Edwin van der Sar richt zich tot Cristiano Ronaldo: ‘Doe rustig aan’

Vrijdag, 15 maart 2019 om

Ajax werd vrijdag bij de loting van de kwartfinales van de Champions League gekoppeld aan Juventus. Edwin van der Sar spreekt van een prachtig affiche. De directeur van Ajax stond van 1999 tot 2001 onder contract bij de Italiaanse topclub. Bovendien stond Van der Sar in 1996 in de basis bij Ajax toen men de Champions League-finale verloor van Juventus.

“Het is de club waar jezelf hebt gespeeld, maar ook de club waar je een negatieve ervaring mee hebt van de finale in 1996. Nederlagen zijn nooit leuk, finales zeker niet en de manier waarop ook niet”, zegt de oud-doelman tegenover Veronica Inside. Van der Sar vindt het huidige Juventus meer dan alleen Cristiano Ronaldo. “Ze hebben nog meer goede spelers. Achterin staat het als een huis.”

"Ze worden al vele jaren kampioen en ze hebben ook een aantal Champions League-finales gehaald. De vorm van de dag zal ook belangrijk zijn.” Van der Sar heeft vandaag de dag nog geregeld contact met mensen van Juventus, zoals met eigenaar Andrea Agnelli. “We bellen straks weer met elkaar. Ronaldo sprak ik een paar maanden geleden nog. Wat ik nu tegen hem zou willen zeggen? Ik zou zeggen: 'Ronaldo, doe rustig aan'”, knipoogt Van der Sar.

Frenkie de Jong is blij dat Ajax Barcelona, de toekomstige werkgever van de middenvelder, ontloopt. “Die had ik eerlijk gezegd liever niet. Vanwege de kracht van die ploeg en ook wel vanwege het sentiment”, aldus de Oranje-international in gesprek met De Telegraaf. De Jong had ook graag tegen bepaalde Engelse clubs gespeeld.

“Tottenham Hotspur was leuk geweest, vanwege de vele oud-Ajacieden. En ook Manchester United had ik mooi gevonden, want dan hadden we mooi revanche kunnen nemen voor de verloren Europa League-finale van twee jaar geleden”, aldus De Jong. De heenwedstrijd staat woensdag 10 april op het programma en de return vindt een week later, op dinsdag 16 april, plaats.


Poll

Wie verwacht jij dat de volgende ronde van de Champions League gaat halen?


Gerelateerd

44 reacties (laatste reactie door hoogindeconcen)

Vd Sar mag zich wat mij betreft wel wat meer op de achtergrond houden. Laatst stond die op het veld bij Real Madrid ook al te jonassen. Je tijd als speler is nu wel voorbij, zou ik tegen hem willen zeggen.

15 maart 2019 om 14:55

Wat is er mis mee? Vind het alleen maar mooi. Net als zo'n Nedved die helemaal uit zn dak ging

15 maart 2019 om 15:00

Dat vond ik ook vreemd ogen. Ik snapte de vreugde natuurlijk volledig, maar als je met de spelers en fans feest wil vieren na een succes moet je ook zo mans zijn om bij een nederlaag samen met de spelers de fans te bedanken. Maar dan blijven ze hoog en droog in de loge zitten. Ik vind sowieso dat je zo'n feestje op het veld beter aan de spelers over kan laten

15 maart 2019 om 15:09

Maar dit gebeurt vooral bij uitwedstrijden, als je als supporter nog tijden in dat uitvak moet blijven zitten. Spelers vieren het dan ook vaak langer, simpelweg omdat de supporters daar langer (en met zijn allen in hetzelfde vak/deel) moeten blijven zitten.

15 maart 2019 om 15:06

Tja, als algemeen directeur ben je natuurlijk ook een uithangbord en wordt er van je verwacht dat je media te wordt staat.

15 maart 2019 om 15:14

Mooi juist wat edje doet, leeft eindelijk een beetje op

15 maart 2019 om 15:13

Als algemeen directeur (wat logisch is) aanwezig bij de loting. Wereldwijd bekende oud-voetballer en nu het gezicht van Ajax. Gespeeld bij Juve en teamgenoot geweest van (1 van de 2) werelds beste voetballer (s ). Logisch dat je dan in de picture komt. Als er iemand al recht van spreken heeft in dit geval...

15 maart 2019 om 15:18

Laat die man lekker blij zijn. Het is voor hen ook een buitengewoon goed resultaat

15 maart 2019 om 17:21

Laat die man lekker genieten!

En nu de focus op AZ. Als je daar punten pakt ga je goed de break in. Kom op.

Nu maar eerst hopen dat de Uefa CR7 schorst....

15 maart 2019 om 15:34

Ja voor twee wedstrijden

Ik wil Ajacieden dat soort dingen niet horen zeggen, zelfs niet voor de grap. Niks rustig aan, ze mogen hun stinkende best gaan doen en hopen dat ze niet weggespeeld worden in onze Johan Cruijff Arena.

15 maart 2019 om 14:58

Het is geen Fifa op de Playstation...

Hopen dat ze niet weggetikt worden

15 maart 2019 om 17:57

Ik speel geen fifa. De andere 14 Europese wedstrijden die we dit seizoen hebben gespeeld waren ook geen spelletjes op de Playstation. Een beetje Amsterdamse bravoure graag.

Van der Sar heeft vandaag de dag nog geregeld contact met mensen van Juventus, zoals met eigenaar Andrea Agnelli. “We bellen straks weer met elkaar.

Zal dat om De Ligt gaan denken jullie?

15 maart 2019 om 15:01

Dat zal heus wel een keer terug sprake komen, maar ik vermoed dat het meeste contact betrekking zal hebben tot de ECA waar Van der Sar in zit en Agnelli de voorzitter van is. Ik las vanochtend een artikel over hun afkeuring van de plannen van de Fifa om een zomers WK voor clubs te organiseren, wellicht dat het daar over zal gaan.

15 maart 2019 om 15:02

Nee want daarvoor moet hij met overmars bellen.

Frenkie heeft zich onder de Barca aanhang al mateloos populair gemaakt door zijn spel tegen Real Madrid. Maar stel dat Ajax nu (against all odds) Juve verslaat, dan zal een overwinning op CR7 alleen nog maar bijdragen aan die populariteit.

Barca kom je op het vroegst tegen in de finale, maar mocht Ajax het zelfs tot daar redden (en dat is wel een hele grote als aangezien je Juve en City/spurs moet verslaan), dan kan hij zichzelf weer impopulair maken door zijn toekomstige club de CL af te nemen.

Dromen mag.

15 maart 2019 om 15:05

Nou gauw naar bed dan.....oogjes toe en lekker slapen, want je staat op het punt om heerlijk een mooie droom te beleven......

15 maart 2019 om 15:15

Ja, want Ajax doet dit vooral om populair te worden bij de FC Barcelona fans?

Ik zou als ik voor Ajax zou zijn vooral trots zijn op de ploeg zelf. Spelen gewoon erg knap voetbal, gedurfd en vol passie. Hoop vurig dat ik dat binnenkort weer eens in de Kuip mag aanschouwen.

15 maart 2019 om 15:19

Natuurlijk doet Ajax het voor zichzelf, daarom eindigt mijn droom er ook mee dat Frenkie en De Ligt in een finale tegen Barca uitblinkers zijn aan de kant van een winnend Ajax.

15 maart 2019 om 15:39

In mijn droom wordt ik wakker na winst wereldbeker😉

Echt geweldig, had op juventus gehoopt omdat ik daar een enorme zwak voor heb.
Ronaldo is echt het laatste stukje geweest voor Juve en ben er ook heilig van overtuigd dat ze de CL gaan winnen dit jaar.
Ze hebben zo'n ongelofelijk sterk team, fysiek, snel en dus Ronaldo....
Ik hoop dat ik een kaartje kan bemachtigen, het liefst in het uitvak uiteraard of anders maar voor de buis.
Nu al zin in.

15 maart 2019 om 15:46

Waarom zou je in het uitvak willen zitten als je denkt dat ze de CL gaan winnen?

15 maart 2019 om 16:40

In de Arena zou ik een kaartje willen bemachtigen voor het uitvak.

15 maart 2019 om 16:42

Vandaar. Ik was in gedachten al bij de uitwedstrijd.

Nou ik vind dit toch wel erg zwakke uitspraken zeg van de directeuren van Ajax! Net ook al Overmars die aangaf dat Ajax realistisch gezien weinig kans maakt.
Waar is de Amsterdamse bluf gebleven?
Gewoon met lef durven voetballen maar niet naief lopen aanvallen want dan loop je in het mes.

15 maart 2019 om 15:12

Dit is vooral naar buiten toe en even een paar veren in de Turijnse reet steken. Richting de spelers zelf en Ten Hag is de boodschap gewoon dat we er vol op gaan klappen en Juventus flink moet gaan zweten willen ze kans maken op de volgende ronde.

15 maart 2019 om 15:12

De Amsterdamse bluf bewaren ze voor op het veld. In de media gewoon realistisch zijn dat je in een underdogpositie zit. En dan in het stadion zonder ontzag voor de grootheden van Juventus de wedstrijd ingaan en met mooi voetbal een nieuwe stunt neerzetten.

15 maart 2019 om 15:28

Grappig als ze bluf zouden hebben zijn ze arrogant. Net zoals Juventus netjes aangeeft dat ze met respect naar de prestaties van Ajax tegen real hebben gekeken. Zo heeft Ajax gezien dat Juventus Atletico even oprolde. En dat Ronaldo echt op dreef is. Zoals vd sar zegt staat Juventus verdedigend als een huis. Gewoon een realistisch verhaal en natuurlijk knokt Ajax voor zijn kansen.

Ben van de generatie dat Ajax zag triomferen in de jaren 90 en dus ook getuige van de verloren finale tegen een stijf van de doping Juventus dat daarvoor nooit is gestraft..walgelijke club.

15 maart 2019 om 15:48

Nooit bewezen. Juve was gewoon beter. Leef in het heden. Niet blijven hangen in het verleden. Kluivert heeft ook iemand doodgereden.

15 maart 2019 om 15:57

Heeft hij daar Juventus mee benadeeld?

15 maart 2019 om 15:58

Haal Kluivert er even bij man man sukkel.

15 maart 2019 om 16:14

Sukkel? Niet zo netjes.

15 maart 2019 om 16:15

Doping blijven roepen is zielig. Zijn alle Duitsers ook nog slecht?

15 maart 2019 om 16:22

Een rechter bepaalde al in 2004 dat er tussen 1994 en 1998 doping is gebruikt bij De Oude Dame, maar kon niet constateren in welke wedstrijden dat gebeurde.

Ken je feiten voordat je wat populairs gaat roepen hier

Juventus in de jaren 90 stond stijf van de doping. Andere tijden. Hopelijk kan Ajax weer de wereld verassen en Juventus uitschakelen. Ik heb er in ieder geval zin om de wedstrijden te zien.

15 maart 2019 om 16:11

@ futures Wat een walgelijke reactie van jou. Dopingsmoes is nooit bewezen. Het is een smoes van slechte verliezers uit Amsterdam. Kom met bewijs of bid excuses aan en trek jouw woorden terug

15 maart 2019 om 16:21

Niks walgelijks aan, gewoon de waarheid... als je de waarheid niet aankan wil het niet zeggen dat er geen uitspraak van de rechter is geweest.

Even sorry zeggen nu jij of voor altijd je mond houden

Een rechter bepaalde al in 2004 dat er tussen 1994 en 1998 doping is gebruikt bij De Oude Dame, maar kon niet constateren in welke wedstrijden dat gebeurde.

15 maart 2019 om 16:44

Pagliuca, is het bewijs van AjaxWestham voldoende voor jou om jouw excuses aan te bieden?

15 maart 2019 om 16:57

Het blijft een slecht excuus, als we uit moeten gaan van jouw berichtgeving is het niet te constateren in welke wedstrijden dit plaatsvond. Maar natuurlijk was het bij die wedstrijd wél duidelijk het geval. Laat t los, nieuwe ronde nieuwe kansen

16 maart 2019 om 08:19

Walgelijk dat je het ontkent. Er is gewoon bewezen dat er doping is gebruikt, alleen de wedstrijden zijn niet bekent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

98 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 23 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0
2015/2016 Willem II 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Marin ‘ander type’ dan De Jong: ‘Hij loopt veel minder met de bal’

Ajax gaat zich versterken met Razvan Marin, zo meldde De Telegraaf maandagavond. De middenvelder komt komende zomer voor een bedrag van twaalf miljoen euro over van Standard Luik en tekent voor...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Atlético Madrid wil twintig miljoen euro betalen aan Sporting Portugal als compensatie van de omstreden transfer van Gelson Martins. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren