Frenkie de Jong: ‘Hij is een van onze beste spelers, dat was een tegenvaller’

Zondag, 17 maart 2019 om

Ajax ging zondagmiddag op bezoek bij AZ met 1-0 onderuit en liep zo flinke averij op in de race om het kampioenschap. Doordat PSV een paar uur eerder wel nipt won van VVV-Venlo is de achterstand op de koploper uit Eindhoven opgelopen tot vijf punten en heeft Ajax de titelstrijd niet meer in eigen hand. Frenkie de Jong vond het na afloop moeilijk om een verklaring te vinden voor de teleurstellende prestatie van de Amsterdammers.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Ajax alsnog kampioen gaat worden?


Gerelateerd

44 reacties (laatste reactie door janssen)

Misschien was Ajax wel slecht omdat AZ het juist goed deed? (uit de wedstrijd gehouden)

17 maart 2019 om 17:48

AZ deed het zeker goed maar Ajax was duidelijk minder fit dan AZ. Ze konden niet dezelfde energie in de wedstrijd leggen. Dan lukt het Ajax niet om zich onder de pressing uit te voetballen, iets wat in de thuis wedstrijd wel erg goed ging. Vermoeide spelers gaan dan fouten maken en dan zie je wat je vandaag te zien kreeg, een sterker AZ.

17 maart 2019 om 18:45

Dit heeft niets met fitheid te maken maar met gebrek aan kwaliteit. 2e helft van het seizoen 8 wedstrijden gespeeld 3 verloren 1 gelijk. Zegt genoeg toch Stop met excuses zoeken en de boel ophemelen.

17 maart 2019 om 19:00

Gebrek aan kwaliteit ten opzichte van wat? Ajax staat nog altijd twee met 15 punten voorsprong op de nummer drie. Gebrek aan kwaliteit is daar dan kennelijk nog veel groter dan.

Tweede helft van het seizoen is juist de drukke periode als je Europees overwintert en nog in de beker zit. Dan speel je twee wedstrijden per week, wekenlang achter elkaar.

17 maart 2019 om 21:33

De anderen hebben afgelopen jaar meer dan 30 miljoen in de selectie gestoken. Ze komen ook geen kwaliteit maar mentaliteit te kort. Daarbij zijn een aantal spelers wel slechter dan dat ze denken.

17 maart 2019 om 18:03

Dit had niks met fitheid maar met inzet, wilskracht te maken. Weer te gemakzuchtig de duels aangaan en pas gas geven na een achterstand

Misschien volgende keer maar wedstrijden naar de zomer of volgend seizoen verplaatsen zodat ze meer rust hebben. 3 wedstrijden in 8 dagen gaat ten koste van het fysiek, we willen toch allemaal dat Ajax kampioen wordt en punten binnenhalen?

17 maart 2019 om 17:40

Tja als je van 1 speler afhankelijk moet zijn ( lees ) Hakim, hou ok mijn hart vast voor volgend seizoen.

17 maart 2019 om 17:45

Hakim deelde vandaag de eerste 23 minuten net zo goed mee in de malaise, dat had vandaag hoogstwaarschijnlijk echt geen verschil gemaakt.

17 maart 2019 om 17:51

Ik stel voor de we ajax gewoon altijd naar de CL sturen, of ze kampioen worden or niet.

17 maart 2019 om 17:51

Helaas begon het seizoen voor Ajax vorig jaar al in de zomer. Zes wedstrijden voorronde CL. De Knvb wilde graag dat Ajax voor Nederland de Europese punten binnen haalde. Dus kreeg Ajax extra rust door de wedstrijd van PEC naar afgelopen week te verplaatsen. Nu betaalde Ajax daar de rekening voor.

17 maart 2019 om 17:52

Ach gut, nog steeds gefrustreerd? Wordt dan tijd dat andere clubs opstaan om de punten te halen, hoeft ajax zich iig niet meer in te spannen toch? scheelt ook weer met wedstrijden schuiven en deze huilie huilie reacties

17 maart 2019 om 18:03

Ajax is in de afgelopen 10 jaar hoevaak de groepsfase doorgekomen in de CL? Nog minder dan clubs als Galatasaray en Celtic. Vorig seizoen gelukkig veel punten gehaald dankzij Ajax. Hebben twee goede seizoen in europees verband gespeeld, dit jaar en in de EL finale. Dankzij Ajax staan we zo laag, gelukkig hebben we AZ gehad die veel punten heeft gesprokkeld muv dit seizoen.

En dat Ajax meeste punten binnen heeft gesprokkeld is logisch aangezien zij het vaakst Europees/cl mogen spelen omdat ze kampioen worden.

17 maart 2019 om 18:11

hahaha ga slapen man, de jaren onder De Boer werd er met regelmaat overwinterd. Daar kreeg je ook punten mee. Twee seizoenen geleden de finale behaald in de EL. Vorig seizoen na ik weet niet hoeveel jaar een keer geen europees gehaald, en dan kom je met deze onzin aanzetten. Ga je lekker richten op psv en twente, die een aantal jaar terug de europese wedstrijden lekker lieten lopen. Dankzij ajax staan we nu zo laag ik zou die kronkels in je hoofd een keer recht laten trekken, want je begint per reactie nog meer onzin te plaatsen

17 maart 2019 om 18:19

Vriend, de knvb helpt ajax juist niet met het behalen van kampioenschap. Ze geven ajax alleen rust voor cl. Als we ergens over moeten klagen dan krijgt ajax overvolle programma in de eredivisie. Rust voor real, en meteen daarna sittard, zwolle en az. Ga je verstand gebruiken pannekoek.

17 maart 2019 om 19:04

Ok maar waar zeg ik dat de knvb ajax helpt? Of had je het tegen een ander?

18 maart 2019 om 10:44

Ik had het tegen suppyourlocal. Ik snap trouwens de regels van de moderators echt niet, reacties van mij die minder provocerend zijn worden verwijdert. Die van suppyourlocal vind ik niet provocerend, maar ik had gedacht dat ze dit des te meer provocerend vinden, toch? Ach ja...

17 maart 2019 om 17:55

Sjees wat zullen ze wel niet in de NBA denken zeg.

Ziyech zit met bril op, op de bank met wisselspelers, Hoe ''out of touch'' ben je dan.

17 maart 2019 om 17:44

Waar je je toch druk om kan maken, misschien ziet ie het anders minder goed, zeur niet zo

17 maart 2019 om 17:45

Ik speel met lenzen en na de wedstrijd zet ik ook altijd me bril weer op. Wat is je punt ?

17 maart 2019 om 17:50

Ziyech draagt het voor de sier hoor Als die niet kan zien waarom speelt die dan voetbal, als je -1 hebt mag je het leger al niet in.en als je op de tribune zit dan kun je wel een bril op doen maar niet als je op de bank met wisselspelers zit in trainingspak., dat heb ik nooit eerder gezien. Dat is mijn punt.

17 maart 2019 om 17:54

wat voor kneuzenreactie is dit dan. Ga je het leger serieus met voetbal vergelijken? En er zijn vele spelers die met lenzen in spelen. je probeert een punt te maken met een heleboel onzin zoals je wel vaker doet op dit forum

17 maart 2019 om 17:57

Lol is op sterkte hoor slimmerik.

Waarom speelt Ajax niet gewoon met een klassieke nummer 9? Iemand die alleen maar balletjes wacht en er 30 maakt per seizoen. Cavani, Lewandowski, Lukaku, Kane, Mandzukic, Benzema. Dat zijn toch allemaal spelers die maar 1 taak hebben en dat is centraal diep staan. Dolberg is een lichtgewicht, en Huntelaar zit te vaak op de bank. Ajax had Piatek van Genoa moeten halen, nu is het daar te laat voor

17 maart 2019 om 17:56

Benzema past niet in dat lijstje.

17 maart 2019 om 18:03

Kane trouwens ook niet.

17 maart 2019 om 18:24

Ik zou Cavani ook niet in dat rijtje plaatsen. Is toch meer dan een balletjes afwachter.

17 maart 2019 om 18:00

Alsof Ajax 35 miljoen ging betalen voor een spits. En daarbij zou Piatek denk ik wel de voorkeur hebben om bij Milan te spelen

17 maart 2019 om 18:33

Precies, alsof Ajax hetzelfde salaris biedt aan een spits als AC Milan kan betalen. Niet iedereen is realistisch, Ajax mocht al blij zijn dat Tadic bij Ajax wilde spelen.

Same old story. Op de meest cruciale momenten laten ze het liggen, al zal het me niks verbazen als ze over 2 weken een dijk van een wedstrijd spelen en relatief eenvoudig van PSV winnen. Typisch Ajax. Het is dus zeker nog niet gespeeld, maar als je op dit soort momenten nou nog niet lijkt te beseffen waar het om gaat (je hebt verdomme al 4 jaar geen reet gewonnen) dan weet ik het ook niet meer hoor. Kom op man gasten!

17 maart 2019 om 18:06

Ik denk oom dat ze gaan winnen van psv, maar ik denk ook dat ze het weer weg gaan geven tegen groningen uit. Het is elke keer hetzelfde tegen een ploeg die net iets meer wil winnen

Om te janken dat die pokke Champions League dan nog benoemt moet worden na deze zeperd.

17 maart 2019 om 17:53

Tja die heeft nou eenmaal de prioriteit, daarom werd de wedstrijd tegen PEC verplaatst naar afgelopen week. De CL geeft je de status en het geld om straks betere spelers te kunnen halen. Terwijl je nog altijd kampioen kan worden, want ook PSV moet nog tegen AZ.

17 maart 2019 om 18:28

Uiteraard geeft de CL meer status etc, maar na deze blamage mag je toch wel verwachten dat er even niets over de CL gezegd word. Zaten in Alkmaar gewoon Ajacieden die geld betaald hebben voor een kaartje..

17 maart 2019 om 18:32

Ajax heeft er dan ook alles aan gedaan om een beter resultaat te krijgen. Het was geen goede wedstrijd maar de inzet was er wel degelijk. En het was nog hartstikke spannend op het einde, Ajax bleef maar gaan voor een beter resultaat.

Het is dat die Bisot een werelddag had (geldt ook voor Onana want die heeft op die ene fout na, er ook een en ander uitgehaald) want er waren echt goede pogingen bij die bij de meeste eredivisie keepers gewoon een goal waren geweest.

17 maart 2019 om 21:37

Ajax heeft inderdaad geld, maar stel dat Onana en de ligt ook vertrekken ben ik wel benieuwd welke spelers jij denkt te halen die zijn dan deze spelers.

Als frenkie die corner niet weggeeft wordt het 0-0....

Zolang er geen rechtsreekse plaatsing is naar de Championsleague is een kampioenschap niet geheel noodzakelijk. Het draait immers meer om de centen dan een volle prijzenkast in dit tijdperk.

17 maart 2019 om 21:41

Maar is cl halen dan prijzen winnen ? Financieel wel, maar ik heb nog nooit een voetbal shirt gezien waarop staat hoevaak ze de cl gewonnen hebben (wel kampioenschappen) of spelers gehoord die liever cl halen dan kampioen worden. Ook loopt er zelden een stad uit als er cl gehaald wordt.

Zolang er geen rechtsreekse plaatsing is naar de Championsleague is een kampioenschap niet geheel noodzakelijk. Het draait immers meer om de centen dan een volle prijzenkast in dit tijdperk.

Frenkie was vandaag een van de minste spelers op het veld. Ik weet niet wat er met hem op deed maar het leek of hij niet fit was. Ik vraag me af of het verstandig is geweest om hem en Ziyech of te stellen in de basis. Het is duidelijk dat een kampioensschap verder weg is dan ooit. Er wordt gespeculeerd op punt verlies van PSV maar ook Ajax is niet zeker dat ze alles vanaf nu winnen. Ik denk dat een kampioenschao belangrijker is dan de champions leage en met Juventus als tegenstander maken ze geen enkele kans om door te gaan. Het is volgens mij beter om je krachten te sparen voor de competitie in plaats van de CL.

Frenkie was vandaag een van de minste spelers op het veld. Ik weet niet wat er met hem op deed maar het leek of hij niet fit was. Ik vraag me af of het verstandig is geweest om hem en Ziyech of te stellen in de basis. Het is duidelijk dat een kampioensschap verder weg is dan ooit. Er wordt gespeculeerd op punt verlies van PSV maar ook Ajax is niet zeker dat ze alles vanaf nu winnen. Ik denk dat een kampioenschao belangrijker is dan de champions leage en met Juventus als tegenstander maken ze geen enkele kans om door te gaan. Het is volgens mij beter om je krachten te sparen voor de competitie in plaats van de CL.

17 maart 2019 om 19:13

Verder weg dan ooit vind ik persoonlijk nou ook wel weer meevallen. Als je over 2 weken thuis wint is het wederom maar 2 punten verschil en dus nog prima te overbruggen. De vraag is alleen kan Ajax nog 8 keer volle bak, gezien hun motivatieproblemen die bij tijd en wijle opspelen ben je geneigd te zeggen van niet. Verder is een landstitel vooral een stuk reëler natuurlijk dan een eventuele CL winst, maar nu je zover bent gekomen is het natuurlijk onzin om krachten te gaan sparen voor de eredivisie. Je hebt de kans om geschiedenis te schrijven op het allerhoogste podium en daar moet je dan ook vol voor gaan, tevens biedt een eventuele landstitel ook geen garantie op wederom een CL campagne aangezien de kampioen aankomend seizoen ook gewoon weer voorronden speelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

136 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
2015/2016 Willem II 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Update: Barcelona bevestigt rugnummers Frenkie de Jong en Carles Aleñá

Frenkie de Jong gaat bij Barcelona definitief rugnummer 21 dragen, zo weet Mundo Deportivo maandagmiddag te melden. De 22-jarige middenvelder werd onlangs zonder rugnummer gepresenteerd bij zijn nieuwe club. Dat had...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 15 juli
Real Madrid wil Andriy Lunin wederom verhuren, met Real Betis als een serieuze kandidaat om hem tijdelijk over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren