Ron Vlaar: ‘Dit is een enorme domper voor Ajax in de titelstrijd’

Maandag, 18 maart 2019 om

Ajax kwam zondagmiddag van een koude kermis thuis en verloor van 1-0 van AZ. De Amsterdammers kwamen nog bijna op een 1-0 voorsprong, maar Ron Vlaar wist hem van de lijn te koppen. Na afloop verscheen de centrale verdediger van de Alkmaarders bij verslaggever Justus Dingemanse voor de camera van Voetbalzone.

Bekijk de video hieronder of abonneer en kijk op ons nieuwe YouTube-kanaal!


Justus Dingemanse is fulltime presentator en verslaggever van Voetbalzone en levert bijdrages in de vorm van artikelen, columns, interviews, programma’s en reportages.

Poll

Vind jij dat AZ het aflopende contract van Ron Vlaar moet verlengen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door ninjakai)

Bijzonder dat zijn focus zo op Ajax ligt. Ik zou eerder verwachten dat hij het erover zou hebben dat AZ nu gedeeld derde staat en dat ze daarom goede zaken hebben gedaan.

17 maart 2019 om 19:45

Wordt toch iets over gevraagd? Je bent een beetje prikkelbaar volgens mij. Ook al steeds over dat het de vermoeidheid was vandaag. Maar je kunt gewoon niet altijd zo spelen als tegen Real. Je miste de kwaliteit van Ziyech. En AZ speelde gewoon sterker.

18 maart 2019 om 12:46

Ik denk dat het spel van AZ ook wel wat moeilijker voor ajax te bestrijden was dan dat van Real wat gewoon echt in een slechte fase zit.

17 maart 2019 om 19:45

Dit is al jaren het geval, veel club/spelers zien Ajax liever falen dan dat ze zelf iets bereiken. Hoort er nou eenmaal bij.

17 maart 2019 om 19:55

De journalist vraagt en hij antwoord... Moet hij dan maar iets antwoorden wat totaal nergens op slaat om niet op de tere Ajax zieltjes te trappen?

18 maart 2019 om 10:51

@ Linkerbaan

Het wordt een beetje sneu hoe menig Ajacied zichzelf zo zielig vindt dat heel Nederland zó graag wil winnen van ze. De journalist stelt een vraag en Vlaar benoemt het feit dat het een dreun is voor ze. Dat jij dan concludeert dat hij liever Ajax ziet falen dan zelf iets bereikt, zegt meer iets over jou dan over Vlaar in dit geval.

17 maart 2019 om 19:51

Helemaal mee eens. Ze moeten eerst maar eens derde zien te worden. Ben benieuwd of ze dit in de laatste wedstrijd tegen PSV ook kunnen opbrengen en dan ook zeggen dat het een domper is voor PSV nu ze geen kampioen geworden zijn.

17 maart 2019 om 20:18

Vertel; wat zou jij geantwoord hebben als Vlaar zijnde?

17 maart 2019 om 19:53

Het interview gaat nauwelijks over Ajax behalve dat laatste stukje waar de verslaggever een vraag aan hem stelt of Ajax nog kampioen kan worden.

Wanneer het goed gaat dan moet iedereen over Ajax praten maar als het minder gaat dan moeten ze allemaal stil zijn.

18 maart 2019 om 11:06

"wanneer het goed gaat dan moet iedereen over Ajax praten maar als het minder gaat dan moeten ze allemaal stil zijn."

Precies dit maakt waarom iedereen die niet voor Ajax is, er een pesthekel aan heeft. En de misplaatste arrogantie niet te vergeten.

18 maart 2019 om 17:06

@rechtdoorzee

Van mij hoeft helemaal niemand over Ajax te praten. Heb liever dat ze niets zeggen. Net zo als dat Ajaxsupporters zijn arrogant. Nergens op gebaseerd. Zal het je nog sterker vertellen. Als ze bij Ajax blij zijn dat Madrid uit de koker komt, is het een arrogante boel en wat denken ze wel niet. Vervolgens winnen ze van ze en dan is Real Madrid in slechte doen en spelen ze al maanden niet lekker. Dat was dus exact de reden dat ze bij Ajax blij waren dat Madrid uit de koker kwam, maar roepen ze het bij Ajax is dat arrogant.

Sterker nog het valt me mee dat nu niet geroepen wordt dat ze arrogant zijn. Want ja Juventus ijzersterke ploeg, maar ze zien toch wel kansjes om alsnog door te gaan...........

17 maart 2019 om 20:38

@speedyafc Heb je eigenlijk wel geluisterd naar wat Vlaar heeft gezegd of heb je zsm gereageerd op de post om de eerste te zijn? Hij is helemaal niet gefocust op Ajax, ook niet op feyenoord. Hij zegt dat AZ zijn ding moet doen en antwoordt verder netjes op een vraag van de verslaggever, die wėl op Ajax gefocust is.

17 maart 2019 om 21:07

Dat is ook een optie natuurlijk. Want als Vlaar het inderdaad niet over Ajax heeft, dan is het een beetje raar gekozen kop titel.

Ben overigens niet zuur over de wedstrijd, het was een knappe prestatie van AZ die hun op gelijke hoogte bracht met Feyenoord. AZ doet het gewoon uitstekend sinds de winterstop, dus maak me geen zorgen, ze pakken tegen PSV de punten ook wel wel. De Boer zal zijn schoonzoon wel subtiel duidelijk maken dat die wedstrijd gewonnen moet worden.

18 maart 2019 om 10:02

'dat is ook een optie natuurlijk'

Beetje raar weer van je dat je eerst oordeelt over Vlaar dat ze de focus op Ajax hebben liggen, terwijl Vlaar letterlijk in het interview zegt dat ze focussen op AZ en het proces daarin, nadat de interviewer een vraag stelt over Ajax. Hoe diep zit het verlies bij je?

'k zou eerder verwachten dat hij het erover zou hebben dat AZ nu gedeeld derde staat en dat ze daarom goede zaken hebben gedaan'

Ik zou verwachten dat je het interview kijkt voordat je een reactie plaatst. Dan had je namelijk gezien dat Vlaar precies doet wat jij zou verwachten.

18 maart 2019 om 12:22

"want als Vlaar het inderdaad niet over Ajax heeft, dan is het een beetje raar gekozen kop titel."

Dus wat je zegt is dat je reageert op een titel, waarvan je weet dat die hier op VZ nooit het artikel coveren, i.p.v. te luisteren naar het interview met Vlaar en dan pas inhoudelijk te reageren.

Waarom kreeg Tagliafico trouwens geen rood nadat die bewust iemand na trapte? Het gebeurt te vaak dat de VAR bij Ajax niet optreed.

17 maart 2019 om 20:04

Dit kan je weer allemaal wegstrepen tegen alle overtredingen op Ajacieden waar niet voor wordt gefloten.

17 maart 2019 om 20:08

@Jonksmans
Wat is dat nou weer voor een redenatie.
Elke overtreding staat op zich.
Dit had bestraft moeten worden.

17 maart 2019 om 20:11

Nou, wat een schoppartij he. 1 hele gele kaart, nota bene voor een Ajacied. Geef gewoon toe dat je vandaag veel minder was en dat je genadig wegkomt met 1-0, ipv te zeuren over de scheidsrechter

17 maart 2019 om 20:24

@DeRozePanter In principe moet voor elke overtreding voor worden gefloten. Maar dat is lang niet altijd het geval. De ene keer zit het mee maar de volgende keer zit het tegen.

17 maart 2019 om 20:11

Vind je zelf ook niet dat je je erg aanstelt? Misschien is de VAR wel speciaal voor Ajax is opgericht!

17 maart 2019 om 20:21

Grote vis, kleine vis. De grote ploegen worden nog net zo hard bevoordeeld als vroeger. Ajax krijgt tegen Real alle twijfelgevallen tegen en in de eredivisie worden de meest schandalige dingen weggewoven in hun voordeel. Doorgebroken spelers neerhalen is voor Ajax spelers ook altijd geel bv, terwijl ieder ander rood krijgt.

17 maart 2019 om 21:03

Van Boekel was de VAR en die staat nou niet bekend als een Ajax vriendelijke scheids. Dus kennelijk vond die het echt geen rood. Het kan gebeuren dat een VAR iets anders interpreteert dan jij.

17 maart 2019 om 22:09

Volgens de scheidsrechters uitleg bij Fox was het een duwende beweging met zijn voet. En sinds de beroemde van Benthum zaak met van Persie weten we allemaal dat een duwende beweging geen rood is.

18 maart 2019 om 01:34

Gewoon even uit nieuwsgierigheid; heb je die overtreding van Tagliafico wel gezien? Lastig natuurlijk om de pet van je club af te zetten maar dit was gewoon rood. Van Benthum voorbeeldje is natuurlijk een beetje kinderachtig omdat de aanklacht pas na de wedstrijd wordt behandeld en niet tijdens de wedstrijd.

18 maart 2019 om 09:25

Ik vertel je wat Wiedemeijer over de vermeende overtreding vertelde op Fox. Waarom heeft dat iets met mijn club voorkeur te maken?

Speelde goed deze gozert. De Ligt kan er een voorbeeld aan nemen. Een echte leider

17 maart 2019 om 23:38

Ahaha wanneer won Vlaar de Golden Boy award?

18 maart 2019 om 10:16

Hij speelt de helft van de wedstrijden als een natte krant, gisteren was het goed maar dat is niet de standaard waarop Vlaar acteert.

Wat mijn opvalt dat is dat elke week het grootste deel van 'het elftal van de week' met daarin de beste spelers van de Eredivisie van die week, bestaat uit spelers die tegen Ajax speelden. Ook deze week bestaat zo wat het hele elftal van de week uit AZ spelers.

Kijk het maar terug (misschien leuk voor voetbalzone redactie om hier eens een artikel aan te wijden) bijna elke week staat de keeper die tegen Ajax keepte de keeper van de week en daarbij nog een groot aantal spelers van zijn team.

Hoe kan dit? Ik denk omdat de spelers extra hun best doen tegen Ajax. Maar ik ben benieuwd naar de analyse van de redactie alhier. Lijkt me best een interessante kwestie.

18 maart 2019 om 10:13

Hele simpele verklaring, als je goed speelt tegen Ajax valt het meer op dan wanneer je goed speelt tegen Emmen. Dus logisch dat je dan sneller in het team van de week staat. Denk je serieus dat teams beter hun best doen tegen Ajax, dan tegen een PSV of Feyenoord? Dat de trainer van te voren zegt:"Jongens, vandaag spelen we tegen Psv. Laten we op 80% spelen, dan verliezen we zeker. Over 4 weken moeten we tegen Ajax, dus spaar je krachten voor die wedstrijd." Ziet er best raar uit zo hé.

18 maart 2019 om 10:32

Tegen Ajax krijgt AZ altijd extra kracht omdat die wedstrijd in de regio veel meer speelt. Het publiek geeft je extra kracht. Krachten sparen zal niet gebeuren maar je krijgt er wel vleugels van.

18 maart 2019 om 10:48

Dat is toch altijd zo? Een bepaald team speelt nu eenmaal iets beter tegen een Ajax of PSV dan tegen de andere. Zo zie je bv ook Utrecht - Ajax is een hele andere beleving dan Utrecht - PSV en hetzelfde geldt voor Az - Ajax en Az - PSV. En zo heeft PSV ook tegenstanders die er iets meer bovenop klappen wanneer ze tegen PSV spelen dan wanneer ze tegen Ajax spelen. Az had gewoon verdiend gewonnen, Ajax moet die laksheid er eens uithalen dat ze elke wedstrijd op een sloom tempo kunnen winnen. Ze hebben nu zelf weer de kans verpruts om kampioen te worden in eigen hand te houden en PSV heeft nu het perfecte scenario om naar Amsterdam te komen. Erg jammer

18 maart 2019 om 12:40

Natuurlijk speel je tegen bepaalde clubs anders dan tegen andere, maar dat betekent niet dat ze meer of minder hun best doen. Je past je aan aan de tegenstander, tegen de ene kan je beter counteren en tegen de ander klap je er bovenop. Maar Meneertje1972 doet alsof clubs enkel tegen Ajax extra hun best doen, wat natuurlijk onzin is.

18 maart 2019 om 12:52

Volgens mij speelt AZ altijd minder tegen ajax of psv want ze winnen nagenoeg bijna alles behalve van de traditionele. Dus dat AZ juist tegen die clubs extra krachten los maakt is niet helemaal waar, het blokkeerde ze zelfs meer.

18 maart 2019 om 10:17

Als je de meeste schoten op doel tegen krijgt heb je ook al gauw de meeste reddingen. Volgens mij wordt het daar op gebaseerd. Al speelde Bizot natuurlijk gewoon een wereldpartij met niet eens super veel reddingen.

Voor nu is het even een domper. Maar de prijzen worden pas aan eind van het seizoen verdeeld. Ajax heeft nog steeds om kampioen te worden.

Ajax leunt in mijn ogen veel, misschien wel te veel, op voetballend vermogen. Als het goed gaat, dan is het prachtig en velen maar beter dan wat je kan bereiken met 'enkel' de focus op arbeidsethos. Helaas werkt dat ook de andere kant op. Als je een offday hebt dan is het verval veel groter dan op bij een ploeg de focus meer heeft op arbeid. Bij Ajax zie je ook vaak dat als ze niet in de wedstrijd zitten, dat ze zelden het tij weten te keren. Mazraoui is hier een prachtig voorbeeld in. Die kerel lijkt gewoon geen ondergrens te hebben. Wat betreft piekt Veltman misschien minder hoog, maar hij is veel constanter

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.AZ20
14.FC Emmen1-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. BoaduAanvaller22
F. DruijfAanvaller20
A. GuðmundssonAanvaller20
M. BizotKeeper20
C. StengsAanvaller10
M. BakkerKeeper00
P. ChatzidiakosVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

128 fans
Verdediger, 35 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 29 september
Bayer Leverkusen heeft Sead Kolasinac zo goed als binnen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren