Van Crooij: ‘Als Ajax die overtreding had gemaakt, had hij geen geel gegeven’

Donderdag, 14 maart 2019 om

Vito van Crooij was woensdagavond namens PEC Zwolle (2-1) trefzeker tegen Ajax, maar haalde het einde van de wedstrijd niet. De aanvaller kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart en mocht vroegtijdig gaan douchen. Na afloop sprak Van Crooij in gesprek met Veronica Inside zijn onvrede uit over scheidsrechter Allard Lindhout. "Als Ajax die overtreding had gemaakt, had hij geen geel gegeven."

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

34 reacties (laatste reactie door dr. duck)

Slap excuus, gewoon 2 terechte kaarten

14 maart 2019 om 13:05

Beide kaarten waren terecht. Hij moet zich bij de eerste kaart gewoon niet laten opnaaien door Tagliafico.

14 maart 2019 om 14:14

Ik vond die tweede kaart te zwaar bestraft. Het was volgens mij niet zijn intentie om een overtreding te maken. Hij werd gewoon gepasseerd waardoor het onvermijdelijk was dat ze in botsing kwamen.

14 maart 2019 om 14:53

Je zegt het zelf: hij werd gewoon gepasseerd. Dat hij dan vervolgens "onvermijdelijk" in botsing komt is dan helaas pech voor hem, maar daarmee nog wel een overtreding. Een overtreding hoeft ook niet per definitie opzettelijk o.i.d. te zijn.

14 maart 2019 om 16:01

Na zijn overtreding gooide hij tierend en geïrriteerd de bal weg. Nogal stom met al een gele kaart op zak. De overtreding (op de voet van Huntelaar stappen) was al een gele kaart waard, de reactie van de bal weggooien was dat ook. Hij liet Lindhout geen keus en liep zelf al weg richting de catacomben, nog voordat de kaart door de arbiter tevoorschijn werd gehaald. Oerdom van van Crooij gewoon om je team zo de volgende wedstrijd te benadelen door je schorsing.

Jammer van dat Calimero gedrag.
Ze zaten dicht bij een punt maar helaas net niet.
Kaart was terecht.

Was gewoon een terechte rode kaart. Als hij dit tegen bijvoorbeeld Excelsior had gedaan had hij ook rood gekregen. Dit calimero gedrag is ongepast.

Ja, want wij zijn klein en jullie zijn groot.. altijd maar dat slappe excuus. Het was een geelwaardige overtreding.

Misschien kunnen de PEC spelers en trainers het ook bij zichzelf zoeken. Speel je met een opvatting als Heracles, dan speel je dit slappe Ajax van de mat. PEC kwam om niets te doen, dan moet je achteraf niet gaan mauwen dat het allemaal zo oneerlijk is. Ze hadden de wedstrijd zelf naar zich toe moeten trekken, maar ze laten dat na en proberen de bühne nu wijs te maken dat ze genaaid zijn. Het spel en de instelling van PEC waren al een enorm zwaktebod, maar de commentaren achteraf zijn gewoon zielig.

14 maart 2019 om 13:23

Goede reactie Shorty. Ajax zou mentaal totaal niet klaar zijn voor een "heracles aanpak". De vraag is alleen of PEC dat ook had kunnen doen? Je hebt daar wel kwaliteit voor nodig. Als ik me goed herinner probeerde Willem ll ook Ajax onder druk te zetten maar toen leek het nergens op.

14 maart 2019 om 13:34

Proberen kan altijd. Ajax wint met 1-4 in Madrid, maar voor hetzelfde geld ga je er dan met 3-0 af. Verschil is dat ajax die gok wel waagt en PEC ervoor kiest om sparend te spelen. Dan moet je achteraf niet klagen dat je de buit niet hebt gepakt, want juist als kleine club in degradatiezorgen moet je elke wedstrijd 110% strijden. Ik heb dat gisteren niet gezien. Ze maakten de ruimtes wel klein, maar verder ging alles sjokkend net als bij Ajax. Het Ajax van gister was echt andere koek dan tegen Willem 2, PEC had Ajax echt een hele vieze dreun kunnen geven, maar dan moet je het wel zelf verdienen en binnenslepen.

14 maart 2019 om 15:41

Vol erop klappen in een week waar je 3 wedstrijden speelt in 8 dagen tegen az Ajax en een directe concurrent. Het zou achterlijk zijn als je deze wedstrijd, waarbij je verwacht te verliezen, er vol op klapt. Met de kans op nog meer blessures en schorsingen.

14 maart 2019 om 13:23

Volledig met je eens Shorty. Als PEC niet de eerste helft met 2 bussen in de 16 had gespeeld dan had er misschien meer voor ze ingezeten. Ga dan inderdaad niet lopen zeuren dat het de 2e helft niet helemaal meezit (wat overigens heel erg meevalt).

Een wedstrijd heeft 2 helften, waarbij PEC zelfs in de 1e helft al opzichtig tijd aan het rekken was. Deze beide gele kaarten zijn i.m.o. volledig terecht. Beetje jammer van het Caimero gedrag. Zoek het eerst eens bij jezelf en je speelwijze.

Overigens kreeg Veltman ook nog een belachelijke gele kaart. Dus die kunnen we dan wel tegen elkaar weg strepen denk ik dan. Had van Crooij maar niet zo opgewonden moeten reageren de 1e helft. Was nergens voor nodig en dan had hij uiteindelijk ook geen rode kaart gekregen.

14 maart 2019 om 14:40

Ik had het idee dat PEC al vanaf de 7e minuut tijd begon te rekken. Dat was echt triest.

14 maart 2019 om 15:39

Pec speelde gewoon slim met de middelen die ze hadden. Een punt tegen az, bijna tegen Ajax (punt zou best verdient zijn geweest) en dit weekend de belangrijkste tegen Excelsior. Het gezeur achteraf is onnodig, maar rood was best zwaar gestraft. Als ik dan zie wat voor een overtredingen dan niet bestraft worden van Ajax in de eerste helft zeker.

Zag er de hele wedstrijd al gefrustreerd uit. Dan verwacht je dat je na de wedstrijd wel kunt relativeren en dan krijg je deze calimero praat. Gewoon 2 domme acties en nu op de blaren zitten

Belachelijke tweede gele kaart. Een scheidsrechter moet dit ook aanvoelen of willen aanvoelen. Een halve minuut later werd precies dezelfde overtreding gemaakt door Van Polen en die kreeg niks. Had het idee dat het de scheidsrechter wel goed uitkwam om V Crooy van het veld te sturen.

V Crooy was iets te laat, maar houdt duidelijk in en trekt zijn voet nog terug. Totaal geen intentie om iemand opzettelijk te raken. Kinderachtig om voor een dergelijk licht contact een tweede kaart te geven.

14 maart 2019 om 13:23

Das knap, volgens mij zat van Polen op de bank. Veltman kreeg ook geel voor niks overigens, maar dat heb je natuurlijk ook niet gezien

14 maart 2019 om 13:29

Ach niet op alle slakken zout leggen, ik heb de wedstrijd maar met een half oog bekeken. Dan zal het wel Clement geweest zijn (ergens rechtsvoor op het veld). Gaat meer om een vergelijking tussen beide situaties.

14 maart 2019 om 13:38

Voor iemand die maar met een half oog heeft gekeken, en overduidelijk de feiten niet op een rijtje heeft, weet je hier wel een aardig sterke mening te verkondigen over de vooringenomenheid van de scheidsrechter. Niet op alle slakken zout leggen zegt ie dan.. Gewoon maar dom wat lullen en als iemand je erop wijst lekker reageren alsof hij degene is die moeilijk loopt te doen. Tip: als je een roddel de wereld in wilt hebben, zoals dat de scheids het bewust op van Crooy voorzien had, doe dan op z'n minst je best om je summiere onderbouwing van de juiste namen te voorzien. Dit komt zo kneuterig over.

Tja, misschien maar eens kijken waarom Veltman geel kreeg dan? Of was dat compensatiegedrag omdat jij 2x geel had gekregen.
Vanaf minuut 1 tijdrekken en in de 70ste minuut voor het eerst normaal op doel schieten, nergens aanspraak op maken gezien de kansenverhouding en dan nog miepen.

Bij die eerste had tagliafico ook volgens de regels geel moeten hebben. Maar ik verbaasde me meer over de blok tackle van De Ligt (bij een 1-0 stand), waarbij overduidelijk de bal met de hand wordt geraakt. De commentator, var, scheids, niemand reageerde erop. Terwijl als je een tackle inzet, het risico neemt dat, de arm de bal kan raken. Maargoed, uiteindelijk verzuimt PEC zichzelf helaas te belonen.

14 maart 2019 om 13:35

Volgens mij toucheerde de bal via zijn lichaam zijn hand. In zo'n geval mag je nooit een penalty geven. Vandaar dat ook niemand erop reageerde waarschijnlijk!

14 maart 2019 om 13:58

Ik vond het geen penalty, maar die regel zuig je volgens mij gewoon uit je duim.

14 maart 2019 om 17:02

Dat dacht ik in eerste instantie ook, aar in de herhaling was het duidelijk dat Tagliafico alleen maar naar v Crooij toe loopt en verder helemaal niets doet. Ja, hij keek er niet bepaald aardig bij. Het was dus allaen van Crooij die duwt nadat hij zelf al een vrij lompe overtreding had gemaakt. Niets te klagen dus voor van Crooij en ipv dit verhaal moet hij gewoon zijn excuses aanbieden voor zijn eigen gedrag waarmee hij zijn team gisteren en aanstaande zaterdag benadeeld.

Ach meneer van Crooij. Het is altijd de schuld van anderen. Als je zegt dat jullie zo goed kunnen voetballen dan begrijp ik de klassering zeker niet. Misschien een mentaliteitskwestie?

Och och och, wat een zelfreflectie weer bij deze knaap. Volledig terechte gele kaarten, domme kaarten ook vooral daar waar het totaal onnodig is. Hand in eigen boezem.

Sorry hoor! Ik kan me zo ergeren aan al die voetballers en trainers die steeds maar weer de schuld bij andere willen leggen. Zonder zelfreflectie kom je niet verder en zul je altijd dezelfde fouten blijven maken. Hij maakt de overtreding, hij laat zich uitdagen, hij reageert agressief en hij benadeelt zijn team door daarna een onnodige 2 kaart te pakken...dat is wat hij had moeten zeggen. Jammer!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Donderdag 18 juli
Vincent Janssen blijft mogelijk op de Engelse velden actief. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren