Cristiano Ronaldo moet vrezen voor straf na onderzoek van de UEFA

Maandag, 18 maart 2019 om

De UEFA is een onderzoek gestart naar Cristiano Ronaldo, zo maakt de Europese voetbalbond via de officiële kanalen bekend. De Portugese aanvaller van Juventus moet vrezen voor een straf na het zogenaamde ‘cojones-gebaar’ na het met 3-0 gewonnen duel met Atlético Madrid, waarin hij goed was voor drie doelpunten en la Vecchia Signora zo naar de kwartfinales van de Champions League schoot.

Indien de UEFA besluit om Ronaldo een schorsing op te leggen, moet hij in ieder geval de heenwedstrijd van het tweeluik met Ajax in de kwartfinale van de Champions League aan zich voorbij laten gaan. Op 10 april ontvangen de Amsterdammers Juventus eerst in de Johan Cruijff ArenA, waarna een week later de return in Turijn op het programma staat. De UEFA onderzoekt of Ronaldo zich schuldig heeft gemaakt aan ‘ontoelaatbaar gedrag’.

Met het zogenaamde ‘cojones-gebaar’ imiteerde Ronaldo Diego Simeone, die tijdens de heenwedstrijd (die Atlético met 2-0 won) in het Wanda Metropolitano op een dergelijke manier de openingstreffer van José María Giménez vierde. De oefenmeester van Atlético kreeg vervolgens een boete van 20.000 euro opgelegd van de UEFA. De Europese voetbalbond bepaalt op donderdag 21 maart welke straf Ronaldo krijgt opgelegd.

Pavel Nedved, directeur van Juventus, zei na de loting in gesprek met Sky Italia dat hij geen schorsing voor Ronaldo verwachtte. “Ik vrees niet voor een schorsing voor Ronaldo. Het was een gebaar dat op het veld werd gemaakt en op het veld zal blijven. Hij reageerde gewoon op alle hoon die hij over zich heen kreeg in Madrid en door de uitsupporters in ons eigen stadion”, stelde de Tsjech. Ook trainer Massimiliano Allegri vreesde niet voor een uitsluiting van zijn sterspeler in de Champions League.


Poll

Verdient Cristiano Ronaldo een straf?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

103 reacties (laatste reactie door marc juventus)

Simeone werdt toch ook niet geschorst? Bijzonder dit.

18 maart 2019 om 12:07

Lijkt me dan ook niet dat ze het paradepaardje zwaarder gaan straffen dan Simeone. Gewoon dezelfde boete van 20000 euro aan Ronaldo en we kunnen we door met de orde van de dag.

18 maart 2019 om 12:08

Simeone kreeg een boete. Zelfde zal voor Ronaldo gelden. Ik voorzie absoluut geen schorsing.

18 maart 2019 om 12:11

Het lijkt mij niet dat de Uefa hem hiervoor een schorsing geeft. Zoals ze hierboven al aangeven zal het wel een boete worden.

Zou wel goed nieuws zijn voor Ajax, maar hoop toch wel dat hij erbij is. Mocht Ajax dan doorgaan zal het altijd het 'juve zonder Ronaldo' zijn. Dan maar met Ronaldo uitschakelen

18 maart 2019 om 12:21

18 punten voorsprong en een misstap kunnen veroorloven... of 5 punten achter op de 1ste plek en elke wedstrijd als finale benaderen

18 maart 2019 om 12:26

@fcbuurman

Als nog stond er een sterker team dan Genoa. Kortom; het beste team wint niet altijd een wedstrijd. Daar gaat het om.

@fr_jc
Thnx!

18 maart 2019 om 12:27

Misschien een voorbeeld stellen? Het is natuurlijk ook niet slim om iets te doen waar een ander net voor gestraft is. Ik kan mij voorstellen dat de UEFA dat ook laat meetellen.

18 maart 2019 om 13:27

20.000 boete is voor ronaldo niks, dan verdient hij tjidens het slapen al

18 maart 2019 om 17:55

Dan heeft hij een heel bijzondere korte slaap. Ga ervan uit dat dat in één van die minuten dan gebeurt. Ot: ze hebben bij de UEFA echt niets te doen dan onderzoek naar zoiets. Als je de emoties die spelers en trainers op zo'n moment kunnen hebben niet kan begrijpen zou ik zeggen dat je wat aan je menselijke kant moeten gaan werken. En kom niet af dat ze professionals zijn. Ja, dat zijn ze, maar zijn eerst en vooral gewoon mens. Voor een vb te geven. Ik geef opleidingen hoe met moeilijke klanten om te gaan. Dan ga je ervan uit dat ik op elk moment mijn rust kan bewaren. Voor 99,999% gebeurt dat ook, maar ik kan ook een slechte dag hebben

18 maart 2019 om 12:32

Ik vind het een heel ander soort gebaar. Simeone bedoelde ermee dat z'n ploeg "ballen" had getoond. Ronaldo bedoelde heel wat anders...

18 maart 2019 om 13:06

Denk je nou echt dat de Uefa ook maar 1 cent geef om wat voor achterliggende gedachte het heeft? Anders kan je ook je middelvinger opsteken en zeggen dat de achterliggende gedachte is dat je de windrichting wilde checken. Grootste onzin wat je nu noemt.

Ik zeg niet dat hij een straf verdient of krijgt, maar het gebaar is in beide gevallen natuurlijk zwaar verkeerd. Dat is niet waar de Uefa voor wil staan en een flinke boete zou op zn plaats zijn hier.

18 maart 2019 om 13:12

Haha de windrichting..

18 maart 2019 om 13:48

Gestraft betekent niet geschorst.

Zou geweldig zijn voor Ajax als hij er in ieder geval één wedstrijd niet bij is.

18 maart 2019 om 12:11

Dat zou helemaal niet geweldig zijn, mocht Ajax dan resultaat boeken dan blijft het altijd “omdat Ronaldo” er niet bij was... Geweldig zou het zijn als Ajax zichzelf overtreft en deze pot over twee wedstrijden wint!

18 maart 2019 om 12:22

Ja en, denk je dat er iemand in Amsterdam wakker ligt als ze winnen van Juventus dat dit zonder Ronaldo is? Ajax wil graag door naar de halve finale. En als dat zonder Ronaldo kan, dan interesseert ze dat helemaal niks denk ik. Het liefst na Ronaldo nog een stuk of 5 schorsingen uitdelen. Maar kan me niet voorstellen dat hij wel geschorst gaat worden itt Simeone.

18 maart 2019 om 12:24

Lekker boeien haha, voor mijn part krijgt de hele selectie van Juve 2 weken griep en spelen we tegen de B1. Als wij in de halve finale komen vind ik het helemaal prima.

18 maart 2019 om 13:58

@ moustro

Ik zou het prima vinden als hij om wat voor reden dan ook niet mee doet (met uitzondering van persoonlijke drama´s in de privé sfeer). Het zal wel los lopen met de gedachte dat een eventueel goed resultaat van Ajax dan altijd daar om herinnerd zal worden. Wat er in 1996 en de later schandalen bij Juventus zijn de meeste mensen ook al vergeten.

18 maart 2019 om 15:10

Pardon, zeg je nu echt dat de meeste mensen 1996 en het omkoopschandaal zijn vergeten? Juventus wordt daar nog maar al te vaak aan herinerd. Tijdens elke topper in Italië hoor je die geluiden. Ik heb sinds de loting tegen Ajax ook al heel vaak 1996 terug zien komen. Die zwarte bladzijdes uit de geschiedenis van Juve zijn echt niet vergeten.

18 maart 2019 om 18:58

Hahahaha alsof mij dat inderdaad wat kan schelen als Juve met of zonder Ronaldo zal spelen. Al zou de Uefa nu komen dat Juve per direct word gedisqualificeerd wegens weet ik veel. Zolang wij de halve finale weten te halen ga ik uit me dak. Hoe is totaal niet relevant.

18 maart 2019 om 12:14

Volgens mij krijgen we dan de terug wedstrijd een hele getergde Ronaldo...weet niet of we dat willen

18 maart 2019 om 13:04

Voor nederlandse voetbal ook want hebben nog gelijkspelletje nodig om weer over oostenrijk heen te gaan op de lijst

Waar slaat dat nou weer op? Simeone deed het toch precies hetzelfde?

18 maart 2019 om 12:09

En kreeg een boete. Dus die kan Ronaldo ook tegemoet zien.

18 maart 2019 om 12:10

Randolph, die kreeg ook een onderzoek en eropvolgend een boete. Net als Ronaldo dus nu zal krijgen. Relax

18 maart 2019 om 12:32

Hij deed het zelfde inderdaad. Ronaldo had beter moeten weten, als je je zo laat gaan terwijl je weet dat het niet mag mag je wat mij betreft geschorst worden

18 maart 2019 om 13:35

Het is niet precies hetzelfde; Simeone deet het voor eigen publiek, Ronaldo tegen het publiek van de tegenstander

18 maart 2019 om 13:47

Sau wat een verschil! Tegenwoordig willen we dat iedereen als robots zonder uiting van emotie een goal of overwinning vieren.

Een schorsing zou nogal krom zijn, gezien het feit dat Simeone slechts een geldboete kreeg. Verwacht dat dit ook de straf voor Ronaldo wordt.. helaas voor Ajax

Simeone heeft dit gebaar ook gemaakt dacht ik... enige consequenties voor hem?

18 maart 2019 om 12:07

20k boete, dus als ze eerlijk zijn doen ze dat ook voor Ronaldo

Een beetje overdreven dit. Pakte Simeone terug met dat gebaar en laat t lekker gaan joh

Zou raar zijn als ze Ronaldo meer dan did 20.000euro boete geven. Dat zou betekenen dat je als trainer meer mag dan als speler.

18 maart 2019 om 12:09

Bij Simoene was het de eerste en en Ronaldo wist dus eigenlijk al dat er een boete op stond. Ik denk dat de UEFA gewoon even wilt cashen 😜

Het zou goed zijn voor de kansen van Ajax als Ronaldo geschorst wordt, maar terecht zou het niet zijn wat mij betreft.

als het uberhaupt een straf wordt, "kleine" geldboete wss.. zelfde als simeone

Het zou bizar zijn als je simeone niet schorst en Ronaldo wel, een boete lijkt me op zijn plaats. Het blijft hoe dan ook een onnodige en domme reactie van Ronaldo

Zou lekker zijn maar toch denk ik dat Ajax nòg gebrander is om te strijden tegen juve met Ronaldo dan zonder.

Zal wel weer Lucky Ajax zijn als Ronaldo niet mee zal mogen doen maar is niet zo dat ik Ajax het niet gun hoor.

Verdient Ronaldo een straf nee, hoop ik op een straf ja

Die gaat echt niet geschorst worden, en terecht. Dan hadden ze Simeone ook moeten schorsen natuurlijk. Daarnaast is Ronaldo de Champions League koning en is Ronaldo dus directe marketing voor Uefa. Lijkt me dus meer een teken voor de buitenwereld dat ze dit onderzoek starten, desondanks zou het wel lekker zijn voor Ajax natuurlijk

Als Ronaldo hiervoor geschorst wordt is het echt meten met twee maten. Ik verwacht dat hij net als Simeone een boete krijgt en er "helaas" tegen Ajax gewoon bij zal zijn

Het zou heel goed uitkomen voor Ajax als Ronaldo niet zou meedoen. Echter verwacht ik niet dat Ajax het moeilijk krijgt met Ronaldo erbij. Ik verwacht dat Juventus Ajax gaat onderschatten en thuis 2 of 3-0 gaat winnen. Maar goed, misschien is dit ook wel een loze kreet van de Uefa om maar net te doen alsof ze de "grote" clubs aanpakken.

Walgelijk natuurlijk, twee wedstrijden schorsing lijkt me een perfecte straf.

18 maart 2019 om 12:12

Haha ja zoiets kan natuurlijk echt niet. Twee wedstrijden schorsing zou een terechte straf zijn.

18 maart 2019 om 12:18

Als we zo spelen als gisteren, hebben ze CR7 verre van nodig.

18 maart 2019 om 12:24

Schorsing voor Tagliafico voor dat naar achteren schoppen van gisteren bedoel je? Wedstrijdje of 3 dan maar gelijk doen?

18 maart 2019 om 12:29

Haha wat een knuppel ben jij zeg afcavosjeXD 2 wedstrijden omdat ze tegen ajax gaan spelen.. zielig hoor van je

18 maart 2019 om 12:36

Humor is iets wat je hebt of niet ...

18 maart 2019 om 12:37

Ik denk dat jij te dom bent om humor te herkennen. Kun je verder niets aan doen.

OT: Zou wat zijn als hij wordt geschorst. Simeone kwam er af middels een boete. Hopelijk meten ze niet met 2 maten.

18 maart 2019 om 12:38

Hmm ja gaat er serieus op in, ondanks dat het lezen is hoor ik het sarcasme er keihard door heen.....

BTW 2 is nog te weinig 3-4 wedstrijden minimaal... dit is echt minachting van het publiek met kleine .... je weet wel....

18 maart 2019 om 13:00

Vervelend dat je je aangesproken voelt door dat gebaar Ajax33 dat je er nog een 1-2 extra wedstrijden bovenop wil gooien.

Ik geloof nooit dat de uefa hem hiervoor schorst.. denk eerder een geldboete met voorwaardelijke wedstrijd want hij is verder van onbesproken gedrag en de smaakmaker van het tournooi!

Waarom hij wel en Simeone niet? ik bedoel Ronaldo in de kwart finale van de Champions League schorsen vind ik strenger dan die 20.000 euro boete die Simeone gehad heeft.

18 maart 2019 om 12:48

Is het al bekend gemaakt dat hij een schorsing krijgt dan? Niemand kan in de toekomst kijken, jij ook niet. Ophouden met dat zielige gedoe.

Zou natuurlijk je reinste onzin zijn als hij geschorst wordt. Simeone kreeg ook geen schorsing en die is gestart met die ongein.

Haha natuurlijk is het niet een goed voorbeeld voor de kinderen die meekeken maar als Simeone met hetzelfde gebaar wegkomt met een boete, waarom zou Ronaldo wel geschorst worden?

Als Ronaldo geschorst wordt dan zal Dybala waarschijnlijk spelen. Dat is wel een hele chique back up hoor. En die kan nutuurlijk ook wel een doelpunt maken net als Mandzukic dus ik denk niet dat Juventus nu in hele grote paniek zal raken.

18 maart 2019 om 12:17

Met alle respect maar ik denk dat als Ronaldo niet had meegespeeld in de tweede wedstrijd tegen Atletico dat Juventus nu niet in de CL zou zitten.
edit: thx NJ

18 maart 2019 om 12:36

ik mis volgens mij een "niet" in je zin.

Er komt sowieso geen schorsing dat zou werkelijk een schande zijn! Geldboete is zeker op zijn plaats net als Simeone

Ik denk dat Ajax moet hopen dat hij geschorst wordt. Juventus met en zonder Ronaldo is wel een verschil. Aan de andere kant zou je zo'n wereldster wel in de Arena zien spelen.

Donder straal een eind op joh! Als die een straf krijgt. Dan weet ik dat die voetbalregels echt achteruit gaat.

Voor Ajax zal dit goed uitkomen, voor de neutrale kijker is het jammer. Diego werd ook niet geschorst dus een schorsing voor Ronaldo gaat dan te ver. Geen slimme actie van Ronado, als het goed is weet hij dat Diego er ook voor gestraft is. Dan neemt hij toch een risico door dezelfde actie. Het is ook wel leuk als Ajax tegen een Juventus speelt die op zn sterkst is. Maargoed, in deze fase telt alles mee en voor Ajax zou een schorsing echt goed uitkomen. Ik ben zeer benieuwd naar de tweeluik.

18 maart 2019 om 12:31

Minimaal 2 wedstrijden. Kan toch niet

Krijgt waarschijnlijk gewoon een boete, Een schoring zie ik niet gebeuren eerlijk gezegd

Voor een middelvinger opsteken wordt je geschorst. Dit vind vind ik persoonlijk een zelfde gebaar, zo niet erger. Schorsing zou op z'n plaats zijn.

Als je Simeone straft, dan Ronaldo ook. Schorsing lijkt mij totaal overbodig.

Ik hoop het maar zou belachelijk zijn natuurlijk

Zie hem het liefste in Turijn niet aanwezig maar ja dat gaat niet gebeuren. Ik zie hem ook miet geschorst worden maar mocht dat wel zo zijn dan moet Ajax er echt volle bak in kleunen en meerdere keren zien te scoren thuis. Dan zie ik nog hoop voor de wedstrijd in Turijn

Wat een onzin weer man man richt je op andere zaken

Kansloos, laat anders straks iedereen in een dwangbuis spelen en als er dan gescoort wordt moet iederen per direct terug naar eigen helft zodat er met een grafstemming afgetrapt kan worden.

Lekker laten gaan dit.

Lijkt me niet meer dan logisch. Deed precies hetzelfde als Simone. Helaas zal hij geen schorsing krijgen denk ik van de Uefa.

Gaat niet geschorst worden, zoals Aidenmcgeady al zei: Simeone deed hetzelfde, werd niet geschorst. Lijkt me dat dit op zijn ergst een boete wordt.

Dat gaat echt niet gebeuren. UEFA wil haar kopstukken op TV hebben.

Ik zeg schorsen! Boete heb je hem echt niet mee als deze onder de miljoen is. Deze personen denken alles te kunnen doen.

Ik zou zeggen 2 wedstrijden schorsing, dan geef ik Ajax zeker een kans om door te gaan.
Ik vind Ronaldo een gigant en gun Ronaldo het allerbeste, maar als ie tegen Ajax niet meedoet vergroot dat de kansen van Ajax met 25%

UEFA heeft gedrag zgn hoog in het vaandel staan, want voor het gooien van een papieren vliegtuigje kan je bij wijze van spreken al een boete van 25K krijgen.

Het gebaar wat Ronaldo maakte is wellicht te begrijpen, maar hij heeft voorbeeldfunctie en dit moet gewoon bestraft worden met 2 wedstrijden schorsing.

Eigen schuld dikke bult, alhoewel het woord dikke bult in dit verband niet verkeerd geïnterpreteerd moet worden👍😀👍

Haha kan het me niet voorstellen hoor, maar zou wat zijn. Cr7 normaal gesproken zelden of nooit geschorst en dit CL seizoen 2 keer in zijn geliefde toernooi. Niet dat ik denk dat het veel uutmaakt aangezien juve dan in a'dam gewoon vanuit de verdediging gaat spelen en je in turijn een hele gemotiveerde cr7 tegen je heb.

Zal ook wel 20.000,- aan boete krijgen, geen slimme actie maar lijkt me toch op geen enkele manier zwaar genoeg voor een schorsing

Mensen die beweren dat Ronaldo geschorst moet worden zijn gewoon chicken. Met of zonder Ronaldo Het kan me geen reet schelen. We winnen gewoon.

Hij deed dit toch naar zijn vrouw....die wilde een spannend moment van haar liefje, zij vraagt hij draait. Ik snap hem wel toen ik haar zag. Lekker laten gaan!

Zoals ik al voorspeld had, en terecht.

Bullshit , en simeone mocht wel blijven zitten ? Die ene en geldboete de ander dus ook een geldboete ! Eerlijk blijven

Onderzoek voor de bühne natuurlijk. UEFA gaat echt Ronaldo niet schorsen die het geld voor de UEFA in het laatje moet brengen

Wat een walgelijke vent is dit toch, zo jammer dat mijn club dit soort figuren binnen haalt. Waar is de tijd gebleven van de spelers met klasse en respect?! Pirlo, Buffon, Cannavaro etc. En dan die idioten die zeggen, Simeone heeft alleen een boete gekregen. Als je Simeone neemt als referentiekader ben je echt helemaal de weg kwijt. Simeone krijgt een boete, en alsnog doet dit arrogante kwalletje dit gebaar na. De naam van mn geliefde club wordt door t slijk gehaald door dit soort respectloze idioten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1056 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Juventus3611
3.Lazio3321
4.Cagliari2912
5.AS Roma2911
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
L. BonucciVerdediger152
J. CuadradoMiddenvelder140
M. PjanićMiddenvelder143
F. BernardeschiAanvaller130
P. DybalaAanvaller134
G. HiguaínAanvaller134
Han Kwang-SongAanvaller00
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

3827 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 12 7 0 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
Laatste voetbalnieuws

Matthijs de Ligt faalt met Juventus voor serieuze test in topper

Juventus heeft zaterdagavond voor het eerst dit seizoen een wedstrijd in de Serie A verloren. De formatie van trainer Maurizio Sarri gaf op bezoek bij Lazio een 0-1 voorsprong uit handen...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 8 december
Real Madrid is bereid om James Rodríguez en Gareth Bale naar Manchester United te laten gaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren