Juventus vreest niet voor schorsing Cristiano Ronaldo tegen Ajax

Vrijdag, 15 maart 2019 om

Directeur Pavel Nedved van Juventus is niet bang dat Cristiano Ronaldo de eerste wedstrijd tegen Ajax moet missen in de kwartfinale van de Champions League. De aanvaller van Juventus imiteerde dinsdag, tijdens de wedstrijd tegen Atlético Madrid, het 'cojones-gebaar' dat Diego Simeone had gemaakt in de heenwedstrijd in Spanje. Als Ronaldo geschorst wordt, moet hij de eerste wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA in ieder geval laten schieten.

Simeone vierde de openingstreffer van José María Giménez in de eerste ontmoeting door naar zijn ‘cojones’ te wijzen, een gebaar dat hem later een boete van 20.000 euro opleverde. Ronaldo was dinsdagavond met een hattrick de grote man in de return en hij imiteerde het gebaar van Simeone na de beslissende penalty die La Vecchia Signora uiteindelijk naar de kwartfinales zond.

"Ik vrees niet voor een schorsing voor Ronaldo", vertelt directeur Nedved bij Sky Italia, in een eerste reactie op de loting. "Het was een gebaar dat op het veld werd gemaakt en op het veld zal blijven. Hij reageerde gewoon op alle hoon die hij over zich heen kreeg in Madrid en door de uitsupporters in ons eigen stadion." Over de koppeling tegen Ajax zegt Nedved dat hij 'niet gelukkig en niet ongelukkig' is.

"Het worden twee prachtige wedstrijden. Ik heb genoten van Ajax tegen Real Madrid, dus we moeten op onze hoede zijn", benadrukt de Tsjech, die ook ingaat op de situatie van trainer Massimiliano Allegri. De beslissing of zijn tot medio 2020 doorlopende contract wordt verlengd, is 'vooruitgeschoven' naar juni. "We zijn blij met Allegri. Wat hij presteert in de Serie A, is ongekend. Onder zijn leiding staan we achttien punten los in de competitie en doen we nog mee in de Champions League. We zijn precies waar we willen zijn."


Poll

Verdient Cristiano Ronaldo een straf?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door sugoiryan)

Zou zeker niet ongunstig zijn als hij wel word geschorst. Maar voor de wedstrijd op zich, is het mooier dat ze allebei op volle kracht kunnen spelen.

15 maart 2019 om 13:16

Inderdaad, maar zou nergens op slaan, want dan had je Simeone ook maar moeten schorsen toen.
Ik verwacht bij Ronaldo ook een geldboete, meer niet.

Wel heerlijk voor Ronaldo, werd in Madrid voor alles en nog wat uitgemaakt en ze gingen zelfs zijn kreet belachelijk maken. Wie het laatst siiu'd, siiu'd het hardst.

15 maart 2019 om 13:37

tja als je je zo raar gedraagt terwijl je zo in de picture bent, weet je dat je er belachelijk om gemaakt wordt, net als dat je weet dat een bepaald slag volk je gaat adoreren. Als je blij bent met t laatste, moet je ook niet zeuren over t eerste.

Snap spelers nooit zo goed die op het publiek reageren, hij schiet er 3 in, dat is het beste antwoord dat ie kon geven.

15 maart 2019 om 13:49

Denk niet dat Ronaldo erover zeurt, hij wordt sowieso in elke stadion standaard uitgefloten.

Daarnaast ben ik het er niet mee eens. Het publiek mag maar van alles roepen en de speler moet maar zijn mond houden en sportief wraak nemen. Van mij mocht Ronaldo het nog wel meer inwrijven bij het Atletico publiek.

15 maart 2019 om 14:03

Ik heb Ronaldo over veel dingen horen zeuren maar dit is er niet een van. Sterker nog: hij geeft aan dat hij haters nodig heeft.

15 maart 2019 om 14:22

Als prefereren van Ajax europees gezien, zou ik zeggen.. Schorsing Ronaldo is compleet terecht!!!! Je moet wel consequent blijven. Hm! Aan de andere kant, het was wel in reactie naar Simeone toe.. Vind het dan toch anders. Voor Ajax hoop ik dat Ronaldo geschorst zal worden

15 maart 2019 om 17:44

Veltman.. In 80ste minuut. Doe een Boulah. And welcome back Mazraoui tegen naja Dybala maar moet lukken

Zou nergens op slaan. Simeone werd ook niet geschorst, waarom Ronaldo dan wel? Een schorsing lijkt me sowieso ook wel heel zwaar bestraft voor dit gebaar.

15 maart 2019 om 13:15

Omdat de UEFA Simeone al gestraft heeft. Bij Ronaldo was bekend dat dit niet mocht en toch doet hij het. Een slechter voorbeeld kun je niet geven toch?

15 maart 2019 om 13:18

Mooi verhaal, en misschien wordt de straf ook hoger bij Ronaldo, maar een schorsing zie ik niet gebeuren. Dan hadden ze bij de straf van Simeone een voorwaardelijke schorsing moeten geven en moeten melden dat de volgende direct geschorst wordt.

15 maart 2019 om 13:20

Dan hoort hij nog steeds een geldboete te krijgen en geen schorsing. Anders meet men met twee maten en dat kan niet, alhoewel ik me bij de UEFA en FIFA nergens meer over verbaas.

15 maart 2019 om 13:16

Mee eens. Het zou zeer positief zijn voor de kansen van Ajax, maar zie het niet gebeuren. De kans dat Ronaldo tegen die tijd in de bak zit voor een vergrijp acht ik groter en die kans is al onwaarschijnlijk klein.

15 maart 2019 om 13:18

Simeone kreeg wel een boete, ik vind dat Ronaldo dat dan ook moet krijgen.

15 maart 2019 om 13:20

Daar zal je niemand over horen klagen. Sterker nog, dat zou terecht zijn. Die schorsing is alleen onzin.

15 maart 2019 om 13:26

Boete zal zeker terecht zijn. Een schorsing lijkt me echter wel iets te gortig.

15 maart 2019 om 13:27

Normaal ben ik het volledig met je eens, maar in dit geval, vanuit ajax perspectief, vind ik een schorsing niet ongepast. 2 wedstrijdjes moet voldoende zijn haha

Tsja, het zou wel helpen natuurlijk, maar ik zie hem hier niet voor geschorst worden. Dan hadden ze Simeone ook moeten schorsen. Het wordt dus waarschijnlijk Veltman versus Ronaldo. Qua kwaliteit natuurlijk een enorm verschil, maar ik hoop vooral dat Veltman tegen die tijd fysiek en conditioneel weer 100% is. Liefst ook nog met wat wedstrijdritme. Als dat niet gaat lukken, moeten we overwegen de invalbeurten aan Kristensen te besteden. Er gaat sowieso een klasse verschil zijn, dus er moet voor de rest iemand tegenover hem staan die er op alle andere facetten 100% klaar voor is om te strijden.

Als Ronaldo geschorst is heeft Ajax echt geluk.
Maar het was wel zeer ongepast om op zo'n manier te juichen. Ronaldo heeft een voorbeeldfunctie. Vele jongeren zijn fan van hem en imiteren hem in alles wat hij doet.
Dan is het niet goed te praten als je op zo'n schandalige manier juicht.

Die gaat natuurlijk niet geschorst worden en dat is ook geheel terecht. Simeone werd ook niet geschorst en kreeg enkel een geldboete. Die geldboete neemt Ronaldo voor lief.

Tsja, als de Uefa zichzelf serieus neemt en Simeone een schorsing geeft zal die voor CR niet uit kunnen blijven.

Echter wil je gewoon de sterkst mogelijke opstellingen op het veld zien.
We wachten het gewoon af.

15 maart 2019 om 13:19

Maar Simeone kreeg een boete, dus Ronaldo ook zou je zeggen?

15 maart 2019 om 13:41

Djum

Ik dacht dat Simeone 1 wedstrijd had gekregen naar aanleiding van zijn Cojonnes. Als dit een boete is/was dan zal CR die ook krijgen en staat hij gewoon op het veld.

Edit: Even opgezocht en je hebt gelijk, bedankt.
Zo ook @De Toekomst en @Mick-94

15 maart 2019 om 13:20

Ja, maar Simeone is niet geschorst. Verder heeft de UEFA voor het eerst in mijn beleving laten zien dat ze niet perse de sterkste spelers op het veld hoeven te zien bij Ramos en het verdubbelen van zijn schorsing.

15 maart 2019 om 13:42

De Toekomst

Eens met een kleine nuance, Ramos kreeg een extra wedstrijd doordat zijn mond te groot was in de media.

15 maart 2019 om 13:20

Simeone kreeg echter geen schorsing, maar een geldboete. En die zal Ronaldo ook krijgen.

15 maart 2019 om 13:43

Mick-94

Thanks

Dit moeten we niet willen in het voetbal. Hard aanpakken, ik zeg 2 wedstrijden.

15 maart 2019 om 13:19

Hahahah toevallig ook precies 2 he? Ik hoop dat ze deze manier van juichen in Fifa 20 zetten.

15 maart 2019 om 13:19

Inderdaad, 2 wedstrijden schorsing haha. Zou gunstig zijn.

hahaha die poll.

Opeens vindt net even meer dan de helft dat Ronaldo een straf verdient voor dat gebaar.
Ik gok dat eigen belang een rol speelt in de oordeelsvorming.

15 maart 2019 om 13:21

Haha en is eigenbelang niet iets dat meegewogen mag worden?😜

15 maart 2019 om 13:41

tuurlijk, bij voorkeur 2 wedstrijden uitsluiting dan ?

15 maart 2019 om 13:28

Haha, tuurlijk speelt dat een rol. Ik ben het trouwens ook eens met de poll. Hij verdient wel een straf, maar geen schorsing. Ik ben benieuwd of de meerderheid ook ja had gestemd als de poll ging over een schorsing en niet een straf in het algemeen.

15 maart 2019 om 13:43

Het zal wel op een geldstraf uitdraaien.

Op het tweede deel van je reactie reagerend, denk ik dat straf wordt gezien als schorsing en geen (nep)geldstraf, die ook maar een seconde pijn doet bij Ronaldo, maar dat zullen we nooit weten ...

Waarom schorsen? Simeone kreeg toch ook een geldboete?
Het is toch gewoon heerlijk dat hij na z'n sportieve wraak zijn gram nog ff haalt? Natuurlijk is het een primitief gebaar maar eerlijk, nieamand doe je hier toch kwaad mee? Nou ga ik natuurlijk allemaal mensen over me heen krijgen die zeggen dat morgen alle jongens dat op het schoolplein doen.. nou laat ze lekker.

Daarnaast denk ik trouwens dat de Uefa Ronaldo toch niet schorst vanwege z'n commerciële waarde..

15 maart 2019 om 13:21

Niemand die je kwaad doet? Allemaal jonge jochies die naar hun cochones grijpen op schoolpleintjes! Ronaldo heeft een voorbeeldfunctie!

15 maart 2019 om 13:29

Altijd dat gelul over voorbeeldfunctie en jonge jochies. Er worden zat ergere dingen gedaan en geroepen op een pleintje. Ronaldo is ook een mens en de wraak zal heerlijk hebben gevoeld.

15 maart 2019 om 13:34

Nou, ik denk dat kinderen wel erge dingen onderling doen dan naar cojones grijpen...

15 maart 2019 om 13:39

Als je dit soort gedrag accepteert gaat het steeds erger worden. What's next? Hun edele delen laten zien met juichen?

15 maart 2019 om 13:50

Als er een speler is die dat op het veld doet, zou dat zomaar kunnen!

....man man man, maak je niet zo druk.

15 maart 2019 om 14:51

En dan grijpen ze naar hun cojones op het schoolplein.. en dan? Denk je niet dat jonge jochies dat sowieso niet doen aangezien ze alles nog moeten ontdekken.

@jonkmans accepteren hoeft niet, je kan 'm toch gewoon een boete geven.

Simeone niet geschorst, dus ik verwacht niet dat Ronaldo geschorst wordt. Zou wel een geldboete worden en daar ligt hij waarschijnlijk niet wakker van.

Vond het prachtig. Weliswaar niet zo mooi als de Suarez schwalbe viering bij de dugout voor de ogen van Moyes. Prima als mensen het nadoen. Het is niet alsof hij de Hitlergroet brengt ofzo

15 maart 2019 om 14:55

Hebben we met Di Canio overigens ook wel is gezien

Twee wedstrijden schorsing lijkt me op zijn plaats.

Nee, ik denk dat Ronaldo ook een geld boete krijgt en het daarmee klaar is.
Dit soort gebeurtenissen horen niet op het veld thuis, maar als je wordt uitgedaagd en je vervolgens je voeten laat spreken, mag je van mij gerust even je gram halen. Emotie kan soms gekke dingen uit een mens halen.

Even off topic maar vindt het toch echt niet toevallig dat juventus city Liverpool en barca elkaar ontlopen. Die loting neem ik al jaren niet meer serieus, gelooft er nog iemand in een eerlijke loting?

Respectloos en ongehoord. Hard afstraffen met 2 wedstrijden schorsing... Maar hoe goed dat Ajax ook zou uitkomen, ik denk niet dat die wordt geschorst

Cr7, is jammer genoeg een persoon die graag anderen personen imiteert. Neem spelers als Ronaldo (r9), Messi, Ronaldinho en personen als Blatter en in dit geval Simeone. Eigenlijk is het best kinderachtig om aan de wereld te moeten laten zien dat wat andere kunnen jij ook kan of wilt doen. Tuurlijk kan je inspiratie halen uit anderen hun overwinningen maar om het na te doen zodat je een lange neus kunt trekken is best zielig. Ik ga het gerecht van mijn moeder namaken om zo met mijn overwinning haar belachelijk te maken dat ik het sneller kan. Top Atleet maar een zielig ventje.

Het gaat uiteraard niet gebeuren maar Ronaldo heeft wel een risico genomen. In de spelregels (regel 12) staat namelijk dat een speler van het veld gezonden dient te worden wanneer hij grove, beledigende taal of een scheldwoord gebruikt en/of gebaren maakt. Ook staat er vermeld dat een speler een waarschuwing dient te ontvangen indien hij tijdens het vieren van een doelpunt gebaren maakt of handelt op een wijze die provocerend, beledigend of opruiend zijn. Hij heeft de UEFA in elk geval aanleiding gegeven de kwestie te onderzoeken.

Eerlijk is eerlijk. Als Simeone een boete kreeg van 20 000 euro (!), moet Cristiano hetzelfde krijgen.

Hij verdient een straf, maar geen schorsing, als Simeone het mag doen, mag ronaldo het ook toch? Gewoon geldboete.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1055 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Napoli135
5.AS Roma122
Voor de complete stand: Serie A

3822 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 6 3 0 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
Laatste voetbalnieuws

Oekraïne verslaat Portugal en plaatst zich voor EURO 2020

Oekraïne heeft zich maandagavond geplaatst voor het EK van volgend jaar. De ploeg van bondscoach Andriy Shevchenko zette voor eigen publiek concurrent Portugal met 2-1 opzij. Met nog een wedstrijd voor...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 14 oktober
Mauro Icardi is nog altijd in beeld bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren