Update: Sheraldo Becker krijgt geen schorsing na trap tegen kuit Danny Buijs

Dinsdag, 19 maart 2019 om

De wedstrijd tussen FC Groningen en ADO Den Haag (1-0) werd zondagmiddag ontsierd door een flinke opstootje aan het einde van de eerste helft. Deyovaisio Zeefuik wakkerde het vuurtje aan door Nasser El Khayati een duw te geven, nadat laatstgenoemde leek na te trappen jegens Ludovit Reis. Danny Buijs probeerde het opstootje te sussen en werd daarbij in de knieholte getrapt door ADO-aanvaller Sheraldo Becker.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

16 reacties (laatste reactie door pablonino)

Buurman Danny, mooi om hem langs de lijn te zien met beleving en gewoon nuchter. Past perfect bij Groningen. Mooie beuk van Zeefuik, had ook nog wind mee zodat die extra hard aan kwam.

Gestoord zo'n actie. Is transfervrij, maar hoger dan ADO kan ie zeker niet aan. Zeker mentaal niet.

17 maart 2019 om 18:16

En dus moet je het maar laten begaan? Ik denk dat het juist goed is om als trainer je eigen spelers weg te houden.

17 maart 2019 om 18:29

Wat een onzin. Je behoedt je eigen spelers van rood en meestal vliegen spelers wel anders naar een trainer dan een speler. Behalve Becker dan deze keer. Genoeg redenen om wel te gaan.

Nou, die ligt er voorlopig uit. Wat laat je je dan opnaaien zeg....

Die Becker is wel idioot bezig de laatste weken zeg, eerst die situatie met Namli en nu een trap richting Buijs..

Jammer dat de VAR dit niet gezien heeft, zodat de scheidsrechter deze infantiel een rode kaart kon geven. Hopelijk kan hij alsnog geschorst worden voor een paar wedstrijden. Als je dit doet spoor je echt niet.

Dit is zeker niet goed te keuren van Becker , maar gelukkig was D. Buijs altijd een voorbeeld prof bij opstootjes.

Hoe kan je als VAR het natrappen van el Khayati en Becker missen. Ze koekeloeren met zn 3en naar het beeldscherm en hebben de beschikking over meerdere camera's.

Achteraf schorsen gewoon afschaffen. Dan heeft de var gewoon zitten slapen. Het achteraf schorsen is toch vaak willekeur.

19 maart 2019 om 10:36

Eens, vaak is het ook op basis van hoe vaak de beelden getoond worden bij de NOS.

19 maart 2019 om 11:14

Ja het komt vaak oneerlijk over. Maar ook of de scheidsrechter het heeft waargenomen of beoordeeld. Ik vind dat zo'n kromme regel.

Snap er niks van. Waarom mag je niet iemand schorsen op basis van beelden als een scheids het niet waargenomen heeft..? Kan totaal geen ene voorargument bedenken.

19 maart 2019 om 10:48

"waarom mag je niet iemand schorsen op basis van beelden als een scheids het niet waargenomen heeft".
Dat is juist het hele punt hier. Higler zou bij de telegraaf hebben aangegeven het voorval te hebben gemist, maar nu achteraf geeft hij aan dat hij het voorval wel heeft waargenomen, maar het geen trappende beweging richting Danny Buijs vond, dat is de reden dat er niet meer achteraf naar gekeken kan worden. Anders zou het natuurlijk wel mogen, als Higler/var niks gezien zou hebben, maar blijkbaar is dat wel gebeurd en is dit het bewijs dat ze gewoon incapabel zijn.

19 maart 2019 om 12:55

Grotere vraag, waarom mag je niet alsnog iemand schorsen, ook al is het door de scheids gezien. Scheids kan het ook op dat moment “anders” beoordelen. Dus hij vond dit eerst geen trappende beweging, maar het blijkt toch wel zo te zijn. Dat ze hem door een interpretatiefout nu niet meer mogen schorsen, dat vind ik belachelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Actuele wedstrijden

3 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 19 juli
Voor Steven Bergwijn, Hirving Lozano en Gastón Pereiro is veel belangstelling vanuit het buitenland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren