Guus Til: ‘Denk dat de bondscoach de wedstrijd wel gezien heeft’

Maandag, 18 maart 2019 om

Ajax beleefde zondag een bijzonder onplezierige middag in Alkmaar waarna negentig minuten een 1-0 eindstand op het bord stond in het voordeel van AZ. Guus Til was het goudhaantje in het AFAS Stadion en verscheen na afloop bij verslaggever Justus Dingemanse voor de camera van Voetbalzone. Op de vraag of hij denkt dat de bondscoach zijn winnende doelpunt heeft gezien, antwoordt hij bevestigend, maar is tegelijkertijd realistisch over zijn kansen bij Oranje.

Bekijk de video hieronder of abonneer en kijk op ons nieuwe YouTube-kanaal!


Justus Dingemanse is fulltime presentator en verslaggever van Voetbalzone en levert bijdrages in de vorm van artikelen, columns, interviews, programma’s en reportages.

Poll

Denk je dat Guus Til in de toekomst weer duels voor Oranje gaat spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

De bondscoach zal deze wedstrijd vast wel gezien hebben. Net zoals de bondscoach de wedstrijd tegen Real goed bekeken heeft. Net zoals de bondscoach de wedstrijden tegen Frankrijk en en Duitsland nog weleens terug kijkt. En dan ben ik bang dat Til er niet bij zit. Hij zal de stap hogerop moeten gaan maken en internationale wedstrijden moeten gaan spelen wil hij in aanmerking komen voor Oranje. Het niveau is het afgelopen jaar nogal omhoog gegaan.

Till vind ik maar een zeer matige voetballer. Rechtoe rechtaan. Zal nooit de top halen en eindigen als die iranees. Brighton ofzo en bank.

17 maart 2019 om 19:24

Ben het met je eens dat Til de top niet gaat bereiken. Als hardwerkende loper van de vuile meters zie ik hem in Duitsland wel in de subtop/middenmoot slagen. Het is een beetje een type Klaassen. Dat over Alireza slaat eigenlijk nergens op, die was echt geweldig en daar zag je ook echt af dat het een topper is. Dat het er nu niet uitkomt, is verrassend maar ik ben ervan overtuigt dat hij nog wel slaagt in de grote competities, al is het misschien niet bij Brighton.

17 maart 2019 om 20:00

Ali is een tijd geblesseerd geweest, maar staat de afgelopen wedstrijden gewoon basis bij Brighton

18 maart 2019 om 17:40

Was 2 weken geleden bij wedstrijd van Brighton. Toen blonk hij uit.

17 maart 2019 om 19:26

Wel grappig dat zeer matige voetballers vandaag de baas waren tegen het o zo machtige ajax

17 maart 2019 om 20:02

Lol moet dat een ander naar mij of ajax zijn?😂 topclubs verliezen wel vaker van matige spelers zie liverpool, bayern, city, barca etc allemaal dit jaar weleens verloren tegen matige spelers.

17 maart 2019 om 21:14

Dat is het mooie van voetbal, ook de mindere spelers hebben weleens een betere dag hebben en kunnen er met de overwinning vandoor gaan. Zelfs het geweldige tiki-taka Barcelona elftal van Guardiola, het beste voetbal wat ik deze eeuw gezien heb, verloor weleens punten.

Maar een competitie gaat over 34 wedstrijden en dan staat AZ natuurlijk wel 15 punten achter op Ajax. AZ heeft natuurlijk niet altijd een super dag.

18 maart 2019 om 12:44

Klopt Richard-nec maar dit gebeuert in alle competities. Geneo wint ook met 2-0 van Juve. Feit blijft dat een club met titelaspiraties en betere voetballers teams als AZ en Pec eenvoudig terzijde zou moeten schuiven. Zo simpel blijkt het echter toch niet te zijn.

Gozer je was slecht. Mensen denken bij een goal vs Ajax dat ze tegen de wereldtop hebben gescoord of zo. Zoveel mogelijkheden verprutst. Hoort sowieso niet in oranje

17 maart 2019 om 19:27

Hier ben ik het helemaal mee eens als ze goed waren hadden ze er meer in moeten leggen , maar die jongen wint eindelijk een keer een topwedstrijd dus snap zijn euforie wel

17 maart 2019 om 19:52

Op basis van deze westrijd zou alleen De Ligt thuishoren in het Nederlands elftal...... Til komt (op dit moment) natuurlijk gewoon te kort, maar op basis van deze wedstrijd beoordelen slaat natuurlijk nergens op.

17 maart 2019 om 21:15

Precies, voor Oranje wordt je langere tijd gevolgd en worden al je pieken en dalen gewogen. En dan komt Til zwaar te kort.

17 maart 2019 om 21:41

Doet hij toch echt zelf of wat?

18 maart 2019 om 12:32

Er wordt hem gevraagd of hij denkt dat de Bondscoach zijn goal heeft gezien. Daarnaast geeft hij in het interview ook aan hoe realistisch zijn kansen zijn bij het Nederlands elftal. De redactie van VZ kiest altijd vreemde, suggestieve titels en ze dekken nooit de lading van het artikel, of interview wat iemand heeft gegeven.

Even ter verduidelijking, ik ben ook van mening dat Til niets te zoeken heeft in het Nederlands elftal.

18 maart 2019 om 14:03

@BadHabbit Je hebt gelijk dat VZ vaak met suggestieve titels komt maar mensen hier op het forum reageren ook vaak genoeg zonder het hele verhaal te lezen of aan te horen. Til is realistisch over zijn kansen maar dat stuk wordt niet gehoord of gelezen plus als een speler niet van Ajax is dan verlies je blijkbaar het recht op ambitie.

18 maart 2019 om 14:59

Als je na elke wedstrijd op grond van beoordelingen Oranje gaat samenstellen heb je elke keer een ander elftal

Dat kan natuurlijk niet

Guus Til, kom over een jaar of 3 terug als je wat internationale wedstrijdjes achter je naam hebt

Een wedstrijd tegen Ajax maakt je nog geen Oranje kandidaat

En eerlijk gezegd, mij ben je niet echt opgevallen

Heel AZ was ok, Ajax was gewoon slecht

18 maart 2019 om 18:28

Ga eens kijken hoe vaak De Ligt balverlies had gisteren. Met dat niveau ga je keihard onderuit tegen Duitsland.

18 maart 2019 om 11:39

Het is maar goed dat je niet voor Feyenoord bent wamt dan kan je bijna iedere week huilen. Deze jongen geeft antwoord op de vraag of de bondscoach zijn doelpunt heeft gezien en zegt nergens dat hij in oranje thuis. Je bent een slechte verliezer om hem na deze wedstrijd als slecht te beschouwen. Uithuilen en verder gaan.

18 maart 2019 om 12:47

Lol je was slecht is heel wat anders dan je bent slecht. Hij speelde een matige pot. Vond jij hem goed spelen dan ? Ik ga sowieso verder. Heb 3 prachtige kids dus down zijn is voor mij geen optie.

18 maart 2019 om 18:17

Til heeft een enorme drive. Veel diepgang maar sterk in het druk zetten. Door het drukzetten van Til was er veel balverlies van onder meer Oranje basiskracht De Ligt. Maar ook van de Jong en Schone. Wellucht heeft Til geen bekangrijke passes gegeven. Hij is heel belangrijk bij veroveren van de bal en positiespel. Niet voor niets 10x gescoord dit jaar als middenvelder. Dat hij (nog) tekort komt voor Oranje is duidelijk. Maar daar is hij zelf ook realistisch over. Als je Til gisteren onvoldoende vond dan is het wel heel erg dat Ajax niet kan winnen van zulke middelmatige voetballers.

18 maart 2019 om 18:38

Waar beweerd Til dat hij bij de wereldtop hoort? Heb je het stukje hierboven wel goed gelezen Lee? Denk het niet. Til is een opgewekte, positieve gozer. Het antwoord van Til is met een duidelijke knipoog. Maar die humor ontgaat jou waarschijnlijk door de frustraties van de winst van AZ.

Guus Til had zich beter op het nationale elftal van Zambia kunnen focussen, want voor hem zit het Nederlands elftal er na die ene invalbeurt van 12minutenhoogstwaarschijnlijk niet meer in..

18 maart 2019 om 18:44

Hij focust zich lekker op AZ, en met een gedeeld 3e plaats. Een leuke, jonge groep is hij lekker aan het voetballen. 10 doelpunten dit seizoen in een AZ dat tot de winterstop matug draaide geen slechte statistiek. Til wordt onderschat. Net als Koopmeiners en Ouwejan. Prima, kunnen ze zich prima verder ontwikkelen i.p.v. de hemel in geprezen Ajax spelers die niet in staat zijn 3 wedstrijden tegen Fortuna, Pec en AZ te spelen.

Subtopper in Nederland. By far geen Oranje materiaal. Dus Til hoeft zich inderdaad geen zorgen te maken...

Ik vind hem altijd zo overdreven blij in interviews...begint een karikatuur van zich zelf te worden

18 maart 2019 om 12:34

Waarom zou hij niet blij mogen zijn, zeker na afgelopen weekend?

18 maart 2019 om 18:47

Marieke, sinds wanneer mag je niet met een nuchtere, positidve manier praten met de pers? Hij is zichzelf. Eens wat anders dan menig andere. En zeker na een gewonnen wedstrijd tegen Ajax mag hij extra blij zijn. En dan ook nog eens de winnende gemaakt te hebben.

Op zich een vriendelijke jongen, maar eerlijk gezegd had ik tot aan zijn goal nauwelijks gezien dat hij meedeed. Het NL elftal lijkt me niet echt een reële optie.

Hij is echt heel ver verwijderd van Oranje. Gelukkig maar, want wat is dit een matige voetballer zeg! ongelofelijk dat zo een blinde draver op het middenveld mag lopen van de Nederlandse top 3. Hij ziet echt zo veel dingen niet, ongelofelijk gewoon.

De hype rondom deze jongen doet me denken aan Klaassen.. Die moest ook ten koste van van alles (inclusief Ziyech) Oranje in worden gepraat. want: "er zit een goeie kop op".

18 maart 2019 om 18:49

Wie heeft het hier over Oranje? Til niet. Die reageerd alleen maar op de vraag van de journalist. En doet dat met een opzichtelijke knipoog.

De bondscoach heeft denk ik ook de bekerwedstrijd tegen Willem II gezien.

18 maart 2019 om 16:54

Inderdaad. De reactie van Til vind ik helemaal passen bij spelers van AZ. Grillig en snel tevreden. Behalve Moussa Dembele kan ik me geen AZ-speler herinneren die zijn volgende club of zichzelf naar een hoger niveau wist te krijgen. Als ik al een opvolger van de Belg moet aanwijzen is het Stengs en zéker niet Guus Til. Kom nou zeg, en nu ook al gelijk in Oranje willen. Dream on.

18 maart 2019 om 18:24

Cocu? En recent Weghorst. Geef hem ongelijk, net als vele andere spelers, willen ze bij Oranje komen. Maar Til is realistisch en weet zelf ook wel dat hij daar (nog) tekort voor komt. Dit artikel gaat daar ook helemaal niet over.

18 maart 2019 om 19:23

Veelzeggend dat je Cocu noemt. Die speelde 30 jaar geleden voor AZ! En veelzeggend dat je met Weghorst een voorbeeld meent te vinden. Niet alleen omdat het nog veel te vroeg is om dat te beoordelen en Wolfsburg een doodnormale middenmotor in Duitsland is, maar vooral omdat tussen beide dus kennelijk geen voorbeeld is te noemen van een situatie waar een AZ-speler werkelijk van meerwaarde is gebleken. Ga maar na: Jan Kromkamp, Simon Cziommer, Demy de Zeeuw, Nemanja Gudelj, Olaf Lindenbergh, Tim de Cler, Jahanbaksh, Adam Maher, Jozy Altidore, Aron Jóhansson, Kolbein Sigthorsson, Derrick Lucassen, Joris Mathijsen, Graziano Pelle, Nick Viergever, Stijn Schaars en Danny Koevermans. AZ levert structureel subtoppers af die subtoppers blijven en als ze alsnog toppers worden - zoals in het spaarzame geval met Pelle - dan komen ze niet rechtstreeks van AZ.

18 maart 2019 om 19:45

Nee want toivonen en affelay waren echte toppers geworden. AZ laat subtoppers boven zichzelf uitstijgen in een warme en veilige omgeving. Dat terzijde, AZ had gisteren niets te verliezen en Ajax has alles te verliezen, verschil in druk is enorm.

18 maart 2019 om 22:28

Toivonen en Afellay speelden nooit voor AZ. En wat je zegt over AZ klopt; het rendement van spelers daar is bewonderenswaardig groot, wat het tegenvallen van die spelers elders altijd zo teleurstellend maakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
4.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. IdrissiAanvaller169
C. StengsAanvaller164
M. BizotKeeper160
R. de BoerKeeper00
L. BergsmaVerdediger00
P. HatzidiakosVerdediger111
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

5 fans
Middenvelder, 21 jaar

In de wandelgangen

Zondag 15 december
Barcelona heeft een prijskaartje van tien miljoen euro geplakt op Jean-Clair Todibo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren