Ontgoocheling bij Ajax: ‘Normaal komt de tegenstander er niet aan’

Zondag, 17 maart 2019 om

Ajax leed zondagmiddag op bezoek bij AZ een kostbare nederlaag in de titelrace. De Amsterdammers verloren door een doelpunt van Guus Til met 1-0, waardoor de achterstand op koploper PSV is opgelopen tot vijf punten. Matthijs de Ligt spreekt voor de camera van FOX Sports van ‘een verdiende overwinning’ voor AZ, maar vindt het moeilijk om aan te geven waar het zondag misging voor Ajax.

Ajax had met name in de eerste helft weinig in te brengen. "We waren onszelf vandaag niet, vooral de eerste helft. We waren de hele wedstrijd de onderliggende partij. AZ zat er fel op, wij hebben ons laten afbluffen. Het was vandaag gewoon niet goed genoeg", baalt de aanvoerder van Ajax na afloop. "Je moet natuurlijk de complimenten geven aan AZ, maar het lag aan onszelf: we misten de scherpte die AZ wel had."

De Ligt constateert dat Ajax niet zijn gebruikelijke spel op de mat kon leggen. "We verloren de duels, de tweede ballen waren voor AZ. Wij zijn normaal gesproken heel vast in de passing. Normaal gesproken komt de tegenstander er niet aan, maar in de eerste helft zaten er zoveel slordigheden in ons spel, waardoor je eigenlijk nooit in je spel komt. Hoe het kan? Als ik het wist, zou ik het zeggen. Ik heb geen idee. Als je de titel wil winnen, mag je geen off-days hebben. Vandaag was een off-day. Dat mag niet.”

Over twee weken wacht in de Johan Cruijff ArenA voor Ajax de cruciale wedstrijd tegen PSV. De Eindhovenaren wonnen eerder op de dag door een laat doelpunt van Hirving Lozano met 0-1 bij VVV-Venlo. "Je weet dat PSV gewonnen heeft en wil de druk erop houden. Het is heel zuur dat je nu vijf punten achter staat", besluit De Ligt ontgoocheld.Gerelateerd

Meer sportnieuws

112 reacties (laatste reactie door sander79)

Schaam me echt diep. Zo voor de dag komen wat een ongelofelijke aanfluiting. Keer op keer geven ze het op cruciale fases in de competitie uit handen. Zit echt l iets fout in het mentale aspect van deze gasten.

je voelt nu ook aan je water dat we van PSV gaan winnen. Wat dit alleen maar zuurder maakt.

17 maart 2019 om 16:58

Je hoeft je niet te schamen hoor. Niemand neemt jou dit kwalijk.

17 maart 2019 om 17:02

Onbegrijpelijk het spel van Ajax, het had zomaar 3 of 4-0 kunnen zijn voor AZ. Ik heb medelijden met de supporters ban Ajax die keer op keer te snel praten. Na de wedstrijd van PSV stond heel dat artikel vol reacties van Ajax over dat de scheids 10 sec te vroeg af fluit. Of dat PSV nooit kampioen kan worden op zo een manier. Op Facebook zag ik voorbij komen dat PSV met het spel van vandaag gaat worden afgeslacht in Amsterdam. Serieus, ik heb medelijden met jullie. Je moet nooit te vroeg juichen, dat er gewonnen werd van een Real uit vorm is zeker knap. Maar PSV is andere koek.

17 maart 2019 om 17:14

@Dynek, Meen je dat nou? PSV andere koek dan Madrid? Bagatelliseer anders even de gehele Europese campagne van Ajax. Dit Ajax ontbreekt mentaliteit. Iets wat PSV wel heeft. Dat werd vandaag weer eens bloot gelegd. Maar dit Ajax is afgezien daarvan echt niets minder dan PSV.

17 maart 2019 om 17:12

Onzinnige reactie. Het wekenlange dubbele programma begint zich te wreken. Aan het eind van het seizoen heeft Ajax 12 wedstrijden meer gespeeld dan PSV.

17 maart 2019 om 17:21

Onzinnige reactie. Ajax laat al punten liggen direct na de winterstop. Toen waren ze nog uitgerust en hadden ze bijna evenveel wedstrijden als PSV gespeeld.

De oorzaak is de verplaatsing naar Amerika en het harde trainen van Ten Hag. Hierdoor kwamen ze vermoeid uit de winterstop. Tel daar bij op dat Ten Hag niet rouleert terwijl de mogelijkheden er in de wedstrijden als tegen NAC en VVV en daar komt de oorzaak van de vermoeidheid vandaan. Gewoon slecht management of de selectie is gewoon niet breed genoeg.

17 maart 2019 om 22:22

Denk vooral slecht management van die onverstaanbare kabouter. Vandaag hadden er 5/6 fitte wisselspelers moeten starten: o. a huntelaar, christensen, dani de wit, magallan en spelers die aangeven niet vermoeid te zijn. Zijn misschien minder maar alles beter dan moeie spelers. Ik schrok direct al van de opstelling en voelde de nederlaag al aankomen. Zon trainer moet hiervan leren.

17 maart 2019 om 23:24

Lol je bent niks voor niks prof. En voor Ajax zijnde ben je nou wel of geen Top club. Ajax heeft het al zover gekregen dat de KNVB de programma van Ajax aanpast om ze wat meer rust te geven. Dit heeft niks met de aantal wedstrijden te maken. Dit is puur de instelling van de spelers. Ze gaven het al bijna weg met Pec dan word je dus al gewaarschuwd. En ga je met de zelfde instelling uit bij As spelen. Ajax verdient niks op dit moment 🙄

18 maart 2019 om 00:44

Maar Ajax heeft toch de beste selectie? Met de beste bank? Dan willen 12 wedstrijden meer, niks zeggen want dan mun je toch rouleren

17 maart 2019 om 17:17

Het is nog niet voorbij man. Az uit is geen simpel iets hoor

17 maart 2019 om 17:36

@ Lee Ik denk dat dit de cruciale wedstrijd was in de race voor het kampioenschap. Maar je hebt gelijk AZ uit is een moeilijke wedstrijd, maar vandaag heb je de wissels gezien van EtH. Dolberg, die raakt geen ene zier meer. Beter KjH erin dan hem.

17 maart 2019 om 17:49

PSV zie ik daar ook niet winnen hoor. Vitesse uit ook nog. Denk dat PSV een zwaarder programma heeft. Ajax moet winnen in Amsterdam klaar.

17 maart 2019 om 18:02

AZ uit is voor PSV echter wel op de laatste speeldag. Die gaan er dan enkel nog vol voor als er nog iets op het spel staat, lijkt mij.

17 maart 2019 om 18:03

For the record: PSV moet ook nog naar Alkmaar. Nog lang geen gelopen race.

17 maart 2019 om 19:59

Pec kwam ook gevaarlijk dichtbij een stunt. Ik denk dat het programma niet zoveel zegt, als je kijkt waar beiden al eerder (bijna) punten hebben verspeeld na de winterstop.

17 maart 2019 om 18:49

Is al heel de 2e seizoenshelft zo. 8 gespeeld 3x verloren 1x gelijk. Dus zo’n verrassing kan deze nederlaag niet zijn.

Dit neemt echt zo veel druk van de ketel voor Psv.. Die kunnen nu een stuk rustiger spelen tegen Ajax. Ajax móét nu wel in de JC arena.
Ga nu een stuk gemoedelijker naar deze wedstrijd toe!

17 maart 2019 om 16:52

Wat een onzin. Er veranderd niets aan de opdracht van Ajax over twee weken, winnen. Dan is het verschil weer twee punten en met het spelbeeld van wat Psv laat zien, is er echt nog hellemaal niets gespeeld.

17 maart 2019 om 17:00

Hij heeft gewoon gelijk hoor? Heel groot verschil of je met 5 punten voorsprong of maar 2 naar de JC arena gaat. iedereen weet dat Ajax daar zwaar favoriet is, maar dat je nu na een overwinning van Ajax nog steeds alles in eigen macht hebt.

17 maart 2019 om 17:00

De druk voor PSV is nu veel minder in Adam en voor Ajax veel groter. Als PSV er daar 1 inschiet dan gaan de hoofden bij Ajax gelijk hangen omdat PSV bij winst zo goed als kampioen is.

17 maart 2019 om 17:00

Alles is veranderd, want als Ajax wint hebben ze er geen moer aan. PSV blijft op kop en wordt kampioen. Je kan wel roepen en hopen dat er nog iets gebeurd met het spel wat PSV laat zien, maar feit is ook dat ze ook met dit spel weinig laten liggen. Je kunt wel roepen dat het zo niet goed kan blijven gaan, maar het gaat al bijna 2 jaar op die manier goed. Terwijl Ajax vast nog wel in Groningen wat gaat laten liggen.

17 maart 2019 om 17:05

En als Ajax met 2 week wint zullen ze nog vaak aan deze wedstrijd terugdenken. Want Ajax wint ook niet alles meer. Of de laatste wedstrijd van PSV tegen Az moet dan doorslaggevend zijn.

17 maart 2019 om 17:10

"wat een onzin. Er veranderd niets aan de opdracht van Ajax over twee weken, winnen."

Natuurlijk blijft de opdracht voor Ajax hetzelfde. Maar het perspectief is ineens heel anders.

Had Ajax vandaag gewonnen, dan had het over 2 weken de koppositie in eigen hand gehad. Dat is nu niet meer zo. Sterker nog, als PSV wint in de Arena, dan is het gat 8 punten met nog 7 wedstrijden te gaan. En dan wordt het voor Ajax een behoorlijk lastig verhaal.

17 maart 2019 om 17:52

Voor ajax voetbalt het ook makkelijker. Winnen net als Twente thuis in 2011. Niet gelijk of zo nee winnen. En dat zie ik Ajax wel doen.

17 maart 2019 om 17:53

Uit is Ajax gewoon zwak dit seizoen in topwedstrijden. Thuis daarentegen zeer sterk

17 maart 2019 om 22:20

Achteruit leunen lijkt mij nou niet de beste tactiek.
Als je Ajax laat voetballen zijn ze het gevaarlijkst.
PSV zal er bovenop moeten zitten. En de strijdlust tonen vanaf minuut 1.
Dan heeft Ajax het moeilijk.

'hoe het kan?'

Nou Matthijs, dat is heel simpel. Als 6 van de 11 man geen zin heeft houdt het al snel op. Zijn ook elke keer dezelfde namen die door de ondergrens zakken in dit soort duels. Schone, Blind, Dolberg, Mazraoui, Tadic en Neres. Als het ook maar een beetje waait, regent of een tegenstander zit er fel op geven deze spelers nauwelijks thuis en worden ze overrompeld.

17 maart 2019 om 16:58

Dat is ook wat me het meest bijstaat van de klassieker. Tadic: 'they are killing us!' tegen de scheids. Dat je denkt: ja knul, dat is het verschil. Probeer ook wat feller te zijn.

PSV-Ajax 3-0
Feyenoord-Ajax 6-2
AZ-Ajax 1-0

Daar hoeft verder niet eens uitleg bij

17 maart 2019 om 18:30

Ergerlijk ja. Vooral omdat Tadic als ie ff zijn best doet die spelers zelf omver kan beuken ipv er zo slap in te gaan. Je kan niet zeggen dat hij geen goed fysiek heeft. Dit is meer een uitspraak voor Sinkgraven ofzo

17 maart 2019 om 20:05

Nou ja behalve die ene 1-4 dan, die is toch moeilijk uit te leggen in dit rijtje.

17 maart 2019 om 21:56

Gaat hier ook om Eredivisietoppers Berserko. Tegen Real is de kans klein dat je de boel onderschat, in de Eredivisie denkt een deel van Ajax misschien toch dat het met weinig inzet ook lukt. Feyenoord brengt PSV zijn eerste nederlaag, vernedert Ajax en verliest een week later bij Excelsior. Dat past ook niet in het rijtje, maar het zijn ook andere situaties

Az uit is niet makkelijk maar zo voor de dag komen is Ajax onwaardig. Telkens weer het zelfde verhaal de.laatste jaren. Het wordt tijd dat Ajax eens spelers gaat halen die elke wedstrijd er voor willen gaan . Dus niet alleen in de CL , maar ook in de eredivisie en beker

Van een 4-1 tegen Real Madrid naar een nederlaag tegen AZ. Retteketet AZ!

Te lang twee keer in de week spelen, ergens houdt het op. En dat was vandaag tegen AZ. Dan zijn spelers moe, gaan ze fouten maken en wordt het nog zwaarder. Dat is de prijs die je betaald voor de verplaatsing van de wedstrijd tegen Pec.

17 maart 2019 om 16:59

Ik vind het werkelijk waar onbegrijpelijk dat Ten Hag een heel seizoen de zelfde 13 spelers speeltijd geeft. Natuurlijk houd het dan een keer op. Belachelijk die aankopen van Labyad en Magallan als je ze toch als selectie opvulling gebruikt.

17 maart 2019 om 17:04

Oh ja, want Labyad heeft tegen PEC en in de beker laten zien dat hij meer speeltijd had verdiend. Magallan een drama in de Kuip en daarna vooral geblesseerd geweest. Wanneer had je die willen inzetten? Tegen Pec, zodat we nog minder opbouw van achteruit zouden hebben?

17 maart 2019 om 17:18

Met Labyad of Magallan ga je er wel behoorlijk op achteruit. Ajax heeft geen gelijkwaardige bank als de basis 12 spelers.

Ergens moet je dan keuzes maken, Ajax koos voor de CL, vroeg om verplaatsing van de wedstrijd tegen PEC naar deze week. Van Real wonnen we vervolgens, nu betalen we de prijs.

17 maart 2019 om 17:23

Ok dan zijn het dus twee onnodige aankopen en niet Ajax waardig.

17 maart 2019 om 17:39

Magallan moeten we afwachten, die komt net uit zuid Amerika, tegen Feyenoord bleek hij er nog niet klaar voor te zijn. Labyad heeft het niet gered bij Ajax, dat kunnen we nu wel concluderen.

Als je relatief goedkope spelers koopt, heb je altijd het risico dat het niet lukt. Zeker als je ze bij de subtop in Nederland vandaan haalt, Kijk maar na veel aankopen van Feyenoord.

17 maart 2019 om 17:39

Natuurlijk ga je er op achteruit als je rouleert, anders hadden die wissels wel in de basis gestaan natuurlijk!

Het gaat erom dat je je selectie dusdanig fit houd dat ze in Alkmaar niet ineens met zijn allen op hun tandvlees lopen.

17 maart 2019 om 18:16

In het begin rouleerde hij en mocht hij dat niet meer doen na al die punten die verloren gingen. Nu houd hij zich vast aan een basis elf en is het weer niet goed. Waarschijnlijk is de bank niet zo sterk als we dachten

17 maart 2019 om 18:26

Ik kan niet voor anderen spreken maar zelf was ik een voorstander van weloverwogen rouleren. Vooral wanneer je zo absurd veel wedstrijden speelt in een seizoen. Ben ook nog steeds voorstander van Ten Hag ondanks dat ik het niet met hem eens ben wat betreft roulatie.

17 maart 2019 om 17:01

@speedy
Dan laat Ajax volgens jou dus zien dat ze zich nog laaang niet met de Europese top mogen vergelijken. Wat overigens niet erg is, want Nederland doet allang niet mee.

17 maart 2019 om 17:07

Lijkt me vanzelfsprekend dat Ajax geen Europese top is, iets wat ik nog geen supporter heb zien beweren op deze site..

17 maart 2019 om 17:09

Natuurlijk is Ajax geen Europese top, dat zullen we (welke Nederlandse club dan ook) nooit meer worden ook. Daar zijn de financiële mogelijkheden ook helemaal niet voor. Zelfs niet bij Ajax. Je hoeft ook helemaal geen Europees topniveau ten tonele te brengen uit in Alkmaar, maar het abominabele niveau wat je vandaag laat zien is gewoon simpelweg te laag. Hetzelfde geldt eigenlijk voor PSV in Venlo, ook dat was zwaar onder de maat maar zij nemen wel gewoon de 3 punten mee. Een harde klap voor Ajax deze pot. En grotendeels te wijten aan instelling wat mij betreft. Vermoeidheid speelt ongetwijfeld ook een rol maar de hoeveelheid balverlies vandaag was echt idioot. Dat mag gewoon niet. Nja, maar hopen dat ze over 2 weken terug naar 2 punten kunnen komen en dan zien we het wel. PSV heeft ook een aantal lastige uitduels dus het is nog niet beslist, maar de uitgangspositie is er niet fraaier op geworden om het maar voorzichtig te stellen...

17 maart 2019 om 17:16

De Europese top hebben veel bredere selecties dan Ajax. Je wilt een Barcelona of Manchester City toch niet serieus met Ajax gaan vergelijken hoop ik?

Ah joh, wat kan jullie het allemaal schelen? Jullie zijn volgend jaar toch weg en de CL is het enige waarin ze zich kunnen laten zien. Ik heb vandaag 4 spelers gezien die echt wilde en dat waren Lang, Huntelaar en Tagliafico en De ligt. De rest, echt werkelijk waar wat ben je allemaal aan het doen, als het de eerste keer niet gaat dan lukt het helemaal niet. Schöne en van de beek zijn zo slecht in verdedigend opzicht, dat wordt iedere keer overlopen en dan zie je Frenkie er iedere keer maar weer achteraan gaan..gaat hij weer. Blind is zo ontzettend traag, iedere bal die voorlangs of erover heen gaat is voor de aanvaller. Positioneel red hij het nog maar alles lag open.

De heren bij Ajax met de dikke salarissen leven in de veronderstelling dat men wedstrijden in de Nederlandse competitie op halve kracht kan spelen. Dit is de zoveelste wedstrijd deze competitie dat men met de neus op de feiten gedrukt wordt, echter heeft men er nog weinig van geleerd. Het onderlinge gesprek na het vorige debacel is kennelijk niet goed doorgekomen en valt men weer in herhalingen.

Arrogantie ten top deze competitie. Vele interviews vonden ze de Eredivisie van te laag niveau. Jammer dat er geen reporter op terug vraagt na deze wedstrijd of Feyenoord en Heracles uit. Grote praat maar eerst naar eens laten zien dat je stabiel speelt. Dit is gewoon puur mentaal. Er lijkt dit hele seizoen een patroon te ontstaan dat ze het in grote wedstrijden laten liggen. Blind vandaag ook weer verschrikkelijk 20 miljoen loopt daar even rond en kan Seuntjes niet in zijn pocket hebben. Ik als Ajax supporter schaam mij dan ook diep. Cashen allemaal aardig en leuk maar wij willen kampioen worden!!!

Blaaaaa. Zeg gewoon de waarheid De Ligt. Een aantal spelers is de hype gaan geloven en dan komen de echte pijnpunten naar boven. De geweldige prestaties waren vooral een geweldige teamprestatie van 11 spelers die voor elkaar door het vuur gingen. Nu iedereen zijn eigen wedstrijdje speelt zie je de werkelijke kwaliteiten van bepaalde spelers. Dus begin maar eens met 100% inzet en iedereen uit zijn eigen rol te laten spelen.

Ja nu zijn de rollen een keer omgedraaid! Nu werd Ajax van de mat geveegd. Maar voor mij is er nog niks aan de hand. Thuis winnen wij wel van PSV.

17 maart 2019 om 17:03

Eerst zien. Bovendien kan psv het hebben.

17 maart 2019 om 17:08

PSV kan het idd hebben maar dan is alles weer open. Zie PSV in deze vorm niet alle uitwedstrijden winnen.

17 maart 2019 om 17:14

Haha nee en Ajax wint wel even alle resterende wedstrijden...

17 maart 2019 om 17:21

Normaal gesproken wel alleen willem II en Groningen uit zie ik nog als obstakel.

17 maart 2019 om 17:25

"zie PSV in deze vorm niet alle uitwedstrijden winnen."

PSV gaat ongetwijfeld nog punten laten liggen.

Maar denk je dat Ajax, na de 4-4 tegen Heerenveen, de 6-2 tegen Feyenoord, de 1-0 tegen Heracles, de nipte overwinning op PEC en de 1-0 tegen AZ, vanaf nu dan wel alles gaat winnen? Met bovendien nog een paar loodzware wedstrijden tegen Juventus tussendoor?

17 maart 2019 om 17:11

En voor deze wedstrijd zei je dat je over 2 weken weer de koppositie zouden pakken, nou dat is even anders uitgepakt. Zou even niet zo reactie geven na zo'n prestatie

17 maart 2019 om 17:21

Dat klopt omdat ik niet verwacht had dat Ajax zou verliezen.

17 maart 2019 om 17:22

Maar ik had ook gezegd dat ze van AZ nog wel even moesten winnen.

17 maart 2019 om 17:26

Ajax heeft hogere bovengrens maar een lagere ondergrens heeft dit seizoen tot nu gebleken.

17 maart 2019 om 17:13

Als Ajax zijn CL niveau haalt, grote kans. Al is het gat dan nog steeds 2. PSV speelt vaak matig maar zakt niet zo diep door de ondergrens. Die zullen denk ik nog max 4 punten verspelen na Ajax uit. Ajax gaat in 1 van de 4 uitwedstrijden die er nog komen nog minimaal 2 keer door de ondergrens zakken. Helaas maar ik zie het niet meer gebeuren

17 maart 2019 om 17:14

2 van de 4*

17 maart 2019 om 17:24

De spelersgroep haalt alleen in de cl hun cl niveau. Dan zijn ze gemotiveerd, dan valt er persoonlijk wat te halen zoals aanzien en een transfer. De ed interesseert ze geen hol en Ajax al helemaal niet. Clubliefde bestaat niet meer.

17 maart 2019 om 18:33

Ik verwacht eerder een 1-0 overwinning voor Psv
.
De winnende goal in de slotminuten van de wedstrijd.

De titel is weg en dat ligt aan jezelf. Hij wilde geen excuus gebruiken, maar iedereen ziet dat dit team gewoon vermoeid is en dan ben je gewoon minder scherp. Het was geen gebrek aan inzet of werklust, maar inderdaad gewoon slordig en slecht. Te veel offday's en daarom wordt je geen kampioen. 3 wedstrijden niet scoren, is gewoon te veel gezien het aantal punten dat PSV haalt.

17 maart 2019 om 17:11

Hoezo titel weg? PSV komt nog naar de arena en moet nog naar az. Hadden vandaag ook weer punten kunnen verspelen

17 maart 2019 om 17:12

Maar doen het niet, dat is het verschil. Ajax heeft een (veel) hogere bovengrens, maar ook een lagere ondergrens

Dat het geen makkelijke wedstrijd voor Ajax zou worden, had ik als Ajacied wel verwacht maar Ajax was (net als tegen PEC Zwolle) wederom heel slecht.

Inmiddels ben ik ook wel een beetje klaar met Dolberg. Altijd ben ik wel fan van hem geweest en heb ik hem meerdere malen 'beschermt', maar wat speelt die jongen toch slecht. Totaal geen pit, geen drive, speelt niet goed en speelt gewoon erg matig.

Zo af en toe zie je nog weleens wat moois van hem voorbijkomen, maar je hebt nu gewoon niets aan hem. Ik heb dan toch liever een gedreven iemand als Huntelaar in de spits, maar ik hoop ook dat Danilo of Traoré van Jong Ajax zich goed doorontwikkelen en uiteindelijk van waarde zullen zijn voor Ajax 1.

17 maart 2019 om 17:09

Met Huntelaar ging het stukken beter. Snap niet dat hij geen basisspeler meer mag zijn.

17 maart 2019 om 17:11

Onbegrijpelijk dat Dolberg steeds de voorkeur krijgt boven huntelaar. Als er iemand een vechter is en strijd levert is het Huntelaar wel

17 maart 2019 om 17:10

Heb precies hetzelfde. En altijd wanneer je hem af wilt schrijven tovert hij ineens een weergaloze actie uit zijn voeten. Ben er nu echt klaar mee. Dit seizoen blijkt meer dan ooit dat je constant moet zijn om kampioen te worden, iets wat Dolberg niet is en waarschijnlijk nooit zal worden.

Ik heb echt op deze nederlaag gehoopt en niet omdat ik anti Ajax of pro Az maar gewoon omdat ik na die zege in Madrid al die overdreven analyses en comments zo beu was, natuurlijk was het een geweldige prestatie maar om nou meteen van dit Ajax zo een wereldteam te maken en al die spelers aan de Europese top te linken lijkt me zwaar overdreven.

17 maart 2019 om 17:03

De spelers van ajax worden aan europese topclubs gelinkt omdat Europese topclubs interesse tonen 😂. Daar kan ajax en de media niets aan doen. Dat jij dat niet leuk vind is waarschijnlijk persoonlijk, misschien krijgt je eigen club weinig aandacht omdat ze niet in de belangstelling staan.

17 maart 2019 om 18:29

Wat een zure reactie zeg. Wow. Blijkbaar mogen mensen niet meer blij zijn. Maar cijfers spreken boekdelen. Weet niet voor welke club je bent. Maar alleen al frenkie is meer waard dan de hele selectie van jouw favo club, ongeacht wat deze is.

Nou ik zag net een filmpje van tagliafico voorbij komen, wat toch heel erg op natrappen leek. Ben benieuwd of er een schorsing gaat volgen

Wordt tijd dat ze een aantal contracten bij Ajax af gaan waarderen in plaats van op waarderen. Er wacht voor Mark een schone taak van de zomer voordat hij naar Arsenal vertrekt

Als ajax thuis wint wat ik wel verwacht dan is de strijd gewoon helemaal open. Psv heeft de meeste kans op het kampioenschap maar sommige doen dramatisch alsof ze al de schaal hebben.

Als ajax thuis wint wat ik wel verwacht dan is de strijd gewoon helemaal open. Psv heeft de meeste kans op het kampioenschap maar sommige doen dramatisch alsof ze al de schaal hebben.

17 maart 2019 om 17:09

PSV moet ook nog naar az dus er is nog hoop en dat geluk wat ze steeds hebben zoals vandaag is ook een keer klaar.

17 maart 2019 om 17:15

Het geluk dat iemand de wedstrijd beslist met een individuele kwaliteit of het geluk dat psv al 17 wedstrijden vanaf de 85 min scoort? Dit is weer lekker typisch zo'n reactie en nou niet bepaald goed getimed na zo'n wedstrijd

17 maart 2019 om 17:15

Ik wacht daar al jaren op voordat het klaar is. Enigzins geluk, aan de andere kant een kwaliteit. Die pakken in een dramatische wedstrijd in ieder geval nog een puntje op het einde

17 maart 2019 om 18:20

Je hoop is gevestigd op de laatste wedstrijd, wanneer er misschien voor AZ helemaal niks is om voor te spelen.....

17 maart 2019 om 20:03

En misschien is er dan voor PSV ook al niets meer om voor te spelen...

Het is nu toch wel eens klaar met Dolberg neem ik aan. Huntelaar toont zoveel meer passie en strijdlust dan hem. En mazzraoui...serieus. Is het nu zo erg om een kristensen te laten spelen of een Veltman. Spelers raken ook vermoeid he.

Nu zie je toch dat Ajax een te lichte selectie heeft om op 3 fronten strijden. En dan te bedenken dat ze komende maanden nog zoveel wedstrijden moeten spelen in zo’n korte tijd. Ziyech die uitviel zei eigenlijk alles vandaag. Te veel wedstrijden met een middelmatige selectie. Labyad, Kristensen, Bandè, Traore, Huntelaar, Magallan, Sinkgraven zijn allemaal verloren euro’s en niet goed genoeg om uitgevallen basisspelers op te vangen. Het doet toch pijn dat dit alweer het 5de jaar is dat we alweer niks in eigen hand hebben en we weer alles moeten gooien op een misser van de directe concurrent. Daar wordt je toch moe van? Ajax is goed bezig op meerdere vlakken maar het is altijd het hetzelfde liedje in de nationale competitie. En natuurlijk kan het ook niet, met zo’n selectie en goed draaien in de CL en goed draaien in de competitie en meedoen voor de beker. Dan zul je echt nog een betere selectie moeten neerzetten. Zonde mannen, maar laten we hopen dat we PSV verslaan thuis en dan alles op alles zetten zodat wij iig geen punten meer laten liggen. Kop omhoog en door!

17 maart 2019 om 17:26

Kwestie van motivatie en (het ontbreken van) topsport mentaliteit. Elk-jaar-weer.

Dit is toch echt de reden dat ik de Eredivisie al jaren niet kijk. Wat bedroevend slecht niveau hebben de topclubs zeg zowel Ajax als PSV. Alleen PSV weet het enigzinds over de streep te trekken. Je staat weer met de beide beentjes op de grond Ajax.

Ajax kan het niet handelen als een ploeg negentig minuten gas geeft. Dat hebben we gezien bij Feyenoord, Heracles en nu weer.

17 maart 2019 om 17:27

Dat ligt eraan of Ajax zelf ook gas kan geven. In de halve finale Knvb beker in de Kuip ging dat prima. Maar na een lange periode met twee wedstrijden in de week waarbij spelers vermoeid raken, pijntjes krijgen of zelfs geblesseerd uitvallen, dan wordt het erg lastig tegen de nummer drie van Nederland die fris en fruitig aan de aftrap verscheen.

17 maart 2019 om 17:35

In de halve finale van de beker werd Ajax in de eerste ook compleet weggespeeld. Staat het dan 2-0 was het ook gelopen. Dan had je tegen Zwolle met een B team moeten spelen, ik blijf erbij dat ze beter gewoon tegen Zwolle hadden kunnen spelen destijds.

goh, alweer een off-day? je zou denken dat ze na heerenveen, feyenoord, heracles en de waarschuwing tegen zwolle afgelopen week wel op scherp zouden staan... Je mist gewoon de mentale kwaliteit om de titel binnen te slepen. Tegen madrid en andere grote clubs lukt het wel zonder druk, niemand verwacht dan wat van je. Nu ligt de druk er weer op en het zakt als een pudding in elkaar. Begon al met dat arrogante wachten om de pass te geven achterin, om vervolgens dat domme balverlies en slappe hap van schone en mazraoui te zien binnen de eerste kwartier van de eerste helft. Het zijn daarin ook opvallend vaak steeds dezelfden die met deze fratsen bezig zijn, maar blijkbaar steeds maar kunnen blijven aankloten. Wat mazraoui, blind, schone en dolberg lieten zien was echt te kwalijk voor woorden. Ten Hag begreep ik vooraf al niet, waarom een zogenaamde europese variant opstellen tegen nota bene AZ? Met poep in de broek dus. Ze stonden verdedigend ingezakt, dat kon je van te voren ook al voorspellen dus hoezo zet je tadic erin om gebruik te maken van die paar meter achter de verdediging waardoor ook Van de Beek weer niet in zijn spel kan komen en je dus met een man minder speelt. De trainer mag zijn team gaan voorbereiden voor de bekerfinale. Tegen Juve wordt niks verwacht, dus dan zullen de prima donna's vanzelf wel gaan lopen. Titel krijg je alleen nog als er een groot wonder gebeurd, psv wil deze blijkbaar wel ten koste van alles binnenhalen. Lelijk of niet, laatste minuut of niet, het gebeurt uiteindelijk wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

125 fans
Verdediger, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 6 0 2 0
2019/2020 Ajax 0 0 0 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

France Football doet grote voorspelling over ‘symbool’ Frenkie de Jong

France Football maakte maandagavond de dertig kanshebbers op de Ballon d'Or 2019 bekend. Het gerenommeerde Franse sportblad nomineerde met Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Donny van de Beek, Virgil van...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 22 oktober
Chelsea wil Tammy Abraham belonen voor zijn goede prestaties dit seizoen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren