Cristiano Ronaldo: ‘Het is lastiger voor mij om te scoren in Italië’

Dinsdag, 19 maart 2019 om

De overgang van Cristiano Ronaldo van Real Madrid naar Juventus voor een slordige 112 miljoen euro was de sensatie van de zomerse transferperiode. Critici vroegen zich echter hardop af of de inmiddels 34-jarige Portugees in de Serie A zijn niveau zou kunnen evenaren dat hij in de Spaanse hoofdstad etaleerde. Inmiddels zijn de kritische geluiden verstomd, zeker na de hattrick waarmee hij afgelopen week Atlético Madrid uit de Champions League knikkerde en een plek in de kwartfinale veiligstelde voor La Vecchia Signora. In dit exclusieve interview met DAZN en Voetbalzone blikt de vijfvoudig winnaar van de Ballon d'Or in aanloop naar de ontmoeting met Ajax terug op zijn overstap van Spanje naar Italië en vertelt hij onder meer over zijn beslissing weer voor het Portugese nationale team in actie te komen.

Bekijk de video hieronder of abonneer en kijk op ons nieuwe YouTube-kanaal!


Poll

Denk je dat Cristiano Ronaldo de Champions League pakt met Juventus?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door dartn)

Het zal vast lijken dat Ronaldo dit gewoon zegt omdat hij nu in Italië speelt, maar ik denk dat hij dit oprecht meent en als er 1 speler is die hierover kan oordelen is hij het wel. Waar andere spelers op 34-jarige leeftijd stoppen of naar China verkassen, gaat deze grote meneer de zoveelste uitdaging aan.

Het is zo jammer dat hij zoveel haat over zich heen krijgt want het is werkelijk een fenomeen die het voetbal verandert heeft. Ik hoop op CL-finale tussen Juventus en Barcelona, dat zou echt de kers op de taart zijn van het tijdperk Ronaldo-Messi!

18 maart 2019 om 14:13

Voor Ronaldo kunnen we niet meer dan respect hebben. Fantastische voetballer die zijn team op sleeptouw neemt op belangrijke momenten. Die wedstrijd tegen Atletico was geweldig! En het siert hem dat hij nog een uitdaging aan gaat bij Juventus. Zijn mentaliteit en vechtlust zijn bizar natuurlijk.

En de reden dat hij regelmatig haat over zich heen krijgt is ook wel te danken aan zijn gedrag in het veld en de uitstraling. Maar dat maakt hem ook weer zo ongekend goed. Het is maar net waar iemand persoonlijk van houdt. Zelf vind ik bescheidenheid een mooie eigenschap. Maar de 'haat' gaat soms wel wat te ver imo. Maar die haat gebruikt hij juist weer om nog beter te presteren en dat is wel knap!

18 maart 2019 om 22:38

Ronaldo is zeer nederig in zijn werkethiek. Wat dat betreft is Messi weer een stuk arroganter. Ik zeg dan ook altijd dat op het veld Ronaldo het grote voorbeeld is (qua bescheidenheid in de zin van werkethiek) en erbuiten Messi (bescheiden karakter). Messi is sowieso niet een heel goed voorbeeld voor op het veld omdat het simpelweg niet is na te bootsen.

18 maart 2019 om 14:18

@callejon21
misschien zou ie wat minder narcistisch kunnen doen, wat meer zn ploeggenoten betrekken bij het vieren van een goal, helemaal als zij 95 van het werk doen en hij het alleen af maakt, misschien wat minder acteren en duiken, wat minder huilen en verontwaardigd doen, wat minder irritante maniertjes, wat minder vol van zichzelf, wat minder opscheppen en pochen.

Moet ie allemaal zelf weten, maar dan moet je niet verwachten dat ik het een toffe gast vind.

Een weergaloos goede voetballer is het natuurlijk sowieso en zn werkethos is geweldig.
K heb geen problemen met zelfvertrouwen, maar bescheidenheid siert de mens.

18 maart 2019 om 14:29

Wanneer is de laatste keer dat jij Ronaldo hebt zien spelen dan? Sinds hij bij Juventus speelt viert hij letterlijk al zijn goals met zn ploeggenoten, zelfs zijn bekende viering zien we niet meer veel terug. Ook in Madrid was hij wel degelijk een teamspeler die zijn ploeg vaak genoeg op sleeptouw nam.

Penalty's afgeven aan Benzema toen die in een dip zat was voor Ronaldo ook geen probleem.

Toen hij nog jong was had hij inderdaad vervelende trekjes, maar hij is ondertussen al 34 jaar en die trekjes kun je amper nog terugzien, het enigste wat ik zie is een speler die er alles aan doet om te winnen.

Ronaldo heeft iets wat een voetballer nog nooit zo sterk heeft gehad en dat is zijn ongekende winnaarsmentaliteit, dit beïnvloedt alle teams waarin hij speelt. Hem simpelweg beschrijven als een afmaker is niet correct. Niet voor niets 5 terechte ballon d'ors.

18 maart 2019 om 14:47

Hem een afwerker noemen is wel terecht. Benzema heeft zich jaren weggecijferd voor Ronaldo. Zijn beste jaren stond hij op het veld om ruimte voor Ronaldo te creëren die vaak als 2de spits of vanop de flank in de 16 dook om het af te maken.

Geen enkele spits of aanvaller die met Ronaldo speelde, heeft ooit goed gepresteerd als hij in het team staat. Zo ook Dybala.

Dat is het grote verschil met de kleine Argentijn. Naast de statistieken die hij voorlegt, zorgt hij er al jaren voor dat iedere aanvaller die met hem samenspeelt ook uitblinkt in doelpunten. Dit omdat Messi minder een afmaker is.

DIe adoratie voor Ronaldo mag daarom wel eens ophouden. Hij is een absolute geweldenaar maar mensen die hem geen afmaker noemen of eindstation waar alles rond draait, moeten het spel eens beter analyseren.

18 maart 2019 om 14:55

@callejon21 ik noem hem ook niet alleen een afmaker in de zin van dat ie alleen intikkers maakt, dat ging puur even om het vieren van een intikker nadat n ploeggenoot al het werk gedaan heeft en hem een niet te missen kans geeft.

Die 5 ballon d'ors vind ik sowieso niet terecht, maar dat komt door de opzet van die verkiezing. Maar goed, zo'n individuele prijs is ook vrij onbelangrijk in een team sport, dus dat zal me een zorg zijn (behalve dan voor 1 iemand en dan komen we weer bij die nare trekjes).

Voetballend gezien is het trouwens wel iemand die er echt in staat voor de goals, aan het spel voegt hij niet veel toe, dat wil niet zeggen dat hij nooit een mooie assist geeft. Hij staat er puur in voor de goals, als die weg vallen ga je hem niet in t veld zetten als spelverdeler of zo, dat kan ie niet. Maakt ook niet uit, daar heb je weer andere spelers voor. Er zijn maar weinig spelers die beide kunnen...t tempo bepalen, aanval opzetten, assists geven en afmaken

18 maart 2019 om 14:59

@rtrox Benzema heeft seizoenen gehad waar hij meer dan 30 goals scoorde, Mandzukic begin van dit seizoen scoorde alle goals voor Juventus en ook Rooney en Tevez scoorde erop los toen Ronaldo nog bij Manutd zat. Die kleine Argentijn heeft hier trouwens niets mee te maken dus ik weet al vanwaar jouw standpunt komt.

Hoe wil je verklaren dat hij op dit moment de meeste assists heeft in de Serie A? Hoe wil je verklaren dat hij recordhouder assists is in de CL (boven Messi dus)? Hoe wil je verklaren dat hij al meer dan 200 assists heeft in zijn carriã¨re?

Hoe je het ook draait of keert hij heeft meer invloed op het spel dan vele van de beste middenvelders/aanvallers ooit. Vroeger meer dan nu, maar hij is nog steeds veel meer dan een afmaker. Hij is de ultieme aanvaller.

18 maart 2019 om 15:51

Assists is de verkeerde statistiek, andermaal gebruik eens die grijze massa. Een pas opzij vanop de flank of binnen de 16 is ook een assist.

Iemand die zoals Ronaldo vanop de flank/spits in een counter-systeem speelt zal altijd veel assists leveren. Sterling heeft ook veel assists maar is helemaal geen spelmaker.

Om te kijken wie echt de kansen creeërt is er een statistiek "chances created". Daar is hij in geen wegen te bekennen. Overigens is Ronaldo 2 jaar en 8 maanden ouder als Messi en heeft hij meer CL matches gespeeld.

18 maart 2019 om 18:45

Ronaldo is geen pure afmaker en draagt zeker wel bij aan het spel. Dan kijk je toch niet goed naar het spel hoor. Tuurlijk is hij geen Messi, maar er zijn maar weinig spitsen die meer techniek hebben dan Ronaldo. Die noem je toch ook niet allemaal simpele afmakers?
Hij had ook de meeste succesvolle dribbels van de laatste 16 in de CL dit jaar.
Ronaldo is 2 jaar en 8 maanden ouder dan Messi, klopt. Ronaldo heeft echter zijn eerste 30 CL wedstrijden niet gescoord. Messi scoorde dan ook al veel vroeger dan Ronaldo en was veel beter op dat gebied, ook in de CL.
Maar kijk dan ook even naar de 130 wedstrijden die hij daarna speelde in de CL: 124 doelpunten. Daarbij heeft hij ook met afstand de meeste knockout-doelpunten gemaakt: 63 doelpunten.
Hij staat ook ruim bovenaan de assistlijst in de CL. Ook al vind jij dat geen goede statistiek, een assist heeft niks te maken met afmaken, dus het is zeker wel meer bijdragen aan het spel dan afmaken.

18 maart 2019 om 22:45

Ronaldo is by far de beste spits op dit moment.

Dat Messi minder scoort in de CL is omdat hij de laatste jaren tegen de toppers steeds dieper speelt om het spel te maken. Gezien dit Ronaldo zijn kwaliteit niet is staat hij net vaker in de 16 vergeleken met vroeger.

Ik vond het gewoon een totaal onzin argument dat hij geen afmaker is. Zelf in interviews geeft hij zelf aan dat goals voor hem het belangrijkst zijn. Geef hem maar ongelijk.

Die statistiek over dribbels kan de vuilbak in. dat hij nu 1 x erg veel geslaagde dribbels heeft zal eerder toevallig zijn. Over zijn laatste paar honder matchen bij Madrid zat hij niet bij de betere of effectievere dribbelaars. Kan je nagaan bij whoscored .

Ik heb Ronaldo nog nooit een splijtende pass vanop het middenveld zien geven. Een assist is bij hem vaak de laatste tik nadat Modric/kroos de opening vonden op Ronaldo.

18 maart 2019 om 23:57

@rtrox je zegt dat ronaldo 2 jaar ouder is dan messi, maar ik denk dat je vergeet dat de meeste voetballers op 34 jarige leeftijd afbouwen, stoppen of al gestopt zijn terwijl ronaldo gewoon nog samen met messi op eenzame hoogte staat. Het moet nog maar blijken wat voor niveau messi op zijn 34ste nog kan halen. Misschien is hij dan fysiek op, wie weet

19 maart 2019 om 03:36

Iedereen weet toch ook wel dat Ronaldo geen spelverdeler is ik weet niet waarom je een heel betoog houdt daarover en zijn passing wil gaan vergelijken met modric en kroos. als je niet ziet dat Ronaldo meer is dan alleen een afmaker betekent niet dat hij een spelmaker moet zijn. En ik heb Ronaldo hele slimme assists zien geven en heel vaak op slimme manieren ruimte zien trekken voor ploeggenoten. Maar het zit diep bij jou dat er mensen zijn die hem beter dan Messi vinden volgens mij. ( Waar ik het overigens niet mee eens ben)

19 maart 2019 om 10:59

@dylanvan herpe het irritante eraan is dat dat mensen zijn die hem verafgoden om zijn uitstraling, patserige gedrag en zo. Daar kijken ze naar op. In hun wereld is dat ook belangrijk. Ze hebben geen cent te makken, maar willen toch een gucci tasje, een gouden ketting en een bmw, want "status" is zooo belangrijk voor ze. En daardoor geven ze geen eerlijk oordeel meer over de voetbal kwaliteiten.
Dat ze verder fan zijn van Ronaldo en hem liever zien spelen dan Messi, snap ik nog..ieder zn voorkeur. Maar hem een betere voetballer noemen...das gewoon raar.

Beetje het zelfde als mensen die zeggen dat Nadal een betere tennisser is dan Federer.

20 maart 2019 om 17:32

En waarom hoop je niet op ajax? Ook al is het maar een beetje.

Ja wat kun je er van zeggen, hij doet het fantastisch en ondanks het geld wat Juventus heeft moeten betalen heeft dit bedrag zich al bijna terugbetaald. Zonder Ronaldo was Juventus een serieuze kanshebber voor de CL, met Ronaldo zijn ze 1 van de favorieten terwijl ze al geen misselijke selectie hadden.

18 maart 2019 om 14:29

Een serieuze kanshebber is toch 1 van de favorieten ^^ maar ik snap dat met cr7 het geloof wat meer toeneemt (zeker na zijn atleti performance )

18 maart 2019 om 14:32

Ehm nee een kanshebber noem ik een ploeg die in de finale zou kunnen belanden, een favoriet verwacht je in de finale, persoonlijk zie ik dat als een verschil maat saar nag jij natuurlijk anders over denken

18 maart 2019 om 22:54

Juventus werd vorig jaar door de scheids genaaid, en speelde tog 2 finales de 3 jaar ervoor.

Met of zonder Ronaldo gaf ik ze wel kans dit jaar. Vooral omdat de grote 3 ( Bayern, Barca en Madrid ) me vorig jaar al zwakker leken en ik heel erg veel van Dybala verwachtte dit seizoen indien Ronaldo er niet in gekomen was.

18 maart 2019 om 18:51

Ik schaar Juventus niet onder de favorieten hoor? Ik zeg eerder Manchester City, Barça en Liverpool . Of misschien alleen de eerste 2..

18 maart 2019 om 19:23

Dat is jouw mening, ik zie niet in waarom die andere 3 favorieten zijn en Juve niet.

18 maart 2019 om 22:56

Juventus is absoluut topfavoriet. Er zijn 2 absolute killers in het wereldvoetbal en ze waren er zonder Ronaldo al dichtbij. Als het hen dit jaar niet lukt dan zeker volgend seizoen.


Cristiano Ronaldo: ‘het is lastiger voor mij om te scoren in Italië’

Zowiezo goed nieuws, want laat Ajax daar 1 van de 2 duels spelen. Wellicht moet Ajax proberen ook hun thuisduel in Italië af te werken dan!

18 maart 2019 om 20:44

Ik vind het prima hoor, laatste wedstrijd in Italië scoorde hij een hattrick. Ik zou dan gewoon 2 keer in Turijn spelen, hoeven de spelers van Juve ook niet te reizen

18 maart 2019 om 23:00

Als hij al een hattrik scoort IN Italië, hoeveel zou die er dan maken in Amsterdam! 😁

19 maart 2019 om 12:53

Daarmee bedoelt hij tegen Italiaanse teams die de bus parkeren niet de grond🤥

19 maart 2019 om 15:57

Hij bedoeld natuurlijk dat het moeilijker scoren is tegen Italiaanse clubs.

19 maart 2019 om 20:28

Iedereen ziet in Ronaldo de verlosser van Juventus.. Mathijs de ligt, mocht je dit lezen. Vreet Ronaldo op alsof je vijf dagen niet hebt gegeten. 2-0 thuis winnen, heb er alle vertrouwen in.

In La Liga kunnen ze gewoon niet verdedigen. Als Messi niet zijn hele leven bij de beste club van Spanje had gespeeld dan was zijn status zo ongelooflijk veel minder. Als je ziet afgelopen week tegen Betis hoe bijvoorbeeld Suarez vanaf de middenlijn zonder echt aangepakt te worden de bal het doel in loopt... Bij Volendam lopen er betere verdedigers: https://www.youtube.com/watch?v=p9o2f7gw2_8

19 maart 2019 om 12:11

Nee heb je gelijk aan. Real Madrid en Atletico kunnen ook niet verdedigen, want daar scoorde die zowat zijn meeste goals tegen.

19 maart 2019 om 18:02

Gemiddeld aantal doelpunten per match vorig seizoen: Serie A - 2,71, La Liga - 2,54. Ermee rekening houdend, dat beiden toen nog in Spanje speelden, zal je stelling waarschijnlijk niet juist zijn ! ;-)

Erg mooi gezegd van Ronaldo. Deze gast heeft het spelletje goed door. Als coach zou ik hem altijd opstellen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1056 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Juventus3613
3.Lazio3019
4.Cagliari2812
5.AS Roma2811
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
L. BonucciVerdediger142
J. CuadradoMiddenvelder130
M. PjanićMiddenvelder133
F. BernardeschiAanvaller120
P. DybalaAanvaller124
G. HiguaínAanvaller124
Cristiano RonaldoAanvaller116
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

3827 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 11 6 0 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0

In de wandelgangen

Vrijdag 6 december
Everton wil snel handelen na het ontslag van manager Marco Silva. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren