Van Hanegem haalt uit: ‘Feyenoord glijdt af en niemand grijpt in’

Maandag, 18 maart 2019 om

Willem van Hanegem heeft in zijn column voor het Algemeen Dagblad stevig uitgehaald naar de clubleiding van Feyenoord. Met name technisch directeur Martin van Geel krijgt het zwaar te verduren naar aanleiding van zijn televisieoptreden van zondag bij De Tafel van Kees. De Kromme vindt dat de kritiek van de supporters op zijn functioneren niet geheel onlogisch is. “Feyenoord glijdt af en niemand grijpt in”, merkt de oud-international op.

Feyenoord ging zaterdagavond op eigen veld met 2-3 onderuit tegen Willem II. Een dag later zag Van Hanegem de technisch directeur aan tafel bij Kees Jansma zitten. Ook NAC Breda-trainer Mitchell van der Gaag was te gast en gaf aan dat hij kritisch was over zijn eigen functioneren. “Van Geel knikte. Waarom weet ik niet, want Van Geel kijkt zelf helemaal niet kritisch naar zijn eigen functioneren. En nog erger, de mensen om hem heen ook niet”, aldus Van Hanegem. “Van Geel zei dat het bijna bij het gênante af was hoe hij intern werd gesteund. En dat is het ook. Waarom wil mijn club niet toegeven dat er een doodlopende weg is ingeslagen?”

Van Geel onthulde dat hij onlangs een bod van twaalf miljoen euro op Jeremiah St. Juste had geweigerd. “Dat is helemaal niet gek”, aldus Van Hanegem. “Algemeen directeur Jan de Jong zat laatst zelf ook al alles maar recht te praten wat krom is aan tafel bij Tom Egbers. Vinden de vijf leden van de raad van commissarissen het echt zo wel prima gaan in De Kuip? In mijn tijd als speler noemden we die slijmerds die zo lekker rond de top van de club hingen 'zwakkelingen'.”

Van Hanegem baalt van het gevoerde beleid bij Feyenoord en gaat in op het ‘ongelooflijke geknoei’ met het tweede elftal. De beloften van de Rotterdammers spelen in een jeugdcompetitie, daar waar Jong Ajax en Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie spelen. “Er brak toch nog lekker volop jeugd door, zei Van Geel. Hij noemde bloedserieus Bart Nieuwkoop, Tyrell Malacia en Calvin Verdonk, die ik echt nooit meer op het veld zie staan. Er staan wekelijks zo'n zes spelers uit de eigen jeugd op het veld, zei hij. Dat is gewoon niet waar. Ze huren ook nog eens voor een behoorlijk salaris een matige speler als Cuco Martina en die krijgt meteen de voorrang boven de zelf opgeleide spelers.”

Hij is ook kritisch over de manier waarop de ‘onervaren’ Jaap Stam is aangesteld. “Als je daar vraagtekens bij zet, vinden ze je een zeurpiet”, aldus Van Hanegem. “Maar de mensen op de tribunes zijn niet gek. De Kuip is al opvallend leeg de laatste tijd en ik begrijp dat heel goed. Ik voorspel dat het nog erger zal worden.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

85 reacties (laatste reactie door bossie)

Ben het niet vaak met hem eens maar nu wel...

18 maart 2019 om 08:48

Ik ben het meestal met hem eens en nu ook weer.

18 maart 2019 om 10:47

Het transferbeleid van Feyenoord heeft natuurlijk abominabel uitgepakt. In eerste instantie kon ik mij er nog best wel in vinden: je kiest voor jongens die bewezen hebben het niveau van de eredivisie aan te kunnen ('uitblinkers' bij subtoppers). Achteraf blijkt dat de meesten toch tekort komen voor een topclub als Feyenoord. Dan moet je als Van Geel ook het boetekleed aantrekken. Zeker als een concurrent als Ajax wel laat zien dat je toppers voor weinig geld kunt aantrekken (i.e. Tagliafico, Sanchez, Onana, De Jong, Schone).

18 maart 2019 om 11:05

Het kan toch bijna geen toeval meer zijn dat elke speler die ze van een subtopclub halen te kort komt?
Zou het dan toch aan Feyenoord liggen?

18 maart 2019 om 11:11

Sam Larsson vond ik toen ze hem haalden al niks. Net als bv Vejinovic, was hij wel uitblinker bij een subtopper maar liet hij het in wedstrijden tegen topclubs (bijna) nooit zien. Daarom was ik als Ajacied echt blij dat hij niet kwam en zeker niet voor dat geld. Amrabat vond ik wel getalenteerd, maar was niet het type dat ze nodig hadden en Ayoub is in mijn ogen een prima aanwinst maar hij wordt nu door een huurspeler op de bank gehouden. Dat laatste is gewoon kapitaalvernietiging

18 maart 2019 om 11:18

Schöne was er wel een in de categorie 'uitblinkers bij subtoppers', maar dan eentje die het prima gered heeft en in het verleden Ajax zelfs door een moeilijke tijd geholpen heeft (en nu weer te horen krijgt dat hij eigenlijk te kort komt).
PSV heeft het jaren goed gedaan met 'uitblinkers bij subtoppers', al zijn er daar ook wel een paar door het ijs gezakt, soms pas nadat ze voor veel geld verkocht werden (affelay).
De vraag is waarom spelers als Tapia, Gustafson, Amrabat en Vormer elders het uitstekend doen en bij Feyenoord verpieteren.

Zou het soms iets met arrogantie van de club te maken hebben waardoor er bij ons van spelers iets anders verwacht wordt dan waar ze goed in zijn, en de passende begeleiding om ook op andere punten sterker te worden ontbreekt?

18 maart 2019 om 11:51

@hans

De spelers die jij noemt doen het nu wel een stuk beter, maar niet op een hoger niveau ofzo. Volgens mij is het dus een combinatie van factoren.

Enerzijds iets dat bij Feyenoord zelf lijkt te zitten, waardoor spelers het daar gewoon minder doen dan verwacht. Sommigen noemen het kuipvrees, maar daar geloof ik niet zo in. Ik denk eerder dat Feyenoord gewoon allround slecht loopt nu, en dan is het heel moeilijk als nieuweling om je normale niveau te halen. Zet je dan diezelfde speler in een goed draaiend elftal, dan zal die speler opeens wel weer functioneren.

Maar het belangrijkste is: volgens mij zit het gewoon in de kwaliteit van de scouting. Feyenoord pikt de spelers eruit die intrinsiek gewoon minder zijn dan de spelers die Ajax en PSV er regelmatig uit pikken. Dat is al heel erg lang zo. Natuurlijk hebben Ajax en PSV ook echt wel hun missers gepakt, meer dan eens, maar dat gebeurt daar gewoon minder vaak.

18 maart 2019 om 08:34

Als Feyenoord stabieler zou presteren met leuk fris spel,dan nog zouden we zeuren dat v Geel het niet goed doet. omdat ons te hoge verwachtingspatroon zegt dat Fey dan om de koppositie moet meedoen.

18 maart 2019 om 08:42

@panfluitspeler: jouw verwachtingspatroon misschien. Als ik rondkijk op Feyenoordfora wordt er weliswaar hardop gedroomd van een titel (dromen mag), maar is de algehele tendens dat men snapt 3e te worden. De wens is alleen dat dat met goed voetbal gebeurt en Feyenoord niet in oktober al op een onoverbrugbare afstand is gezet door Ajax en Psv.

18 maart 2019 om 09:01

Feyenoord zou elk jaar minimaal 3e moeten worden. Als dan een Ajax of Psv een jaar verzaakt kan je weleens 2e worden. Maar binnen de club is van alles niet op orde. Feyenoord moet geld maken. Dan moet je of goed scouten of eigen jeugd verkopen. Scouten en Feyenoord is nooit een goede combinatie geweest. En de jeugdopleiding is al jaren een puinhoop. Al heb ik wel de hoop dat Brard het nu weer op poten gaat zetten. Maar zolang beide niet op poten zetten we geen stap meer vooruit.

18 maart 2019 om 09:03

Ja klopt, om door te groeien moeten er stappen gezet worden. Een voor een. Elke kleine stap die er gezet kan worden is niet onrealistisch.

18 maart 2019 om 09:07

doorgroeien ? dan ga je compleet voorbij aan Ajax en PSV ,die staan echt niet opeens stil of zo.

18 maart 2019 om 09:18

maar feyenoord kan prima doorgroeien ten opzichte van zichzelf he?

18 maart 2019 om 09:21

Je kan ook doorgroeien vanuit je eigen situatie? Een stap zetten en vandaaruit verder gaan? Dat kan ook los staan van Ajax en PSV.

18 maart 2019 om 09:31

@ijsmuts

om goed voetbal te spelen moet je goede voetballers met creativiteit hebben. haal je de spelers die Van Geel haalt kan je dat vergeten

18 maart 2019 om 09:36

@japie: ik wil best wel een voetbalinhoudelijke discussie met je aangaan, maar die ga je toch uit de weg. Het hoeft niet elke wedstrijd flitsend te zijn, zolang er maar een idee achter zit. Dat kan bij wijze van spreken ook met 11 houthakkers. Dat idee zit er nu gewoon niet in. Het is los zand.

18 maart 2019 om 09:41

@ijsmuts

natuurlijk kan dat niet met 11 houthakkers.haal bij City De Bruyne en Silva weg en dan zal je zien hoe moeizaam die gaan voetballen. PSG legt niet voor niks 220 miljoen neer voor een Neymar. creatieve voetballers bepalen of je een tegenstander kapot kan spelen of niet. met alleen hard werken maak je het geen enkele tegenstander lastig, tenzij je alleen reactievoetbal speelt maar dat pikken de supporters niet als je dat gaat doen tegen een FC Groningen of Excelsior. je ziet letterlijk iedere keer dat als Feyenoord het spel moet gaan maken dat het misgaat door een gebrek aan creativiteit. daarom spelen we alleen goed in de toppers als de tegenstander het spel moet maken en wijd aaarop kunnen inspelen door heel veel strijd te leveren

18 maart 2019 om 09:43

@japie: welk deel van: "zolang er maar een idee achter het voetbal zit" snap je niet?

18 maart 2019 om 10:05

Je kan ook gewoon normaal reageren ipv zo aangebrand en normaal de discussie aan gaan

18 maart 2019 om 10:43

@japie_krekel

City speelt ook met een systeem waarbij je creatieve spelers nodig hebt, maar niet elk systeem draait daarom. Speel jij met een aanspeelpunt dan heb je echt geen top creatieve spelers nodig. De combi pelle en immers werkte vrij goed. Daar speelden toen boetius/schaken/ verhoek op de flanken. Toen zijn ze 3x 2e geworden.

Daarnaast betaalde psg niet 220 miljoen voor Neymar omdat hij creatief is, daarvoor waren er ook goedkopere opties. Ze betaalden vooral zoveel omdat ze hem als status symbool zien voor hun eigen ingenomen plek in de Europese top als grootmacht

18 maart 2019 om 11:22

@arsenal19: Blijkbaar ken je de voorhistorie niet met betrekking tot Feyenoord-gerelateerde topics van Japie. Kampioen in het ontwijken van vragen, copypasten van zijn eigen berichten in nieuwe berichten, onjuiste informatie verspreiden met betrekking tot het beleid van vgeel, wanneer je vraagt inhoudelijk eens in te gaan op het werk van Gio krijg je niets terug.
Op mijn stelling dat van elke selectie iets te maken valt, ongeacht de specifieke kwaliteiten gaat hij nu ook niet in. Het stokpaardje dat creativiteit ontbreekt wordt keer op keer van stal gehaald. Wat natuurlijk onzin is in vergelijking met voorgaande jaren. Maar het voetbal wordt wel elk jaar slechter.
Gloryunited hierboven verwoordt volgens mij keurig het alternatief.

18 maart 2019 om 12:04

@ijsmuts

Maar hij gaat wel in op jouw punt. Hij legt uit waarom hij denkt dat je met 11 houthakkers niks kan maken. Jij denkt van wel en dat is je goed recht, maar hij gaat gewoon op jouw punt in en jij reageert met een pissige, passief-agressieve oneliner.

Inhoudelijk ben ik het deels met jullie beiden eens. Ik denk dat Japie gewoon gelijk heeft dat het transferbeleid niet klopt. Er wordt heel voorspelbaar en slecht ingekocht. Enige uitzondering was de laatste jaren Jorgensen, en die verkoopt Feyenoord dan niet op het moment dat het wel had gemoeten. Dan maak je het jezelf heel erg lastig. Die fout hebben ze ook al eerder gemaakt. St Juste voor 12 miljoen vind ik ook een zeer genereus bod, waar je je selectie dan misschien op meer dan 1 plek weer mee kan versterken. Maar misschien wordt de selectie dan eerst te smal. maar ik vind het dubieus.

Met jou ben ik het eens dat je met 11 fatsoenlijke spelers altijd wat kan maken. Je ziet dit seizoen ook dat dat tegen Ajax en PSV gelukt is. Dus het zit er best wel in. Maar het komt er te weinig uit. Dat is treurig. Persoonlijk vind ik dat ze ook in de staf niet sterk optreden bij Feyenoord. Volgens mij is het niet motiverend om met een trainer te werken waarvan je weet dat die weg gaat, en wiens hoogtepunt ook al twee jaar achter je ligt. Daar hadden ze doortastender op moeten treden.

18 maart 2019 om 12:24

@vernon: Ik zie dat je een account hebt op vz sinds een week. Japie is al een half jaar een anti-vGeelcampagne aan het voeren. Wanneer je een inhoudelijke discussie aan wilt gaan ontwijkt hij die. Naast de onwaarheden die hij over het beleid het internet op slingert is dat flink irritant ja.
Zoals je zelf al aangeeft worden er fouten gemaakt door de td en door de trainer. Dat laatste wordt pertinent ontkent door Japie, die zijn pijlen structureel richt op alleen vgeel. Die eenzijdige beredenering komt wel meer mensen de neus uit.
Ik zou bijvoorbeeld kunnen vragen waarom Feyenoord structureel tactisch wordt afgetroefd door teams die vele malen lager staan (met minder kwaliteit) op de ranglijst, maar dan krijg ik weer hetzelfde antwoord. "er ontbreekt techniek!"
Gek genoeg konden we met minder technische spelers wel kampioen worden een paar jaar terug.

18 maart 2019 om 12:48

@ijsmuts

dat ben ik wel met je eens maar dan moet je reactievoetbal gaan spelen want aanvallend voetbal gaat niet werken met deze selectie. de vraag is alleen pikken supporters het als je tegen de mindere tegenstanders niet het initiatief neemt?

18 maart 2019 om 12:56

@ijsmuts

jij niet dan? als ik met jou een inhoudelijke discussie aan ga over het aankoopbeleid dan ga jij zeggen dat spelers die voor 6 miljoen zijn gehaald en na een jaar nog steeds geen knikker hebben geraakt gewoon prima aankopen zijn geweest

Feyenoord presteert al jaren ondermaats wat een paar keer is gecamoufleerd door een bekerwinst. qua spel vind ik het niet eens zo ondermaats want de spelers zijn gewoon niet goed genoeg en er is nul creativiteit op het middenveld. de verdediging is te traag om met ruimte in hun rug te spelen dus hoge druk spelen gaat ook niet werken, want de achterste linie moet dicht op de keeper blijven staan. op de vleugels heb je geen spelers met diepgang staan maar 2 trage buitenspelers die altijd opkomen met de bal aan de voet. hoe wil je dan tegenstanders aanvallend kapot gaan spelen? dat is helemaal niet mogelijk met deze selectie

ik heb nu nog toch aardig wat argumenten genoemd waarom ik snap dat Feyenoord op de manier speelt hoe ze nu spelen zoals ik dat al veel eerder heb gedaan dus je riedeltje over dat ik niet inhoudelijk op iets inga is pure onzin. ik ga er zelfs een stuk inhoudelijker op in als jou. ik hoor jou alleen maar praten over een idee maar ik zie je nooit met details komen over waarom de manier van spelen die jij wil zien wel kan. nu ben ik wel heel benieuwd naar jou visie dan

18 maart 2019 om 13:44

Een inhoudelijke discussie beperkt zich dus niet alleen tot het benoemen van wat je zelf als miskoop beschouwt.
Even terug naar wat je omschrijft als gebrek aan creativiteit. Feyenoord werd kampioen met een voorhoede bestaande uit jorgensen, kuyt, toornstra, elia en berghuis (toornstra en kuyt opereerden afwisselend rechtsbuiten tijdens de 1e seizoenshelft of achter de spits). Middenveld bestond uit el ahmadi en vilhena icm kuyt of toornstra.
Momenteel is Kuyt vervangen door vpersie en is Elia vervangen door Larsson. Sec gezien lever je niet in op creativiteit. Hoe is het mogelijk dat dit team opeens de creativiteit ontbeert om kleinere teams kapot te spelen? Kokcu is duidelijk (wat) creatiever dan Toornstra, maar krijgt pas sinds enkele weken een beetje de kans in het team. Het is toch echt Gio die lange tijd voor een loper als Toornstra koos.

Berghuis en Larsson zijn inderdaad niet de snelsten. Ze zouden ook zeker vaker de diepte moeten zoeken dmv loopacties. Wanneer ze dat niet vanuit hun zelf doen moet je als trainer daar een rol in spelen. Gio kan moeilijk accepteren dat die gasten dat 'gewoon' niet doen.
Naar binnen trekkende buitenspelers hoeft geen probleem op te leveren, mits de back er structureel overheen gaat. Haps kan dat en stjuste in principe ook. Komen die backs niet mee op dan sta je als buitenspeler structureel tegenover 2 man.
De beste periode van een statische verdediger als Sven van Beek was onder Fred Rutten. Feyenoord zette de tegenstander snel en gegroepeerd onder druk. Daar heb je geen technische spelers voor nodig. Wat volgde was een hoge lange bal van achteruit wat voor kopsterke statische mannen als vbeek en Botteghin makkelijk te verdedigen is, ook met 40 meter in de rug. Los daarvan beschikken Haps en Stjuste over voldoende snelheid om rugdekking te geven, precies op dezelfde manier als Karsdorp en Kongolo elkaar afwisselden tijdens het kampioensjaar. Die een bleef achter terwijl de ander naar voren trok.

Met betrekking tot het transferbeleid heb ik reeds aangegeven dat er zeker ruimte voor verbetering is en Feyenoord er goed aan doet vaker over de grens te kijken. Op dat gebied zijn we het eens. Echter benoem jij structureel de incidentele successen uit Amsterdam om je punt kracht bij te zetten. Dan ben ik geneigd je punt af te zwakken want het verhaal is een stuk genuanceerder dan je voor doet komen. Er zitten ook vele spelers tussen die mislukken, dus zaligmakend is het niet. Los daarvan kunnen wij als buitenstaander helemaal niet oordelen of een Sanchez haalbaar was voor Feyenoord. In de wandelgangen werden ook Barca en Basel genoemd als potentiele kopers. Ploegen die uitkomen in de champions league. Vaak een zwaarwegende factor voor dergelijke spelers om keuzes binnen te maken. Dan is nog niet eens de factor salaris meegenomen. Daar waar Ajax een stuk verder kan gaan dan Feyenoord.
In mijn ogen hebben Stjuste en Haps potentie. Berghuis is een goede aankoop geweest. Larsson vooralsnog een miskoop. Kijkend naar het feit dat hij tot nu toe op een eiland moest voetballen (passmaps laten nauwkeurig zien waar spelers zich bevinden op het veld). vpersie begaf zich structureel rechts bij berghuis terwijl Larsson ook niets hoefde te verwachten van malacia en verdonck die slechts zeer incidenteel een overlap maakten. Dan staat Larsson dus al snel tegenover 2 man, terwijl hij wel over de techniek beschikt een combinatie in de kleine ruimte aan te gaan, maar dan moet die mogelijkheid wel worden geboden.
Spelers zijn de laatste jaren slechter gaan spelen onder Gio, vrijwel niemand is er beter geworden. Misschien dat Gio voetbal wil spelen met materiaal dat hij helemaal niet tot zijn beschikking heeft?

18 maart 2019 om 14:26

@ijsmuts

Ik zit hier al jaren, alleen dan onder mijn eigen naam. De account onder Vernon heb ik gemaakt omdat ik geen zin meer had om op mijn eigen naam aangesproken te worden. En ja, ik weet dat Japie nogal van de herhaling is, zeker richting Van Geel.

Maar dat verandert er niks aan. Hij ging inhoudelijk in op jouw punt, en jij reageert met een pissige oneliner en zegt (onterecht) dat hij de discussie meed. Dat deed hij niet, en daarom reageerde ik.

Dat de schuld inderdaad zeker ook bij de trainer ligt, ben ik dus met je eens. Er is meer mis bij Feyenoord. Ik zal er niet van wakker liggen, want ik ben Ajacied, maar ik vind het wel fascinerend. En ik vind het ook wel jammer op zich, want de competitie is leuker als Feyenoord structureel competitief is.

18 maart 2019 om 14:50

Groot gelijk niet meer onder je eigen naam te posten. Ik zal je verklappen dat ik ook geen ijsmuts heet

Het ligt er maar aan hoe je de reply van Japie interpreteert. De discussie ging over het al dan niet doorgroeien van Feyenoord. Japie fietst tussendoor met een opmerking over wederom het ontbreken van technische spelers.

Ik geef aan dat er geen idee of zichtbare intentie achter het voetbal zit. Of dat nu aanvallend of verdedigend is laat ik in het midden.

Dat Japie direct daarna de discussie wederom (al tientallen keren eerder gedaan) richting het ontbreken van technische voetballers wil trekken is vanuit dat oogpunt wel degelijk een andere discussie. Dan komt het bij hem namelijk uit op: Gio valt helemaal niets te verwijten, vgeel is schuldig aan alles. (lees alle eerdere topics hierover maar terug).

Hoe snel zou jij je geduld verliezen wanneer je iemand vraagt ergens inhoudelijk op in te gaan? Dit is zo ongeveer de 20e keer dat ik Japie uitnodig voor een discussie met open vizier. Dat doet hij niet op deze manier, want iedereen weet waar het op uit komt.

Wellicht dat mijn reactie pissig was, daar schaam ik me ook niet voor hoor. Ben denk ik nog een stuk geduldiger dan de meeste keyboardhelden hier.

18 maart 2019 om 08:42

Ja door deze intervieuws weet je dat we nog groter de klos zijn dan ik had gedacht. Gelijk vermelden dat hij nooit zelf de handdoek zou gooien. Als je dat zegt, en je zit alles maar recht te praten dan word het weer een gevalletje tijdrekken totdat de bom barst. Aangezien ze in het maasgebouw ook de hand boven mekaars hoofd houden. Jaap Stam moet het dan voor hem gaan doen. Die zal hij dus ook zo lang mogelijk laten zitten ook al zou hij er niks van bakken. Maar goed dan zullen supporters zich wel laten horen. Al met al is het weer een lastige periode voor een Feyenoord fan. De jeugdopleiding is niet best (al hoop ik dat Brard het weer op poten kan zetten), het eerste elftal na het kampioenschap 2 seizoenen dramatisch zonder dat iemand zich daar druk om blijkt te maken, en het gedoe rond het nieuwe stadion.

Ja hier kan je het moeilijk mee oneens zijn. Er is gewoon een chronisch gebrek aan topsportklimaat met de bijbehorende zelfkritiek in Rotterdam. Van Geel zei verder nog dat hij voor relatieve zekerheidjes uit de Eredivisie kiest zoals Larsson, Haps of St. Juste, omdat zij niet de mogelijkheden hebben met budgetten van Ajax en Psv.

Het zou je, als zelfbenoemd topbestuurder, sieren als je zegt: ''wij hadden Tagliafico voor 4 miljoen, Frenkie de Jong voor 1 euro en Davinson Sanchez voor 5,5 miljoen op kunnen halen ipv Haps, St Juste, en Larsson voor gezamenlijk 18 miljoen.

Het is wat dat betreft niet erg als er eens een ketser a la Orejuela tussen zit, maar het zou je houding wel moeten zijn. Je zou kritisch moeten kijken wat er beter kan, want er kan bij Feyenoord heel veel beter.

Maar in plaats daarvan krijgen we teksten als: ''warme club'', ''gio in een Wenger rol'', ''we staan 4e, maar we hebben wel de meeste passes.'' - Er heerst gewoon helemaal niks wat lijkt op beleid, meer op een hobby-clubje.

18 maart 2019 om 08:41

Je zou eens elke dag mee moeten lopen met de staf en in de directie. Dan pas zou je conclusies mogen trekken. Fey vaart een koers,en vooraf kun je nooit weten of een schip gaat stranden. Dat het nu slecht uitpakt is jammer,maar ondertussen wonnen ze wel overtuigend van Ajax en Psv. Leuke piekmomenten wat meer waard is dan die verliespotjes tegen laagvliegers.

18 maart 2019 om 08:59

trencin, de graafschap, fortuna, excelsior, groningen en willem 2: los van de vaak lage kwaliteit van het voetbal tijdens overwinningen... nee, de leuke winsten op psv en ajax maken het seizoen niet goed. Vraag me toch af door wie dat structureel de wereld in wordt geslingerd.

18 maart 2019 om 09:05

Dit is de grootste onzin die ik hier heb mogen lezen. In de top wordt je afgerekend op resultaten en niet op goede voornemens. Een club als Feyenoord kan niet zeggen: 'oh jammer joh de gekozen koers valt slecht uit, nou volgende keer beter'. Aan het einde van een seizoen is een overwinning op Ajax even veel waard als een op Nac. Het is puur sentiment om zoveel waarde aan die 6-2 te hechten.

Het beleid van Feyenoord heeft even gewerkt en geresulteerd in een kampioenschap. Maar nu zit je met een selectie die geen progressie laat zien qua voetbal en waarin weinig talenten kunnen ontwikkelen. Dus op termijn ben je het haasje.

18 maart 2019 om 09:06

Dit is toch klinkare onzin. Toen AZ vorig jaar 3e werd in de eredivisie werd buiten de top 3 alleen van Excelsior verloren volgens mij. Dat zou je als Feyenoorder toch juist moeten willen in plaats van 2 potjes winnen van relatief Ajax en PSV, om vervolgens van de Graafschap, Willem 2, Fortuna en Excelsior te verliezen. En tegen tal van andere tegenstanders nog punten te laten liggen. Je bent je week in, week uit aan het generen voor je eigen ploeg, maar jij bent blij met 2 gewonnen potjes... Daar kan ik met mijn pet echt niet bij.

18 maart 2019 om 09:20

Het schip om even in jouw synoniem te blijven is op het zand vastgelopen. Er zijn sleepboten nodig maar de kapitein weet niet goed meer wat hij moet doen om los te komen.

2 geweldige overwinningen maken bij lange de verliespartijen tegen de lager geklasseerden niet goed. Als jij dat denkt dan kom je waarschijnlijk niet in de Kuip en ben je geen supporter.

Grote onzin heb je neer gekalkt.

18 maart 2019 om 11:53

@panfluitspeler

"fey vaart een koers,en vooraf kun je nooit weten of een schip gaat stranden."

Ik mag toch hopen dat als je een koers uitzet, je weet waar je naar toe gaat/wil. Een koers uitzetten, zonder te weten waarheen, is vragen om moeilijkheden.

18 maart 2019 om 10:53

ik weet niet of het zozeer ligt aan het gebrek aan topsportklimaat. Ik vind dat een populistische leus die mensen al snel roepen. Qua faciliteiten etc is het allemaal gewoon goed geregeld. De keuze voor de huidige koers is echt wel gemaakt met de sportieve optimalisatie als leidraad. Dat het verkeerd uitpakt nu zegt meer iets over de gevaren koers dan over het topsportklimaat in mijn optiek.

Ik vind dat stukje over aankopen van jou wel beetje voortbarig. Dat doet niemand in een belangrijke functie. Waarom zou hij dat zeggen? om een wit voetje te halen?
Haps en Tagliafico vind ik, indien beide fit, niet veel voor elkaar onderdoen. Dat 1e miljoentje is micromanagement. zal me niks verbazen als Tagliafico fors meer verdient dan Haps.

Sanchez stond al op de radar van Barcelona, erg knap dat Ajax hem had weten te strikken en Feyenoord is toentertijd ook zeker achter de Jong aangegaan. Soms schiet je alleen mis.

18 maart 2019 om 12:04

Oké, deze successen van Ajax zijn dus knap. Mijn vraag: welke successen kan v. Geel daar tegenover zetten?

18 maart 2019 om 12:22

@gloryunited

De term topsportklimaat wordt ook door iedereen weer anders uitgelegd. Je zou eerst moeten kijken wat mensen daar mee bedoelen.

Voor mij zit topsportklimaat niet zozeer in de hardware, zoals een stadion, een trainingscomplex, etc. Het zit hem in de mentaliteit om te doen wat nodig is om jezelf elke dag weer beter te maken. Soms moet je daarvoor ouderwets gaan teambuilden door samen een vlot te gaan bouwen ofzo. En soms moet je elkaar daarvoor verrot schelden als het niet goed gaat. Harde maatregelen nemen over personen. Etc.

Voorbeeld: ik heb het boek van Litmanen gelezen (overigens buitengewoon slecht geschreven, maar dat terzijde) en die heeft helemaal in zijn eentje zichzelf klaargestoomd. In de sneeuw met een bal, in een sporthal met een bal, op pleintjes, etc. Want er was helemaal niks, voetbal in Finland stelt niks voor, en toen al helemaal niet. Dat is topsportmentaliteit. Wielrenners die elke dag gaan trainen, ook als het zeikt van de regen, dat is topsportmentaliteit.

Of het daar bij Feyenoord aan ontbreekt weet ik niet zeker, maar dit soort interviews doen niet veel goeds.

18 maart 2019 om 12:54

@maestrotactico

Van Geel verkondigd pure onzin. Fc Groningen heeft nog minder budget als Feyenoord en die hebben de afgelopen 10 jaar spelers weten te strikken als Luis Suarez, Tadic, Kostic en Doan. spelers die hun elftal naar een veel hoger niveau tilden door creatief te scouten binnen hun budget. bij Feyenoord hebben ze daar helaas geen kaas van gegeten

Dan moet Willem er misschien zelf wat aan doen, zoals Cruijff dat deed? Laatsgenoemde was net als Willem vaak critisch in zijn columns maar toen het echt tijd was om in te grepen heeft hij zichzelf niet te groot gevonden om in te grijpen. Elke week (al dan niet door je ghostwriter) maar wat roepen heeft net zo weinig zin als niks doen Willem!

18 maart 2019 om 07:32

Je mag volgens mij als club legende gewoon kritisch zijn op het beleid zonder dat je dat zelf hoeft over te nemen. Willem heeft al genoeg voor de club betekend en als er iemand is die kritiek mag hebben is hij het wel.

18 maart 2019 om 11:48

De goede man is 75, op zo'n leeftijd en met zijn geschiedenis als speler en coach heeft die alle recht om vanaf de zijlijn kritiek te geven, zonder rechtstreeks betrokken te worden.

Niet dat wij veel recht van spreken hebben na gisteren, maar ik ben het wel helemaal eens met Van Hanegem! Die nederlaag was ook funest, en wat erger want Az is een sterkere tegenstander. Ik denk dat Van Geel echt vervangen moet worden, doorselecteren kan veel beter en sneller! Maar hij lijkt ook geen netwerk buiten Nederland te hebben, enkele leden opperden het al ;Ted van Leeuwen de beste man tovert al jaren met weinig middelen en wereldwijd. Fijne ochtend, een ieder!

18 maart 2019 om 08:00

Weet je het probleem ligt niet alleen bij van Geel. Al moet hij er wel uit.
Het probleem ligt veel dieper. Als je kijk hoe onze directeur Jan de Jong een show opvoert bij studio voetbal nu van Geel.
Er is een groep binnen de club die zoeken steeds mensen uit die naar hun pijpen gaan dansen en elke keer lukt dit.
Jan de Jong zei toen hij kwam dat er opnieuw onderzocht moest worden of er een nieuw stadion nodig was. Ook zou hij meer met supporters in overleg gaan.
Een onderzoek is niet geweest hij gaat gewoon door met wat er staat en hij staat nog verder als dat Gudde al deed van de achterban af.

Er is een grote groep die plaats moeten gaan maken. Feyenoord had gewoon 1.5 mil naar az moeten overmaken en dan had je Robbert Eenhoorn gehad. Een man van de stad en die weet wat topsport inhoud.

En ach jullie verliezen weleens waar van az maar kunnen gewoon lekker verder gaan bouwen want jullie club is toch wel heel gezond geworden de laatste jaren. Kunnen wij alleen maar Jaloers van worden.

18 maart 2019 om 09:39

Iedereen heeft recht van spreken want dit is een forum. Het beleid bij Ajax is prima, ik denk alleen dat de supporters te extreem reageren; na teleurstelling, maar ook na een succes.

Nu terug naar Feyenoord: Discussies over Van Geel zijn veelvuldig hier op VZ gevoerd. Beste conclusie voor de man. Prima gesaneerd en opgebouwd, dikke onvoldoende voor het doorselecteren en uitbouwen. Topsport klimaat ver te zoeken met excuses zoeken en gebrek aan zelfreflectie. Zo'n Jan de Jong zal een prima bestuurder zijn en een echte Feyenoord fan.... Het is niet voldoende om voorzitter van Feyenoord te zijn. Je red het niet met een gelikt -voor zover je het gelikt kan noemen- verhaal, want de punten en het spel spreken voor zich.

En als de RvC ook niet ingrijpt bij zoveel signalen van wanbeleid, heb je als supporter een probleem, want dan gebeurt er niets. Dan wordt je club ds geleid door plucheplakkers die er voor zichzelf zitten en niet voor Feyenoord.

Edit: Typo's

Dit Feyenoord doet gewoon pijn aan je ogen. Zo visieloos. Dit verdiend een Gio en van Persie niet maar zeker ook het Legioen niet. Enigecdiecdaar schuld aan heeft is van Geel. Zo weinig goede spelers binnen halen en dan ook nog middelmaat huren en zorgen voor stagnatie in het team.

18 maart 2019 om 08:19

vgeel maakt de opstelling niet en Gio is toch echt diegene die huurlingen als Martina en Clasie in het basisteam nodig acht, anders zou hij ze niet opstellen. Dat vgeel fouten maakt ben ik zeker met je eens, maar met hem is Gio net zo verantwoordelijk.

18 maart 2019 om 12:49

@ijsmuts

en wie heeft Clasie en Martina aangetrokken?

ik zeg nergens dat Gio een topcoach is maar als je Stam ook opscheept met het aankoopbeleid van Van Geel dan lijkt hij straks ook op een eerste klas koekebakker

18 maart 2019 om 14:58

@japie: je waait ook lekker met de winden mee.
Eerst was Gio wel een topcoach: "je eigen quote na de 6-2 tegen ajax: "gio is een topcoach. eerst PSV verslaan en nu Ajax" ... en nu weer niet.
Eerst was het een schande dat vgeel geen Dumfries heeft gehaald (dat herhaalde je de 1e seizoenshelft dagelijks) en nu hoor ik je er niet meer over, nu zelfs een deel vh PSV-publiek zich af begint te vragen of die jongen nog wel wat kan.

vgeel zal ongetwijfeld hebben geinformeerd of Gio de komst van een extra verdediger nodig acht na de blessures. Gio had dus geen intentie het intern op te vangen.

Clasie idem, terwijl Tapia het eigenlijk niet minder had kunnen doen.

Ik moet zeggen dat Hans Kraay de echte Martin van Geel naar bovenhaalde. Een snel geirriteerde man die niet tegen kritiek kan. Van Geel gaat vergelijkingen maken met andere clubs, maar noemt geen namen. Dooddoeners.

Willem heeft gelijk. Het optreden van Martin van Geel was stuitend. Zelfreflectie bij hem kan geen kwaad, want er worden gewoon fouten gemaakt door hem. Is niet erg overigens, want iedereen maakt fouten. Maar kom er dan ook voor uit en doe niet of de rest van de wereld gek is. Dat de Kuip leger is dan normaal komt door het waardeloze seizoen en spel natuurlijk. Dat vind ik meer de schuld van Gio. Zelfs met dit materiaal mag je wat mij betreft beter voetbal op de mat leggen. Niet dat je dat een plek hoger eindigt overigens. Wellicht wordt het weer wat drukker nu Feyenoord nog moet knokken om 3e te worden.

18 maart 2019 om 08:13

Men is er ook gewoon klaar mee want het is nu gewoon kut aan alle kanten. Het is niet eens meer uitzitten tot volgend seizoen helaas. Het publiek is ook klaar met Gio en afgelopen weekend was dat voor het eerst duidelijk hoorbaar. Bij de wissel van Kocku werd er een zeer luid fluitconcert ten hore gebracht en werd zijn naam gescandeerd met een volume dat we die wedstrijd niet vaak gehoord hebben. Terecht! Verder zal het publiek niet veel zijn pijlen op gio richten want daar is hij te geliefd voor, maar hij viel maar weer goed door de mand afgelopen zaterdag.. En dan krijg je van Geel er nog overheen. Ik heb die man lang verdedigd en heb mijzelf druk gemaakt om vele ongefundeerde reacties, maar als je nu niet een klein beetje zelfkritiek hebt dan is het gedoemd te mislukken. Hij heeft niet alles verkeerd gedaan maar toegeven dat niet alles gegaan is zoals gehoopt is echt geen ramp.

18 maart 2019 om 08:24

Het word niet drukker, we blijven bewust weg. Als niemand ingrijpt dan zullen de supporters dat moeten doen. En als een leeg stadion niet helpt dan weet een grote groep het maasgebouw wel te vinden.

18 maart 2019 om 09:01

Trouwe Legioen?

18 maart 2019 om 09:12

Ja, dat legioen dat zelfs na een 10-0 nederlaag er zit maar verder ook geen manieren heeft om aan te geven dat ze het echt beu zijn en dus maar wat makkelijker een wedstrijdje laten schieten? Ik merk het aan iedereen met een seizoenskaart. Als je nu door omstandigheden een wrdstrijd dreigt te missen doe je minder je best om van alles te plannen om toch te gaan.

18 maart 2019 om 09:23

Ja, het trouwe legioen.

Ben er zaterdag nog geweest maar ook dat zal de laatste dag dit seizoen zijn.

18 maart 2019 om 11:50

Mijn laatste wedstrijd was Ajax thuis, de overwinning, niet de beker. Ik merk het ook om mij heen en in mijn omgeving. Mannen met al 50+ jaar een seizoenskaart die liever thuis zitten dit seizoen dan in de Kuip. Ik kan ze nieteens ongelijk geven. Vorig jaar en alle jaren daarvoor (heb nu 15 jaar een seizoenskaart) voelde ik mij echt slecht als ik een thuiswedstrijd miste, nu kijk ik hem nieteens meer op tv als ik er niet bij kan/wil zijn. Feyenoord is rot van binnen en er moet echt een bezem door de hele Kuip heen.

Met een nieuwe trainer en eventueel een nieuwe TD los je niks op . Het probleem is structureel en als je het wilt oplossen gaat daar jaren overheen. Er moeten meer fondsen aangeboord worden , er moet een goede visie en beleid zijn . En een goed scoutingsapparaat kan ook geen kwaad. Maar dat kan je niet in een of twee seizoenen realiseren.

18 maart 2019 om 08:15

Een nieuwe trainer maakt echt al veel verschil. Je zag in het kampioensjaar al wat mentaliteit met je doet. Een verschil van 15 a 20 punten overbruggen bijvoorbeeld. Daarin zal de trainer en TS heel belangrijk in moeten zijn.

18 maart 2019 om 16:36

hoelang zit Gio bij feijenoord en in welk jaar werdden ze kampioen ? Volgensmij had feijenoord dat kampioenschap meer te danken een aantal spelers, ook de trainer in mindere mate.

18 maart 2019 om 08:34

@bossie: volgens mij zijn de td en de trainer verantwoordelijk voor de (uitvoering van) visie en het beleid. Als je daar dus een koerswijziging door wilt voeren, moeten de huidige mannen op een andere manier gaan werken of vervangen worden.

18 maart 2019 om 16:39

Ik weet niet hoe het bij Feijenoord is, maar misschien zitten daar achter de schermen ook nog wat mensen aan de touwtjes te trekken.
De TD moet het ook doen met de financiën die beschikbaar zijn. Ook hebben ze geen echt goed scoutingsysteem, dat kan een TD nooit alleen opzetten,

Die Van Geel is echt een slechte grap aan het worden. Haalt alleen maar eredivisiespelers en ex-Feyenoorders. Klopt maar weer eens aan bij Dick Advocaat (71) als hij een trainer nodig heeft. En als hij ziet dat Feyenoord het ernstig af begint te leggen van zowel Ajax als PSV qua spelers opleiden, gaat hij een lulverhaal ophangen over hoe het voor Jong Ajax en Jong PSV veel beter zou zijn net als zij net als Jong Feyenoord weer in een beloftencompetitie gaan spelen...

18 maart 2019 om 11:54

Dat is ook de grootste onzin wat V Geel kan zeggen. Waarom denk je dat de grootste talenten van Ajax en PSV bij jullie op het veld lopen, juist vanwege de jong elftallen in de KKD waarbij ze dus veel meer weerstand hebben dan een maandagavobd wedstrijd tegen jong FC Emmen. Ik ben er stellig van overtuigd dat o.a. Chong nog bij ons had gespeelt als wij ook in de KKD speelden met ons jong elftal.

Van Geel voelt de druk ook wel aannemen, ook intern. 2 of 3 van de 5 RvC leden zijn klaar met hem, met van Bodegom en Troost voorop. Eigenlijk is het alleen de Jong die hem, tot het gênante toe, steunt. Uiteindelijk zal van Geel de hitte onder zijn voeten ontvluchten en anders wordt die wel ontslagen. Willem 2 schijnt hem graag als Algemeen Directeur te willen aanstellen. Lijk me een prima functie voor van Geel, daar moet die niet te lang over aarzelen.

Laten we niet vergeten dat V Hanegem z,n gedachten uitspreekt,en dat een ander het stukje voor hem opschrijft.
Nog lekker aandikt.. en dan wordt het geplaatst in de krant.
Je denkt toch niet dat hij dat zelf schrijft? hij komt amper uit z,n woorden.
Ja, ook een Ajax supporter leeft met jullie mee,ook na gisteren.

18 maart 2019 om 09:22

Niet zo negatief, Cruijff had bij de telegraaf ook een ghost writer. Daar is niets mis mee. Van Hanegem is een wat bijzondere man en een die echt wel kijk heeft op het spel. Hij mag dit toch van Feyenoord vinden? Ik denk dat hij zich op tv precies zo zou uiten. In het gedrag van de top van Feyenoord is nou eenmaal weinig positiefs te vinden.

dat Van Geel nog steeds aan het roer staat bij een club als Feyenoord is al ronduit belachelijk. een prima crisismanager maar voor de rest een van de meest incapabele Td's uit de Eredivisie. na 6 jaar onder zijn bewind zitten er nog steeds geen capabele scouts. het aankoopbeleid is er een van een willekeurige Studio Sport kijker, voorspelbaar zonder expertise, creativiteit of innovativiteit. hij heeft het over "zekerheidjes" als hij het heeft over zijn hele rits aan miskopen, hij heeft totaal geen zelfreflectie. Feyenoord is net een amateurclub qua beleid. hoe incompetenter je bent hoe langer je mag blijven zitten

Enige manier hoe ik Feyenoord op de korte termijn erboven op zie komen is dmv een overname door een rijke stinkerd. Zo niet, zie ik het heel somber in voor me rivalen.

18 maart 2019 om 11:58

Dat nieteens. Laat Feyenoord nou een beginnen met de scouting want dat is al sinds jaar en dag belachelijk. De laatste die echt gescout werd, was Kalou, Bonaventura dan wel te verstaan. Wat volgens mij alweer een jaar of 13 geleden is. De rest wat bij ons komt is jeugd (weinig momenteel maar ok) uitblinkende ED spelers van subtoppers en oud Feyenoord/ED spelers. Het gaat helemaal nergens meer over. De scouting van de subtop is beter dan van ons...

Ohhh wat laten de Feyenoord fans die nu wegblijven zich kennen!!!

Ze willen zich zo graag profileren als fans die de club door dik en dun steunen. Maar nu er tegenslag is laten ze de club in de steek!!!

Feyenoorder ben je niet voor je lol toch zoals ze altijd zeggen?

Succes supporters!!!

18 maart 2019 om 11:52

Ik proef een berg frustratie...

Is het er uit?

Fijn !

18 maart 2019 om 12:01

Succes supporters? Hoe moeten wij onze stem laten horen? Ik kom er al 15 jaar, samen met mij mensen die er al 40/50+ jaar komen. Week in week uit. Lege tribunes komt veel harder aan dan spreekkoren, petities, spandoeken en noem het allemaal maar op. Dit gaat echt niet over succes supporters hoor want de jaren dat wij 10e werden e.d. zaten wij er gewoon. Maar soms komt er een punt dat het ook voor het legioen teveel wordt.

18 maart 2019 om 12:16

Troy010

Jonkmans doet een kleine provocerende reactie plaatsen. De supporters die week in, week uit, maand in en maand uit, jaar in en jaar uit in het stadion komen zijn allen successupporters.

Zoals Njfromvol al schreef "ik proef een berg frustratie"

18 maart 2019 om 15:27

Dit is toch niet de juiste manier om je onvrede kenbaar te maken? Feyenoord strijd nog volop voor de 3e plek maar worden door bepaalde supporters nu ook in de steek gelaten.
En nee, ik ben helemaal niet gefrustreerd.

18 maart 2019 om 12:51

@jonkmans

de supporters steunen Feyenoord altijd en daarom is er ook zoveel kritiek op het beleid. de supporters zien hun club kapot gemaakt worden door beleidsbepalers die er helemaal niks van bakken

Van Geel=Minister Muhammed Saeed al-Sahaf Die stond ook te verkondigen dat er niks aan de hand was op tv, terwijl op de achtergrond Amerikaanse bommen vielen. Zo blij dat deze kneus is op gebokt bij Ajax.

WvH heeft helemaal gelijken hij zegt het nog netjes.

Eerst was er dat interview met De Jong bij studio sport 2 weken geleden.

Als je niet beter wist dan zou je denken dat je naar een typetje van Jiskefet zit te kijken, maar het was toch echt de Algemeen Directeur van Feyenoord(Hoe hoe komt deze Wicky de Viking op zo’n positie terecht??)

Dan komt van Geel gisteren bij Kees Jansma aan tafel en overtreft hij De Jong in nóg meer onzinnigheid en rariteiten. Je moet het zien om te geloven.

Op St Juste was een bod van 12 mio gedaan, Jörgensen wordt misschien wel voor meer dan 17 mio verkocht, de spelers van Feyenoord liggen prima in de markt, het aantrekken van Jaap Stam komt voort uit een doordachte visie, niet meedoen in de KKD divisie is een goeie keuze en onderling partijtje met 25 familieleden en 25 vrijwilligers op de tribune leren ze net zoveel van.

Het kan volgens MvG zo omslaan en volgend jaar kan Feyenoord zomaar weer meedoen om de titel ????
Ik gaf al aan, je moet het zien om het te geloven.

De Jong en van Geel houden zo opzichtig de hand boven elkaars hoofd dat je denkt dat je met een getrouwd stel hebt te maken.

Ik vind het sneu voor van Geel dat hij Kop van Jut is en ik keur het niet goed, maar eerlijk gezegd maakt hij het er ook zelf naar. Als je zoveel onzin uitkraamt neem je je supporters niet serieus.

Zelfs de meest nette Feyenoorder wordt tot razernij gedreven door dit belachelijke duo. Deze 2 clowns zijn straks wel verantwoordelijk voor de instorting van Feyenoord.

Ik durf te voorspellen dat Feyenoord eerder tegen degradatie vecht dan dat het de strijd met Ajax en PSV kan aangaan.
Feyenoord speelt voor de plekken 6 t/m 10 volgend jaar en dan is het helemaal gedaan met de club.

Van Geel en De Jong zijn zo ongeloofwaardig en schieten zo in de verdediging dat het gênant wordt.

Ongelooflijk dat de RvC dit laat gebeuren en niet ingrijpt. Ze zijn allemaal even incompetent en moeten zich schamen als ze zeggen dat ze in belang van Feyenoord bezig zijn.
Dat kan gewoon niet waar zijn.

Het enige statement wat supporters nog kunnen maken is door gewoon niet meer te gaan, de wedstrijden te boycotten, geen seizoenkaart meer te nemen in de hoop dat dit Cabaret duo zelf opstapt.

Vergeet dat megalomane Feyenoord City en een stadion voor 80 duizend mensen, want dat wordt 1 groot debacle.

Feyenoord kan nog zoveel supporters hebben, maar op een gegeven moment is zelfs ook een Feyenoorder wel klaar met de clubliefde lijkt mij.
Scheiden is soms de beste optie.


Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Vitesse242
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller158
L. SinisterraAanvaller152
C. ToureAanvaller00
J. BijlowKeeper00
Elber EvoraKeeper00
N. MarsmanKeeper20
K. VermeerKeeper140
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

5 fans
Verdediger, 23 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 13 december
Gianluca Scamacca heeft de interesse gewekt van Juventus, AC Milan, Napoli en Benfica. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren