‘Ik ga met mijn gezin praten en bepalen of we bij PSV willen blijven’

Zondag, 17 maart 2019 om

Daniel Schwaab is dit seizoen opnieuw een vaste waarde bij PSV. Het is echter nog de vraag of de centrumverdediger ook komend voetbaljaar actief zal zijn bij de Eindhovenaren. De Duitser is er zelf nog niet helemaal uit, maar de aanstaande interlandperiode biedt hem de mogelijkheid om eens goed na te denken over zijn toekomst. "Ik heb nu wat tijd om met mijn gezin te praten", vertelt hij na de wedstrijd tegen VVV-Venlo voor de camera's van Omroep Brabant.

Koploper PSV ontsnapte op bezoek bij VVV aan puntenverlies door een late treffer van Hirving Lozano. Ook Schwaab vond het geen overtuigende wedstrijd van de lijstaanvoerder. "Het was echt heel spannend, misschien iets te spannend", aldus Schwaab. "Het was een vechtwedstrijd vandaag. Met die wind, het kunstgras en de sterke mannen van VVV. We hebben er alles aan gedaan om te winnen en dat is gelukt dankzij onze mentaliteit."

De dertigjarige verdediger is bezig aan zijn derde seizoen bij PSV. Zijn contract loopt aan het einde van dit seizoen af en het is nog de vraag of Schwaab in Eindhoven blijft. "Ik ga met mijn gezin kijken wat mogelijk is en bepalen wat we willen. En dan zullen we zien wat daar uitkomt. Nee, ik weet het echt nog niet", oppert de verdediger, die hoopt dit seizoen zijn tweede landstitel met de Eindhovenaren te pakken.

Schwaab kijkt dat ook uit naar het uitduel met Ajax over twee weken. "Iedereen hoopt dat het een mooie wedstrijd gaat worden. We zijn in een goede positie en hebben nu een rustige week. Veel spelers zijn weg met hun nationale ploeg en daarna gaat de focus op de wedstrijd van zondag (31 maart, red.)." Naast de landstitel van vorig seizoen pakte Schwaab met PSV in 2016 ten koste van Feyenoord ook de Johan Cruijff Schaal.


Poll

Denk jij dat Daniel Schwaab volgend seizoen nog voor PSV speelt?


Gerelateerd

31 reacties (laatste reactie door asroma8)

Schwaab speelt ontzettend constant, tegen de verwachtingen in sinds zijn komst. Maar ik zou het ook niet erg vinden om door te selecteren eigenlijk. 2 goede CV's halen en dan Schwaab/Viergever van de hand doen.

17 maart 2019 om 19:32

Inderdaad. Op tijd doorselecteren is ook een kunst. Als je hem een nieuw contract zou willen aanbieden zou ik voor twee jaar gaan. Die tijd moet je dan gebruiken voor zijn opvolger. Mocht je die snel vinden, meteen contracteren. Dan zit je niet al te lang aan Schwaab vast.

17 maart 2019 om 20:49

Doorselecteren is echt wel risicovol. Als PSV zijnde zou je er alles aan moeten doen om deze stabiele factor te behouden. Zelfs als zijn beoogde opvolger er is. Eindelijk hebben we redelijke CV's. Ik kan me de tijd met Marcello en Dereijck nog herinneren.

17 maart 2019 om 21:13

Die Marcelo doet het anders helemaal niet zo slecht tegenwoordig

17 maart 2019 om 21:27

Nee daar verbaas ik mij enorm over. Was in turkije kennelijk ook een goeie.

17 maart 2019 om 21:59

Marcelo heeft gewoon de schijn tegen gekregen door de media destijds. Hij was helemaal niet zo slecht bij PSV, hij had echter alleen een paar zwakke punten die niet werden gedekt ( Dat was een probleem door matige medespelers). Tegen de beste spits in de Eredivisie destijds, Pelle, was hij altijd ijzersterk. Puur omdat die niet tegen zijn zwaktes kon uitbuiten, namelijk snelheid en bewegelijkheid.

18 maart 2019 om 00:26

Ach hou toch op! de schijn tegen door de media? Zijn concentratie was destijds ondermaats waardoor hij altijd wel 1 of 2x zijn man liet lopen! Die jongen was in de duels ijzersterk en hij was aardig snel maar hij heeft niet weten te overtuigen bij PSV.

17 maart 2019 om 20:58

Ik snap die logica echt niet. Je heb een fantastische verdediger op zijn hoogtepunt die nog makkelijk 2 of 3 jaar door kan en je wilt hem al weer weg doen? Hoe lang is het geleden dat het centrum van PSV zo stabiel was.

Straks zit je weer met een type Bruma of Rekik die in een maand net zoveel blunders begaan als Schwaab in een heel seizoen.

17 maart 2019 om 21:09

Schwaab is zeker al twee seizoenen fantastisch. Maar hij is ook niet meer de jongste, dus er moet gewoon een goede CV bij voor het geval je er volgend seizoen achter moet komen dan Schwaab het niet meer kan belopen. Hij doet het geweldig maar natuurlijk ook geen jongen die je rustig even op een CL spits kan zetten.

17 maart 2019 om 21:19

Waarom zou Schwaab volgend seizoen opeens fysiek niet meer kunnen belopen.

De beste verdedigers ter wereld zijn 33 a 34 (ramos, Chiellini, Godin, Thiago Silva). Waarom zou Schwaab als hij 31 wordt de eredivisie opeens niet meer aankunnen. Het is niet eens een verdediger die veel op fysiek doet.

17 maart 2019 om 21:28

Denk dat t hier vooral aankomt op t onderdeel motivatie inderdaad, kwa leeftijd zit hij nog wel goed.

17 maart 2019 om 21:42

Ik bedoel niet alleen fysiek he. De spoeling qua goede CV's is gewoon dun. Als Schwaab volgend seizoen niet goed speelt heb je eigenlijk niks achter hand. Viergever, Schwaab en Sainsbury zijn de vaste CV's, met als laatste optie nog Obispo waar van Bommel het niet in ziet zitten. 1 blessure en je hebt gewoon een groot probleem. Bovendien zijn 2/3 vaste CV's eigenlijk niet goed genoeg om echt iets neer te zetten in de CL. Zoals ajax met de Ligt en Blind heeft bijvoorbeeld. Qua kwaliteit houdt het niet over centraal achterin, los van Schwaab. Een extra CV lijkt me dus noodzakelijk.

17 maart 2019 om 22:24

Ok puur een extra verdediger als backup ben ik mee eens. Dacht dat je bedoelde om hem te vervangen.

Redelijk stabiele verdediger, maar Psv kan wel een een betere en talentvollere verdediger krijgen. Wellicht is er een Mexicaanse slager beschikbaar? Psv pretendeert altijd uitstekende contacten te hebben in Mexico, dus dat dat zou alles vergemakkelijken.

17 maart 2019 om 21:08

Waarom zou je weer gaan gokken met nieuwe aankopen als je als PSV zijnde het beste centrum in minstens 10 jaar hebt. Ok Moreno was individueel fantastisch maar was i.c.m. Isimat toch echt minder.

17 maart 2019 om 21:29

Daar heb je ook een sterk punt, het is onzeker hoe zo iemand gaat aarden in Nederland. En met die Duitser heb je dat niet, iedereen weet al wat hij wel kan en niet kan.

Schwaab/Viergever is echt een geweldig centrum als je het afzet tegen het aankoopbedrag van beide heren (0 euro). Toch zie ik graag dat PSV een categorie hoger mikt en volgend seizoen gaat voor een speler van het kaliber Moreno of zelfs Alex, al komen dat soort spelers natuurlijk niet zomaar naar PSV toe.

17 maart 2019 om 19:30

Bruma en rekik terughalen

17 maart 2019 om 19:34

Nationaal wel prima. Maar in Europa komt viergever echt te kort. Als PSV Ook Europees weer wat zou willen betekenen, zou ik toch minimaal 1 cetrumverdediger van een hoger niveau halen.

17 maart 2019 om 21:22

Waarom deden hij en Schwaab het dan zo goed tegen o.a. Messi, Suarez en Kane. Dat die wedstrijden niet gewonnen werden lag echt niet aan het centrum.

Gewoon in je eigen jeugdopleiding kijken en sowieso Obispo een kans geven, gooi die kerel gewoon in het diepe zoals Ajax ook met De Ligt heeft gedaan.

17 maart 2019 om 19:44

Je kunt pas iemand in het diepe gooien als je enigszins het idee hebt dat dat wat oplevert. Anders kun je iedereen wel in het diepe gooien. Als zowel Cocu als van Bommel geen beroep op je doen terwijl ze dagelijks met hem werken, dan zal hij waarschijnlijk niet goed genoeg zijn. Waarom dan het risico nemen? Gezien de minuten van Ihattaren en andere jonge jongens is van Bommel heus niet te bang om iemand een kans te geven. Maar dan moet het wel zin hebben.

Gewoon in je eigen jeugdopleiding kijken en sowieso Obispo een kans geven, gooi die kerel gewoon in het diepe zoals Ajax ook met De Ligt heeft gedaan.

17 maart 2019 om 19:51

In het diepe gooien hadden ze 2 jaar geleden moeten doen

17 maart 2019 om 20:23

Alsof die goed genoeg is. Op basis waarvan moet Obispo een kans krijgen? Omdat Aad de Mos hem beter vond dan De Ligt? Er is een reden waarom Obispo niet speelt. Die reden is dat Cocu en Van Bommel hem niet goed genoeg vinden.

17 maart 2019 om 20:51

Niet goed genoeg geloof ik niet. Het zijn meer types die vasthouden aan een stabiele verdediging. Om dan te wisselen brengt gewoon risico's met zich mee. Obispo zijn tijd komt vast en zeker wel bij ons PSV

17 maart 2019 om 21:02

Ik heb daar minder vertrouwen in. Het lijkt alsof die jongen is gestagneerd in zijn ontwikkeling. Bij Jong PSV hoort hij ook niet tot de uitblinkers. Ik zie hem het liefst verhuurd worden om te kijken hoe hij het op hoger niveau doet. Persoonlijk vind ik dat Jordy de Wijs een stuk verder was op die leeftijd. En ook die heeft het niet kunnen redden. Ik vraag mij af wanneer uberhaupt een centrale verdediger voor het laatst succesvol doorstroomde uit de jeugd.

17 maart 2019 om 20:57

Dubbelpost

Ik zou het niet erg vinden als hij vertrekt. Het is uiteindelijk een schot in de roos gebleken. Schwaab is een degelijke verdediger. Eentje die zelden door de ondergrens zakt en altijd een 6 tot een 7,5 scoort. Maar buiten dat is het geen killer, niet eentje waar je internationaal iets aan hebt, niet eentje die angst inboezemt, niet eentje die heel gevaarlijk is bij dode spelmomenten, niet eentje die voeballend goed is en ook geen leider die de lijnen uitzet. Al met al is Schwaab dus prima en degelijk. Maar persoonlijk zie ik liever minimaal 1 centrale verdediger waarbij ik denk kijk daar staat echt iemand. De laatste verdedigers bij wie ik dat had waren Bruma en Moreno. Moet daarnaast wel zeggen dat ik liever Viergever vervangen zie worden voor die “killer”. Die zakt wat vaker door de ondergrens.

17 maart 2019 om 21:14

Allemaal dooddoeners. Verdedigers hoeven niet op te vallen om het perfect te doen. En in Europa blonken ze beiden juist uit tegen topspitsen als Messi, Icardi en Kane.

En Bruma maakte elke paar maanden wel een fout die puntverlies inleidde. Viergever en Schwaab heb ik nog niet op één fout kunnen betrappen.

17 maart 2019 om 21:40

Verdedigers kunnen wel uitblinken en dat doen ze niet. Dit is degelijk en zakken zelden door de ondergrens. Maar ondertussen zijn het ook geen geweldenaren. Wil jij niet een verdediger zien die de lijnen uitzet en echt een persoonlijkheid is? Verder is het een persoonlijk iets zoals ik aangaf. Jij bent meer tevreden met Schwaab en Viergever, ik vind ze prima maar wil liever een killer op een van die plekken. Net zoals ik Unnerstall graag op doel zie omdat er dan echt iemand staat. Eigenlijk hoor je in elke linie een “mannetje” te hebben. Net zoals we dat hadden met Moreno, Guardado en Luuk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

6 fans
Verdediger, 30 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 PSV 31 1 1 0
2017/2018 PSV 31 2 1 0
2016/2017 PSV 23 0 1 0
2015/2016 VfB Stuttgart 29 0 3 0
2014/2015 VfB Stuttgart 31 1 2 1
Laatste voetbalnieuws

PSV denkt niet aan Rick Karsdorp en voert lastige gesprekken

PSV wil snel een centrale verdediger aantrekken, zo meldt het Eindhovens Dagblad donderdag. Volgens het regionale dagblad zijn Rick Karsdorp (AS Roma) en Lucas Halter (Athletico Paranaense) niet in beeld bij...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 19 juli
Benfica heeft Carlos Vinicius voor zeventien miljoen euro van Napoli overgenomen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren