Wegen van Paul Scholes en Oldham Athletic scheiden al na 31 dagen

Donderdag, 14 maart 2019 om

Paul Scholes staat niet langer voor de selectie van Oldham Athletic. Een maand na zijn aanstelling heeft de oud-middenvelder in een officiële verklaring laten weten dat hij de League Two-club met onmiddellijke ingang heeft verlaten, na slechts zeven duels op de bank. In de optiek van de levende legende van Manchester United kon hij zijn werk niet goed uitvoeren.

“Helaas moet ik mededelen dat ik heb besloten om de club per direct te verlaten. Ik hoopte, in ieder geval, de initiële periode van achttien maanden als manager van een club die ik heel mijn leven heb gesteund, uit te zitten”, verduidelijkte Scholes. “De fans, de spelers, mijn vrienden en familie wisten allemaal hoe trots en opgewonden is was over deze functie.”

“In de korte periode na mijn aanstelling werd het duidelijk dat ik niet zou kunnen werken zoals ik voor ogen had en mij voorgespiegeld was alvorens ik de rol aannam”, vervolgde Scholes. “Ik wens de dans, de spelers en de staf, die allemaal geweldig waren, al het beste voor de rest van het seizoen. Ik zal de club blijven steunen als fan.”

Scholes, 44 jaar, werd op 11 februari aangesteld en won sindsdien slechts één van zijn zeven duels als manager: een 4-1 zege op Yeovil Town in zijn debuutwedstrijd. Zijn laatste duel was een 2-0 nederlaag tegen koploper Lincoln City op dinsdag. Hij laat the Latics op dezelfde positie achter als een maand geleden, op de veertiende stek.

Scholes kwam tot 718 officiële duels voor Manchester United, inclusief 499 in de Premier League, en maakte 155 doelpunten. In zijn loopbaan veroverde hij elf landstitels, drie FA Cups, twee League Cups, vijf Community Shields and twee Champions Leagues. Hij kwam ook tot 66 A-interlands voor Engeland.7 reacties (laatste reactie door jordan_fc)

Sommige media maken er grapjes over, maar ik vind het gewoon terecht. Er zijn beloften gedaan die het bestuur niet heeft kunnen nakomen of willen nakomen , dus hij heeft ervoor gekozen om weg te gaan voordat het zijn carrière als manager schade toebrengt. Goede keuze vind ik, beter nu dan dat je te laat weggaat

14 maart 2019 om 19:57

En dat neem jij aan omdat Scholes dat zegt? Zonder beide kanten van het verhaal gehoord te hebben

Samen met Nevile de grootste mond en constant op de kap van Mourinhi, Pogba en Lukaku. Maar kijk nu eens aan, een match uit zeven winnen... Wat een L. Ben niet iemand die geniet van andermans falen, maar karma slaat hier heel hard toe. In het vervolg gewoon je bek houden en nederig zijn, want zo was Scholes wel tijdens zijn voetbalcarriã£â¨re. Pseudo-analist eerste klas.

14 maart 2019 om 18:36

Wat is nou weer een Pseudo-analist? Scholes is gewoon een analist, niets neps aan. Je kan het met hem eens of oneens zijn. Zijn houding kan je wel of niet aanstaan. Maar Scholes is gewoon iemand met een duidelijke mening. Altijd al geweest.

14 maart 2019 om 19:01

@wagwan

Ik begrijp wat je bedoelt. Aan de ene kant vind ik dit ook best ironisch. Ach ja ze mogen altijd hun meningen hebben. Maar ik denk dat men soms de baan van een coach onderschat. Sommigen winnen nog prijzen, anderen kiezen om op te geven .

14 maart 2019 om 19:58

Het is de toon die de muziek maakt in deze bovendien zou je denken dat hij het antwoord op alles heeft dat maar fout kan gaan in het voetbal, dus vandaar deze reacties van buitenaf. Slaat de spijker op zijn kop? Wie weet hebben andere managers het ook liever anders gezien, maar die geven misschien niet op. Je kan kritiek leveren of je kan iemand de grond in trappen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Donderdag 17 oktober
Saúl Ñíguez is opnieuw op het verlanglijstje van Manchester United verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren