‘Juventus vindt Ajax vervelender dan je in eerste instantie zou denken’

Zaterdag, 16 maart 2019 om

Ajax is in de kwartfinale van de Champions League tijdens de loting in Nyon gekoppeld aan Juventus. Wim Kieft noemt de dubbele ontmoeting met La Vecchia Signora een ‘geweldig affiche’, maar vindt het bovendien ‘geen fijne loting’. Toch denkt de oud-international dat men in Turijn niet heel blij is met Ajax als tegenstander.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie bereikt de halve finale van de Champions League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door falcao)

Laat ik het maar als eerste zeggen... Nou Kieft, volgens mij wrijven ze zich aardig in de handen bij Juventus. Daar gaat geen minuut slaap verloren bij de gedachte aan Ajax. Ik denk dat Ajax meer kans zou maken tegen Barcelona dan tegen Juventus. Juventus was de eerste club die ik nog niet tegen wilde komen.

16 maart 2019 om 07:35

Ben ik het helemaal mee eens. Snap niet hoe men hier nu zo optimistisch kan zijn. Natuurlijk hebben we het geweldig gedaan tegen Real, maar we moeten niet negeren in welke vorm ze verkeren. Juventus is op alle vlakken beter dan Real en ze hebben natuurlijk Ronaldo.

16 maart 2019 om 08:20

Wie zijn er allemaal optimistisch dan? Ik zie namelijk vooral reacties langskomen van analisten en fans dat dit geen lekkere loting is. Ja Kieft biedt een andere inzichtshoek en natuurlijk moeten Ten Hag en Frenkie de Jong roepen dat het niet onmogelijk is. Maar echt veel optimisme proef ik bij niemand.

16 maart 2019 om 09:01

Eindelijk iemand met een positieve kijk op hoe het ook zou kunnen verlopen i.p.v. al die horrorscenario’s die ook al geschetst werden voor de wedstrijd tegen Real Madrid.Wordt zo moe van dat vooraf doemdenken. We weten allemaal dat Juventus beter is dan Real Madrid. Daarom is Real ook niet door he. Ronaldo heeft er vorig jaar nog hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat er in de vele slechte wedstrijden van Real toch nog voldoende doelpunten werden gemaakt om overwinningen over de streep te trekken en daardoor werden de zwakke punten die nu aan het licht komen gecamoufleerd. Dezelfde rol probeert Ronaldo nu te vervullen bij Juventus. Men gaat focussen op het gevaar Ronaldo en vergeet dat Juventus ook zwakke plekken heeft waar Ajax hun pijn kan doen. Ze hebben bv 2 opkomende backs die graag mee aanvallen, maar ook ruimte kunnen weggeven in de omschakeling met Ziyech en Neres op de flanken. Verder hebben ze weliswaar een sterk centraal duo voor wie het een koud kunstje is om een statische spitsen als Huntelaar 90 min. Lang uit te schakelen, maar op het moment dat het een spits is zoals Tadic die zich laat zakken, dan linksbuiten staat en dan rechtsbuiten, terwijl andere spelers van Ajax eroverheen denderen, dan zijn ze kwetsbaar, want ze zijn dat niet gewend. Daardoor zie ik reële kansen voor Ajax tegen Juventus. Tegen Real was het echt 50/50 wie door zou gaan. Tegen Juventus heeft Ajax denk ik 40% kans om door te gaan en Juventus 60%, maar dat komt voornamelijk omdat Ronaldo er speelt.

16 maart 2019 om 07:36

Gelukkig heeft Liegt meer verstand van het Italiaanse voetbal

16 maart 2019 om 07:43

Dat betwijfel ik. Barcelona wilt ook echt voetballen en daarin zijn ze gewoon beter. Hetzelfde geldt voor City en Liverpool. Dan moet je het hebben van de omschakeling en naar mijn weten is dat niet Ajax hun sterkste punt Juventus speelt een stuk minder op balbezit en daar liggen kansen voor Ajax. Al zijn het er niet veel natuurlijk

16 maart 2019 om 07:50

Ajax scoort volgens mij juist wel veel vanuit de omschakeling, ook in Madrid deden ze dat.

16 maart 2019 om 08:42

Heb jij het tempo gezien dat Juve speelde tegen Atletico? Bizar tempo bijna 90 minuten lang. Als ze dat weer kunnen doen wordt het onmogelijk over 2 wedstrijden

16 maart 2019 om 09:12

Ja als de tegenpartij de bal verliest kan Ajax met Neres, Ziyech en Tadic razendsnel uitbreken en scoren. Dat zijn pure counters die je ook tegen Fortuna een aantal keer zag bv bij dat doelpunt waar Dolberg de assist gaf en Tadic scoorde. Ajax beheerst niet alleen het voetbal waar de tegenstander rond de 16 wordt vastgezet en waarbij men door het snel rondtikken van de bal een opening probeert te creëeren om te scoren, maar Ajax kan vanuit de omschakeling ook prima op de counter spelen.

16 maart 2019 om 12:19

Qua conditie zit het wel goed bij Ajax.

16 maart 2019 om 07:49

En toch geloof ik Kieft eerder dan jou. Simpelweg omdat hij zijn mening met best aannemelijke argumenten onderbouwd en jij maar wat roept. Tuurlijk is Ajax de grote underdog, dat weet kieft ook wel, maar wel een underdog die Madrid met goed voetbal eruit heeft geknikkerd. En daar zullen ze zich bij Juve 100% op voorbereiden, anders zouden ze de zelfde onderschattings fout maken als madrid.. 'die lagen namelijk ook niet wakker van Ajax'

16 maart 2019 om 07:51

Ja maar Ajax is geen doorsnee andere club, Ajax is Ajax: borst naar voren, met bravoure aanvallen en de tegenstander van de mat spelen. Goed dat ze Ajax onderschatten, kan in het voordeel zijn. En misschien wordt cr7 wel een wedstrijdje geschorst, dus niet zo doemdenken allemaal

16 maart 2019 om 09:17

Daar zeg je wat. Hij zou zomaar 1 of 2 wedstrijden geschorst kunnen worden doordat hij van die ongepaste bewegingen maakte naar het publiek nadat hij scoorde. In dat geval heeft Ajax een zorg minder.

Ik denk in ieder geval wel dat de 4 overgebleven topclubs (Barca, Juve, City en Liverpool) allen het minst liefste tegen Ajax wilden loten van de nog 4 overgebleven ‘kleinere’ deelnemers.

16 maart 2019 om 07:50

Denk het niet. United schakelde ook PSG uit met een aardige comeback, en die winnen veel van hun potjes in de PL. En de Spurs hebben nog altijd meer internationale ervaring dan Ajax en hebben ook Dortmund vrij simpel verslagen.

16 maart 2019 om 08:04

Dat was puur en alleen door onderschatting door PSG in plaats van dat United zo goed is/was. Op Old Trafford speelde PSG ze compleet weg tegen United “A”. De klus zou wel doordeweeks geklaard worden in eigen huis, 0-2 voor en tegen een “B” team van United. Plus het kwam puur door individuele fouten van Kehrer en Buffon en ze hadden nog geluk ook door een penalty in de 94e minuut. Wat mij betreft pure onderschatting van PSG wat overigens ongelooflijk onprofessioneel is.

16 maart 2019 om 08:05

Dat was puur en alleen door onderschatting door PSG in plaats van dat United zo goed is/was. Op Old Trafford speelde PSG ze compleet weg tegen United “A”. De klus zou wel doordeweeks geklaard worden in eigen huis, 0-2 voor en tegen een “B” team van United. Plus het kwam puur door individuele fouten van Kehrer en Buffon en ze hadden nog geluk ook door een penalty in de 94e minuut. Wat mij betreft pure onderschatting van PSG wat overigens ongelooflijk onprofessioneel is.

16 maart 2019 om 08:17

Op papier zijn United, Spurs en wellicht ook Porto ook sterker als Ajax, maar Ajax is momenteel juist dat jonge, frivole en onbevangen spelende team en juist dat maakt ze extra gevaarlijk. Juist tegen teams waar de druk er vol opstaat. Wellicht ben ik te optimistisch (al voor de wedstrijden tegen Real), maar dit Ajax is een linke ploeg voor elke tegenstander.

16 maart 2019 om 09:24

Spurs bestaat voor de helft uit spelers die ze bij Ajax hebben weggekocht. Tuurlijk is Spurs beter dan Manchester. Het niveau dat zij aantikten in de wedstrijden tegen PSV was fenomenaal. Maar ja we zijn gekoppeld aan Juventus dus moeten kijken hoe we die kunnen uitschakelen.

16 maart 2019 om 12:20

Dat United PSG uitschakelt mag een wonder heten. Van de overige drie is Spurs wel het beste, Porto en Ajax ontlopen elkaar niet veel.

16 maart 2019 om 09:46

@Nelson01 Ik denk dat Juve juist het liefst tegen Ajax speelt van alle overgebleven clubs. Ajax speelt te naïef voor dit podium.

16 maart 2019 om 12:21

Naïef of onbevangen? Juve kan alleen maar verliezen, Ajax alleen maar winnen.

Ajax is de underdog en dat is goed wij allemaal hadden niet gedacht dat we real zouden verslaan dus ajax moet gwn hun spel spelen we staan niet onder druk dus dat is beter denk dat juist iedereen nu rekening met ons houd van onderschat ze niet ook al speelt juve ons van de mat is het een knappe prestatie dat we de kwartfinales hebben gehaald

16 maart 2019 om 08:58

Alsjeblieft, kun je wat punten en andere leestekens gebruiken als je zo'n stukje schrijft? Mijn adem was op.

16 maart 2019 om 09:28

Dat doet men vanzelf als men weet hoe men punten en andere leestekens moet gebruiken. Als dat niet gebeurt dan weet men dat waarschijnlijk niet. Dan moet je die punten, komma’s en uitroep en vraagtekens gewoon erbij fantaseren.

Juventus moet winnen en Ajax mag. Juventus heeft dus eigenlijk alles te verliezen en dat maakt het voor hen zwaarder. Leuk dat ze Ronaldo hebben, maar die blinkt niet elke wedstrijd uit. Ik denk dat Ajax kan gaan verrassen.

16 maart 2019 om 09:23

Echter beschrijf jij dus precies het scenario waar Ronaldo (en Juve als team) juist wél in uitblinken: presteren wanneer ze moeten en de druk het hoogst is. Als Juve speelt zoals ze deden thuis tegen Atletico is Ajax normaliter volstrekt kansloos. Moet Juventus dat wel wederom kunnen, want ze hebben ook aangetoond heel laconiek aan te kunnen treden.

16 maart 2019 om 11:29

@mick-94 we kunnen nu wel doen alsof Ronaldo zo geweldig is, maar het feit is dat hij buiten de laatste wedstrijd praktisch niets heeft gepresteerd in de CL dit seizoen. Het is niet alsof hij speciale aandacht nodig heeft dit seizoen. Alleen bij corners moet hij goed worden gedekt, voor de rest is hij al redelijk over zijn top heen.

16 maart 2019 om 12:21

@david, je maakt jezelf echt compleet belachelijk met deze opmerking. Afgelopen week was nog het bewijs van wat Ronaldo kan. En dan ga je ook nog doodleuk zeggen dat ze vooral op hem moeten letten bij corners, terwijl van 3 goals tegen Atleti er geen één uit een corner kwam. Maar jouw objectiviteit kunnen we met je username ook wel direct naar de prullenbak verwijzen.

16 maart 2019 om 12:30

@mick94 Atletico speelde ook wel echt bagger hoor tegen Juventus. Kwamen alleen om de voorsprong te verdedigen. Zelf hebben ze bijna niks gecreeerd. Ajax zal uit met meer lef spelen dan dat Atletico deed. Want Ajax heeft geen ploeg om te gaan lopen verdedigen.

Slechts denkbare loting natuurlijk. Maar je moet je eigen spel spelen en hoog druk zetten, ongeacht de risico's. En vooral slim zijn met kleine overtredingen en het versieren van vrije trappen bij dreigend balverlies. Tegen zo'n team kunnen dit soort details de wedstrijd bepalen.

Toch wel zuur dat eerst thuis moet! Ik kan mij de returns van AS Roma - Barca en AS Roma - Liverpool nog heel goed herinneren vorig CL seizoen.
Juve is in bloedvorm maar het is geen club dat over 2 wedstrijden vol voor de ruime winst gaat! Stel je verliest eerst thuis met 0-1 0-2 1-2 dan is er zelf uit tegen Juve nog van alles mogelijk want dan gaan ze thuis een lange periode van de wedstrijd consolideren. Resultaat met zo min mogelijk inspanning is heilig in Italië! Dat kunnen ze als 1 van de beste maar daar liggen nou net wel de kansen voor dit frivole en onbevangen Ajax!

17 maart 2019 om 00:25

Als we 1 ding niet zijn, is het in bloedvorm. Atletico was onze eerste echt overtuigende wedstrijd qua spel.

Ik verwacht dat Juve geleerd heeft van het slechte resultaat uit bij Atletico. Er worden mensen genoemd door Kieft maar daar bovenop komen er nog spelers terug van blessures. Douglas Costa Khedira Cuadrado Barzagli De Sciglio. Juve moet het middenveld pakken in de arena. Dan komt alles goed.

17 maart 2019 om 00:26

Cuadrado is toch uit de cl selectie dacht ik.

Het fijne van deze loting is dat Ajax weer als underdog aan de bak mag, dat betekent dat er wederom niet veel druk op de spelers zal staan en er weer vrij kan worden gevoetbald. Bij Juve zullen de heren toch echt moeten winnen. Dat is geen fijn gevoel tegen een tegenstander die Real Madrid in eigen huis 4-1 op de kloten heeft gegeven.

Ik geef hem gelijk! hij heeft goede onderbouwing, waar ik me ook wel in kan vinden. Het zou toch wat zijn, Ajax halve finale, Tottenham over City heen. Ajax - Tottenham halve finale, Ajax door naar de finale.

Ik word zo moe van die Nederlandse analisten die niet of nauwelijks wedstrijden van Juve hebben gezien. Zoals bij Juve - Atletico, met Ronald de Boer en John vd brom in de studio. Die gasten waren er van overtuigd dat Atletico het klusje wel even zouden klaren en fikten Juve bij voorbaat al af. Na de wedstrijd natuurlijk het compleet tegenovergestelde verkondigen, echt niet serieus te nemen. Verdiep je eens in team voordat je van alles roept. Het mooiste was nog wel dat Ronaldo 'niet meer van hetzelfde niveau zou zijn', vervolgens scoort hij er 3. Lachwekkend gewoon.

Nu weer Kieft over het doordekken van Bonucci en Chiellini, ze doen niets anders lieve Wim. Daarnaast speelde Emre Can tegen Atleti als terugvallende 'derde Cv' / DM, dus een valse 9 wordt op deze wijze doodsimpel onschadelijk gemaakt. En ik schat Griezmann wel iets hoger in dan Tadic. Hetzelfde geldt voor de opkomende backs, wanneer die uit positie zijn worden ze altijd opgevangen door Matuidi of Emre Can / Khedira. Daarnaast zijn Cancelo en Alex Sandro de snelste backs van het moment.

De enige valkuil voor Juve imo is een behoudende aanpak in de eerste wedstrijd, dus de tegenstander laten voetballen. Aan die speelwijze van Allegri erger ik me vaak kapot, het doet ook onder voor de kwaliteiten van dit elftal.

16 maart 2019 om 14:16

Dat weet jij vast wel. Waarom heeft Juve dat prachtige oude logo ingeruild voor deze wat klinische J?

17 maart 2019 om 00:30

Het nieuwe logo heeft meer waarde voor marketing. Het geeft ook een betere uitstraling op kledij bijvoorbeeld. Slimme zet geweest, al is het sentimenteel gezien lelijker.

17 maart 2019 om 10:56

Ik mis alleen het goudgele element. Feyenoord heeft dat goudgele ook een tijd niet meer gehad uit kostenoverweging. Gelukkig hebben die het sinds het jubileumjaar 2008 weer geherintroduceerd.

16 maart 2019 om 15:30

Ach het is koffiedik kijken. Misschien wint Ajax wel beide wedstrijden van Juventus. De instelling van de spelers, tactiek van de trainer en de vorm van de dag zijn bepalend. De rest is bijzaak. Dit Juventus is slim en heeft een ervaren team maar ook niet de jongste. Ajax is jong, fris en onbevangen. Atletico verloor omdat ze alleen maar kwamen voor een gelijkspel. In Madrid was Juventus nog kansloos.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

3822 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 6 3 0 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
Laatste voetbalnieuws

Oekraïne verslaat Portugal en plaatst zich voor EURO 2020

Oekraïne heeft zich maandagavond geplaatst voor het EK van volgend jaar. De ploeg van bondscoach Andriy Shevchenko zette voor eigen publiek concurrent Portugal met 2-1 opzij. Met nog een wedstrijd voor...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 14 oktober
Mauro Icardi is nog altijd in beeld bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren