Martin van Geel openbaart bod van twaalf miljoen euro op St. Juste

Zondag, 17 maart 2019 om

Feyenoord heeft in januari een miljoenenbod op Jeremiah St. Juste afgewezen. Technisch directeur Martin van Geel wilde zondag bij het programma ‘De Tafel van Kees’ op FOX Sports niet bekendmaken van wie het bod afkomstig was. “We hebben een bod van twaalf miljoen euro op St. Juste geweigerd.”

Van Geel sloot niet uit dat Feyenoord in de zomer weer een goed bod op de verdediger of een andere speler zal ontvangen. “Hij ligt enorm goed in de markt. In deze opportunistische wereld kan hun waarde zo weer anders zijn”, verzekerde de sportbestuurder toen Hans Kraay Jr. aangaf dat Feyenoord geen spelers met waarde had. “St. Juste, Steven Berghuis, Sam Larsson, Tonny Vilhena en Nicolai Jörgensen zijn allemaal spelers met waarde.”

Van Geel weerde zich ook tegen de kritiek op zijn zogenaamde weinig verrassende aankoopbeleid. De technisch directeur benadrukte dat Feyenoord bij het aantrekken van nieuwe spelers geen grote financiële risico's nemen, zoals bijvoorbeeld Ajax en PSV wel kunnen doen, en dat hij daarom vooral voor relatieve 'zekerheidjes' uit de Eredivisie kiest.

Vooral de laatste weken is Van Geel het doelwit van een groep Feyenoord-fans. Supporters roepen tijdens wedstrijden om het vertrek van de directeur en vorige week werden bij De Kuip verhuisdozen neergezet en een spandoek opgehangen om Van Geel richting de uitgang te dirigeren. Hij is sinds de zomer van 2011 technisch directeur van Feyenoord, een functie die hij eerder bekleedde bij Willem II, AZ, Ajax en Roda JC Kerkrade.Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door meliora)

Het is ongelooflijk dat deze man nog mag aanblijven. Al jaren haalt hij spelers die tekort komen en dan zegt hij nog met trots dat hij een bod van 12mil heeft afgewezen. Dit is een reden voor ontslag.

17 maart 2019 om 12:14

Ik heb het gevoel alsof ie een charmesoffensief aan het houden is en wat meer lijkt op een mislukt wanhoopsoffensief. Overal hoor, zie en lees je hem de laatste tijd, maar het lijkt steeds ongeloofwaardiger te worden.

17 maart 2019 om 12:26

Met 12 miljoen had feyenoord als ze een goede scouting hadden spelers als: Tagliafico 4 miljoen Davinson sanchez 5 miljoen Kunnen kopen. Dan hield je nog 3 miljoen over.

17 maart 2019 om 13:14

Ze hadden ook Kristensen en Orejuela kunnen kopen en dan was het ook op.

17 maart 2019 om 13:15

@thetruth: diezelfde goede scouting had voor 12 miljoen ook met labyad en kristensen aan kunnen komen zetten.

17 maart 2019 om 14:13

@ijsmuts

makkelijk redeneren maar feit blijft dat Ajax en PSV af en toe een absolute voltreffer hebben en wij eigenlijk nooit. PSV heeft 2 dure aankopen gedaan, Ajax 4 dure aankopen maar voor de rest geven ze ongeveer dezelfde transferbedragen uit als ons

17 maart 2019 om 15:39

@japie, klopt! En daarvan mislukken er binnen het budget van feyenoord ook met regelmaat een par. Maar het verschil is dat met dat budget feyenoord 4 plekken moet zien op te vullen en psv en/of ajax 1 of 2

17 maart 2019 om 15:51

@ijsmuts

met een creatief scoutingsbeleid kan je voor 6 miljoen wel wat beters halen als Larsson en voor 5 miljoen wat beters als een St.juste dus dat vind ik niet echt een excuus

17 maart 2019 om 12:29

12 miljoen voor een erg blessuregevoelige speler zelfs. En dan klagen dat Feyenoord geen geld heeft. Met de verkoop van St Juste en Jorgensen hadden ze 30 miljoen te besteden

17 maart 2019 om 13:54

@goat

Je weet niet of het waar is. Of er een officieel bindend bod is binnengekomen of dat een of andere pipo zich melde met een verhaal dat een mysterieuze club interesse zou hebben. Want als het echt een serieus bod zou zijn geweest, dan had van Geel de vereniging toch in moeten lichten?

Wat een stumpert! 29 miljoen voor St.Juste en Jorgensen weigeren dat is bijna de waarde van het gehele basiselftal!:

Vermeer 500.000
Nieuwkoop 1 miljoen
Van Beek 2 miljoen
Vd.Heijden 2 miljoen
Verdonk 2 miljoen
Toornstra 4 miljoen
Vilhena 5 miljoen
Clasie 0 euro
Berghuis 10 miljoen
Jorgensen 5 miljoen
Larsson 5 miljoen

17 maart 2019 om 12:28

Voor Vilhena kan je wel tussen de 10-12 miljoen vangen. Zeker in Italie lopen ze weg met dat soort type voetballers. Voor de rest ben ik het wel met je eens.
12 miljoen voor St. Juste weigeren vind ik gewoon onverantwoord. Zeker als je nu achteraf ziet hoe het weigeren van dat miljoenenbedrag op Jorgensen heeft uitgepakt. De beste man lijkt met de dag incapabeler te worden. Zeer jammer, want hij heeft echt wel wat gepresteerd bij Feyenoord. Maar ja zoals hij het al aangeeft. De voetbalwereld is oprtunistisch. Prestaties uit het verleden gelden niet meer.

17 maart 2019 om 12:33

Vilhena heeft in de zomer nog maar 1 jaar contract he. Wilt Feyenoord nog wat voor hem vangen zullen ze hem in de zomer moeten verkopen. 5 miljoen zie ik als een realistischer bedrag voor hem.

17 maart 2019 om 12:37

Ah dan heb je wel gelijk ja. Kan je nagaan dat ze Van Beek ook voor zo'n 5-6 miljoen hadden kunnen verkopen haha. Dat is toch nu niet meer denkbaar.

17 maart 2019 om 12:48

Gelukkig kennen wij zulke problemen niet haha

1 het is Zenit. 2 Het verklaard een hoop waarom hij het zo slecht doet bij Feyenoord. Hij heeft voor Ajax gewerkt.

17 maart 2019 om 12:16

En bij Ajax is die met pek en veren weggejaagd na een vernietigend rapport over zijn functioneren. Vervolgens wordt die met open armen bij Feyenoord binnen gehaald... Wat is dat voor lachwekkend beleid ?

17 maart 2019 om 12:21

Ze ontvangen wel vaker de afdankertjes uit Amsterdam op

17 maart 2019 om 12:46

Ik vind het geen lachwekkend beleid. van Geel is één van de beste TD's in Nederland als het gaat om beleidvoering in tijden van financiële nood. Dat heeft hij meermaals bewezen, zo ook bij Feyenoord. Ze mogen hem in Rotterdam dankbaar zijn voor zijn verrichte werk in de periode dat ze nagenoeg failliet waren verklaard. Echter heeft hij in het verleden ook al bewezen dat hij het moeilijker krijgt wanneer een club wat financieel gezonder is. Dat zou nu ook aan de hand kunnen zijn, maar ik vind het vanaf de zijlijn altijd lastig oordelen. Het functioneren van een directielid is voor supporters natuurlijk niet zo eenvoudig te beoordelen als het functioneren van een voetballer. Het is veel breder dan dat wij allemaal zien.

17 maart 2019 om 13:13

@raubaht

Voor het saneren is v Geel geweldig geweest. Daar ligt zijn kracht ook.
Maar wat hij erna presteert moet hem een enkeltje uitgang opleveren. Ik heb hem de afgelopen dagen nog her en der verdedigt maar na wat ik nu weer allemaal gehoord heb zal ik dat niet meer doen.

Boom schudden, alle ballen eruit. Tijd voor een nieuwe boom.

17 maart 2019 om 13:37

Zo'n grote staat van dienst heeft van Geel niet opgebouwd in zijn carrière als TD.
Hij teert op het succes van Willem 2, die verrassend genoeg 2e eindigden en de CL ingingen. Dat kan je als een succes noemen, al was dat ook vooral te danken aan Co Adriaanse en een talentvolle lichting uit de eigen jeugd.

Bij zijn vervolgclubs zijn de prestatie niet bepaald bijzonder te noemen. Met als dieptepunt voor hem zijn gedwongen vertrek bij Ajax.

Natuurlijk is Feyenoord tijdens zijn bewind uit de rode cijfers geklommen maar ik betwijfel of dat echt zijn verdienste is. Dat Feyenoord uit de schulden kwam is toch vooral te danken aan de lichting die Varkenoord toentertijd voorbracht zoals de Vrij, Martins Indi, Clasie etc. Dat van Gaal die vervolgens meenam naar het WK was een godsgeschenk voor Feyenoord en van Geel. De waarde steeg aanzienlijk en van Geel hoefde enkel te verkopen.
En laten we eerlijk wezen, verkopen is geen hogere wiskunde. Je zou je zelfs kunnen vragen of van Geel er niet meer uit had kunnen halen.

17 maart 2019 om 13:40

Wat ik al tegen je voorganger schreef,
Kan je het succesvolle saneren serieus aan van Geel toeschrijven ?
Het was de succesvolle lichting vanuit Varkenoord die geld in het laatje bracht. Mede te danken aan van Gaal die ze meenam naar het Wk.
Was die talentvolle lichting met spelers als de Vrij er toen niet, dan had Feyenoord er heel wat anders voorgestaan.

17 maart 2019 om 17:14

Daar moet ik toch even inspringen, want bij Roda heeft van Geel op het gebied van spelers binnenhalen een puike prestatie geleverd. Toen hij binnenkwam stond de club financieel aan de afgrond en dreigden degradatie en een fusie. Toen hij vertrok speelde Roda alweer drie jaar mee voor europees voetbal en was er een prima basis om verder te bouwen. Helaas hebben zijn opvolgers het verprutst.

Neemt natuurlijk niet het bekende verhaal weg dat van Geel een prima crisismanager is. Ik ben zelf ook van mening dat Feyenoord het beste afscheid kan nemen van hem.

Hoe kun je dit bedrag niet accepteren voor zo’n speler. Ik vind dat je zoiets meteen moet accepteren, je moet absoluut een rechtsback gaan halen net als 2 centrale verdedigers.

12miljoen voor st juste.. Zeker geen slechte speler en wie weet zit er over een halfjaar nog meer in, maar die kun je voor 12 miljoen toch prima verkopen?

Ik volg Feyenoord niet op de voet en kon mij niet zo mengen in de discussie rond om van geel. Maar ik durf 1 ding wel te stellen, als je een bod van 12 miljoen op st Juste weigert als Feyenoord zijnde ben je niet alleen een slechte td maar gewoon kenetter gek.

17 miljoen voor Jorgensen
12 miljoen voor St Just
In totaal 30 miljoen voor 2 spelers die niets bijzonders hebben, een spits die een eendagsvlieg is en zo'n seizoen als zijn 1e nooit meer zal evenaren. En een verdediger zoals je die er tientallen heb rondlopen, met weinig sportieve waarde.

Dat moet je toch ten allen tijden pakken. Weigeren en hopen dat ze in waarde stijgen is natuurlijk heel naief gedacht.
Beide spelers mis je niet als ze er niet bij zijn. Zeker omdat je in beide situaties nergens meer voor speelde op het moment van het bod. Toen dat bod op Jorgensen kwam was Feyenoord al uitgespeeld en nu afgelopen winter was Feyenoord ook al uitgespeeld. Onbegrijpelijk.

Van Geel heeft gegokt.. en verloren. Met geld wat niet van hem is. Absurd dat die daar ongestraft mee weg kan komen. Als wij, iedereen hier, dat op ons werk hadden gedaan hadden we allang voor de strafrechter gestaan...

17 maart 2019 om 13:15

Je hebt in de basis wel gelijk, maar die laatste zin slaat natuurlijk helemaal nergens op.

Punt 1: Strafrechter. Daarmee impliceer je dus dat hij de wet heeft overtreden/een strafbaar feit begaan heeft, wat hij niet heeft gedaan.

Punt 2: Je hebt het over "gegokt.. en verloren. Met geld wat niet van hem is." Dat is een beetje zijn baan, toch? Overmars gokt ook met geld dat niet van hem is. Sterker nog, er zijn vrij weinig clubs waar de eigenaar van het geld ook over het spelersbeleid gaat.

17 maart 2019 om 13:29

Ik overdrijf graag...
Strafrechter is natuurlijk ook overdreven maar er zou tenminste een stevig functioneringsgesprek volgen.

Ook bij Feyenoord moet van Geel toch tot de orde worden geroepen, zoals bij ieder ander bedrijf.

17 maart 2019 om 13:42

@rauhabt

waarschijnlijk moeten er straks eerst een paar trainers de laan uitgestuurd worden voordat ze bij Feyenoord eindelijk gaan realiseren dat het toch echt het transferbeleid is waardoor Feyenoord niet vooruit komt

17 maart 2019 om 13:46

Tja, Van Geel zijn houdbaarheid is op. Heeft Feyenoord geweldig uit zijn crisis geholpen met een aantal prijzen als gevolg, maar nu is het tijd om verder te bouwen en daar lijkt hij niet de man voor te zijn.

17 maart 2019 om 13:46

Het is zonde dat ik het zeggen moet, verdomd. Maar je zou toch hopen dat er straks weer een 10-0 nederlaag komt. Dan ineens wordt iedereen wakker en kan het niet anders dan dat er een gigantische bezem door de club heen gaat en is van Geel de eerste die eruit geveegd wordt.

17 maart 2019 om 14:09

@rauhabt

aangezien we de beker wat altijd een reddingsboei was voor Van Geel niet hebben gewonnen is het meest gunstige scenario dat AZ de derde plek overneemt. dan zal de druk op Van Geel denk ik zo groot worden dat hij wel moet vertrekken

hij heeft in het begin goed werk geleverd voor Feyenoord en ik heb best met hem te doen want Feyenoord is geen makkelijke club maar hij is gewoon niet meer de aangewezen man om ons verder te helpen. daarom hoop ik dat hijzelf opstapt en door de voordeur vertrekt ipv straks met pek en veren De Kuip uit te worden gejaagd

17 maart 2019 om 13:24

Dan mag vGeel uitleggen hoe het komt dat de club van rode naar zwarte cijfers is gegaan tijdens zijn periode in de kuip. En daarna spreekt een rechter hem lachend vrij. Praat toch niet zo’n onzin joh Raubaht

17 maart 2019 om 13:43

Laat mij ook eens onzin verkondigen, dat doe jij ook met regelmaat.

Natuurlijk is de strafrechter overdreven maar je begrijpt mijn punt toch wel. Bij menig ander bedrijf had je bij dusdanige verkeerde beslissingen toch op het matje moeten komen bij de Directie (of hoger).

Voor dat geld had ik hem zelf gebracht, ook al was het naar China

Geweldig! Die van Geel prankt Feyenoord meerdere malen op 1 dag. Niet te geloven dit

17 maart 2019 om 12:26

En dan durft hij het ook nog aan om een geheel nieuw verbeterplan voor het Nederlandse voetbal te presenteren. Dat plan kan linea recta weer de prullenbak in.

17 maart 2019 om 12:30

Heeft zelf niet door dat dat hele plan grote bullshit is. Maar dat mag je niet tegen hem zeggen dan wordt meneer pissig was wel te merken vanochtend

17 maart 2019 om 15:05

Van Geel vertoont licht narcistische trekjes, die maak je niks wijs en heeft altijd gelijk in zijn ogen. Enige optie is ontslaan, zon man verandert niet.

Ja die vijf spelers die Van Geel noemt komen gezamenlijk niet aan de transfersom van Frenkie De Jong... 12 miljoen voor St. Juste? Gewoon verkopen! Niet moeilijk doen dat geld pakken. Zelfde geld voor Berghuis en Villena gewoon verkopen, zijn gewone brood voetballers. Vergelijk Berghuis met Bergwijn en je ziet in alles een duidelijk verschil in talent, kwaliteit en kracht.

Wat heb ik me lopen ergeren aan deze man zeg. Wat een arrogantie. Het komt er op neer dan hij geen fouten heeft gemaakt en alles goed doet. Alles wat hij in zn hoofd verzint is geweldig en als iemand anders daar dan commentaar op heeft dan gaat ie helemaal los. Die man snapt er helemaal niks van. En 12 miljoen voor st juste? Tuurlijk joh.... Make that the cat wise. Zou me kapot schamen als Feyenoord zijnde. Blijft alles maar verdedigen als er ook maar iets van kritiek komt. Hij had even naar de man links van hem moeten kijken. Die kijkt wel naar de dingen die hij zelf fout heeft gedaan.

17 maart 2019 om 14:28

Helemaal mee eens!

Van Geel vanochtend horen pruttelen bij de Tafel van Kees op Fox. Het is gewoon stuitend en ook lachwekkend dat hij standpunten verdedigt die niet te verdedigen zijn. Hij weigert gewoon om eens een fout toe te geven en erkent ook niet dat ze bij Feyenoord de weg kwijt zijn.

Elke keer maar weer zeggen dat ze toch 5 prijzen hebben behaald, dat Ajax en PSV ook miskopen hebben, zeggen dat Haps de beste linksback van NL is.

Bij het opnoemen van het rijtje namen van spelers wat door de KKD doorgebroken is beweert hij doodleuk dat die spelers ook wel doorgebroken waren bij een onderlinge maandagavond competitie met 50 familieleden en clubvrijwilligers.

De keuze van de nieuwe trainer (Stam) wordt als goed stukje visie verkocht. Het scoutings apparaat is prima

Serieus verkondigt hij dat Feyenoord spelers goed in de markt liggen en veel transferwaarde hebben. De media ziet het allemaal verkeerd en volgend seizoen zou er zo maar een ommekeer kunnen plaatsvinden en doet Feyenoord weer mee om de titel.

Tsja tegen zoveel onzinnigheid en weinig zelfreflectie en zelfkritiek valt niets te beginnen.

Ze geloven in hun eigen gecreëerde sprookje en evangelie en de rest vd wereld buiten Feyenoord kijkt met verbazing en verbijstering toe naar deze real time comedy capers show.

Ik zou er als Feyenoord supporter heel erg droevig van worden.

Ik denk dat de gemiddelde Ajacied hoopt dat Van Geel en de Jong nog jaren bij Feyenoord blijven , want dan hoeven ze vanuit Rotterdam niets meer te vrezen en zijn Feyenoord en Ajax slechts nog rivalen, maar zeker geen concurrenten meer.

17 maart 2019 om 13:35

@vazieman

ik ben een Feyenoord supporter en ik word idd droevig van dit beleid. er is geen creativiteit en innovativiteit en er worden constant de verkeerde keuzes gemaakt bij Feyenoord

17 maart 2019 om 19:20

Ik vind het mooi dat je dat ook toegeeft.ik ben Ajacied en heb in mijn vriendengroep echte hardcore Feyenoorders zitten en die vervreemden langzaam van Feyenoord en het gaat ze enorm aan het hart.

Tuurlijk hebben ze het gehad met MvG, maar het is ook de onmacht dat ze hun club steeds verder zien afglijden en dat het bestuur doet van tralalalie oladiejee het gaat allemaal prima en iedereen ziet het verkeerd en het nieuwe stadion zorgt dat het nog beter wordt.
.
Alleen de mensen willen helemaal geen megolomane opgepimpte Kuip en Feyenoord city en al die marketing bullshit, gewoon Kuip verbouwen en volksclub blijven.
.
Ik gaf MvG nog het voordeel van de twijfel en vond het best sneu en zielig wat ie allemaal over zich heen kreeg, maar na dat interview vanmorgen kan ik die man niet meer serieus nemen.

Hij doet me een beetje denken aan die Generaal in Irak, de amerikaanse tanks schoven op de achtergrond al door de straten van Bagdad en hij zei doodleuk dat alles onder controle was en ze de Amerikanen gaan verslaan
.
Martin van Geel ziet het niet meer helder door de gigantische oogkleppen die alle uitzicht verhinderen.

12 miljoen voor st juste ??? Je bent knettergek als je dat weigert. En dan wel de scouting opheffen en Jong Feyenoord uit de KKD houden omdat dat geld kost ....met dat geld hadden ze beide kunnen doen en nog een verdediger kunnen kopen doe minstens even goed is ; Lewis van Willem II bijvoorbeeld . En dan houd je nog een paar miljoen over om eens een “gokje te wagen” met een buitenlands talent , Gekkenhuis.

Hij heeft zeker goede dingen gedaan maar faalt echt opzichtig met dit soort zaken en zo’n nutteloos plan. Voor dit geld moet je st Juste op de fiets wegbrengen. Geld dat Feyenoord heel goed kan gebruiken en wat je waarschijnlijk niet nog een keer vangt. Dom dom dom.

12 miljoen had je gelijk moeten doen. St.juste is geen slechte speler maar het is ook geen hele speciale voetballer

Hij komt tijd tekort voor intervieuws en optredens om zn wanbeleid goed te praten. Of heeft iemand er een andere naam voor.Onder zijn beleid en Gio s zijn we afgezakt naar nr 4 v an nederland en blinken ex spelers uit bij tegenpartij ..mo hankuri en tapia. puur wanbeleid

Hij komt tijd tekort voor intervieuws en optredens om zn wanbeleid goed te praten. Of heeft iemand er een andere naam voor.Onder zijn beleid en Gio s zijn we afgezakt naar nr 4 v an nederland en blinken ex spelers uit bij tegenpartij ..mo hankuri en tapia. puur wanbeleid

Is gewoon gelul !
Kraay had hem goed klem en dan komt ie met zo'n escape.

Van Geel weerde zich ook tegen de kritiek op zijn zogenaamde weinig verrassende aankoopbeleid. De technisch directeur benadrukte dat Feyenoord bij het aantrekken van nieuwe spelers geen grote financiële risico's nemen, zoals bijvoorbeeld Ajax en PSV wel kunnen doen, en dat hij daarom vooral voor relatieve 'zekerheidjes' uit de Eredivisie kiest.

welke zekerheidsjes dan? 8 van de 10 aankopen floppen en de weinigen die wel slagen doen het redelijk maar voegen eigenlijk ook niet hele veel toe

Enkele kenmerken van een narcist: Een overgewaardeerd gevoel van belangrijkheid. Je overdrijft je prestaties of je talent. Je verwacht behandeld te worden alsof je boven alles en iedereen staat, ook al is hier geen daadwerkelijke aanleiding toe Fantasieën over successen, macht, schoonheid, ideale liefde of genialiteit Een verheerlijkt zelfbeeld. Je ziet jezelf als erg speciaal. Je wilt alleen maar omgaan met andere speciale mensen, bijvoorbeeld erg rijke mensen of mensen met een andere hoge status Verslaafd aan aandacht. Je hebt een drang naar extreme bewondering. Je wilt constant en door iedereen geprezen en bewonderd worden. Je vindt het leuk wanneer anderen naar jou opkijken Onredelijke verwachtingen naar anderen. Je verwacht dat anderen altijd meegaan in jouw wensen en verwachtingen Een gebrek aan empathie. Je kan je niet verplaatsen in anderen en erkent hun gevoelens niet Je maakt misbruik van anderen om je doelen te bereiken Je bent vaak erg jaloers op anderen of denkt dat anderen jaloers zijn op jou Je gedraagt je hooghartig Andere kenmerken van een narcist zijn: Agressief gedrag Gespeelde charme Een zucht naar macht Het ontbreken van schuldgevoelens of berouw Gebrek aan emoties Van Geel scoort helaas goed op vrijwel al deze punten. Zal geen extreem geval zijn, 't is natuurlijk altijd een gradatie, maar hij is niet voor niks weggestuurd bij ajax destijds natuurlijk. Kan zijn dat ik t mis heb hoor, ken hem natuurlijk niet persoonlijk. Narcisten met macht kunnen erg gevaarlijk voor een bedrijf zijn, nemen vaak verkeerde beslissingen of (te) veel risico. Enkele kenmerken waaraan hij zeker voldoet: Gespeeld charme, geen schuldgevoel (ik doe alles goed) , perse maar willen blijven zitten op zen troon, hooghartig gedrag, enzovoort. Heb ook altijd t beste met hem voor gehad maar das nu wel klaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Feyenoord141
12.FC Twente12-2
Voor de complete stand: Eredivisie

In de wandelgangen

Dinsdag 22 oktober
Chelsea wil Tammy Abraham belonen voor zijn goede prestaties dit seizoen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren