‘Toen De Ligt voor het eerst bij Oranje zat, viel onze mond open van verbazing’

Woensdag, 13 maart 2019 om

Ajax en PEC Zwolle spelen woensdagavond hun vanwege de Champions League-perikelen van de Amsterdammers verplaatste wedstrijd en voor enkele spelers van de Blauwvinger wordt dat een bijzonder treffen. Doelman Mickey van der Hart, Pelle Clement en Zian Flemming hebben alle drie een verleden in de jeugdopleiding van Ajax en de drie volgen de ontwikkelingen bij hun oude club nog op de voet.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat PEC een punt of meer over gaat houden aan de wedstrijd tegen Ajax?


Gerelateerd

19 reacties (laatste reactie door sanderkoevoets)

Nou dat wordt dus gewoon 6 of 7-0 vanavond. Die keeper is vaak ook opvallend waardeloos tegen Ajax.

13 maart 2019 om 08:29

Ik zou niet te hard van stapel lopen. Ondanks dat het huidige Ajax geweldig kan voetballen als ze er zin in hebben, hebben ze ook laten zien om een wedstrijd oersaai te willen winnen met 1-0 of 2-0. De rust die ze hebben gehad vanwege het duel met Real Madrid komt je nu natuurlijk achterna. Vorige week dinsdag gespeeld, afgelopen zondag, vanavond en dan dit weekend weer.

Het zou mij niet verbazen als dit een saaie wedstrijd wordt waar uiteindelijk een 1-0 of 2-0 op het bord staat.

13 maart 2019 om 09:02

Ik geloof best dat het een moeizame eerste helft zou kunnen zijn, maar in de tweede helft gaat vermoeidheid bij een ploeg als PEC juist een rol spelen en dan denk ik dat Ajax simpel uitloopt.

13 maart 2019 om 08:34

"Vaak ook opvallend kansloos tegen ajax" goedemorgen complotdenker. Leuk maar zou een beetje trainer dat dan niet doorhebben en in dat geval een andere keeper neerzetten. Beetje hetzelfde als pas met Lammers mensen roepen maar wat. Deze keeper is niet voor niets afgevallen bij Ajax, het is geen topper.

13 maart 2019 om 10:17

Dat het geen topper is dat weet ik ook wel, maar als je als keeper onder ballen door duikt, houdbare ballen simpel laat gaan en naast de bal schopt bij een terugspeelbal mag ik toch best zeggen dat ik hem opvallend waardeloos vind tegen Ajax.

13 maart 2019 om 08:54

Denk eerlijk gezegd dat t helemaal niet zo'n makkelijke avond wordt.. Kans is groot dat Ajax t iets rustiger aan doet. Dat kon tegen Fortuna.. maar vind PEC toch gevaarlijker. We zullen t zien. Drie punten is een moet.. en graag ook geen blessures..

13 maart 2019 om 09:27

Hij keepte in Zwolle tegen Ajax gewoon uitstekend hoor. Dus je complottheorieen kunnen voorlopig weer de ijskast in

13 maart 2019 om 09:34

Ik zeg niet dat hij altijd zwak is tegen Ajax, maar ik heb hem vaak hele zwakke dingen zien doen tegen Ajax. Misschien is dat zijn algemene niveau, wat ik niet weet omdat ik niet elke week PEC Zwolle kijk.

Ik kan me voorheen herinneren dat afgelaste wedstrijden niet doordeweeks gespeeld mochten worden als er Europees voetbal werd gespeeld. Waarom kan het nu opeens wel?

13 maart 2019 om 08:55

Mss ander tijdstip?

13 maart 2019 om 09:13

yup, net als PSG gisteren. Had ook een inhaalwedstrijd al om 7 uur.

13 maart 2019 om 09:33

Omdat de wedstrijd afgelopen is voordat de CL begint

Die eerste keer van De Ligt bij Oranje wil ik eigenlijk liever vergeten.

13 maart 2019 om 10:27

Ach het was uiteindelijk een collectief falen en samen met IJsland uit de slechtste wedstrijd die ik ooit van het Nederlands elftal heb gezien. Blij dat we die tijd mooi achter ons kunnen laten en spelers hebben die wel gewoon presteren.

13 maart 2019 om 10:49

Het ironische is natuurlijk dat het grotendeels dezelfde spelers zijn, die nu wel presteren. Het was toch een rare periode, die vier jaar Hiddink-Blind. Kwalitatief qua spelersmateriaal niet veel beter of slechter dan nu, maar het kwam er gewoon totaal niet uit.

De eerste keer dat De Ligt bij Oranje speelde viel mijn mond ook open van verbazing: Verbazing dat hij überhaupt erin stond. Dat hij een ontzettend slechte wedstrijd toen speelde was minder verbazingwekkend. Kan me nog herinneren dat toen ik de opstelling met De Ligt zag ik meteen geld op Bulgarije zette.

13 maart 2019 om 14:27

Het was een hele matige pot van De Ligt inderdaad, de bondscoach had hem niet op moeten stellen. Maargoed, de andere optie (wesley Hoedt) was ook een debutant en bleek toen hij inviel na rust van even droevig niveau. De pot erna stond hij in de basis en ging hij even hard in de fout als De Ligt deed. Uiteindelijk is De Ligt er wel veel sterker van geworden denk ik, niet normaal hoe goed hij zich herpakte als jong jochie nadat hij volk en vaderland over zich heen kreeg. Inmiddels een stabiele waarde centraal achterin die zelfs een basisspeler uit de top van de Serie A naar de bank verwijst. Het kan verkeren.

Ajax heeft ook een hoop keepers opgeleid die nu in de Eredivisie spelen zeg.
Van der Hart, Bizot, Padt...

13 maart 2019 om 12:00

Vermeer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Actuele wedstrijden

17 fans
Keeper, 25 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 19 juli
Benfica heeft Carlos Vinicius voor zeventien miljoen euro van Napoli overgenomen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren