Ten Hag ruikt kansen tegen Juventus: ‘Dat plan moeten wij gaan trekken’

Vrijdag, 15 maart 2019 om

Ajax werd vrijdag bij de loting voor de kwartfinales van de Champions Leauge geloot aan Juventus. Erik ten Hag ziet de dubbele confrontatie met de Italiaanse landskampioen als een enorme uitdaging. “Een fantastisch affiche, een geweldige wedstrijd voor ons”, zegt de trainer van de Amsterdammers in een eerste reactie via de officiële kanalen van Ajax.

Ten Hag ziet kansen tegen de Italianen, maar erkent dat Juventus favoriet is. “Als wij er onbevangen, maar wel realistisch tegenaan gaan, liggen er zeker kansen.” De coach bestempelt Juventus als een ervaren ploeg die op verschillende manieren kan spelen. “Dat maakt de uitdaging des te groter en daar liggen ook de kansen.”

De oefenmeester vindt Juventus meer dan alleen Cristiano Ronaldo en noemt spelers als Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci en Mario Mandzukic. “Maar Ronaldo is gehaald om ze van de frustratie van het maar niet winnen van de Champions League af te kunnen helpen. De Champions League is hun doel dit jaar. Aan ons om dat te dwarsbomen.”

De 3-0 overwinning van Juventus op Atlético Madrid maakte indruk op Ten Hag. De Italiaanse topclub verloor in februari met 2-0 van los Colchoneros, maar in eigen huis wist Juventus de ommekeer te realiseren via Ronaldo, die een hattrick produceerde. Ten Hag hoopt dat zijn ploeg aan voetballen toekomt tegen Juventus.

“Dat plan moeten wij gaan trekken. We moeten het realistisch tegemoet treden en de Europese wetten aannemen. In het afgelopen jaar hebben we stappen voorwaarts gezet. Dit wordt de grootste uitdaging. Twee traditierijke clubs, twee geweldige shirts, de onderlinge historie en twee clubs die vele titels hebben gewonnen. Dat zindert, maakt nieuwsgierig en we kijken er enorm naar uit.”


Poll

Wie verwacht jij dat de volgende ronde van de Champions League gaat halen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

106 reacties (laatste reactie door hoogindeconcen)

Juve is zeer afwachtend. Beste wat Ajax kon loten...kan Ajax gaan tikken en vaker schieten op afstand... Ik zie wel kansen voor Ajax...

15 maart 2019 om 14:26

Ja en er vies hard uitgecounterd worden...

15 maart 2019 om 14:30

Of andersom.. Juist Juventus is op snelheid erg kwetsbaar achterin. Daarom spelen ze ook zo dichtbij het eigen doel.

15 maart 2019 om 14:43

Inderdaad, zeker de backs. Neres en Ziyech gaan echt wel gevaarlijk worden daar.

15 maart 2019 om 14:44

Fc Chiellini en Bonucci zijn niet s’werelds snelsten nee, maar je vergeet Cancelo en Sandro. Die zijn Ook nog steeds onderdeel van de achterlinie. Bovendien speelt Juve normaliter vrij hoog met Bonucci, we spelen helemaal niet dichtbij het doel.

15 maart 2019 om 14:45

Hoog Wat zeker de backs? Meen je dit? Cancelo is misschien wel de snelste back van de planeet man, en Sandro is ook gewoon razendsnel, Spinazzola idem. Echt waar halen jullie al deze nonsens eigenlijk?

15 maart 2019 om 15:56

Alexdelpiero, ben het met je eens. Er wordt hier door mensen gedacht dat Ajax die verdediging wel even uiteen gaat trekken. Wel denk ik dat er kansen in de diepte liggen. Omdat Tadic vaker op 10 staat, lokt hij altijd wel een CV mee. Ik ga ervan uit dat dat Bonucci is, omdat Chiellini vaker gewoon een laatste man is. Dan zal Van de Beek dus eroverheen gaan, Neres en Ziyech willen gebruik maken van de aanvallend opgestelde backs, dus als Ajax snel is in de omschakeling heb je kans om een 3-tegen-2-situatie te scheppen. Maar ja, Chiellini is op zijn redelijk oude dag nog steeds een machine, en een echte pure verdediger. Denk wel dat je met opkomende backs als Tagliafico en Mazraoui (in de return) extra gevaar kan stichten.

Zeker als Ajax de eerste wedstrijd wint, waar ik de kans ongeveer 30% op schat. Dan moet Juve toch weer komen.ajax moet dat counteren door niet zo afwachtend te spelen als Atletico, en dan zullen er in die wedstrijd ook echt wel kansen liggen voor Ajax.

Hoop als'jes natuurlijk, maar wat verwacht je. Van de 10 keer dat dit affiche verschijnt, zal Juve 8 keer doorgaan. Maar op een goede dag zie ik Ajax echt wel vriend en vijand verassen.

15 maart 2019 om 16:02

Alexdelpiero10 dat komt omdat ze denigrerend zijn over Juventus. Kijken nooit naar onze club maar wel oordelen. Zeggen ook altijd dat Barça, real en psg of city favoriet zijn Maar vergeten de prestaties van Juventus afgelopen jaren in de champions league.

15 maart 2019 om 16:22

Niemand vergeet die prestaties hoor. Volgens mij beseffen we allemaal heel goed dat de kans dat Ajax doorgaat vrij miniem is. Maar met de manier waarop ze verdedigen, zeer aanvallende backs en een statisch maar zeer ervaren centrum, liggen er wel degelijk kansen voor Ajax.

Jammer voor Ajax dat de backs van Juve wel echt wereldtop zijn, waar Mazraoui (en zijn vervanger) gewoon tekort komt in verdedigend opzicht.

15 maart 2019 om 14:27

Juve kan ook zeer aanvallend spelen. Zie tegen atletico thuis. Ik denk eerlijk gezegd dat Ajax meer kans maakt als we eerst in Turijn spelen en de tweede leg in Adam.

15 maart 2019 om 14:30

Nou, Atletico speelde daar veel te afwachtend. Ik denk als je thuis een resultaat haalt en dat je ruimte krijgt uit, Ajax daar veel beter van kan profiteren. Geweldige pot. Kan echt niet wachten.

15 maart 2019 om 17:38

Thuis een resultaat haalt?? Onder normale omstandigheden zou ik het met je eens zijn maar Mazraoui is geschorst dus kan Ronaldo zich weer uitleven tegen Veltman. Dat wordt een ramp.

15 maart 2019 om 14:32

Hoe vaak scoort Ajax nou van afstand. Als Ziyech het probeert van buiten de 16 gaat het 9 vd 10 keer ver over of naast.

15 maart 2019 om 14:35

Schöne kan dat weer wel.

15 maart 2019 om 14:36

was tegen real niet 50% van de goals buiten de 16?

15 maart 2019 om 14:45

Schone kan het wel maar doet het amper. ik zie een vrije trap als iets anders dan vanuit spel van afstand de goal onder vuur nemen.

15 maart 2019 om 14:45

Nee alleen de vrije trap van Schöne, Tadic was er net binnen.
Denk dat Barqa wel een punt heeft, Juve heeft ook geen wereldkeeper. Bayern, Benfica en Real hadden allemaal betere keepers.

15 maart 2019 om 14:45

nope alleen die vrije trap, dat volgens Schone in eerste instantie als voorzet was bedoeld.

15 maart 2019 om 14:48

Hoog Sczezsny is sinds Roma gewoon bij de beste 15 keepers van de wereld, en Neuer van Bayern is echt nog alleen de naam, deed daar weer een ferme kemel tegen LFC. Trouwens, Courtois is ook matig bezig bij Real.

15 maart 2019 om 15:54

Dan moet het komen van de afstandschoten van schöne en Tadic

15 maart 2019 om 14:33

Lekker tikken op eigen helft inderdaad. Juventus zal de linies kort op elkaar houden en weinig ruimte weg geven om vervolgens razendsnel te counteren met Dybala en Cristiano. We hebben deze week tegen PEC al gezien hoeveel moeite Ajax heeft om door een gesloten defensie te spelen. Ajax zal alleen kansen krijgen als Juventus met een hoge defensie wil gaan spelen en druk probeert te zetten op de defensie van Ajax maar dat zie ik niet gebeuren.

15 maart 2019 om 14:47

Matthijs de Ligt gaat Ronaldo echt opvreten. Wedstrijd tegen PEC is niet te vergelijken man, Ajax had daar een mindere dag na de fantastische wedstrijd tegen Real meteen twee competitie wedstrijden tegen Fortuna en Pec, dan kan je niet verwachten dat de spelers hetzelfde niveau brengen. Tegen Juve is iedereen weer op z'n top, die spelers leven daarvoor.

15 maart 2019 om 14:56

Tuurlijk zijn die wedstrijden niet met elkaar te vergelijken en spelers zijn niet super gemotiveerd tegen PEC maar toch heb ik die wedstrijd een spelbeeld gezien waarbij PEC defensief goed stond en Ajax maar heel weinig kansen kon creeeren. In de counter was PEC ook een aantal keer zeer gevaarlijk; dat spelbeeld zal tegen Juventus niet anders zijn vrees ik.
De enige kans die ik zie voor Ajax is als ze dynamisch gaan spelen. Juventus heeft toch een oude defensieve linie die niet al te snel meer maar vooral goed is in het uitschakelen in 1 op 1 duels. Als je dan Tadic weer in de spits zet en deze laat uitzakken richting het middenveld, een zwervende Ziyech, een diepgaande van de Beek en een dribbelende Neres dan zullen ze daar wel wat moeite mee hebben. Tegen Real was het voordeel dat er ruimte lag op het middenveld waardoor Ajax de kans kreeg deze dynamiek te gebruiken. Juventus gaat dat slimmer aanpakken vrees ik.

15 maart 2019 om 15:27

Afc Cancelo is allicht de snelste back van de planeet, Sandro is erg snel, Chiellini is nog steeds vrij snel, in ieder geval snel genoeg voor een Tadic en Dolberg.

15 maart 2019 om 15:34

De backs zijn zeker snel, maar centraal zijn ze dat niet. Onderschat trouwens de snelheid van Dolberg niet. In de Eredivisie heeft hij weinig kansen om z'n snelheid te laten zien omdat Ajax vaak op de helft van de tegenstander speelt maar hij is altijd één van de snelsten van de selectie geweest.

15 maart 2019 om 16:13

Afcavosje, maar iedereen zei ook al dat we er tegen Real ook uitgecounterd zouden worden. Gebeurde ook niet echt. En dat Real zo geslepen en ervaren was en dat ze er als het moest zouden staan,

Naderhand kwam iedereen met: ''ja, maar de verdediging hield wel open huis''. Of zoals je nu zegt: ''tegen Real lag er ruimte op het middenveld''.
Maar zal dat niet (deels) Ajax' verdienste zijn?

Waarom zou het nu tegen Juventus niet ook weer tegen de verwachtingen in gaan? Omdat Juventus nã³g defensiever ingesteld zou zijn (wat volgens mij überhaupt wel meevalt)? Mocht Ajax winnen krijg je naderhand weer: ''ja, Juventus gaf wel ruimte weg op het middenveld, Manchester City zal het slimmer aanpakken'' enzovoorts.

Al 4 wedstrijden op rij wordt gezegd dat Ajax nu wel onderuit zal gaan omdat de tegenstander ze niet ligt en sterk zijn in de omschakeling. Maar het gebeurt telkens niet.

15 maart 2019 om 16:21

@timmothy, laten we maar hopen dat ik het pessimistisch inzie. Ik heb er wel vertrouwen in dat Erik met een uitgekookt tactisch plan komt want in Europa heeft hij nog geen enkele keer een tactische blunder gemaakt. In Nederland toch wel een zeer onderschatte trainer die veel meer lof verdient dan hij krijgt.

15 maart 2019 om 15:42

Echt vermoeiend hoe mensen die Juve overduidelijk niet volgen, toch elke keer weer hetzelfde riedeltje afsteken, "het is een Italiaanse ploeg dus dan spelen ze behoudend". Kijk in het vervolg eens wat wedstrijden van een ploeg voordat je je mening ventileert....Juve kan een tegenstander als geen ander bij de strot grijpen, spelen vaak alles behalve afwachtend.

15 maart 2019 om 16:18

Het slechtste wat Ajax kon loten uiteraard. Ajax is zeer kwetsbaar op de counter. Ben bang dat ze de doelpunten om de oren krijgen terwijl obv veldspel lijkt alsof ze een kans hebben.

15 maart 2019 om 17:39

Ben het met je eens en tot overmaat van ramp is Mazraoui geschorst dus dat wordt lachen met Velman

15 maart 2019 om 22:36

Liever Veltman tegen Ronaldo dan Mazraoui. Die laatste is leuk met naar voren lopen, maar kan echt niet verdedigen.

16 maart 2019 om 13:38

Ik zie ook zeker kansen. Tegen voetballende ploegen heeff Juventus het erg lastig. Dat zag je ook tegen Atleti in de eerste wedstrijd. In de tweede wedstrijd gingen ze verdedigen en toen zag je Juventus sterker worden. Benieuwd of Ajax erdoor heen komt, met Bonucci en Chielini heeft Juventus een sterk duo. Kansen zullen er zeker komen. Mate van effectiviteit zal doorslaggevend worden denk ik.

Lekker Erik. Wij hebben kans tegen elke club! Met bluf en branie is er van alles mogelijk, dat zagen we maar weer tegen Real Madrid.

15 maart 2019 om 17:41

Dream on kerel. Dit is de slechst mogelijke loting. Mazraoui is geschorst. Wie mag Ronaldo stoppen? Velman? Die kon het tegen Schalke en Lyon al niet bolwerken. Laat staan na een lange blessure en tegen Ronaldo

15 maart 2019 om 18:11

Ajax heeft niet gebluft tegen real. Waren gewoon beter en dat wisten zij en real daarom was real zo onzeker.

16 maart 2019 om 13:40

Ajax heeft niets te verliezen dus ik zie ze echt wel kans maken. Ze gaan zeker goede kansen krijgen, ik zei het al eerder: mate van effectiviteit zal doorslaggevend zijn. Ajax heeft genoeg ervaring opgedaan om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Die actie van Frenkie op het einde bijvoorbeeld kan echt niet. Juventus heb ik ook niet hoog zitten, winnen vaak moeizaam behalve die wedstrijd tegen Atleti. Toen zat echt alles mee en de spanjaarden hadden een totale offday

Ik ga bij voorbaat niet zeggen dat Ajax kansloos is, maar Juve heeft wel de betere kansen voor de volgende ronde. Bij Ajax moeten enkele spelers de perfecte wedstrijd spelen om resultaat te halen, en Ten Hag zal het compacte en stugge Juve tactisch uit elkaar moeten trekken. Net als bij Real Madrid zeg ik dat alles vanaf de groepsfase mooi is meegenomen, want deze CL-campagne is al mooier dan velen hebben kunnen denken.

16 maart 2019 om 13:43

Juventus is favoriet, maar Ajax maakt echt wel kans. Ze hebben voldoende ervaring opgedaan tegen Bayern, Benfica en Real. Ze zullen die beginnersfouten niet snel meer maken. Net als Psv tegen Barca toen. Ik volg Juventus al een tijdje, maar echt grootste wedstrijden zitten er niet tussen hoor. Schakel Ronaldo uit en het is in 1 klap minder. Ook Ronaldo heeft heel het seizoen niet zoals vorig week gespeeld. Kijk spelen ze wekelijks net als tegem Atleti, dan zie ik weinkg kansen voor Ajax, maar Juventus is niet zo goed als iedereen denkt.

Met de variant van Tadic in de spits kun je het denk ik Bonucci en Chiellini best lastig maken als hij zich laat uitzakken en z'n fysiek kan gebruiken om als aanspeelpunt te dienen zoals tegen Real, dat werkte erg goed. Voor de rest is het proberen de slag op het middenveld te winnen en hopen dat De Ligt / Veltman / Mazraoui (in Turijn dan) Ronaldo geen cm ruimte gaan geven, dan maken we absoluut een goede kans.

Realistisch gezien is Juventus natuurlijk dé favoriet en bekeren zij door, maar ik ben al dik tevreden met een geweldig CL seizoen. Hopelijk kunnen we het afsluiten met de titel en de beker

15 maart 2019 om 14:30

@eziomessi

Alleen durven Chiellini en Bonucci wel door te dekken ipv Varane en Nacho....

15 maart 2019 om 14:32

Nee, dat durven ze juist niet. Dan worden ze namelijk te vaak op snelheid geklopt.

15 maart 2019 om 14:33

Heb je afgelopen dinsdag niet gezien? De achterste 3 cv’s van Juve deden niet anders dan instappen voor Morata / Griezmann / Correa..

15 maart 2019 om 14:35

chiellini is best een snelle verdediger. Tegen Atletico kwam hij ook steeds op. En op welke snelheid worden ze geklopt tegen Ajax dan? Tadic en Ziyech zijn nou niet de snelste en met Neres kan een back meelopen.

15 maart 2019 om 14:37

@fcexclusief

Als ze met drie achterin spelen zoals ze dinsdag deden, kunnen ze zovaak uitstappen als ze maar zelf willen, hou je nog altijd 2 man centraal en 2 op de flank.

15 maart 2019 om 14:48

Ziyech is best rap hoor, zeker met de bal is hij relatief snel. Neres is pijlsnel met en zonder bal. Donny v/d Beek kan er ook overheen en heeft slimme loopacties.

15 maart 2019 om 14:50

Cancelo is raketsnel, die loopt Neres er 10 van de 10 keer uit, ik heb echt het gevoel dat jij van Juve nog niks gezien hebt, want jij en Exclusief slaan de ene na de andere plank mis. Chiellini die niet durft doordekken whaha😂👋

15 maart 2019 om 15:08

Zijn inderdaad langzaam. Ik vraag me echter af of je überhaupt een wedstrijd gezien hebt van juve. Want verdedigend durven ze zeker wel door te dekken.

15 maart 2019 om 15:25

Om chiellini en bonucci voorbij te gaan moet je naar mijn mening 3x zo veel presenteren als aanvaller als tegen de verdediging van real. En over snelheid gesproken is chiellini zeker niet langzaam ( velen denken van wel). En vergeet niet dat we een razend snelle cancelo hebben en alex die ook heel snel is. En in de goal zie ik onze pool geen fouten maken, tot nu toe is hij constant. Hopelijk komt er geen verassing.

15 maart 2019 om 14:36

mazraoui is eerst geschorst maar hij is niet in staat om Ronaldo geen cm te geven. Het lukte hem ook niet tegen Larsson en Vicinius en Bale. Mazraoui staat er niet in omdat hij verdedigend zo sterk is.

15 maart 2019 om 14:49

Veltman gaat rechtsback spelen. Vind hem steeds heel sterk invallen, scherp en hard in de duels, geeft geen meter ruimte weg.

15 maart 2019 om 15:01

Ik vind Veltman een beetje de nieuwe Viergever worden. Eigenlijk niet goed genoeg voor Ajax maar door een geweldige instelling haalt hij wel het maximale uit zichzelf. Laten we hopen dat Veltman net zo'n prachtig doelpunt zal maken als Viergever ooit maakte tegen Schalke.

15 maart 2019 om 17:44

Hoogindeconcen.. je maakt toch een grapje zeker?

Velman was voor zijn blessure al niet opgewassen tegen europees subtopnivo. Zie zijn optredens tegen Lyon en Schalke. Hij is tevens niet de snelste. Onverantwoord om die tegen Ronaldo te laten spelen. Dan heb je er binnen het half uur 2 tegen of een rode kaart.

Voor de loting dacht ik aan twee teams die ze echt per se niet moesten loten: City en Juventus. Daar kun je barcelona nog bijrekenen. Maarja een mooie uitdaging ligt er wel en eerlijk is eerlijk: toen ze real madrid lootten dacht ik ook dat ze vrij kansloos waren. Maar goed juventus is wel een andere niveautje dan het real van dit seizoen. En anders een leuk schoolreisje voor Kasper, Donny en co.

Ik merk dat Mazroui het heel vaak lastig heeft gehad in de CL, (neemt niet weg dat hij het degelijk heeft gedaan) maar dat kan echt nog wel is een breekpunt worden. De kwaliteit in combinatie met geslepenheid van Juventus. Echter, laten we ook dankbaar zijn dat we deze tegenstander(s) loten, daarvoor spelen we CL. Al met al denk ik dat Ajax het net niet gaat redden. MAAR LETS GO.

15 maart 2019 om 14:24

hij is in ieder geval voor de eerste wedstrijd al geschorst

15 maart 2019 om 14:27

Gelukkig speelt Veltman, geen zorgen dus 😉

15 maart 2019 om 17:45

Nou... wat zou een Tete nu goed te gebruiken zijn zeg

15 maart 2019 om 21:53

Diezelfde Tete die nu de bank warm houdt ? Diezelfde Tete die zo goed was bij Ajax dat hij Veltman (zo heet hij, met een T) niet uit de basis kon spelen ?

Eenieder hier vergist zich in Joel; hij brengt net dat gif in de wedstrijd om Ronaldo wat te frustreren. Neemt niet weg dat Ronaldo van een dusdanige klasse is dat eender welke back die tegen hem speelt de avond van zijn leven moet hebben, en een flinke dosis geluk

Hopelijk laat Schone, Ronaldo even zien hoe je een vrije trap erin schiet

15 maart 2019 om 14:32

Bij Juve loopt er ook ene Miralem Pjanic...

15 maart 2019 om 15:26

[email protected] Alleen die mag ze helaas niet nemen

15 maart 2019 om 16:41

@juveitalia, schoot er vorige week nog een in

15 maart 2019 om 18:35

En dat was zijn tweede vrije trap van de meer dan 20 die juventus heeft gekregen. Vandaar dat ik zeg dat hij ze niet mag nemen.

15 maart 2019 om 14:37

real Apoel Nicosia. Ronaldo scoort ook een vrije trap uit die hoek, maar dan wel bedoeld.

15 maart 2019 om 14:42

Insinueer je dat die bal van Schone niet zo bedoeld was?

15 maart 2019 om 14:47

dat heeft Schone toch zelf gezegd? Dat het niet bedoeld was als schot op goal maar hem hard wilde voorgeven.

net gegoogled en inderdaad heeft schone gezegd dat het niet bedoeld was om te scoren maar dat iemand er tegenaan zou lopen. Tegen nicosia schoot Ronaldo om te scoren.

15 maart 2019 om 15:41

Volgens mij heeft Schöne gezegd dat het niet bewust was, maar hij hem zo nam, dat hij binnen zou vallen als er niemand tegen aan zou lopen. Hij zag namelijk wel dat Courtois heel erg in de korte hoek stond. Niet de bedoeling te scoren, maar als hij het zo stelt, is het toch ook niet helemaal onbewust? https://www.google.nl/amp/s/m.voetbalzone.nl/amp/doc.asp%3fuid=347658

15 maart 2019 om 15:51

Schöne zei juist dat hij de bal op het doel zou schieten. Alleen in Denemarken is er geschreven dat hij gezegd zou hebben dat hij voor een voorzet ging. Na de wedstrijd zei Ziyech dat toen hij aan Schöne vroeg wat hij ging doen, die antwoordde met "ik ga voor het doel".

Tja de halve finale tegen City wordt ook geen makkie ,pfff wat een loting .

15 maart 2019 om 14:26

zie het positief in! Voor de finale hoef je niet zenuwachtig te zijn en kun je rustig met een biertje in de hand kijken hoe we die wedstrijd makkelijk winnen. Ook wel goed voor t hart

15 maart 2019 om 14:33

City kan ook zomaar een uitglijder maken, kijk naar Liverpool vorig jaar.

Ajax speelt zeker niet zo compact als Atletico. Ze hebben ook niet de spelers daarvoor. Tevens is Juve wel meer dan alleen Ronaldo: Bernardeschi, Mandzuki, Pjanic, Dybala en Douglas Costa (mits fit) zijn er ook nog.

Pas gewoon op voor Mandzukic. De beste man is irritant als de pest en staat er altijd op de belangrijke momenten, net zoals Ronaldo en die twee voelen elkaar uitstekend aan. Afgelopen dinsdag was Mandzukic toevallig wel een drama, maar hij had toen last van een blessure. Een Mandzukic in vorm is echt een gevaar voorin.

15 maart 2019 om 14:51

Mandzukic is een echte teamspeler en harde werker, maar echt geen topspits, heeft nooit echt veel gescoord bij Juve.bernardeschi en Douglas zijn aardig, maar Ziyech, Neres en Tadic ook hoor, die hebben dit jaar meer rendement in de CL gehad dan die Juve-spelers.
Ronaldo is een ander verhaal.

15 maart 2019 om 15:02

Hij stond er tegen Valencia dit jaar, vorig jaar 2x uit bij Madrid en in de finale de jaar daarvoor. Dat zijn enkel de Europese wedstrijden. Hij is geen Higuain die er gemiddeld 20 maakt per seizoen, maar hij staat er wel als het moet. Ook is hij een plaag voor de defensie en werkt enorm hard. Dat heb je ook nodig van een spits.

15 maart 2019 om 15:31

Mandzukic is in de lucht top 3 spitsen die er zijn. Tegen Atletico was hij dan een keertje niet goed, maar als de bal in de lucht is, is kans heel groot dat hij het duel wint. En hij creëert veel problemen bij hoekschoppen, waardoor teamgenoten als ronaldo en de twee cv's de kans krijgen. En dan heb je ooknog ronaldo die torenhoog kan springen en heel goed kan koppen. Als juventus veel gaat voorzetten, gaan ze echt scoren.

15 maart 2019 om 17:56

De Ligt is beter in de lucht dan Mandzukic. Het is een aardige spits, maar geen top. Hoeveel goals heeft hij gemaakt in de CL dit jaar? Tadic heeft veel meer laten zien.

15 maart 2019 om 17:59

Hij is ook geen Lewandowski, en die had de Ligt al in z'n zak. Ik maak me echt geen zorgen om een Mario Mandzukic.

15 maart 2019 om 18:38

Ik zou mario niet onderschatten. Elke spits heeft zijn eigen kwaliteiten en mario is in de lucht beter dan Lewa. Maar goed we zien wel wat er gebeurt

17 maart 2019 om 12:42

Niemand onderschat hem, maar het slaat nergens op Mandzukic er nu uit te lichten en te doen alsof hij een bijzondere speler is in deze fase van de CL. De meeste teams die nu meedoen hebben gewoon betere spitsen lopen.
Je kan benadrukken dat Juve een paar goede verdedigers heeft lopen (hoewel de backs helemaal niet zo sterk zijn verdedigend en ze ook al 6 goals tegen hebben gekregen in 8 CL-wedstrijden, inclusief 3 nederlagen) en Ronaldo heeft, maar om nu te gaan waarschuwen voor Mandzukic...
Vestig dan liever de aandacht op Dusan Tadic, niet alleen topscorer van de CL momenteel, maar ook nog eens top aangever.

Het is even afwachten, maar ik hoop vooral dat er een scheids aangesteld gaat worden die zich niks aantrekt van het zwart-witte theater. Vooral die twee centralen, Chiellini en Bonucci, kunnen er wat van. Die gaan sowieso tegen alles protesteren, 20 keer de scheids om de nek vliegen en doen alsof ze overreden worden door een kudde olifanten als er een beetje geduwd en getrokken wordt. Maar goed... Ajax heeft al laten zien dat ze zich daar prima tegen kunnen wapenen en nu eens een scheids die daar snel klaar mee is door geel te geven bijvoorbeeld.

15 maart 2019 om 14:32

Hopen ook dat die scheids optreed tegen spelers als De Jong die ook lekker in het theater thuishoren.

15 maart 2019 om 14:35

Zit het zo diep dat Frenkie zowel Modric als Vinicius met één beweging het bos instuurde? Als er een groep supporters niet mag klagen over ‘theater’ dan zijn het wel fans van Spaanse clubs. Die acteren doorgaans nog slechter dan bij GTST.

15 maart 2019 om 14:41

ik vind dit zo'mn zwakzinnige reactie @mick-94.

Als de Jong daadwerkelijk veel theater speelt dan mag daar prima wat van gezegd worden, ongeacht waar die persoon fan van is. Als je fan van een spaanse clubl bent, betekent het niet meteen dat je het eens bent met theatraal gedrag van je eigen spelers. Snap daarom ook niet waarom iemand die bijv Real support er niks van mag zeggen.

Daarnaast is het ook kinderachtig om meteen te doen alsof elke kritiek komt door wrok of wraak gevoelens jegens een ploeg/speler die het goed gedaan heeft tegen een bepaalde ploeg waar de reagerende persoon fan van is.

Het is ook logisch dat ze slechter acteren dan bij Gtst want het zijn voetballers en geen betaalde acteurs. Doorgaans zijn Gtst acteurs ook slechter in voetbal dan spelers bij spaanse clubs..

15 maart 2019 om 14:43

Hahahah, heerlijk dat het nog zo diep zit bij je. Maar goed, blijven hopen jochie.

15 maart 2019 om 15:04

@Glory United Jij verdient ook een prijs met je laatste alinea; hoe je daar diep serieus mijn comment ontleedt. Hulde!

15 maart 2019 om 16:59

Nee hoor het zit niet diep. Frenkie had zo ook zijn momentjes, daar had ik het over dus die mogen ze ook aanpakken.

15 maart 2019 om 14:46

Wat deed Bonucci dan precies? Chiellini snap ik nog wel.

15 maart 2019 om 14:51

Ik zie 'm regelmatig wat aanstellerig gedrag vertonen, vooral als het spannend wordt hoor. In wedstrijden als tegen Atletico en Napoli.

Ik was voor de loting zeer sceptisch over Juventus, maar begin er een steeds positiever gevoel bij te krijgen. Achterin is Juventus heel sterk en voorin heeft het Ronaldo. Ik verwacht echter dat er met name thuis kansen gaan komen voor Ajax, bovendien heeft het niks te verliezen.

Chiellini en Bonucci schakelen liever een spits uit dan dat ze tegen een zwervende Tadic moeten spelen, met de diepgaande Neres en Van de Beek. Op het middenveld vind ik Juve niet heel erg sterk, wordt met name belangrijk dat VD Beek continu druk gaat zetten op Pjanic. Dat is de absolute spelmaker. Voorin zijn ze met name gevaarlijk met voorzetten, dus Ajax moet zorgen dat het ver van de goal gaat spelen. In ieder geval vol vertrouwen erin gaan en dan zien we het wel.

Thuis de nul nul houden en uit verassen Ajax is uit tegen top clubs erg goed hebben ze in Madrid en München laten zien.

15 maart 2019 om 15:32

Hou toch op man! Je noemt nu wedstrijden op waarin de tegenstander op papier inderdaad veel beter is maar jij weet net zo goed, of je hebt geen verstand van voetbal, dat wanneer Ajax de wedstrijden tegen Bayern en Real speelde dat die twee totaal uit vorm waren/zijn. Je krijgt nu wel even met een andere tegenstander te maken dat weet je zelf ook wel. Je moet wel realistisch blijven...

15 maart 2019 om 15:41

Dromen mag niet hier? Ik zie wel kansen op het midden veld want het middenveld van Ajax is beter. Can en matuidi zijn geen toppers. Pjanic is daarentegen wel een hele grote. Realistisch gezien dolt Ronaldo met mazraoui en is Ajax daardoor kansloos.

lastigggg. mijn 2 clubs. misschien beter als juve doorgaat dir maakt meer kans tegen city. als tottenham doorgaat zou het ook niet erg zijn als ajax doorgaat.

Volledig mee eens. Iedereen is opeens in shock omdat Juve is geloot. Man Ajax kan ze echt wel hebben. Ajax speelt zo aanvallend en gedurfd dat Juve daar echt wel moeite mee gaat hebben. Op een goede dag kan je dus zomaar verassen. Ajax moet de rug rechten, vol op de aanval spelen en geen ontzag hebben. Ik schat de kansen op 60% voor Juve en 40% voor Ajax. Ik durf verder met zekerheid beweren dat Juve onder de indruk van de spelers raken. Ik zie volgend seizoen dus zeker iemand van Ajax bij Juve voetballen.

15 maart 2019 om 14:56

Dat vind ik vrij optimistisch qua kansen, maar ik ben met je eens dat Ajax gewoon zonder ontzag voor de grote namen volop moet gaan voetballen. Dan geef ik ons ook zeker een kans. 40% vind ik wat hoog, maar ik hoop natuurlijk ook gewoon op een goed resultaat.

Tja het had beter gekund, maar het had denk ik ook slechter gekund, met Liverpool, Barca en City. Als we het niveau halen wat we hadden tegen Madrid en Bayern, dan kegel je ze er gewoon uit. Ronaldo is natuurlijk een probleem, je weet bijna zeker dat hij gaat scoren. Maar het middenveld van Juve is niet van wereldniveau, Pjanic is de enige die echt goed is aan de bal, Matuidi en Can zijn waterdragers, en Mandzukic is ook geen wereldspits. De backs zijn verdedigend niet fantastisch, dus voor Ziyech en Neres zie ik ook kansen aan de zijkant. En als Tadic weer zo'n niveau kan halen, dan gaan ook Chiellini en Bonucci het moeilijk krijgen tegen hem. Kortom, niet de makkelijkste loting, maar als we onze top halen dan kunnen we ze gewoon uitschakelen.

15 maart 2019 om 15:46

Matuidi is een wereldkampioen en heeft 7 longen. Heb je Can gezien tegen Atletico, die kan een hoog niveau halen. En Mandzukic is wel een wereldspits, speelde nog de wk finale en scoort altijd belangrijke doelpunten. We zullen wel zien, ik vind dat je Juve rijkelijk onderschat...

Ergens denk ik dat het helemaal niet zo ongunstig is dat Mazraoui geschorst is voor de eerste wedstrijd. Maz doet het dit seizoen boven mijn verwachting goed en ik ben heel blij met hem. Maar Veltman is verdedigend sterker en heeft meer "gif" dat ook wel nodig zal zijn tegen Ronaldo. De invalbeurten tegen Real en PEC heeft hij weer zijn oude niveau laten zien. Het is alleen te hopen dat hij dat ook een hele wedstrijd kan volhouden, dus ik zou hem zeker ritme laten opdoen de komende weken als ik Ten Hag was. Want iedereen zal zijn absolute topniveau moeten halen om een kans te maken en Veltman zal met Ronaldo als directe tegenstander nog de zwaarste kluif krijgen van allemaal.

Ik gok op 1-0 ( in NL) en 2-0 ( in Italië) voor juve. Maar juve moet ajax totaal niet onderschatten en dat zal meneer allegri niet doen als hij ze deze cl heeft gevolgd, want iedereen praat over hun prestatie tegen real, maar in de groepsfase waren ze ook heel sterk tegen bayern en de andere ploegen.

Gezien het verleden heeft Ajax nog wel een appeltje te schillen met Juventus en met Ronaldo.
Time for revenge!!!

Ik vraag me af in welke mate de noodzaak om de Champions League te winnen als een strop om de nek van Juve gaat werken. Het is een lastige loting voor Ajax, maar als je de wedstrijden tegen Real neemt, dan zijn er zeker kansen. Ik ga ervanuit dat Ajax thuis toe moet slaan ditmaal. En uit proberen de linies kort op elkaar te houden en op de counter te spelen.

15 maart 2019 om 23:16

Real Madrid is met afstand een stuk slechter momenteel als Juventus, dus niet vergelijkbaar.

Niks in onmogelijk. Italiaanse en engelse teams liggen NL's clubs wel. Maar in theorie kansloos. 2 goede avonden Ajax en iets minder van Juventus kan voor wonderen zorgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

3822 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 6 3 0 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘Van Dijk is natuurlijk een veel betere verdediger dan Koeman was’

Wim Kieft vindt Virgil van Dijk een betere verdediger dan Ronald Koeman ooit is geweest. De huidig bondscoach van het Nederlands elftal was in zijn tijd als speler volgens Kieft en...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 17 oktober
Manchester United wil in het komende jaar zes nieuwe spelers binnenhalen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren