Frustratie bij Feyenoord: ‘Nerveus? Nee, maar deze punten moet je pakken’

Zaterdag, 16 maart 2019 om

De ergernis en de teleurstelling is na de wedstrijd tussen Feyenoord en Willem II (2-3) af te lezen op het gezicht van Robin van Persie. De aanvoerder van Feyenoord uit na de nederlaag van zaterdagavond felle kritiek op zijn ploeg én op zichzelf. "Het is gewoon heel slecht van onze kant", erkent Van Persie, die niet onder stoelen of banken steekt dat hij gefrustreerd is.

"Zulke wedstrijden moet je gewoon winnen en zeker thuis. Uit eigenlijk ook, vind ik", stelt de routinier in gesprek met FOX Sports. "We laten het na. Ik ook. De eerste helft mis ik een kans met een volley, die ging net over. Die moet gewoon op doel zijn. Ik reken het mezelf ook aan." Van Persie voegt eraan toe dat Feyenoord door 'goede goals' tweemaal op voorsprong kwam in De Kuip en dat er eigenlijk niets aan de hand was.

"Maar dan houden we het niet vast. Dat kunnen we onszelf aanrekenen. Je moet het vasthouden en uitbouwen en dat laten we na", treurt hij. Door de nederlaag komt plek drie nu echt in gevaar: AZ komt zondag op gelijke hoogte als het wint van Ajax. Van Persie zegt niet nerveus te zijn. "Maar punten zoals vandaag moet je gewoon pakken. We laten dat na. Het is onszelf aan te rekenen. Het is al heel vaak uit gebeurd dit seizoen, maar nu ook thuis."

"Als je op zo'n manier verliest van Willem II passen daar niet heel positieve woorden bij", reageert trainer Giovanni van Bronckhorst. "Het was een heel teleurstellende wedstrijd. Met name de manier waarop. Dat was vandaag beneden peil." Feyenoord maakt het hele seizoen al een onevenwichtige indruk, iets wat volgens de trainer moeilijk te verhelpen is. "We hebben hele hoge pieken gehad en hele diepe dalen. Te veel en dat is tekenend voor dit seizoen. Uiteindelijk ben ik daar verantwoordelijk voor. Zo werkt voetbal."

De manier waarop de doelpunten van Willem II vielen, bekoort Van Bronckhorst allerminst. "Met name de twee laatste goals geven we gewoon cadeau", geeft hij aan. Bij de eerste treffer van Willem II raakte Eric Botteghin de bal ongelukkig, waardoor Freek Heerkens kon profiteren. "Daar heb ik niet zoveel problemen mee. Maar zoals bij die tweede en derde, dat kan echt niet op dit niveau. Als je op deze manier je goals weggeeft, wordt het heel moeilijk om een wedstrijd te winnen."Gerelateerd

22 reacties (laatste reactie door ajaxcunian)

Gio aub je wisselt kokcu die zorgt voor snelheid en gevaarlijke schoten voor Toornstra En laat lamlul villhena staan die vandaag zoveel fout deed... Nee gio zo win de een wedstrijd niet nee

16 maart 2019 om 22:33

Ik vond het al verrassend dat Clasie werd gewisseld en jij vraagt dan ook nog om een wissel voor Vilhena? Wat doe je Gio aan..

16 maart 2019 om 22:35

Ja eigenlijk bezopen dat ik t durfde te dromen.. dat moment in de 16 waar villhena naar de bal moet lopen "wat ie normaal zoveel wilt doen" was tekenend voor mij deze wedstrijd

17 maart 2019 om 06:57

Toch word er mij altijd verteld hoe fantastisch Vilhena is, wanneer ik hem bekritiseer.. hoe komt dat?

17 maart 2019 om 08:34

Vaak haalt Tony toch wel een 7. Gisteren was het bar slecht. Maar dat waren de andere 10 ook. Zat in de Kuip te kijken naar een elftal droeftoeters. Vilhena was er gewoon 1 van.

17 maart 2019 om 09:24

Ik ben voor Feyenoord en ik snap daar ook niets van. Een van de domste en meest nutteloze spelers die ooit bij Feyenoord heb gezien. Maar Koeman selecteert hem ook, dus ergens ontgaat mij iets blijkbaar. Ik heb alleen nog nooit kunnen ontdekken wat hij nou toevoegt? Clasie is ook niet best, maar daar zie ik nog een bepaald inzicht en pasing in. Gaat misschien niet altijd goed, maar er is een bepaalde potentie. Tony zie ik alleen maar schoppen en ballen het stadion uit rossen.

17 maart 2019 om 09:40

Nee joh...het enige wat ie doet is spel vertragen

17 maart 2019 om 09:47

Het is soms best leuk als je een postbode in je team hebt. Weet je in ieder geval dat de post nog komt. Nee alle gekheid. Als Feyenoorder kan ik zeggen dat Vilhena echt de slechtste middenvelder is. Je zou denken: wat heeft Ayoub gedaan om met deze lamlul te blijven spelen

17 maart 2019 om 17:31

Toch apart hoe de meningen verschillen.

Het scheelt dat AZ morgen niet gaat winnen, maar Feyenoord maakt het wel onnodig spannend zeg.

16 maart 2019 om 22:27

Echt he het slaat nergens op wat we doen ..... alsof de zin verdwenen is want wat was de voorsprong op nr 4 .... we zaten ergens in no man's land en moeten nu vrezen

16 maart 2019 om 22:33

Een tijdje geleden schreef ik op VZ dat Feyenoord een dusdanige afstand had tot nummer 4, dat er best gespeeld kon worden met jeugdspelers om ze een kans te geven. Immers, Feyenoord kon niet meer worden ingehaald gelet op het verschil in punten met nummer 4. En kijk hoe ze er nu voor staan. Als AZ morgen wint, staan ze gelijk met Feyenoord. Nu hoop ik dat Ajax zal winnen, maar dat is iets anders.

16 maart 2019 om 22:37

Kan er met mijn kop niet bij hoe makkelijk de punten worden verspeeld Een mentaliteit van kus me de kl#te

Doet Ayoub het dan echt zo slecht dat hij zelfs in dit Feyenoord niet mag spelen? Vond hem bij Utrecht altijd erg goed en vond het echt jammer dat hij weg is. Snap niet dat Gio zo weinig gebruik van hem maakt.

16 maart 2019 om 22:51

Gio heeft er zelf niet veel vertrouwen in Ayoub. Dat snap ik ook niet. Gio gebruikt een oude tactiek. Hij is niks

Geld is leuk maar je moet investeren in spelers die opleveren. Zodra ze meedoen aan die titel. Kijk bijvoorbeeld naar Ajax en Psv.

16 maart 2019 om 22:51

Welk geld 🤔

Feyenoord, grijp in !
Stuur van Bronckhorst voortijdig weg en laat van Gastel lekker het seizoen afmaken. Onder van Bronckhorst wordt je straks niet alleen door AZ ingehaald maar ook door Vitesse wat je Europees voetbal kost. Dat mag niet gebeuren, voorkom het wéér mislopen van Europees voetbal !

Hoe verklaar je ook dat de beste speler van Feyenoord bij de tegenpartij speelt … ? Wat is dat voor beleid ? Waarom verhuur je Tapia om een niets toevoegende huurspeler als Clasie op te stellen ? Ongelooflijk dit, krankzinnig.

17 maart 2019 om 00:05

Denk niet dat het aan de training ligt of je Europees voetbal haalt of niet. Mocht Feyenoord 3e worden en een voorronde spelen zie ik het ook sober in zie afgelopen jaar.

17 maart 2019 om 08:53

Van Bronckhorst zorgt toch niet alleen voor de trainingen? Die stelt de spelers op, bepaald het systeem en plan van aanpak. Daar faalt hij structureel in, en teert alleen nog op de resultaten tegen PSV en Ajax thuis. Juist wedstrijden waarvoor je je als speler automatisch motiveert.

Feyenoord mag Van Persie op hun blote knieën bedanken dat hij ze redt met zijn kwaliteit. Wat een geniale speler is dit zeg, 35 jaar en je kunt het nog steeds zien

Wat is het toch heerlijk hier te lezen dat iedereen precies weet waar het aan schort bij Feyenoord. Enige weken geleden kon alles niet stuk na de 6 - 2 overwinning tegen de mooiste, grootste en meest toonaangevende club van Nederland. Vanaf haar bestaan (1937) heeft Feyenoord in Nederland (buiten een enkele uitzondering na) tweede en derde viool mogen spelen. Is haar aanhang daar na al die jaren nou nog niet aan gewend? Mot tog nie gekke worde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

1657 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 25 16 0 1
2017/2018 Feyenoord 12 5 0 0
2017/2018 Fenerbahçe 2 0 0 0
2016/2017 Fenerbahçe 24 9 4 0
2015/2016 Fenerbahçe 31 16 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘Je zou Robin moeten vragen of het de gok waard was, financieel zeker’

Dick Law was als transferspecialist tussen 2009 en 2018 aan Arsenal verbonden en in die periode moesten the Gunners het vaak afleggen tegen kapitaalkrachtigere clubs als Manchester United en Chelsea. Law...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 15 juli
Real Madrid wil Andriy Lunin wederom verhuren, met Real Betis als een serieuze kandidaat om hem tijdelijk over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren