Feyenoord lanceert nieuw plan: ‘Ajax en PSV zijn van harte welkom’

Vrijdag, 15 maart 2019 om

Feyenoord heeft via technisch directeur Martin van Geel een plan gelanceerd, waarmee de doorstroming van talent naar de eerste elftallen van de Eredivisie-clubs én een aantrekkelijke competitie voor de Jong-elftallen wordt gecreëerd. Het komt erop neer dat de jeugdcompetitie naar elftallen tot twintig jaar moet worden opgerekt, in plaats van negentien jaar, en dat een competitie voor reserveteams op maandagavond moet worden gecreëerd.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Voor- of tegenstander van het plan van Feyenoord?


Gerelateerd

67 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Ze hebben gewoon de slag gemist denkt dat voor de talenten het leuker is in de jupiler League omdat je daar ook wat ervaren spelers tegenkomt en eventueel wat slimmigheidjes over kan nemen.

15 maart 2019 om 07:14

Feyenoord die Ajax en PSV gaat wijzen hoe de doorstroom naar eerste elftal beter kan worden.. moet niet gekker worden toch?

15 maart 2019 om 07:18

Het is echt te gek voor woorden. Een totaal wereldvreemde TD die geen idee heeft wat er speelt en zijn eige nfouten niet kan erkennen. Wordt tijd dat er een nieuwe TD komt, die dan ook direct de tv-optredens van onze enige echte Jan de Jong overneemt, want dat is haast nog beschamender.

15 maart 2019 om 07:21

Het enige is nu dat spelers die ouder zijn geen ritme op kunnen doen, zoals Veltman laatst. Maar voor de rest loopt Feyenoord natuurlijk jaren achter met zijn Jong-team en dit lijkt een kat in het nauw.

15 maart 2019 om 07:35

Van geel is een clown, die door al zijn mis management op diverse vlakken de boot gemist heeft. Het publiek begint te morren en het word warm onder zijn voeten, dus komt die nu met “geniale” plannen

15 maart 2019 om 09:02

Bij PSV is de doorstroom naar het 1e alleen maar beter geworden.

15 maart 2019 om 10:00

Van Geel zet zichzelf en Feyenoord hiermee voor lul. Zo verschrikkelijk doorzichtig dat hij hiermee komt omdat we de boot hebben gemist... En ja, wellicht dat clubs in de KKD dit wel zien zitten, maar voor clubs met een jong team in de KKD werkt dit gewoon goed.

15 maart 2019 om 10:35

Een kat (v Geel) in het nauw, maakt rare sprongen he ðÿ˜‰

15 maart 2019 om 12:04

Een achterhaald plan.ik denk dat jong Feyenoord gewoon een derde divisie moet belopen om daar fysiek en weerbaarheid te halen.die knapen worden daar mannen dan in zo,n competitie.vitesse.sparta,Twente hebben allemaal deze competitie doorlopen.kijk alleen maar naar een jong Twente,, de beste team in die beloften competitie.die hebben een paar aardige talenten daar opgebouwd en staan fier bovenaan .het gaat allemaal om weerbaarheid en ontwikkeling bij jonge talenten de rest komt vanzelf boven drijven.

15 maart 2019 om 08:10

Blijft inderdaad beschamend hoe feyenoord de andere jong teams uit de JL probeert te krijgen. Dat jong az en jong utrecht (bijna) laatste staan zegt gewoon dat de andere 16 clubs meer weerstand bieden aan Ajax en psv dan de andere jong teams kunnen. Dan mag je tegen jong nac gaan voetballen terwijl je volgend seizoen zomaar weer tegen het eerste van nac moet. Daarnaast heeft iemand als Frenkie er echt veel aan gehad om 1,5 jaar op dat niveau te spelen.

15 maart 2019 om 12:26

Slimmigheidjes? Wat dacht je van hardheid, handelingssnelheid en uithoudingsvermogen? Toen de Jong Elftallen destijds in de Jupiler League begonnen, waren ze 60 minuten beter, maar daarna konden de spelers het fysiek niet meer aan en werd er regelmatig puntverlies geleden.

Ajax en PSV gaan nooit met deze ballonnetjes van Feyenoord accoord, want deze ideeen zijn een ferme stap terug voor de ontwikkelingen van de talenten.

Fox gaat hier ook niet mee accoord, althans, niet tegen de huidige financiele vergoeding die de KKD krijgt. Dit kost ze namelijk in de kijkcijfers.

Feyenoord moet zich niet zo eigenwijs en drammerig opstellen. Die paar ton per jaar dat deelnemen in de KKD kost, betaalt zich dubbel en dwars uit. Dat kan je vooral goed zien aan PSV 1, waar praktisch nooit eigen kweek doorkwam, en opeens staan ze daar.

Wat een waardeloos plan, juist de weerstand in 1e en 2e divisie is goed. Dan speel je tegen gasten die omhoog willen en die zich kunnen bewijzen. In zo'n jong competitie speel je tegen andere jong spelers die in principe toch wel in de Eredivisie gaan landen. Wat mij betreft geen 'nep' competitie er naast.

15 maart 2019 om 08:10

Haha dit is zo mooi. Feyenoord krijgt (na toch nog meerdere keren proberen) hun jong team niet meer in de KKD omdat ze er te laat achter zijn gekomen dat dit wel een ideale leerschool is voor de jonge jongens. Alleen nu is er geen ruimte meer voor Feyenoord. En nu gaan doen alsof het helemaal geen wenselijke situatie is dat jonge jongens van Ajax en Psv in KKD spelen, omdat ze zelf een sterkere competitie nodig hebben. Er is zo ontzettend makkelijk door deze onzin van v. Geel heen te prikken.

15 maart 2019 om 09:50

Wat een kinderachtig leedvermaak zeg. Voor het Nederlands voetbal zou het ook gewoon beter zijn als Feyenoord met haar belofte team kan instromen in de KKD. Ben verder benieuwd of Van Geel ooit nog de fout bij zichzelf gaat zoeken.. Het is voor Feyenoord te hopen dat deze clown zo snel mogelijk vertrekt.

15 maart 2019 om 10:35

Voor het Nederlands voetbal zou het beter zijn dat alle beloften elftallen verdwijnen uit de KKD i.p.v. er meer bij in te proppen.

15 maart 2019 om 10:47

Zou nadelig zijn voor het Nederlands elftal, Nederlandse jeugdteams (Oranje), prestaties van topclubs in Europees voetbal. Wellicht een voordeel voor wat zure teams uit de KK. Maar niet echt sportief, meer qua gevoel.

15 maart 2019 om 11:44

Voor het Nederlandse voetbal is het juist goed dat er aantal jong teams in de KKD zitten. Vergeet niet dat de FOX deal hier mede onderdeel van is. Zonder de jong teams heeft de KKD minder exposure. Valt de deal met FOX weg, dan valt er ook veel geld voor deze KKD teams weg. Vergeet niet dat voor de komst van de Jong teams in de KKD de samenvattingen van deze competitie op vrijdag of zaterdagavond laat waren weg gestopt. Nu volop in de schijnwerpers op Fox. Toeschouwersaantallen gaan echt niet stijgen als deze teams weg vallen. Volgend seizoen is ook Twente er wellicht uit, en mogelijk ook Sparta.

15 maart 2019 om 13:02

@inkemontana

dat is Feyenoord ten voete uit. Van Geel zag de meerwaarde niet in van een Jong Feyenoord in De Kkd, investeert 30 miljoen totaal verkeerd en mag gewoon lekker blijven zitten op zijn plek. het "topsport klimaat" dat in Rotterdam Zuid heerst

Die van geel snapt het echt niet. Spelers worden in de kkd veel beter dan in een dergelijke conpetitie. Omdat hij de plank volledig misgeslagen heeft omtrent zn eigen club gaat ie ni dit roepen. Wat een onzin.

15 maart 2019 om 07:28

Berouw komt meestal na de zonde. Van Geel komt er of beter gezegd is erachter gekomen dat ie de boot gemist heeft voor de club en komt met reddingsplan wat niet meer gaat werken.

15 maart 2019 om 10:03

Haha, mooi gezegd. Maar geef dat als Van Geel zijnde dan gewoon toe inderdaad en kom niet met zo'n raar idee, zodat je straks weer berouw mag tonen. Maar dit is natuurlijk niet alleen Van Geel die dit alleen beslist en naar buiten durft te brengen. Dit is een heel team, die staat voor je club. Hier moet Feyenoord echt snel maatregelen gaan nemen lijkt me. Want je zal bijna medelijden gaan krijgen met Feyenoord en dat is het allerlaatste wat je wilt als Feyenoorder. Hoop voor je/jullie dat dit snel weer goed komt.

15 maart 2019 om 10:21

Uiteraard komt dit niet enkel van v Geel, het is de spreekbuis van Feyenoord.

Feyenoord heeft in het verleden af moeten haken met het jong plan in de Kkd, was puur financieel, niets anders. Nu blijkt maar weer eens dat het toch wel een cruciale rol is/was voor de 2e elftallen en talenten om weerstand te krijgen op een hoger niveau. (allemaal bekent natuurlijk) Doordat Feyenoord nu wel weer enigzins wat geld hebben willen ze die aansluiting toch krijgen. Doordat ze nu 3 niveaus lager moeten beginnen en zichzelf op gaan werken naar de KKD wil v Geel ineens gaan snijden en een kortere weg creeeren naar.... met dit plan. De andere clubs zullen hier nooit akkoord mee gaan dus zet v Geel zichzelf voor schut eigenlijk zet hij Feyenoord voor schut.

Ik dacht, ze komen met een of ander geniaal idee of plan waardoor deze clubs wel moesten aansluiten. Maar de titel slaat weer echt helemaal nergens op.

15 maart 2019 om 11:33

Hahaha, dat had ik dus ook. Feyenoord lanceert nieuw plan: Ajax en PSV zijn van harte welkom (om hier samen over te brainstormen), dat dacht ik. En dan iets over tv-gelden verdelen, kunstgras uitbannen, alles wat ons Europees verder helpt... Had nooit, nooit kunnen verzinnen dat het hierom zou gaan. Wat een farce.

Het kan toeval zijn, maar ik heb het idee dat er sinds het toetreden van de beloften aan de voetbalpyramide betere talenten doorbreken.

15 maart 2019 om 08:15

Precies. Bij Ajax, az en psv breekt er nu veel meer door en bij feyenoord veel minder sinds ze met het 2de in de KKD mogen voetballen. Kan bijna geen toeval zijn. Zeker als je na gaat dat zo'n schuurman tot zijn 18de de voorkeur kreeg boven Frenkie en Donny bij jeugdteams van de KNVB. KKD helpt echt met de stap van jeugd naar profvoetbal.

15 maart 2019 om 11:37

Precies. Niet alleen het niveau, maar vooral het moeten spelen tegen tegenstanders die fysiek veel sterker zijn lijkt me erg leerzaam. Ook speel je als speler in de KKD enorm veel 1 op 1 wat je ontwikkeling ook ten goede komt lijkt me.

Waarom zouden teams als PSV en Ajax hier aan mee willen doen? De constructie met de beloftenteams werkt prima voor ze. Leuk dat Feyenoord nu wanhopig dit probeert nadat ze de boot gemist hebben met beloftenteams in de KKD krijgen.

Dat is een beetje te vergelijken met een leerling die als laatste zijn werkstuk af heeft, gezien heeft dat zijn klasgenoten een 9 hebben gehaald maar toch aanbiedt dat ze wel mogen afkijken.

On: ik denk dat Ajax, Psv, az en Utrecht uitermate tevreden zijn met de jong-elftallen in de kkd. Qua doorstroom is dit perfect, juist doordat ze tegen oudere en ervaren teams hebben gespeeld.

De plannen van meneer van Geel kennen we onderhand wel , hij kan beter zijn tijd besteden aan het zoeken van goede versterkingen voor Feyenoord .

15 maart 2019 om 07:54

Dat is lekker makkelijk roepen, maar het is juist absoluut niet waar. Door zoals jij stelt alleen maar te focussen op dat directe belang - het halen van versterkingen - zie je compleet over het hoofd dat Feyenoord andere stappen nodig heeft om ooit de aansluiting weer te kunnen vinden. Het lijkt me enorm in Feyenoords belang dat Van Geel zich nu juist niet alleen maar bezig houdt met het zoeken van nieuwe spelers, maar dat hij ergens zoekt naar mogelijkheden om structureel weer aan te kunnen haken met de doorstroom van jeugd.

Maar dit plan gaat 'em niet worden. Ik snap dat Feyenoord daar beter van zou worden en dat hij alle argumenten zijn kant op draait, maar hij krijgt dit nooit voor elkaar, en het Nederlandse voetbal is er als geheel ook niet bij gebaat.

15 maart 2019 om 09:37

Het is vooral in Feyenoords belangs wanneer van Geel over zijn eigen ego stapt en besluit op te stappen. Dat is het enige besluit waar hij de club daadwerkelijk mee kan helpen.

15 maart 2019 om 10:21

Precies dat. Het moment is nu ook voor hem aangebroken, na Gio(met alle respect), om op te stappen. Feyenoord is toe aan een frisse wind en daar past Van Geel niet meer in.

15 maart 2019 om 10:46

Maar dan hebben we een heel andere discussie: is Van Geel geschikt voor de klus die nu voor hem ligt? Ik heb er ook bar weinig vertrouwen in. Maar het staat als een paal boven water dat er véél meer móet gebeuren dan alleen maar wat leuke spelers scouten en binnenhalen. Feyenoord heeft enorme structurele problemen.

Waardeloos idee, alleen maar omdat Feyenoord geen jong elftal in de KKD heeft... Verder denk ik niet dat er doordat jong teams daar spelen je betere talenten hebt.... Frenkie en de Ligt zijn talenten die worden eens in de zoveel tijd geboren, maar noem verder eens grote talenten op?

15 maart 2019 om 07:44

Zo makkelijk is dat natuurlijk niet te zeggen. Wie weet hebben een rosario en een mazraoui door de verhoogde weerstand net de stap kunnen zetten of zijn ze net die 5% verder dan dat ze anders geweest waren. Is lastig te meten.

Kort samengevat stelt Feyenoord dus voor om op details na terug te gaan naar de situatie van ruim 12 jaar geleden. Je weet wel toen die competitie ook geen status had en de spelers niet beter maakte. Misschien nog een ticket voor de KNVB-Beker erin gooien voor de kampioen en we zijn terug op het punt van 15 jaar geleden. Van Geel heeft gefaald met zijn beleid qua eigen jeugd. Meerdere kansen gehad om in te stromen en dat niet gedaan.

15 maart 2019 om 08:11

Dit inderdaad, plus je kan je afvragen hoeveel talenten van 20 iv 19 uberhaupt nog ooit doorstromen naar het eerste.

In Engeland hebben ze dit systeem toch ook nog? Op maandagavond op een veldje achteraf een bende B-talenten laten hobbelen? Werkt top daar. Als bezigheidstheraphie dan toch

Ze hebben een hele grote haven in Rotterdam, maar hebben al heel lang geleden de boot gemist! Wil meneer van Geel nu de eigen blunders goedmaken met een plan dat al jaren dood is? Vreemde zaak. Zet eens een knap vlaggenschip neer, dat zou meer effect op de club hebben dan hier mee aankomen!

Martin Martin Martin, he bewijst eens te meer met deze flauwekul dat je het echt niet snapt. Het probleem met de jeugd teams in Nederland is dat ze niet weerbaar zijn, geen weerstand hebben. Juist door te spelen tegen (semi)profclubs uit de KKD en 2e divisie krijgen zij die weerstand wel. Spelen tegen leeftijdsgenoten niet. Man, je hebt er niks van begrepen. Feyenoord is verloren met deze man...

Dat die spelers geen ritme meer opdoen komt door de trainers zelf met alle respect maar zo’n wedstrijd tegen Pec afgelopen woensdag was een prima dag om een Tagliafico en Mazraoui rust te geven en een Sinkgraven en Veltman te laten starten, dat een trainer dat niet aandurft is wat anders. Daarnaast lijkt me weer een aparte competitie speciaal voor de spelers die buiten de boot vallen niets opleveren en zeker ook niet kwa publiek waarom trekt dat wel volle zalen? Je moet gewoon als jong teams die toegang gratis maken voor seizoenskaarthouders en kinderen (met ouders) dan zit het wel vol. Ik denk dat je wel de jong elftallen met een vaste selectie moet laten werken, dan is het eerlijker voor de hele competitie. En de spelers die dan buiten de boot vallen bij het eerste elftal ja daar kan je niets aan doen dat hoort bij het voetbal elke club heeft nu eenmaal veel spelers nodig in geval van schorsingen en blessures.

Ik zeg geef die man een standbeeld. Heeft ie iets tastbaars. Ik snap niet dat je met zulke slechte ideeën en wanprestaties mag blijven. Maar ja Feyenoord heeft een entertainer aangenomen als CEO. Die kunnen clowns wel waarderen.

Ik ben net wakker maar moest toch even in m’n ogen wrijven toen ik dit las. Ik kan niet anders dan mij ontzettend schamen voor zo’n idioot plan. Nota bene voorstellen dat Ajax en PSV wel mogen komen kijken. Nee l*lhannes, je hebt de boot gemist en bent nog steeds te arrogant om dat toe te geven. Tenslotte, je hebt 2 maanden geleden voor de zoveelste keer je ‘Jong’ elftal ontmanteld.

Te laat vGeel. Stappen maken in de KKD gaat vooralsnog voortreffelijk. Jullie hebben de boot gemist, kan me voorstellen dat Ajax niets ziet in dit plan.

Hahahaha, eerst finaal in de fout gaan door niet mee te gaan in de plannen destijds en dan daarom maar nu zelf met een , in mijn ogen, dom plan te komen. Het werkt juist Supergoed voor jong teams om mee te draaien in de JL. Dat is zo’n andere weerstand die je gewoon nodig hebt om door te stoten naar het 1e elftal. Gewoon helemaal niets aan wijzigen, laat jong Feyenoord maar via promotie zover komen!

15 maart 2019 om 09:39

Dat laatste gaat dus niet aangezien ze niet in de voetbalpiramide zitten. Met dank aan van Geel.

Hij weet ook wel dat spelen in de kkd beter is voor jonge spelers. Alleen kon Feyenoord dat tien financieel niet. Nu zie je dat er veel meer talenten bij PSV en Ajax doorbreken. Dus probeert hij een andere competitie op te zetten. Ik snap hem wel, maar lijkt mij kansloos.

In het artikel staat: “Jong Ajax-Jong AZ, waar ik deze week naar keek. Is dat het dan?", vraagt de bestuurder zich openlijk in De Telegraaf af.” Dat zijn dan ook toch 2 teams die dan in de nieuwe competitie zouden uitkomen?

Ja Ajax en PSV gaan natuurlijk hun succesvolle jeugdelftallen in de eerste divisie opgeven. Die zouden dat alleen noodgedwongen doen wanneer de KNVB dat ze ooit opdraagt en anders nooit. En terecht trouwens vanuit hun oogpunt gezien. De doorstroom van talenten is alleen maar verbeterd en van Geel heeft de boot glashard gemist. Hij had de komende vier jaar kunnen opbouwen met een jong team maar heeft dat nagelaten. En dat was niet de eerste keer. In het begin was het logisch dat de prioriteiten anders liggen en was het grote gok. Later was dat allang niet meer het geval. Nu is hij te laat en te stom om dat toe te geven. Een echte vent durft ooit eerlijk aan te geven dat hij een verkeerde inschatting gemaakt heeft en herstelt alsnog zijn fout.

Voor dat de Jong teams in de piramide instroomde was dit toch gewoon de opzet van de competitie voor tweede elftalen? Die speelde op maandag tegen elkaar en geen hond die er naar keek en spelers werden er ook niet echt beter van. Of wat is er zo anders aan het plan van Van Geel als de opzet van toen?

Wat maakt hij zich belachelijk, alsof er één club is die hem hierin steunt... Geef gewoon je fouten toe... Sowieso moet hij zich op geen enkel manier met de jeugdopleiding bemoeien. Overal waar die komt maakt die er een zooitje van, zo ook bij Feyenoord. In een paar jaar tijd heeft hij de eens alom bejubelde en gerespecteerd jeugdopleiding tot de grond toe afgebroken.

Dit is geen plan, maar een wanhoopsdaad om de kapitale blunder die is gemaakt door niet deel te nemen aan de voetbalpiramide, weer recht te zetten. Maar dat gaat natuurlijk nooit gebeuren. Vooral voor PSV en Ajax is deelname van de Jong teams aan de KKK een enorme verrijking omdat de verhoogde weerstand die de talenten in de wedstrijden ondervinden, hun ontwikkeling in een stroomversnelling brengt. Dat gaan die clubs natuurlijk nooit meer vrijwillig uit handen geven. Dat zou hetzelfde zijn als de kip met de gouden eieren te slachten.

"jong FC Utrecht tegen Go Ahead Eagles in De Galgenwaard. Geen enkele entourage. Jong Ajax-Jong AZ, waar ik deze week naar keek. Is dat het dan?”, vraagt de bestuurder zich openlijk in De Telegraaf af.

Wat een onzin kraamt die man uit. Als je een maandagavond competitie start zoals hij oppert, heb je alleen maar dit soort wedstrijden. Die man vergeet volgensmij dat je ook in een nagenoeg volle Grolsch Veste speelt, en stadions waar 3 á 4 duizend mensen zitten (soms meer, soms minder). Juist het voetballen onder die omstandigheden lijkt me goed voor de jong teams. Plus het feit dat ze tegenstanders hebben die écht ergens voor spelen.

Nou voor ons hoeft er niets te veranderen. Maar ik begrijp het wel, jullie hebben de boot gemist. Net als bij het vrouwenvoetbal. Ik denk niet dat Ajax / Psv geïnteresseerd zullen zijn. #doei

Prima plan. Weg met de beloften uit de gewone competities. Of laat anders de amateurs zich maar afscheiden van de profs. Hoe eerder de beloften opkrassen uit de gewone competities hoe beter wat mij betreft.

Dit is uiteraard een volstrekt kansloos plan. Voor Ajax en PSV (zekfs voor AZ en Utrecht) is dit simpelweg een achteruitgang. De weerstand in een dergelijke competitie is vele malen lager dan in de KKD. Van Geel probeert hiermee zijn eigen fout om niet in de voetbalpiramide te stappen te repareren. Wanneer worden de commissarissen bij Feyenoord eens wakker en stellen ze gedegen bestuurders en directeuren aan.

Enige voordeeltjes van dit plan zijn:
- Geen gezeur meer over competitievervalsing
- Geblesseerde spelers kunnen weer allemaal minuten maken in het jong elftal om weer in vorm te komen
- Spelen op maandagavond zorgt dat spelers makkelijker minuten kunnen maken in het eerste

De nadelen zijn veel groter:
- KKD krijgt minder televisiegelden wat meerdere clubs mogelijk de kop kost
- Minder tegenstand en groeimogelijkheden voor de talenten van topclubs

Natuurlijk heel doorzichtig dat Van Geel dit plan presenteert om zijn fout om Jong Feyenoord niet in de KKD te laten spelen te verdoezelen. De rest ligt nu mijlenver voor qua jeugd: betere doorstroming van hun talenten, hoger niveau, beter perspectief voor de jeugd. Dus om dat gat te dichten wil Van Geel de topclubs een paar stappen terug halen. Maar als hij het gat wil dichten, laat hem dan iets bedenken dat Feyenoord verder brengt ipv iets dat de rest terug haalt.

Dit is geen plan. Dit is gewoon terug naar de competitie van 2e elftallen die dan verplicht op maandag spelen. Ik neem dus aan dat dit een grapje van voetbalzone is en niet een daadwerkelijk van van v Geel. Mocht dit wel zo zijn, dan wil ik feyenoord adviseren om hem per direct te ontslaan.

Hahaha die argumenten... probeert Van Geel Ajax en PSV nou werkelijk warm te maken voor zijn maandagavondjes vanwege het publiek? Sowieso zal elke kans op regen de gemiddelde Nederlander met ook maar een beetje clubbinding in de Eerste Divisie hem er al van weerhouden om een wedstrijd in die competitie te bezoeken; het lijkt me dat je Top Oss alleen bezoekt als je in Oss woont en toevallig niets te doen hebt die avond. Tikkeltje gechargeerd, maar publiek trekken is niet waarom Eredivisieclubs hun talenten graag in Jong-elftallen vertegenwoordigd zien in de Keuken Kampioen Divisie.

En ook het argument 'wedstrijdritme' zal ze niet overhalen tot het plan dat Feyenoord voorlegt. Dat is dan wel typisch in Nederland. Gelijk op de achterste benen wanneer er drie wedstrijden in de week moeten worden gespeeld, maar in het andere geval is het - met name uit de keel van PSV - een probleem dat spelers boven de 23 geen wedstrijdritme kunnen opdoen! Ten eerste ondervang je dat toch met een training die de reserves elke dag ondergaan tegen de basisploeg lijkt me - is die inspanning niet voldoende? En ten tweede - en deze is vooral naar Van Bommel, die ik veel over dit probleem hoor klagen - als je niet zo dom was om RKC te onderschatten en het bekertoernooi serieus had genomen had je in dat toernooi de tweede garnituur meer serieuze speeltijd kunnen gunnen. En ten derde heb je sowieso genoeg kwaliteit in je selectie; rouleer ook in de Eredivisie eens wat meer met jongens als Gutierrez, Romero, Malen, etcetera en kom niet altijd met dezelfde reparaties.

Waar is het met name Ajax, PSV en AZ dan wel om te doen? Weerstand. Het is nogal een verschil als je wekelijks op maandagavond - over toeschouwers gesproken - tegen leeftijdsgenootjes speelt die alleen hun eigen carriã¨re voor ogen hebben, dan dat je in een serieuze competitie speelt tegen een team volwassen mannen die voor hun brood en boter werkelijk afhankelijk zijn van een zege of verliesbeurt. Met name bij PSV wordt zichtbaar dat dit aantoonbaar rendement oplevert. Het zal ze in de top worst zijn hoeveel toeschouwers dat oplevert en als pakweg Behich en Sainsbury geen wedstrijdritme kunnen opdoen is dat jammer, maar weegt nog altijd niet op tegen de meerwaarde die de Keuken Kampioen Divisie toevoegt en toe heeft gevoegd aan Gakpo, Malen, Lammers, Sadilek, Rosario, Piroe en Teze...

Face it, Feyenoord. Het niet maken van langetermijnbeleid doet de club achter de feiten aanlopen. Onder Van Geel krijgt opportunisme de voorkeur boven visie. Toetreden tot de voetbalpiramide vond de TD enkele jaren geleden te duur, de club zou het niet kunnen betalen. Terwijl het wel geld wist vrij te maken voor Haps, Larsson en St. Juste. Zoals de club ook met haar scouting al jaren ligt te slapen en de aanwezige spelers onvoldoende ontwikkeling doormaken om doorverkocht te worden is de aandacht voor de jeugd ook een late roeping. Twee weken geleden riep Jan de Jong triomfantelijk nog dat Feyenoord vol inzet op eigen jeugd. Daar is onder Van Bronckhorst verdomd weinig van te merken geweest. En roepen dat Wouter Burger eraan zit te komen is een zwaktebod, want dat jong is nog maar 16! Bovendien, als dat ineens de koers wordt van Feyenoord, mag je Martin van Geel wel eens aan de oren trekken wanneer hij een charmeoffensief naar Dick Advocaat begint. Die man heeft zo weinig debutanten op zijn naam staan dat-ie wel een hekel moet hebben aan jonge spelers! Vraag dat aan Nick Venema of Arjen Robben!

Laat je jong Feyenoord toch instromen in de hoofdklasse of derde divisie? Kunnen ze binnen 5 jaar ook "gewoon" in de KKD spelen, ik zal wel een limiet van maximaal 4 teams in KKD aanhouden

Wat een arrogantie zeg Ajax en PSV even laten zien hoe het wel moet. Wat denkt die van Geel wel. Eerst niet meedoen omdat er geen geld is wat ik hier vaak voorbij zie komen als excuus. Maar daarna heeft Feyenoord weer de kans gehad om mee te doen en toen wilden ze weer niet. Toen zijn As en Utrecht wel ingestapt. Kortom falend beleid en nu het willen omdraaien.

Echt waar dit, hij presenteert dit echt alsof dit de redding is voor de talenten in Nederland....
Hij presenteert dit echt alleen maar om zijn eigen gestuntel rondom Jong Feyenoord te maskeren, Hij had een geniaal 'viersporen plan' gepresenteerd met oud en nieuw om dat vervolgens na vier weken alweer de prullenbak in te smijten, de trainer van jong Feyenoord op non actief te zetten en wat er over bleef van het team te verdelen met de trainingen met het eerste......en nu dit weer.......iets zegt mij dat hij in paniek is.
Wanneer grijpt de RvC nou eens in bij Feyenoord?

Van Geel is wel de laatste man waar we naar moeten luisteren als het om verbeter plannen gaat hoor de eredivisie hahaha. Totaal niet serieus te nemen zijn plannen en kunnen lines recta de prullenbak in!

PSV en Ajax zitten dus duidelijk weer eens een keer te slapen. hulde voor dit innovatieve plan van Martin Van Geel! dat niemand anders op dit geniale idee is gekomen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

Technisch directeur
28 fans
58 jaar
Laatste voetbalnieuws

Frictie bij Feyenoord ‘geëscaleerd’: ‘Misschien kunnen we hem opnaaien’

Feyenoord maakte woensdag bekend dat Jan de Jong na nog geen twee jaar gaat vertrekken. De algemeen directeur verlaat de club vanwege een verschil van inzicht met de Raad van Commissarissen...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 19 juli
Voor Steven Bergwijn, Hirving Lozano en Gastón Pereiro is veel belangstelling vanuit het buitenland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren