‘Hij mag geen knikker raken, wil Ajax aanspraak maken op een mogelijke stunt’

Vrijdag, 15 maart 2019 om

Ajax speelt in de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus en daar is in Amsterdam lang niet iedereen blij mee. De Italiaanse topclub geldt als een van de grote kanshebbers op de eindzege. In gesprek met het Algemeen Dagblad laten Sjaak Swart, David Endt en Arie Haan hun licht schijnen op de dubbele ontmoeting van Ajax met la Vecchia Signora. "Ik had veel liever een Engelse ploeg geloot", vertelt Swart.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door vlntn23)

Juist. Ronaldo verdedigen betekent eigenlijk dat je ervoor moet zorgen dat zijn ploeggenoten hem niet niet kunnen bereiken.

15 maart 2019 om 20:49

Kerel. Zo kan Ajax toch helemaal niet spelen. Daarvoor moet je verdedigend denken en dat kunnen ze bij Ajax niet.
Je moet inderdaad hopen dat ie een slechte dag heeft en de opgelegde kansen die hij zeker zal krijgen mist... maar ik vrees het ergste

16 maart 2019 om 00:23

Dat hoeft helemaal niet. Je kunt aanvallend spelen en tegelijkertijd zo georganiseerd staan dat je middenveld van de tegenstander uitschakelt. Of heb jij de wedstrijden tegen Bayern München en Real Madrid niet gezien? Ze konden Lewandowski nauwelijks bereiken. de vraag is uiteindelijk of dit tegen Juventus gaat lukken, want op papier zou juventus hier een antwoord op moeten hebben, maar ik ben benieuwd.

16 maart 2019 om 10:11

Vent.... heb jij wel gekeken? Wou je nu werkelijk beweren dat Ajax verdedigend dacht die wedstrijden? Zelf wel eens gevoetbalt? Als je zelf voetbal wilt spelen kun je niet verdedigend denken. Je moet dan namelijk voor de bal staan als je in balbezit bent. Bij verdedigend denken erachter.

Beide teams Bayern en Real kregen meerdere kansen. Als Ajax zo speelt tegen Juve zullen die dus dezelfde kansen en aangezien ik Juve een beetje hoger inschat zullen die nog meer kansen krijgen..... dus zul je geluk moeten hebben dat Ronaldo een slechte dag heeft.

15 maart 2019 om 20:50

Ik herinner me de frustratie van Ronaldo nog tijdens Nederland-Portugal vorig jaar. De Ligt speelde hem toen helemaal uit de wedstrijd. Hopen dat ie dat nog 2x kan.

15 maart 2019 om 21:03

Dat Ronaldo die wedstrijd geen knikker heeft geraakt zegt overigens niks over de Ligt. 70% van de wedstrijden van Ronaldo zie je hem bijna niet.

16 maart 2019 om 05:43

Ik herinner me ook een zeker Boulahrouz moment. Veltman mag dat even in 80ste minuut doen, dan is Mazraoui terug (en Ronaldo niet) de wedstrijd erna :D

16 maart 2019 om 12:30

Ronaldo zal meerendeel bij Velman staan.

Hoe komt Sjaak hier bij? Met Mandzucic en Dybala heeft men voorin niet echt counterspitsen

15 maart 2019 om 20:30

Juve heeft tal aan aanvallers en kan verschillende systemen spelen. Mandzukic en Dybala zijn inderdaad geen aanvallers voor op de counter. Bernardeschi, Cuadrado en Douglas Costa echter wel..

15 maart 2019 om 20:33

Dybala is wel snel in de omschakeling hoor, kan prima mee op de counter.

15 maart 2019 om 20:42

@Marc, ja maar Dybala is geen snelle aanvaller zoals Ronaldo, Costa, Berna of Cuadrado. Dybala heeft hele andere kwaliteiten.

15 maart 2019 om 20:50

Mick... daarom stond ie er ook naast....

15 maart 2019 om 20:50

Daarom zit ie ook op de bank

15 maart 2019 om 21:06

Waarom Dybala er naast staat moet je aan Allegri vragen. Natuurlijk pakt het goed uit tegen Atleti, maar Dybala is normaliter - samen met Ronaldo - Juve’s best speler. Of roepen jullie ook allemaal maar wat over Juventus zonder ze dit jaar gezien te hebben (muv afgelopen week)?

15 maart 2019 om 22:00

Bernardeschi is niet zoveel sneller dan Dybala. Dybala denkt snel en draait ongelooflijk snel. Hij heeft ook veel voetbalintelligentie.

15 maart 2019 om 23:50

Dybala is een van de belangrijkste spelers bij counteren. Hij is ontzettend snel in de omschakeling. Hij brengt de bal naar de aanvallers.

Vooral ziyech moet goed mee verdedigen. Die laat het nog wel eens lopen

15 maart 2019 om 20:26

Je maakt een grapje neem ik aan? Ziyech is vaak 1 van de hardste werkers op het veld bij Ajax.

16 maart 2019 om 02:55

Ach, als Ziyech een Nederlandse naam had had ie twee keer meer fans gehad op Vz. That's life.

16 maart 2019 om 09:46

Als Ziyech voor Nederland gekozen had inderdaad ja. Koos voor Marokko, niet gek dan lijkt me. Doet er niets aan af dat Ziyech erg veel loopt en dat vaak onderschat / niet erkend wordt. Zal tegen Juventus weer zo moeten gezien je het met Schöne en vd Beek niet redt tegen de lopers van Juve.

16 maart 2019 om 13:50

Maakt me geen ene r**t uit voor wie hij heeft gekozen, ik ga me daar niet bekrompen over doen. Als Ajax het niet redt tegen Juve is dat geen schande. Kwartfinale halen in deze tijden is gewoon een enorm sterke prestatie als je kijkt naar de andere clubs en hun vermogen.

15 maart 2019 om 20:26

Ziyech maakt vaak juist de meeste kilometers

15 maart 2019 om 20:32

Blinde haat op die jongen? Hij is juist een van de grootste aanjagers op het veld. De 0-1 op Madrid die hij scoorde kwam er nadat hij goed druk zette op volgens mij Reguilon, hem de bal afsnoepte en dan na een assist van Tadic de bal in het mandje legde. Sowieso is Ziyech een harde werker, algemeen geweten. Rare kwast.

15 maart 2019 om 20:51

Geen haat maar hoe vaak ik hem in zie houden als de linksback op komt stomen. Ben juist fan van hem maar tegen real zag ik het weer meerdere keren gebeuren.

15 maart 2019 om 20:57

Oké, speel dan maar met Veltman of Magallan op zijn positie... Ziyech is in de eerste plaats een aanvallende middenvelder, dat doet hij met verve. Dat hij zijn verdedigende taken niet verloochent, maakt hem een perfecte puzzelstuk binnen het team. Uiteraard gaat hij niet de beste zijn in het verdedigende aspect, maar hij doet het wel en voert de druk op.

15 maart 2019 om 20:34

Ziyech vind ik juist geweldig in verdedigend opzicht. Met hem in de ploeg wordt er echt 90 minuten gejaagd op de bal met hem voorop. Vergelijk fortuna en zwolle thuis maar. Ziyech is enorm belangrijk in verdedigend opzicht.

15 maart 2019 om 20:37

Volgens mij bedoel de vd. Beek en Schone. Vd Beek die gewoon niet terugkomt of druk zet. En schone die gewoon niet meer kan dan dat die doet.

Iedereen praat over de terugwedstrijd van juve tegen atleti, maar vergeet het andere gezicht van juve ook niet na de 2-0 nederlaag op Atletico. Het is een ploeg van uitersten. Kunnen heel goed voor de dag komen, maar ook diep door de ondergrens zakken. Sluit aanvoer naar Ronaldo af en je blijft ondertussen van je eigen kracht uitgaan en Ajax maakt een goede kans tegen de Italianen.

15 maart 2019 om 20:40

Sorry, maar Ajax is meer een ploeg van uiterste dan Juventus. Juve verliest nauwelijks wedstrijden en Juve speelde niet slecht tegen Atletico. Ze verloren door 2 standaardsituaties dus hoe kom je erbij dat ze door de ondergrens zakte. Je maakt altijd een kans maar ik zie het niet gebeuren, maar ik had ook niet verwacht dat Akax van Madrid zou winnen.

15 maart 2019 om 20:47

Juve creeã«rde heel de match totaal niets en was hopeloos aan het zoeken naar een doelpunt. Ronaldo werd niet gevonden en dan bleef de ploeg steken. Ook krijgt Juve veel te weinig tegenstand in de Serie A, kan hun parten spelen. Zelfs tegen het armzalige United van toen onder Mourinho was in Turijn met 2-1 te sterk... Niet alles kan op cruise controle worden gespeeld in de Cl.

Bij Ajax hebben de transferperikelen na de winterstop voor een terugslag gezorgd, maar nu de neuzen weer in de zelfde richting staan zijn ze prima in vorm. In 3 weken tijd 6-2 verloren van Feyenoord en daarna in de beker een jantje uitgedeeld als revanche. In de CL is Ajax ook compleet anders. Stijgen echt boven zichzelf uit.

15 maart 2019 om 20:49

Ajax heeft na de winterstop 1 slechte periode gehad maar speelt voor de rest van de tijd toch behoorlijk constant. Je kom de CL poule niet ongeslagen door als je een ploeg van uitersten ben.

15 maart 2019 om 20:54

Dat laatste ben ik wel met je eens. Daarnaast vind ik niet dat je Juve kwalijk kan nemen dat ze niets creerde in een uitwedstrijd tegen Atletico omdat ze verdedigend misschien wel de beste ploeg van de wereld zijn.

15 maart 2019 om 20:57

Eredivisie wel goeie tegenstanders? Lol. Bullshit man serie a is echt wel niveautje hoger. En bij ajax was t opeens een voordeel omdat ze energie konden sparen voor de europese matches.

15 maart 2019 om 20:58

Goed Lezen! Ik zeg niet dat Ajax een ploeg van uiterste is. Ik zeg dat ze dat meer zijn dan Juventus die nog ongeslagen zijn in de competitie bijvoorbeeld. In de Cl presteert Ajax wel constanter dan in de eredivisie naar mijn mening. Toch is het natuurlijk onzin om te zeggen dat Juventus diep door de ondergrens kan zakken.

15 maart 2019 om 21:30

Volgens mij hebben ze deze CL al 3 van de 8 wedstrijden verloren. Young Boys, ManU en Atletico. Ze zijn best te verslaan. Uiteraard zijn ze licht favoriet, maar de lofzang van mensen als Swart vind ik overdreven.

15 maart 2019 om 23:39

Totaal niets is overdreven. Juve had uit tegen Atletico 62 balbezit, 11 schoten en 3 op goal. Atletico had 9 schoten 5 op goal. Nou zeggen statistieken ook niet alles en had Atletico met meer dan 2 doelpunten verschil kunnen winnen, maar de doelpunten die Atletico scoorde waren zeer ongelukkig en beide dode spelmomenten. Bij de eerste goal ging Bonucci liggen na een lichte aanraking van Gimenez, waardoor Gimenez ongedekt was. Mandzukic schoot de bal ook nog tegen de liggende Bonucci aan, waardoor de bal voor de voeten van Gimenez kwam. De tweede goal van Godin was bijna geblokt door Ronaldo. Kortom 2 knullige goals.

Leuk gezegd dat United met 2-1 te sterk was, maar als je die wedstrijd hebt gezien, moet je toegeven dat die overwinning puur geluk was. Juve stond met 1-0 voor en had al vele grote kansen verprutst, waaronder 2 keer op de paal. Juve had met 4-0 moeten winnen. United scoorde 2 goals in de blessuretijd. Juventus stond bij een overwinning al op 12 punten uit 4 wedstrijden, terwijl United er pas 4 had. De ploeg was daardoor ook wat nonchalanter.

Juve was erg matig tegen Atletico, maar je moet niet verwachten dat die wedstrijd geen incident was en dat Juve regelmatig van dat soort wedstrijden speelt in de knockout-fase van de CL.

15 maart 2019 om 20:56

Lees dat "hoge bovengrens en lage ondergrens" gedoe eigenlijk bij elke club en iedereen heeft dan ook gelijk. Het heet dan niet voor niets bovengrens en ondergrens...

16 maart 2019 om 00:58

@memphis
"Het is een ploeg van uitersten. Kunnen heel goed voor de dag komen, maar ook diep door de ondergrens zakken."....doping..!?

Daar heb je die open deuren weer over Italianen. Juventus speelt gewoon op balbezit en is helemaal geen counterteam. Juventus maakt gewoon het spel. Ik zie niet in waarom Ajax niet kan winnen thuis. Juventus geeft de bal geen peer naar voren als ze onder druk worden gezet en dat is in het voordeel van Ajax. Alles hangt af van hoe goed Ajax druk zet op Juventus en hoeveel ruimte Ajax tussen de linies laat bij het pressen. Als dat niet lukt en Juventus bepaalt het balbezit dan wordt het een monsterscore. Zet Ajax wel gedisciplineerd druk dan kunnen ze thuis stunten.

16 maart 2019 om 01:16

Thuis maar uit ook wel...!, de ploeg is volwassen geworden dit seizoen én indien moet is het een wonderbaarlijk Team met veel flair voor niemand bang. Ieder (Euro-)topteam kijkt weer met veel respect naar dit Ajax (en het Nederlands elftal). Realistisch maar met veel vertrouwen zie ik de komende confrontaties tegemoet.

Juventus gaat door, ongeveer slechts mogelijke loting. Hopelijk pakken ze minimaal 1 punt, gaan we Oostenrijk weer voorbij.

16 maart 2019 om 01:19

Porto vind ik een lastiger ploeg voor dit Ajax...meen ik echt.

Juventus gaat door, ongeveer slechts mogelijke loting. Hopelijk pakken ze minimaal 1 punt, gaan we Oostenrijk weer voorbij.

Blablabla en het omlaag praten van de eigen club is alweer begonnen.. Wat kan Nederland daar een heleboel in leren van andere landen, overigens zonder het realisme te verliezen.. Word zo moe van dat Calimero-gedrag in Nederland..

15 maart 2019 om 22:42

Idd mee eens! Nederland is juist in zoveel dingen uniek en we komen altijd met oplossingen om iets te verbeteren en on topic: ik heb een goed gevoel over de wedstrijd zowel uit als thuis.

15 maart 2019 om 22:46

Amen. Tuurlijk heeft Juventus een fantastische ploeg, maar wij hebben ook gewoon een uitstekend elftal wat op een goeie dag van nagenoeg ieder team kan winnen. Het zal zwaar worden, hoogstwaarschijnlijk zelfs loodzwaar, maar kansloos? Nee. Mijn verwachting is dat dit nog wel eens heel interessante potjes kunnen worden. Thuis vul ik in ieder geval alvast een eentje in.

Ben benieuwd of hij mee mag doen, voor hetzelfde geld krijgt hij nog een schorsing aan z'n broek voor die bijzondere "bewegingen" na de wedstrijd.

Je moet gewoon hetzelfde doen als tegen Real Madrid. Ajax zou tegen vrijwel elke tegenstander in deze fase van de Champions League gewoon de underdog zijn. En natuurlijk moet je hopen op een stunt. Elke nuchtere Ajacied gaat er van uit dat je over 2 wedstrijden wordt uitgeschakeld door Juventus. Maar daar gingen we tegen Real Madrid ook vanuit. Dus gewoon 200% inzet tonen en je huid zo duur mogelijk verkopen, en wellicht stunt je nog een keer.

Eindstation voor Ajax. In tegenstelling tot Madrid heeft dit team een verdediging als een huis. Bovendien speelt Ajax te open en aanvallend. Het soort voetbal speelt enorm in de kaart van Juve en zeker ook Ronaldo.

Wordt een slachtpartij.

15 maart 2019 om 23:56

Geef ajax zeker kans..

16 maart 2019 om 00:33

Haha. Dat zei je waarschijnlijk ook tegen Madrid... Ajax heeft niets te verliezen en dat maakt ze zo sterk. Die verdediging van Juve kan niets beginnen tegen alle opkomende spelers. Als Ajax scherp is zoals tegen Madrid dan slopen we Juve. WZAWZDB

Portugal(met Ronaldo)-Oranje 0-3...
We kunnen Ronaldo uitschakelen, zonder hem is Juventus scorekansen met 75% gedaald en Ajax zowiezo wel, als niet thuis danwel uit!
Die Italianen dienen dan wel op doping worden gecontroleerd...

Wat een onzin om te zeggen dat je liever een Engelse ploeg loot! 3/4 Engelse ploegen verslaan Ajax met gemak.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper10
N. TagliaficoVerdediger10
E. ÁlvarezVerdediger10
D. BlindVerdediger10
S. DestVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

3848 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 0 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
Laatste voetbalnieuws

‘Hij was duurder dan Ronaldo en daardoor dacht men ook dat hij beter was’

Gareth Bale lijkt zijn laatste wedstrijd voor Real Madrid te hebben gespeeld. De aanvaller uit Wales staat volgens verschillende buitenlandse media namelijk voor een terugkeer bij Tottenham Hotspur, de club die...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 18 september
Real Madrid is van plan om Luka Jovic in de laatste fase van de transferperiode op huurbasis elders te stallen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren