‘Een lege Kuip is natuurlijk wel een signaal naar de KNVB toe’

Woensdag, 13 maart 2019 om

Feyenoord moet het tijdens de wedstrijd tegen sc Heerenveen op 4 april doen zonder de steun van de fans uit Vak S, nadat de KNVB de club heeft bestraft vanwege de aanwezigheid van vuurwerk tijdens het thuisduel met PSV in december. Een deel van het publiek is van plan het duel met de Friezen te boycotten om een signaal af te geven.

“Een lege Kuip is natuurlijk wel een signaal naar de KNVB toe", zegt Mark de Bokx, lid van de Supportersraad van Feyenoord, tegenover RTV Rijnmond. De Bokx vindt het onbegrijpelijk dat een heel vak wordt gestraft voor het feit dat er vuurwerk is afgestoken. “De straf is buitenproportioneel. Een boete is ook niet mooi, maar daar kun je nog mee leven.”

Dat een heel vak niet mag komen om te de ploeg te steunen, is ‘een beetje het begin van het einde’, zo klinkt het. “Wat gaat er straks komen? Waar eindigt dit?” De Bokx is van mening dat vuurwerk in het stadion bij het voetbal hoort. “Het is onderdeel van de supporterscultuur. Vooral aan de Noordzijde, waar Vak S zit. Dat vak neemt vaak het stadion mee op sleeptouw."

“Je zit bijna te wachten op het feit dat er gespeeld moet worden zonder publiek", vervolgt De Bokx, die hoopt dat Feyenoord en de voetbalbond de koppen bijelkaar gaat steken. “Ga bij elkaar aan tafel zitten, spreek dit door en probeer een oplossing te vinden. Op deze manier loopt het volledig uit de hand. Ik ga voor de sfeeracties naar het stadion. En velen met mij. Een stuk van het hart van Feyenoord is dan weg. Dat kun je niet laten gebeuren."Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door fr_jc)

Nou ik vind dat dit wel vaker mag gebeuren, mocht het vuurwerk zijn dat niet toelaatbare is. Ga je structureel dit soort straffen uitdelen, dan creëer je een bepaalde sociale controle die momenteel ver te zoeken is binnen stadions. Wanneer klaasje weer eens vuurwerk wilt afsteken, dan houdt pietje hem nu wel tegen want anders mist die dan weer een wedstrijd.

13 maart 2019 om 10:36

Ze gaan dan sneller zich tegen de aansteker verweren en zo ban je het uit.... hoop je.. die beste man zegt dus gewoon dat hij naar het stadion komt voor de sfeeracties i.p.v. voetbal. Daar begint het al bij.

13 maart 2019 om 10:44

“Daar begint het al bij” Moet je voor de grap eens na een sfeeractie kijken op social media hoeveel mensen het prachtig vinden en foto’s/filmpjes ervan delen. Als het voetbal verschrikkelijk is en/of je speelt nergens meer voor, kan zo’n sfeeractie toch best je dag maken én dus de reden zijn dat je naar het stadion komt? On: de KNVB zal hier inderdaad weinig van merken/voelen, echter moet dit wel een signaal zijn om de koppen eens bij elkaar te steken en een goede oplossing te vinden: ontzettend veel mensen vinden fakkels en rookbommen sfeerverhogend, waarom geen veilige manier van afsteken invoeren? In Duitsland bijvoorbeeld zijn er al fakkels die geen hitte afgeven: hetzelfde effect, maar ongevaarlijk!

13 maart 2019 om 13:47

Het is bij iedereen bekend dat het niet mag. Nu worden een paar mensen op de vingers getikt en gaan er een paar man steigeren. Het is te zielig voor woorden. Lijkt erop dat sfeer alleen met vuurwerk kan voor sommige... De knvb geeft daar niets om als men niet komt. De enige die je ermee hebt is feyenoord. Die heeft minder steun en minder omzet.

13 maart 2019 om 15:55

@ Kenada - het kost Feyenoord geen omzet, het zijn de seizoenskaarthouders die niet mogen komen (S is 100 SC) en ook de boycot wordt voorgesteld door SC houders. Het geld is dus al binnen.

Je hebt het over een paar man - wel eens in Vak S geweest, of R en T, tijdens een sfeeractie?

Verder vraag ik mij af of de grote tegenstelling hier tussen voorstanders van sfeer verhogende acties met vuurwerk versus de tegenstanders die de Knvb reglementen aanhalen niet is terug te voeren op het verschil tussen stadionbezoekers en teletekstsupporters. Hoeveel supporters op S (of de gehele Noordzijde van de Kuip) zijn er tegen? Je mag best het reglement ter discussie stellen als het betreffende thuispubliek er een probleem mee heeft. Dat Fox Sport kijkers en voetbalsupporters die nooit in De Kuip komen er wel moeite mee hebben omdat het nu eenmaal in de regels staat, vind ik veel minder belangrijk. Deze straf is buitenproportioneel, maar iedereen zijn eigen mening hoor.

Helemaal mee eens, als seizoenkaarthouder aan de overkant genieten we iedere keer weer van de geweldige sfeeracties. Dat heel vak S hiervoor nu gestraft wordt is belachelijk. Wij (4 seizoenkaarten) zijn daarom solidair en zullen er niet bij zijn tegen Heerenveen.

13 maart 2019 om 10:35

Nou nou toe maar zal de KNVB hier van balen.... Je straft alleen Feyenoord en je eigen spelers hier nog eens extra mee. Snap niet dat mensen zo kortzichtig zijn... Steun lekker je club!!!

13 maart 2019 om 11:18

Misschien moet je als niet Feyenoordsupporter je hier onthouden van commentaar. Dit gaat verder dan alleen wel of geen vuurwerk. Al die reacties hier van mensen die de Kuip nog nooit van binnen hebben gezien en niets begrijpen van de cultuur, voegen niets toe.

13 maart 2019 om 11:31

@roel “Misschien moet je als niet Feyenoordsupporter je hier onthouden van commentaar“

Je maakt hier best een grote aanname en die is namelijk ook nog eens verkeerd. Capis is wel degelijk een Feyenoorder en mag hier dus, volgens jouw voorwaarden, ook gewoon reageren. Maar goed, waarom zou die anders niet mogen reageren? Ik heb de Kuip laatst tijdens de KNVB beker van binnen gezien, daar zag ik een (groep dus niet iedereen) scheldend en met voorwerp gooiend zooitje. Is dat de Feyenoord cultuur waar jij het over hebt? Lijkt mij dan niet dat Feyenoord het gaat missen als er “4 seizoenskaarten solidair” niet bij zullen zijn

13 maart 2019 om 11:34

@Roel: Als je beetje mij kent op VZ weet je dat ik zeker een Feyenoorder ben. En als iemand de Kuip van binnen kent ben ik het... dus kom nou niet met cultuur! Wat een onzin argument is dat. Gaat totaal niet dieper dan wel of geen vuurwerk. Gaat om een zoitje gasten die keer op keer ons in een slecht daglicht zetten en de club tonnen kosten! Het mag NIET mooi of niet.. denk je dat de KNVB nu ineens gaat denken owww jeetje half lege Kuip. Mag wel weer vuurwerk! Je steunt je club altijd klaar! Als je KNVB iets wijs wil maken ga je daar toch demonstreren ofzo

13 maart 2019 om 11:44

@tomido: Ja snap al niet dat je als niet Feyenoorder niet zou mogen reageren haha.. maar gelukkig mag ik het dus wel van Roel, wat erg sympathiek is

13 maart 2019 om 11:49

Dan was je er dus ook bij op 2 december en heb je hopelijk net als ik genoten van de geweldige opkomst, waarbij je aan alles voelde dat we ze gingen pakken. Dan heb je ook gezien dat er niet alleen op S vuurwerk afgestoken werd. Waarom wordt het op de andere vakken wel getolereerd dan? Je kunt niet selectief zijn en 1 heel vak straffen en de rest niet. Daar gaat het om, als jouw maat door rood rijdt en jij wordt ervoor gestraft dan pik je dat toch ook niet?

13 maart 2019 om 12:01

Roel: Ik zeg toch dat ik het mooi vind! Ik snap ook niet waarom een vak word gestraft. Ik weet alleen wel dat we op deze manier onze eigen club en spelers normeer benadelen. Niet alleen wij als supporters maar ook onze club word hier mee benadeeld door de KNVB. Waarom zouden wij de club dan nog meer gaan benadelen! Buiten dat het door rood rijden vergelijking slaat als een tang op een varken....

13 maart 2019 om 12:04

Raar voorbeeld joh. Dus als je maat door rood rijdt en jij vervolgens door rood rijdt, dan word je boos als ze jou wel bekeuren en hem niet. Volgens mij doe je dan nog steeds iets wat verboden is. Dat je maat ook een bekeuring had moeten krijgen doet daar niets aan af.

13 maart 2019 om 13:27

@roel: Vind ik wel goed hoor. Als ik er van weet dat hij het doet en er ook niks tegen doe. Of zelf van mee profiteer

13 maart 2019 om 13:35

Alsof regels ondergeschikt zijn aan 'cultuur'.
Het is dus prima om regels te overtreden, omdat er anderen zijn die ervan genieten wanneer het gebeurt?
Vind ik een vrij gevaarlijke manier van denken.

Ik vind deze straf ook buiten proportie om eerlijk te zijn. Iedereen vindt het alleen maar mooi het vuurwerk, op Instagram zie je allerlei filmpjes van de geweldige sfeer bij clubs met vuurwerk daarbij en dan wordt er nu opeens zo'n hoge straf voor voorgelegd. Daarnaast was het vuurwerk dat werd afgestoken geen eens gevaarlijk vuurwerk, zit in categorie 1 (dus het veiligst)

Zijn er bommen afgestoken of gewoon fakkels. Dat lijkt me wel een wezenlijk verschil. Bij bommen zeer terecht als het vak word afgsloten. Bij fakkels zwaar overdreven.

13 maart 2019 om 11:06

Ze noemen bij de knvb fakkels al vuurwerk. Mijn amateurclub heeft zelfs ook een boete gekregen van de knvb omdat we fakkels hadden afgestoken. Dit noemen ze dan gevaarlijk vuurwerk maar er komt alleen rook uit..

13 maart 2019 om 12:19

Ik snap al dat ageren niet tegen dit besluit!

Zijn fakkels vuurwerk. ja. nou dan!

Mensen zeggen maar het is niet gevaarlijk, het is toch vuurwerk elk vuurwerk is gevaarlijk en zeker in deze omstandigheden.

Dat mensen het mooi vinden en dat het sfeer geeft is geen argument, de regel is geen vuurwerk in supportersvakken.

Punt.

13 maart 2019 om 12:45

Als k jou argument zo lees vind je dus ook die fakkels die ze in een taart doen ook vuurwerk en gevaarlijk? Misschien krijg je van zo fakkel een brandplek als je het te dicht op de huid brengt, maar zelfs dat is overdreven. Wat ik al zei er komt enkel rook uit. Het geeft geen knal, het is ook niet zo dat als iemand een fakkel aansteekt dat je weg moet rennen.

13 maart 2019 om 13:03

Jou vergelijking gaat mank, dat snap je zelf ook wel. Zo niet dan zijn we snel uitgesproken.

Het gaat niet om wel of geen knal, het gaat om is het vuurwerk, en waar rook is is ..... je snapt het al....

Het is vuur in in een besloten omgeving te midden van vele mensen.

Dat is in geen enkele omstandigheid veilig.

14 maart 2019 om 09:11

Die rook blijft in de stadions hangen en de mensen in hogere vakken kunnen geen lucht meer krijgen. dit was bijv een paar jaar geleden bij PSV gebeurt, en ook nog zelf in het vak waar alleen kinderen zitten. dus ja ook rook is gevaarlijk.

Hielden de Feyenoord supporters deze boycot uit protest reeds bij de thuiswedstrijd tegen Emmen?

Ze zullen er bij de Knvb écht wakker van liggen... Vak 410 is in het verleden ook wel leeg gehouden.

Belachelijker vind ik het onderzoek naar de fans van Willem Ii; als iets voorbeeldig supportersgedrag was, was dat het wel met de erehaag voor AZ spelers.

13 maart 2019 om 11:47

Hoezo vind je dat onderzoek naar Willem 2 dan belachelijk? Toeschouwers die het veld betreden is, net zoals vuurwerk, verboden, dus volgt een straf. Simpel. Dat jij er persoonlijk meer sympathie voor kan opbrengen, doet daar niets aan af.

13 maart 2019 om 13:20

Belachelijker is iets anders dan belachelijk.

13 maart 2019 om 15:50

maar nog steeds belachelijk dus...

Lekker goedkoop scoren van deze beste man. Voor Feyenoord is het seizoen helaas praktisch afgelopen. Dat zag je al terug tegen FC Emmen toen er voor Feyenoordbegrippen veel lege plekken te zien waren. Heb niet de illusie dat dit toeval was, ook gezien de houding van de fanatieke aanhang tegen Martin van Geel. Er zijn dus heel veel redenen voor Feyenoordfans om momenteel niet te komen. Die straf voor vuurwerk is slechts 1 van de redenen dat er minder fans zijn dan normaal.

Ben ook benieuwd of de Knvb vaker dit soort straffen gaat uitdelen en/of er naar aanleiding van de klassiekers ook nog iets komt. Ook daar zijn immers veel fakkels en vuurwerk afgestoken. Gaan we dat dan nu ook telkens bestraffen? Voor een deel jammer, want op zich was het een mooi beeld dat doek met die fakkels bij de halve finale beker.

13 maart 2019 om 10:42

Ik was er ook niet tegen Emmen maar ik heb gewoon een verschrikkelijke hekel aan die 16.45 uur wedstrijden op zondag. Feyenoord heeft van de 17 thuiswedstrijden er 5 op zondag 16.45 uur. Dat aantal is gewoon bizar. Slechte seizoenen ben ik wel gewend dus dat is niet echt een reden om thuis te blijven.

13 maart 2019 om 13:34

En dan ook nog bijna altijd een thuiswedstrijd in de beker how bizar😉

Vuurwerk hoort bij de voetbalcultuur. Het moet alleen veilig zijn. Het is echt niet zo moeilijk om afspraken te maken tussen club en supportersvereniging zodat dit op een veilige manier gebeurt.

13 maart 2019 om 13:53

Er zijn al afspraken. Het is verboden. Supporters houden zich er niet aan en de clubs worden gestraft.

13 maart 2019 om 14:02

Dat is wel erg kort door de bocht. Onder bepaalde omstandigheden is vuurwerk helemaal niet verboden in het stadion, genoeg voorbeelden van sfeeracties die van te voren door clubs geregisseerd zijn. Je kan het wel heel zwart-wit allemaal verbieden maar supporters laten zich daar echt niet door tegenhouden (zeker niet als er nauwelijks controle is). Het gevolg is dat niemand er beter door wordt.

Gewoon goede afspraken maken!

13 maart 2019 om 16:12

Je blijft wel bezig met je regels Kenada! Een afspraak is een overeenkomst tussen meerdere partijen, niet een eenzijdig opgelegd verbod dat via algemene voorwaarden van toepassing is verklaard.

In de huisregels staat ook dat je geen zakje drop mee mag nemen naar de Kuip (eten/drinken) en dat je geen foto's mag maken anders dan voor privé gebruik thuis Kijk eens op facebook naar foto's en/of filmpjes van wedstrijden uit de Kuip.

Zullen we alle dropeters en facebook publishers meteen allemaal een stadionverbod geven, het staat immers in de reglementen.

Er is geen enkele reden om goed te keuren dat regels per definitie worden overtreden, regels moet je in principe handhaven, maar dat je regels ter discussie mag of moet stellen lijkt mij ook geen probleem. En als de straf nu een symbolische 1 euro is, is dat wel voldoende voor jou? Het gaat om de strafmaat hier, niet of het wel/niet in de regels staat.

13 maart 2019 om 20:54

Erasmus

" Een afspraak is een overeenkomst tussen meerdere partijen, niet een eenzijdig opgelegd verbod dat via algemene voorwaarden van toepassing is verklaard."

Sorry maar als jij een kaartje koopt, of seizoenkaart, dan ga je akkoord met de daaraan gekoppelde algemene voorwaarden. Dua op die maniwer zijn die 'eenzijdig opgelegde verboden' gewoon onderdeel geworden van de door jou gesloten overeenkomst. En dus is het verbod van het afsteken van vuurwerk, tenzij met voorafgaande toestemming, gewoon onderdeel van de overeenkomst.

Dat je daarnaast 'regels' ter discussie wilt en kunt stellen, is echter een compleet andere discussie. Los daarvan, het argument dat je die regel gewoojn kunt negeren 'omdat sfeeracties zo leuk zijn' is gewoon een enorm kulargument. Ik vind sfeeracties ook mooi en geniet daar ook van. Ik bezocht jarenlang als seizoenkaarthouder wedstrijden en bezoek die nog steeds. Prima hoor, mooie sfeeracties. Maar dat geleuter van 'het is overdreven dus het mag gewoon wat wij willen dat gewoon' vind ik te bizar voor woorden. Want iedereen klaagt nu wel over de Knvb en proporties die niet kloppen, maar iedereen die vuurwwerk afsteekt die weet dat het niet mag die weet toch dat als je gepakt wordt, of zoals nu dat de club gestraft wordt, dat er consequenties zijn? Dus waarom doe je het dan nog eigenlijk? Waarom dupeer je je club toch zo stelselmatig? Leg mij dat eens uit? Heeft echt niets te maken met het feit dat er andere regels zijn die wellicht niet nageleefd worden of zoiets, of dat dropjes ook verboden zijn. Dit gaat over gevaarlijke dingen. Die daarom verboden zijn. Kun je wel weer de club, de Knvb en de rest van de wereld de schuld geven, maar de schuld ligt bij die fans die zelf wel uitmaken aan welke regels zij zich willen houden en welke niet. Die zijn verantwoordelijk en verder helemaal niemand.

KNVB maakt zich compleet belachelijk. Zelfde als dat ze een onderzoek gaan instellen naar de Willem II supporters die het veld op kwamen na de beker zege.

Vuurwerk hoort niet in stadions.

13 maart 2019 om 11:14

Het is zga overal en het ligt eraan wat voor soort vuurwerk. bommen en dat soort van hoort zeker niet thuis maar bengaalse fakkels, waar gaat het over.

13 maart 2019 om 12:22

Waar gaat het over, hmm wat denk je.... oow ja veiligheid.....

13 maart 2019 om 12:29

Vuurwerk in stadions is al sinds jaar en dag, en zo goed als bij iedere club en zal nooit verbannen worden. Ook niet met dit soort walgelijke acties van de Knvb.

13 maart 2019 om 12:40

Bereid je maar voor op meerdere lege vakken dan!,

Wat Peter Isaias hier onder zegt, je kan beter kijken hoe je dit wel op een veilige en goede manier geregeld kan krijgen.

Als je als supportersvereniging overlegd met de club en Knvb, en kijkt hoe je dit soort sfeeracties veilig kan uitvoeren is het toch ook goed.

Omdat het sinds jaar en dag illegaal gedaan wordt is toch geen reden, als je sinds jaar en dag te hard rijdt op de snelweg en je wordt gepakt en raakt je rijbewijs kwijt, ga je toch ook niet bi de rechter roepen ja maar ik rij al jaren te hard en het gaat nooit fout dus ik kan toch gewoon mijn rijbewijs houden....

Wat denk je zelf....?

13 maart 2019 om 12:51

Misschien wel. Maar laten we eerst ook maar eens af gaan wachten of ze dit ook bij andere clubs door gaan zetten.

Natuurlijk moet je dit op een veilige en correcte manier gaan doen. Echter wil de Knvb daarover niet in gesprek. Het is nl niet zo dat het nooit geprobeerd is om het bespreekbaar te maken. De sfeeracties zijn toch geweldig? Of die nu bij Feyenoord, Ajax, Twente of Milaan zijn.

Leuk riedeltje heb je neergepend, heb ik ook al eens gedaan en werd afgewezen Nee, gekkigheid en weet goed wat je bedoelt alleen zouden de supportersverenigingen om de tafel gaan zoals je aangeeft (en ook ik) en dat de Knvb eens echt gaat luisteren. Samen sta je sterk want het op deze manier proberen uit te bannen gaat niet werken, simpelweg omdat er altijd wel vuurwerk een stadion in komt en dat andere supporters de dupe ervan worden.

14 maart 2019 om 09:09

vuurwerk in stadions is al sinds jaar en dag. Maar het is illegaal dus ik vind het terecht dat hier tegen word opgetreden. Er zitten bij iedere club van die idioten die dit het veld opgooien en daarmee iemand raken (bijv toen met dida). Bengaalse fakkels zeg ik nog oke. maar ook daar zijn geregeld wedstrijden voor stil gelegt omdat de rook verstikkend werkt. de rook blijft in het stadion hangen en mensen in de hoger vakken krijgen geen lucht.

Sfeer is leuk maar veiligheid is belangrijker.

14 maart 2019 om 09:16

@markbakel

Zeker is het illegaal, dat betwist ik zeker niet. Zo ook eens met vuurwerk en de bommen dat die sowieso verbannen moeten worden en de daders vervolgd. Maar die bengaalse fakkels zijn zga onschuldig, mits correct gebruikt. Het nadeel is de rook, zoals je zelf aangeeft. We moeten het maar af gaan wachten of de Knvb in gesprek wil met de Sv's, zelf pleit ik voor sfeer, maar wel veilig.

Voetbal wordt een saaie in een 'dictatuur-karakter' gecontroleerde bezigheid. Het doet pijn voor mij als SK-houder, maar net zo goed als bij andere Nederlandse clubs waarbij dergelijke sfeer wordt doodgemaakt door oude tegen pensioenleeftijd hangende personen (bij de bond).

Wie geniet er nou niet van dit soort acties? Het wordt volop gebruikt in promotiemateriaal en iedereen neemt ruim de tijd om het te filmen of fotograferen. Bij elke grote wedstrijd van Feyenoord wordt dit gedaan, al tientallen jaren (bijv '92 tegen Spurs).

Werk liever naar een controleerde vorm in aangekondigde acties, informatie is alles. Met fakkels is niks mis mee, mensen op S weten wat S inhoud en dat het vasthouden of doorgeven van fakkels erbij hoort. Waar ik een hekel aan heb zijn die rotknallen en blinkers. Fakkels en rook is sfeer!

No offense, maar ik wil geen klappertjes volk worden als in Noord-Holland....

En ja, dit seizoen heb ik niks meer om naar uit te kijken. Derde, vierde of vijfde interesseert niet, verloren jaar.

PS: voor de Feyenoorders die solidair zijn, je kaart verkopen via Ticket Exchange is alles behalve solidair.

13 maart 2019 om 11:19

Heerlijke reactie waar ik het volkomen mee eens ben!

'92 Spurs was geweldig, heb er nog foto's van, ziet geen hand voor je eigen ogen

De Knvb Grote Bobo's zijn weer aan de gang. Waar slaat dit nu toch weer op stelletje Bobo's die wel vooraan zitten bij de grote wedstrijden en genieten van de sfeer die daar heerst met vuurwerkt en de nodige drank (dat laatste ook verbieden voortaan voor de Knvb Bobo's).
In Duitsland zie je niets anders tot aan de jeugd toe en hier moeten ze weer even een regeltjes invoeren de scheinheilige heren. Vuurwerk is gevaarlijk maar niet als je dat gebruikt wat in stadions gebruikt wordt. Kan totaal geen kwaad maar de Knvb heeft geld nodig en straffen zo om op die manier naar de grote wedstrijden in de wereld te kunnen reizen. Dat er een heel vak leeg moet is van de gekke, Dit is hetzelfde besluit dan als mijn buurman iets uitgevreten heeft met wiet kweken bijvoorbeeld en ik als buren het huis uit moet of de gehele straat leeg wordt gemaakt. Waarom goedwillende straffen die niets gedaan hebben, dat is lekker simpel van de Knvb Bobo;s
Als alle verenigingen nu eens slim zijn en straffen al die Knvb bobo's door ze nergens meer binnen te laten als ongenodigde gast dan gaan ze misschien wel anders denken.
Helaas zou het geen nu hebben hier de Knvb aan te vallen maar dit item heb ik ook gestuurd naar Zeist of ze het nu wel of niet lezen anders komt het daar niet terrecht
Pas maar op voor de finale van de beker Willem II en Ajax elke scheet die er verkeerd gaat wordt je voor gestaft en als daar vuurwerk wordt afgestoken welk vak moet er dan leeg blijven Knvb ????
.

13 maart 2019 om 11:37

Geloof dat je iets tegen bobo’s hebt of niet?

Kan de knvb ook kijken naar doelpunten vieren op de tribune in de kuip? Van fakkels om me heen heb ik nooit echt gevaar van ondervonden. Maar het iets te enthousiast een doelpunt vieren op de tribune heeft me meer gevaar opgeleverd.

Maak je geen zorgen, als je al zo'n achterlijk zware straf krijgt voor een beetje vuurwerk tegen Psv, dan komt dat lege stadion echt wel voor de wedstrijd tegen Ajax.

Ervan uitgaande dat de Knvb nu eenvoudigweg de regels toepast, kun je beter proberen de regels aangepast of genuanceerder te krijgen. Dat doe je door in overleg te treden, maar dat duurt de supportersvereniging waarschijnlijk te lang. Hierom willen ze zichzelf en hun club straffen door niet te komen. Wat dan zogenaamd een signaal naar de Knvb moet zijn? Ik vind het geen signaal naar de Knvb, maar eerder kinderachtig gedrag omdat je je zin niet krijgt. Ik geloof niet dat de Knvb er last van heeft als 38.000 man thuis blijven. Feyenoord zelf en de betreffende toeschouwers hebben er wel last van.

Prima, dan de vakken vol. Alle boetes doorbereken naar de seizoenkaart houders toe. Goedkoopste jaarkaart a 500euro

Zal de Knvb een zorg zijn of de rest van de supporters solidair zijn met vak S en ook niet komen.

Wat voor signaal denkt deze man in godsnaam te geven? Keer op keer deze regel overtreden levert straffen op en hij geeft zelf het perfecte argument waarom de Knvb juist wel het hele vak moet straffen namelijk, een geldboete boeit hem niet zoveel...als dan het halve/hele stadion thuisblijft tref je daar vooral je eigen club mee ipv dat je 'een signaal aan de Knvb' afgeeft.

Laten we hopen dat de noodzakelijk maatregelen van de Knvb voldoende zijn om het uitwas van Feyenoord afteschrikken. Ook gaat het tijd worden, dat de club zelf gericht gaat handelen om dergelijke verderfelijke en schandelijke handelingen uit te bannen. Ze maken in binnen en buitenland het Nederlandse voetbal keer op keer ten schande.

Vuurwerk behoort tot de voetbal cultuur en beleving...... Nou, nou..... Denk niet dat we nog verder moeten praten. Zulke uitspraak maakt immers veel duidelijk .......

Ze moeten niet zo piepen. Jaarlijks worden de Ajax-supporters bij hen geweerd. Wil hij soms beweren dat hier niet hetzelfde geldt, dat een hele groep gestraft wordt door het wangedrag van enkelen?

13 maart 2019 om 16:16

het gaat hier om supporters die betaald hebben voor hun plek. Lijkt mij een totaal andere situatie.

13 maart 2019 om 17:56

BIj Utrecht - Ajax moest paar jaar terug toch ook de hele Bunnikside leeg blijven? Was ook niet omdat ze met ze allen liedjes liepen te zingen.
En voor iemand gaat stijgeren, ik heb het enkel over de strafmaat, niet hoe Utrecht dit afgehandeld heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV32
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. DiemersMiddenvelder10
L. FerMiddenvelder10
O. KökçüMiddenvelder10
J. BijlowKeeper10
J. ToornstraMiddenvelder10
S. BerghuisAanvaller12
R. BoženíkAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Vrijdag 18 september
Real Madrid is van plan om Luka Jovic in de laatste fase van de transferperiode op huurbasis elders te stallen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren