Britse pers: Ajax weet van vurige vertrekwens van directeur Marc Overmars

Zaterdag, 16 maart 2019 om

Marc Overmars wil Ajax inruilen voor Arsenal, zo verzekert Football London zaterdagavond. De directeur spelersbeleid geldt als topkandidaat om director of football te worden in het Emirates Stadium, nadat directeur Monchi van AS Roma ervoor koos om terug te keren naar Sevilla in plaats van naar Arsenal te gaan. 'Leidinggevenden' van Ajax zouden op de hoogte zijn van de wens van Overmars.

Het Britse medium schrijft dat Arsenal onder de indruk is geraakt van het werk van Overmars in Amsterdam. De transfer van Frenkie de Jong naar Barcelona voor maximaal 86 miljoen euro, vier jaar nadat hij voor een euro overkwam van Willem II, wordt uitgelicht als een van de grootste prestaties van de directeur. Raul Sanllehi, head of football van Arsenal, is belast met de taak om een nieuwe beleidsbepaler te vinden en zou zijn pijlen volledig hebben gericht op Overmars.

"Het leek erop dat Monchi de rol zou invullen in Noord-Londen, maar de vijftigjarige Spanjaard heeft kort na zijn vertrek bij AS Roma besloten om terug te keren naar Sevilla", aldus Football London. "De beslissing van Monchi om een driejarig contract bij Arsenal af te slaan, betekent dat Sanllehi elders moet kijken." Men voegt eraan toe dat Ajax in ieder geval niet zal meewerken aan een vertrek van de directeur middenin het seizoen. "Ook in de zomer zullen ze terughoudend zijn om hem te laten gaan."

Ajax beseft echter dat het moeilijk wordt om Overmars binnenboord te houden, temeer omdat de oud-sterspeler van Arsenal in Londen met een veel grotere portemonnee kan gaan werken. Ook de Daily Mirror maakt zaterdag melding van het feit dat Overmars de voornaamste kandidaat is bij Arsenal en dat de club nadrukkelijker werk gaat maken van zijn komst. Ajax zal er voorlopig op wijzen dat zijn contract nog achttien maanden doorloopt. "Een afkoopsom interesseert Ajax niet, want ze hebben circa tweehonderd miljoen pond aan reserves opgebouwd."


Poll

Doet Marc Overmars er goed aan om Ajax in te ruilen voor Arsenal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door burdym)

Van mij mag heel Ajax leeg gekocht worden behalve Overmars!! Zolang hij er zit komt het wel goed.. Als hij weg gaat heb ik er een hard hoofd in..

16 maart 2019 om 19:04

Overmars is eigenaar van half oost Nederland, geld is niet zijn drijfveer. Hij heeft duidelijk aangegeven zich bijzonder prettig te voelen met de huidige manier van werken bij Ajax. Hij heeft Jonk geelimineerd, hij heeft enorme status opgebouwd met deze ploeg.

Deze ploeg wordt minder, finale EL en QF CL is max met Ajax.

Sprong in het diepte bij Arsenal kan heel diep zijn. Maar deze zomer is wel het moment. Hij heeft geen last van loyaliteit, en heeft altijd gezegd elke drie jaar ergens anders te willen zijn.

Hij was goed maar is weg. En als hij blijft verzoek ik hem vriendelijk 25 jaar te blijven. Dan plaatsen we alvast een standbeeld.

Niet iedereen heeft een standbeeld bij Ajax..

Marc je bent van harte welkom! Neem meteen Mathijs en Nico mee. Zou je ons meteen heel erg mee helpen!

16 maart 2019 om 18:34

Nico is fantastisch, Marc is geweldig en Mathijs is nu al gruwelijk. Maar ook zij kunnen niet toveren. En dat moet je wel kunnen om Arsenal kampioen te maken.

16 maart 2019 om 18:52

Ik weet niet hoor, met auba, ozil, lacazette heeft arsenal echt wel veel kwaliteit. Zet daar een goeie verdediging achter en je bent niks minder dan Liverpool

16 maart 2019 om 19:21

Arsenal heeft een goed team. Het mist enkel een goede verdediging. Leno vind ik dit seizoen geweldig. Kolasinac is aanvallend echt een topper maar laat verdedigend te veel liggen. Koscielny is een goede stabiele verdediger maar is ondertussen al 33. Sokratis is af en toe echt een beest, maar maakt dan domme fouten zo nu en dan. Mustafi.. wil ik niet eens over beginnen. Bellerin was voor zijn blessure dit seizoen echt een van de beste spelers van Arsenal, idem voor Holding.

16 maart 2019 om 23:43

Arsenal heeft wel de potentie om kampioen te worden natuurlijk.. met een beetje goed management en goed investeren.. ik zou het best kunnen begrijpen als Overmars deze stap wil maken.. wel eerst een titel pakken aub

16 maart 2019 om 23:46

Ben jij een Nederlander of een engelsman zie Nederlands praat?

17 maart 2019 om 00:09

Ik ben een Nederlander, waarom?

Een stap naar Arsenal is natuurlijk voor Overmars een droom stap als ex speler van de club. Hij heeft daar meer mogelijkheden en heeft op transfergebied zich ruimschoots bewezen in Nederland. Ajax moet hem in ieder geval deze zomer laten afmaken, want het gaat misschien wel de belangrijkste zomer worden van de laatste jaren.

De Engelse media, natuurlijk!

Waarom klinkt het als een onzin verhaal? Is het omdat ik dat hoop, want Overmars doet goed eerk bij Ajax. Ik denk trouwens dat hij gemaakt en geknipt is voor Ajax, maar bij Arsenal minder zal sprankelen.

16 maart 2019 om 18:52

Is ook niet echt een gerenommeerde bron

Ik gun het Ajax wel dat Overmars blijft. Maar, gezien het feit dat hij heeft gezegd dat hij Sanchez zou halen als hij bij Arsenal zou zitten... Dat geeft als United fan toch wel hoop.

16 maart 2019 om 18:34

Zou wat zijn he als Sanchez dan weer zou opbloeien. Zie hem dat ook nog wel doen eerlijk gezegd, past heel goed bij de speelstijl van Emery.

16 maart 2019 om 19:00

Dat gun ik hem dan weer wel! Klaagt nooit en doet z'n best, maar het lijkt er bij United niet in te zitten voor hem.

Het zou mooi zijn voor Overmars als hij een overstap zou kunnen maken naar zijn oude club. Net als de overstap van Brands een stap vooruit, al is deze stap wellicht nog groter en wat meer beladen. Zo kunnen zowel spelers als staf profiteren van de internationale successen van Ajax de afgelopen jaren.

Mag toch hopen dat Marc in ieder geval nog een zomer blijft. Weet als enige alle ins en outs op het gebied van potentiële nieuwe spelers en kan deze zomer cruciaal zijn in het op de been brengen van een goede selectie. We staan voor een enorme leegloop, waar misschien wel 5-6 basisspelers gehaaid vertrekken. Dan moeten we achter de schermen wel stabiliteit en enorm veel kennis hebben om het verlies op te vangen.

Ik kan het me haast niet voorstellen. De jaren waarin hij écht de vruchten kan gaan plukken van zijn eigen geweldige beleid zijn pas net aangebroken. Ajax begint het over een andere boeg te gooien betreft de topaankopen en dat kan doordat Marc een fantastische financieel stabiele situatie heeft opgebouwd. Als ik hem was zou ik lekker blijven in Amsterdam en proberen die aansluiting met de Europese subtop (consequent) te vinden. Ajax mag daar ook een topsalaris tegenover zetten wat mij betreft, echt een top TD. Arsenal kan vast meer bieden qua salaris maar ik hoop dat Ajax Overmars weet te overtuigen om te blijven!

16 maart 2019 om 18:36

Denk ook niet dat salaris perse de drijfveer is voor Marc. De kans om in de PL te werken bij een club waar die in het verleden ook werkzaam was al speler en om iets bij te kunnen gaan dragen aan Arsenal. Het is trouwens ook maar speculatie natuurlijk want het blijft de media haha. Denk dat overmars ook met plezier bij Ajax zou blijven werken want zoals je zegt kan hij nu eindelijk de vruchten plukken van de grote verkopen die hij heeft gedaan en gaat doen. We gaan het zien in de zomer, als Arsenal fan zie ik hem graag komen!

16 maart 2019 om 20:54

Als ik mocht kiezen tussen een club als Arsenal die met goed beleid de potentie heeft om weer top van Engeland en top Europa te worden. Of een club als Ajax die incidenteel eens de kwartfinale van de CL haalt maar nooit meer structureel tot de Europese top zal horen dan wist ik het wel. Overmars is oud topsporter en wil naar de absolute top. Dus ik verwacht dat hij in de zomer zal overstappen naar Arsenal.

17 maart 2019 om 01:43

Wat heeft Arsenal met de absolute top te maken? Zelfs verre van top in de PL, laat staan in Europa. Nee, zo'n gigantische stap is Arsenal op sportief gebied nou ook weer niet voor een TD lijkt me..

17 maart 2019 om 08:20

Nu staat Arsenal daar niet bij daar heb je gelijk in. Maar dat is toch precies de reden dat ze Overmars willen halen. Juist vanwege zijn succesvolle transferbeleid. Met de hogere financiële potentie vanwege de structureel hogere inkomsten door TV gelden etc. is juist de potentie en daarmee de uitdaging voor Arsenal veel hoger. Daarnaast is de prestatie in de CL van Ajax dit jaar een topprestatie maar voorlopig nog maar een incident. Als straks het halve elftal uit elkaar valt moet hij bij Ajax weer opnieuw beginnen. Bovendien wil iedereen naar de sterkste competitie van Europa en dat lijkt me tov de Eredivisie juist wel een gigantische stap.

16 maart 2019 om 21:24

@Sander Zijn we misschien te naïef om te denken dat Overmars alles voor Ajax doet. Überhaupt of voetballers en trainers echte trouwe honden zijn is maar de vraag. Het tegendeel is veel meer bewezen en het zou zo maar kunnen dat Overmars voor zichzelf kiest en naar Arsenal verkast. Heel vervelend voor de Ajacieden, maar het blijft een poppenkast die voetbal wereld!

17 maart 2019 om 01:45

Ja misschien zijn we te naïef inderdaad, ik blijf echter graag hopen dat Overmars graag bij Ajax werkt. Ik zie niet in wat Arsenal nou zó veel meer te bieden heeft dan Ajax. Tuurlijk, ze hebben meer geld, maar ze hebben een veel minder prominente rol in hun competitie en dat zie ik ook niet zomaar veranderen to be fair. Ik hoop dat Ajax hem met een mooie aanbieding weet te behouden in ieder geval

Arsenal is niet echt een stap vooruit. Tuurlijk hebben ze meer geld maar dat is slechts relatief. Op Engelse schaal is het een subtopper en Overmars ambieert denk ik geen rol in de schaduw van 4-5 andere clubs.

16 maart 2019 om 18:35

Arsenal is nogsteeds een stap vooruit voor een technisch directeur. Je hebt meer budget, zowel salaris als transfer. Spelers willen liever naar de Premier League en als ze dat kunnen bij een van de top 6 zeggen ze niet snel nee. Als speler is het op dit moment een stap op zij.

16 maart 2019 om 20:22

Wat heb je aan meer budget als de concurrenten van Arsenal nog meer budget hebben? Arsenal is al lang geen titelkandidaat meer. Het lijkt me dat Overmars prijzen wilt winnen. Dat zal niet lukken bij Arsenal.

16 maart 2019 om 20:58

Afgezien van kampioen van Nederland zal hij met Ajax ook geen Europese hoofdprijzen winnen. Daarbij is de uitdaging bij Arsenal juist veel groter. Als hij daar zijn succesvolle beleid weet te realiseren is juist de kans op prijzen veel groter dan bij Ajax.

Zie overmars graag komen, uitstekend werk geleverd bij Ajax en denk dat hij zelf ook graag in de grootste competitie ter wereld zal willen werken, zeker gezien zijn verleden bij Arsenal. Dit is natuurlijk speculatie maar zou het best triest vinden als Ajax hiervoor zou gaan liggen mocht Overmars dit zelf heel graag willen. Heeft ontzettend veel voor de club gedaan en zou dan eventueel een kans krijgen om te gaan werken in de PL i.p.v. de eredivisie. Beetje hetzelfde als wat PSV met Brands heeft gedaan die ook graag de stap wil maken.

Iemand enig idee wie Ajax op het oog heeft als opvolger mocht Overmars daadwerkelijk vertrekken?

16 maart 2019 om 18:34

Tscheu La Ling?

16 maart 2019 om 18:50

Zoals hierboven al wordt aangegeven door Falcao; misschien Tscheu La Ling? En anders zou Jordi Cruijff ook een optie voor mij zijn. Maar ik hoop dat Overmars sowieso minimaal aankomende zomer nog bij Ajax blijft, want dan staat er de grootste uitdaging voor Overmars te wachten met spelers verkopen, behouden en aantrekken.

Zie overmars graag komen, uitstekend werk geleverd bij Ajax en denk dat hij zelf ook graag in de grootste competitie ter wereld zal willen werken, zeker gezien zijn verleden bij Arsenal. Dit is natuurlijk speculatie maar zou het best triest vinden als Ajax hiervoor zou gaan liggen mocht Overmars dit zelf heel graag willen. Heeft ontzettend veel voor de club gedaan en zou dan eventueel een kans krijgen om te gaan werken in de PL i.p.v. de eredivisie. Beetje hetzelfde als wat PSV met Brands heeft gedaan die ook graag de stap wil maken.

Arsenal heeft meer te besteden ,maar genoeg andere clubs die meer te besteden hebben in den PL. En Overmars zonder het scouting team van Ajax , dat netwerk , dan ben ik wel benieuwd of hij het kan doen. Ik ben wel benieuwd hoe dat zit met het netwerk, is dat gelinkt aan Ajax of aan Overmars

16 maart 2019 om 21:01

Het scouting netwerk van Ajax in Zuid Amerika is de verdienste van Henk Veldmate. Die is door Ajax weg gekocht van Groningen en als Overmars hem mee wil hebben naar Arsenal gaat die zeker mee.

17 maart 2019 om 01:08

Arsenal heeft niet meer te besteden dan Ajax. Als Arsenal geen CL voetbal haalt, mag de nieuwe TD daar maar 40 miljoen spenderen. Soweiso moet Ozil nog weg anders is er ook bijna geen ruimte in het salarisbudget. Kortom, het is daar helemaal niet zo makkelijk.

Bij Ajax gaat het momenteel om veel grotere bedragen. Daar komen honderden miljoenen euro's binnen (CL en uitgaande transfers) en moet straks een half elftal vervangen worden. Dat aankoop budget zal dan echt wel hoger zijn van 40 miljoen euro.

Ik vind de transfer van Kluivert een nog grote prestatie dan die van Frenkie.

17 maart 2019 om 01:09

Ja maar dat heb je te danken aan de zaakwaarnemer. Niemand begreep waarom Roma zo graag zoveel wilde betalen voor Kluivert in plaats van ene paar jaar te wachten totdat die jongen echt doorgebroken was. Roma is in mijn ogen meer een club voor gearriveerde spelers, niet voor jong talent.

Hij heeft daar niks te winnen. Arsenal zal altijd achter de feiten aan blijven lopen bij city, chelsea, united en misschien zelfs Tottenham. Bij Ajax heeft hij alles te winnen, namelijk eens een keer die titel en Europees succes.

Eerst zien dan geloven... Nu het leuk begint te worden voor Overmars met alles wat ie de laatste jaren gedaan heeft en alles wat er nog aan kan komen om.een CL waardig team te behouden cq verder uitbouwen

Ik las de titel en toen was mijn geloofwaardigheid verdwenen.

Denk dat Ajax deze zomer aardig wat meer te besteden heeft dan Arsenal, bovendien wil je tock ook niet als tweede keuze ergens komen opdraven.

17 maart 2019 om 01:10

Klopt, Arsenal heeft maar 40 mio budget als ze geen CL halen en ze moeten ook nog eerst van Ozil af want er is geen ruimte in het salarisbudget meer. En dat gaat knap lastig worden want Ozil verdiend een vermogen.

Geef Overmars maar een mooie bonus van enkele miljoenen zodat het salarisgat met Arsenal niet meteen 5 miljoen is. Bij AJax verdient hij weinig. Ik geloof drie ton.

17 maart 2019 om 01:14

Nee hoor, Overmars heeft een bonus regeling waardoor hij over de 6 ton kan verdienen. Gezien alle uitgaande top transfers en de prestaties in de CL zal hij zijn bonus doelstelling vast wel halen.

Ik weet overigens niet of Arsenal een TD 5 miljoen euro aan salaris betaald. Sowieso hadden ze maar 40 mio transferbudget als ze de CL niet halen, dus of ze dan bereid ziln miljoenen euro's aan Ajax te betalen om het contract van Overmars af te kopen, ik betwijfel het.

Bij Ajax heeft Overmars meer kansen om prijzen te winnen dan bij Arsenal. Bovendien is Ajax op dit moment gewoon beter dan Arsenal. Het zou dus een onlogische keuze zijn van Overmars als hij naar Arsenal zou gaan.

Oh jee. Dit kan niet ander dan een gerucht zijn van Hansje die Overmars overal de schuld van geeft in negatieve zin 😂. On Topic. Dit zou natuurlijk een logische en mooie stap zijn. Arsenal blijft een prachtige club met alles te winnen voor Overmars. Heeft neusje voor goede deals en kan zo de spelers halen die ook zelf graag naar de PL willen. Ik hoop het niet maar gun het Mark wel.

En toch geloof ik hier helemaal niks van. Een echte Ajacied gaat Ajax niet na zo’n seizoen en wetende dat er een hele uitdagende zomer aan zit te komen in de steek laten. Dat kan gewoon niet. Dan hoeft ie zn gezicht hier nooit meer te laten zien. Overmars lijkt mij niet zo’n type die dat gaat doen.

17 maart 2019 om 01:11

Vooral die argumentatie, die slat nergens op. Arsenal heeft namelijk niet zoveel te besteden en heeft al een overvol salarishuis. Alleen als ze Chelsea en Man United achter zich weten te houden, wil de eigenaar extra geld investeren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

46 jaar
126 fans
SeizoenClubW
2008/2009 Go Ahead Eagles 24 0 1 0
2003/2004 Barcelona 20 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Guardiola en Overmars moeten grootmacht er weer bovenop helpen’

Josep Guardiola en Marc Overmars zijn in beeld bij AC Milan, zo verzekert Mundo Deportivo zaterdag. Volgens de Spaanse sportkrant is de manager van Manchester City de ideale kandidaat om vanaf...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 22 oktober
Chelsea wil Tammy Abraham belonen voor zijn goede prestaties dit seizoen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren