Alessandro del Piero: ‘Ajax heeft op heel de wereld indruk gemaakt’

Zaterdag, 16 maart 2019 om

Alessandro Del Piero hoopt dat Juventus dit seizoen wel in staat is om de Champions League te veroveren. De topclub uit Italië, die in de kwartfinales van komende maand tegenover Ajax staat, verloor meer finales dan welke club dan ook: zeven. Alleen al sinds 1995/96, toen de Amsterdammers na strafschoppen werden verslagen, gingen de finales tegen Borussia Dortmund, Real Madrid (tweemaal), Barcelona en AC Milan verloren.

Del Piero onderschat het Ajax van Erik ten Hag allerminst. “De uitdaging is groot”, stelde de oud-aanvaller, die de meeste duels (705) voor Juventus speelde en ook de meeste doelpunten (290) voor la Vecchia Signora achter zijn naam heeft staan. “Ajax heeft een geweldige tweestrijd tegen Real Madrid achter de rug. Ze hebben op heel de wereld indruk gemaakt met hun manier van spelen en hoe jong ze nog zijn.”

“Het zullen twee zware wedstrijden worden”, voorziet de voormalig Italiaans international. “Maar als je de finale wilt bereiken, zul je iedereen moeten verslaan.” Del Piero is ervan overtuigd dat Juventus minimaal de halve finales gaat bereiken. “Juventus heeft de kans om de Champions League te winnen en niet alleen omdat Ajax de tegenstander in de kwartfinales is. Ze zijn vanaf het begin van het seizoen al een van de kanshebbers”, benadrukt hij.

“Ze hadden voorafgaand aan dit seizoen al een bijzonder sterk team en daar is Cristiano Ronaldo ook nog eens bijgekomen. Ze hebben al bewezen waartoe ze in staat zijn, met twee finales in de laatste vier seizoenen.” Ajax en Juventus spelen op 10 april in Amsterdam en zes dagen later staat de return in Turijn op het programma.

In de afgelopen twintig jaar stonden Ajax en Juventus viermaal tegenover elkaar. In de groepsfase van de Champions League in 2004/05 was Juventus tweemaal met 1-0 te sterk. In 2009/10 waren de teams elkaars tegenstander in de zestiende finales van de Europa League. De ontmoeting op Italiaanse bodem eindigde in 0-0; in Amsterdam stapte Juventus als winnaar van het veld (1-2).Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door sjakienyc)

Del Piero heeft op heel de wereld indruk gemaakt. Dat was een stijlvolle topper. Wie is de Del Piero van 2019?

16 maart 2019 om 12:54

Lastige vraag, ik ben geneigd om Dries Mertens te zeggen, al is hij natuurlijk wel van een ander niveau.

16 maart 2019 om 13:03

Mertens is veel quiker maar minder technisch, het is lastig maar ik vind Bernardeschi wel wat van Del Piero hebben, al had Del Piero een haast unieke stijl, vond het altijd grappig om de oudere Alex te zien sloffen, het leek alsof die man echt niks meer met een bal ging kunnen, tot die hem kreeg natuurlijk, herinner me nog goed in 2009/2010 de panna op Alderweireld in de Europa League versus Ajax, dat is Del Piero ten voeten uit.

16 maart 2019 om 13:04

Over Mertens gesproken: Die heeft in de zomer nog maar 1 jaar contract. Misschien iets voor Ajax?

16 maart 2019 om 13:28

Jonkmans Ik denk dat Dries daarvoor te fel PSV man is, ik zie hem eerder naar PSV gaan dan naar Ajax.

16 maart 2019 om 14:16

Alleen Ajax kan hem betalen in de zomer. Zelfs voor een 1 jarig contract zal Napoli waarschijnlijk 25 a 30 miljoen voor Mertens vragen.

16 maart 2019 om 16:19

Die gaat gewoon centen harken in China net zoals al die andere Belgen hoor.

16 maart 2019 om 12:55

Hakim Ziyech?😉

16 maart 2019 om 13:00

Bernardeschi

16 maart 2019 om 13:01

Niemand is de Del Piero van 2019.
Dat was gewoon een zeer unieke speler.
Zo lichtvoetig, behendig en technisch.
Bekijk anders even ‘The Ultimate Alessandro Del Piero Show’ op youtube.
Veel van zijn rushes/acties/dribbels lijken wel wat op die van Messi, vooral vanaf rechts.
Maar dan besef je je dat Messi nog 10 keer lichtvoetiger is.
Maar wat was Alessandro een fantastisch mooie voetballer.

16 maart 2019 om 13:13

De Alex van voor en na zijn knieblessure is gewoon ook een andere voetballer, voor zijn blessure was ie snel, vinnig en kwam hij vaak naar binnen om een schot uit de Del Piero zone te lossen ( altijd leuk op YT : Del Piero zone ), na zijn blessure was hij een pak trager, maar in mijn ogen een stuk sterker en slimmer, hij utiliseerde zijn techniek en traptechniek ook beter, maar dat niveau van voor de blessure heeft hij niet meer gehaald. Toch jammer, want hij haalde het seizoen ervoor met 32 goals uit 47 wedstrijden enorme cijfers en in die vorm was hij, toen, gewoon een potentiele gouden bal winnaar. Dat is hij nadien niet meer geworden, hij werd destijds 2de in de gouden bal verkiezing achter Sammer ( serieus bestolen toen ) en stond volgens velen als enigste net achter of zelfs naast Ronaldo fenomeno. Blijft een mooie doch tragische carriere. Want wat als, wat als...

16 maart 2019 om 13:36

Ben ik zeker met je eens, na de blessure ging snelheid en lichtvoetigheid achteruit, maar werd hij nog verfijnder in zijn techniek en de combinatie/passing.
Heb zojuist de video bekeken die je noemt en heb weer genoten met een lach op mijn gezicht.
Eeuwig respect voor deze voetballer, zelfs na zijn blessure.
De dive van Materazzi(Inter 0 - 2 Juve) staat me ook nog eeuwig bij 🤣.

16 maart 2019 om 13:57

Haha dat is ook een klassieker ja, sluwe Materazzi werd helemaal kapot gespeeld daar dus dook hij maar, toen frustrerend nu erg leuk om terug te zien haha 😂

Leuk om mijn idool nog eens te horen spreken, er rust sinds 96 een soort vloek op de club, maar binnen dit en 25 jaar zullen we de beker met de grote oren nog wel eens winnen zeker

16 maart 2019 om 13:04

Zou de vloek dan toch met de "dopefinale" van doen hebben? juventus zonder real hoorde al steevast bij de top 4, ik zie ze dit jaar wel de CL winnen. Als ze voorbij Ajax komen dan tenminste

16 maart 2019 om 13:04

Zonder Ronaldo bedoel ik natuurlijk

16 maart 2019 om 13:09

Shorty

Geen idee, ik weet alleen dat Juve toen niets ten laste kon worden gelegd en dat uit onderzoek is gebleken dat nagenoeg elke voetballer toen en al vanaf de jaren 70 aan de dope zat, dat praat niks goed natuurlijk, maar zet het wel in een ander daglicht. Juve gebruikte, net als tig andere clubs, de mazen in de wet. Valt me wel op dat ik nu op elk artikel door medeleden hier er word op aangesproken sinds Ajax voor ons uit de koker is gekomen, ik kan er niks aan doen he jongens verder zie ik Juve niet winnen, weet niet waarom maar zelfs nu heb ik er geen goed oog in, zal wel met de slechte CL herinneringen te maken hebben die ik met deze club door de jaren heen heb opgebouwd.

16 maart 2019 om 16:21

Dat is toen in Italië gewoon netjes onder het tapijt geveegd...

16 maart 2019 om 16:37

Sjakie Niet helemaal, de dokters van Juve hadden alles in huis om verdovende middelen te produceren, maar had het eindproduct zelf niet in huis, kortom, er was toen geen wet die stelde dat je al die producten niet mocht bezitten, enkel een wet die het verbood het eindproduct te bezitten/gebruiken. Ajax in de jaren 70 is zo ook ontsnapt. Ik praat niks goed, maar elke club stond toen stijf van de doping.

16 maart 2019 om 17:09

Karma? Ik was ook groot fan van Alex, maar Juve is toch met enige voorsprong de meest corrupte club uit de geschiedenis van het Europese voetbal. Bizar dat ze deze beker mogen houden btw.

16 maart 2019 om 17:20

Met voorsprong nog wel, ik zou eens het woord corrupt footbalclubs door Google halen, je wereld gaat open gaan en zo zal je zien dat Juve met afstand niks is, corruptie heb je overal en er zijn echt wel meer corrupte clubs of clubs die ooit corrupt bestuurt zijn geweest.

Capitano Ale

Altijd mooi om te zien dat Del Piero nog steeds zo gepassioneerd achter Juve staat (buffon trouwens ook). Vergeleken met 2009/2010 zijn beide teams overigens heel ver vooruit gekomen. Ajax maakt eindelijk Europees indruk op de manier waarop ze dat in de jaren 90 ook deden. Hun team 10 jaar terug was niet slecht, maar het liep niet zo zoals nu. En het seizoen 2009/2010 vond plaats in de donkere dagen van Juve. Nota bene een beperkte spits als Amauri moest Juve toen naar de volgende ronde slepen, als beul van Amsterdam.

16 maart 2019 om 13:15

Amauri. Destijds grof geld voor neergelegd ook. Wat een spits was dat ja. Kon net zo goed rugby gaan spelen. Hij kon werkelijk alleen koppen en oorlog maken.

16 maart 2019 om 13:22

27 miljoen, wat toen een smak geld was in het voetbal, maar Amauri was zeker wel technisch hoor, was gewoon nooit een veelscorer op één seizoen bij Palermo na.

Ajax zal ook zeker niet onderschat worden en daarom denk ik ook dat Juventus helaas het eindstation wordt voor Ajax. Laten we er in ieder geval 1 gelijkspel uit halen voor volgend seizoen. En wat is die Del Piero een held zeg imo de beste spits die Juve gehad heeft.

16 maart 2019 om 13:31

Oei De Piero de beste spits die Juve heeft gehad ja? Dat is me wel een statement. Ze hebben echt mooie spitsen gehad, vond Ravanelli altijd wel een held!

16 maart 2019 om 13:32

Beste spitsen waren toch meer mannen als Trezeguet, Boniperti, Sivori, Bettega etc etc, Del Piero was toch meer een echte 2de aanvaller/flankspeler doorheen zijn carrière, net als Baggio trouwens. Juve heeft veel grote aanvallers gehad, maar voor mij is Alex ook de allerbeste die we gehad hebben.

16 maart 2019 om 13:38

Ik kan begrijpen dat jij dat vind gezien je profielnaam, was inderdaad een prachtige speler om naar te kijken.. Boniperti/sivori zeggen me niet zoveel, maar dat ligt waarschijnlijk aan mij. Ik vond de tijden met Nedved, Camoranesi, Thuram en Zizou een mooie lichting.

De Italianen beginnen zich overal al aardig in te dekken! Goed zo, dat zal Juve alleen maar meer twijfel bezorgen.

16 maart 2019 om 14:06

Bwah indekken, het is vooral respect tonen. Verder is alles relatief, in principe kan elk team van bij de laatste 8 winnen, elk team kan een ander team uitschakelen. Het zou niet mogen voor ons maar het is zeker reëel.

Juventus zie ik de CL niet winnen want man city is er zoveel beter op geworden dan vorig seizoen. Sane Jesus b silva en sterling hebben ongelooflijk grote stappen gemaakt dit seizoen. Man city is de grote favoriet. Ajax zie ik weinig kans hebben de verdediging van juve is top en CR7 speelt mazraoui helemaal dol.

16 maart 2019 om 14:12

Man City twijfel ik nog bij. De beste tegenstander die ze ooit uit de knockout-fase hebben geknikkerd is Psg. Ze laten het altijd afweten in de CL. Vorig jaar waren ze ook super, maar verloren 3-0 van Liverpool. Kan zijn dat ze er dit jaar wel gaan staan tegen Juve (als ze door gaan tegen Ajax), maar dat is geen garantie.

16 maart 2019 om 14:16

Gelukkig speelt Joel Veltman de eerste wedstrijd. Dus die Ronaldo is echt geen probleem.

Ik had altijd een reusachtige poster van Del Piero in me kamer toen ik nog jong was. Was wel een van de beste vroeger. Echte stylist.

Wat een absolute klasbak was dit. Heerlijke speler en tijdens mijn jeugd wel een van mijn favoriete spelers. Die naam alleen al vond ik prachtig. Was een gevaarlijk duo met Trezeguet. Jammer dat hij zijn carrière niet af kon sluiten bij de club waar die groot is geworden.

Wordt voor Ajax een lastige wedstrijd. Italiaanse ploegen zijn toch vaak teams die een wedstrijd dood maken. Dat kan Juve ook. Precies het type spel wat Ajax niet ligt. Moeten in de thuiswedstrijd proberen een goed resultaat te behalen en uit Juve niet in het spel proberen te laten komen zoals Atletico wel deed.

Het spel uit italie is begonnen. Ajax krijgt een zwaan aan veren in hun reet en zo strooien ze ons zand in onze ogen.. ik ben er niet gerust op, verwacht dat ronaldo er sws een paar gaat maken

Kan mij die wedstrijden nog wel herinneren ja. Ajax verloor op z'n Nederlands van het Italiaanse strijdplan van Juventus. Kom op Ajax verras de wereld opnieuw en laat sprookje de finale rijken.

1 ding is zeker Juventus heeft in selectiewaardes bekeken geen 1 tegenstander goeie tegenstander gehad in de CL! Zal niet weten hoe het zou moeten komen, Maarja

16 maart 2019 om 17:22

Dus omdat Atleti haar selectiewaarde minder is is de boel gefixt? Zet dat hoedje af kerel, Juve heeft door de jaren heen tegen de allerzwaarste teams gevoetbald in de CL, van Real tot Barcelona, van Bayern tot Atletico. Doe aub niet zo dom.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoreAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

3827 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 12 7 0 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
Laatste voetbalnieuws

Matthijs de Ligt faalt met Juventus voor serieuze test in topper

Juventus heeft zaterdagavond voor het eerst dit seizoen een wedstrijd in de Serie A verloren. De formatie van trainer Maurizio Sarri gaf op bezoek bij Lazio een 0-1 voorsprong uit handen...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 9 december
Real Madrid moet op korte termijn tweehonderd miljoen euro aan uitgaande transfers binnenhalen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren