Lang na droomdebuut: ‘Ik ben al mijn hele leven voor Ajax geweest’

Woensdag, 13 maart 2019 om

Met een assist bij de winnende treffer van Daley Blind was Noa Lang van grote waarde voor Ajax in de ternauwernood gewonnen wedstrijd tegen PEC Zwolle (2-1). De negentienjarige buitenspeler maakte woensdagavond zijn Eredivisie-debuut, nadat hij in de KNVB Beker al eens in de hoofdmacht van de Amsterdammers had gespeeld. “Het was een hele belangrijke”, grijnst Lang in gesprek met FOX Sports over zijn assist.

“Ik was eigenlijk wel ontspannen. Voetballen is iets wat ik elke dag doe. Natuurlijk was er wel iets meer spanning dan normaal, omdat je nu in een stadion speelde met vijftigduizend mensen bij een 1-1 stand in zo'n belangrijke fase van het seizoen. Maar het heeft goed uitgepakt”, zegt de vleugelaanvaller. Lang speelde tot 2013 in de jeugdopleiding van Feyenoord, maar maakte een kleine zes jaar geleden de overstap naar Ajax.

Lang wordt om die reden gevraagd of hij niet droomde van zijn debuut in De Kuip. “Nee, in de ArenA. Ajax wilde mij hebben en ik ben al mijn hele leven voor Ajax geweest. Ik heb toen mijn hart gevolgd. Ik droomde als kleine jongen van Ajax, dus ik ben toen gegaan”, antwoordt Lang. Tegenover Ajax TV spreekt hij van een ‘droom’. “Het is een droom om erin te komen en meteen beslissend te zijn, fantastisch. Ik kreeg de bal en als ik hem daar krijg zoek ik de chip bij de tweede paal. Hij kwam perfect op het hoofd van Daley. Hij knikte hem binnen. Ik dacht: jezus.”

“Alfred Schreuder zei dat ik moest warmlopen. Ik wist niet hoe snel ik de dug-out uit moest om te gaan lopen. Daarna zei de trainer dat ik erin mocht”, vertelt Lang over het moment dat hij het veld inkwam. Hij verving zeven minuten voor tijd Lasse Schöne. “De opdracht? Ik moest op tien gaan staan, achter de spits. Ik moest proberen beslissend te zijn. Gelukkig hebben we dat gedaan. Ik ben wel koppig, maar ik heb vandaag heel goed geluisterd.”


Poll

Zie jij Noa Lang op termijn een basisplaats veroveren bij Ajax?


Gerelateerd

51 reacties (laatste reactie door chefvoetbal)

Lang verwachte debuut eindelijk gemaakt.

Erg goede invalbeurt, kan zeker wat worden voor volgend seizoen als er wat plekken vrijkomen

Gevalletje El Ghazi, maar ik gun m zn debuut

13 maart 2019 om 22:03

Dat dacht ik vrij lang bij Jong maar het is voor mij wel een openbaring om hem op het middenveld te zien. Dat geeft hem wel een stukje meer kans wat mij betreft.

13 maart 2019 om 22:22

Wat bedoel je met 'gevalletje El Ghazi'? Gaan we spelers nu al afschrijven na een invalbeurt van 10 minuten waarin hij ook nog eens een beslissende voorzet gaf? Ik mag hopen van niet, mijn god.

13 maart 2019 om 23:58

Dat jij alleen het eerste elftal kijkt wil niet zeggen dat iedereen dat doet. Heb hem vaak bij u-19 en jong gezien en hij is idd een typische speler die goed kan voetballen, maar niet goed genoeg gaat worden voor stabiel in Ajax 1

14 maart 2019 om 05:56

Hij is 19 jaar? Zo’n speler kan nog spectaculair evolueren. Geef iedereen eens een eerlijke kans. Binnen 2 jaar mag je oordelen.

Ben enorm blij voor Lang, heeft zelf deze kans afgedwongen door zijn goede spel bij Jong Ajax laatste wedstrijden. Sinds hij weer op het middenveld staat laat hij vaker zien dat hij echt wel talent heeft, technisch sterk genoeg voor Ajax 1. Zal binnenkort zijn contract gaan verlengen en volgend jaar hopelijk vast hij Ajax 1 aansluiting vinden. Verhuur van Eiting/De Wit zou die ruimte moeten maken.

13 maart 2019 om 22:00

Exact, een middenvelder met enorm veel potentie. Bij Ajax te vaak weggestopt op de vleugel, maar bij Oranje blonk hij ook al uit op het middenveld. Nu zijn ze bij Ajax ook wakker geworden. Wat mij betreft de vervanger van Frenkie ! Maar eerst contractverlenging !!

13 maart 2019 om 22:21

Is geen zekerheid oid maar hoorde dat het contract wel goed zit, die gaat deze zomer niet gratis uit zijn contract lopen

13 maart 2019 om 22:27

Lang is toch een heel andere speler dan Frenkie? Lang is meer een creatieve aanvallende middenvelder die de assist geeft en Frenkie juist de speler die de bal van achteruit op komt halen en vanuit daar al het spel verdeelt.

13 maart 2019 om 22:29

Lang is wel een speler die graag doet dribbelen en veel aan de bal wilt zijn. Risico was alleen te groot volgens bepaalde trainers dus kon hij op de flank gaan dribbelen. Is geen 1 op 1 vervanger van Frenkie qua type maar samen met Gravenberch wel een van de weinige die met bal aan de voet een mannetje kan passeren zoals Frenkie dat ook kan. Passzuiverheid van Lang is niet zo hoog als die van Frenkie, dat kan het wel moeilijker voor hem maken.

14 maart 2019 om 07:43

de wit staat volgend jaar de helft van de wedstrijden im de basis.

Die hans kraay was wel heel nadrukkelijk op zoek naar de bekendmaking dat deze jongen voor Feyenoord zou zijn en uit Rotterdam komt... vraag die jongen gewoon hoe hij het beleefde eerste keer Ajax een en wat hij verder verwacht.vind dat je hem nu in problemen brengt met vraagstelling waarin je suggereert dat hij voor Feyenoord zou zijn...

13 maart 2019 om 21:55

Hij is ooit eens in ajax shirt op de training van feyenoord verschenen. Is niet echt een feyenoorder. Zou hansie wel graag willen natuurlijk, maar is ie niet.

13 maart 2019 om 21:55

Lang is de laatste die daarvan wakker zal liggen. Het is dezelfde speler die met een Ajaxshirtje onder Feyenoord trainingspak kwam opdagen. Is vorig jaar nog de Kuip uit gejaagd tijdens de klassieker bijvoorbeeld. Is een uitgesproken Ajacied en dat weet Hans ook, die hoopte op een heel ander antwoord van Lang hier.

13 maart 2019 om 22:00

Tja, het is toch ook best opvallend dat een debutant van ajax 8 jaar lang voor Feyenoord gespeeld heeft en daar vanaf zijn 6e rondliep. Niet zo gek dat hij daarnaar vraagt.

13 maart 2019 om 22:21

Hij vroeg er niet naar.. insinueerde letterlijk dat hij Feyenoord suporter was en liever zn debuut in de kuip had gemaakt.. maar met al die gekken binnen mijn club (Ajax) en ook die bij de andere kan je dit beter niet doen hij blijkt ook nog eens in Rotterdam te wonen... kan serieus problemen veroorzaken en dat weten wij allemaal.

13 maart 2019 om 22:41

Ach, die gekken hebben vaak wel respect voor dit soort uitgesproken gasten. Er zijn wel meer van dit soort situaties geweest, bijvoorbeeld balotelli met ac Milan sokken op de training bij Internationale. Lang was een jong jochie toen, alleen jammer dat hij in zn jeugdzonde is blijven hangen 😉

14 maart 2019 om 07:43

Ik denk dat hij bedoelde dat noa liever in de wedstrijd tegen Feyenoord zou debuteren. Maar verder was het inderdaad een vervelend interview.

13 maart 2019 om 22:07

Liever dat we deze jongen nooit meer iets vragen. Hele aparte ervaring.. het beeld klopt op een of andere manier niet bij het geluid. Eerst even normaal Nederlands leren spreken a.u.b.. Voor de rest een lekkere invalbeurt, natuurlijk.

13 maart 2019 om 22:37

Ik vind dit maar een vreemde opmerking, dus omdat zijn manier van praten niet bij zijn voorkomen past moeten we hem maar niets meer vragen? Lang is trouwens familie van Bruma en Ebicilio langs zijn vaders kant (Lang is ook een half Surinaams trouwens) en zijn stiefvader is Nourdin Boukhari. Aardige voetbalfamilie daar inmiddels, haha.

13 maart 2019 om 23:08

@wolterx

Kom op, je begrijpt toch wel wat hij bedoelt. Spreekt een beetje zoals Suarez. Grap daarvan is is dat Suarez hier niet geboren is.

13 maart 2019 om 23:13

Zou je verbazen, zit volgensmij iets teveel op Social Media maar er is een grote groep mensen die hem nu af aan het rekenen is op zijn "Marokkaanse" manier van spreken. Vind het maar vreemde opmerking en vooral onnodig.

14 maart 2019 om 00:54

Helemaal mee eens Wolterx. Niet zo vreemd, dat Noa met zijn Surinaamse vader Jeffrey Lang en zijn Marrokaans stiefvader Nourdin Boukari een accent heeft.

14 maart 2019 om 08:06

Niet gek maar wel onnodig. Het is een aangeleerd accent.

14 maart 2019 om 09:55

Dit is geen accent meer te noemen. Het maakt helemaal niet uit of je groen, geel, wit of zwart bent. Je mag gewoon verwachten dat iemand die in NL geboren en getogen is net even wat beter de Nederlandse taal beheerst lijkt mij. Verder prima debuut natuurlijk, dat is het belangrijkste. Hopelijk mag hij nog veel minuten maken dit seizoen. Hij brengt een hoop energie in de wedstrijd.

14 maart 2019 om 07:44

ja die jongens krijgen op zo'n jonge leeftijd de kans om bij ajax psv of feyenoord te komen. als klein jongetje kan je daar alleen maar van dromen ook al is het niet je club

Prima gedaan jongen!

Nee Voetbalzone. Geen buitenspeler !! Noa Lang is een middenvelder, wat mij betreft de vervanger van Frenkie !!!

13 maart 2019 om 22:51

Pcies, misbruikt door m op de vleugels te zetten. Gelukkig staat ie de laatste tijd weer op t middenveld.

14 maart 2019 om 00:06

Ik zou eerder denken de vervanger van Ziyech. HIj moet dicht op de goal spelen en daar gebruik maken van zijn dynamiek en steekpasses.

Heeft Lang geduurd! Maar verdiend vind ik. Wordt onterecht als vriendje van de familie Kluivert weggezet. Heeft zeker kwaliteiten en kan op den duur een vaste stek in de verdediging gaan verdienen.

13 maart 2019 om 22:41

In de verdediging nog wel? Zouden we dat nu wel doen?

13 maart 2019 om 23:37

Hij is toch n vriendje van Justin? Samen op vakantie, samen opgegroeid en vanaf klein samen gevoetbald? Zat filmpjes waar die 2 samen te zien zijn, dus of dat onterecht is... Wrom zou hij in de verdediging moeten spelen als (creatieve) middenvelder? Dat zie ik niet helemaal...

Noa Lang speelde fantastisch. Tijd om die Van de Beek eruit te gooien. Die kan werkelijk niks bijzonders, voegt niks toe, loopt maar een beetje als een houten klaas rond. Met die Noa Lang heb je meteen een dwingende en dynamische speler op het middenveld erbij. Toen Mazraoui op het middenveld ging spelen was die ook al veel beter dan Van de Beek. Tijd voor van de Beek om de bank warm te houden.

13 maart 2019 om 22:14

Van de Beek is in 2019 onze beste middenvelder. Zou hem er wel eerder inzetten dan Labyad. Wat was die slecht zeg.

13 maart 2019 om 22:19

Al de 2de keer dat je het meld. in het laatste uur op een ander artikel.
Donny was waardeloos vandaag en heeft te vaak dit seizoen slechte wedstrijden, maar hij is zeker belangrijk en is een van de enige spelers die je diepte geeft met z'n loop acties. Lang is een talent maar die had beter kunnen spelen ipv Labyad, die was dramatisch.

14 maart 2019 om 10:02

Noa Lang speelde 10 minuten, dus om meteen te roepen dat hij fantastisch speelde is ook een beetje overdreven. Dat Donny vd Beek vandaag niet goed speelde was duidelijk, maar als je nu nog steeds zijn waarde niet kan inschatten na zijn goede wedstrijden afgelopen tijd, dan ben je bevooroordeeld of kijk je echt met je ogen dicht naar Ajax.

50000 man. Die heeft iets teveel diksap genuttigd voor de wedstrijd. Volgens mij zaten er amper 30000.. Ben bang dat het een geval kishna/ghazi etc wordt.

13 maart 2019 om 22:20

Waarom ben je daar bang voor?

13 maart 2019 om 23:08

Helaas heeft Lang wel iets gemeen met Kishna, namelijk al op jonge leeftijd een behoorlijke blessuregeschiedenis.

14 maart 2019 om 10:04

Heb je het over het aantal toeschouwers? Het zat echt wel behoorlijk vol hoor. Misschien geen 50000, maar minimaal 40.000.

14 maart 2019 om 12:08

Er zaten zeker wel 45.000 man. Iets wat ik zelf niet had verwacht gezien de tegenstander en het tijdstip. In mijn vak was er geen plekje vrij.

@binny dat klopt omdat die gast me echt irriteert. Die van de Beek wordt gewoon omhoog geschreven. Ik kijk naar de wedstrijden en hij voegt werkelijk helemaal niks toe. Op die positie zou bijvoorbeeld zo een Younes Namli van Zwolle voor Ajax al een veel betere speler zijn. Mazraoui doet het beter op die plek en nu zelfs een A junior Noa Lang. En de kranten blijven maar schrijven dat van de Beek het goed doet. Hij is het hele seizoen al de zwakste schakel. En krijgt dan van die nep rapport cijfers op Voetbalzone. Ik ben niet gek. Eerst was Neres de dupe van dat nep nieuws en nu Schone die het gewoon een stuk beter doet dan van de Beek. Ten Hag stelt m gewoon op om geen gedoe met de Telegraaf te krijgen. Bah.

14 maart 2019 om 00:18

Wow wat voor hoed draag jij? Van de beek is zeker niet de zwakste schakel en blijkbaar snap jij niks van voetbal. Geloof je ook in flat earth zeker

14 maart 2019 om 05:40

Wow wat een fantasie heb jij. Heeft Vb Beek je ooit iets aangedaan ofzo dat je zo negatief bent. Die jongen doet het juist goed en is een beetje de stabiliserende factor op het middenveld. Hij is sowieso al vaak belangrijk geweest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Middenvelder, 20 jaar

In de wandelgangen

Maandag 15 juli
Real Madrid wil Andriy Lunin wederom verhuren, met Real Betis als een serieuze kandidaat om hem tijdelijk over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren