Ajax kan mogelijk weer ‘Frenkie de Jong-bedragen’ tegemoetzien

Zondag, 17 maart 2019 om

Ajax rondde in januari de zomerse transfer van Frenkie de Jong naar Barcelona af, maar de verwachting is dat de Amsterdamse club nog meer spelers zal kwijtraken. Zeker als het team van Erik ten Hag ook in de kwartfinales van de Champions League tegen Juventus een goede indruk achterlaat. Zaakwaarnemer Humphry Nijman weet dat de spelers van Ajax er nog beter op staan na de duels met Real Madrid. “Als Ajax in de Champions League weer weet te stunten, worden de spelers alleen maar meer waard.”

Nijman wijst naar de transfer van Eder Militao, die komende zomer van FC Porto naar Real Madrid verhuist. “Het is ongelooflijk hoeveel er tegenwoordig geboden wordt op spelers. Als je ziet hoeveel Real Madrid neerlegt voor een 21-jarige verdediger. Vijftig miljoen euro: een krankzinnig bedrag”, benadrukt de belangenbehartiger in gesprek met de NOS. “Je kan maar één conclusie trekken: dat het heel extreem aan het worden is.”

Ook Rob Jansen weet dat de marktwaardes van de spelers omhoog zijn gegaan na de stunt in het Santiago Bernabéu. “Je moet niet raar opkijken als er Frenkie de Jong-bedragen worden betaald. De bedragen gaan eerder omhoog dan dat ze naar beneden gaan. Dat roep ik al jaren”, benadrukt de zaakwaarnemer. Nijman denkt niet dat Matthijs de Ligt de enige speler zal zijn die Ajax in de zomer kan verlaten. “Ook jongens als Noussair Mazraoui, Hakim Ziyech en Donny van de Beek worden gevolgd.”

Nijman denkt dat er informeel al contact is geweest tussen Ajax en buitenlandse clubs. "Het lijkt mij buitengewoon onverstandig om je halve elftal te verkopen, maar dat is niet altijd tegen te houden", zegt hij. Jansen stelt dat Ajax hoe dan ook ervoor moet zorgen dat er alternatieven zijn. “Dat er spelers klaarstaan. Maar dat heeft Marc wel. Alles en iedereen is in beweging. Zaakwaarnemers zullen zich ook melden bij Ajax en spelers aanbieden.”

“Dat gebeurt ook.” De vraag is hoe de spelers van Ajax met buitenlandse interesse zullen omgaan. “Ajax kan tegen een speler zeggen: we verkopen je niet. De club bepaalt uiteindelijk”, benadrukt Nijman. “Maar in de praktijk werkt dat niet zo. Een club zal zich achter de oren krabben als er een doodongelukkige speler rondloopt bij de club. Dat wil je ook niet.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

92 reacties (laatste reactie door blackmorerulez)

Gewoon voor alle jonge basisspelers 100 miljoen euro eisen. Ajax heeft genoeg geld. De spelers hebben bewezen mee te kunnen op het hoogste niveau. Hoog in de boom zitten is een must.

17 maart 2019 om 09:00

Ik snap je redenatie, maar je moet er ook rekening mee houden dat die jongens op een gegeven moment een stap willen maken. Wanneer je qls club dan dwars gaat doen terwijl deze jongens je club keer op keer geholpen hebben, gaat dat denk ik tegen je werken. Ik denk dat de beste optie is om bij een prima bedrag gewoon mee te werken mits dit nodig is

17 maart 2019 om 11:26

Ajax moet niet alle spelers tegelijk verkopen. Anders ben je al je automatisses kwijt. Geef desnoods de andere belangrijke spelers loon verhoging

17 maart 2019 om 11:40

Ik zou juist alles in een klap verkopen en volgend seizoen gewoon weer op 0 beginnen. Volgend jaar ga je nooit meer vangen wat je nu vangt want dan moet je weer opbouwen. En ala je er nu drie verkoopt en volgend jaar drie dan moet je steeds inpassen. Nu is het ijzer heet en zul je moeten verkopen. Hoe zeer dat ook gaat doen voor de Ajacieden. Nu pas gaat duidelijk worden hoe goed overmars in zijn werk is. Ik vraag mij af wat hij al klaar heeft staan.

17 maart 2019 om 11:53

Ben ik het mee eens DenjisHartkoorn. Je kan er vanuit gaan dat de Ligt na dit seizoen weg is. Echter moet je wel proberen om jongens als Neres en Tagliafico te behouden. Met hen krijg je dan het verhaal dat ze zullen wachten op de perfecte club. In dat geval heb ik nu wel het vertrouwen dat ze Ajax niet zo 1,2,3 zullen verlaten voor de eerste de beste club

18 maart 2019 om 13:54

Gelijk Ten Hag er wel gratis bij doen.
Wat een drama is deze man, iedere andere echte trainer had al 6 punten los gestaan van Pisvee

17 maart 2019 om 09:02

Alsof Overmars na zolang zakendoen dat niet weet... Ik ben bang dat Overmars toch iets meer ervaring heeft. Maar toch bedankt, captain obvious!

De grootste uitdaging is natuurlijk de vervangers halen voor Onana, Tagliafico, Ziyech, De Ligt, De Jong en heel misschien Van der Beek en Neres. Ik ben benieuwd wat daarvoor uit de koker van de technische staff komt.

17 maart 2019 om 09:08

Je noemt Antioquia Captian Obvious, maar vervolgens trap je zelf in je tweede gedeelte van je reactie ook een behoorlijk open deur in 😅

17 maart 2019 om 09:09

Alsof Overmars dat nog niet weet.. Je noemt hier hier zelf het halve basiselftal. Maar toch bedankt, captain obvious!

Word een spannende zomer, gelukkig kunnen we vertrouwen op Overmars. Iets wat een luxe is na jaren lang wanbeleid.

17 maart 2019 om 09:10

En meer vertrouwen in Overmars en vd Sar, die Jansen compleet te kakken zet ten faveure van Bergkamp.. Beschamend

17 maart 2019 om 09:18

Fcgrunn. Wat is er zo "captain obvious" over het vragen van 100 miljoen per speler? Hoevaak heeft Ajax dat al gedaan? Misschien bij twee spelers.

17 maart 2019 om 09:37

@JohnnyyPSV en @origineel

Haha, tuurlijk, als jullie op deze wijze interpreteert wel ja. Maar ik bedoel meer van, hoe gaat Overmars dat invullen? Ga maar vanuit dat volgend seizoen gewoon een veel minder seizoen wordt, want je hele kern is weg en volgend seizoen moet de nieuwe kern op elkaar inspelen. Hierop had wel beter op ingespeeld kunnen worden vind ik, want iedereen weet wel dat dit de spelers zijn die weggaan.

17 maart 2019 om 09:38

@Antioquia

Ik heb het niet over het 100 miljoen gedeelte, maar meer van dat Overmars hoog in de boom moet gaan kijken. Na zoveel jaren en transfers, mag hij toch ook wel weten dat hij hoog in de boom moet gaan kijken? Hij heeft twee keer de transferrecord van de Eredivisie verbroken.

17 maart 2019 om 09:47

Fcgrunn. Neem even wat meer de tijd om reacties te lezen en te begrijpen. Je noemt mij captain obvious en gaat tegen andere mensen in, maar wat zeg je zelf nou eigenlijk? Niets origineels. Sterker nog; mijn reactie is totaal niet "obvious". Voor hoeveel spelers heeft Ajax 100 miljoen gevraagd? Doe dit vaker en je houdt het team langer samen. Hierdoor willen de topspelers ook minder snel weg.

17 maart 2019 om 10:20

@Antioquia

Ben je een beetje op je teentjes getrapt jonge? Ik lees toch duidelijk in je eerste reactie: "hoog in de boom zitten is een must"? Of ben ik nou gek? Dat is toch vrij obvious dat een TD dat gaat doen, of ga je je sterspelers verkopen voor een habbekrats? Zelfs een TD van Almere City zal dat wel begrijpen dat ze hun sterspelers niet voor niks moet verkopen.

"Doe dit vaker en je houdt je team langer samen?" Dan kijk je puur vanuit het perspectief van de club en niet alleen naar de speler. Uiteindelijk heeft de speler het laatste woord als hij wel of niet het contract gaat ondertekenen. Dus zo makkelijk is het niet en nu ga je redelijk vanuit dat de spelers met zo'n aanbod aan de slag gaan.

Maar je hebt te maken dat Ajax niet elke keer de kwartfinale van een Champions League haalt, dat de Eredivisie niet zo hoog is aangeschreven als de top 5 leagues in de wereld, dat de commerciele aanzien van de Eredivisie vrij laag is en dat er gewoon minder geld in aanloop is in de competitie. Die salarissen die Ajax uitbetaald, dat betalen ze ook uit de middenmoot van de Premier League bijvoorbeeld.

17 maart 2019 om 10:31

Lekker denigrerend bezig Fcgrunn. Ga zo verder! Een speler heeft niks te vertellen zolang hij een contract heeft. De belangrijke spelers bij Ajax hebben geen aflopende contracten deze zomer, dus Ajax heeft alles zelf in de hand. Ook zijn ze financieel gezond. Ook is er ruimte om salarissen te verhogen. Ajax kan dus keuzes maken, niet de spelers.

17 maart 2019 om 11:02

Je suggereert dat Overmars niet voldoende anticipeert op het eventuele vertrek van bv Ziyech, de Ligt en de Jong. Van de Jong weten we zeker dat hij naar Barcelona gaat maar voor de rest is nog nikt zeker en ook niet wat betreft de aankopen. Ajax is nooit erg scheutig geweest in transferinformatie en dat zal nu niet veel anders zijn. Met geruchten had Ajax geen elftal meer en hadden ze 3 elftallen gekocht, dat is wel het laatste wat ik serieus ga nemen.

17 maart 2019 om 11:02

Je suggereert dat Overmars niet voldoende anticipeert op het eventuele vertrek van bv Ziyech, de Ligt en de Jong. Van de Jong weten we zeker dat hij naar Barcelona gaat maar voor de rest is nog nikt zeker en ook niet wat betreft de aankopen. Ajax is nooit erg scheutig geweest in transferinformatie en dat zal nu niet veel anders zijn. Met geruchten had Ajax geen elftal meer en hadden ze 3 elftallen gekocht, dat is wel het laatste wat ik serieus ga nemen.

17 maart 2019 om 11:13

Zou het een optie zijn om spelers meer te gaan betalen en zo te behouden? Ajax heeft genoeg geld om dat te doen. Twee obstakels. 1 als spelers toch vanwege de uitdaging en nog meer geld weg willen. 2 je zult geld moeten blijven krijgen en dus minimaal kampioen moeten worden voor meerdere jaren.

17 maart 2019 om 11:17

Nou de spelers zijn de baas hoor contract of niet als ze echt weg willen is er ook voor Ajax geen houden aan hoor , dan zal er een forse prijs betaald worden maar meer kan Ajax echt niet want als ze dar werkelijk zouden doen komt er geen speler meer naar Ajax .

17 maart 2019 om 12:59

@fcgrun050

Ajax laat echt geen zeven spelers vertrekken. Er moet komende zomer weer Europese kwalificatie gespeeld worden. Maximaal drie tot vier spelers mogen gaan, verder niets. En gelukkig lopen alle contracten gewoon door dus hoeft Ajax niet perse te verkopen.

17 maart 2019 om 13:10

(fcgrun050)
Wat moet je in de middenmoot van de PR je speelt dan bv nooit CL en dat is toch het podium waarop je wil spelen en de kans is groter dat je dat met Ajax wel kan bereiken . En spelers van het kaliber de Jong , de Ligt of Ziyech gaan echt niet naar de middenmoot in de PL hoor .

17 maart 2019 om 13:14

@Antioquia

Denigrerend? Yo dude, gaat het wel? Wanneer ben ik denigrerend bezig, ik lees je stukken en ik vind het een beetje makkelijk gezegd dan gedaan. Je doet alsof dat Ajax nog op het niveau van Barcelona zit qua clubbeleid, maar die allure en statuur moeten ze weer gaan opbouwen. Of denk je dat FC Basel destijds ook alles konden vragen?

Sinds wanneer heeft een speler niks meer te zeggen als hij een contract heeft? Als een speler nog maar een contract voor 1 a 2 jaar heeft, dan zie je vaker dat de zakenwaarnemers en de spelers daar best gebruik van maken door middel van hogere eisen te stellen als ze een van de steunpilaren binnen het elftal zijn. En omdat er zoveel geld in omloop is, wordt die brug echter alleen maar groter.

17 maart 2019 om 13:19

@Janta

Tuurlijk, niks is definitief als het zwart op wit is, maar je kunt toch best wel vanuit gaan dat dit het laatste seizoen is van vrij veel spelers. De transferzomer wordt gewoon een gekkenhuis bij Ajax, maakt niet echt uit als ze wel of niet van Juventus winnen.

17 maart 2019 om 13:26

@sloep01

Dat zeg ik ook niet dat ze daar willen spelen, wat ik wel wil zeggen is dat geld geen leidende factor is en dat spelers dat heus ook wel ergens aan kunnen verdienen.

Daarnaast is de Premier League veel hoger aangeschreven en de uitdaging voor goed presteren ligt daar gewoon veel hoger, hoe je het ook wendt of keert.

17 maart 2019 om 09:04

Lees eens verder in het artikel. Je kan als Ajax alles willen en eisen maar als je met een ontevreden speler zit krijg je uiteindelijk de deksel op je neus . En is de kans groot dat hij een paar jaar later transfervrij de Arena uitloopt en dan heb je en geen transfersom ontvangen en je hebt onrust in de tent . Aan jou de keuze.
En wat denk je wat voor signaal je geeft aan spelers die he wilt aan trekken die zien ook dat het moeilijk is om een stap verder te maken

17 maart 2019 om 10:21

Een vaste afkoopsom in het contract laten zetten dan ben je er ook toch!?

17 maart 2019 om 10:31

Is een optie. 100 mln per speler?

17 maart 2019 om 10:42

Tja als een speler en zaakwaarnemer daar mee.akkoord gaan , meestal staat er dan wel wat tegen over . Een hoog salaris.

17 maart 2019 om 10:49

Ajax kan hogere salarissen bieden. Nu doorpakken of je haakt weer af naar de Europese top.

17 maart 2019 om 14:18

? Je haakt weer af naar de Europese top.

Gewoon voor alle jonge basisspelers 100 miljoen euro eisen. Ajax heeft genoeg geld. De spelers hebben bewezen mee te kunnen op het hoogste niveau. Hoog in de boom zitten is een must.

17 maart 2019 om 10:45

Korte termijn visie . Stel dat een speler weg wilt de kopende partij wil bv niet verder gaan dan 60 miljoen. Je hebt dan uiteindelijk een ontevreden speler , die dan transfervrij vertrekt . Je hebt geen 60 miljoen ontvangen en onrust in de spelersgroep.

17 maart 2019 om 10:51

Daarom heb je dus duidelijk beleid en duidelijke afspraken nodig. Een transfersom van 100 miljoen per speler hoort daar bij.

17 maart 2019 om 13:37

Succes met nieuwe spelers aantrekken dan. Iedere speler en zaakwaarnemer denkt dan wel 10x na voordat ze naar Ajax komen. Op de nieuwe Sanchez hoef je iig niet te rekenen

17 maart 2019 om 13:45

Geloof je nu dat de spelers voor een hoger salaris op kunstgras willen spelen tegen spelers als Beugeldijk en co.... Ik denk dat Ajax en met name Overmars goed weten waar ze mee bezig zijn.

Gefaseerd verkopen. Dus deze zomer jammer genoeg De Ligt, Ziyech en Onana. Maar je moet dan wel Tagliafico, Neres, Van de Beek behouden. Met hen spreek je af dat zij het jaar erop evt in aanmerking komen. Laat je ze allemaal gaan, dan wordt de leegloop te groot. Dat is ook beleid en visie.

17 maart 2019 om 09:11

Helemaal mee eens. Met het vertrek van die eerste 3 zou er ook voldoende ruimte moeten zijn om Nico, Donny en Neres een nieuw contract te geven, iets wat ze over de streep zou kunnen halen om er nog een jaartje bij te plakken.

17 maart 2019 om 09:43

Dit is van levensbelang inderdaad. Ik zie sommige mensen hier wel eens opsommingen maken, in de trent van: De Jong, De Ligt, Ziyech, Neres, Dolberg, Donny, Tagliafico, Onana en Mazraoui verkopen voor 350 miljoen! (ik noem zomaar een bedrag, pin me er niet op vast). Maar hoe veel geld je ook kan krijgen, dat wil je toch helemaal niet?! Je gaat er namelijk gegarandeerd op achteruit want elk stukje automatisme dat je had is volledig verdwenen. Wat jij zegt lijkt mij ook inderdaad het beste: Frenkie is al wel, Matthijs en Ziyech vertrekken ook nog. Deur dicht, klaar! Vooruit, Onana bij een goed bod en degelijke vervanger kan je ook laten gaan, maar daarna houdt het gewoon op. Anders worden het te veel basisspelers in een klap..

17 maart 2019 om 09:55

Frenkie gaat al weg en De Ligt en Ziyech waarschijnlijk ook. Die zijn niet tegen te houden. Maar Onana pas laten gaan als er een goede vervanger voor hem is. Hij is een zekerheid in de defensie en die moet adequaat worden vervangen.

17 maart 2019 om 09:55

Hallo ? Dit is de voetballerij he ? Als Barca langskomt met een zak geld en een goed contract, mag jij aan een Neres uitleggen dat hij een jaar langer bij Ajax moet blijven. Als je met 300 miljoen euro geen vervangers kan regelen, weet ik het ook niet meer.

17 maart 2019 om 10:11

Tuurlijk is dit de gekke voetbalwereld. Maar we moeten niet doen alsof spelers met nog een jaar Ajax doodongelukkig worden. Ze tekenen niet voor niets een goed en langlopend contract.

Het gaat er niet om dat we geen vervangers kunnen halen. Maar ook al halen we voor 200 miljoen 11 nieuwe spelers, dat wil niet zeggen dat we dan direct weer presteren. Daarom de fasering.

Anderzijds besef ik terdege dat als spelers hun kont in de krib gooien, ze vaak alsnog vertrekken. Maar ontevreden spelers die nog ene jaar blijven zullen toch weer moeten presteren anders komt die absolute topclub helemaal niet en het bijbehorende salaris ook niet. Daarom moet je intern met de spelers juist het gesprek aangaan.

17 maart 2019 om 11:12

@Bogarde
Ik ben het meest tegen beleid van teams die spelers tegenhouden de voor hen beste carrierestappen te maken. Je kunt als speler niet je leven lang voetballen. Het is net als met vrouwen, ze kunnen tot een bepaalde leeftijd gezond zwanger worden, daarna wordt het minder. Dus wil je geen kind van haar, en wil zij dat wel, dan laten gaan. Hetzelfde met dit. Wil/kun je niet de salaris aanbieden die anderen wel kunnen, kun je ze niet die sportieve uitdaging / aantrekkingskracht aanbieden die andere clubs wel doen, dan moet je ophouden met dat koloniale beleid en mensen gewoon hun kansen en hun carriere gunnen. Uiteraard met beleid, maar niet tegen hun zin in. Zie het moraal van Chelsea.. Hazard is daar al een paar jaar uitgekeken. Je wint er niks mee. En het is helemaal geen garantie dat het beter is voor de club dat je blijft dan wanneer je vertrekt. Dolberg is gebleven, had in dit geval weinig met zijn motivatie te maken, maar heeft niet meer zijn niveau gehaald. We hebben geen garanties. Je kunt het als club aantrekkelijk maken voor spelers, maar dat kan tot op een bepaalde hoogte. Daarna houdt het op. Waardig afscheid kunnen nemen, maakt de club aantrekkelijk voor grote talenten.

Ik denk bijvoorbeeld dat nu hele grote talenten niet meer snel voor de Spurs gaan kiezen. Ze zien dat de Spurs, gewoon een hele nare onderhandelaar is voor een volgende stap in je carriere. Spelers als Eeiksen en Aldeweireld hebben geleerd van de situaties rondom Bale en Modric. Dat is ook niet goed voor de duurzaamheid van je succes.

Verder ben ik het met jou eens dat je je spelers in fases moet verkopen. Maar dan wel de spelers die het meest in de markt liggen als eerst. Onana en Ziyech zullen dat denk ik niet zijn.

17 maart 2019 om 13:01

@gangstarr

Dat heeft Ajax afgelopen winter nog uitgelegd aan Neres, toen er 50 miljoen geboden werd. Ajax zal gewoon de prijzen nog verder opdrijven zodat er niet op al teveel spelers geboden zal worden.

Je kan niet zeven spelers vervangen en verwachten dat je dan een elftal hebt dat meteen de Europese kwalificatie kan spelen. Dan heb je maanden nodig om er een elftal van te maken. Het risico om dan Europees voetbal te missen is veel te groot dus zal Ajax spelers gewoon aan hun contract houden.

17 maart 2019 om 10:48

Edit:

De Ligt en Ziyech kan ik volgen. Al weet ik niet of Ziyech bewust is van het feit dat wat hij nu heeft misschien het beste is wat hij in zijn carriere kan krijgen. Hij heeft gewoon niet de Internationale status van een Braziliaan of een Argentijn. Men pikt minder snel trekjes van hem. Ziyech moet echt voor een trainer spelen die fan van hem is/wordt. Anders wordt het een lastige zaak.

Over Onana ben ik het eerlijk gezegd helemaal niet mee eens. Hij is geen internationale topper. Kijk een Cilessen, die was verder toen die wegging bij Ajax, maar hij kan bij Internationale topclubs geen basisplek krijgen. Ik vind dat er veel internationale topkeepers zijn, die gewoon 2e keeper zijn, of bij subtopclubs voetballen. Courtois /Navas, De Gea /Romero (met vergeet hoe goed hij is), Cilessen /Ter stegen, maar ook Chelsea, Atletico, Juve, Ac Milan, City, PSG, Arsenal en de Spurs zijn voorzien. Ancelotti kiest bij Napoli voor ervaring, geldt ook voor Inter, al maak je daar wel meer kans. In die slangenkuil wil je alleen niet zitten. Dus tjah.. Wat wil Onana? Die weet ook dat hij niet zomaar even ergens een mooiere carriere met deelname aan Europese toernooien kan krijgen. En Ajax? Die heeft er helemaal niks aan. Want aan de grote clubs ga je niet verkopen. En aan de subtoppers kom je om en nabij de 10 miljoen. Heb je ook niks aan, terwijl er niet meteen iemand van zijn kaliber kan opstaan. Ik zou als Ajax zijnde hem een salaris bieden, waardoor het voor hem aantrekkelijk is om nog een paar jaar te blijven.

Ik denk dat het een race wordt voor De Ligt, Tagliafico en toch Tadic. Al heeft die laatste aangegeven dat die blijft. Het zou mij serieus niet vetbazen als een absolute topclub zich toch voor hem meldt. Zowel Real als City zitten niet helemaal lekker voor de spitspositie. Kun is goed, heel goede afmaker, maar geen speler die met de rug naar de goal kan voetballen. Jesus is heel goed in jagen, beter dan Aguero, maar is niet echt die afmaker en lijkt te stgneren in zijn ontwikkeling. Maar ook Real heeft een spits nodig, of zelfs misschien Bayern. Want het beste bij Lewa lijkt eraf. Geldt overigens ook voor Suarez. Hij weet zich nog wel te laden voor grote wedstrijden, maar heeft echt een dramatisch seizoen gespeeld. En als je in de spitsencategorie gaat zoeken voor een goede meevoetballende spits die oog heeft voor zijn medespelers, dan kom je in de prijsklasse van 120 plus. Tadic lijkt in die categorie zelfs een koopje.

Dan Nico. City kocht 2 jaar terug Mendy, maar hebben niet echt van hem kunnen genieten. Met Zinchenko lossen ze het op, maar Pep kan 2 jaar bijna zijn spel met 3 5 2 niet spelen. Een echte linksback, winger is deze zoner een must en Nico zal wel op een lijst staan. Maar ook bij een Juve, Arsenal, Real en Chelsea kunnen spelers op die positie gaan schuiven. Indien Marcelo vertrekt naar Juve, Sandro naar Engeland, dan kan Real zich zomaar bij Nico melden. En daar zit ook wat geld. Al moet je niet verkopen als Arsenal zich meldt. Die willen alles voor dubbeltje op de eerste rang.

17 maart 2019 om 13:34

@diegopeladona, ik denk dat hij bij dortmund wel eerste keeper kan worden.

17 maart 2019 om 13:54

Maar waarom zou Dortmund voor Onana gaan en niet voor Cilessen? Er zijn veel goede keepers die vergelijkbaar qua prijs zijn, maar echt niet onder doen aan Onana. Ik denk bovendien niet dat Dortmund veel gaat betalen voor hem, is nou niet bepaald een rijke club, dus zie ik voor Ajax ook niet echt een financieel voordeel.

17 maart 2019 om 14:46

Omdat Cillessen daar wel lekker zit in de Spaanse zon. Iedereen roept wel heel leuk dat hij moet gaan keepen maar ik heb eerlijk gezegd niet echt het idee dat hij per se weg wil ofzo.

Dortmund doet het wel lekker met verkopen. Chelsea heeft met 60 miljoen veels te veel voor Pusilic betaald. Vorig jaar hebben ze ook al gecashed met Dembele en Aubamayeng.

17 maart 2019 om 12:31

Niet mee eens. Je moet maximaal je winst pakken nu al die jongens in de duurste etalage staan. Komende zomer moet je toch aan een heel nieuw Ajax bouwen, dus of je dat nu met vier nieuwe basisspelers doet of zeven maakt ook niet uit. Als je Tagliafico voor 4 miljoen haalt en je kunt hem voor tien keer zoveel kwijt aan een club in Engeland of Spanje ben je waanzinnig als je dat laat. En Neres en Van de Beek zijn absoluut vervangbaar, zeker voor de bedragen die ze je deze zomer gaan opleveren.

17 maart 2019 om 12:59

Ik denk dat je beter Onana kunt behouden, want ik denk dat Tagliafico niet te behouden is voor Ajax. Ik denk dat met een verbeterd contract Onana, die reservekeeper bij Barcelona kan worden en dus weinig speeltijd zal krijgen wel over de streep te trekken is. Ook met Ziyech kun je nog in gesprek gaan, want het valt me op dat hij het moeilijker heeft in fysiek zware wedstrijden. Daar krijgt hij bij grotere clubs echt last van en komt hij op de bank of uiteindelijk misschien wel de tribune terecht.
Overigens vind ik het wel slim van Ajax dat ze afgelopen winter al vast een paar vervangers hebben gehaald, hoewel we nog wel moeten zien hoe goed die zijn. Ik denk zelfs dat voor Frenkie niemand gehaald hoeft te worden....

17 maart 2019 om 13:34

Ik mag toch aannemen dat ze bij Ajax capabel genoeg zijn om een speler als Van De Beek te kunnen vervangen. Dat is absoluut geen bijzondere speler in Europa en het bedrag dat ze er deze zomer voor kunnen krijgen, ga je echt nooit meer krijgen. Als er dan toch een speler is die heel makkelijk te vervangen is, is Donny van de Beek het wel.

Ja, want een jaartje bij Ajax blijven is een straf? Al ze allemaal dezelfde instelling hebben als Zyjech, dan kunnen ze best een jaartje blijven wanneer hun gewenste club niet komt.

17 maart 2019 om 09:13

Ik denk dat, zeker na dit jaar, die jongens echt wel twee keer nadenken voordat ze Ajax zullen verlaten. Het 'probleem' is echter dat voor jongens als de Ligt die gewenste club echt wel op de stoep zal staan.

17 maart 2019 om 12:05

Het is geen straf om bij Ajax te voetballen maar een droom om bij de grootste clubs in de grootste competitie te spelen. Je weet ook niet hoevaak zn kans zich voordoet, paar slechte wedstrijden kunnen soms al voldoende zijn of een blessure om een club van gedachten te veranderen. Ik zou ook graag zien dat spelers eerst 5 jaar bij Ajax blijven voordat ze verder gaan, helaas niet realistisch.

17 maart 2019 om 13:39

Dan moet je ze ook allemaal zijn salaris geven en dat is een groot deel van de selectie niet eens waard. Vervolgens presteert een nieuw talent beter dan een basisspeler en zo'n jongen wil dan bij wijze van spreken ook ineens 3 miljoen euro per jaar gaan verdienen.

Al dat geld tegenwoordig verpest het voetbal

17 maart 2019 om 11:03

Al dat kunstgras ook

Offtopic: Kan iemand mij vertellen waarom ik via mijn laptop niet kan inloggen op de site van VZ? Telkens als ik dit probeer krijg ik een '500 - internal server error' en crasht de site waardoor ik internet opnieuw moet opstarten. Ik gebruik overigens Google Chrome

17 maart 2019 om 09:32

Probeer een andere browser.

17 maart 2019 om 11:51

Helaas hetzelfde probleem wanneer ik Microsoft Edge gebruik. Hopelijk kan een moderator hier verdere uitleg over geven. Thanks for the tip though!

17 maart 2019 om 12:47

Cookies verwijderen. Je software updaten.

In dit verhaal worden heel veel open deuren ingetrapt. Alle spelers wilden naar Real Madrid, omdat ze de afgelopen 5 jaar 4 keer de Champions league hebben gewonnen. Nu zijn ze geen schim meer van de topploeg die ze de afgelopen jaren waren en worden ze op een overtuigende manier uitgeschakeld door Ajax. Hun imago van ultieme topclub is hierdoor nog iets afgenomen en dat begon al eigenlijk sinds Ronaldo en Zidane de club verlieten. Nog steeds wel goed, maar voorlopig niet meer zo goed als voorheen. Misschien dat Zidane nu hij terug is gekeerd de ploeg weer kan opbouwen, want ze hebben natuurlijk nog steeds geld zat om spelers te kopen en kunnen dusdanig hoge salaris aanbieden dat het voor spelers altijd aantrekkelijker blijft om voor Real te kiezen. Echter is de status van Ajax dit jaar weer wat opgekrikt na de prestaties in europa. Ajax gaat steeds meer richting de topclub die het in 1995 was. Heel veel spelers uit Nederland dromen ervan om met een topclub kampioen te worden en te strijden op het hoogste niveau van de Champions league tegen de top van europa om de cup met de grote oren. De afgelopen jaren moest je daarvoor niet bij Ajax zijn, want die werd vaak voortijdig uitgeschakeld en als ze de groep bereikten kregen ze vaak pak slaag met 3-0 , 4-1 enz . Dan begrijp ik dat je als speler hogerop wil, maar tegelijkertijd geeft dat ook aan dat je als speler het topniveau(nog) niet aan kan, want anders zou je ook met Ajax je weten te onderscheiden en de ploeg naar een hoger niveau tillen. Nu presteert Ajax naar behoren of eigenlijk boven verwachting in de Champions league en heeft het een goede kans om kampioen te worden van de eredivisie. Van de Sar is bereid de salarissen van bepaalde spelers die top presteren op te waarderen, omdat ze mede hebben bijgedragen aan de successen van Ajax. Van de Sar maakte bij studio sport vond ik een hele goede opmerking en zei dat als spelers naar een topclub willen Ajax misschien wel die topclub moet worden. Ik moet zeggen dat ze flink aan de weg aan het timmeren zijn. Zij zijn er nog niet, maar ze zijn goed op weg. Die salarissen en bonussen opschroeven is in dit proces niet geheel onbelangrijk, al moeten we beseffen dat Ajax niet op kan tegen salarissen van tig miljoenen die clubs als Real Madrid en Barca aanbieden en dat spelers alsnog zullen vertrekken als ze geld belangrijk vinden of het spelen in een sterkere competitie. Mochten spelers de ambitie hebben om Ajax te helpen die topclub te worden en met Ajax in Europa een gooi te doen naar het winnen van de cup met de grote oren, dan lijkt het erop dat er door van de Sar en Overmars daarvoor een goede basis wordt gelegd om die ambitie de komende jaren te kunnen uit te kunnen voeren.

Mag ik even kotsen over het feit dat Real Madrid weer als voorbeeld wordt aangekaart, notabene in een interview wat een beeld hoort te schetsen over hoe de huidige voetbal markt in een elkaar steekt. Het zou ze sieren als er voorbeelden werden gebruikt die dichter bij huis liggen waar de bedragen evenmin te rechtvaarden zijn.

17 maart 2019 om 10:36

Het gaat toch over Real Madrid en Ajax nadat men inhaakt op de prestatie die Ajax gelevert heeft in het Santiago Bernabeu. Het zou juist raar zijn om er nóg een andere club als voorbeeld bij te betrekken. Het artikel stelt namelijk dat die prestatie in Madrid de marktwaardes van de Real spelers een beetje afbraak heeft toegebracht en dat die van de Ajax spelers juist gegroeid is. Dat staat gewoon vrij duidelijk omschreven en is ook gewoon volledig waar, toch? Waarom moet je hier van kotsen? Erg raar.

17 maart 2019 om 13:42

Wel objectief blijven. Dit is toch gewoon een heel logisch voorbeeld? Een club uit een kleine competitie als dat van de Eredivisie schakelt de grootmacht in de Champions League uit van de afgelopen jaren. Dan is er natuurlijk sprake van veranderingen in transferwaardes. Je vind het wellicht niet leuk om te lezen, maar het is gewoon de waarheid en feitelijk correct...

Wat van de gijp zegt, hier moet je van profiteren. Iedereen kan hier gebruik van maken. Denk niet dat Ajax dit een 2e keer kan flikken zonder de ligt en de jong.

17 maart 2019 om 11:08

Juist niet. Als je op drie spelers na iedereen kan houden en goede vervangers haalt voor diegenen die weg gaan, zou je volgend jaar misschien weer kunnen verrassen.

17 maart 2019 om 13:44

@kyle66

Je raakt de sterkhouders kwijt en met spelers van het kaliber Van De Beek ga je in Europa niet veel klaarspelen. Ik meende dat Tadic had aangekondigd hoe dan ook te blijven en dat niveau moet wel een graadmeter zijn als je enigszins zoveel kwaliteit als dit seizoen wilt hebben. Ajax zal dus heel nauwkeurig moeten scouten en hopen dat er weer buitenkansen of wellicht een paar voltreffers zijn die naar Ajax willen.

17 maart 2019 om 13:46

@Sirius, ik mag toch hopen dat Overmars daarom al bezig is met vervangers voor Frenkie, De Ligt en Ziyech.

17 maart 2019 om 13:03

Gijp zegt wel meer onzin, Ajax moest ook het bod van Neres meteen accepteren afgelopen winter. Want Ajax zou toch niet van Real kunnen winnen. Laat Neres nou net een van de uitblinkers zijn tegen Real en daardoor opgeroepen zijn voor het Braziliaanse elftal.

Verkoopt Ajax teveel spelers, dan kan de Europese kwalificatie zo maar mislopen en dan ben je veel verder van huis. Dus maximaal drie tot vier spelers laten gaan en Gijp lekker verder laten kletsen.

In de zomer loopt echt de zilvervloot binnen bij Ajax. Inkomsten van 300 of 400 miljoen zou zomaar kunnen gebeuren in de zomer.

17 maart 2019 om 13:46

Echter zal Ajax ook flink moeten investeren, want als je enigszins in de buurt wilt komen van het niveau van dit seizoen, zul je de portemonnee flink moeten trekken. Dat soort spelers haal je niet zomaar even voor 8 miljoen euro. Dan zit je al op minstens 20-25 miljoen euro en een aardig salaris.

Ondanks de hoop van velen hier op een beperkte leegloop, denk ik toch echt dat 6 tot 9 spelers uit de basis weg zal worden gekocht.

Frenkie is al verkocht
De Ligt naar Munchen of Barcelona
Onana naar Arsenal of Psg
Ziyech naar Napoli of Psg
Tadic naar Chelsea of Napoli
Tagliafico naar Atletico of Durtmund
Neres naar Tottenham of Arsenal
Mazroui naar Southampton of Everton
Donnie naar Crystal Palace of Leichester

Nieuwe selectie:

Cilessen
Fosuh-Mensah, Magallan, Blind, Sinkgraven
Odegaard, Schone, Labyad/gravenberch
Doan, Dolberg, Bande

17 maart 2019 om 11:16

Zoveel mensen gaan er niet weg. Dat zal overmars en consorten niet toestaan (en terecht). Daarnaast heeft Tadic al meerdere keren in de media aangegeven dat hij sowieso blijft. Ik hoop vooral dat Ziyech blijft. Voor Ajax geweldenaar, maar komt denk ik tekort voor de absolute top. Dan hopelijk verleiden met een ‘buitenlands salaris’ en een langdurig extra contract zodat hij onze nieuwe ‘Mr Ajax’ kan worden (natuurlijk met een knipoog, er is maar 1 Mr Ajax)!

17 maart 2019 om 11:19

Donny naar CP of Leicester?? Nous naar Southampton of Everton?? Hahahah, alsjeblieft zeg. Hoe kom je erbij dat clubs Southampton (met een beetke geluk in de Championship volgend jaar) of Palace aantrekkelijk zijn voor zulke jongens. Zouden ze dan niet gewoon bij Ajax, waar ze allebei al van kind af aan spelen én in de basis staan, blijven spelen voor een mooi salaris. Spelen voor het kampioenschap, Europees voetbal, Nederlands/Marokkaans elftal, ga zo maar door. Echt 0,0 kans dat 1 van die 2 naar zo'n ploeg vertrekt die jij noemt.. Nous heeft trouwens vorige week nog een nieuw contract ondertekend.

17 maart 2019 om 11:23

En bovendien gaat Tadic sowieso niet vertrekken. Die heeft net een bewuste keuze gemaakt om met zijn gezin naar Nederland te komen en heeft het hier geweldig naar zijn zin. Heeft ook al meermaals uitgesproken dat hij absoluut niet zal vertrekken komende zomer, dus hij wil niet weg en Ajax wil hem voor geen goud kwijt. Waarom dan toch blijven volhouden dat ie weggaat? Voor Nico en Neres ook alle moeite doen om deze jongens te behouden. Hebben nog langdurige contracten en zeker Tagliafico is hier pas net. Die mogen simpelweg nog niet gaan deze zomer, dan wordt het gewoon te veel in 1 klap.

17 maart 2019 om 11:45

Sander, als ik al kijk naar zijn opstelling, kan ik hem amper serieus nemen. Hij denkt dat Cillissen nu al terugkomt, vindt Sinkgraven een goede LB, wil Fosu-M halen en ga zo maar door. Labyad is duidelijk niet goed genoeg maar die geeft hij een basisplaats.

17 maart 2019 om 13:48

Met alle respect, maar ik zie Van De Beek nou ook niet bepaald renderen bij grote clubs. De kans bestaat dat hij deze zomer naar behoorlijke clubs kan verkassen aangezien hij basisspeler is bij dit Ajax, maar kwalitatief is het Europees gezien pure middelmaat.

Jammer dat de toppers bij Ajax uit de jeugd zo jong weggehaald worden. Nu zou je fosu mensah en Redan goed kunnen gebruiken. Als ze dit team bij elkaar hadden kunnen houden dan had je volgend jaar nog meer kans gehad. Dat is het nadeel van Ajax die goed presteert op de youth leagues. Hopen dat unuvar blijft.

17 maart 2019 om 11:21

Ze zouden Fosu Mensah en Redan ook terug kunnen kopen als Ajax wilt. Geld genoeg. Fosu Mensah heeft nog 1 jaar contract en Redan is nog niet doorgebroken.

Beetje schoten voor open doel en alles wat ze zeggen is door anderen de weken ervoor ook al gezegd. Wat dat betreft lees ik dus vooral herhaling hierin. Belangrijk nu zijn de resterende wedstrijden voor Ajax. Natuurlijk zal Overmars al flink bezig zijn met komend seizoen, de rest hopelijk niet!

50m voor Militao is krankzinnig? Maar als er zoveel voor een eredivisie speler wordt betaald is het zeker normaal? Hou toch op, in Portugal lopen er gewoon grotere talenten rond dan in de eredivisie.

17 maart 2019 om 11:36

50 miljoen voor een rechtsback is best wel bizar hoor. Is hij daarmee de duurste rechtsback ooit?

17 maart 2019 om 12:38

Nee, dat is Walker van City denk ik.

Ajax moet weer gaan stunten op de transfermarkt om waardige vervangers te kunnen halen voor de vertrekkende spelers.
Onana, De Ligt, Frenkie en Ziyech zullen wel verkocht worden. En ook een verkoop van Tagliafico, Vd.Beek en Neres behoort zeker tot de mogelijkheden.
Dat betekent dat Ajax op zoek moet naar maar liefst 7 nieuwe basisspelers!
Cillessen lijkt mij dan de meest logische vervanger voor Onana.
Vertonghen lijkt mij de meest logische vervanger voor De Ligt in combinatie met Fosu Mensah of met een Zuid Amerikaanse verdediger zoals bijvoorbeeld Edson Alvarez of Balanta.
Felipe Luis lijkt mij een ideale vervanger voor Tagliafico want hij is een ex Ajacied en transfervrij.
Mount en Shabani zie ik als goede creatieve vervangers voor Vd.Beek en Frenkie De Jong.
Pavon of Anthony zie ik als uitstekende vervangers voor de positie van Ziyech en Mertens zou een ideale vervanger voor Neres kunnen zijn want Mertens heeft nog maar 1 jaar contract.

Cillessen
Mazraoui F.Mensah Vertonghen F.Luis
Mount Blind Shabani
Pavon Tadic Mertens

Stel Ajax wint van Juventus en je zit in de halve finale, waarom zou je als speler dan bij Ajax vertrekken als Ajax zelf de top is?

Barcelona, Madrid, Juve, München, Milan, Inter, AS Roma, Napoli, Chelsea, Atletico Madrid, PSG, Dortmund, Tottenham, Man United, allemaal prachtige namen, maar Ajax kan ze allemaal hebben
Bij Ajax kan je ook multimiljonair worden én geschiedenis schrijven.
Ik moet nog zien of ze allemaal wel weggaan.
1 of 2 spelers zou best kunnen, maar zeker geen 5 of 6 spelers.

17 maart 2019 om 12:04

Its all about the money

17 maart 2019 om 12:11

Toch uiteindelijk weer dat geld ? Ik ben ook te veel een idealist en waarschijnlijk ook iets te naïef 🙂

17 maart 2019 om 13:30

Omdat iedereen zijn kans wil pakken. Kijk maar naar Monaco, die stonden 2 jaar geleden ook in de halve finale.

Bij die andere clubs kan je multimultimulti miljonair worden. Daarnaast jongens als Mazraoui en vd Beek kunnen nu meeliften op het succes. Misschien zakt zo'n Mazraoui wel hopeloos door de mand als de Ligt niet meer alles voor hem achter opruimt.

Dit Ajax doet denken aan het Ajax in de jaren '90. Porto is ook terug bezig zoals in 2004. Ajax heeft gigantisch veel grote talenten. Zij kunnen allemaal nog rijpen in de Eredivisie en pieken in de Champions League. Dit is toch ideaal voor hun, een competitie waar je de kans krijgt om beter te worden en dan een toernooi om je in te tonen.

Jammer dat Frenkie al verkocht is. Had ook nog een jaar kunnen blijven. Matthijs ook, is nog maar 19. Die zal nog 15 jaar in de top spelen, waarom zou die nu al naar Barcelona moeten. 30 Eredivisieduels, 10 CL-duels en 15 interlands met Oranje is toch prima?

Niemand hoeft weg, beloon de spelers door hun salarissen te verdubbelen, zeker voor éã©n seizoen. Je krijgt toch enorm veel geld dit seizoen van de Champions League en de komende seizoenen ook.

Vergeet niet dat PSV misschien kampioen wordt en dat Ajax zich in augustus dan zou moeten kwalificeren. Daarvoor hebben ze hun huidige team nodig die sterk op elkaar is ingespeeld.

Je verkoopt geen diamanten als je geen geld nodig hebt.

~~~~~~

Ajax is hot op dit moment en kan halen wie ze wil. Niet enkel Nederlanders en ex-Eredivisiespelers zoals Blind, Huntelaar en Tadic maar ook talenten en huidige grote namen die het even minder doen bij de topclubs.

Justin Kluivert, Thomas Vermaelen, Jasper Cillessen, Divock Origi, Arnaut Danjuma Groeneveld, Nacer Chadli, Lucas Biglia, Riqui Puig, Juan Miranda, Moussa Dembã©lã© (belg), etc

Dus 2 of 3 spelers verkopen kan wel maar je moet ook de juiste vervangers al klaar hebben, liefst echte toppers.

Laten we niet vergeten dat we ook een andere trainer nodig hebben!
Met deze man win je niets, heeft geen topsportmentaliteit.
Grote zak met geld voor R Koeman, dan word je kampioen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoreAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

269 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 15 5 0 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Hiddink: ‘Ik had wel plannen om iets met Ziyech te doen’

Hakim Ziyech liet Oranje links liggen voor een interlandloopbaan bij Marokko. Het had echter niet veel gescheeld of de Ajax-middenvelder annex buitenspeler had international van het Nederlands elftal geweest. Onder bondscoach...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 8 december
Als Napoli zich verzekert van overwintering in de Champions League, gaat men zich concreet mengen in de strijd om Zlatan Ibrahimovic. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren