Kerngezond AZ zoekt naar suikeroom in de Verenigde Staten

Vrijdag, 15 maart 2019 om

AZ zoekt in de Verenigde Staten naar een investeerder, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Ofschoon de financiële huishouding van de club uit Alkmaar prima op orde is, mede dankzij enkele uitgaande transfers in de voorbije jaren, zoekt men volgens het dagblad nadrukkelijk op de Amerikaanse markt naar een geschikte investeerder, om ook de komende jaren tot de (sub)top te blijven behoren.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door rechtdoorzee)

Het zou fantastisch zijn voor het Nederlands voetbal als we weer een échte top 3 krijgen. Gezien het wanbeleid bij Feyenoord verwacht ik niet dat zij binnen korte tijd weer aan zullen haken.

Laat AZ maar eens beginnen met zondag te winnen van een topclub dan .

15 maart 2019 om 08:53

De knvb had Red Bull gewoon moeten accepteren, dan hadden we misschien over een tijdje wel een stabiele top 4 of 5 gehad.

15 maart 2019 om 09:03

Mee eens. Al weet ik niet precies of dit destijds door de Knvb is verboden moet ik eerlijk bekennen.

Wat mij betreft zijn alle legitime geldschieters welkom in Nederland zolang dat het niveau omhoog haalt en de aansluiting naar de Europese top verkleint.

15 maart 2019 om 11:10

Red Bull? Wie wilden die overnemen?

15 maart 2019 om 11:55

Volgensmij hadden ze interesse in HFC Haarlem (tweede Divisie). Maar dit weet ik niet zeker..

15 maart 2019 om 09:03

Feyenoord behoort enkel nog tot klassieke top ploegen vanwege hun supporters, uitstraling, stadion en historie. Maar als je realistisch bent, naar het huidige gat kijkt tussen de nummer 2 en 3, de begrotingen vergelijkt van de clubs en het verschil in mogelijkheden van Ajax, PSV en Feyenoord dan lijkt het me een wonder als Feyenoord de komende 5 jaar hoger zal eindigen dan een derde plek.
Als AZ mede door de goede jeugdopleidingen goede verkopen weet te realiseren dan kunnen zij echt stappen gaan maken. Spelers als Stengs, Til, Idrissi en Seuntjens vertegenwoordigen een behoorlijk kapitaal. Daarnaast heb je met Boadu nog een echt toptalent in huis. Ze kunnen de komende jaren serieus gaan strijden met Feyenoord om de derde plek.

15 maart 2019 om 09:43

@afca: ligt er natuurlijk maar aan waar je de grens trekt bij wat je een topclub vindt in de eredivisie he? De een trekt de lijn bij 2 ploegen als hem dat uitkomt, de ander bij 3 en weer een ander bij 4 of 5.
Feyenoord nu afschrijven omdat het op basis van de begroting de komende jaren wellicht niets gaat winnen lijkt me ook wat voorbarig. Gelukkig is het niet alleen de begroting die bepaalt of je een topclub in de eredivisie bent. Mag ik momenteel dan Ajax ook niet tot de top rekenen omdat het vanwege 'wanbeleid' en ondanks de hoogste begroting al jaren niet structureel de prijzen aaneen rijgt?

15 maart 2019 om 10:06

Ajax doet vaak wel mee tot het einde van het seizoen om de 1e plek. Bij Feyenoord is het na de wintersport jammer genoeg vaak al over.
Een mooie beschrijving voor Feyenoord vind ik wat ze een aantal jaar gelden over Dortmund zeiden, sleeping giant. Ze hebben echt wel de potentie om weer aan te haken bij de top maar dan moet alles wel een keer goed vallen. Het is echt niet zo dat het gat helemaal niet meer te overbruggen is, Feyenoord heeft nog steeds wel budget om spelers te kopen. Mochten die spelers een keer positief verassen en er wat leuke spelers uit de jeugd komen en opeens zouden ze weer bij de vaste top kunnen behoren.
Voor een AZ zal dat waarschijnlijk lastiger worden, die hebben eigenlijk al dat het de laatste jaren goed uitpakt met de jeugd en aankopen maar die missen gewoon de achterban(fans en bedrijfsleven) om echt bij de top aan te haken. Enige oplossing is dan ook externe financiers.....

15 maart 2019 om 10:24

@ijsmuts, In de afgelopen 10 jaar is Ajax 4 keer kampioen geworden en 6 keer tweede. Daarnaast is Ajax verreweg de rijkste ploeg van Nederland en heeft het ook nog eens een kapitaal aan spelers op het veld staan. Het mijns inziens een kwestie van tijd voordat er weer zilverwerk in Amsterdam wordt gepakt. Maar goed daar gaat heel dit topic niet over.
Natuurlijk heeft Feyenoord een geweldige aantrekkingskracht, een prachtig stadion en geweldige supporters. Hierdoor zullen spelers nog altijd voor Feyenoord willen spelen. AZ heeft dit allemaal niet maar heeft z'n zaakjes sportief en financieel wel beter op orde. Goede spelers uit de Eredivisie (seuntjens, Idrissi) zijn in mijn ogen ook spelers die Feyenoord sterker hadden kunnen maken maar kiezen bewust voor AZ. De beste transfers van Feyenoord zijn de laatste jaren geweest van Karsdorp, Kongolo en Clasie. Die voor bedragen rond de 15 miljoen zijn verkocht. Terwijl de toptransfers van AZ daar niet veel voor onderdeden: Jahanbaksh 19 miljoen, Weghorst 10 miljoen, Janssen 22 miljoen. Beide ploegen zijn totaal van elkaar verschillend maar sportief doen ze niks voor elkaar onder. Feit is dat AZ momenteel al de grootste concurrent is voor Feyenoord en ik denk dat dit de komende jaren niet zal veranderen.

15 maart 2019 om 11:47

Wat betreft het kapitaal op het veld heb je nog ergens een punt, maar voor de rest wil ik je er toch wel op wijzen dat het verschil tussen PSV en Feyenoord qua budget een stuk kleiner is dan dat tussen Feyenoord en AZ. Ik zou nog een keer de jaarverslagen doorlezen van de drie clubs. Feyenoord schrijft al jaren erg groene cijfers en is al lang niet meer het zorgenkindje van 10 jaar geleden.

Verder vind ik het geleuter over wat wel en niet een topclub is vooral oninteressant geneuzel. Het is een term die graag door supporters wordt gebruikt om badinerend te doen over andere clubs die het in hun ogen niet is. Is Liverpool dan ook geen topclub vanwege het gebrek aan prijzen? De clubs uit Milaan? Tottenham? In mijn ogen allemaal hele mooie clubs. Het is een arbitraire discussie.

15 maart 2019 om 12:00

@afca: ook het selecteren van een bepaalde periode om je punt kracht bij te zetten dat Ajax een topclub is, vind ik nogal selectief. Is 10 jaar de standaard binnen dit soort discussies? Of gaan mag ik gemakshalve 4 jaar selecteren en de gewonnen prijzen als uitgangspunt nemen?
Dat Feyenoord en AZ niets voor elkaar onder doen op sportief gebied lijkt me overigens ook enige nonsens. Los van de recent bijgeschreven prijzen en het omgaan met druk en het feit dat Feyenoord in staat is een goede basisspeler bij AZ weg te kopen (haps) en dat andersom niet gebeurt is er nog het feit dat bij Feyenoord het seizoen mislukt is met een 3e plek (op deze manier), terwijl AZ tevreden is op deze manier 3e te worden.

15 maart 2019 om 12:00

Tuurlijk, de definitie 'topclub' is aan perceptie onderhevig. Maar structureel meedoen om een kampioenschap is geen perceptie, dat is een feit. Met enkele uitzonderingen daargelaten is het in de afgelopen 20 jaar enkel PSV en Ajax die structureel daaraan meedoen. Je ziet dat na de Scheringa periode AZ weer echt opkrabbelt en een stijgende lijn inzet zowel sportief als financieel. Een stijgende is er bij Feyenoord op financieel vlak wel zichtbaar geweest door de grote saneringen en verkopen van jeugdspelers. Maar dit Feyenoord vertegenwoordigd niet veel kapitaal. Daarnaast zal Feyenoord ook niet veel kunnen investeren in de selectie omdat men met het nieuwe stadion al genoeg kosten op zich neemt. Sportief denk ik dat Feyenoord een hele zware periode tegemoet gaat, maar als er ooit een nieuw stadion is kan dat ook allemaal weer veranderen want zoals je zegt de voedingsbodem is er.

15 maart 2019 om 09:05

AZ gaat op de langere termijn nooit Feyenoord inhalen, dat verschil is veel te groot. Feyenoord is een soort slapende reus, als die hun zaakjes voor elkaar krijgen doen ze zo weer mee.

15 maart 2019 om 09:10

Zolang Feyenoord zijn geld afdraagt aan het stadion is het verschil tussen bruto en netto vele malen kleiner en is het verschil tussen deze 2 verwaarloosbaar. Feyenoord drijft op het thuispubliek en dat is een groot goed maar zolang er geen nieuw stadion komt zullen andere clubs hen inhalen.

15 maart 2019 om 09:13

Waar baseer je dit op? Feyenoord heeft een hondstrouwe aanhang een fantastisch stadion wat absoluut bij een topclub past. Echter voetballend..

Welke speler van Feyenoord is momenteel meer dan 8 miljoen waard? Welke grote talenten zitten er aan te komen? Wat voor spelers die Feyenoord écht beter maken, kunnen ze kopen met de huidige financiële situatie?

Qua beleid wijst alles erop dat Feyenoord komende jaren afzakt en voorbij wordt gestreeft door AZ als je het mij vraagt.

15 maart 2019 om 09:15

Asroma8 Nu nog wel ja, maar als Az kapitaal krijgt en dat behoudt, gaat Feyenoord ten onder. Vergeet niet dat Twente dat al even de derde club is geweest. Helaas is dat mislukt. Het lijkt me verder wel duidelijk dat er op dit moment miljoenen worden uitgedeeld, maar Feyenoord heeft de boot gemist.

15 maart 2019 om 09:28

(silverhaze)
haha geloof je het zelf Feyenoord zal nooit en ten nimmer ingehaald worden door een club als AZ en ook niet door Vitesse daar is die club veel te groot voor , en gezien de aanhang zal dat ook zeker niet gebeuren Feyenoord gaat straks of in een nieuw stadion of een verbouwde kuip spelen en dan zie ik ze zeker weer aanhaken bij de top 2 , net zoals AZ nooit zal kunnen wedijveren met PSV en Ajax zal dat ook nooit gebeuren met Feyenoord net zoals nu staat ze derde met een niet zo heel sterk elftal en geld alleen zegt niet alles .
En het staat al in je reactie dat Twente even derde club is geweest maar dat is incidenteel die werden kampioen maar werden toen ze voor de tweede keer kampioen dachten te worden op de laatste dag van het kampioenschap afgehouden door Ajax maar hadden het geld al uitgegeven de rest is geschiedenis waar spelen ze nu ?, dus met andere woorden zo makkelijk is dat niet om aan te haken en dat zie ik niet gebeuren door AZ .

15 maart 2019 om 09:38

@sloep, er is wel een groot verschil tussen het gezonde beleid bij AZ en het roekeloze corrupte beleid van Twente onder Munsterman icm Doyen. AZ is gezond, heeft door verkopen van Jahanbaksh en Weghorst nog een behoorlijk zakcentje en heeft een geweldige jeugdopleiding. AZ is voor de lange termijn een hele gevaarlijke concurrent voor Feyenoord.

15 maart 2019 om 09:44

Sorry Sloep, maar AZ is al samen met Feyenoord de nummer 3. Kijk maar naar de laatste 10 jaar of laatste 5 jaar, het is stuivertje wisselen. Waar AZ een enorm eigen vermogen(na Ajax het meest vermogend) heeft en een eigen stadion exploiteert heeft het ook nog eens veelmeer kapitaal op het veld staan. Feyenoord heeft een peperduur stadion te huren, geen eigen vermogen en geen spelers met waarde in het team. Het is een kwestie van een klein duwtje en AZ is echt structureel over Feyenoord heen.

Wil ook opmerken dat kijkend naar begroting het verschil groot lijkt. Als je daar echter stadion huur vanaf haalt is het verschil opeens stukken kleiner. Feyenoord moet naar een nieuw stadion, hier blijven is accepteren dat een grote stad net zo'n grote club voorbij gestreefd zal worden door niet alleen AZ maar op den duur ook door clubs als Vitesse en uiteindelijk ook Fctwente.

15 maart 2019 om 09:46

(afcavosje)
Nee dat gaat nooit gebeuren want Feyenoord is daar veel te groot voor dat is gewoon nu nog een slapende reus die gaan binnen nu en 5 jaar standaard meedoen om het kampioenschap , zeker als dat nieuwe stadion er komt , en ik hoop dat ook want dat hoort bij die club en zou ook goed zijn voor het Nederlandse voetbal want de uitstraling die die club heeft zal AZ sowieso nooit aan kunnen tippen , en dat bedoel ik niet negatief tov van AZ maar zo liggen de verhoudingen nu eenmaal .

15 maart 2019 om 10:21

Wat gaat Feyenoord er aan doen om dit nooit te laten gebeuren @sloep01?
Op dit moment is AZ qua beleid stukken verder dan Feyenoord is.

We hopen allemaal dat Feyenoord structureel aanhaakt bij de top 2. Echter wordt het verschil alleen maar groter dus ik vraag me af waarom jij de toekomst zo positief in ziet voor Feyenoord.

Een nieuw stadion hoeft niet altijd succes te betekenen, zie Arsenal bijv.

15 maart 2019 om 11:14

@rechtdoorzee

Mee eens dat Feyenoord drastisch iets aan hun beleid moeten gaan doen. Volgens mij zijn zij daar ook aan begonnen. Enfin ik heb te weinig kennis hiervan. Maar zover ik heb begrepen gaan zij zich meer richten op de jeugd en hun jeugdopleiding.

Ook blijft het gelukkig voetbal. Dus ook al heb je een geweldige beleidsplan geeft het nog steeds geen garantie op succes. Kijk bijvoorbeeld naar Ajax die ondanks hun beleid en grootste budget al jaren geen titel hebben weten te bemachtigen.

En nee sorry ik zie AZ ook nooit structureel over Feyenoord gaan. Zoals ik al eerder heb geschreven kan Feyenoord het hebben om sportief en financieel mindere jaren te hebben. Desondanks behouden zij altijd een basis qua aanhang en de stad Rotterdam. Wat economisch een sterke stad is in NL.

Mocht AZ sportief mindere jaren hebben dan kunnen zij ver afglijden. Zover afglijden kan bij Feyenoord simpel niet omdat zij hier te groot voor zijn. Of zij moeten daar echt een puinhoop van maken. Maar zover zie ik het nooit komen en is ook in hun geschiedenis nog nooit gebeurt. AZ is echt een ander verhaal.

15 maart 2019 om 11:28

@ Geniale. Je kritiek op Feyenoord snijdt hout, maar je vergeet wel een ding. Het voedingsgebied van Feyenoord is echt een heel stuk groter dan AZ. Ik was laatst op uitnodiging van een zakelijke connectie in en dat zit er, met goed geluk 12.000 man in het stadion. AZ heeft het nadeel van het nabije Amsterdam, waardoor hun voedingsgebied veel kleiner is dan Feyenoord, wat supporters door het hele land heeft en een hele sterke presence in Rijnmond, Zeeland, West-Brabant.

Dat Feyenoord nu geen fluit verdient aan de Kuip klopt, alleen daarom is men nu ook bezig met het nieuwe stadion. Als dat er staat in 2023 komt er wel een stuk meer ademruimte vrij.

15 maart 2019 om 11:45

@steven West

Feyenoord zal zeker iets moeten gaan doen aan haar beleid. Echter zijn ze daar al heel erg laat mee. Er zijn nagenoeg geen spelers waar Feyenoord momenteel een goede winst op kan maken. Wat mij betreft zijn Berghuis en Vilhena interessante spelers voor een buitenlandse club.

Aangezien Vilhena nog maar een contract heeft tot 2020, zal hij niet voor veel geld verkocht kunnen worden. Berghuis zal een aardige zakcent opleveren, maar heeft daarentegen ook 6,5 miljoen gekost. Kapitaal wat AZ wel heeft momenteel.

Afgelopen jaren heeft Ajax inderdaad geen prijs gewonnen. Maar ook een zwak beleid gevoerd qua aankopen als je het mij vraagt. Natuurlijk hebben ze gigantische bedragen ontvangen waar Overmars alle complimenten voor verdient. Maar wanneer ze het aankoopbeleid wat zij dit seizoen ingezet hebben 3 jaar geleden hadden gedaan, ben ik er van overtuigd dat ze al een prijs gewonnen hadden.

Het grote voordeel dat Feyenoord heeft is de hondstrouwe aanhang en het stadion dat nagenoeg altijd is uitverkocht. Desondanks moeten we in Nederland niet denken dat ons dit niet kan gebeuren, er zijn wel meer teams in het verleden afgezakt naar een dieptepunt die een hele goede basis hadden (hsv, Rangers, Aston Villa, Newcastle United). Natuurlijk zijn dit extreme gevallen en is het nog lang niet zo ver. Maar alle clubs in dat rijtje hebben ook een hondstrouwe aanhang en zijn wat mij betreft vergelijkbaar met Feyenoord hierin.

AZ kan zich op dit moment niet permiteren om sportief mindere jaren te hebben. Maar mochten zij zich zo door blijven ontwikkelen kunnen ze dat over 4 jaar wel. Een paar goede transfers en een duidelijk ontwikkelingsplan voor eventuele nieuwe aanwinsten is zeer belangrijk om ook in mindere tijden goede aanwinsten aan te trekken.

Hopelijk heb ik ongelijk en kan Feyenoord zich snel weer melden bij de top 2, echter moet er iets drastisch veranderen binnen die club. Het allermooiste zou natuurlijk zijn om een structurele top 4 te krijgen.

15 maart 2019 om 14:14

@ Rechtdoorzee
Volledig eens. Ze zijn veel te laat. Waar Ajax en PSV al op kilometers afstaand aan het rennen zijn lijkt Feyenoord nog bezig met een soort warming up.

Het beleid maar ook spelopvatting moet anders. Het keiharde bikkelen zoals vooral Feyenoord en Sparta spelen. Is over het algemeen niet oogstrelend. Je moet er maar van houden maar zelfs bij Atletico Madrid zie je dat er spelers tussen zitten met een leuke actie dat ook weer voor vermaak zorgt. Dat zijn nou net de spelers die vele miljoenen opleveren.

Kan me goed heugen dat Drenthe op zo een jonge leeftijd zoveel techniek had en was onhoudbaar voor Feyenoord. Van Persie exact zelfde verhaal. Alleen ik heb het idee dat Feyenoord dat soort spelers niet wil hebben of geen kans geeft.

Ook m.b.t. beleid. worden zeer talentvolle en dragende spelers niet langer dan 3-4 jaar vastgelegd. Tegen de tijd dat deze spelers echt van grote waarde zijn hebben ze een 1 jarig contract en gaat ze met veel moeite weg voor een bedrag waar Ajax en PSV 2 tot 3 keer zoveel ontvangt.

Ook een nieuwe stadion waarmee ze volgens mij nog steeds nog bezig zijn met de planning zou in mijn ogen gewoon naar 80.000 gebracht moeten worden. Dat vullen ze wel. En sfeer ja dat is leuk maar het gaat om geld. Feyenoord heeft geld nodig. Meer geld betekent meer investeringen en meer aantrekkingskracht voor sponsors en (top) spelers.

15 maart 2019 om 15:24

@ Bertos

Zeker eens. De spelopvatting is natuurlijk ook de visie die de coach op dit moment heeft. Bij van Bronckhorst heb ik nooit echt een visie kunnen ontdekken behalve strijd en passie. In wedstrijden tegen PSV en Ajax thuis dit seizoen was het fantastisch om naar te kijken.

Maar een duidelijk plan ontbreekt inderdaad. In grotendeels van de wedstrijden is het niet om aan te gluren. Mijn verwachting is wel dat Stam hier iets beter mee om zal gaan, gebaseerd op onderbuikgevoel.

Ajax, PSV en zelfs op sommige vlakken AZ zijn qua innovatie, opleiding, kapitaal en commercie Feyenoord al voorbij gestreefd.

Het zou mooi zijn als er meer subtoppers als Utrecht, Vitesse en Heerenveen ook zulke contacten krijgen. Hierdoor zouden de begrotingen erg stijgen en zouden Nederlandse clubs weer meer kansen in Europa krijgen en stijgt het niveau in de Eredivisie.

Vergeet buiten de mogelijke rollen van Billy Beane, Kinsbergen en Eenhoorn ook niet een mogelijke rol van Ernie Stewart hierin.
Het is erg goed dat de Nederlandse ploegen op zoek zijn naar inkomsten buiten de landsgrenzen. Als klein landje moet je toch inventief blijven op zoek naar inkomsten. Met de juiste connecties kun je een heel eind komen.

Een investeerder wilt alleen op den duur geld terug zien. Je moet huiverig blijven. Voor een club als AZ begrijp ik het wel. Zij kunnen wel een gok nemen. Die hebben weinig potentie en moeten het elders zoeken.

En even over Feyenoord. Natuurlijk zijn zij een topclub in NL. Bedenk even dat zij een tijd het sportief en financieel het slecht hebben gedaan. Dan heb ik het over een lange periode. Desondanks houden zij een grote aanhang en daar kan je behoorlijk van profiteren. Dus zij hebben altijd een basis. Er zit nog zat groeimogelijkheden in die club en als het financieel nog eens goed zou gaan dan zijn zij de enige serieuze uitdager van Ajax.

Zij zijn inderdaad een slapende reus in NL.

Het zou mooi zijn als er weer een serieuze strijd komt tussen die twee. Dat blijven toch de mooiste wedstrijden!

15 maart 2019 om 09:41

Dat ligt er maar net aan hoe je een deal maakt. AZ heeft namelijk met veel kennis in de jeugdopleiding ook iets terug te geven aan een investeerder. Ajax verkoopt zijn kennis van opleiden ook in Azië en Amerika. Daarmee verdienen ze een behoorlijke boterham.

15 maart 2019 om 10:02

Als een investeerder alleen interesse heeft in kennis en niet in geld is het een prima deal.

15 maart 2019 om 10:18

Ik ga er gemakshalve vanuit dat AZ op zoek is naar een investeerder die geld oplevert en niet om daar hun geld te verkwanselen

15 maart 2019 om 10:32

@kaasie

Uiteraard Kaasie. Alleen er zijn weinig mensen zo gek die geld hebben om er niks ervoor terug te willen zien. Dus je moet als club goed kijken wat de tegenprestaties zijn.

15 maart 2019 om 10:45

@steven, ik denk dat dit wel meevalt. Voetbal is in Amerika aan een flinke opmars bezig en daar zullen ze best bereid zijn om investeringen te doen zodat de opleidingen beter worden. Zoals gezegd, Ajax doet dit al jaren en dat levert ze geen windeieren op. Daarnaast levert het ook de kans op om je club commercieel te verkopen over de landsgrenzen.
Met een juiste visie en goede contacten liggen er echt wel kansen voor AZ.

15 maart 2019 om 10:51

@afc

Maar dan is er gewoon nog steeds sprake van een tegenprestatie

Namelijk meer kennis qua voetbalopleiding. En als zij er voldoende van hebben dan gaat diezelfde geldkraan weer netjes dicht

15 maart 2019 om 11:18

En zeg ik theorie we doen het de komende paar jaar goed in Europa en pakken standaard 2 a 3 plekken in de Champions League, dan kan nu investeren in AZ een gouden greep zijn voor de Amerikaanse markt.

15 maart 2019 om 11:37

@djum

Dan zou ik als investeerder eerder gaan voor een club als Feyenoord. Zij hebben nog een behoorlijke groeipotentie en die van AZ is zeer beperkt.

En als competitie zou ik eerder gaan voor Frankrijk. Een groter land en nog relatief goedkoop t.o.v. de andere topcompetities.

Zou niet weten hoe wij in NL in theorie nog structureel 2 a 3 plekken in de CL zouden krijgen? Zie zoiets alleen gebeuren als de andere topcompetities economisch ineen storten. En anders niet.

Zoeken naar een investeerder is leuk, maar als je met dat geld hetzelfde gaat doen als wat je nu met het geld doet schiet het niet op. AZ heeft geld zat en toch hebben ze niet geinvesteerd in de achterhoede en toen ze 50 doelpunten verkochten huurden ze slechts een mislukte rechtsbuiten die al weer weg is en haalden ze een houtenklaas als spits bij ADO op. Die laatste natuurlijk nadat ze toch een ton van de vraagprijs hebben afgekregen hetgeen Europese uitschakeling betekende.

15 maart 2019 om 09:48

Ja het beleid van Max Huibers begin van het seizoen is desastreus geweest maar goed die heeft daar wel van geleerd kan ik je melden ;-)

15 maart 2019 om 10:14

" maar als je met dat geld hetzelfde gaat doen als wat je nu met het geld doet schiet het niet op."

Ajax heeft in de eerste jaren onder Overmars ook nauwelijks geïnvesteerd en ze werden bedolven onder de kritiek. Nu hebben ze een enorm kapitaal op de bank en op het veld. Ik ga AZ niet met Ajax vergelijken maar ik zie toch wel overeenkomsten. Ik was ook niet blij dat er nauwelijks iets terug kwam voor de vele miljoenen die binnen stroomden maar zie, ze zijn toch aardig met Feyenoord in gevecht om plek 3 en als Boadu (als heb je niets aan) niet geblesseerd had geraakt dan hadden e wellicht hoger gestaan en dat hadden maar weinig mensen verwacht. Ik denk dat AZ het prima doet, geen idiote bedragen uitgeven en ondertussen gewoon investeren in de jeugd en je kansen afwachten op de transfermarkt.

Ik had zo vurig gehoopt dat mijn cluppie Fc Utrecht met Frans van Seumeren de aanval zou openen..... maar ik geloof dat het er niet in zit.

15 maart 2019 om 10:16

Blijft een vreemd verhaal Utrecht. Staat er een beetje grijs op, niet vervelend bedoeld maar geen enorm mooi verleden en ook zelden echte pieken. Daardoor helaas een beetje een grijze muis in de competitie. Van Seumeren is daar niet de schuld aan, het geld had beter besteed kunnen worden. Slechte keuzes bepalen al jaren het beleid.

15 maart 2019 om 11:23

Van Seumeren is en blijft natuurlijk gewoon een held wat hij voor Utrecht gedaan heeft. En eigenlijk spleen we al jaren het seizoen om spek en bonen om ofwel de play-offs te winnen, of niet.
Hierom hoop ik ook dat Ajax de Europese punten pakt en Utrecht hier de vruchten van kan plukken en daardoor een groei in/door kan zetten.

Denk overigens niet dat het geld verkeerd besteed is. Hebben nooit echt gekke uitgaven gedaan, vooral veel saneren geweest en nu langzaam opbouwen.

15 maart 2019 om 11:24

Utrecht heeft de laatste jaren incidenteel leuke spelers die ze voor een mooi bedrag kunnen doorverkopen (labyad, Haller, Ramselaar). Maar ze hebben momenteel weinig talenten van rond de 20 die echt wat gaan opleveren. Alleen Venema zou dat in potentie kunnen. Kerk is al 24 net als Tanane en Klaiber. Daar ga je geen hoofdprijs meer voor vangen helaas. In de tijd van Mertens, Strootman, van Wolfswinkel en Vorm maakte Utrecht echt grote klappers. Ze moeten zorgen dat ze de toptalenten weer oppikken of deze zelf opleiden (iets wat AZ veel beter doet met o.a. Til, Stengs, Koopmeijners en Boadu).

Prima om naar extern geld te zoeken, als je maar baas in eigen huis blijft. Ik denk zeker dat er nog behoorlijke groeimogelijkheden zijn bij AZ. Tijdens de hoogtij dagen van Scheringa was het stadion steenvast uitverkocht met nog een wachtlijst van ca. 5000 mensen voor een seizoenkaart. Als je wint heb je immers vrienden.... Maar dan zullen de prestaties wel structureel omhoog moeten. Langer meedoen om de titel, jaarlijks europees voetbal op poule niveau en net iets vaker een prijs. Ik denk dat als een club als AZ zijn begroting naar pak em beet 40 a 45 miljoen zou kunnen tillen het ondanks het dan nog grote verschil een gevaarlijke concurent wordt voor Ajax en Psv. Natuurlijk niet structureel maar zeker incidenteel om de 4 a 5 jaar.
Toen AZ onder Scheringa fluitend kampioen werd en ook nog enkele keren dichtbij andere prijzen was zoals bijv een Europaleague finale was hun begroting (tussen de 25 en 30 miljoen) ook minder als de helft dan die van de topclubs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.AZ00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. TaabouniMiddenvelder00
Z. AboukhlalAanvaller00
M. BakkerKeeper00
M. BizotKeeper00
H. VerhulstKeeper00
P. ChatzidiakosVerdediger00
J. KramerVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

Nederland
397 fans
Coach, 69 jaar
SeizoenClub
2014-2016 Manchester United
2012-2014 Nederland
2009-2011 Bayern München
2005-2009 AZ
2002-2003 Barcelona
Laatste voetbalnieuws

KNVB ontvangt wéér ‘nee’ in zoektocht naar bondscoach

Na Frank Rijkaard heeft de KNVB ook van Peter Bosz een afwijzing ontvangen in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach. Het Algemeen Dagblad schrijft maandagochtend dat er niet per se naar...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 18 september
Real Madrid is van plan om Luka Jovic in de laatste fase van de transferperiode op huurbasis elders te stallen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren