Waterreus richt zich tot Ajax-fans: ‘Ga staan voor dit levende fenomeen’

Maandag, 18 maart 2019 om

Ajax werd afgelopen week tijdens de loting voor de kwartfinales van de Champions League gekoppeld aan Juventus. Het betekent dat de Amsterdammers moeten zien af te rekenen met Cristiano Ronaldo. Ronald Waterreus noemt het in zijn column in de Limburger een ‘prachtig vooruitzicht’ dat na Lionel Messi, die met Barcelona in de groepsfase van het miljardenbal tegen PSV speelde, ook Ronaldo in Nederland te bewonderen is.

“Om maar meteen eerlijk te zijn naar u: ik had nooit zoveel met Ronaldo. Als reservekeeper van het Nederlands elftal zag ik hem tijdens het EK van 2004 van dichtbij, toen we de halve finale speelden tegen Portugal. Sindsdien protesteerde mijn lichaam steevast als ik hem ergens voorbij zag komen op televisie. Een nest mieren riep bij mij meer sympathie op dan Ronaldo. Te aanstellerig. Te verongelijkt. Te plastic”, schrijft Waterreus. De wedstrijd tegen Atlético Madrid, waarin Ronaldo drie keer scoorde, heeft de mening van de oud-doelman veranderd.

“Vooraf zeggen dat je Juventus naar de volgende ronde gaat schieten en dit dan vervolgens ook waarmaken; dan ben je gewoon een klasbak”, zo gaat hij verder. Waterreus zat vanwege de ‘maniertjes’ van de Portugees altijd in het ‘kamp Messi’, ‘de man met de aanraakbaarheid van je lievelingsoom’. “Tot afgelopen week. Toen voelde ik opeens dat mijn antipathie richting Ronaldo volledig is verdwenen. Ik geniet slechts nog wanneer ik deze topatleet van 34 jaar zie voetballen, kijk ongegeneerd weg wanneer hij weer eens over een graspolletje tuimelt, vergeef het hem als hij irriteert.”

“Ik hoop van harte dat de supporters van Ajax dit eveneens op kunnen brengen wanneer hij Amsterdam binnenkort aan doet. Fluit hem tijdens de wedstrijd desnoods uit als u dit niet kunt nalaten. Maar alsjeblieft, beste Ajax-supporters. Ga na afloop, ongeacht het resultaat, met zijn allen staan voor dit levende fenomeen. Neem de tijd om onbedaarlijk hard voor hem te applaudisseren. Scandeer eindeloos zijn naam”, besluit Waterreus zijn relaas.


Poll

Gaat Ajax een stunt uithalen tegen Juventus?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door njfromvol)
18 maart 2019 om 12:17

Er komt, waarschijnlijk voor het laatst, een legende van de sport en Ãæ’ã¢â©ã£â£ã¢â©n van de beste spelers ooit naar de Arena. Dan mag je hem best het eerbetoon geven dat hij verdient. Overal die speler/club discussie bij betrekken vind ik toch zo'n bullshit. Waterreus kreeg zijn gevoel bij Ronaldo als speler van Oranje, niet van Ajax of PSV of Feyenoord.

18 maart 2019 om 14:21

@ Fcg95

Ja en, het enige wat mij in de Johan Cruijff Arena boeit is dat Ajax het goed doet. Hoe groot de tegenstander ook zal zijn, ik ben Ajacied en geen Ronaldo suppporter. Die overdreven romantische idolisering van celebs vandaag de dag slaat nergens op, daarnaast is dit niet een officieel afscheidsduel maar gewoon een competitieve wedstrijd. Opstaan en juichen voor Ronaldo (of welke andere tegenstander ook), het moet niet gekker worden.

Ik ben het niet vaak eens met Waterreus maar hier heeft hij 100% gelijk. Het is toch mooi om zo'n man de waardering te geven die hij verdient. Dan straal je als supporters en club echt klasse uit. Om er vervolgens vol op te klappen en te proberen Ronaldo en zijn club uit te schakelen.

18 maart 2019 om 11:35

Hij heeft ook gelijk, maar het is wel typisch dat hij er zelf jarenlang voor nodig heeft gehad om over zijn irritatie heen te komen, en nu het zover is roept hij binnen een paar dagen iedereen op om toch vooral hetzelfde te doen. Omdat hij zelf het licht gezien heeft. Daar krijg ik nou pukkeltjes van.

18 maart 2019 om 14:32

Qua voetbal is Ronaldo absoluut een fenomeen, na Messi de beste voetballer die er is. Echter vind ik gezien de hele verkrachtingszaak (waar je niks meer over hoort) dat deze man geen staande ovatie verdient. Verschillende bekendheden hebben door vergelijkbare (of mindere) vergrijpen geen carrière meer, waar Ronaldo er mee weg lijkt te komen.

18 maart 2019 om 14:42

Voor jou is iemand schuldig tot het tegendeel is bewezen?

18 maart 2019 om 15:39

Ik beveel je aan om hier zeker naar het einde van de tekst te kijken. Was Ronaldo een acteur geweest had niet een studio hem nog gewild. Verder moet iedereen zelf weten of diegene wil klappen of niet.

Een voetballer met de kwaliteiten van CR7 verdient een staande ovatie. Zo'n grote speler zullen we bij een nederlandse club nooit meer gaan zien

18 maart 2019 om 11:10

Wie weet hoe groot Frenkie en De Ligt gaan worden . Misschien wel toekomstige meervoudige CL winnaars en gouden bal winnaars.

18 maart 2019 om 11:26

Dan hebben ze er één. Deze man heeft er evenveel als de beste voetballer aller tijden. Daarnaast is niet diezelfde beste voetballer allertijden de man van de CL, maar deze klasbak.

CL 2017-2018 topscorer - 15 doelpunten!
CL 2016-2017 topscorer
CL 2015-2016 topscorer - 16 doelpunten!
CL 2014-2015 topscorer
CL 2013-2014 topscorer - 17 doelpunten!
CL 2012-2013 topscorer

Ik heb het even terug gezocht, maar geen enkele spelen heeft vanaf het jaar 1991 (verder kon ik het niet terugzien) meer dan 15 CL doelpunten in een seizoen gemaakt en deze man dus gewoon al 3 keer. Dit is simpelweg de beste atleet uit de historie van het voetbal, daar mogen wij (zoals Waterreus al aangeeft) best eventjes voor gaan staan wanneer hij in Amsterdam te bewonderen is.

18 maart 2019 om 11:32

Wie zegt dat ze er maar 1 winnen? Zijn jong genoeg om meerdere te kunnen winnen. En nee, Ronaldo zal eerder uitgefloten worden. Ajacieden hebben meer met Barca.

18 maart 2019 om 12:27

Je weet dat de Iniestas, Xavi's, Ramossen en Chiellinies van deze wereld geen enkele gouden bal hebben gewonnen toch ? De Ligt zie ik er nog wel één meepikken, maar de Jong gaat em gewoon niet worden.

18 maart 2019 om 13:23

Dat hele topscorer worden is uiteraard knap maar daar zitten natuurlijk ook veel duels bij (met name poulefase) waarin Real gewoon vaak verre weg de betere is (beetje vergelijkbaar tussen Ajax - Emmen). De kans dat je dan veel scoort is wel iets logischer. Daarom zegt die doelpunten niet zoveel. Dat het een fenomeen is is wel bekend en die moet je zeker eren en niet uitfluiten. Daar ben ik het helemaal mee eens.

18 maart 2019 om 13:55

Sebasjuh: Je weet toch dat Ronaldo ook gewoon verreweg topscorer is in de KO-fase van het toernooi hoop ik? Met verschillende hattricks tegen de grootste ploegen. Je zegt dat hij een fenomeen is, maar toch probeer je indirect zijn prestaties naar beneden te halen..

18 maart 2019 om 14:59

(nl_modric)
Ik sta voor niemand op en ook niet voor een wereldvoetballer er zijn veel belangrijkere mensen in de wereld die staande ovatie verdienen en daar hoort hij zeker niet bij ook Messie niet hoor om weer een discussie te vermijden , Het is maar gewoon voetbal hoor .

18 maart 2019 om 11:38

@daveke

Niemand weet waar de volgende absolute wereldster geboren wordt. Dat kan in Burkina Faso zijn, maar ook in Oud-West, Kralingen of Waalwijk. En zo slecht doen de NL clubs het niet he? We hebben een paar clubs waar talenten graag heen komen. Waarom zou PSV of Ajax niet een keer een 17-jarig toptalent in huis halen die daarna uitgroeit tot gouden bal winnaar?

Zo, een positieve insteek in een betoog van Waterreus, wie had dat ooit kunnen bevroeden? Daarnaast vind ik dat Ajax supporters vooral hun eigen team moeten aanmoedigen tijdens de wedstrijd. Na afloop applaudisseren voor Ronaldo zou wel netjes zijn.

18 maart 2019 om 14:24

@ deuslovult

Waarom zou dat dan netjes zijn ? Het is geen officieel afscheidsduel, hoe goed hij ook is; hij is gewoon de tegenstander.

Hartstikke slim, dan is Ronaldo natuurlijk volgend jaar in de Eredivisie te bewonderen. Dit had Waterreus natuurlijk goed bedacht!

18 maart 2019 om 12:00

Dat zeg je nou wel. maar Ajax heeft al twee spitsen en vanuit de jeugd nog wat aanwas. Zou deze 'ronaldo' zich in de basis kunnen knokken? Ik weet het nog zo net niet.

18 maart 2019 om 12:18

Backup voor Brobbey is ook nodig in Jong.

Ook nooit zo'n fan geweest van zijn gedrag op het veld. Maar om zijn kwaliteiten kun je moeilijk heen. Wat een geweldenaar! en dat op zon leeftijd. Van te voren al de intentie hebben om voor hem te gaan klappen en eindeloos zijn naam te scanderen vindt ik gemaakt en nergens op slaan. Zoiets moet spontaan gebeuren, zoals het Juve publiek deed of het Betis prubliek afgelopen weekend.

Hij is na een jaar of 15 opeens fan van Ronaldo geworden en daarom moet iedereen op de banken voor hem? Krijgt hij echt betaald voor dit soort stukjes? Als ik fan van Ajax zou zijn, zou ik voor Ajax naar de wedstrijd gaan. En hopen dat hij geen bal raakt.

18 maart 2019 om 11:09

Exact mijn gedachte haha. Hij heeft na 15 jaar eindelijk zijn gevoelens aan de kant kunnen zetten om objectief naar een voetballer te kijken, knap hoor Ronald.

Dus Waterrreus is vorige week pas tot de conclusie gekomen dat Ronaldo een fenomeen is?

Ik volg het buitenlands voetbal ook niet zo heel erg goed, maar volgens mij heeft die man toch al wel een paar keer eerder een vrij aardige wedstrijd gespeeld?

18 maart 2019 om 12:13

Tja inmderdaad ongelofelijk.

Ik had eigenlijk ook nooit zo veel met Ronaldo, maar ben al veel eerder tot inkeer gekomen dan deze kenner.
De persoon Ronaldo heb ik nog steeds niet zo veel mee, maar de voetballer is een geweldenaar en in meerdere opzichten. Een ovatie voor een tegenstander daar zijn we in Nederland niet slim/fatsoenlijk genoeg voor, bv zoals gisteren met Messi.

Aan de andere kant is het ook niet per se Nederlands, want ik zag gisteren Barkley ook bij elk balcontact op Goodison Park uitgefloten worden..

18 maart 2019 om 14:32

@ Njfromvol

"een ovatie voor een tegenstander daar zijn we in Nederland niet slim/fatsoenlijk genoeg voor"

Als er echt iets speciaals is zoals een officieel afscheidsduel krijgt zoâ´n atleet echt wel de waardering, maar ik vind het te idioot voor woorden dat we moeten opstaan voor een tegenstander voor, tijdens en/of na een normale competitieve wedstrijd waar naar mijn mening alleen het Ajax en algemene Nederlandse voetbal belang van belang zijn. Die Idolisering/romantisering van welke tegenstander dan ook is mijn ogen in dit geval compleet misplaatst..

18 maart 2019 om 14:15

Ja er klopt niks van dit verhaal van Waterreus. Eerst ziet hij jarenlang niet dat hij een fenomeen is. En nu lijkt hij te zeggen dat de "maniertjes" van Ronaldo nu ook opeens niet vervelend meer zijn. Daar snap ik niks van. Die maniertjes zijn na vorige week echt niet mooier, beter, lelijker of slechter geworden. Ronaldo heeft een geweldige prestatie neergezet, maar de rest van hem verandert daarmee niet.

Kortom, het lijkt erop dat Waterreus gewoon een beetje makkelijk wil scoren.

Eerlijk gezegd denk ik eerder dat hij uitgefloten wordt haha. Voor Messi zou er wel meer respect zijn.

Misschien mag Waterreus na deze uitspraak wel als pupil mee het veld op voor de wedstrijd. Je gaat toch niet een speler van de tegenstander de hemel in prijzen. Ik gun Ronaldo het aller beste maar ik zou er niet slechter van slapen als hij die twee wedstrijden slechter speelt dan Heiko Westerman of uit respect voor de jonge ploeg van Ajax gewoon niet mee doet.

Waterreus je snapt toch wel dat Het grootste gedeelde van Ajax supporters pro barca is. Ronaldo zal nooit een staande ovatie krijgen in de arena wat ie ook gepresteerd heeft en nog steeds presteert. Ajax is 1 groot kamp Messi vriend. Jammer joh. Messi, Messi, Messi.

Nou de aaibaarheid van Messi valt toch ook wel mee. Messi is behoorlijk schuw volgens mij, en niet heel erg benaderbaar. Maar dat is aan ene kant ook logisch omdat echt iedereen wel iets van hem wilt als hij zich meer open stelt. Het zijn beide gewoon geweldige voetballers. Je hoeft toch niet in een Messi kamp of een Ronaldo kamp te zitten? Het zijn ook totaal verschillende spelers. Messi is van nature een geweldige voetballer. Terwijl Ronaldo het schoolvoorbeeld is van als je keihard werkt, dat je dan ook een wereldtopper kunt worden in plaats van alleen een hele goede voetballer (want zonder aanleg wordt je natuurlijk nooit een wereldtopper, hoe hard je ook werkt).

Het gros op de tribune vindt Tadic beter dan Ronaldo waarschijnlijk.

Wat een onzin zeg. Kan mij als supporter die Ronaldo verrotte. Kom voor mn clubbie niet om Ronaldo aan het werk te zien. Hoop ook dat onze Portugese vriend geen knikker raakt of dat hij zijn gel vergeet en niet wil spelen.

18 maart 2019 om 11:51

Ja precies, als hij niet geschorst wordt zullen wij fans Ajax maar een handje moeten helpen door Ronaldo constant uit te fluiten.

18 maart 2019 om 11:59

Ik weet niet of je het de afgelopen jaren door hebt gehad, maar ronaldo gaat daar zeker niet slechter door voetballen.

Ajax fans zijn vaak te trots om te applaudiseren of respect te tonen voor goede spelers van andere ploegen.

18 maart 2019 om 12:33

Vast, maar daar zijn ze niet uniek in, ook niet in Nederland.

Wat is dit nu weer voor een raar advies van Ronald Waterreus. Allicht is het een fenomeen, maar om nu voor CR7 te gaan applaudisseren, ongeacht wat hij laat zien op het veld. Applaus moet je verdienen, net zoals Messi gister deed. Niet omdat iemand nou een naam heeft.

18 maart 2019 om 14:37

@ Bartbertus

Die waardering kunnen ze krijgen wanneer dit soort spelers een officieel afscheidsduel spelen, en Ajax als tegenstander zouden wensen. Ik ga echt niet op de bühne staan voor een speler van de tegenstander tijdens een normale wedstrijd waar vanuit mijn perspectief alleen mijn eigen club en/of lands belang geldt.

Waterreus kan ook naar Amsterdam komen om daar zelf te applaudiseren voor Ronaldo als ie dat zo graag wilt. kan ie de hele wedstrijd zn handen stuk klappen.

Zou zelf ook niet zijn naam gaan scanderen of gaan staan. Hij is de tegenstander , ook na afloop.
Alle andere wedstrijden kun je gaan staan, je Ronaldo pyjama aantrekken oid. Het is een fenomeen.
Maar deze 2 wedstrijden 'even'niet.

Ga toch fietsen, als we met 3-0 winnen dan klappen we en wel voor Ajax.

Dacht dat hij het over Ziyech had, nee heeft hij het over een speler van de tegenstander, laten ze eerst hun eigen spelers met respect behandelen.

Die grappenmaker van een Waterreis ziet ze vliegen, aan de andere kant; "one canâ´t pay for entertainment like this". Overigens zou ik niet weten waarom ik zou moeten opstaan voor Ronaldo, ik ben Ajacied en zal er zijn om mijn club aan te moedigen. Zo ie zo ben ik niet van de(geforceerde )hedendaagse idolisering cultuur van celebrities, Ronaldo krijgt van mij gewoon het basis respect wat ik ieder mens geef maar daar blijft het ook bij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1057 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Juventus3611
3.Lazio3321
4.Cagliari2912
5.AS Roma2911
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
L. BonucciVerdediger152
J. CuadradoMiddenvelder140
M. PjanićMiddenvelder143
F. BernardeschiAanvaller130
P. DybalaAanvaller134
G. HiguaínAanvaller134
Han Kwang-SongAanvaller00
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

3827 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 12 7 0 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ik zou bij Barcelona passen, maar dat is ook het geval bij Real Madrid’

Martin Ödegaard neemt het zaterdagmiddag met Real Sociedad, dat hem huurt van Real Madrid, op tegen Barcelona. De Noor had echter ook namens de tegenpartij aan de wedstrijd deel kunnen nemen,...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 15 december
Barcelona heeft een prijskaartje van tien miljoen euro geplakt op Jean-Clair Todibo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren