Magische Messi gidst Barcelona naar simpele zege op Real Betis

Zondag, 17 maart 2019 om

Koploper Barcelona heeft zijn voorsprong in LaLiga op naaste achtervolger Atlético Madrid vergroot naar tien punten. De Catalanen waren in het Benito Villamarín met 1-4 te sterk voor Real Betis, door doelpunten van Lionel Messi (driemaal) en Luis Suárez. Zowel de eerste als de derde treffer van de Argentijnse sterspeler was van grote schoonheid.

Dankzij een 5-1 overwinning op Olympique Lyon plaatste Barcelona zich afgelopen week voor de kwartfinales van de Champions League, waarin men het moet opnemen tegen Manchester United. Naaste achtervolger Atlético Madrid ging zaterdag met 2-0 onderuit op bezoek bij Athletic Club, waardoor de Catalanen bij een overwinning het gat met de nummer twee zouden vergroten naar tien punten. Eerder dit seizoen verloor Barcelona in eigen stadion met 3-4 van Real Betis, dat voorafgaand aan het treffen de achtste plaats in LaLiga bezette.

In de beginfase had Real Betis het betere van het spel, wat resulteerde in een mogelijkheid voor Jesé Rodríguez. Barcelona had in feite nog geen kans gecreëerd, voordat Messi in de achttiende minuut mocht aanleggen vanuit een vrije trap. Na een overtreding van Sergio Canales op Arthur kwam de bal op een meter of twintig van het doel te liggen en de Argentijnse sterspeler plaatste het leer op fantastische wijze in de linkerbovenhoek, achter Real Betis-doelman Pau López. Nadat Suárez nog een kans had laten liggen, verdubbelde Barcelona voor rust nog de marge.

Met een hakje vond Suárez de doorgelopen Messi in het strafschopgebied, waar de Argentijn López passeerde met de buitenkant van de linkerschoen. Een kwartier na rust leek Barcelona het duel definitief te beslissen. Suárez slalomde door de defensie van Real Betis en bleef in het strafschopgebied koel: 0-3. Tien minuten voor tijd deed de thuisploeg iets terug via Loren Morón, die raak schoot op aangeven van de ingevallen Diego Lainez. Dat het uiteindelijk niet meer spannend werd in Sevilla, was te danken aan Messi.

Vijf minuten voor het einde legde Ivan Rakitic de bal terug op Messi, die al had gezien dat López te ver voor zijn doel stond. Met een fraaie stift lobde de Argentijn de bal over de doelman heen, vlak onder de lat. Het wonderschone doelpunt van Messi vormde het slotakkoord van het duel, ook omdat hij in de absolute slotfase nog een kans op zijn vierde treffer van de avond liet liggen. Na de interlandperiode staat voor Barcelona de stadsderby tegen Espanyol op het programma in eigen stadion.


Poll

Terechte uitslag?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

172 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Mocht je je ooit verdrietig voelen, bedenk dan even dat je een van de bevoorrechte mensen bent die Messi live hebt mogen zien spelen. Als je echt gelukt hebt heb je zijn hele carrière mogen volgen. Bedank je moeder daarvoor, zou Sierd misschien zeggen.

Wat een fenomenale voetballer.

17 maart 2019 om 22:40

"He makes it look so easy" hoor je altijd.

17 maart 2019 om 22:46

Lionel Messi is the Mozart of our game. The rest? Banjo players.

17 maart 2019 om 22:41

Prachtige reactie, denk dat de overgrote meerderheid van dit forum hem vanaf z'n eerste dag tot vandaag heeft kunnen volgen.

Cristiano Ronaldo verdient m'n eeuwige respect als de beste spits aller tijden en sowieso in de top 5 voetballers in de geschiedenis. Maar die eerste plek is alleen weggelegd voor de totale voetballer, de alleskunner, de beste aanvaller, de beste middenvelder, de beste flankspeler, de enige echte Argentijn, Lionel Andres Messi.

17 maart 2019 om 22:50

@john

Messi is geen alles kunner. Zijn kopkracht laat echt ten wensen over. Zijn loopvermogen is vrij beperkt, legt de minste kilometers af na de doelman. Verdedigend laat hij het nog weleens afweten.

Dribbelen, passen en schieten, dat kan hij als de allerbeste. Maar een totaal voetballer is Messi zeker niet.

17 maart 2019 om 22:54

Oké Speedy, gelukkig zitten de meeste mensen niet te wachten op verdedigende acties van Messi. Hier had je beter deze reactie voor jezelf kunnen houden imo.

17 maart 2019 om 22:55

Luuk de jong is veel beter dan messi,die kan zo goed koppen....

17 maart 2019 om 22:55

Ga snel naar bed, je zegt rare dingen. Slaap zacht

17 maart 2019 om 22:55

Ga snel naar bed, je zegt rare dingen. Slaap zacht

17 maart 2019 om 22:56

Hij is vrije trappen specialist, spelbepaler, afmaker, aangever, spelverdeler, dribbelkoning. Completer zijn ze er niet.

17 maart 2019 om 22:57

Haha en daarom zijn mensen zoals jij beste Speedy niet echt op de hoogte van wat we verstaan onder de term totaalvoetballer.

Gaan we Messi anders laten debuteren in de Olympische spelen? Gezien je reactie klinkt dat heel logisch. Loopvermogen vrij beperkt, iemand die niet loopt scoort er geen 3 wekelijks. Voor z'n lengte scoort hij vaak genoeg koppers, z'n meest memorabele tegen United in de finale.

Een totaalvoetballer is wat Cruyff beschreef als 'de speler die even goed de bal kan verdelen als hij kan scoren'. Niemand kan dat zoals Messi. Messi is de beste middenvelder ter wereld, de beste aanvaller ter wereld en de beste flankspeler ter wereld. Dat maakt hem de ultieme voetballer.

17 maart 2019 om 23:02

@lamanita5

My mistake, I see the ligth. In het hedendaagse voetbal is Messi de totale voetballer, de alleskunner. De beste flank speler, de beste middenvelder en de enige echte Argentijn.

Hoe kon ik het zo mis hebben, dank voor de correctie. Er zijn al zoveel nep Argentijnen op deze wereld, gelukkig is er Messi, de enige echte Argentijn. Zonder Wereldcup dat dan weer wel, die werden gewonnen door andere Argentijnen.

17 maart 2019 om 23:06

Haha, het is heerlijk om je volledig onder de azijn te zien verdrinken. Doe vooral zo verder. Noem één betere middenvelder, noem één betere flankspeler, noem één betere spits. Ik wacht erop. Until then, zou het je sieren om wat respect te tonen voor misschien wel de allergrootste voetballer ooit.

17 maart 2019 om 23:06

Over zijn kopkracht kan ik zeggen kijk nog even de 2e goal terug van Barcelona- man u, in 2009. En dat loop vermogen is onzin beter zijn krachten sparen om aanvallend te kunnen toeslaan dan onnodig mee verdedigen

17 maart 2019 om 23:12

Heb je Leo ooit zien koppen dan? Want wanneer hij een bal kopt zit er wel degelijk genoeg kracht achter. Het grote probleem is alleen dat de beste man een lengte van 1.70m heeft.

17 maart 2019 om 23:13

Je haalt enkele interessante punten aan, speedy. Persoonlijk vind ik Messi ook overschat. Naast het feit dat hij weinig loopt en door zijn geringe lengte weinig kopduels wint, scoort hij ook nooit driepunters, laat zijn forehand te wensen over en last but not least: hij zingt vals. Allemaal heel belangrijk natuurlijk voor een voetballer. Er heeft immers niemand wat aan zijn miljoenen goals, assists, dribbels, tempoversnellingen en keypasses, neen, je wint wedstrijden en prijzen op basis van loopvermogen en kopkracht. Daarom roep ik Lex Immers uit tot de GOAT.

17 maart 2019 om 23:17

@john Marston

Prestaties kan je op vele manieren meten. In de sport kijkt men over het algemeen naar winnen. Er zijn voetballers die in drie, vier verschillende competities kampioen worden. Er zijn voetballers die met verschillende clubs en verschillende speelstijlen de CL winnen. Er zijn voetballers die de CL rustig 4 keer in 5 jaar winnen. Er zijn voetballers die hun land bijna in hun eentje wereldkampioen maken.

Ik vind Messi een geweldige aanvaller, maar hij laat het maar bij een enkele club zien. Omringt door de allerbeste voetballers van de wereld. En toch winnen ze niet elk jaar de CL, sterker nog, ze winnen hem al een tijdje niet meer. Toch is hij nooit wereldkampioen geworden.

Dus de allergrootste voetballer ooit, nee niet in mijn ogen. De beste aanvaller in la Liga ooit, dat wellicht wel.

17 maart 2019 om 23:17

Bon Jovi, heel lang geleden dat ik zo hard moest lachen door een comment om deze forum. Hulde, bedankt!

17 maart 2019 om 23:18

@maus

2009 is 7 jaar geleden noem dan een recente wedstrijd om je punt te ondersteunen

17 maart 2019 om 23:19

Ik sluit me aan bij @bon Jovi. Lex Immers maakt een betere tosti en strikt sneller zijn veters. Beste aller tijden!

17 maart 2019 om 23:23

Speedy,

Waarom maak je jezelf belachelijk? In het voetbal gaat het inderdaad om winnen. Daarom dat Messi 10 maal de competitie heeft gewonnen en vier maal de CL. In totaal heeft hij een aandeel gehad in 30 bekers van de totale 98 van de club FC Barcelona.

Maar we hebben het niet daarover. We hebben het puur over de effect die een speler heeft voor z'n ploeg. Daar kan niemand tegen hem op. Je noemt indirect Cristiano Ronaldo in je posts, wat ik niet erg vind, maar ook hij moest het onderspit delven tegen Messi in onderlinge wedstrijden. Héél vaak zag je Ronaldo spuwen, janken,n schreeuwen nadat Messi net het veld had gedribbeld of net dat winnende doelpunt had gemaakt voor de zoveelste keer tegen Ronaldo zn team. Hoe je het ook wendt of keert, er is statistisch gezien geen grotere voetballer geweest dan Messi. En dan heb ik het niet eens over veldspel of hetgeen het oog live heeft gezien. Groet.

17 maart 2019 om 23:30

@john

Allemaal bij Barcelona in la Liga. Zou hij het ook kunnen in het harde Engelse voetbal? Zou hij het ook kunnen in een minder team met slechtere mede spelers? In een minder team met een verdedigende tactiek?17 maart 2019 om 23:31

Laat het rusten Speedy. Je mag je mening gerust hebben, maar probeer die niet op te dringen aan andere mensen. Je hoeft Messi helemaal niet de beste te vinden als je dat niet wil. Slaap maar lekker in je CR7 onderbroekje.

17 maart 2019 om 23:34

Speedy

Goede vraag, zou ik een betere profvoetballer zijn geweest dan André Gomes als ik meer trainde? Zou Maldini in de Keuken Divisie spelen als Sacchi hem niet liet debuteren? Zou Baresi zn status als de beste verdediger aller tijden in Italië verliezen als hij voor Napoli speelde ipv Milan? Speculaties in overvloed ... Resultaat? Helemaal niets.

17 maart 2019 om 23:51

Is dat een eis om de beste voetballer te zijn dan? Het moet niet uit maken tegen wie hij het doet en waar hij het doet zolang hij het maar elke week laat zien. Ik vind een Wereldcup of ander land z'n domme reden. Als hij in San Marino geboren was had hij nooit mee kunnen doen, komop zeg. Cijfers liegen niet dus verdiep je wat meer in de feiten en wat minder in ALS dit ALS dat.

17 maart 2019 om 23:53

Wat moet het toch heerlijk zijn om je zo zuur en huilend als een kleine kind te zien reageren .man komt allemaal met statistieken die niet relevant zijn voor dit topic.

Lol in jouw ogen horen dus een giroud en een ibrahimovic bij de beste spelers aller tijden omdat de een wereldkampioen is geworden met frankrijk en de ander zich heeft laten zien bij veel andere clubs.zie je hoe belachelijk dit klinkt.

Ach ja wat verwacht je dan ook van een standaard troll.het wordt de laatste tijd steeds erger

18 maart 2019 om 00:09

Hij hoeft niet te koppen om geniaal te zijn. Maar als hij kopt scoort ie juist bijna altijd. In de Champions League finale tegen van der Sar liet hij zien hoe goed hij kon koppen. Met zoveel gevoel over van der Sar heen. Tegen Lyon pakt hij bij zijn eigen 16 meter de bal een paar keer af van de tegenstander. Het is de beste maar ook juist de meest totale voetballer aller tijden. Maar als liever naar Ronaldo kijkt helemaal prima. Dat moet een ieder voor zichzelf uitmaken. Ga alleen geen dingen roepen die niet kloppen omdat je geen fan bent.

18 maart 2019 om 00:10

@kingbarca7

De discussie ging erover dat John Messi een totaal voetballer noemde, een alles kunner.

Een type zoals Dirk Kuyt, die kon overal spelen. In de spits, op de vleugel, achter de spits, als verdedigende middenvelder en zelfs als back. maar ook mensen coachen, tactisch de boel goed zetten. Dat is een alles kunner, een totaal voetballer.

Messi is juist een specialist, een pure aanvaller. Aannemen, versnellen, dribbelen, steek pasje geven en afmaken. Daar is Messi het beste in, in la Liga bij Barcelona.

18 maart 2019 om 00:14

Ok Messi zal zijn leven achterlaten bij een van de 3 beste ploegen ter wereld om Zo dat speedy in zijn bedje zijn punt kan maken ? Man, je valt door de mand wij kunnen er toch niet aandoen dat Messi jou leven zuur maakt , 8 opde 10 van de voetbalanalisten zijn van mening dat Messi de beste voetballer ooit is.

18 maart 2019 om 00:29

@ronaldinhogcho Twee van de tien dus niet. Persoonlijk vind ik Messi ook de beste speler die ik ooit gezien heb. Maar misschien was Gullit wel een betere 'totaalvoetballer'. Speedy mag toch ook best zijn eigen mening hebben? Net als die twee andere analisten. Voor mij zijn Pele en Messi de twee grootsten, gevolgd door Cruijff, Maradona, Romario, Gullit, Ronaldo en Popescu. Het is slechts een persoonlijke mening. Volgens mij ging het er niet eens om of Messi nu wel of niet de beste ooit is maar of het een totaalvoetballer is. Probeer elkaar in elkaars waarde te laten.

18 maart 2019 om 00:39

Ronaldinhogcho, Goed argument!! 97% van de wetenschappers zegt ook dat de menselijke C02 de oorzaak van klimaatverandering is. Toch blijkt dat ook niet allemaal niet te kloppen. Maarja laat Messi eerst maar eens een een CL of WK beslissen en winnen voordat we verder babbelen.

18 maart 2019 om 03:11

Sinds wanneer moet messi verdedigen? Kijk maar de topwedstrijden terug, zat acties te vinden dat hij de bal afsnoept op eigen 16. Vandaag ook trouwens. Lopen doet die alleen als het nodig is, een ronaldo loopt er ook geen 13 per wedstrijd. En koppen is beetje flauw, die jongen is 1 meter 10. En toch kan ik me nog een cl finale herinneren waar die tegen vidic en ferdinand volgens mij met zijn hoofd scoort. Een totale voetballer volgens perfectie bestaat niet, maar voor een aanvaller is die toch aardig totaal wel.

18 maart 2019 om 09:19

Ik zit hier de reacties van Speedy met stijgende verbazing te lezen, het moet een wondere wereld zijn in jouw hoofd!

Hoe kun je iemand die zowel bovenaan staat met goals, assists, kansen gecreëerd, succesvolle dribbels en alles wat hij nog meer week in week uit laat zien niet compleet noemen? Het is gewoon onmogelijk, nog even los van de eeuwige discussie wie beter is. Maar Messi niet compleet noemen zou voor de moderators hier teken moeten zijn om je een ban te geven van een jaar, want dan snap je er echt helemaal niets van. En nee Messi hoeft niet te verdedigen, wat ik het trouwens gister en andere wedstrijden wel zie doen, maar Romario en Ronaldo (de echte) hoefden ook niet te verdedigen, die spelers moeten hun energie en kwaliteit ergens anders voor gebruiken.

Speedy kijk gewoon nog een keer naar die 3 goals en geniet, stop verder met jezelf compleet belachelijk te maken hier. Zeg gewoon dat het de drank was en misschien nemen andere mensen je hier dan nog een keer serieus, ooit...!

18 maart 2019 om 10:06

En ik zie Speedy steeds zeggen dat Messi het alleen in de Spaanse competitie laat zien... Maar uhm... Wie zijn dan die Engelse, Duitse, Italiaanse, Franse etc ploegen waar hij het in de Champions League tegen laat zien? Ik snap het niet zo goed.

17 maart 2019 om 22:42

Ja, ongelooflijk. Die eerste goal (de vrije trap) is bijna normaal voor Messi tegenwoordig, maar die laatste. Ongelooflijk.

Ook een hele goeie goal van Suarez trouwens. Al mocht dat ook wel na alle kansen die hij vandaag weer miste.

17 maart 2019 om 22:59

Man man man. Ik ben 1 van die personen. Ik kan zijn eerste 2 jaartjes ook als de dag van gisteren herinneren. Een 17 jarig ukkie die volwassen en ervaren verdedigers helemaal ziek dribbelde. Sommigen konden niks anders doen dan met beide handen aan zijn hele bovenlichaam te trekken, in de hoop hem te stoppen. Messi gaf maar niet op. Wilde niks weten van 'laten vallen' en een kaart mee krijgen. Integendeel. Met man en macht zette hij door en probeerde hij zo toch van zijn verdedigers af te komen. Wat was dat geweldig om te zien. Ik was toen direct gecharmeerd van zijn talent en mentaliteit. Zo goed als Maradona, zo oprecht en fair als Puyol. Ik had echter niet kunnen dromen dat hij zou uitgroeien tot wat hij nu laat zien. Een flankspeler, spelverdeler, afmaker, middenvelder, dribbelaar en spits ineen. Ik ga denk ik dit niet nog een keer mee maken maar daar heb ik ook echt vrede mee. Wat hebben we een geluk!

18 maart 2019 om 09:47

Ik heb hem toen in Drenthe live zien spelen, op het jeugd-WK. Stadion van Emmen geloof ik. Nou bewaar ik altijd mijn voetbalkaartjes, maar dat kaartje heb ik om onduidelijke redenen niet meer. Toch jammer. Gelukkig hebben we alle beelden nog van al die fantastische goals.

18 maart 2019 om 04:07

Ik mag zeggen dat ik hem op deze bewuste zondagavond vanuit het stadion heb zien spelen. Mijn leven is volmaakt.

Vrienden van de sport. Kunnen we alsjeblieft stoppen met het discussiëren over wie de beste is. Messi of Ronaldo. Deze 2 zijn fenomenen op hun eigen manier. Laten we toch dankbaar zijn dat we het geluk hebben om te genieten van beiden.

17 maart 2019 om 22:41

Laten we vooral niet stoppen met discussiëren over sport. In geen enkel opzicht. Dat is nou net wat het mooi maakt. Je kan best op een fatsoenlijke manier een discussie voeren over die twee.

17 maart 2019 om 22:47

Ja maar waarom? Wat ronaldo deed bij atletico, wat messi vanavond doet. Het zijn beide fenomenen op een andere manier. Ik stop de tijd van discussiëren liever in het praten over hoe fantastisch deze twee zijn.

18 maart 2019 om 01:58

2 wereldgoals en een mooie 3e goals is toch wel iets anders dan 2 kopballen en een penalty hoor

18 maart 2019 om 07:18

Arsenal Het moment, de druk, het niveau van de tegenstander en de nood en belang van die goals vergeet je wel even voor het gemak. Ook relevant anders.

18 maart 2019 om 09:55

@est-1913

Het is inderdaad mogelijk om een fatsoenlijke discussie te voeren over deze twee. Maar toch een paar redenen om dat niet elke keer te doen:

1) Een ruime meerderheid van de reacties is doorspekt met frustratie, irritatie, boosheid, neerbuigendheid, disrespect etc etc jegens een van de twee spelers. Dat verpest in mijn ogen een flink deel van de schoonheid van hun prestaties, en het verpest zeker een belangrijk deel van de lol die ik beleef aan het discussiëren over voetbal.
2) Messi en Ronaldo kunnen geen bal raken of de discussie gaat over de vraag wie er beter is. Elke. Keer. Weer. Plat gezegd: ik wil het ook gewoon een keer over Bassie kunnen hebben, zonder het direct ook over Adriaan te moeten hebben, of de vraag wie er beter is. En dat wordt onmogelijk gemaakt, omdat er altijd weer, onvermijdelijk, de ander bij wordt gehaald. Zo'n derde doelpunt als die van Messi gisteren. Wonderschoon. Die zou ik weleens in een breder perspectief geplaatst willen zien. Waarom vinden we deze zo mooi? Is het het gemak waarmee hij hem scoort? De techniek? Het raken van de lat? Is ie mooier dan andere goals die hier op leken? Daar komen we nauwelijks aan, want het gaat direct weer over wie de Goat is, en of Ronaldo in het Portugese team betere of slechtere prestaties heeft geleverd dan Messi bij Argentinie. Doodzonde. Zelfde met Ronaldo tegen Atletico. Hij kondigde nota bene een hattrick aan, en doet het dan ook nog. Ongekend. Maar wat gaan wij doen? Discussieren over Messi. Ook doodzonde.

18 maart 2019 om 10:00

Zie hierboven direct de reacties van Arsenal en Alexdelpiero. Die van Arsenal is een mooi voorbeeld van hoe het mis gaat.

De goals van Ronaldo waren fenomenaal om de redenen die Alexdelpiero noemt, waar ik nog aan toevoeg dat ik bij de eerste kopgoal van Ronaldo ook de kracht en overtuiging waarmee hij die verdediger wegzette, echt top vond..

De goals van Messi van gisteren waren estetisch, qua schoonheid en techniek in mijn ogen mooier.

En mijn punt is: in veel reacties worden die twee dan met elkaar vergeleken, en meestal door de prestatie van een van de twee als heel gewoontjes weg te zetten. Zo'n discussie heeft echt geen enkele zin. Beide prestaties waren geweldig, om verschillende redenen.

17 maart 2019 om 22:42

Ja geniet sowieso van beiden, maar Messi is toch echt het beste ooit wat ik heb gezien. Qua doelpunten productie zijn Messi en Ronaldo gelijkwaardig. Voor de rest stijgt messi toch echt boven Ronaldo uitnodiging ben je het daar niet mee eens?

17 maart 2019 om 23:21

@talentloze

ik weet het niet. Ronaldo doet het in de grote wedstrijden, Messi al een tijdje niet meer. als zijn team lekker draait draait Messi ook lekker maar zo niet deelt hij meestal in de malaise. Ronaldo kan vaak in zijn eentje zo een wedstrijd omdraaien voor zijn team. als Messi dit ook laat zien in de halve finale/finales Champions League of een WK dan vind ik het toch een stuk indrukwekkender als in La Liga

17 maart 2019 om 23:38

Want Messi heeft dat nooit gedaan? Het verschil is dat Messi de man is die het spel bepaalt, assists geeft en scoort. Ronaldo is over het algemeen het eindstation. Scheelt ook wel denk ik. En als je kijkt naar het verschil in prijzen, finales en beslissende goals in de grote wedstrijden dan zal het vast wel meevallen met dat hij het zogenaamd niet doet in grote wedstrijden. Misschien ook wel als hij continue bediend wordt en zich totaal niet met het spel bemoeid, een soort In zag hij.

17 maart 2019 om 23:41

Het is vaak juist precies andersom. Als Messi draait, draait het team ook. Als Messi niet draait, draait het team niet.

17 maart 2019 om 23:51

@japie_krekel

Bekijk nog eens alle classico's die in Madrid gespeeld werden de laatste 10 jaar. Dat zullen waarschijnlijk geen grote wedstrijden zijn, want C. Ronaldo was bijna onzichtbaar. Messi is trouwens de enige van de 2 die al een halve finale en finale gespeeld heeft op een Wk.

18 maart 2019 om 00:03

@Japie
Je keert het om. Als Messi niet draait, draait zijn team niet. Iedere speler om hem heen wacht op een glimp van zijn creativiteit, en hoopt dat hij onderdeel mag zijn van een doelpunt die Messi heeft geregisseerd. Alleen mag je van een kunstenaar niet verwachten, dat kan namelijk niemand, om altijd echt altijd zo creatief te zijn. Dat kunnen zangers, dansers en dichters ook niet elke dag. Messi is niet net als CR een eindpunt van een aanval. Of een aanjager op dat ene goal. Hij is de bedenker van iedere aanval, en moet ook nog vaak de aanval afronden. Dat bedenken, dat creatieve dat is week in week uit oonieuw uitvinden. Platenmaatachappijen kunnen zangers ook niet meer dwingen om wekelijks met een nieuwe lied te komen. Dat kan niet.

Persoonlijk vind ik de prestaties van Messi minstens even indrukwekkend als die van Cr. Valverde speelt niet zoals Pep. Het team waarin hij nu speelt is op 9 posities door andere spelers bezet dan de spelers met wie hij onder Pep speelde. Alleen Pique en Busquets verachenen ook toen weleens op het veld. Dus het is niet juist om te denken dat Messi steeds met hetzelfde team tot geweldige prestaties komt.

Messi heeft een pijnpunt en dat is het niet kunnen winnen van een landentoernooi met het grote Argentinie. Alleen vind ik dit niet zijn probleem. Argentinie heeft nog nooit zo lang zo een slechte lichting aan verdedigers en fysieke spelers op het middenveld gehad, en waar de andere landenvoetbalbonden geprofessionaliseerd zijn, is de Argentijnse nog steeds een amateurbond. Er is tijdens de toernooien niet 1 bondscoach geweest die met se Argentijnse selectie raad wist en die de Argentijnen georganiseerd liet voetballen. Ja.. Tussen 2013 en 2016 lukte dit aardig. Drie finaleplaatsen op landentoernooien achtermekaar. Waaronder een WK. In alle finales hebben Aguero en Higuain alle door Messi aan hen voorgeschotelde kansen gemist.

Tjah.. CR won het EK door in de finale naast het veld te supporten. Als dat het verschil is tussen beslissend en niet beslissend, dan weet ik het niet. Ook in de CL finales. Bij La Decima scoorde Ramos de 1-1. Was Di Maria de motm, en scoorde Bale de beslissende 2-1. CR scoorde ook in de 120ste minuut, de 4-1 uit een penalty, toen de wedstrijd al lang en breed beslist was. Bale is ook de speler die ook bij de CL overwinning van vorig jaar 2x beslissend scoorde. CR scoorde niet in de finale. CR scoorde wel in de finale van 16/17 tegen Juventus (2x). De enige finale waarin hij een beslissende bijdrage had in het winnen van de CL finale. De finale in het seizoen 15/16 scoorde hij niet. Weer was Ramos beslissend en de motm. Maar jah, was hij afgelopen 3 seizoenen mister CL? Jazeker. Hij is in veel wedstrijden in aanloop naar de finale op cruciale momenten beslissend geweest. En dat is zeker een kwaliteit waarom hij zo goed gevonden mag worden. Maar in de 4 CL finales die hij met Madrid heeft gespeeld is hij maar in 1 finale belangrijk geweest voor de overwinning.

Maar mensen, wat Messi laat zien in 1 wedstrijd, is zo abnormaal goed. Het is ongelofelijk dat we hieraan gewend zijn geraakt. Ongelofelijk.

18 maart 2019 om 00:05

Wist niet dat Ronaldo ooit in de (halve) finale van een WK heeft gestaan

18 maart 2019 om 00:15

Diego wat bedoel je met gewend zijn? Weet je nog in de tijd van Pep en Mourinho, dat Ronaldo bij het eerste seizoen 40 goals maakte, toen Ronaldo dat seizoen daarop ook nog 46 doelpunten maakte. Weet je nog wat iedereen zei. "ja maar Ronaldo scoort alleen tegen kleine teams"
"ronaldo speelt altijd zwak tegen de grote"
"messi is veel beter dan Ronaldo, omdat hij er altijd op de grote momenten staat"

Nu zijn de feiten omgedraaid al een aantal jaar he, en nu hoor ik niemand er over! En gewend? Nu kan ik precies hetzelfde zeggen. De afgelopen 4 jaar was hij spoorloos, maar maakt leuke goals tegen Levante, Eibar, Betis, dat is niks. En zodra er een grote wedstrijd aan komt en ze verliezen dan ligt het nooit aan Messi, maar aan de trainer of aan de spelers.

18 maart 2019 om 00:18

Messi kan er niet aan doen dat higuain tekort komt wanneer hij wordt gedekt , anders had hij 2 copas en een wc

18 maart 2019 om 00:46

Diegopeladona, je hebt gelijk dat hij het omstaait, maar jij draait het even later ook om. Het is ook een nadeel dat Messi in elke aanval betrokken moet zijn. Als hij niet draait draait het hele team niet door hem. Je doet net alsof Coutinho en Dybala koekenbakkers zijn. Er is een reden dat veel creatieve spelers niet presteren bij Messi in het team en die reden is Messi zelf. Maarja jij bent niet serieus te nemen als je zegt dat de CL prestaties van Messi te vergelijken zijn met die van ronaldo

18 maart 2019 om 01:03

@Alonso
Je haalt mijn tekst door elkaar. Men is zo gewend geraakt aan de ongelofelijke wedstrijden die Messi speelt, dat men de schoonheid ervan niet meer ziet. Tadic kreeg een 10 voor zijn wedstrijd tegen Real. Maar als Messi hetzelfde had gedaan, had hij van diezelfde krant een 8 of maximaal een 9 gekregen. We vinden het gewoon wat hij laat zien, terwijl niemand in de geschiedenia van het voetbal zo beslissend was en het spel week in week uit wist te dicteren. Dit is wat betreft jouw vraag.

Dan mijn reactie op jouw betoog.. Messi speelde afgelopen seizoen een topseizoen met Barca, zowel in de competite als in de CL. Barca heeft het hele seizoen bijna op zijn schouders gedraaid. De Messi indepencia was vorig jaar het grootst. Ga jij nu serieus beweren dat Messi tegen Real, Atletico, Sevilla niet belangrijk is? Hij heeft tegen al deze clubs een record aantal goals en dan kom jij met Levante? Nog nooit heeft iemand meer in de classico gescoord. Rare mensen. CR mocht willen dat hij zo vaak beslissend was in de classico.

Dan de eerste 2 seizoenen van CR. Bedoel je die seizoenen waarin Real niet voorbij de achtste finales van de CL kwam? CR heeft in 4 seizoenen onder Mourinho 1x een halve finale gehaald. Bedoel je die periode? Zoek voor de grap even op tegen wie CR toen echt scoorde, en tegen wie Messi dit afgelopen 4 seizoenen heeft gedaan. Reken ook even de assists wil je? Messi is vaak beslissend. En heeft ib die 2 seizoenen waarin CR de 40 plus goals gescoord evengoed vergelijkbare cijfers gehaald. Alleen scoorde Messi ze ook tegen de belangrijke tegenstanders. Dat doet hij nu ook.

Ja, Messi heeft af en toe een mindere wedstrijd. CR speelt veel vaker een mindere wedstrijd. Vorig seizoen had CR tot januari in meer dan 20 wedstrijden 4 doelpunten gescoord. Heeft eigenlijk maar 4 maanden goed gevoetbald in een heel seizoen. Vind je het gek dat men dan Messi beter vindt. Messi is veel constanter en is vaak genoeg beslissend. CR is een winnaar en heeft fantastische prestaties neergezet, maar komt niet in de buurt van Messi.

18 maart 2019 om 01:22

Dybala en Coutinho? Twee spelers die alles behalve constant zijn? Dybala die nu bij Juve ook steeds wissel staat? Man man man, kijk hoeveel kansen Coutinho heeft gehad afgelopen anderhalf jaar. Hij is zo wisselvallig als altijd, zoals die dat was bij Inter, Espanyol en Liverpool. Mooie voetballer, maar is niet constant. Dybala is weer een speler die teveel gehypet wordt. Heeft wel een fantastische trap. Verder is hij in bijna alles net niet. Is niet creatief genoeg, is niet snel/explosief genoeg, heeft niet de uitzonderlijke dribbelvaardigheden. Het is een leuke speler die al 4 jaar stil staat in zijn ontwikkeling.

Natuurlijk is het een nadeel dat iedere aanval via Messi loopt. Dat is ook waar hij met Argentinie en Barca vanaf wil. Daarom trekt die zichzelf soms terug uit de wedstrijd en gaat hij wandelen. Alleen waar een Xavi, Busquets en Iniesta wel raad wisten met zijn pauzes, verlammen veel andere spelers. Bij Argentinie stopten Aimar en Riquelme toen Messi net belangrijk werd en had je daarna geen enkele middenvelder die op het middenveld kon heersen. Met Riquelme won Messi de Olympische spelen met Argentinie.

Je moet verder geen woordennin mijn mond leggen die ik niet heb gezegd. Ik geef aan dat CR mr-CL is. Maar in de finales was hij helemaal niet zo beslissend. Messi heeft de CL-finales tegen Utd voor een belangrijk deel beslist.

18 maart 2019 om 02:22

Jij hebt geen idee waar je over praat Hahaha. Ten eerste, toen Mourinho kwam haalde Real 3x de halve finale van de CL. Tegen Barcelona 2011, Bayern 2012, laat ik deze statistiek maar er gelijk ook bij zeggen. De eerste wedstrijd werd 2-1 voor Bayern waar Ronaldo een assist gaf. De 2e wedstrijd won Real 2-1 met 2 goals van Ronaldo waar Real met penalty's eruit lag! Het jaar er na verloren ze van Dortmund. Misschien verwoord je het anders dat hij niet door is gekomen in de halve finale. Dan moet je het goed verwoorden. En nog iets om erover te zeggen. Messi is een overschatte voetballer. Ja, noem me gek, maar de feiten spreken voor zich wat je in je eerste alinea zegt. We verwachten te veel van Messi, kijk maar zoals deze wedstrijd. Iedereen is vol lof, maar dat is m nou juist. Want de eerste zware tegenstander waar Barca dalijk tegen speelt vliegen ze eruit. En dan ligt het niet aan hem, maar aan de spelers en de trainer. Iedereen praat nu over dat hij de beste speler ooit is maar dat is dus niet zo. Je zegt wel dat Messi zo vaak beslissend is geweest tegen Real Madrid, en Cr7 niet, ben je even vergeten dat Ronaldo daarvoor nog even bij Und speelde? 3/4x kampioen, maakte 31 goals in de PL? Messi heeft onder Guardiola gespeeld! Waar hij samen speelde met Xavi Iniesta de 2 beste middenvelders spelers ooit! Toen hoefde Messi niet de bal van de middellijn te halen en zelf aanvallen opzetten. Dit is ook de reden dat hij toen vaker beslissend was toen. Toen Xavi minder werd en Pep weg was zag je dat Messi minder beslissend was. Barca kwam weer een beetje terug nadat Suarez kwam en msn als trio volgde. De beste voorhoede ooit? Toen hoefde Messi minder te doen en was weer beslissend zoals Pep. Nu Neymar weg is zie je gewoon weer T probleem bij Barca en Messi. Deze man heeft zwaar geprofiteerd van Xavi en Iniests en Neymar en Suarez destijds. Hij is net als Ronaldo afhankelijk van zijn medespelers. Hij heeft nooit iets gewonnen met Argentinië zo vaak heeft hij de kans gehad. Best grappig voor de beste aller tijden. Messi is overschat hij is de beste voetballer samen met Ronaldo in deze tijd maar niet de beste speler ooit.

18 maart 2019 om 09:32

Messi overschat noemen, dan ben je dus echt niet goed bij je hoofd. Noem mij 1 speler die 10 jaar lang zo beslissend is geweest op aanvallend gebied met zowel goals als assists? Dus 8 van de 10 kampioenschappen winnen, 4 Cl's winnen, 2 finales Copa en 1 WK finale halen en mijnheer Alonso hier vindt Messi ff overschat, ga toch weg man!

Ik heb nieuws voor je, voetbal is een teamsport, je bent altijd afhankelijk van je medespelers. Alleen de mate waarin 1 speler invloed heeft op het resultaat is bij Messi wel heeeel groot he, kijk maar naar zijn loopbaan, kijk maar naar zijn prijzen en kijk maar zijn goals & assists. Overschat mijn r%&t!

17 maart 2019 om 22:47

waarom zou je stoppen?
Mensen mogen hun meningen hebben en willen die graag delen

28 april 2019. Barcelona - Levante. Ik als trotse fan mag deze wedstrijd bezoeken. Als Messi die wedstrijd niet speelt koop ik een touwtje en een stoel. Wat een tovenaar. Houdini is niks vergeleken met het magie van the Myth, the Legend, Lionel Andres Messi. Heel het team netjes gespeeld. Vond alleen Sergio Roberto enorm tegenvallen. Maar dat ben ik wel gewend de laatste tijd. Ik zie naast dat hij een kilometer vreter is geen toegevoegde waarde van hem. Kortom La Liga kunnen we wel zo goed als claimen nu.

17 maart 2019 om 22:50

Haha ken je gevoel. Vorige jaar eerste keer in mijn leven naar Barcelona geweest om de genie eens van dichtbij te aanschouwen. Was bang dat hij niet zou starten omdat het toen nog maar tegen een Derportivo was die later degradeerden. Heb 90m Messi gevolgd, miste helaas een penalty nog!

17 maart 2019 om 23:13

Haha, Valverde kennende zal Messi gewoon spelen, aangezien hij altijd dezelfde spelers opstelt. Deze man kent de woorden 'rust geven' en 'kansen gunnen' niet volgens mij. Ik krijg haast medelijden met Malcom, tot ik bedenk hoe hij AS Roma te kijk heeft gezet.

17 maart 2019 om 23:31

Had hetzelfde bij Barcelona - Real Madrid in Copa... Mijn reactie toen ik zag dat hij op de bank begon....

18 maart 2019 om 05:57

113 zelfmoordpreventie. Kijk aub hier of ga in gesprek met iemand. Maak geen grappen over een touwtje en een stoel.

18 maart 2019 om 06:56

Niet alles zo serieus nemen

Wat is met name Bartra slecht zeg

Ben heel blij met deze overwinning. Atletico op 10 punten gezet. Betis uit is natuurlijk altijd lastig maar valverde heeft zijn huiswerk goed gedaan. Over valverde heb ik me weer vanaf de 70minuut ste minuut lopen ergeren. Waarom breng je alena niet? Waarom wacht je daar mee tot de 88ste minuut? Waarom kan umtiti niet wat minuten maken in plaats pique. Het is om moedeloos van te worden en ik weet zeker dat het in de cl weer kut gaat omdat iedereen moe is. Malcom heeft sinds real geen fatsoenlijke wedstrijd meer gespeeld en zou als ik hem was lekker ergens anders zijn geluk gaan zoeken. Ach fijn gelukkig maakte messi dat prachtige doelpunt die de wedstrijd toch goed laat afsluiten. La liga lijkt binnen te zijn! Visca Barça!

Real Betis krijgt de complimenten, Barcelona de punten. Quiqué Setién speelt eigenlijk het voetbal dat de fans van Barcelona graag willen zien, terwijl Ernesto Valverde het resultaat behaalt. Waar ik me specifiek aan stoor is dat Valverde in een wedstrijd waarin de tegenstander het balbezit probeert te domineren doelbewust kiest voor een formatie waarin hij de controle uit handen geeft. Vier centrale middenvelders, geen diepgang over de vleugels en de twee aanvallers die relatief veel meters moeten maken. Het was tekenend dat Jordi Alba aan het eind van de eerste helft buiten adem was aangezien Marc-André ter Stegen keer op keer hem met een lange trap probeerde weg te sturen. Zelfs de doelman miste vandaag een linksbuiten die hij kon bedienen.

Luis Suárez en Lionel Messi zijn de meest logische namen om als uitblinkers te benoemen vandaag en dat zou meer dan terecht zijn, maar eigenlijk wil ik Arturo Vidal uitlichten. Afgelopen zomer kwam hij als een soort Paulinho 2.0 naar de club en speelde vandaag in een soortgelijke rol (hangende linksbuiten, box-to-box middenvelder en ‘dueluitvechter’ in één). De Chileen is technisch aanzienlijk beter dan de Braziliaan, is in defensief opzicht belangrijker en heeft duidelijk meer spelinzicht dan Paulinho. Hij heeft me echt (positief) verbaasd in de afgelopen weken. Hij is echt overal op het veld; de ene keer probeert hij een voorzet in te koppen, dan probeert hij druk te zetten op het centrale duo, dan probeert hij de bal weer terug te winnen op het middenveld en daarna helpt hij het centrale duo weer met verdedigen. Kortom, een heerlijke speler voor jongens als Messi en Busquets om erbij te hebben!

Over Lionel Messi gesproken… Superlatieven komen tekort. Het Benedito Villamarín applaudisseert voor misschien wel de beste speler in de geschiedenis van de sport. Alsof die fenomenale vrije trap uit de eerste helft nog niet genoeg is maakt die kleine Argentijn een Eto’o-esque doelpunt. En alsof dat nog niet genoeg is maakt hij in de laatste speelminuut nog bijna zijn vierde ook! Dit soort prestaties doen me altijd denken aan een quote die ik een tijd geleden kwam over Lionel Messi.

Lionel Messi is the Mozart of our game. The rest? Banjo players.

Op dit moment heeft Barcelona tien punten voorsprong op Atletico Madrid en twaalf punten (door het onderlinge resultaat eigenlijk dertien punten) voorsprong op Real Madrid met nog tien wedstrijden te spelen. Het moet wel erg vreemd lopen wil Barcelona geen landskampioen meer worden. Hopelijk grijpt Ernesto Valverde deze luxepositie aan om dragende spelers rust te geven voor de Champions League, er is namelijk een mogelijkheid om een ‘treble’ te pakken dit seizoen.

17 maart 2019 om 22:46

'misschien wel de beste speler in de geschiedenis van de sport'

'misschien'? Lijkt me geen enkele twijfel over mogelijk

17 maart 2019 om 22:53

Dat kan je toch niet vergelijken. Elke tijdperk kent zijn eigen helden. Verder is het gebruikelijk om sportprestaties te meten in het winnen van de grote prijzen. Dat lukt Messi bij Barcelona prima maar hij maakt Argentinie niet in zijn eentje wereldkampioen, iets wat Maradonna bijvoorbeeld wel deed.

17 maart 2019 om 22:54

Gebruik het woord 'misschien' omdat we anders weer spelers uit verschillende generaties uit elkaar moeten gaan vergelijken. En dan krijg je weer een oneindig lange discussie. Wat mij betreft moeten we de beste spelers uit eerdere generaties in hun waarde laten en Lionel Messi simpelweg benoemen als beste speler uit zijn generatie. Dan doe je niets af aan de prestaties van andere legendarische voetballers uit het verleden.

17 maart 2019 om 22:57

Er is een verschil tussen beste speler en meest succesvolle speler, ik heb het over de beste speler. Ronaldo is succesvoller dan Messi, maar Messi is overduidelijk de betere van de twee, bijvoorbeeld.

17 maart 2019 om 22:58

hoezo? je hebt de rest niet kunnen zien,dus je kan messi niet de beste aller tijden noemen,je hebt nog pele en maradona,en nog andere spelers die we niet hebben gezien,ik denk dat je pas kan oordelen wanneer messi en ronaldo en later mbappe op leeftijd zijn,en dan moet je verlijken wie als winnaar uit de bus komt qua goals.

puskas: indrukwekkend carrière-totaal van 499 doelpunten in 513 wedstrijden.

pele 638 wedstrijden voor santos 619 goals.... won WK op zijn 17de,en had een groot aandeel

maradona: 491(259) dat valt nog tegen vergeleken met de rest.

op basis hiervan is pele nog steeds de beste speler aller tijden,pas als messi in debuurt komt of overheen gaat,dan is messi voor mij de beste speler

je word afgerekend op goals.

17 maart 2019 om 23:00

Bedoel je met meer succesvoller die ene championsleauge die hij meer heeft of die Ek prijs want in La liga staat het ondertussen 8 of 9 tegen 2...

17 maart 2019 om 23:01

@speedyafc, je vergeet voor het gemak dat Diego Maradona op dat moment een beter presterend elftal om hem heen had dan dat Lionel Messi bij Argentinië ooit heeft gehad. In zijn geval wordt de bal gewoon bij hem ingeleverd en wordt van Messi verwacht dat hij zijn kunstje even doet en dan wereldkampioen wordt.

17 maart 2019 om 23:02

@sambazzz, sinds wanneer was Ronaldo succesvoller dan Lionel Messi? Volgens mij heeft de Argentijn toch echt meer prijzen gewonnen dan de Portugees.

17 maart 2019 om 23:06

@guaporta

Jij bent volgens mij ook niet helemaal objectief.. Beetje 'wij van WC-Eend adviseren WC-Eend'

17 maart 2019 om 23:56

Maradona deed het echt niet alleen hoor in 1986. Hij mocht zelfs z'n handen gebruiken !

18 maart 2019 om 00:27

Pele scoorde wel een groot deel van zijn goals in de tijd waarin de buitenspelregel nog niet was ingevoerd. Ik vind dat nogal een verschil. Verder waren Pele en Puskas meer een spits, en zijn Messi en Maradona meer spelverdelers.

Maar de cijfers van Messi liegen er niet om: 674 wedstrijden waarin hij 591 goals heeft gescoord. Daarnaast heeft hij 238 assists gegeven. Doelpunten plus assists komt neer op 829.

Verder moet je niet vergeten dat keepers misschien de grootste evolutie hebben doorgemaakt. Wat keepers nu kunnen, konden ze in de tijd van Pele echt niet. Als je in deze tijd er bijna 600 inschiet, maakt dit een grotere indruk.

18 maart 2019 om 02:49

We kraken Valverde elke x af ik zelf ook maar de spelers klagen niet. Kijk wat Messi hier zegt na de wedstrijd. But we didn't suffer at all. We were really well organised. Valverde read things well and prepared the game plan well. Tactically it was perfect. Sometimes you have to adapt to the opposition. There are moments and games when that is the case. You have to be prepared for everything. Tactish Was Het Perfect.

Klaar messi is de beste alle tijden zo uniek persoon

Ik ben heel de wedstrijd geeoon vergeten door de 3de goal van Messi. Even serieus wat was dat voor een goal😱😱 hoe hij die bal raakte zat zoveel effect erin en dan krijg je nog applaus van de supporters van betis gewoon prachtig. Dit is bij afstand de aller allerbeste voetballer die er bestaan heeft sinds met voetbal heeft uitgevonden. Het enige slechte wat ik over de wedstrijd kan zeggen is dat Valverde die domme dingen niet moet doen laatste 5 minuten Coutinho erin gooien met alena. Barcelona de terechte kampioen, als je zulke wedstrijden wint dan ben je echt goed bezig. Prachtig Messi prachtig

Messi is een genie, legende en een fenomeen. The GOAT. Wat ben ik dankbaar dat ik deze voetballer ziet spelen.

Mooie wedstrijd, sterke Betis ook! Wat erger ik me zo erg aan die sierd weer zeg man man man! Altijd pro barca geweest en nu weer Messi zo ophemelen. Wees objectief als commentator en doe niet zo overdreven zeg.

17 maart 2019 om 22:43

Als je hier niet opgewonden van raakt moet je echt een ver-schik-ke-lijke hekel aan voetbal hebben hoor. Hier kun je niet overdreven genoeg over doen.

17 maart 2019 om 22:46

Haha. Lekker slokje azijn gehad? Heb je de wedstrijd gekeken of alleen naar het commentaar geluisterd?

17 maart 2019 om 22:48

Zeg je dit omdat het om Messi gaat of zou je het ook zeggen als het over Ryan babbel ging

17 maart 2019 om 22:51

Vraag me oprecht af waar jij blij van wordt als je voetbal kijkt? Jij luistert liever naar die witte chinees van de NOS die zo droog als wat commentaar geeft. En ik denk dat we ons allemaal wel eens irriteren aan Sierd want dat roept hij in je op. Maar hij beseft ook dat hij iets ziet wat we nadat Messi stopt nooit meer gaan meemaken.

Ik las afgelopen week veel reacties over een speler die de grootste was, dan zal ik El Sierd eens reciteren: Mensen, wat we hier aanschouwen, de allergrootste voetballer aller tijden. Niet 1x maar 2x perweek zijn kunsten laat zien. Niet eens in de zoveel tijd. Niet Maradona niet Cruyf of Pele maar Lionel Messi is de alleegrootste, ooit.

17 maart 2019 om 22:59

dat is dus pele,messi moet eerst in de buurt komen

17 maart 2019 om 23:11

Je bent 29 jaar. Pele is gestopt in 1977. Dat betekent dus dat jij letterlijk geen enkel wedstrijd van Pele heb kunnen zien, niet eens in je moeders buik.

17 maart 2019 om 23:13

dat klopt,maar kijk eens naar de stats van pele,messi komt niet eens in de buurt.

17 maart 2019 om 23:22

Wat voor stats man. Die man zo nu niet eens mee kunnen je praat rare dingen man. Ga geen steentijd vergelijken met nu. Het waren allemaal amateurs en een paar staken erboven. Tuurlijk was Pelé heel heel erg goed en Maradona een fenomeen ook iemand die de beste was in zijn tijd, maar dit is Messi dit is andere koek. Meer dan 10 jaar laagtij dit zien besef je wel wat ik zeg meer dan 10 jaar op het allerhoogste niveau. Week in week uit, elke jaar boven de 50 goals. Mensen beseffen niet helemaal wat er gebeurt en dat komt omdat hij de lat zo hoog heeft gelegd dat alles gewoon normaal lijkt wat hij aan het doen is. Mensen dit is niet normaal wat hij doet maak jullie ogen open echt waar. Straks wanneer hij stopt dan ga je merken wat je hebt misgelopen. Geniet want het duurt nog heel ff

17 maart 2019 om 23:23

Dus meer doelpunten is beter? Hmm interessant argument

18 maart 2019 om 00:17

De stats van pele waren alleen extreem in de regionale league van de staat Sao Paulo.

18 maart 2019 om 12:43

joa,als ze gestopt zijn ga je toch kijken wat zijn moyenne was? en in die geval is pele nog steeds de winnaar,als beste voetballer,je word afgerekend op goals als aaanvaller.

Barca fans gaan weer blij doen Messi beste dit dat, maar ze weten dondersgoed dat hij 4 jaar lang alleen tegen Liga clubs scoort en zodra ze een sterke tegenstander krijgen in CL weten we wat er gaat gebeuren en dan horen we die smoes weer van "maar hij heeft maar 1 wedstrijd minder gespeeld in het hele jaar"

17 maart 2019 om 22:42

Jij mag nooit meer over voetbal praten

17 maart 2019 om 22:43

Haha alonso maak je zelf niet belachelijk, en veeg je tranen jongen.

17 maart 2019 om 22:44

Vorig seizoen de wedstrijden tegen Chelsea gemist?

17 maart 2019 om 22:45

Ach ga toch slapen joh. Mensen als jij verdienen het niet om in een tijdperk te leven waar Leo Messi en CR7 voetballen. Ongelooflijk dit. Ga gewoon genieten en minder azijn drinken graag

17 maart 2019 om 22:45

Ik ga eens reageren op je want ik geloof dat je niet beter weet. Één van die zwakke la Liga clubs is je wellicht dierbare Real Madrid. Het grote Real Madrid die hij jaarlijks toch degradeert van Europees kampioen tot derde beste in Spanje. Er moet toch iets heel raars aan de gang zijn als Messi zogezegd alleen kan weggeven tegen kleine la Liga clubs als daar het grote Real Madrid wordt meegeteld. 24(?) Goals en 14 assists tegen het grote Madrid, 30 goals tegen Atletico Madrid. Tja. Iemand het zicht geven nadat hij blind is geworden kan ik niet.

17 maart 2019 om 22:56

Jonge die goals over waar jij praat hij maakte Real deels kapot in tijdperk Van Guardiola. Toen Xavi zn tijd voorbij was zag je dat hij al niet meer beslissend was in CL, Barca werd weer de beste in tijd van Msn. En toen was ie weer beslissend, nu de beste linkerflank speler weg is zie je maar weer is hoe matig Barcelona is en nee ik doel niet op die liga teams waar Messi hatrivk na hatrick maakt maar op de echte tegenstander als CL. En over Real Madrid dat is idd drama in de Liga, maar ja die hebben simpelweg gewoon motivatie problemen want als het er omgaat in de grote wedstrijden staan ze er, zelfs Barca met Pep kon niet eens 2x achter elkaar winnen. Dus is allemaal leuk en aardig over wat je zegt dat hij Real kapot gemaakt heeft maar je weet zelf al dat hij in de afgelopen 4 jaar niks presteert buiten die liga teams als getafe girona eibar.

17 maart 2019 om 22:56

Jonge die goals over waar jij praat hij maakte Real deels kapot in tijdperk Van Guardiola. Toen Xavi zn tijd voorbij was zag je dat hij al niet meer beslissend was in CL, Barca werd weer de beste in tijd van Msn. En toen was ie weer beslissend, nu de beste linkerflank speler weg is zie je maar weer is hoe matig Barcelona is en nee ik doel niet op die liga teams waar Messi hatrivk na hatrick maakt maar op de echte tegenstander als CL. En over Real Madrid dat is idd drama in de Liga, maar ja die hebben simpelweg gewoon motivatie problemen want als het er omgaat in de grote wedstrijden staan ze er, zelfs Barca met Pep kon niet eens 2x achter elkaar winnen. Dus is allemaal leuk en aardig over wat je zegt dat hij Real kapot gemaakt heeft maar je weet zelf al dat hij in de afgelopen 4 jaar niks presteert buiten die liga teams als getafe girona eibar.

17 maart 2019 om 23:12

Motivatie problemen? Tegen Barcelona ook? Iemand die een beetje verstand van voetbal heeft weet dat er geen speler op t veld met motivatie problemen rondloopt tijdens die wedstrijden. Dat Barcelona de vaker gewonnen heeft komt door kwaliteit verschil. En Messi draagt daar onwijs veel aan bij Daarbij: De afgelopen 4 jaar is in de CL Messi vaker Motm geweest dan bijvoorbeeld Ronaldo of Modric. De reden dat ze er vroeg uit vlogen heeft heel wat oorzaken. Maar Messi was daar niet 1 van. Sterker nog, zonder Messi was het nog dramatischer.

17 maart 2019 om 23:12

Motivatie problemen? Tegen Barcelona ook? Iemand die een beetje verstand van voetbal heeft weet dat er geen speler op t veld met motivatie problemen rondloopt tijdens die wedstrijden. Dat Barcelona de vaker gewonnen heeft komt door kwaliteit verschil. En Messi draagt daar onwijs veel aan bij Daarbij: De afgelopen 4 jaar is in de CL Messi vaker Motm geweest dan bijvoorbeeld Ronaldo of Modric. De reden dat ze er vroeg uit vlogen heeft heel wat oorzaken. Maar Messi was daar niet 1 van. Sterker nog, zonder Messi was het nog dramatischer.

17 maart 2019 om 22:51

Jammer dat je dat zegt. Geniet toch eens van de wedstrijd i.p.v. die negatieve reacties.

17 maart 2019 om 23:24

Scoort alleen in la liga dus die meer dan 100 goals in de champions league zijn allemaal tegen eintracht Frankfurt. Ik snapt het echt niet hoe zulke mensen als jou zo praten over de allergrootste voetballer ever! Komt niks goeds uit dan klopt er iets toch niet?

18 maart 2019 om 00:05

@msn en stommylee,

Begrijpend lezen is toch niet moeilijk. Ik praat over nu, niet de Messi onder Pep, dat hij Arsenal kapot maakt (2010) en Real kansloos achterlaat in de CL. Msn tijden zijn ook al voorbij, en zoals ik al zei DE afgelopen 4 jaar! Niet veel van hem hebben gezien.

En de wedstrijden tegen Barca uiteraard wordt daarop 200% gespeeld maar je speelt niet 38 wedstrijden tegen Barca. Ja motivatie problemen ja. Een Casemiro loopt tegen Levante joggend terug na de 16, en in de CL zie ik hem als een gek lopen.

18 maart 2019 om 02:45

Ik praat over toen en ook over NU. Ik las net dat piqué zij dat Leo dit al 14 jaar laat zien dus al vanaf zijn 17de. Ik zelf heb een goeie 10 jaar van Messi meegemaakt en het lijkt alsof hij gewoon niks ouder is geworden. Hij blijft maar gaan van het spel maken vrije trappen inschieten alsof hij in de kermis is, goals blijft hij maar ook maken en hetzelfde geldt ook voor zijn assists. Het is gewoon niet normaal.

Ik word serieus boos als ik hoor dat mensen geen Barcelona kijken om diverse redenen. Maar kom op man nog even kan je genieten van Messi dan ga je toch elke wedstrijd kijken? Dit is beter dan erotiek voor mij en dat meen ik echt. Wat een geweldenaar, magier, the goat, messias, ik hoop nog lang mogelijk te genieten van Messi!

17 maart 2019 om 22:50

Vond wel dat ze Milan - Inter mochten uitzenden ipv dit.

17 maart 2019 om 23:40

Helemaal mee eens! Was ook een leuke pot lijkt me. Er gebeurde van alles als je de scores bekijkt. Maarja Spanje is nu eenmaal erg populair.

17 maart 2019 om 23:09

ik niet,een milan inter is altijd mooier en spannender dan betis barca,kom op zeg.maar ziggo is messi geil

17 maart 2019 om 23:14

En geef ze is ongelijk haha

De tactiek die Barcelona hanteert maakt eigenlijk geen donder uit. Je kan als tegenstander nog zo tactisch goed zijn, maar als Messi dit soort dingen doet boeit helemaal niets meer

Goede wedstrijd van Barcelona, hebben Betis de hele wedstrijd opgejaagd en vastgezet met als uitblinkers Messi, Suarez (ondanks zijn gemiste kansen) en Vidal.
Hoop alleen dat Suarez niet te lang geblesseerd zal zijn, in de fase dat ´de prijzen verdeeld worden´.
Ten slotte, Ik vind dat Valverde veel eerder had moeten wisselen en Suarez en één van de middenvelders rust had moeten geven. Nu komt Coutinho er in de 88e minuut in, wat heeft dat nou voor zin.
En Messi, tja, de woorden schieten tekort. Ik kan me niet voorstellen dat het ooit nog beter wordt dan dit.

17 maart 2019 om 23:43

Daar kan ik me ook zo aan ergeren. Hij spaart zijn spelers nooit terwijl hij vorig jaar nog zelf aangaf dat dit de oorzaak was van het Roma debacle. Ze waren hele leeg. Kan me ook enorm ergeren aan zijn gehurk naast de zijlijn :-) maar dat is natuurlijk van geen belang.

17 maart 2019 om 23:44

Daar kan ik me ook zo aan ergeren. Hij spaart zijn spelers nooit terwijl hij vorig jaar nog zelf aangaf dat dit de oorzaak was van het Roma debacle. Ze waren hele leeg. Kan me ook enorm ergeren aan zijn gehurk naast de zijlijn :-) maar dat is natuurlijk van geen belang.

stand van zaken:messi 29,suarez 18,yedder 16,stuani 16,mata 13,benzema 13,griezmannn 12

enige concurrent van messi was ronaldo,die jonge zal totaal geen concurrent meer hebben op de ranglijst,de rest van de spitsen moeten zich doodschamen.en dan vooral griezmann.

De competitie is gewoon in maart al beslist, als je dan in een competitie zit waar ook Real Madrid en Atletico spelen, dan is het zacht gezegd nogal raar. Een treble durf ik nog niet over te praten, maar het gaat best aardig momenteel.

17 maart 2019 om 23:45

Naar mijn inziens is City de beste van Europa nu. Behoorlijk ook. Maarja, je hoeft niet de beste te zijn om een toernooi te winnen.

18 maart 2019 om 00:23

dat hoor ik elk jaar van jullie barca fans, maar wanneer het puntje bij paaltje is weten we wat er gaat gebeuren. ik ga die smoesjes alweer horen. "messi was geblesseerd" "vv laat messi niet voetballen" "messi heeft geen zin" "het is de schuld van coutinho en suarez"

kan niet wachten tot ze liverpool tegen komen in de halve finale.

18 maart 2019 om 01:30

Ik hoor Real Madrid sinds de treble van Barcelona in 2009 elk jaar roepen aan het begin van het seizoen dat zij ook een treble gaan winnen. En als puntje bij paaltje komt doen ze in december al niet meer mee voor la liga...en soms vliegen ze er door leganes uit de copa del rey..

Wat een ongelofelijk doelpunt van Messi. nog nooit een stift van zo'n schoonheid gezien, zoals alleen hij dat kan. Puur genot.

Kampioenschap is binnen voor Barcelona, volle focus kan nu op Europa. Hopelijk kunnen wij ze daarin afstoppen als we elkaar treffen in de halve finale

Geen betere voetballer dan hem

Dit is toch genieten geblazen man. Zo een speler zien we niet meer gauw terug. Gewoon genieten en dikke respect naar Betis fans die ook voor hem klappen.

Laatste moment ook bijna zijn 4de goal oef.

Over de match, Betis speelde goed eerste helft en verdiende zeker doelpunt. Jammer dat scheidsrechters in Spanje van zo een laag niveau zijn. De competitie is leuk, maar scheidsrechters kunnen de tempo en druk al jaren niet aan. Hopelijk veranderd dat in de toekomst.

Nu hopen dat Suarez niet grote blessure opgelopen is.

Messi.... wat kan je nou nog zeggen. Ene nog mooier dan de andere. Barcelona speelde in geheel goed niet geheel a la Barca maar toch.

Enkel van Suárez ziet er niet goed uit. Speciaal voor de cruciale fase van het seizoen. Word afwachten maar geweldige assist en nog mooiere maar a la Suárez goal.

Betis speelt zeer open voetbal en dat leverde een mooie wedstrijd op. Veel Barcelona supporters hadden kritiek op de opstelling want Barcelona past zich idd aan aan de tegenstander, maar het was gewoon zeer doeltreffend. Betis vond de vrije man niet en Barcelona kon er steeds gevaarlijk uitkomen. Ik kan ook genieten van deze wedstrijden waarin de tegenstander meer de bal heeft. Heel veel strijd van de hele ploeg, zelfs Messi. Is ook zeer mooi vind ik. Vidal maakte weer indruk met zijn inzet, maar wat Leo Messi weer liet zien vanavond. Zo'n wedstrijd waarbij je plots beseft hoeveel geluk je hebt dat je hem elke week kan bezig zien. Ongekend, wat een fenomeen.

Betis was eerste helft gewoon heer en meester. Leek een beetje op het tiki taka van Pep's Barça. 2de helft een goed Barça gezien met uiteraard eindbaas Messi. Hoe die gast iedere keer blijft scoren is abnormaal. Niemand die ook maar in de buurt komt van zijn productie.

Ik weet dat die niet hetzelfde is als spelen tegen Atletico Madrid maar hoe kun je met droge ogen zeggen dat deze man niet beter is dan Ronaldo. Dan snap je na mijn mening niet, wat de definitie is van waar voetbal om draait. Het gaat niet eens zozeer om de goals of assist maar de manier van spelen. De creativiteit, de dribbels, het schot, het positie kiezen, de juiste keuzes maken keer op keer, het spel maken en het lijkt bij tijd en wijlen wel alsof die het spel in slow motion ziet.

Er staat toch geen maat op deze speler. Pieken op het juiste moment daar wordt hij op afgerekend door heel veel mensen maar de kijkers en fans van zowel Ronaldo als Messi die iedere week elke wedstrijd kijken van beide heren. Kunnen toch niet gaan beweren dat Ronaldo de beste aller tijden is?? Dan ziet je echt op hele zware medicatie.

17 maart 2019 om 23:09

Echt deze discussie, waarom zou je die twee gaan vergelijken? Wat een droevigheid.. Ik ben geen Barca of Real/juve supporter (support your local!!), maar ik vind Ronaldo en Messi allebei even geweldig.

17 maart 2019 om 23:48

Waarom is dat droevigheid? Heel voetbal bestaat uit het vergelijken en tegen elkaar afmeten van teams. Waarom is het dan droevigheid als je hetzelfde doet maar dan met spelers?

17 maart 2019 om 23:16

Ja maar jij bent misschien wel de grootste Messi fanboy ooit. Dus logisch dat je jouw Messi de allerbeste ooit vind.

Messi verdiend iets een beker of schoen of knwi wa om duidelijk te maken dat hij de beste speler aller tijden. Die fifa moet dat doen. Deze man is totaal iets anders, we moeten stoppen met de vergelijking Messi Ronaldo . Er is maar 1 de beste en dat is Messi!

17 maart 2019 om 23:25

@thetruth1

we gaan het zien. ik ben benieuwd wie van de 2 het verst gaat komen dit jaar in de Champions League

18 maart 2019 om 00:09

@japie_krekel

Heeft allemaal geen belang hoor. Messi is de beste !! C. Ronaldo kan nog de grootste worden, maar alleen in de CL !

18 maart 2019 om 01:06

@dartn

is de bedoeling van de beste speler ter wereld niet dat hij zijn teams aan de grootste prijzen helpt? hij speelt niet bij PEC Zwolle ofzo maar bij Barcelona. zo een club moet je gewoon aan de grote prijzen kunnen helpen door op te staan in de grote wedstrijden en het verschil te maken. hetzelfde geld voor Ronaldo bij Juventus. laten we kijken wie zijn status waar kan maken

18 maart 2019 om 09:08

Wat is voor jou een grote prijs?want als dit jullie enige argument is...... Kijk eens naar zijn prijzen kast. Heeft hij ze niet geholpen aan prijzen dan? Door de manier waarop hij speelt moet hij ook wel eens rekening houden met dat iemand een van zijn assists afmaakt net als dat Ronaldo er rekening mee moet houden dat hij goed bediend wordt. Voor mij persoonlijk is de beste speler de speler die het elke week laat zien en niet af en toe, of alleen in de CL of alleen de laatste twee maanden van het seizoen. Hij wint bijna elk seizoen een grote prijs. Mensen noemen Maradona en Pelé maar wat hebben die op club niveau gepresteerd dan? Pelé in de tijd zonder buitenspel tegen de postbodes en slagers van die tijd. Maradona door vals spel en op club niveau niet al te veel gewonnen. Van alle spelers die jullie noemen is Messi de enige die aan alle eisen moet voldoen. Echt bizar!

18 maart 2019 om 12:44

@fcvoetbal23

ik zeg toch nergens dat Messi geen geweldige voetballer is? er word alleen gedaan alsof Ronaldo een of andere koekenbakker is die alleen maar balletjes intikt en dat is de meest grote onzin die er is. Ronaldo is een speler van wereldklasse die voorlopig niet meer voorbij gaat komen en hetzelfde geld voor Messi

17 maart 2019 om 23:29

Misschien vind de Fifa wel Zidane de beste ooit. Zoiets kan je niet doen want anders doe je Pele, Maradonna en veel andere grote spelers tekort.

Die 0,1 sec dat Messi ff stilhangt in zn aanloopje voor zn 3e goal, briljant. Zoveel gevoel in die bal, ongelofelijk.

God wat heb ik weer genoten van Messi, Suarez, Arthur. Geweldige afsluiter van het weekend en 10 punten voorsprong op de nr2!

17 maart 2019 om 22:59

Arthur was dan nog in mindere doen. Toch een bal of 3 verloren vanavond, zijn we niet gewoon van hem

Messi doe normaal, twee wereldgoals. De Betis fans gingen uit hun dak bij zijn derde goal, prachtig om te zien. Suarez niet helemaal scherp maar wat een lekkere goal was dat zeg van hem. Tegenvaller dat hij uivalt met een blessure, hopelijk valt het mee want dit kunnen we er niet bij hebben.

Om tranen in je ogen van te krijgen wat deze gigant al 15 jaar laat zien, hij en Ronaldo hebben elkaar echt naar ongekende hoogte gebracht, het Nadal en Federer verhaal. Dit over Messi en Ronaldo wordt overal gezegd, ik weet het, maar wilde het toch even kwijt🤗🤗🤗

17 maart 2019 om 23:01

Denk eerder dat Messi Ronaldo naar een hoger level heeft gebracht. Andersom niet zo denk ik Messi heeft dat natuurlijke

17 maart 2019 om 23:18

Wat je wil zeggen is dat Messi zijn teamgenoten naar een hoger niveau tilt terwijl aanvallers in een Ronaldo-team vaak "minder presteren" omdat ze zich wegcijferen door vooral ruimte te maken zodat Ronaldo het kan afmaken.

17 maart 2019 om 23:11

vind dat jammer he,federer nog altijd baas,maar op leeftijd en nadal lijkt af te takelen,djoko is onbetwist nummer 1

Allereerst mooie wedstrijd van messi en suarez.ze hebben beide barca bij de hand genomen en de winst bezorgt tegen een zeer lastige tegenstander.messi tsja wat moet je daar nog over zeggen.wat een fenomeen zeg.trouwens respect aan het betis publiek dat een staande ovatie gaf aan messi die weer zijn magische staf tevoorschijn haalde.

En dan over valverde.de mensen zullen zeggen wat klaag je man kijk naar de score.ja staar je maar blind aan de uitslag,maar dat is niet het hele verhaal.betis had gewoon meer balbezit dan barca en barca had minder controle en creativiteit.dat kon worden opgelost door een alena te laten spelen in plaats van vidal.maar ja dan heb je valverde en zijn voorzichtige behouden aanpak he.

Ik word echt gek van deze man.hij bezorgt mij elke week koppijn.deze man speelt altijd met hetzelde team.het maakt het helemaal niet uit tot de spelers gebleseerd uitvallen of doodmoe worden.je hebt creatieve spelers als alena,coutinho en een malcom op de bank en dan kom je met zo'n middenveld/aanval aan met weinig creativiteit en diepgang vanaf de flanken.

Deze man speelt gewoon liever zijn veilige bilbao style behouden voetbal met soortgelijke spelers op het middenveld/aanval dan dat hij kiest voor wat meer creativiteit en diepgang.

Dit is dus waarom ik zo hekel heb aan deze clown van een trainer.hij is te schijterig en behouden en wil niet vetrouwen op de spelers die hij op de bank heeft zitten.waarom moeten in hemelsnaam altijd dezelfde spelers spelen.je hebt een brede selectie maak daar gebruik van zoals trainer als pep dat ook doet

Messi is behalve topscorer in la liga, cl en de grote europese competities ook top assistgever op deze 3 lijsten. Maar zijn assists zouden veel higer zijn als met name suarez niet steeds zoveel 100% kansen mist

Wij, normale mensen moeten god(allah), onze ouders, diens ouders en de ouders van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo bedanken dat wij hun voetbaltijdperk mogen meemaken. Op een dag zal het allemaal voorbij zijn en dan zal de voetbalwereld janken. Fijne avond en slaap lekker lieve mensen !

Wat word ik moe van al die Barcelona en Real/juve 'supporters' (support your local!) met dat eeuwige Ronaldo vs Messi gezeik. Ben gewoon blij dat we nu van deze geweldige spelers kunnen genieten.

17 maart 2019 om 23:24

Maar echt. Je lievelingspeler speelt heel goed en de club voor wie je bent in het buitenland wint. En wat doe je dan vervolgens? Een Messi vs Ronaldo discussie houden...

17 maart 2019 om 23:54

Als je er moe van wordt dan moet je misschien maar naar andere fora gaan. Er is niks mis mee om fan te zijn. Iedereen hier heeft wel een favoriete club. Waarom is een favoriete speler dan ineens vermoeiend? Heel het voetbal bestaat uit fan boys (van club of speler) die het altijd oneens met elkaar zijn. Als je dat niet bevalt dan vraag ik me af waarom je op voetbal fora actief bent.

Wat was je weer magisch schoonheid!.
zo iets maak toch weer je weekend goed, wat een bal gevoel. wauw.
nog ff genieten en de dag lanzamehand af sluiten.

Wat moet het toch heerlijk zijn om al die trolls hier zo zuur en huilend als een kleine kind te zien reageren.

Die mensen komen hier allemaal met statistieken en verkondigen hun mening over wat dan ook.dit zijn dingen die niet relevant zijn voor dit topic.why so serious

Ondertussen genieten wij barca fans en de echte fans wereldwijd van een messi show.welterusten allemaal

Dat word ballon d’or nr 6 GOAT! Echt een baas

Messi = Barcelona en Barcelona = Messi. Mocht hij ooit weggaan dan is het over met Barcelona.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4906 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona3423
3.Sevilla315
5.Getafe278
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AspiazuUnknown
M. ter StegenKeeper150
F. de JongMiddenvelder151
PiquéVerdediger141
A. GriezmannAanvaller145
Sergi RobertoVerdediger130
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3698 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 10 12 1 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ik zou bij Barcelona passen, maar dat is ook het geval bij Real Madrid’

Martin Ödegaard neemt het zaterdagmiddag met Real Sociedad, dat hem huurt van Real Madrid, op tegen Barcelona. De Noor had echter ook namens de tegenpartij aan de wedstrijd deel kunnen nemen,...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 13 december
Barcelona lijkt Juan Larios kwijt te raken aan Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren