Update: Henk de Jong ruilt De Graafschap in voor SC Cambuur

Woensdag, 20 maart 2019 om

SC Cambuur neemt na dit seizoen afscheid van René Hake, zo maakt de club uit Leeuwarden donderdag bekend via de officiële kanalen. Het aflopende contract wordt 'in goed gezamenlijk overleg' niet verlengd. De club uit de Keuken Kampioen Divisie schrijft op de clubwebsite dat de komende tijd benut wordt om te zoeken naar een opvolger. Volgens Voetbal International is Henk de Jong topkandidaat om Hake op te volgen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door marnix88)

Henk de Jong zou een logische stap zijn. Wat in het verleden gepresteerd is zal echter niet weer lukken gok ik zo. Misschien dat Henk voor wat vuur kan zorgen, de (vechters)mentaliteit wat cambuur vroeger had is tegenwoordig ver te zoeken.

Hake maakt niemand beter. Dat lukte hem bij Twente niet, dat lukt bij Cambuur niet.

Zal wat zijn: De Jong gaat deze zomer naar Cambuur maar dat hij eerst Cambuur nog tegenkomt in de nacompetitie.

14 maart 2019 om 11:56

Je weet dat Cambuur 13e staat en geen periodetitel heeft gepakt?

14 maart 2019 om 13:18

Je weet dat cambuur 4 punten achter een nacompetitie plek staat?

14 maart 2019 om 13:33

Zou wel knap zijn als ze die 4 punten gaan pakken met nog 1 wedstrijd te spelen in de periode ja.

14 maart 2019 om 14:48

Hij heeft het over de reguliere stand in de competitie, niet over deze periode. In de competitie is een gat van 4 punten makkelijk te overbruggen, plus Jong PSV en Jong Ajax staan in de top 8 op dit moment, alles mogelijk voor Cambuur

14 maart 2019 om 15:39

Haha inderdaad, hoe hij bij een periodetitel komt? Wat competitie eindstand betreft kun je zelfs als tiende nog nacompetitie bereiken met al die 'jong' teams er bij.

14 maart 2019 om 17:40

Je moet dus wel bedroevend presteren in de KKD wil je geen nacompetitie halen

22 maart 2019 om 13:50

Zo bedroevend dat de laatste jaren vaker 2 of meer clubs promoveren dan alleen de kampioen van de Kkd. Dat zegt niet alleen wat over de KKD dus.

14 maart 2019 om 12:22

Ja, of hij net De Graafschap naar Europees voetbal brengt....

14 maart 2019 om 13:20

Theoretisch zou het nog kunnen? Maar wel ver gezocht.

20 maart 2019 om 16:04

theoretisch zou een wedstrijd tegen Mönchengladbach of Leverkusen helemaal niet zo ver gezocht zijn vanaf Doetinchem. Respectievelijk 132 en 133 kilometer. Een avondje NAC is verder weg...

Vooropgesteld dat ik het mooi vind dat Henk de Jong (en Sandor vd Heide) terugkomt in Leeuwarden, wil ik op deze plek ook even respect tonen voor Hake. Geen onvertogen woord uit zijn mond, terwijl hij naar mijn mening toch behoorlijk in de steek is gelaten door de technisch directeur c.s. Als we nu toch bezig zijn met een grote schoonmaak, dan ook maar even een nieuwe td aanstellen.

14 maart 2019 om 12:01

Ging Henk de Jong niet eerst stoppen ivm ziekte van zijn vrouw.

14 maart 2019 om 12:04

Nee, hij ging terug naar het noorden om bij zijn vrouw te zijn. Maar wilde graag in de buurt aan het werk blijven

14 maart 2019 om 12:46

Het wordt redelijk uit de media gehouden.(gehoord via de spelersgroep) .maar de ziekte waar ze over spreken, is dat zijn vrouw overspannen is. Wanneer jij echt graag bij je familie wilt zijn, omdat ze je nu nodig hebben, dan stop je per direct. Niet over een paar maanden wanneer er wellicht alweer verbetering in zit.

Deze poppulist voor de buhne, wil gewoon terug naar Leeuwarden. Wees daar gewoon eerlijk in. Zo loyaal als Henkie wil doen overkomen is hij niet.

19 maart 2019 om 22:22

En waar heb jij deze wijsheid vandaan dat jij weet dat hij gewoon weer naar Leeuwarden wil.

Zie ook nog wel gebeuren dat hij bij PEC aan de slag gaat.
Vind hem de perfecte persoon voor daar

14 maart 2019 om 12:37

Misschien moet je eerst eens leren lezen voordat je zomaar wat roept. De Jong reist elke dag op en neer vanuit Drachten wat hem teveel werd vanwege zn zieke vrouw. Als je dan in de buurt aan de slag kan betekent dit aanzienlijk minder reisteid waardoor dit te combineren valt

14 maart 2019 om 12:47

Overspannen is vervelend genoeg, maar als je ziekte als reden opgeeft...en je vrouw is dan overspannen, dan stop je toch a la minute? Ipv na het seizoen. Ze heeft je dan NU nodig ipv over een aantal maanden

14 maart 2019 om 13:11

Ik ken de reden. Echter dacht ik dat Zwolle dichter bij Doetinchem was dan het daadwerkelijk is. Inschattingsfout van mij, maar daardoor wel misplaatste reactie inderdaad.

14 maart 2019 om 13:51

Zwolle had ook maar zo gekund. Van mij mag hij per direct wel stoppen, als ie echt zo begaan is met het lot van zijn vrouw

14 maart 2019 om 14:07

Volgens mij gaat het bij Zwolle momenteel al te veel over randzaken. Doe mij maar een degelijke trainer in plaats van een media karikatuur.

Wat de reden ook mogen zijn, ik vind het allemaal prima. Henk heeft een bepaalde houdbaarheid en die is wel bereikt.

Het beste moment ooit om in te stappen. Ondanks de laatste 2 wedstrijden draait het het hele seizoen al niet. Als dan bekend wordt dat Henk komt dan zie je meteen alweer hoop. Mocht die komend seizoen goed starten dan is die een held. Stadion weer voller dan, dit kan wel eens een gouden zet van Cambuur worden.

Dat gezicht van Verbeek bij VI gisteravond zei al genoeg. Clubmensen terug bij Cambuur.

21 maart 2019 om 04:01

Ik als puur Cambuur man, en liwwarder, ben ongelofelijk blij dat Henk samen met sandor terug komt naar ons Scc. Maar als half Fries had ik toch ook stiekem gehoopt dat Henk en Sandor Heerenveen weer zo levend zouden krijgen als dat het 10 jaar geleden was. Die 2 brengen toch iets teweeg wat Heerenveen op dit moment heel goed kan gebruiken. Blijven dan wel Cambuur mannen maar beide Fries, dat geouwehoer tussen 058 en DKV moet maar eens voorbij zijn

21 maart 2019 om 10:32

Cambuur en Heerenveen zijn verschillend. Stads versus Friese Haagje, andere culturen. Vooral houden zo. Daarom is het voor Cambuur mooi dat er twee clubmannen terug komen, ook al hebben zij beide Heerenveen op hun CV staan. Ik heb 20 jaar een seizoenskaart bij Heerenveen gehad, maar kom ook wel eens bij Cambuur, maar ook bij ijshockey, allemaal mooi, allemaal anders.

22 maart 2019 om 13:54

Het is eerder noord-west tegen zuid oost. Heel veel uit de omliggende dorpen zoals Burgum, hardegarijp en Stiens zijn uit ervaring ook voor Cambuur. Sneek, Heerenveen, Balk en die hoek meer voor Heerenveen.

Los daarvan, mooi dat er inderdaad clubmannen terug zijn. Goed voor het friese voetbal als zowel Cambuur als Heerenveen op hoog niveau voetballen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

SC Cambuur

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Jong Ajax2620
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie

32 fans
Coach, 55 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 15 november
Zlatan Ibrahimovic heeft zijn zinnen gezet op een hereniging met AC Milan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren