‘Zaakwaarnemer van Nicolás Tagliafico zocht zelf contact met Barcelona’

Zondag, 17 maart 2019 om

Nicolás Tagliafico is een van de kandidaten die Barcelona op het oog heeft om de linkerkant van het elftal van Ernesto Valverde te versterken, zo meldt Sport zondag. Volgens de meest verkochte sportkrant van Catalonië was het de zaakwaarnemer van de linksback van Ajax, Ricardo Schlieper, die ‘enkele weken geleden’ bij Barcelona aanklopte om te peilen of de club serieuze interesse zou hebben in zijn cliënt.

Schlieper sprak enkele weken geleden al openlijk over een eventuele transfer van Tagliafico. "Hij zou één van de namen op het verlanglijstje van Real Madrid zijn, omdat Marcelo mogelijk naar Juventus verkast. Ik heb echter nog niets gehoord van Real Madrid", verzekerde de belangenbehartiger, die zodoende oriënterende informatie zou hebben opgevraagd in het Camp Nou.

Barcelona maakte onlangs de contractverlenging van Jordi Alba wereldkundig, tot de zomer van 2024. In de nieuwe overeenkomst is een transferclausule van een half miljard euro opgenomen. De Spaans international is vrijwel verzekerd van een basisplaats, maar de club zoekt in de tussentijd naar een stand-in met garanties. Sport schrijft dat Tagliafico ‘een optie’ is, maar dat zijn komst op dit moment geen prioriteit is.

Tagliafico werd in januari 2018 voor ongeveer vier miljoen euro door Ajax opgepikt bij Independiente en groeide in Amsterdam onmiddellijk uit tot een vaste waarde. Tagliafico ligt nog tot medio 2022 vast in de Johan Cruijff ArenA. “Zijn contract bevat geen transferclausule, maar de club heeft wel een bepaalde vraagprijs in gedachte, die geldt voor Europese clubs, waaronder een Spaanse. Al met al denk ik dat het tijd is voor zijn doorbraak”, verzekerde Schlieper recent. Ook Atlético Madrid wordt nadrukkelijk aan de 26-jarige back gelinkt.


Poll

Nicolás Tagliafico is klaar voor een club als Barcelona


Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door guaporta)

Hij is goed genoeg voor Barcelona. Het enige probleem is echter Alba. Alba heeft meer kwaliteiten en is onderdeel van de club. Die speel je er niet zomaar uit. Als Marcelo naar Juve gaat, dan is hij de perfecte optie voor Real.

17 maart 2019 om 13:15

Goed genoeg voor Barcelona?

17 maart 2019 om 13:29

Marcelo blijft nu bij Real omdat Zidane voor de groep staat. Ik vind Tagliafico nog niet goed genoeg voor Barca of een andere europese topclub. Denk dat het goed is om nog een jaartje voor Ajax te spelen.

17 maart 2019 om 13:40

Tagliafico is een jaar of 26. Die wordt niet veel beter meer.

17 maart 2019 om 14:52

Mag ik die glazen bol eens van je lenen? "Wordt niet veel beter meer" Dit is geen FIFA, hoor.

17 maart 2019 om 14:34

Is hakimi goed genoeg? Weet iemand dat?

17 maart 2019 om 16:27

Is niet goed genoeg. Te weinig fysieke kracht en positioneert niet goed.

Een zaakwaarnemer die achter de rug om van club A gaat vragen bij club B?

Ik neem aan dat Tagliafico naar een club wil met speeltijd. Met Alba voor je, kind van de club en in vorm zal dat lastig worden.

17 maart 2019 om 13:24

Dat gebeurt echt overal. Zaakwaarnemers zijn ook steeds meer marketmakers.

17 maart 2019 om 13:37

Zodoende ook mijn vraagteken Speedy. Toch vreemd, een club mag niet met een speler onder contract spreken maar een zaakwaarnemer mag wel vooruitlopen en gaan vragen.

Edit: het gebeurt, dat weet een ieder maar zou ook niet moeten mogen imo.

Vraag me af of tagliafico echt goed genoeg is voor dat niveau. Het is wel echt de absolute wereldtop waar we over praten. Hij is natuurlijk ook al 26, dus dit is normaliter wel ongeveer het hoogste niveau wat hij gaat aantikken. Als back up denk ik zeker dat hij zou kunnen slagen, weet alleen niet of hij daar zelf blij van moet worden. Denk dat er onder het niveau absolute wereldtop genoeg clubs zijn die zeer interessant zijn voor tagliafico. Vind hem namelijk zowel verdedigend als aanvallend wel goed. Ik denk hierbij aan een club als Arsenal.

Ja joh. Na aankoop van Frenkie, willen ze De Ligt, Onana, Ziyech en nu wellicht Tagliafico. Koop heel Ajax dan maar op. Willen ze straks zeker ook nog Veltman, De Wit en Cerny nog...

17 maart 2019 om 13:28

Die laatste 3 mogen ze wel komen ophalen hoor. Gun ze wel een mooie transfer na al hun inzet. Zou een mooie vervolgstap zijn in hun carriere. On: denk dat dit een wandelgangen berichtje is, met verder heel veel oude informatie om het topic verder op te vullen. Zie Nico niet naar Barça gaan, Alba is daar dé nr 1. Die gaat eerder naar een vd twee clubs uit Madrid, alhoewel ik denk dat ze hem niet goed genoeg vinden.

17 maart 2019 om 13:30

Het lijkt me verstandig dat Ajax richting de spelersgroep aangeeft dat er een grens zit aan het aantal spelers dat mag vertrekken aanstaande zomer. Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech lijken me niet langer houdbaar, zeker als 'de juiste club' zich meldt voor Ziyech. Het zal namelijk al een flinke uitdaging worden om die drie te vervangen, laat staan als spelers als André Onana, Dusan Tadic of Nicolás Tagliafico besluiten te vertrekken. We horen René van der Gijp schreeuwen om 'je moet nu profiteren', maar je profiteert juist als je een dusdanig sterke selectie op de been kan brengen volgend seizoen om weer een avontuur in de Champions League te beleven.

Het lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat er een miljoenenbedrag uitgetrokken wordt voor een linkervleugelverdediger. Op die positie heeft Ernesto Valverde namelijk de beschikking over twee zeer getalenteerde spelers die zijn doorgestroomd vanuit La Masía; de 19-jarige Juan Miranda en de 20-jarige Marc Cucurella. Juan Miranda maakt indruk bij Barcelona B en de Spaanse jeugdelftallen, maar lijkt nog niet het vertrouwen van Ernesto Valverde te hebben gewonnen tijdens zijn wedstrijden voor het eerste elftal. Marc Cucurella maakt indruk op huurbasis bij Eibar dit seizoen en lijkt klaar te zijn voor een rol als stand-in van Jordi Alba in het eerste elftal. Mocht de club besluiten dat Cucurella nog niet klaar is voor die rol, dan zal er waarschijnlijk een ervaren stand-in worden aangetrokken (wat in mijn ogen volstrekt belachelijk zou zijn). Dan moet je bijvoorbeeld denken aan een transfervrije versterking á la Filipe Luis. Ferland Mendy leek in eerste instantie ook in beeld te zijn, maar na zijn zwakke optreden tegen Barcelona in de Champions League heeft de club afgezien van zijn komst.

17 maart 2019 om 13:40

Barca is wel degelijk op zoek naar een reserve linksback want Cucurella zou verkocht worden en Miranda uitgeleend (nog niet klaar). Maar de zaakwaarnemer van Tagliafico doet dit natuurlijk enkel maar om Real of andere gegadigden uit hun tent te lokken want die interesse in Tagliafico was er wel degelijk met Marcelo op de bank onder Solari. En Ferland Mendy was inderdaad zwak tegen Barca maar had toen ook een kleine blessure. En zn vraagprijs is ondertussen al zodanig gestegen dat het geen optie meer is om zowel Alba als Mendy te hebben. Besluit: als je een jonge talentvolle speler kan vinden die beter is dan Miranda en Cucurella, maar tegelijk ook weer niet te duur is (einde contract bv), zal men wel aan de onderhandelingstafel gaan zitten, Luan Candido van Palmeiras bv, die zn contract loopt af op 18.09.2020.. (een Todibo scenario). Anders zie ik niet veel gebeuren want ervaren stand-ins zijn veelal ook te traag geworden of fysiek niet meer in staat om het bij Barca te belopen. En De Ligt en die nieuwe spits gaan het transferbudget wel opsouperen na De Jong. Dan kan je zelfs niet nog eens 30m uit de schuif halen voor een linksback en voor dat bedrag haal je geen spelers a la Mendy of Tagliafico voor denk ik

17 maart 2019 om 14:00

Dat slaat toch nergens op? Jordi Alba speelt meer dan tachtig procent van de wedstrijden, dus zo'n stand-in zal maximaal twintig procent van de wedstrijden aan de bak moeten (dat komt neer op dertien wedstrijden). Waarom moet er dan dertig miljoen euro neergeteld worden voor een dure linksback terwijl Marc Cucurella bij Eibar bewijst het niveau te hebben om die rol meer dan voldoende in te vullen? En waarom zou je in godsnaam een 18-jarige Luan Candido aantrekken en de voorkeur geven boven twee eigen jeugdspelers die al jarenlang hard werken om het eerste elftal te halen? Dat zou echt een ultieme middelvinger zijn richting de eigen jeugdopleiding.

Eerlijk gezegd heb ik liever dat die dertig á veertig miljoen euro eerder besteed wordt aan een opvolger van Luis Suárez dan dat er een 'breedteversterking' op linksback wordt gedaan. Blijkbaar wil Eintracht Frankfurt 46 miljoen euro hebben voor Luka Jovic, steek die financiële middelen dan maar in zijn komst. Daar hebben we meer aan dan een extra linksback voor die dertien wedstrijden.

17 maart 2019 om 14:27

Dat het nergens op slaat is net wat ik zeg. Die dertig of veertig miljoen euro kan je dus niet aan een reserve linksback uitgeven. En Valverde wil blijkbaar niet verder met Cucurella (definitief) en Miranda (eerst speeltijd opdoen op het hoogste niveau).. dan ga je goed moeten zoeken naar een goedkope oplossing die toch beter is en kom je bij einde contractspelers uit. Over Luka Jovic, voor 46m zou ik die altijd halen gezien de schaarste op de markt, in principe kan je nog een tweede spits halen die ook op de flanken kan (nicolas Pepe bv als je Malcom toch niet wil gebruiken en verkocht krijgt).

17 maart 2019 om 16:49

Net als in het geval van Carles Aleñá denk ik dat de club Ernesto Valverde mag dwingen om jeugdspelers op te nemen in de selectie van het eerste elftal. Marc Cucurella kent een uitstekend seizoen op huurbasis bij Eibar, maar staat daar natuurlijk niet voor niets linkermiddenvelder. Hij lijkt nog flink te moeten werken aan de defensieve kant van zijn spel en laat dat nou net het uitgangspunt zijn voor Valverde. De club heeft ingegeven aan zijn wens om Jeison Murillo en een type Kevin-Prince Boateng aan te trekken en we hebben allemaal gezien hoe dat uitpakt. Dat had je net zo makkelijk met Chumi en/of Abel Ruiz op kunnen lossen, want beide spelers komen niet eens dicht bij het niveau dat Barcelona nastreeft.

Overigens ben ik een duidelijke tegenstander van het aantrekken van 'breedteaankopen'. Als de club blijkbaar de middelen heeft om zowel Jovic als Pépé aan te trekken, dan heb ik liever dat men zich richt op een ander kaliber speler (en desnoods bereid is om een seizoen te wachten). Dan denk ik aan Kylian Mbappé of Leroy Sané. Mocht de club die financiële middelen niet nogmaals willen besteden aan een enkele speler, dan zou ik voor Luka Jovic gaan. Heb wel mijn twijfels bij zijn professionaliteit en of hij weer dusdanig constant kan presteren op een hoger niveau, maar het ruwe talent is echt aanwezig. En bij gebrek aan beter lijkt hij me een geschikte kandidaat.

Wel wanhopig als een zaakwaarnemer dat moet vragen,is dat gebruikelijk ?

17 maart 2019 om 13:27

Ja dat is heel gebruikelijk. Zaakwaarnemers leuren overal met hun spelers. Zo creëren ze interesse. Dat is heel handig bij contractonderhandelingen om tekengeld en salaris omhoog te praten en om leuke transfer aanbiedingen van andere clubs te krijgen. Het praat toch heel anders met Real als je ze kan vertellen dat Barcelona ook serieus geinterreseerd is.

Ik zou het persoonlijk jammer vinden om tagliafico nog jaren op de bank te zien zitten bij barcelona. Ik denk dat een transfer naar atletico beter uit zal pakken, grote kans op een basisplaats en binnen een team dat mee gaat in zijn strijdlust.

60 miljoen lijkt me een prima bedrag. In Portugal vangen ze meer voor slechtere spelers.

17 maart 2019 om 13:29

Ik zou aan de helft denken, 30 miljoen euro is een mooi bedrag. Maar lager moet het niet worden, anders gaan ze maar bij clubs als Porto het dubbele betalen voor gelijkwaardige spelers.

Barcelona moet Cucurella terughalen van Eibar. Wat Barca moet doen wat mij betreft is eventueel een 2e keeper halen als opvolger voor onze Jasper. Onana zou perfect zijn. Verder De Ligt kopen en Todibo verhuren voor 1 of 2 jaar. Ter Stegen, Semedo, Pique, Umtiti, Alba, Busquets, Rakitic, Arthur, Messi, Griezmann en Dembele in de basiself. Een bank bestaande uit Onana, Roberto, De Ligt, Lenglet, Cucurella, Frenkie, Vidal, Alena en Riqui Puig en Luis Suarez. Als Griezmann komt en Suarez blijft kan Barca de transfer van Griezmann realiseren door Coutinho te verkopen. Ook Denis, Rafinha, Andre Gomes en Malcom moeten weg

Barcelona en Real Madrid hebben Tagliafico niet nodig. Dus hij moet naar zijn perfecte vervolg club gaan en dat is natuurlijk Atletico Madrid als vervanger van de vertrekkende Felipe Luis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

157 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 22 oktober
Chelsea wil Tammy Abraham belonen voor zijn goede prestaties dit seizoen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren