‘Juventus belooft fans werk te maken van komst Kylian Mbappé’

Donderdag, 14 maart 2019 om

Juventus verbaasde de voetbalwereld vorig jaar door Cristiano Ronaldo weg te halen bij Real Madrid en La Vecchia Signora lijkt voor aankomende zomer ook een verrassende transfer in gedachten te hebben. Tuttosport meldt namelijk dat Kylian Mbappé nadrukkelijk in beeld is bij de Italiaanse grootmacht, die bereid zou zijn om ver te gaan voor de komst van de nog altijd pas twintigjarige Fransman.

De Turijnse sportkrant schrijft donderdagochtend dat technisch directeur Fabio Paratici aan een groep supporters heeft laten doorschemeren dat de aanvaller van Paris Saint-Germain inderdaad in beeld is. De sportbestuurder was woensdagavond na de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Atlético Madrid in de Champions League met onder meer Cristiano Ronaldo, João Cancelo en Emre Can in een restaurant in Turijn.

De groep werd daar aangeklampt door de aanwezige supporters, die bij Paratici aandrongen op de komst van Mbappé. De Italiaan zou vervolgens gereageerd hebben met de belofte alles in het werk te zullen stellen om de komst van de aanvaller mogelijk te maken zodra er zich een opening voordoet in het Parc des Princes.

De komst van Mbappé lijkt hoe dan ook een moeilijk verhaal te worden, daar PSG eerder 180 miljoen euro neerlegde om de jonge ster over te nemen van AS Monaco en hij nog vastligt tot medio 2022. De Frans international, die ook in verband wordt gebracht met Real Madrid, wordt gezien als de speler waar het elftal de komende jaren omheen moet worden gebouwd en zal waarschijnlijk alleen mogen vertrekken als PSG vanwege de Financial Fair Play-reglementen geen andere uitweg meer ziet.


Poll

Denk jij dat Kylian Mbappé Paris Saint-Germain gaat verlaten voordat zijn contract afgelopen is?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door djum)

Mbappé naar Juventus? Dat is geen echte stap vooruit. Als Mbappé zijnde moet je gewoon naar een club die elk jaar strijdt om de Champions League. In Parijs wordt 'ie ook al elk jaar kampioen.

14 maart 2019 om 08:29

Volgens mij doet Juventus elk jaar mee voor de CL. Stonden ze vorig jaar niet in de finale of was dat het jaar ervoor? Lekker nog een jaartje ballen en volgend jaar richting Barcelona gaan. Real Madrid staat pas aan het begin van een nieuwe periode. Dat duurt nog wel even voordat zij echt serieus mee doen voor de prijzen.

14 maart 2019 om 08:38

Met 2-3 gerichte aankopen staat daar weer gewoon een ijzersterk team hoor, die zijn het voetballen lang niet verleerd

14 maart 2019 om 08:47

Lol maak je nou een grap? Real zal er aankomende seizoen staan. Zie ze zeker 4 aankopen doen. Met wat er bij staat en vooral wie er weer VOOR de groep staat gaat het weer een mooie seizoen worden

14 maart 2019 om 08:58

De afgelopen 5 jaar heeft juve 2 finales gehaald en 2x halve finale als ik me niet vergis. Alleen real heeft dat beter gedaan met 4 finales

14 maart 2019 om 09:36

En dan ook nog een verschil: Real won al die finales.

14 maart 2019 om 12:41

@ The Future: Haha jij bent het eerder die een grap maakt. Real moet aan de slag en het valt nog maar te bezien of ze er volgend jaar staan aangezien de jaren dat iedereen naar Madrid wil toch echt voorbij lijken te zijn

14 maart 2019 om 17:23

Nee ik maak geen grap. Wil jij zeggen dat ze er direct staan en zal spelen als een machine? Dan zal Real een uitzondering zijn. Denk het zelf niet. Ze zijn te lang doorgegaan met de sterkhouders en zullen echt wel moeten gaan opbouwen. Al trekken ze 10 nieuwe spelers aan. Dat geeft geen garantie dat ze in Spanje zullen slagen. Zeker niet in Spanje. Neem couthino als grote voorbeeld. Check de statistieken maar. Real heeft voordat ze de CL won ook vier jaar pas op de plaats moeten maken.

Als het een team in opbouw was hadden ze in deze fase van het seizoen niet al voor spek en bonen mee gedaan.

Tel daarbij de onrusten in de selectie bij op.

14 maart 2019 om 18:36

Die ploeg heeft nog geen jaar geleden geschiedenis geschreven door drie keer de CL te winnen. Daarnaast is er geen club ter wereld die zoveel prijzen heeft en zoveel allure uitstraalt. De tijd dat men niet meer voor RM wil spelen zal waarschijnlijk nooit komen.

14 maart 2019 om 08:45

Volgens mij heeft een Juventus meer kans op een CL dan een PSG. Ik denk alleen niet dat Mbappe die overstap zal gaan maken, ik zie hem nog even bij PSG blijven en daarna naar Real gaan.

14 maart 2019 om 11:34

Het zou toch wat zijn. Ronaldo Mbappe Dybala, al zitten ze nu met Costa/Mandzukic ook niet verkeerd 😎

Ik denk dat de meeste Europese topclubs wel interesse in hem hebben. Dit is zeker het grootste aanvallende talent dat er rond loopt. Eigenlijk is het al geen talent meer, want hij laat het 100 procent zien en zijn statistieken liegen ook niet. Maar we moeten soms ook beseffen dat hij nog maar 20 jaar jong is. Echt bizar eigenlijk wat hij nu al laat zien! Ik zou dit meer een speler vinden voor Real om die nieuwe held te worden (zoals Ronaldo).

Het zal alleen voor elke club lastig zijn om het financieel rond te krijgen.

Buiten of Mbappe wel of niet haalbaar zal zijn ivm FFP, waar zou Juve 300++ mln vandaan halen? Die 100 voor CR is al voor 50% opgehoest door Fiat wat voor scheve gezichten zorgde bij de medewerkers.

14 maart 2019 om 11:05

Mbappe is pas 19, dus als je hem haalt, gaat hij minimaal 10 jaar mee. Dus juventus zou zeker een groot bedrag kunnen uitgeven voor zo een speler. Ik weet alleen niet of juventus daar echt serieus aan denkt.

14 maart 2019 om 11:09

Zeker waar maar de vraag is of Juve 300++ kan overmaken. Denk het niet zoals geschreven in de 1e reactie. Daarnaast is er PSG, Mbappe is hun oogappeltje en ster voor heden en toekomst.

14 maart 2019 om 11:39

Transfersom heeft Juve volledig zelf betaald. Er wordt gezegd dat zijn salaris van 30 miljoen euro netto per jaar, deels door fiat wordt betaald.

14 maart 2019 om 11:54

Van de zomer was er anders een heleboel commotie bij Fiat en werknemers. Die werknemers die nooit loonsverhoging kregen. De commotie ging ook over het gegeven dat Fiat 50 mln bij heeft gelegd (of hoe je het ook wil benoemen) en dat is nooit weersproken. Iig heb nooit ergens gelezen dat Fiat zijn salaris betaald. Maar als dat zo is kost het Fiat uiteindelijk meer?

Maar goed, stel zo is het, Juve heeft geen 300+ mln, buiten het gigantische salaris wat ze ook moeten betalen. Zo rijk zijn ze niet.

14 maart 2019 om 13:06

"zo rijk zijn ze niet"
Ik denk dat je het vermogen van Juventus dan wel lichtelijk onderschat.
ON: Tuttosport, dus dit heeft weinig nieuwswaarde.

14 maart 2019 om 14:34

Als ze wel zo rijk waren dan hadden ze geen 50 mln nodig van Fiat of zoals geschreven 30 p.j salaris. Juve is een rijke club, geheel mee eens, maar 300 neerleggen voor 1 speler? Ik zie het niet gebeuren. (trouwens geen ene club niet.)

Weet het dat Tuttosport dit heeft geplaatst
discussiã«ren doen we toch

14 maart 2019 om 18:27

Ik heb nergens wat gelezen over een 50 miljoen euro en kan het zo snel ook niet vinden. Enkel dat er commotie was over de transfer van Ronaldo en de mogelijke inmenging van Fiat. De woordvoerder zegt enkel dat Fiat Juve jaarlijks 26,5 miljoen euro uitkeert als sponsor. Dat terwijl de werknemers niet gecompenseerd zouden zijn voor de inflatie van de afgelopen 10 jaar. Uiteindelijk kwam er geen staking en is er niks gebeurd. Inmiddels (2 dagen geleden) zijn de contracten van de werknemers in heel Italiã« ook verlengd met een salarisstijging van 2 per jaar.

Ik denk overigens ook niet dat Juve zoveel geld voor Mbappe gaat neerleggen.

Ik zie dit niet meer als iets voor de bühne. Mbappé is denk ik voor geen geld weg te halen bij PSG. Paris heeft uiteraard het geld niet nodig en na de deceptie in de CL dit jaar zullen ze eerder nieuwe topspelers halen, dan dat ze die zullen laten gaan.

Hij zal bij meerdere in beeld staan. Maar wie kan en wilt dat betalen? Zou t wel mooi vinden op zich. Juist niet naar een 'gedoodverfde' als Real of Barça. Maar naar een andere grootmacht als Juve.

Dan raakt alleen wel iedereen bij Fiat de helft van zijn salaris kwijt, mooie deal toch? Hoe denkt Juventus hem te kunnen halen, ze hebben nooit het geld om even 300 miljoen op te hoesten. Mochten ze dat wel hebben dan zou ik het in andere dingen steken. De verdediging is al redelijk oud en de verdedigende middenvelders zijn ook niet meer de jongste. Ik zou eerder daar gaan doorselecteren dan nu een aanvaller kopen voor zoveel geld. Daar heb je er wel genoeg van met toekomst. Kean, Dybala en Bernardeschi bijvoorbeeld. Daar ligt zeker niet de prioriteit van Juventus.

Kwaliteits krant tuttosport slaat weer toe. Doorlopen mensen, er valt niks te zien.

Gewoon lekker weggaan uit de Mickey Mouse competitie Kylian... Ik ben benieuwd hoe goed hij het doet in een topcompetitie. Hij is de Franse competitie ontgroeid en een stap omhoog is goed voor zijn ontwikkeling als speler.

14 maart 2019 om 09:31

Want de Serie A is een topcompetitie waar 4 teams strijden voor de titel tot de laatste speeldag en elk jaar iemand anders kampioen wordt..

14 maart 2019 om 09:52

In bijna elke topcompetities (behalve de PL) is er gewoon elk jaar 1 grote favoriet. Serie A: Juve, Bundesliga: Bayern, La Liga: Barcelona en Ligue 1: PSG. Dus ik snap je punt niet. Wil je hiermee zeggen dat alleen de PL en topcompetitie is?

14 maart 2019 om 10:10

Nee, dat wil ik zeker niet zeggen, maar er is een verschil tussen favoriet voor de titel zijn en, met nog 8 wedstrijden te gaan, 1x verloren te hebben en een voorsprong van 10 punten te hebben.
Buiten Napoli om verzaken de topteams in Italie al jaren. De Serie A is bij lange na niet zo sterk als er gedacht wordt, en als je de Ligue 1 een Mickey Mouse competitie noemt, wat is de Serie A dan?

14 maart 2019 om 10:26

Oh nu snap ik je. Misschien moet Mbappe inderdaad naar een competitie (en dan ook club) gaat waar er meer weerstand is.

14 maart 2019 om 18:29

Ondanks dat Juve dit jaar echt geen concurrentie heeft is de Serie A geen mickey Mouse competitie. De Bundesliga is dit jaar veel spannender, maar staat ook onder de Serie A. Teams als Milan, Inter, Napoli, Roma, Fiorentina en Atalanta zijn zo slecht nog niet.

15 maart 2019 om 09:19

Net als in Frankrijk vind ik persoonlijk 1 team, in dit geval Juventus, ver boven de rest staan. Eigenlijk zijn de teams die jij verder opnoemt, op dit moment meer een brede subtop als topteams.
Maar nogmaals, dit is puur mijn persoonlijke mening.

Leuk gerucht maar ook niet meer dan dat. Denk dat Juve de prioriteit eerder achterin of op het middenveld moet leggen gezien de gemiddelde leeftijd daar toch al ver boven de 30 is. Langzaam doorselecteren en de selectie in de breedte versterken. Dat gebeurd nu al met een Ramsey die erbij komt voor het middenveld.

dus als ik het goed begrijp verkoopt psg Neymar and Mbappe lol wie gaat er dan nog voor psg spelen EC Moting ofw?

Zal vast wel waar zij dat Juve hem wilt welke club wilt hem niet.
Maar Juve heeft dan wel best wat geld maar als ze Mba zouden halen kunnen ze verder compleet niks meer datterwijl ze wel degelijk het 1 en ander nog nodig hebben daar de leeftijd daar best oud is. Dus enkel mikken op een Mba lijkt me sterk.
Daarnaast wilt een Mbappe wel naar een Italie dan? Ik zie hem eigenlijk niet zo snel voor dat land kiezen.

En wat PSG betreft ja ze hebben geld zat en nee ze gaan Mba niet willen laten gaan. Maar hoeveel geld ze ook hebben, als Mba weg wilt (omdat hij meer aanzien wilt in europa etc) gaat ie weg en dan heeft PSG helemaal niks te willen.
.Ik wil eens zien of hij dat contract gaat verlengen dat nu tot 2020 duurt (ik vermoed van niet).

14 maart 2019 om 10:48

Dat contract van Mbappe loopt tot 2022 dus de noodzaak tot verlengen is er nog niet.

14 maart 2019 om 11:24

Haha je hebt gelijk was ook tikfout van 2020 ik bedoel uiteraard 2022. Maar dat is straks he. Lijkt misschien zo ver weg maar voor je t weet is het seizoen 2021\22 begonnen. En pSG doet er natuurlijk niet slim aan om op t laatste moment pas te gaan praten. Tussen nu en 12 mnd lijkt me dat ze wel sws om de tafel moeten.

Dit hoort in de wandelgangen en niet als heel artikel. Het is nog van Tuttosport, 100% onzin. Snap niet dat hier een heel artikel over word neergezet als je weet dat het niet echt is en het niet gaat gebeuren

Doe dit nou niet Juve!
Voor je het weet maak je sjeik van PSG boos en haalt hij voor straf even 1 van je blikvangers bij je weg, om te laten zien dat men dit niet pikt.
Mbappe gaat natuurlijk voorlopig helemaal nergens heen. PSG heeft een godsvermogen voor hem neergelegd en ze verkopen hun best spelers niet, aangezien ze geen geld nodig hebben.

al die Europese topclubs hebben zitten slapen. je kon al zien hoe goed Mbappe was bij AS Monaco in de Champions League. PSG was de enige die zo slim was om hem toen direct te halen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1054 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Napoli167
Voor de complete stand: Serie A

68 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Paris Saint-Germain 5 2 0 0
2018/2019 Paris Saint-Germain 29 33 5 1
2017/2018 Paris Saint-Germain 27 13 2 0
2017/2018 AS Monaco 1 0 0 0
2016/2017 Monaco II 2 2 0 0

In de wandelgangen

Woensdag 23 oktober
Mikel Oyarzabal blijft de ideale kandidaat voor Manchester City om een zomers vertrek van Leroy Sané op te vangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren