Update: Erik ten Hag haalt twee talenten bij selectie van Ajax

Woensdag, 13 maart 2019 om

Ajax gaat woensdagavond proberen in het spoor te blijven van koploper PSV als men het opneemt tegen PEC Zwolle in de Johan Cruijff ArenA. Trainer Erik ten Hag moet het tegen de Blauwvingers stellen zonder Frenkie de Jong en Hakim Ziyech, zo meldt Voetbal International, aangezien het duo geblesseerd is.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht jij dat Ajax dit seizoen kampioen wordt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

99 reacties (laatste reactie door clarkkent2)

kijk....allemaal voordelen voor Zwolle. En daar liepen ze nou zo over te zeuren :-)
Vol erop klappen en ajax laten werken voor de punten.

Hopelijk maakt ajax een vroege goal zodat het geen vervelende avond wordt.

13 maart 2019 om 13:00

Stam had zelf ook al aangegeven dat die deze pot met andere spelers in zal gaan. Ak weekend tegen Excelsior wat een directe concurrent is. De belangen van die pot wegen voor nu waarschijnlijk zwaarder. Word de wedstrijd van de reserves dus.

Ik zou dit de opstelling maken: Aanval: Tadic, Dolberg, Neres. Middenveld: Schöne, Blind, van de Beek. Verdediging: Tagliafico, Magallan, De Ligt, Mazraoui. Doel: Onana Als Dolberg niet werkt Huntelaar brengen.

13 maart 2019 om 09:05

Zou ik ook doen denk alleen dat het ook niet verkeerd zou zijn om Labyad op te stellen. Die zal super gretig zijn om zichzelf te bewijzen en een impact te maken.

13 maart 2019 om 10:29

Ik zou sowieso Veltman opstellen. Die moet ritme opdoen voor de kwartfinale van de CL.

13 maart 2019 om 10:30

Nou ikzelf zal het duo achterin niet veranderen. Brengt alleen goals tegen. Gewoon mazraoui naar het middenveld samen met schone en Donny. Dan Veltman rb en neres sowieso op rw

13 maart 2019 om 12:20

Ik zou het centrale duo ook laten staan. Zou het achterin zo laten staan. Zo weinig mogelijk schuiven in de opstelling. Om de automatisme erin te houden. Je kan ook Labyad midden zetten of Tadic. En de anders op links. Schone en v/d Beek controlerend. Neres rechts. Dolberg spits. Zou zo weinig mogelijk schuiven in de opstelling.

13 maart 2019 om 16:49

Blind mag anders ook wel een wedstrijdje rust hebben. Met op het oog dat Zwolle spelers gaat sparen en het een thuiswedstrijd betreft zou ik het als volgt neerzetten: Onana, Veltman Magallan de Ligt Sinkgraven, van de Beek Mazraoui Labyad, Tadic Huntelaar Neres.

Mazraoui om wat ervaring op te doen op het middenveld. Labyad, Magallan, Huntelaar en Sinkgraven omdat ze weinig minuten hebben gemaakt. Veltman om weer wat ritme op te doen.

13 maart 2019 om 10:43

Ja ja met de punt naar achter tegen freaking PEC zwolle...schaam je.

Labyad man, ik gun het hem echt. Die jongen was zo talentvol bij Psv, helemaal down gegaan door verkeerde keuzes (ook van PSV overigens) en zich helemaal terug geknokt. Zou mooi zijn als ie zn kans pakt bij Ajax.

13 maart 2019 om 13:56

Je weet dat met de punt naar achter spelen over het algemeen aanvallender is dan wanneer je met een echte nummer 10 speelt?

13 maart 2019 om 14:07

niet met Blind, bijdehand.

13 maart 2019 om 16:53

Heeft niks met bijdehand te maken. Blind zal terugzakken tussen de verdediging en de backs zullen opschuiven, waardoor het een 3-4-3 opstelling gaat worden. (of 3-5-2 met een zwervende Tadic/neres). Daarnaast bepaald een formatie niet op je verdedigend of aanvallend speelt. Het hangt ervan af welke looplijnen je gaat gebruiken, welke verdedigende en aanvallende taken worden uitgedeeld en voor welk defensief blok wordt gekozen. (bij Ajax is dit meestal de Ligt, Blind, Schone, Frenkie)

13 maart 2019 om 17:18

Middenveld met schone en blind heeft minder creativiteit waardoor opkomende backs en buitenspelers minder bediend worden. Je hele aanvallende tactiek gaat dan het raam uit.
Iedereen die beweerd dat een middenveld met Blind aanvallender is dan eentje met Labyad op die plek, kletst uit zn nek en wil bijdehand doen.

13 maart 2019 om 17:32

@clarkkent2, je hebt zelf niet op niveau gevoetbald. Is niet erg verder. Ik heb wel een vraag voor je. Hoe bepaal je in jouw ogen of iemand creativiteit heeft ja of te nee ?

Lasse Schone als verdedigende middenvelder van Ajax:
(direct betrokken bij 56 goals in de laatste 5 seizoenen - en dat zonder , zoals je zelf schetst, creativiteit)
2018-19
21
4
3
2017-18
30
10
3
2016-17
27
7
4
2015-16
24
4
4
2014-15
29
8
9

"iedereen die beweerd dat een middenveld met Blind aanvallender is dan eentje met Labyad op die plek, kletst uit zn nek en wil bijdehand doen."

Dat is ook het punt wat ik probeer te maken. Het hangt van de hele samenstelling van je selectie af. Welke rol krijgt iemand voorgelegd binnen een team. Labyad kan inderdaad beter een mannetje passeren, dat heb je als leek heel goed gezien. Dat wil niet zeggen dat een middenveld met Labyad creatiever is dan een middenveld met Blind.

14 maart 2019 om 14:48

hoe weet jij op welk niveau ik heb gevoetbald. Alsof jij hier de meester tacticus bent. Dan zou je hier niet op VZ zitten te discussieren met een fanboy naam.

13 maart 2019 om 12:05

Blind zou prima op de plek van Schone kunnen spelen, maar een middenveld met Schone en Blind, lijkt me traag en weinig creatief. Zeker als je zowel Ziyech en de Jong mist. Neres en Labyad lijken me dan eerder de vervangers. Als Labyad niet goed genoeg is kun je kijken naar Cerny of mogelijk Bande (geen idee of die inmiddels kan spelen). Ik kan me ook nog voorstellen dat ten Hag tegen Pec iemand uit jong de kans geeft.

13 maart 2019 om 16:55

Cerny kwam de back van Jong Az amper voorbij, dan ga je hem niet belonen met een wedstrijd bij 1. Schone speelt bij Ajax als verdedigende middenvelder, maar was voorheen juist een creatieve aanvallende middenvelder. Die creativiteit zal hij echt nog niet verloren zijn. Labyad heeft ook al bewezen aardig te kunnen ballen, gewoon wat vertrouwen geven die jongen.

13 maart 2019 om 17:55

Het worden Neres en Labyad zag ik net.

Schone is-was inderdaad wel een aanvallende middenvelder, maar niet een vernuftige - technische 10 die makkelijk iemand uitspeelt en daarna en medespeler alleen voor de keeper zet.
Dat hij dat anders in zou vullen maakt ook niet uit (ik ben in iedergeval blij dat hij er is en snap een deel van de kritiek op hem hier niet altijd).
Alleen is het wel lekker als spelers ook een beetje comlementair aan elkaar zijn, en dat is met een middenveld met Schone, Blind en vd Beek niet direct het geval.
Ik weet niet of Labyad ooit echt een basis speler gaat worden, maar het is wel een luxe om zo’n speler op dit moment in te kunnen brengen, voor normale eredivisie wedstrijden is hij meer dan goed genoeg.

13 maart 2019 om 18:00

Hij kon het wel. Nu die wat jaartjes ouder is ben ik er ook bang voor hoor haha. Ik zie inderdaad de opstelling. Jammer dat er zo weinig veranderingen zijn doorgevoerd. Hopen op een mooi avondje en een goede vorm van Neres en Namli.

13 maart 2019 om 15:22

Ik had in ieder geval Labyad, Maggalan en Veltman laten spelen.

Hopen dat Ajax geen averij oploopt. Dit zijn sterkhouders in het elftal. Mazraoui op het middenveld en Veltman rechtsback. Of Labyad een basisplaats gunnen.

13 maart 2019 om 09:09

Is het niet een stuk logischer om gewoon Dolberg op te stellen ipv Ziyech?
Gaat Neres naar rechts, Tadic kan blijven staan en middenveld met Schone, Blind en vd Beek? Blijft je achterhoede gewoon staan zoals die staat.

Tenzij Ten Hag alvast met een rechtsback wil gaan spelen, die straks ook in de CL gaat spelen. En laat dat aub niet Kristensen zijn.

13 maart 2019 om 09:36

Als je blind op het middenveld zet, blijft je achterhoede niet hetzelfde. Ik zou dan Magallan in plaats van blind en blind inderdaad doorschuiven naar de plek van de Jong.

13 maart 2019 om 12:28

Oh ja,... die had ik even gemist. Had in de telling De Jong er niet vanaf gehaald. hahaha. Ik zou iig zo min mogelijk schuiven in positie. Met Blind kan je dit wel doen, maar ik zou het niet teveel gaan doen.
Ten Hag kennende zou die ook nog wel eens met Dolberg op 10 kunnen gaan spelen en Huntelaar in de punt.

ik ben geen fan van labyad tot op heden, maar als die de kans krijgt, dan hoop ik dat hij het laat zien natuurlijk.

13 maart 2019 om 13:30

@JDG, niet de hele achterhoede laten staan. Veltman heeft ritme nodig vanwege de kwartfinale van de CL, dus ik hoop dat hij gaat spelen. En dan samen met De Ligt, Blind en Tagliafico. Huntelaar ook om te kijken of hij zijn record kan pakken.

13 maart 2019 om 13:37

ja, ik vind het alleen wat vroeg om dat te doen. De volgende ronde is over een maand pas toch? Als je er vanuit gaat dat Mazraoui eerste RB is, dan vind ik een maand vooraf wisselen beejte onnodig.

13 maart 2019 om 13:43

Wanneer moet hij dan ritme opdoen? Zondag is het AZ, dan de interlandperiode en daarna PSV. De week daarna is de kwartfinale al.

13 maart 2019 om 13:47

Maar speelt Veltman dan alles, tot en met de kwartfinale, of alleen vanavond? Ik zou het laten staan zoals het staat en Veltman dan de wedstrijd tegen emmen en willen 2 laten spelen. Hem nu opstellen om vervolgens 2 weken in stop te gaan heeft ook geen nut.

13 maart 2019 om 14:35

Ik weet niet of hij alles moet spelen maar juist tegen PEC zou een mooie wedstrijd zijn. Je geeft Mazraoui rust en het is niet zo dat PEC gelijkwaardig is aan PSV.

13 maart 2019 om 10:07

Uiteindelijk maakt het echt niets uit. We hebben 6 spelers op de bank die we probleemloos kunnen inpassen. Zelf zou ik gaan voor Veltman met het oog op de kwartfinale van de CL. En misschien Huntelaar. Dan heeft Kesper wat extra rust en kan Klaas - Jan ook weer even een wedstrijdje meepakken.

Het resultaat tegen Madrid zal binnen de selectie een gevoel van heersen hebben gegeven en zal men aanvoelen dat die schaal eigenlijk wel moet kunnen met de concurrentie in de Eredivisie

13 maart 2019 om 10:07

Klopt, dat moet ook kunnen, maar t zou naïef zijn om te denken dat het vanzelf gaat. Daarvoor heeft Ajax al te vaak dom punten verspeeld dit seizoen

Zo vervelend toch voor Zwolle dat de wedstrijd verplaatst is.

13 maart 2019 om 10:09

Elders heeft Stam al te verstaan gegeven dat zondag punten pakken tegen Excelsior belangrijker is en dat Zwolle zich wellicht daarvoor zal sparen vanavond. Juist vanwege de verplaatsing van deze wedstrijd en 3 wedstrijden op 8 dagen: o a. angst voor blessures. Hebben nu eenmaal niet een brede selectie zoals Ajax, die gemakkelijker min of meer vergelijkbare vervangers kunnen opstellen. Zie dus nog altijd geen direct voordeel voor Zwolle zelf met de verplaatsing van deze wedstrijd...

13 maart 2019 om 10:16

Welke gelijkwaardige vervangers heeft Ajax voor De Ligt, De Jong, of Ziyech (de laatste twee moeten nu daadwerkelijk vervangen worden)? Dit non-argument wordt constant herhaald, maar is nergens op gebaseerd.

13 maart 2019 om 13:21

Ik denk idd dat Zwolle gaat tegenhouden en als ze dit lang genoeg volhouden dat ze er vol voor gaan. Mochten ze achter komen, dan denk ik dat ze het snel laten lopen.

13 maart 2019 om 14:06

Spelers als de Ligt, de Jong en Ziyech zijn inderdaad spelers die in de selectie geen vergelijkbare vervangers hebben. Maar, daarnaast moet je toegeven dat Ajax een ruime en zeker sterkere en betere selectie heeft dan Zwolle, waardoor ze dit wel kunnen opvangen.

labyad en schone erin lijkt me?

Geen risico's nemen gewoon prima vervangers voor de eredivisie moet geen excuus zijn vlammen vanavond ✌️

Als ik de trainer was zou ik Veltman rechtsback zetten vanavond. Dan kan hij alvast wat wennen en ritme op doen voor de CL wedstrijd waar Mazraoui niet bij zal zijn door een schorsing. Het is overigens niet te hopen dat hij dan aan komt zetten met Kristensen. Veltman vind ik een prima verdediger met een juiste mentaliteit.

Missen toch wel twee belangrijke spelers vanavond en dat is vervelend, maar dat moet nooit een excuus zijn. Daar hebben ze in mijn ogen prima vervangers voor die het dan maar moeten laten zien.

13 maart 2019 om 13:32

Koeral, ik hoop echt niet dat Ten Hag Kristensen laat spelen in de kwartfinale. Dan houd ik helemaal mijn hart vast. Liever Veltman.

13 maart 2019 om 13:35

Loten we Juve. Ronaldo vs Kristensen. Ik denk dat ik niet kijk dan hahaha

13 maart 2019 om 13:39

Ik wil me dat niet eens voorstellen in gedachten. Wat een aanslag op mijn bloeddruk tegen die tijd. :-)

13 maart 2019 om 14:47

Ronaldo staat tegenwoordig toch gewoon in de spits, ook niet meer op papier als linksbuiten? Hoop ik tenminste, in de Ligt heb ik vertrouwen. Die had tegen Portugal ook al Ronaldo in z'n zak

13 maart 2019 om 15:00

In De Ligt heb ik ook vertrouwen als hij tegenover Ronaldo komt te staan. Je hebt trouwens gelijk. Volgens mij staat hij tegenwoordig ook in de spits.

13 maart 2019 om 15:17

Gisteren stond Ronaldo gewoon linksbuiten hoor. Mandzukic staat in de spits. Dit seizoen stond hij in totaal 26 keer linksbuiten en 10 keer in de spits.

13 maart 2019 om 15:42

Ik heb het idee dat hij steeds in de spits staat. Staat hij in de praktijk ook linksbuiten of alleen op papier?

13 maart 2019 om 17:00

Het zal een wisselwerking zijn met Mandzukic, waarbij Ronaldo uiteraard bepaald. Dat kun je ook wel aan Mandzukic overlaten, is wat dat betreft een teamplayer.

Sinds het verzetten van deze wedstrijd met alle heisa die dat met zich mee heeft gebracht, heb ik een gevoel dat ‘t weleens puntverlies kan gaan opbrengen. Helemaal met deze 2 afwezigen. Erg benieuwd...

Dat kan zo maar een stroperig verhaal worden als zowel Frenkie de Jong als Ziyech er niet zijn. Op zich moet je natuurlijk ook zonder deze spelers van PEC winnen in eigen huis.

Even afwachten maar volgens het AD kan de jong wel spelen. Zijn tegenstrijdige berichten. Al heb ik wel meer vertrouwen in VI.

13 maart 2019 om 09:30

Het AD is kampioen in verkeerde opstellingen..

Ondanks dat dit 'maar' PEC Zwolle is, is dit toch echt wel een aderlating voor Ajax.

Twee van de belangrijkste spelers van Ajax die ook nog eens voor veel creativiteit zorgen bij Ajax. Ik hoop dan dat Ajax vanavond met de Ligt en Magallán centraal in de verdediging zal spelen en Blind dan doorschuift naar het middenveld en een andere optie zou zijn dat de Ligt en Blind gewoon samen centraal blijven staan en dat je dan Labyad op het middenveld neerzet.

Maar het liefst zie ik dus deze opstelling (zie opstelling).

Onana
Mazraoui
de Ligt
Magallán
Tagliafico
vd.Beek
Blind
Schöne
Neres
Dolberg
Tadic
13 maart 2019 om 11:13

Ziet er goed uit zo inderdaad. Eventueel kun je er nog voor kiezen om Mazraoui een linie op te schuiven en Veltman een basisplaats te geven.

13 maart 2019 om 11:35

Zou Veltman inderdaad een basis plek gegeven aangezien hij toch wedstrijdritme moet opdoen voor de Championse leauge voor de rest eens met je opstelling.

Ik zie graag Labyad op de 10 positie om wat creativiteit die je met Ziyech mist in te brengen. Dan Donny en Mazraoui controlerend en alvast Veltman wat ritme geven voor de CL wedstrijd die hij moet gaan spelen. Schöne mag ook wel eens een rustdagje hebben.

Mazraoui wil ik op het middenveld zien. Aanvallen kan die wel, verdedigen stukken minder. Ik ben wel benieuwd hoe die het dan op het middenveld doet, ook met het oog op de waarschijnlijk aanstaande leegloop bij Ajax. En zo kan Veltman (of Kristensen) wat ritme op doen voor het eerstvolgende CL duel, waar Mazraoui niet bij is vanwege een schorsing

Man man man, dat kost me weer punten met de voetbalmanager. Beide spelers in m'n team. Al moeten ze natuurlijk nog wel winnen, maar ze spelen wel thuis, dus zo'n probleem is dat meestal niet.

13 maart 2019 om 09:58

Sterkte man. Ik hoop dat je je punten haalt. Ik ben benieuwd vanavond.

13 maart 2019 om 10:42

Precies dit, heel zuur voor mij op scorito omdat ik Ziyech ook nog eens captain had.. Toch een nadeel aan de wedstrijd verplaatsen dus.

Weet je wat dit betekent? Ziyech gaat zich niet aansluiten bij het nationale elftal van Marokko. Hij dekt zichzelf nu al in. Hij heeft absoluut geen zin om uit tegen Malawi te spelen. Spelen tegen AZ, PSV en de champions league is veel belangrijker.

13 maart 2019 om 10:38

Dat zou wel erg zwak zijn overigens. Dan is ie dus echt een laffe herder als ie tegen Zwolle half of niet speelt, tegen AZ wel, niet met zijn land meegaat en vervolgens weer ultra fit bij ajax is in de wedstrijd na de interlandperiode. Bedank dat gewoon voor je land

13 maart 2019 om 13:43

Nou ja, dat gebeurd wel vaker toch? Lichte pijntjes worden gewoon zwaarder gemaakt en dan blijven ze lekker thuis. Zou ik als bondcoach ook prima begrijpen.
Zeker omdat je niet "af mag zeggen" voor nationale team, wordt je haast wel gedwongen om met een excuusje te komen.

13 maart 2019 om 20:19

Als jij fit genoeg bent om te spelen en zeker voor een kwalificatie wedstrijd, dan vind ik het ronduit zwak als je dan zegt ergens een beetje last van te hebben. In de champions league spelen ze ook gewoon door. je wilt als speler toch ook naar een eindronde?

Gewoon wat spelers rust geven zondag moet je basis team er weer staan tegen Az. Achterin lekker Veltman opstellen en Mazraoui rust geven (ook op oog voor CL waar Mazraoui geschorst is krijgt Veltman wat ritme. Daarnaast zou ik de Ligt of Blind rust geven en Magallan daarvoor opstellen. Het middenveld mooi met Schone, van de Beek en Labyad. Voorin Neres, Tadic en Huntelaar (geef die jongen zijn kans op 100ste doelpunt in dit duel). Mocht je in de eerste helft een ruime marge gehaald hebben dan kan je in de rust Tadic en Blind eraf halen en krijgt iedereen genoeg rust.

Dit is nu een uitgelezen moment om Noa Lang op de plaats van Frenkie te laten debuteren. De opvolger hebben we in huis !! Onana- Mazraoui/ De Ligt/ Blind/ Tagliafico - Van de Beek/ Schone/ Lang - Neres/ Dolberg/ Tadic

13 maart 2019 om 13:24

Jaa ik zie Lang ook graag in die rol , speelt sinds kort eindelijk op het middenveld bij Jong. En is daar echt fantastisch bezig op dit moment , is geen toeval is gewoon een middenvelder.

13 maart 2019 om 17:04

Alsjeblieft niet zeg. De Jong heeft controle over de bal, een verfijnde pass, creativiteit, een bizarre versnelling en gevoel voor ruimte. Lang is heel energiek, maar dat zie je veel bij voetballers die technische bagage tekort komen. Had gister ook weer veelvuldig balverlies. Absoluut geen Ajax 1 materiaal, laat staan vervanger voor de duurste uitgaande speler ooit van Ajax.

13 maart 2019 om 13:26

Welke overeenkomsten zie jij tussen deze twee spelers?

Zou mooi zijn als we de opvolger al in huis hebben

13 maart 2019 om 13:34

@FCBogarde, waarom Mazraoui als RB en geen Veltman?

13 maart 2019 om 19:01

Noa Lang als opvolger van Frenkie de Jong? Hij mist werkelijk alles waar Frenkie in uitblinkt; overzicht, balvast, wegdraaien bij de tegenstander, versnelling aan de bal. Doet een ding beter en dat is dat hij de laatste wedstrijden mooie doelpunten scoort. Maar dit weegt niet op tegen het vele balverlies en gebrek aan overzicht. Hij is wat mij betreft een heel beperkte voetballer, die bij iedere Eredivisie club moeite zal hebben om aan te haken en dus voor Ajax 1 veel tekort komt.

mooie kans om de jonkies te laten proeven. Gravenberch 90 minuten kans geven. Neem Brobbey ook maar mee.

13 maart 2019 om 13:00

Laat Brobbey eerst maar in Jong Ajax een paar doelpunten maken, Traoré en Danilo Pereira staan nog voor hem in pikorde lijkt me.

13 maart 2019 om 19:10

Traore had gekund wat mij betreft. Zie jij buiten Gravenberch nog creatieve middenvelders bij de jeugd? Met andere woorden wie zijn de opvolgers van Nouri, vd Beek, Eiting en De Jong? Ik zie nu alleen dat hardwerkende middenvelders een kans krijgen zoals De Wit en Ekkelenkamp, maar geen spelers met uitzonderlijke techniek en/of een splijtende pass

Niks aan de hand, aangezien Pec ook met een B elftal start.

Zou Mazraoui weleens op het middenveld willen zien met Schöne, dan v/d Beek op 10 en Veltman rechtsback. Maar ben bang dat het Labyad op 10 wordt en v/d Beek naast Schöne.

ik zou zoveel mogelijk laten staan mits ze spelen en geen rust krijgen
dus mazraoui gewoon RB

Labyad zeker laten starten lekker gretig erop knallen en misschien huntelaar ipv dolberg?

13 maart 2019 om 13:35

Dat zou gewoon niet slim zijn om Mazraoui als RB te laten spelen. Wanneer moet Veltman dan het benodigde ritme opdoen die hij nodig heeft voor de kwartfinale?

13 maart 2019 om 16:22

Inderdaad. Bovendien viel Veltman heel lekker in tegen Real, wil hem wel weer eens een wedstrijdje zien. Labyad heb ik geen hoge verwachtingen van, en ik ga er ook vanuit dat Dolberg gewoon speelt, was goed tegen Fortuna - beetje pech in de afwerking maar belangrijk bij de eerste goal van Neres en tweede van Tadic.

Afgelopen maandag speelde Gravenbergh toch wel echt dramatisch slecht. Snap dat je toch iets moet, maar die jongen is niet voor niets heel snel gewisseld

13 maart 2019 om 13:38

Ik vond hem goed spelen voor niet op zijn positie te staan. Ik neem ook aan dat hij gewisseld werd aangezien hij vandaag bij het eerste zou komen.

13 maart 2019 om 14:54

Vond het jammer dat hij het vaak moeilijker maakte dan nodig. Nou stond Jong AZ wel echt onwijs goed te verdedigen, maar hij leed heel vaak onnodig balverlies

13 maart 2019 om 15:00

Hij was prima. Ik zag in zijn balbehandeling extra kwaliteit, maar er waren momenten in de kleine ruimtes op de rand 16 van de tegenstander die niet optimaal waren van hem en je kunt zeggen dat hij net de verfijning miste om daar meer mee te doen. Dat is misschien meer weggelegd voor echte nummer 10 spelers (zoals Unuvar van Ajax en Ihattaren van Psv).

+ Het lijkt me duidelijk dat ze hem wisselden omdat ze al wisten dat hij mogelijk kan invallen in deze wedstrijd voor het eerste team. Die jongen is volgens mij 16. Niet overbelasten.

Ben benieuwd of Gravenbergh nu de kans krijgt om zich te bewijzen op het middenveld. Vanavond met deze opstelling spelen:

Onana
Mazraoui De Ligt Blind Tagliafico
Gravenbergh Schone Vd.Beek
Neres Dolberg Tadic

13 maart 2019 om 13:35

Ook voor jou de vraag: waarom Mazraoui als RB en geen Veltman? Hij moet ritme opdoen voor de kwartfinale van de CL.

13 maart 2019 om 13:40

Hoeft niet per se. Ajax zou in de CL ook met De Ligt als RB kunnen spelen en met een centraal duo met Magallan en Blind. Bij Oranje heeft De Ligt ook RB gespeeld.
Ik heb weinig vertrouwen in Veltman en Kristensen om eerlijk te zijn. Pure middelmaat spelers.
Voor een bedrag van ruim 8 miljoen mag Magallan zich wel bewijzen waarom Overmars hem gehaald heeft.

13 maart 2019 om 13:46

Ik denk dat het gekkenwerk zou zijn om de gehele verdediging te veranderen op de manier die jij opnoemt. Magallán in de kwartfinale terwijl hij maar twee wedstrijden heeft gespeeld? In tegenstelling tot jou heb ik wel vertrouwen in Veltman. Verdedigend vind ik hem zelfs sterker dan Mazraoui.

13 maart 2019 om 13:46

En wanneer heeft De Ligt bij Oranje als RB gespeeld?

13 maart 2019 om 13:50

Magallan heeft Boca ook mee geholpen om de finale van de Copa Libertadores te bereiken. Dus hij zal toch genoeg kwaliteiten moeten hebben om ook op CL niveau goed uit de voeten te moeten komen.
Weet even niet meer tegen welke land De Ligt als rechtsback speelde maar volgens mij was Koeman toen pas net bondscoach van Oranje.
En om verdedigend beter te zijn dan Mazraoui zegt niet zoveel want Mazraoui is daar dramatisch in. En we weten allemaal nog hoe goed Veltman in het maken van 'Veltmannetjes' (blunders) is.

13 maart 2019 om 14:00

Ik denk dat hij doelt op de pot tegen Portugal waar de Ligt rcv stond en 2 assists gaf. Op Babel die harde voorzet en terugkoppen op van Dijk toen. Was echt een sterke eerste helft van De Ligt (en Oranje als geheel)

13 maart 2019 om 14:05

Maar dan stond De Ligt toch niet als RB opgesteld?

13 maart 2019 om 14:07

Jonkman, als jij niet weet welke uitstekende statistieken Veltman had toen hij RB speelde, neem ik je niet serieus. Maar goed. Zoals ik al eerder suggereerde, ik denk dat jij het nieuwe account bent van 'Wij zijn kampioen' en toen had je ook regelmatig rare uitspraken.

13 maart 2019 om 14:19

Wat heb je aan goede statistieken als je regelmatig blunders maakt die ook nog eens gelijk afgestraft worden? Dan heeft Sinkgraven ook vast goede statistieken?

13 maart 2019 om 16:26

@jonkmans
Sorry hoor, maar de Ligt op rechtsback? Je gaat toch niet je absolute sterkhouder uit het centrum weg halen? Dit vind ik wel echt de slechtste suggestie die ik in tijden heb gehoord haha...
Gravenberch (niet Gravenbergh) zal geen basis staan denk ik. Heeft de laatste tijd niet zoveel laten zien en komt er gewoon bij als back-up, omdat Eiting nog steeds geblesseerd is en de Jong niet kan spelen, maar ik verwacht gewoon Donny en Schöne als controleurs. Hoewel ik hoop op Mazraoui op het middenveld met Schöne, Donny op 10 en Veltman rechtsback.

Ah dit is echt wel een aderlating! Pec of niet, we kunnen alle spelers gebruiken om nog voor de titel te gaan. Hoop dat Labyad Ziyech vervangt. Ik denk dat hij de meest logische vervanger is met de kwaliteiten die in de buurt komen van Ziyech.

13 maart 2019 om 14:17

Ik persoonlijk vind Lang nu al beter dan Labyad , totaal onnodige aankoop geweest.

13 maart 2019 om 16:28

Hij leek mij eerst nuttig in de breedte, maar we hebben hem weinig nodig gehad. Ook wel mazzel gehad met blessures wat dat betreft, de jongens op zijn positie - v/d Beek, Ziyech, Tadic, Neres, hebben bijna geen blessures gehad tot nu toe. Eens dat een Lang nu best voorrang mag krijgen over Labyad, maar we kunnen niet zien wat Labyad op de trainingen laat zien.

Beetje off-topic maar ben echt zo benieuwd hoe de selectie er volgend jaar uit ziet! Enkele spelers die ik misschien zou halen; Thiago Almada of Dani Olmo (voor Ziyech), Ivan Ilic of Sander Berge (voor De Jong) en Saelemaekers, Pierie of Upamacano voor De Ligt. Daarnaast misschien nog Odegaard en Boadu (als die goed terugkomt). Verder gewoon team bij elkaar houden!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoreAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

269 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 15 5 0 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax - Valencia: de bedenkelijke uitreeks van ‘los Che’ in Europa

Ajax en Valencia staan in de zesde groepswedstrijd van de Champions League tegenover elkaar. Het team van Erik ten Hag leed vrijdag tegen Willem II (0-2) de tweede (thuis)nederlaag van het...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 9 december
AC Milan wil ver gaan om Jean-Clair Todibo in januari over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren