elftal waar ik Nederland niet zomaar 1,2,3 van zie winnen. Sterker nog, ik denk dat we er rekening mee moeten houden dat Nederland uit bij Duitsland kan gaan verliezen. Dan komt het erop aan tegen die andere 3 ploegen was Nederland alles moet winnen, omdat Noord Ierland tegen die andere 2 ploegen ook met gemak wint. Ik ben er nog niet gerust op dat Oranje dit klusje klaart. Ze moeten vol aan de bak en proberen 9 punten te halen tegen Duitsland en Noord-Ierland.

Ik verwacht niet dat Turkije een resultaat zal halen in Frankrijk. En als ze dat doen, dan zal het meer geluk zijn dan wijsheid. Ik schat zelfs de derde team van Frankijk hoger in dan Turkije. Turkije moet zich focussen op de tweede plek.

9 juni 2019 om 11:08

Turkije heeft een resultaat gehaald tegen Frankrijk, het was met meer wijsheid dan geluk, tegen het eerste team van Frankrijk en we staan daardoor eerste 😂

Dat zal nog een hele klus worden. Dat wordt met Noord-Ierland vechten voor plek 2. Duitsland is overduidelijk het sterkste team, wat een talenten lopen daar.

Hoorde Koeman dit weekend heel stoer zeggen, beter dan Portugal en vergelijkbaar met Belgie. Maar ook Belgie gisteren gezien, Belgie heeft voorin veel meer kwaliteit dan Nederland. Daar lopen ook geweldige spelers rond.

Wat zou het mooi zijn voor Israel als ze het een keer halen, zal wel weer niet lukken, maar er zijn zeker kansen in deze groep. Vooral na de overwinning tegen Oostenrijk!

7 september 2019 om 12:44

Zou verschrikkelijk zijn als die erbij zijn. Wat hebben die in Europa te zoeken? Hoop vna harte dat ze het niet redden.

9 september 2019 om 01:09

Ze hebben geen keuze aangezien Arabische landen weigeren tegen Israel te spelen.vind je het van Rusland, Turkije en Kazachstan trouwens wel oke dat ze met Europa meedoen?

9 september 2019 om 07:29

Rusland ligt ook voor een groot deel in Europa. Kazachstan volgens mij helemaal niet en Turkije een klein stukje. Alleen van Rusland snap ik het nog.

9 september 2019 om 12:29

De Fifa moet gewoon buiten de politiek blijven. Israël voor het WK dus gewoon mee laten doen in Azië, komen tegenstanders niet opdagen of laten ze de selectie van Israël niet toe, dan verliezen ze gewoon met 5:0. De tijd dat we de oren moesten laten hangen naar de Arabische landen vanwege onze afhankelijkheid van olie is voorbij.

10 september 2019 om 11:36

Kazachstan ligt gedeeltelijk in Europa en deels in Azië, net als Turkije en Rusland. Het is dus gewoon logisch, dat ze zich bij de UEFA hebben ingeschreven als ze mogen kiezen. Israël is een heel ander verhaal. Het lidmaatschap is gedoogd op politieke grondslag en daaropvolgend geografische gunstige ligging. Of je het er nu wel of niet mee eens bent, bij de Aziatische bond aansluiten is vrijwel onmogelijk, gezien de spanningen in het Midden-Oosten tussen enkele Arabische landen en Israël. Voor enkele Noord- en Oost-Afrikaanse landen geldt waarschijnlijk hetzelfde. Bij de UEFA aansluiten is geboren uit een relatieve noodzaak, niet uit sportieve overwegingen.

18 november 2019 om 00:05

Nou hoop het niet gadverdamme! Die hebben niks te zoeken op het ek.hoop dat ze alles lekker verliezen en nooit meer meedoen op een eindtoernooi.

Volgens mij mogen er onderhand 80 landen mee doen. Doet toch beetje af aan de prestatie.echter wel leuk voor zulke landen dat ze mogelijk mee gaan doen. Wie weet dat ze wat leuks neer kunnen zetten.

6 september 2019 om 20:05

Het zijn toch (bijna) allemaal europese landen? Stel je een kwalificatie voor de EK-kwalificatie voor?

Kroatië wint 3x maar heeft 6 punten... @voetbalzone iets klopt er niet.

Nederland moet proberen alles te winnen nu, dan eindigen zij als poule winnaar.

11 september 2019 om 09:50

Zoveel maakt het toch niet uit of Nederland nou eerste of tweede wordt? Het allerbelangrijkste lijkt me dat we ons weer eens weten te kwalificeren, want we hebben nu al 2 toernooien op rij gemist. Dat is echt teveel, helemaal voor een voetbalgek land als Nederland.

@voetbalzone, haal bij dit soort berichten nu eens de reacties weg. Nu staan er gewoon comments van 6 maanden geleden. Wat niet echt bevordelijk is voor een nieuwe discussie.

@voetbalzone bij de poule van België staat een fout in België heeft namelijk 24 punten en geen 21.

16 oktober 2019 om 12:20

Precies. Daarnaast gaat Turkije in poule I aan de leiding omdat het onderlinge resultaat doorslaggevend is.

Hopen op Finland en Kosovo als debutanten. Altijd leuk om nieuwe gezichten te zien op een toernooi.. Iemand enig idee welke landen de play offs in Gaan?

In Groep H klopt de stand niet. Turkije staat op nummer 1(onderling resultaat). Ik weet niet of het wat uitmaakt of je nummer 1 of 2 eindigt mbt de loting voor het eindtoernooi.

12 november 2019 om 14:19

Voor mijn toto maakt het wel uit, laat Turkije maar gelijk spelen tegen Ijsland zodat Frankrijk op 1 staat...

12 november 2019 om 14:50

Royco54, daar tekenen wij als Turken allemaal voor. Een puntje tegen Ijsland is genoeg, bij een verlies wordt het weer billenknijpen in de laatste wedstrijd tegen Andorra.

13 november 2019 om 21:33

Het zou zomaar kunnen. Turkije heeft het lastig tegen Ijsland. Van de afgelopen 5 onderlinge duels heeft Turkije er 4 verloren.

12 november 2019 om 14:50

Volgens mij kijken ze bij de loting naar de UEFA-ranglijst, dus het gaat er meer om hoeveel punten je pakt dan of je op de 1e of 2e plaats staat.

12 november 2019 om 23:59

Nee toch? De winnaars van de poules worden toch groepshoofd?

13 november 2019 om 21:34

Ja ben benieuwd. Zou zowiezo mooi zijn om deze groep als nummer 1 af te sluiten. Dat verdiend Turkije wel.

14 november 2019 om 11:09

Frankentime, dat is niet mogelijk, er zijn 6 groepen op het EK en we hebben 10 poules in de kwalificaties.

Als we winnen van Estland mogen we zelfs met 1-0 verliezen van Noord Ierland. Dit moet toch te doen zijn, me dunkt. Als Noord Ierland van Duitsland wint met 3-0 zou ik zeggen, verlies maar met 2-0 van Nood Ierland

13 november 2019 om 00:00

Oftewel, we kunnen inderdaad Duitsland al uitschakelen :-)

15 november 2019 om 02:41

Als we winnen van Estland mogen we zelfs met 10-0 verliezen van Noord-Ierland. Noord-Ierland moet dan namelijk winnen van Duitsland om op gelijke hoogte te komen met Nederland en in dat geval kan Duitsland ook hooguit gelijk met Nederland eindigen. Het onderlinge resultaat tussen Nederland en Duitsland is echter in het voordeel van Nederland.

15 november 2019 om 09:14

Oke, naja, zullen we dan maar proosten op het feit dat we er weer bijzijn?

15 november 2019 om 11:28

@orwelldat is niet helemaal correct volgens mij. Als we namelijk allemaal gelijk eindigen, dan telt idd het onderlinge resultaat. Verliezen wij met 10-0 van Noord Ierand, dan winnen zij onderling van ons, winnen wij onderling van Duitsland en wint Duitsland onderling van Noord Ierland.in dat geval gaat het volgens mij om het doelsaldo en tellen die 10 doelpunten wel zwaar...:-)Helemaal zeker weet ik het echter niet.

15 november 2019 om 12:41

Duitsland en Noord-Ierland moeten hun tweede onderlinge wedstrijd nog spelen. Noord-Ierland moet dan winnen, dus of Duitsland in de onderlinge strijd boven Noord-Ierland eindigt, hangt af van de uitslag van die tweede wedstrijd. Neemt niet weg dat je gelijk hebt dat er een hele kleine kans is dat het doelsaldo bepalend wordt en dat het dus niet handig is om met 10-0 te verliezen. En dat gebeurt natuurlijk ook niet. Nederland kan in de wedstrijd tegen Estland bovendien nog aan het doelsaldo werken.

Gewoon een puntje pakken tegen Ijsland en dan zijn we er bij. Ik heb geen zin in 90 lange minuten tegen Andorra. Voor dit Turkije is meedoen aan het EK al voldoende op dit moment, het WK van 2022 is het echte doel voor de bondscoach.

Hopen op de Finnen nu! Zou volgens mij hun eerste eind toernooi zijn..

Nou ben ik waarschijnlijk een enorme zeikerd en taalpurist, maar een allesbepalend duel is het dus niet, in groep F. Als Roemenië van Zweden wint, dan wordt de laatste wedstrijd van beiden gewoon relevant. .sterker nog, als ze gelijkspelen en allebei hun laatste wedstrijd verliezen, dan kan zelfs Noorwegen nog door...

Graag niet met vd Beek en Promes vanavond. Geen zin om deze belangrijke schakels geblesseerd te zien raken, helemaal bij zo een nietszeggend potje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 16
2229 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Woensdag 6 juli
Manchester United is de onderhandelingen met Paulo Dybala gestart over zijn mogelijke transfervrije komst. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren