‘We moeten niet doen alsof Van Dijk de Messi onder de verdedigers is’

Donderdag, 14 maart 2019 om

Bij Liverpool groeit Virgil van Dijk steeds meer uit tot een onmisbare schakel en in Engeland wordt hij dan ook geroemd om zijn spel. Oud-verdedigers Adri van Tiggelen en John de Wolf sluiten zich aan bij de lofzang en zagen hem op bezoek bij Bayern München in de Champions League een belangrijke rol opeisen. De Wolf was zeer te spreken over Van Dijk. "Hij is de beste verdediger die op dit moment op de Europese velden rondloopt."

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

136 reacties (laatste reactie door fatoeman)

Alleen liverpool fans en de hollanders vinden van dijk beter dan ramos. Ramos is de beste cv allertijde.

14 maart 2019 om 16:16

Die 4 cl die madrid in 5 jaar heeft gewonnen komen niet alleen door cr7. Ramos heeft in 2 finales tegen atletiqo gescoord. En speelt in belangerijke wedstrijden altijd top.

14 maart 2019 om 16:20

Me eens dat Ramos een van de beste verdedigers ooit is zo niet de beste.

Alleen op dit moment is VVD gewoon beter. Ramos is aan het afbouwen en VVD zit in zijn prime time nu

14 maart 2019 om 16:48

Ik schat Maldini toch wel hoger in dan Ramos. Ook Baresi en Beckenbauer vond ik dominanter in de teams waarin ze speelden. Het is in ieder geval zeker geen uitgemaakte zaak.

Uiteraard kan vDijk nog niet tippen aan de carrière van Ramos, maar op dit moment vind ik hem beter, vooral qua voetbalintelligentie, leiderschap en rust.

14 maart 2019 om 16:15

Haha echt niet, Ramos heeft meer prijzen, maar VVD is nu echt wel beter. En ik kan dat al ontkrachten, ben geen NL’r en geen LFC fan en ik vind VVD zeker beter dan Ramos.

14 maart 2019 om 16:30

Dat is hij inderdaad, Mark. On: ik vind Virgil op dit moment zeker de beste verdediger ter wereld, maar hij heeft niet dat 'unieke' wat Messi en Ronaldo hebben en hadden. Al is dat natuurlijk lastiger voor een verdediger, maar ik vind bijvoorbeeld Virgil nu niet mijlenver boven een Nesta in zijn prime uitsteken.

14 maart 2019 om 18:22

Wat ik wel echt uniek vind aan Van Dijk is hoe hij altijd zo ongelooflijk kalm blijft als er een snelle uitbraak van een tegenstander plaatsvindt. Veel verdedigers zie je in een halve paniek schieten bij 1 tegen 1 of 2 tegen 2, maar hij lijkt gewoon heel rustig te kunnen blijven analyseren waar hij zich moet positioneren en hoe hij in die situatie de tegenstander het beste af kan stoppen, terwijl hij ondertussen anderen in zo’n zelfs nog steeds coacht. Echt ongekend vind ik dat, nog afgezien van dat hij voetballend, verdedigend en koppend gewoon een beest is.

14 maart 2019 om 19:21

Is er ooit een verdediger geweest die dat mythische van Ronaldo of Messi had? Die 2 jongens (blijven aanvallende spelers, dan reken je anders) zijn een klasse apart. Als verdediger is het moeilijker om zo op te vallen, zit toch een limiet op.

Maldini?

14 maart 2019 om 16:18

Er is een gezegde dat alleen idioten in absolute waarheden spreken. Kan je misschien rekening mee houden als je weer een keer je mening geeft. Nog enige onderbouwing waarom hij de beste aller tijden is?

14 maart 2019 om 16:20

Kukelekoki volg je geen voetbal ? Zijn naam zegt genoeg. Onderbouwen is niet nodig. Alles wat ramos gepresteerd heeft spreekt voor zich.

14 maart 2019 om 16:21

heeft alles gewonnen wat er te winnen valt. Speelt al 15jaar in de absolute top.
Veel belangrijke goals gemaakt als verdedigers.

14 maart 2019 om 16:28

Maar hetzelfde geldt voor Pique, die pakt alleen 10x zo weinig kaarten. Want die staat positioneel beter dat ie niet al die overtredingen nodig heeft. Ramos heeft die prijzen niet alleen gepakt, ja knap dat die CL 3x achter elkaar gepakt is maar waren zijn in de competitie en beker? Straatlengte achter Barca, het is makkelijker 7 wedstrijden te pieken dan 60, daarom heeft Real nooit de tripple gewonnen. Konden zicht perfect focussen en vastbijten in de CL maar in de rest van het jaar liepen ze achter de feiten aan. Natuurlijk is Ramos een topverdediger, maar Maldini, Nesta en Stam schat ik nog altijd hoger in, om er maar even 3 te noemen.

14 maart 2019 om 16:34

Nee, dat spreekt niet voor zich. Dan zou je dus net zo goed kunnen zeggen dat pakweg een Carvajal de beste verdediger ooit is. Die won namelijk met hetzelfde team al die prijzen.

14 maart 2019 om 16:37

Je bent een romanticus Rodg. Sergio Ramos is de beste verdediger aller tijden. Dat je Pique in 1 adem noemt is lachwekkend. Hij is pas zwaar overschat. Ramos is al jaren dé leider van Madrid. En als je het over pieken in 60 wedstrijden. Moeten Barca en Real echt pieken in La Liga om te winnen? Dacht het niet. Ben er klaar mee dat mensen altijd maar de voetballers van vroeger zo ophemelen. Tijden veranderen Rodg, Ronaldo C is de beste ooit en Ramos de beste CV ooit. Dat je Stam en Nesta in 1 adem noemt met Ramos is denigrerend voor Sergio. Noem die lekker in het rijtje met VVD, Kompany of Thiago Silva.

14 maart 2019 om 16:37

Je bent een romanticus Rodg. Sergio Ramos is de beste verdediger aller tijden. Dat je Pique in 1 adem noemt is lachwekkend. Hij is pas zwaar overschat. Ramos is al jaren dé leider van Madrid. En als je het over pieken in 60 wedstrijden. Moeten Barca en Real echt pieken in La Liga om te winnen? Dacht het niet. Ben er klaar mee dat mensen altijd maar de voetballers van vroeger zo ophemelen. Tijden veranderen Rodg, Ronaldo C is de beste ooit en Ramos de beste CV ooit. Dat je Stam en Nesta in 1 adem noemt met Ramos is denigrerend voor Sergio. Noem die lekker in het rijtje met VVD, Kompany of Thiago Silva.

14 maart 2019 om 16:41

Birambi jij ziet ze echt vliegen he? Maar dat je precies Ramos en Ronaldo als beste ooit noemt zegt genoeg over jouw voorkeur.

Er wordt gezegd dat Ramos de beste is omdat ie zoveel prijzen heeft gepakt, maar die prijzen zijn helemaal de maatstaf niet omdat te bepalen. Want daarom noem ik een Pique, die heeft nog meer prijzen gehaald, dat maakt hem niet automatisch de beste. En heb je ooit Maldini weleens zien spelen, ga ajb je mond spoelen om die te vergelijken met Kompany en consorten, je bent totaal niet serieus te nemen.

En als Real niet hoeft te pieken in La Liga waarom pakken ze er dan maar 2 in de laatste 10 jaar en stonden ze vorig jaar en dit jaar een straatlengte achter met Ramos in de basis?

14 maart 2019 om 16:49

(birambi)
De beste verdediger aller tijden dan kom ik niet uit bij Ramos maar bij Paolo Maldini ruim 900 wedstrijden voor AC Milan en nog een grotere prijzenkast als meneer Ramos , met een verschil hij kan niet al de kamers in zijn huis behangen met gele en rode kaarten plus dat het een betere voetballer was en nog tweebenig ook en hield het tot zijn 40 ste uit , als je het dat toch hebt over de beste verdediger aller tijden .

14 maart 2019 om 17:09

Hahaha pique. Die is niks vergeleken met ramos. Pique maakt zo veel blunderd en word al helemaal makelijk weg gespeeld

14 maart 2019 om 17:36

Redelijk mee eens maar zet ramos is uit je hoofd bij het (oude) real. En plaats m is bv bij n iets mindere ploeg normaal bv liverpool,arsenal dan denk ik niet dat hij zo goed zou zijn als hij al jaren lijkt bij real. Super goede cv natuurlijk en 1 van dw betere maar niet ew beste denk ik. Wel moet vvd eerst nog bewijzen prijzen te winnen ja. Wat ik bedoel is dat het ook een beetje ligt aan de andere 10

14 maart 2019 om 17:37

Piqué is niks vergeleken met Ramos? Nee, tuurlijk. Piqué heeft genoeg gepresteerd de afgelopen tien jaar. En kijk anders even de vorige Clasico terug om te kijken of Piqué niks is vergeleken met Ramos. Ik kan je in ieder geval vertellen dat de betere van de twee in die wedstrijd niet in een wit shirt speelde.

14 maart 2019 om 17:40

Sloep01 Maldini is in mijn ogen ook de absolute nr.1 CV aller tijden. Die man had zoveel klasse. Hoe hij zijn tegenstanders totaal uit de wedstrijd wist te houden heb ik weinigen beter zien doen.

14 maart 2019 om 18:09

Ramos heeft genoeg blunders gemaakt hoor en er waren ook periodes dat supporters hem liever kwijt dan rijk waren. Volgens mij speelde hij ook RB een lange tijd terug. Ik kijk niet alle wedstrijden van pique en ramos, maar ramos leest het spel beter en maakt zelfs belangrijke goals. Hij straalt ook qua persoonlijkheid meer uit dan pique Ik vind de discussie over wat knapper is qua prijzen ook interessant. Een treble is knap omdat je alles wint en 3x de CL lijkt er meer op dat Zidane alle energie op 1 toernooi zet. Hoewel het uniek is natuurlijk

14 maart 2019 om 19:03

Je bent niet zó heel goed op de hoogte, want Maldini was een super linksback 😂

14 maart 2019 om 19:50

Ik ken Maldini door mijn leeftijd voornamelijk uit de jaren dat hij als CV werd opgesteld en vond hem toen ook gewoon wereldtop. Maldini was als verdediger zo goed en compleet, dat hij in feite bijna op alle posities achterin kon worden ingezet waar nodig. Zelfs nog in de herfst van zijn carrière.

En Ramos begon eerst ook als rechtsback en wordt nu als CV gezien. Of telt dat nu ook niet?

14 maart 2019 om 16:20

Van dijk is op t moment beter dan Ramos. Dat is echt geen raketwetenschap. Niemand zegt hier ook dat van Dijk de beste aller tijden is, maar hij is wel degelijk de beste verdediger op t moment

14 maart 2019 om 19:58

Chiellini is puur verdedigend op dit moment de beste, die naam heb ik hier nog niet eens voorbij zien komen.

14 maart 2019 om 16:26

Poeh al 6 reacties op hetzelfde artikel. We weten nu wel dat je Ramos beter vindt en dat mag je ook vinden, maar ga nou niet doen alsof VvD een koekebakker is. Hij wordt door veel analisten wereldwijd genoemd als de beste verdediger op dit moment. Ramos heeft inderdaad een grotere prijzenkast, maar als we het puur over nu hebben is Van Dijk absoluut beter.

14 maart 2019 om 16:28

Weet niet hoe lang jij al meegaat in de voetbalwereld en het volgen van spelers, maar Ramos is absoluut niet de beste cv aller tijden. Een van de beste van deze generatie, dat wel.

14 maart 2019 om 16:29

Ramos wordt overschat door zijn goals, uitstraling en gewonnen prijzen (waar hij uiteraard aan heeft bijgedragen maar die een teamprestatie blijven). Hij is een goede verdediger maar heeft altijd wel zijn foutjes en momenten dat de stoppen bij hem doorslaan. De echt grote verdedigers richten zich op de bal in plaats van op de man.

14 maart 2019 om 16:32

Ramos heeft het een langere tijd laten zien dan van Dijk maar op dit moment is van Dijk zonder twijfel beter. Én van Dijk heeft veel minder kaarten en overtredingen nodig én Ramos heeft altijd in een (veel) beter team gespeeld dan van Dijk.

14 maart 2019 om 16:44

Ramos is de meest overschatte CV allertijden. Niet omdat hij slecht is, maar omdat er best wat mensen zijn die denken dat hij een van de beste ooit is. Ga toch weg man. Ramos dankt die prijzen aan de beste doelpuntenmaker allertijden. Nu die weg is, zijn de prijzen ook gestopt.

14 maart 2019 om 16:50

Lol. Not even close. Cannavaro was echt twee klassen beter bv.

14 maart 2019 om 17:23

m. Chamakh

Sergio Ramos is een uitzonderlijke CV, zeker een van de beste ooit. Maar in Franco Baresi, Franz Beckenbauer, Fernando Hierro, Daniel Passarella en Fabiano Cannavaro heb je zo al een greep spelers die je als minstens even goed als, zo niet beter dan, Ramos kunt beschouwen.

Het is natuurlijk maar net welke criteria je hanteert.

Overigens vind ik Van Dijk ook zeker niet beter dan Ramos.

14 maart 2019 om 18:35

De beste cv aller tijden is een hele leuke discussie. Maar Ramos is zekers de beste van de afgelopen 5 jaar, maar zekers niet aller tijden. Schat een Maldini, Baresi, Beckenbauer, Nesta, Cannavaro, Passarella en Moore sowieso hoger in dan Ramos. En dan heb je ook nog Puyol, Koeman, Hierro, Bergomi, Stam, Desailly, Sammer, Vogts etc etc.

Voor mij zijn Beckenbauer en Maldini de 2 beste verdedigers ooit.

14 maart 2019 om 19:13

Ramos zou in mijn top 20 staan van beste cv. Maldini (paolo en cesare), baresi, cannovaro, nesta, puyol, ruudje krol, passarella, beckenbauer, santos (djalmos), bobby moore vind ik iig al sterker.
Edit: Koeman goeie! Ramos hoort wel in het rijtje thuis

14 maart 2019 om 19:26

Zekers wel. Maar van al die namen zijn Beckenbauer, Baresi en Maldini toch echt wel de beste vind ik. Al wordt Cannavaro meer geprezen omdat die op het WK in 2006 zo sterk was. Santos was ook een grote ja, en dan heb je ook nog Figueroa, Gentile, Adams en Scirera die door veel mensen vaak vergeten worden.

14 maart 2019 om 19:46

'alleen liverpool fans en de hollanders vinden van dijk beter dan ramos."

Als er 1 volk kritisch is op zijn voetballers dan zijn het wel 'hollanders'. Niemand beweert dat van Dijk de beste verdediger allertijde is. Op dit moment vind ik van Dijk beter dan Ramos, dat Ramos een grotere prijzenkast heeft en 1 van de beste carriere's ooit als verdediger zal ik nimmer ontkennen.

Niet iedereen over 1 kam scheren a.u.b.

14 maart 2019 om 19:54

Ramos mag de veters van Maldini en Nesta niet strikken. Van Dijk ook niet hoor, daar niet van.

Voor mij is hij het wel, meest complete sowieso, voetbalt als Bonucci en kan killen zoals Ramos. Super dominant, bizar sterk in de lucht, rete snel, enorm inzicht, goeie tackle en bovendien twee zeer goede voeten. Ik ben fan.

14 maart 2019 om 19:03

Komt omdat je tegenwoordig bijna geen echte verdedigers meer hebt. Eind jaren 90 begin deze eeuw had je ras echte verdedigers. Nesta, Stam, Maldini, Puyol, Hierro, Thuram, Desailly, Zanetti, Cafu, Aldair, Ayala, Samuel, Lucio, Ferdinand, Campbell, Terry, Constacurta etc. Je mag inmiddels wel stellen dat verdedigers van nu van veel minder niveau zijn.

14 maart 2019 om 20:25

Good old Tony Adams had je ook nog :P

Op snelheid kan je van dijk zo makelijk afkloppen. Kijk die wedstrijd terug duitsland 2-2 oranje. sane had van dijk weg gespeeld. Van dijk is nog lang niet op niveau van ramos.

14 maart 2019 om 16:15

Pardon? Hij sprintte laatst Willian in volle sprint eruit en die is niet veel langzamer dan Sane.

14 maart 2019 om 16:17

De ligt sprinte mbappe ook uit. 9/10 x sprint mbappe de ligt uit. Ga duitsland 2-2 oranje terug kijken. En kom dan terug

14 maart 2019 om 16:19

Vergeet Willian, hij sprinte Adama Traore eruit een maand of twee terug, dat is pas bizar.

14 maart 2019 om 16:21

Kijk Wolverhampton V Liverpoo terugl. Toen sprintte Van Dijk ook Adama Traore uit, terwijl Traore op Fifa de snelste speler is

14 maart 2019 om 16:23

Dat was geen sprint op topsnelheid tegen Mbappe en dat weet je dondersgoed. Prima als je Ramos fanboy wilt zijn maar volgens mij doet Ramos nergens meer om mee en kan Liverpool zowel de PL als CL nog winnen grotendeels dankzij V Dijk. Het is niet dat die aanval dit jaar in grootse vorm steekt. Besef dat eens, en kom dan terug.

14 maart 2019 om 16:28

@m.chamakh. Wat een argument zeg. Eerst zeg je dat De Ligt er 9/10 wel uitgesprint wordt, om vervolgens met een voorbeeld te komen van 1/10 keer dat Van Dijk er uitgesprint wordt.

14 maart 2019 om 16:48

Haha wat een onzin, nu neem je 1 van de snelste spelers! Of wil je me zeggen dat Ramos of de ligt Sane eruit sprint!? En dat je zo praat over Nesta, Maldini en Stam zegt genoeg over je inzicht! Heb je ze überhaupt zien spelen!? Nesta blijft voor mij de beste verdediger ooit, kan Ramos nog zoveel winnen maar dat maakt hem nog geen betere verdediger

14 maart 2019 om 17:10

Dudesie ik heb van dijk vaker uit gesprint zien worden in de pl. Ik kijk niet alleen de highlights zoals sommige fan boys hier

14 maart 2019 om 17:27

m.chamakh

Van Dijk wordt eruit gesprint? Okay, dat kan toch? Ik heb Ramos ook eruit gelopen zien worden. Door Robben. Kijk nog even de 5-1 bij Nederlands - Spanje terug, op het WK 2014. Wordt Ramos echt helemaal weg gelopen.

Dus dat zegt niet zoveel.

14 maart 2019 om 18:32

M.chamakh laten jouw reacties hier nou precies op mij doen overkomen dat jij een vrij ongenuanceerde fanboy van Ramos bent... On topic Van Dijk is geen Messie maar een zo'n on-Nederlands goede verdediger dat het voor Nederlandse begrippen een soort Messi is. Kijk wat betreft aanvallers en middenvelders hebben we hele goede spelers gehad, maar behalve Jaap Stam is er de laatste 30 jaar niet zo'n verdediger geweest in Nederland.

14 maart 2019 om 22:40

Ik wilde hier op reageren met Ronald Koeman, maar damn: 1988 is al 31 jaar geleden....

14 maart 2019 om 16:19

En de wedstrijd tegen de Wolves ook niet gezien? De sprint tegen de zogenoemde snelste speler uit de BPL. Daar liet hij zien over aardig wat snelheid te beschikken iig.

Edit: Traore, Bedankt AlexDelPiero10. Ik kwam niet zo snel op zijn naam

14 maart 2019 om 16:22

Zoo makkelijk kloppen op snelheid? Omdat het Sane gelukt is, is het daardoor een makkie? Sane is 1 van de snelste op de voetbalvelden. Dan kan je ook zeggen dat Ramos slecht is want die werd door Robben er ooit een keer uitgesprint.. slaat nergens op wat je zegt.

14 maart 2019 om 16:24

Van dijk was vaker afgeklopt door sane die wedstrijd. Niet 1x. Soms win je duels. Bv de ligt tegen mbappe. Maar 9/10 x zou die hem verliezen. Zelfde voor van dijk tegen wiliam. Heb van dijk vaker duels op snelheid zien verliezen bij liverpool.

14 maart 2019 om 16:36

En Ramos is nog nooit op snelheid afgetroefd.. Wat wil je nu precies zeggen? Dat je geen fan bent van Van Dijk?

14 maart 2019 om 17:10

Geen fan van vandijk. Ik hoop zelf dat die naar real gaat. Maar ramos blijft de beste. 2 is vandijk

14 maart 2019 om 19:56

Ramos vs Robben bij de 5-1 op het WK 2014, kijk maar terug, compleet eruit gesprint. En dat was toen Ramos 5 jaar jonger was.

14 maart 2019 om 16:55

Dus jij beweert dat zo ongeveer de enige tactiek in Engeland (op snelheid) erg makkelijk lukt tegen van Dijk? Gek dat ze dan zo hoog staan in de PL...

14 maart 2019 om 17:01

Waar gaat dit over? Vergeleken met andere verdedigers (inclusief Ramos) is hij wel snel. Ramos werd er door een 30+ Robben uitgesprint na 798 blessures. Wat is je punt precies?

14 maart 2019 om 17:09

Ik kan me een wedstrijd herinneren dat een robben Ramos eruit loopt, iets met 5 1

14 maart 2019 om 17:10

Heb je Ramos tegen Robben gezien? Denk het niet gezien deze opmerking😂

14 maart 2019 om 17:17

De wedstrijd waarin hij als captain een heerlijke goal maakte in de laatste minuut??? Oh kja.

14 maart 2019 om 17:23

Op snelheid kan je Ramos zo makkelijk afkloppen. Kijk die wedstrijd terug van Oranje - Spanje. Robben op zijn retour had Ramos weggespeeld. Ramos is lang niet meer het niveau van Virgil.

14 maart 2019 om 17:42

Ramos kan je zo makkelijk op snelheid afkloppen. Kijk die wedstrijd van Nederland 5-1 Spanje terug. Robben had Ramos weggespeeld. Ramos is nog lang niet van het niveau Bram van Polen.

14 maart 2019 om 18:47

Robben is natuurlijk rete snel dus volkomen logisch. De trage Ronaldinho was een ander verhaal, zie het nog voor me hoe Ramos compleet voor schut werd gezet dat hij een staande ovatie kreeg van het Real publiek. Wat was Ramos slecht in die periode.😂

Meer de Ronaldo onder verdedigers. Ik durf rustig om een kratje te wedden dat er momenteel geen verdediger hoger komt met z’n hoofd dan hij. Er staat ergens op social media een filmpje dat ie een bal kopt die aan een moeilijk hoog plafond hangt. Even later zie je Wijnaldum al springend proberen om dat ding met z’n vingertoppen aan te raken en hij kwam er gewoon niet bij. Ik ging stuk.

14 maart 2019 om 16:15

Ben je ramos kopballen vergeten. Die komt heel hoog.

14 maart 2019 om 16:16

Ramos positioneert geweldig maar V Dijk komt echt een stuk hoger. Klopt zowel Hummels als Martinez met 1 sprong en dat zijn geen koekenbakkers.

14 maart 2019 om 16:18

Dat zijn godin en gimenez ook niet. Ramos kopte die eruit.

14 maart 2019 om 16:21

Iemand is hier heel erg Ramos fan...

14 maart 2019 om 16:25

Haha echt he.. Momenten dat het niet goed ging benoemen om aan te geven dat hij niet op het niveau van Ramos zit, terwijl Ramos zelf ook genoeg van die momenten heeft gehad.

14 maart 2019 om 16:30

Hoevaak moet Ramos niet een kaart pakken om zijn slechte positionering te compenseren? Van Dijk en vroeger Maldini pakken allemaal niet zoveel kaarten omdat ze beter staan en zich niet zo snel laten verrassen.

14 maart 2019 om 16:31

Godin: 1.87. Gimenez: 1.85. Ramos: 1.84


Hummels: 1.91. Martinez: 1.92.
Van Dijk: 1.93.


Moet ik voor je spellen wie er hoger zou komen?

14 maart 2019 om 16:39

John Terry Dat zegt niks, Vermaelen is 1.82 en sprong in zijn prime hoger dan al die gasten, Falcao (spits) is 1.77 en kwam in zijn prime boven iedereen uit, timing en afzetkracht zijn belangrijker dan lengte, vaak zie je dat grotere spelers net minder hoog komen dan kleinere.

14 maart 2019 om 17:10

Het is vooral de lengte van de tegenstanders die V Dijk hier klopte waarmee ik mijn punt wil maken. Hummels en Martinez zijn lastiger te kloppen in de lucht dan Godin en Gimenez. Dat V Dijk dan nog eens 10 cm langer is dan Ramos verstevigt enkel mijn vermoeden dat Virgil hoger komt.

14 maart 2019 om 17:12

Terry godin is betere koper dan die 2 van bayern

14 maart 2019 om 17:15

Daarom ligt ie uit de CL door 2 rake kopballen van zijn directe tegenstander.....

Die duimpjes voor jezelf zijn ook zo schattig trouwens. Ik snap dat je denkt dat omdat dit een Nederlands forum is het hier overal Virgil fanboys zijn, maar je zal de bittere pil toch echt even moeten slikken. Virgil de man die Liverpool op prijzen afstuurt dit jaar, Ramos de captain die zich expres laat schorsen zodat zn team uit de CL dondert. Ook in buitenlandse media is Virgil de man nu voorbij, alleen de fanboys resteren nu nog.

14 maart 2019 om 17:20

2x verloor hij niet het kopduel John Terry, daar niet van.

14 maart 2019 om 18:16

Bro, Ramos heeft helaas al een vriendin man. Verder kan je natuurlijk niet zeggen wie 'de beste verdediger ter wereld' is, omdat er simpelweg teveel verschil in voetbalstijlen is per competitie. Dat Van Dijk bij de beste ter wereld hoort staat buiten kijf. Maar in dat rijtje kan je ook namen als Ramos, Umtiti, Varane, Laporte, Chiellini, Godin en ga zo maar door scharen.

14 maart 2019 om 18:22

All you need is ramos...

14 maart 2019 om 19:00

Perfect voorbeeld hiervan is Fabio Cannavaro. Die was 1,76 en won zo een beetje alle kopduels bij Juventus. Wat een verdediger was dat zeg.

14 maart 2019 om 20:12

John Terry,

Kom op ga je dat als argument gebruiken? Zijn tegenstander was dan toevallig ook de beste kopper van het moment, die waarschijnlijk boven iedereen uitkomt..

14 maart 2019 om 16:40

Ook niet, vele snappen het punt niet in het artikel. Ja van Dijk is misschien wel momenteel de beste verdediger ter wereld, maar Ronaldo/Messi zijn minimaal top 5 allertijden. Zij staan al jaren op eenzame hoogte vergeleken met andere spelers op hun positie. Dat terwijl van Dijk niet ver boven Chiellini/Ramos staat momenteel.

noem mij maar een andere verdediger op de wereld die het zowel verdedigend als qua goals en assists zo goed doet dan De Wolf

14 maart 2019 om 16:24

De Wolf?

14 maart 2019 om 16:33

dat moest Van Tiggelen zijn idd

14 maart 2019 om 16:34

o.a. Ramos heeft 2x zoveel doelpunten in alle competities dan van Dijk (als je die bedoelt ipv De Wolf)

14 maart 2019 om 17:30

@wisconsin

dan moet Ramos er een stuk of 12 gescoord hebben dit seizoen en dat geloof ik niet

14 maart 2019 om 18:54

In alle competities (La Liga, Champions League, Copa del Rey, Club World Cup en de Europese Supercup) heeft Ramos 11 doelpunten in 2 assists (in 3392 minuten).

Van Dijk heeft in alle competities (premier League en Champions League) 4 doelpunten en 3 assists (in 3295 speelminuten). Ramos is wel een veel scorende verdediger, maar speelt dan wel in een competitie waarin scoren makkelijker gaat.

Vind het altijd wel grappig dat voetballers die als plafond De eredivisie hebben gehad, gaat praten over hoe goed iemand anders is. Van Dijk is een topverdediger en die moet je koesteren, kan me niet voorstellen dat een Spaanse journalist of oud voetballer Ramos zo naar beneden zou halen. Alleen in Nederland kunnen we dat!

14 maart 2019 om 18:48

Mensen als De Wolf zitten vast in het verleden en denken niet na over 1 van de belangrijkste factoren waarom geweldige spelers tegenwoordig waarschijnlijk niet zo'n grote prijzenkast zullen vullen. De transfersommen en de daarbij behorende salarissen, commissies, bonussen en tekengelden rijzen de pan uit waardoor spelers bijna onhaalbaar worden als ze excelleren voor bijna elke club op deze aardbol.

Is het nou echt nodig om constant die vergelijking met Ramos en Chiellini te maken; kunnen we niet gewoon genieten van deze klasbak en hopen dat hij nog wel even op dit niveau zal blijven steken. Al moet niet vergeten worden dat Ramos en Chiellini twee geweldige wereldkampioenen zijn en dat lijken sommigen hier wel eens te zijn vergeten!

14 maart 2019 om 16:36

Chiellini is geen wereldkampioen geworden, Europees kampioen bijna en 2x de CL bijna. Maar puur verdedigend is er geen betere dan Chiellini op dit moment en de beste man is 34! Wil je een mix van alles dan kom je al rap uit bij Van Dijk, hij is echt goed. Beter dan Chiellini verdedigend durf ik wel niet te zeggen.

14 maart 2019 om 16:48

Oww dan zit ik daar fout. Ik dacht namelijk dat hij er bij was in 2006. Ik vind alleen, dat het niet nodig is om de heren met elkaar te vergelijken, omdat het allemaal klasbakken zijn. Verder vind ik het wel jammer dat er af en toe wel te weinig respect is voor Chiellini en Ramos. Overigens was Chiellini geweldig tegen atletico; hij degradeerde Morata tot een b-junior!

14 maart 2019 om 16:53

Hij was een monster tegen Atletico, overigens zijn 500ste match voor Juve. Forza Juve!

14 maart 2019 om 17:18

In 2006 heerste er een andere Italiaan: Cannavaro. Wat mij betreft een van de beste CV’s ooit. Als ik me goed herinner had hij tot aan de finale geen enkele (!!!) overtreding nodig om verdedigend alles te stoppen.

14 maart 2019 om 18:45

Echter was Cannavaro toen al 32 jaar en aan de bal was hij niet zo heel geweldig. Maar goed, hij was zeker een geweldige verdediger. Hij deed me altijd denken aan Jaap Stam, maar dan net wat effectiever waardoor hij minder overtredingen nodig had en dus was hij nog wat beter.

15 maart 2019 om 03:10

Geweldige speler!! Het bijzondere van Fabio is zijn lengte. Niet al te groot, maar het maakte niet totaalr niet uit; geweldige speler inderdaad.

Ik vind het altijd een enorm kul argument als iemand zegt dat een speler nog geen topper is omdat hij nog geen gevulde prijzenkast heeft. Totale onzin wat helemaal niets zegt over de speler.

14 maart 2019 om 16:50

Het is wel een onderscheidende factor

14 maart 2019 om 17:24

Teamprijzen zijn een onderscheidende factor bij een individuele speler als kwaliteit? Wat een kul.

14 maart 2019 om 18:43

Denk je niet dat elke Europese topclub Van Dijk graag aan zou willen trekken? Mensen als De Wolf hangen in het verleden en denken niet verder dan de prijzenkast, terwijl elk weldenkend persoon heel goed weet dat het tegenwoordig veel moeilijker is om bij een structurele Europese grootmacht te komen in het geval van Van Dijk. Spelers als hij zijn namelijk nauwelijks betaalbaar geworden.

14 maart 2019 om 21:03

Alle topclubs zouden hem ook willen hebben natuurlijk! Ik heb ook nooit gezegd dat het geen topspeler is. Begrijp me niet verkeerd. Ik ben wel van mening dat het winnen van prijzen een kwaliteit is. Zo onderscheidt Ronaldo zich vaak in de topwedstrijden.

14 maart 2019 om 21:05

Ja zeker wel! Een topspeler staat op in de grote wedstrijden waarin de prijzen worden verdeelt. Zo deed van Dijk dat ook tegen Bayern gister

14 maart 2019 om 23:09

Mee eens hoor, maar ik denk dat De Wolf bedoelt dat het nu eenmaal zo werkt dat de sterren van winnende teams nog net wat meer gezien worden als de grootste. That's just life. Dus om beschouwd te worden als absolute top aller tijden moet je toch wat grote prijzen pakken, want dat betekent ook dat je goede wedstrijden hebt gespeeld op de grootste podia met de meeste druk. Desalniettemin houd ik ook niet van die gedachtengang. Bergkamp is voor mij 1 van de allergrootsteen dat heeft niks met prijzen te maken.

Die heeft zeker Messi zijn stormachtige ontwikkeling gemist bij barcelona, zeker vergelijkbaar!

Hij is meer de Ronaldo onder de verdedigers ...wat won hij dat kopduel overtuigend tussen twee bayern reuzen!

Om een einde te maken aan de discussie wie de beste voetballer is aller tijden, hier een lijstje: 1. Dani Alves, Maxwell, Giggs en Ibrahimovic allemaal 35 prijzen 5. Dalglish 31 prijzen. 6. Messi Ronaldo niet in de top 10

laat ik ook mijn mening geven wie de beste verdediger aller tijden is. ik zeg paolo maldini. ramos is sinds die centraal speelt van wereldklasse eigenlijk nadat puyol gestopt is als international. maar maldini ooo Maldini!! man man wat was hij goed hij maakte 1 spelers als Maradona Ronaldo platini Laudrup Romario baggio Zidane ronaldinho onschadelijk. nou dan kan je wel wat hoor!! en het mooie is deze spelers noemden maldini als de moeilijkste tegenstander dus ja. deze jonge generatie heeft maldini niet zien spelen vermoed ik anders zou je ramos nooit als de beste aller tijden noemen. nog 1 ding Maldini had niet eens een overtreding nodig of een gele kaart op zijn tegenstander af te stoppen. áltijd kalm en rust zelve. dat kunnen we niet over ramos zeggen. hulde voor poalo Maldini

Matthijs de Ligt moet inderdaad naar Liverpool gaan om daar samen met Virgil van Dijk geschiedenis te schrijven en een van de meest legendarische clubs ter wereld weer aan titels te helpen.

Het mooie is dat van Dijk ook voetballend zo goed is. In de eerste wedstrijd tegen Bayern gaf hij die assist op (ik dacht) Fabinho waar helaas niet uit werd gescoord. Nu een goede pass op Mané, een goal maken en defensief ijzersterk.

Wie de beste verdediger is, is ook maar een momentopname. Persoonlijk vind ik Ramos soms overkomen als hersenloze drol, maar tegelijkertijd vind ik hem overall de beste verdediger van de laatste 10 jaar. Over nog langere periode dan denk ik aan een Maldini al heb ik daar niet alles van gezien. Ik denk ook dat van Dijk momenteel de beste is, maar volgend jaar kan dit weer anders zijn. Voor Nederland wel lekker dat van Dijk het zo goed doet en dan te bedenken dat we een WK finale speelden met nota bene Heitinga en Mathijsen centraal achterin.

14 maart 2019 om 18:24

Hij was de 1e wedstrijd geschorst dus dat lijkt me onwaarschijnlijk

Nesta, Maldini, Cannavaro, Alex, Adams, Neville, Keown er zijn altijd al geniale verdedigers en centrum verdedigers geweest. Je kan niet makkelijk roepen die is beste ooit of die is beste ooit. Tijden veranderen, sport en ook voetbal evolueert zoals wij mensen dat doen. Ene groeit op in tijd van Van Basten, ander Cruyf en ander Batistuta of Crespo. Er zijn altijd grootheden en zullen er blijven ook. Alleen sommige geven om echte club liefde en gaan niet ergens anders heen voor meer geld en meer prijzen. Zo doende worden die wel eens vergeten in dit soort lijstjes discussies en das jammer.

Kan het ook niet laten.. Der Kaiser, Franz Beckenbauer is de beste verdediger ooit.

Je hebt onzettend veel goede centrale verdedigers nu en ook gehad. Noem maar een Cannavaro of een Nesta (wie ik de bal nog af heb zien pakken van Messi en dat zijn er toch weinig gelukt de afgelopen jaren). Ik ben van een nieuwe generatie en hoor de wat ouderen hier ook vaan praten over een Beckenbauer of een Baresi: daar kan ik niet over oordelen. Het feit blijft dat VvD een ontzettend complete verdediger is, die in feiten echt bijna niks mist in kwaliteiten. Zat laatst nog een aantal samenvattingen te kijken van Oranje van een paar jaar terug en dan zie ik hem spelen tegen Schotland bv in 2013 meen ik?!: Geen schim van hoe hij nu speelt, onbegrijpelijk eigenlijk want in zo’n korte tijd zo enorm goed worden lijkt me bijna onmogelijk. Dus het heeft er al wel in gezeten denk ik al die tijd bij Celtic Groningen etc. Laat aan de top gekomen en gaat dus nooit meer een prijzenkast als een Ramos krijgen maar laat hem proberen de Premier League te pakken met Liverpool en het Nederlands Elftal verder omhoog te loten op het aankomende EK en het WK erna. Maar of hij de beste van dit moment week ik ook nog niet zo zeker: Ramos blijft een topper en weet niet wie Chiellini heeft zien spelen tegen Atletico maar die begon ineens met diepte passes te strooien en voetballend veel de juiste dingen te doen (en er wordt juist gezegd dat hij dit niet goed kan). Kortom de beste wil ik niet zeggen maar dat hij bij de beste hoort lijkt me terecht en realistisch.

14 maart 2019 om 18:55

Loten = loodsen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Roberto FirminoAanvaller10
S. ManéAanvaller10
AlissonKeeper10
Mohamed SalahAanvaller13
R. BrewsterAanvaller00
C. KelleherKeeper00
AdriánKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

216 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Liverpool 1 1 0 0
2019/2020 Liverpool 38 5 1 0
2018/2019 Liverpool 38 4 1 0
2017/2018 Liverpool 14 0 1 0
2017/2018 Southampton U23 2 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Van Dijk hard aangepakt: ‘Heel erg slecht, het riekt zelfs naar arrogantie’

Virgil van Dijk bewees zaterdag tegen promovendus Leeds United (4-3) andermaal zijn waarde voor Liverpool. De boomlange centrumverdediger kopte raak uit een hoekschop van de regerend landskampioen. De Nederlander ging echter...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 18 september
Real Madrid is van plan om Luka Jovic in de laatste fase van de transferperiode op huurbasis elders te stallen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren