‘Lionel Messi? Heel speciaal, maar dit laat hij al veertien jaar zien’

Maandag, 18 maart 2019 om

Lionel Messi was zondagavond de absolute uitblinker in de wedstrijd tussen Real Betis en Barcelona in het Estadio Benito Villamarín (1-4). De Argentijn was driemaal trefzeker en maakte zo’n goede indruk, dat hij zelfs een staande ovatie kreeg van de supporters uit Sevilla. Ploeggenoot Sergio Busquets is niet verbaasd door het optreden van Messi, terwijl Ivan Rakitic veel respect heeft voor de reactie van het thuispubliek.

Messi tekende voor zijn 51e hattrick in zijn voetballoopbaan. Hij opende de score met een weergaloze vrije trap, waarna hij in de tweede helft nog tweemaal trefzeker was. Met name zijn derde doelpunt was van grote schoonheid. Hij verschalkte doelman Pau Lopez met een bekeken boogbal. “Het verrast me niet eens meer wat hij doet. We hebben het geluk dat we iedere dag met hem op het trainingsveld staan”, aldus Busquets na afloop tegenover Sport. “We zijn trots dat we over hem kunnen beschikken, want hij maakt altijd het verschil.”

Rakitic, die in het verleden voor Sevilla speelde, vond het mooi hoe de fans van Real Betis reageerden op het spel van Messi. Na zijn derde doelpunt kreeg hij een staande ovatie van vrijwel het complete stadion. “Iedereen weet dat ik van Sevilla afkom, maar ik heb heel veel respect voor de supporters van Betis. Ze toonden enorm veel respect voor Leo”, aldus Rakitic tegenover Barca TV. “Het was een prachtig gebaar.”

Door de overwinning in Sevilla heeft Barcelona een voorsprong van tien punten op achtervolger Atlético Madrid. “We hebben nog een lange weg te gaan in de competitie. We staan er goed voor en vanavond was een goede wedstrijd van onze kant, maar we kijken niet te ver vooruit”, benadrukt Gerard Piqué tegen Marca. “Messi? Heel speciaal, maar dit laat hij al veertien jaar zien. Hij is met niemand te vergelijken in de geschiedenis van het voetbal.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door fcbts)

Messi? Houd op joh die jongen kan niet eens koppen of taart bakken. Overschat jong.

18 maart 2019 om 11:05

Hahaha heerlijke sarcasme

Maar ik snap jouw punt wel. Als het over Messi gaat, halen mensen allerlei dingen naar boven waar hij minder goed in is (niet goed kunnen koppen zag ik in de andere topic ook voorbij komen) of wat hij niet heeft gedaan (naar het buitenland gaan) om hem niet tot de beste van de wereld te beschouwen. Ik word een beetje moe van mensen die zeggen dat hij naar een andere competitie moet om zichzelf te bewijzen. In de CL heeft hij dat al genoeg gedaan lijkt me (bijvoorbeeld 18 goals in 20 wedstrijden tegen Arsenal, City, United en Chelsea).

Feit is dat Messi een fantastische speler is. Scoort vaak fenomenaal, heeft een fantastisch overzicht en een dribbel waar we u tegen kunnen zeggen. Scoort aan de lopende band en zorgt daarnaast voor veel assists. Dit maakt hem in mijn ogen de beste speler van de wereld de afgelopen jaren. Hij presteert al zo lang op een bizar hoog niveau dat we het allemaal gewend zijn. Maar het is zo ongelooflijk knap. Ik heb daar enorm veel respect voor en we mogen blij zijn dat we dit (nog steeds) mogen meemaken.

Ronaldo vind ik uiteraard ook een enorm goede speler en die heeft zich ook al lang en breed bewezen, maar mijn voorkeur als voetballer gaat uit naar Messi. We moeten gewoon van beide spelers genieten zolang ze nog actief zijn in plaats van argumenten te bedenken om de ander naar beneden te halen (wat helaas vaak gebeurd)!


18 maart 2019 om 11:13

Vroeger vonden we het allemaal prachtig spelers als totti puyol scholes en giggs. Spelers die hun hele carriere bij 1 clun blijven. Je ziet het tegenwoordig nergens meer en als messi het dan doet moet hij zich bewijzen ergens anders. Hij heeft de top van engeland kapot gespeeld en hetnnon argument dat hij alleen door xavi en iniesta draaide kan ook de prullenbak in

18 maart 2019 om 11:19

Precies! Helemaal met jou eens Barcalover123.

Het is juist prachtig dat een speler als Messi zijn hele leven bij Barcelona blijft. Op jonge leeftijd bij Barca aangekomen. Hij heeft veel aan de club te danken en andersom. Gewoon genieten en het is een legende!

18 maart 2019 om 11:31

Ik word ook doodmoe van de eventuele vergelijkingen tussen beide. Hoewel mijn voorkeur ook naar Messi uitgaat, kan ik ook prima genieten van Cr7. Het zijn totaal andere voetballers, gespecialiseerd in andere gedeeltes van het spel. We gaan toch ook niet Neymar en Van Dijk vergelijken (in extreme zin)? Over Messi, het is toch eerlijk om zulke dingen mee te kunnen maken. Vanochtend de goals van gister nog even teruggekeken en ik geloof het nog niet. Die vrije bal was zo geweldig, en om over dat lobje nog maar niet te spreken. We hebben het goed als voetballiefhebbers.

18 maart 2019 om 11:36

Vind ik ook Cactus99. Het zijn twee andere type voetballers, maar worden vaak wel vergeleken omdat ze al jaren op een bizar niveau presteren. Dat is ook wel logisch, maar is niet altijd goed. Beide spelers hebben uitzonderlijke kwaliteiten die we moeten koesteren.

En true, die goals van gisteren waren echt geweldig. Genoten van de wedstrijd.

18 maart 2019 om 13:22

@koerai

dat was een reactie van Ronaldo fans. die word elke keer afgerekend op bepaalde tekortkomingen dus dan gaan mensen hetzelfde doen met Messi. beiden zijn het idd geweldenaren die van een ongekend hoog niveau zijn

18 maart 2019 om 16:20

🤣🤣🤣🤣🤪

Messi wordt vaak vergeleken met Ronaldo op basis van alleen goals, terwijl dan niet in acht wordt genomen wat voor meester Messi eigenlijk wel niet is. Het spelopbouw, het aantal assists, de weergaloze acties, de hoeveelheid vrije trappen die hij elke keer weer erin jankt. Ikzelf vind het gewoon schandalig dat Messi vergeleken wordt met Ronaldo, maar misschien kijk ik ook wel door een iets te gekleurde bril. Messi, imo, by far de allerbeste aller tijden.

18 maart 2019 om 11:15

Ik denk dat die vergelijking niet zo zeer enkel op basis van doelpunten is. Het is dan ook verre van schandalig dat Messi en Ronaldo vergeleken worden, ze hebben beide het voetbal de afgelopen jaren naar een nieuw niveau getild. Het is vooral schandalig dat mensen telkens de neiging hebben één van de twee naar beneden te willen halen, iets wat jij hier ook weer indirect doet. Nog belangrijker, het is enorm onnodig.

Ik heb drie shirtjes van Messi, twee van Ronaldo, ik ben enorm blij dat ik deze spelers heb mogen aanschouwen. Gisteravond weer genoten van Messi, kan me de woorden van zijn medespelers dus goed voorstellen.

18 maart 2019 om 11:46

Klopt Dejan, ik heb een sterke voorkeur voor de toveraar uit Barcelona maar kan ook zeker respect opbrengen voor wat Ronaldo al jaar in jaar uit laat zien. Zo'n prestatie tegen Atletico kun je alleen maar respect voor opbrengen. Maar als voetbal liefhebber vind ik (let op mijn mening dus) dat Messi gewoon boven alles en iedereen staat op dit moment. De kwaliteit van de goals, zo ook gister weer, de kwaliteit van de assists, zoals tegen Lyon, de beste man is onnavolgbaar en dat al zo lang dat ga ik in mijn leven niet meer meemaken denk ik.

18 maart 2019 om 13:51

Ik deel de mening van Rodg. Ik bedoel het niet eens negatief Dejan, maar vindt het zelf ook erg vervelend om elke keer weer een discussie tussen beide te lezen. Ik vind het ook onnodig, omdat het eigenlijk het verschillende spelers zijn en daardoor niet echt te vergelijken. We hebben inderdaad geluk gehad dat we deze twee in hun jongere jaren, in hun prime en nu in hun oudere jaren hebben mogen aanschouwen.

18 maart 2019 om 12:54

Ik ben een Messi-fan. Maar hiermee doe je Ronaldo te kort. Ronaldo mist de verfijning en inzicht van Messi (imho). Maar ik zie Ronaldo het ene na het andere team tot ongekende hoogte brengen. Waar het Messi maar niet lukt om Argentinië omhoog te trekken. Hiermee heeft Ronaldo zeker ook een kwaliteit wat Messi dan weer niet heeft.

18 maart 2019 om 13:36

Vergis je niet, ik ben ook een fan van Ronaldo z’n drive en inzet. Hij staat altijd op wanneer zijn team hem nodig heeft. Messi heeft Argentinie niet omhoog getrokken? 3 finales in 3 jaar waaronder nota bene een WK finale? Je moest eens zien hoeveel kansen zijn teamgenoten, waaronder Higuain als grootste dader, hebben gemist in die finales. Moet je eens een keer opzoeken als je niks te doen hebt: ‘Higuain finale misses’

18 maart 2019 om 20:05

Als Messi hetzelfde presteert met Argentinië en bij 2 clubs kunnen wij opnieuw praten. De manier waar jij Ronaldo nu weg schetst is schandalig ongepast. Ronaldo en Messi zijn inderdaad niet te vergelijken, omdat het totaal andere spelers zijn. —————- Als je het mij vraagt, heeft Ronaldo een grotere staat van dienst maar is Messi de betere voetballer.

Absoluut bizar dat Messi nog geen maand geleden nog een hattrick scoorde (tegen Sevilla) waarvan je misschien kunt zeggen dat die mooier was dan die tegen Betis. Je hebt geweldige voetballers die misschien twee keer in hun carrière een hattrick van zulke schoonheid weten te maken. Messi doet het 2 keer in een maand.

18 maart 2019 om 11:38

Nee die hattrick van gister was next level door die 3e goal, die is zo weergaloos. Heb hem vandaag stuk over 5x bekeken en hij wordt steeds mooier en knapper en ik viel gisteravond al achterover van verbazing.

Jammer dat onze Sierd de staande ovatie van de Betis fans met geen woord benoemde. Zoiets is toch uniek, het stadion dat de naam van een speler van de tegenstander scandeert maar Sierd vond het kennelijk normaal.

18 maart 2019 om 11:22

Heb het hem wel horen zeggen hoor

18 maart 2019 om 11:24

Nee, dat moest er nog mij komen.. die sierd moet maar eens normaal comentaar leveren i.p.v. al die bijzaken

18 maart 2019 om 11:31

Ach, de een vindt het wel leuk (net als ik) en de andere irriteert zich daar aan. Hij is anders dan de andere commentatoren en dat vind ik juist wel leuk. Je komt toch weer nieuwe dingen te weten (hoe onbelangrijk het soms ook is). Kan me er prima mee vermaken! En de meeste commentatoren zeggen dingen die iedereen ziet, daar heb je imo dan niemand voor nodig.

18 maart 2019 om 11:37

@LaUndecima11: Wat heb je nou aan 'normaal' commentaar? Dingen zeggen als 'de bal gaat naast', 'x mag ingooien' of 'x heeft de bal' kan je ook zelf wel zien als je zit te kijken. Soms is een wedstrijd ook zo verschrikkel saai dat je blij bent dat de commentator in ieder geval wat leuks zegt.

18 maart 2019 om 12:50

Sier en Aad heb ik helaas moeten aanhoren tijdens de classicos. Dat is zo onvoorstelbaar slecht. Die "nuttige informatie" boeit mij echt helemaal niks. De wedstrijd word gewoon moeilijk te volgen zo erg is het. Geef mij maar iemand die verteld wat er in de wedstrijd gebeurt (denk ook aan bijvoorbeeld blinde mensen)!

De aarde bestaat 4.5 miljard jaar, en wij levem in hetzelfde tijdperk als Ronaldo en Messi, en dan zie ik mensen nog steeds discussieren. Wees blij dat je ze hebt kunnen zien spelen.

18 maart 2019 om 11:51

Leven*

18 maart 2019 om 11:56

Haha amen! We moeten gewoon blij zijn dat we deze twee legendes aan het werk kunnen zien

En dan te denken dat hij vorig seizoen verkozen is tot 5de beste speler ter wereld. Snap er nog steeds niks

18 maart 2019 om 12:14

Haha, precies! Je kunt het gerust hilarisch noemen. Blijf het merkwaardig vinden.. Laten we maar met de gedachte er naar kijken dat de organisatie achter de Ballon d'or afgelopen jaar een steen-papier-schaar hebben gespeeld. In dit geval: Modric 'steen', Messi en Ronaldo 'schaar. Zoiets!

Messi is ongelofelijk, het zal tientallen jaren duren voordat er een speler gaat komen die ook maar enkel in de buurt zal komen van Messi. Messi is puur genieten en ademt voetbal.

Hoe hij het tempo bepaalt, aanvallen zelf opzet, strooit met passes, de ene na de andere assist geeft en zelf keer op keer topscoorder wordt is ongekend. Dit niveau haalt hij gewoon al jaren, echt bizar.

Las paar weken terug een aantal comments waarin werd aangegeven dat Messi matig speelde terwijl hij een doelpunt en 2 assists op zijn naam had, dat is toch bizar? Hij heeft de lat zo hoog gelegd voor zichzelf dat een doelpunt en het geven van twee assists als normaal wordt ervaren. Bij elke andere speler is het een wereldprestatie. Ik hoop nog dat we lang mogen genieten van deze speler.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Eibar8-1
13.Sevilla71
14.Valencia7-2
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Ansu FatiAanvaller54
PedriAanvaller50
NetoKeeper50
A. GriezmannAanvaller50
TrincãoAanvaller50
L. MessiAanvaller51
Jordi AlbaVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3732 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 5 1 1 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0

In de wandelgangen

Woensdag 28 oktober
De naam van Dayot Upamecano staat voor volgende zomer bovenaan het verlanglijstje van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren