‘Achteraf gezien was Ajax ook beter voor zijn ontwikkeling dan Chelsea’

Woensdag, 13 maart 2019 om

Ajax betaalde São Paulo ruim twee jaar geleden twaalf miljoen euro voor David Neres en na een moeizame beginperiode blijkt de Braziliaan dat bedrag dubbel en dwars waard te zijn. De dribbelaar maakt dit seizoen indruk in de Champions League en was afgelopen weekend tegen Fortuna Sittard ook een van de grote uitblinkers aan de kant van de Amsterdammers. ‘Meesterscout’ Piet de Visser herinnert zich de eerste keer dat hij Neres aan het werk zat nog goed.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat David Neres volgend seizoen nog voor Ajax speelt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door carlo35)

Inderdaad. Als Neres nog een jaar doorontwikkelt bij Ajax, dan zie ik hem wel een carriere a la Suarez krijgen.

13 maart 2019 om 07:30

Ik vind Neres ook een goede speler maar Suarez ging daar nog ver boven. Was voor Eredivisie begrippen echt een fenomeen, minimaal 1 a 2 klassen boven Tadic, Ziyech, Bergwijn, Lozano.

13 maart 2019 om 07:39

Ben ik niet helemaal met je eens. Suarez was bij Ajax een absolute blikvanger, maar ik zou niet zeggen dat Neres perse minder is. Hij is nu 2 jaar jonger dan Suarez toen hij wegging, vergeet dat niet. Wie weet waar Neres over 2 jaar kan staan?

Suarez was in zijn laatste seizoen bij Ajax goed voor -ik geloof- 34 eredivisie goals, en die aantallen gaan Neres, Ziyech en Tadic niet zo snel halen, maar zij spelen dan ook op andere posities.

13 maart 2019 om 07:49

Ook in de jaren ervoor was Suarez van een hoger niveau.

13 maart 2019 om 08:18

1 a 2 klasse beter, mag ik vragen wat jouw definitie is van een klasse?

13 maart 2019 om 08:27

Suarez was toentertijd veruit de beste speler van de Eredivisie, Ruiz kwam enigzins in de buurt maar jaar in en uit schoot hij vanaf de zijkant alles erin, magische goals, tegen groot en klein en vaak weinig afhangend van anderen. Idem in Europa. Dit seizoen komt Tadic qua rendement enigszins in de buurt, maar Suarez kon het in zijn eentje. Voor in de Eredivisie-begrippen mocht je hem net onder Ronaldo en Romario zetten. Dat vind ik de hoogste klassen en die anderen vallen daar niet onder.

13 maart 2019 om 09:04

Verschil is ook dat in zijn beste seizoen het team zo'n beetje om Suarez werd heen gebouwd. In de seizoenen ervoor haalde hij die aantallen ook niet. Weliswaar scoorde hij alsnog veel en het blijft een geweldenaar, maar het is uiteindelijk wel appels met peren vergelijken. Neres laat ook soms dingen zien die doen vermoeden dat hij uiteindelijk bij de Europese top terecht kan komen.

Ik ben erg blij dat Neres er nog is, die Lainez kan me gestolen worden! Dit geldt voor iedere speler die twijfelt om voor Ajax uit te komen. Hoe goed je ook mag zijn, alleen als je 100 procent voor Ajax wilt spelen is een speler wat mij betreft welkom. Tuurlijk was ik wel eventjes teleurgesteld, maar kijk eens hoe mooi alles heeft uitgepakt. Kwartfinale CL, plekje bij het nationale Braziliaanse team, kans op de beker en landstitel. Ik denk dat er al een hoop voetbal dromen zijn uitgekomen van Neres, om over die Chinese club nog maar te zwijgen.. 😏

13 maart 2019 om 08:22

100% met je eens. Heb even de statistieken van Lainez opgezocht. Hij heeft sinds de winterstop 5 duels voor Real Betis Sevilla gespeeld, in totaal 248 minuten. Zitten dus ook invalbeurten bij.
Real Betis staat momenteel 8e, geen recht op een Europa League ticket dus. Daarbij de kanttekening dat het gat met de nummer 5 slechts 2 punten is.

Het zou dus zeker mogelijk zijn dat Lainez volgend jaar geen eens Europees voetbal speelt. Het is absoluut nog te vroeg om hem te beoordelen -dat is de insteek van deze reactie ook absoluut niet-, maar ik ben benieuwd of hij nog wel eens spijt heeft van zijn keuze voor Real Betis.

13 maart 2019 om 09:10

@davy: Oww bah zeg de afgunst voor een jonge die voor een andere club kiest... Zoek ook gelijk even op hoeveel minuten Neres in zijn eerste jaar maakte bij Ajax....... ook dit jaar was hij alles behalve zeker van een basis plaatst. Die jonge heeft een andere weg gekozen. Kan ook gewoon goed uitpakken. Er is niet maar 1 ideale weg. Snapt die jonge toch wel, taal en cultuur is veel meer herkendbaar daar. Plus veel landgenoten!

13 maart 2019 om 09:13

Hoezo afgunst? Hij benoemt toch slechts de feiten hoe het nu staat met hem bij Betis?

13 maart 2019 om 09:42

@capis, @ajaxvvs

Het is absoluut wel afgunst. Is het een schande om daar voor uit te komen? Als fanatieke Ajacied ben ik wel een beetje gekrenkt dat een zogenaamd supertalent denkt elders beter af te zijn. Het is vooralsnog veel te voorbarig om te oordelen, maar ergens hoop ik dat hij daar faalt. Is dat zo gek dan?

Als jij voor Feyenoord bent, en Feyenoord en PSV zijn in de race om de handtekening van een toptalent, die vervolgens voor PSV kiest. Dan hoop je als Feyenoord supporter toch ook dat hij daar faalt in plaats van dat hij de sterren van de hemel speelt?

13 maart 2019 om 10:15

@ajax: Feiten? Beetje suggestief deze feiten.. gebruikt feiten die in het voordeel werken.. wat ik benoem zijn ook feiten! Dus gun die jongen lekker zijn succes en plezier daar! @davy; Dat vind ik al anders. Als bijv een Feyenoord, PSV en Ajax in de race zijn. En hij tekent bij een concurrent. Deze jongen kiest voor een heel ander land, cultuur en competitie. Waarom zou je dan hopen dat hij mislukt?!?! Wat heeft die jongen jou of Ajax aangedaan? Snap het echt niet dat je hoopt dat iemand zal falen! Bijv Chong dood en dood zonde dat hij weg is. Maar hoop ook dat hij zal slagen via Man U gewoon.

13 maart 2019 om 10:34

Ja het is een schande en het is triest dat je gekrenkt bent erdoor. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden en het is echt niet alsof Ajax de enige en beste manier is. Die jongen maakt logische keuzes, doet dus niks verkeerd. Vervolgens hoop jij dat hij faalt. Beetje zielig is het wel. Ook een beetje arrogant en je bent op je geslachtsdeeltje getrapt. Niet echt een fraaie reactie dus

13 maart 2019 om 12:00

@ajaxvvs

Het grappigste is dat hij zelf al eerlijk toegeeft dat het afgunst is en hij als fan een gekrenkte trots heeft omdat een speler Ajax afwijst. Ik respecteer z'n eerlijkheid, maar daarentegen zegt het mij ook dat een discussie over Ajax met hem weinig zin heeft. Objectiviteit is belangrijk omtrent discussies.

Capis heeft gewoon een goed punt. Er zijn genoeg spelers die via Ajax de top hebben gehaald, maar ook meer dan genoeg spelers die dat zonder Ajax deden en een soortgelijke weg bewandelden als deze Lainez. Ik ken de speler niet en weet dus niet hoe getalenteerd hij daadwerkelijk is, maar je hebt niet enkel Ajax nodig om de top te halen.

Nu doet Ajax het goed, maar vorig jaar speelden ze niet eens Europees voetbal. Niet zo vreemd dus dat zo'n jongen twijfelt. Men denkt altijd maar dat men Ajax in Europa en daarbuiten op de voet volgt, maar dat is pas in de loop van de Champions League het geval geworden en dat kan volgend seizoen zomaar weer anders zijn.

13 maart 2019 om 08:46

Inderdaad, ben eigenlijk wel benieuwd wat zo’n lainez dacht toen ie naar de wedstrijd tegen madrid heeft zitten kijken....

13 maart 2019 om 09:58

Lainez had die wedstrijd toch niet gespeeld. Hij zou een aankoop zijn voor de lange termijn.

13 maart 2019 om 10:32

Zou hij volgens jou op basis van die wedstrijd tegen Real spijt hebben van zijn keuze? Dat vind ik een aparte conclusie.

13 maart 2019 om 12:03

Wat kinderachtig. Die jongen zit bij een club die structureel op een hoger niveau speelt en als je bij Betis uit gaat blinken, kom je uiteindelijk ook bij een grotere club terecht.

13 maart 2019 om 08:51

Helaas werkt t niet zo in de voetballerij. Als Overmars Tadic t zelfde salaris had geboden als Ziyech op dat moment kreeg was hij niet gekomen

13 maart 2019 om 08:57

Denk dat die lainez even achter zijn oren aan het krabben is. Onee hij had door de supporters voor betis gekozen haha. Vind neres alleen wel het beste op links ipv rechts

Geluk dat ze hem niet verkocht hebben. Hij brengt diepte en snelheid in het spel. Lainez blijf maar lekker bij Betis!

En dan roepen mensen dat ze hem weg hadden moeten doen voor het bedrag dat de Chinezen boden..

Je moet juist proberen om zulke spelers zo lang mogelijk te behouden. Leuk dat je dan 40 (?) miljoen kan verdienen, maar het gaat ook om prestaties in het veld. Als je sportief resultaat wilt boeken, moet je spelers niet meteen verkopen als er een hoop geld wordt geboden imo. Iedereen ziet dat Neres een geweldig talent is. Soms pakt het goed uit, zoals nu, en soms krijg je wellicht spijt. Dat hoort er een beetje bij!

13 maart 2019 om 08:47

Volledig met je eens. Wanneer je als club standing wilt houden is het zaak de balans tussen financiën en prestaties voortdurend scherp in de gaten te houden en je niet blindstaren op dollars.

Onbegrijpelijk dat hij zovaak ernaast stond. Zou samen met Ziyech Tadic en Dolberg altijd moeten spelen

13 maart 2019 om 10:16

Dat is dus het probleem gelijk.. je kan eigenlijk niet met alle 4 die gasten tegelijk spelen

13 maart 2019 om 10:36

Klassiek 4222 systeem.

13 maart 2019 om 10:38

Dat kan zeker wel. Ziyech gewoon op het middenveld. Ik heb het altijd onbegrijpelijk gevonden dat Ten Hag Neres nooit liet spelen. Het wisselbeleid van ten Hag blijft om van te huilen.

13 maart 2019 om 10:35

Zie niet in waarom dolberg moet spelen. Sinds bosz weg is heeft hij amper iets laten zien van zijn klasse.

13 maart 2019 om 12:55

@gloryunited
in mijn optiek laat hij juist zijn klasse zien elke keer als ie op het veld staat. Balvast, goede techniek, goede looplijnen, doelgericht, hoog moyenne.

OT: Neres graag nog minimaal 1 seizoen in Amsterdam. Ik hoop dat volgend seizoen die stijgende lijn zicht voortzet. Is en blijft een prachtig mooie speler voor de eredivisie.

Het is voor bijna geen enkele jonge speler goed om naar Chelsea te gaan...

13 maart 2019 om 10:17

Op basis van wat? Dat er zat jongens via daar ook bij de top komen of subtop?

13 maart 2019 om 11:11

Dat aantal jongens valt in het niet tegenover het aantal jongens dat nergens is gekomen. Hun ontwikkeling wordt enorm geremd, en hun potentie uiteindelijk verminderd door de talloze uitleenbeurten; het gebrek aan vertrouwen.

13 maart 2019 om 11:39

Ja want daar heb je cijfers voor? Of onderbuik gevoel vooral? Zijn zat jongens die het via daar halen anders dien niet zo veel het! Bij Ajax, Feyenoord, PSV zijn er ook heel veel die het niet halen

13 maart 2019 om 12:12

Dat Chelsea liever koopt in plaats van spelers door laat stromen richting het eerste is een feit. Echter is jouw argument van toepassing op de gehele voetballerij. Slechts een heel klein percentage heeft het talent en de mentaliteit om bij een club als Chelsea aan de slag te kunnen. Waarom zou dat anders zijn voor de jongens die daar in de opleiding spelen?!

Verder waren jongens als De Bruyne, Lukaku (nog steeds niet helemaal) enzovoort simpelweg nog niet klaar voor de top op dat moment. Spelers als Batshuayi en veel andere "toptalenten" bleken achteraf gewoon niet goed genoeg.

Lekker spelertje, die moeten we zeker nog even bij ons houden na dit seizoen. 40 miljoen van de Chinezen was ook te weinig, dit is een speler die zo makkelijk passeert, geweldige loopacties maakt zonder bal én scoort, dat is zeldzaam. Kan de absolute top halen naar mijn idee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
4.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoréAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

56 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 12 6 0 0
2018/2019 Ajax 29 8 3 0
2017/2018 Ajax 32 14 3 0
2016/2017 Ajax 8 3 1 0
2016/2017 Jong Ajax 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag heeft goed en slecht nieuws en hint naar winteraankopen Ajax

Erik ten Hag heeft ernstige twijfels over het meespelen van Quincy Promes zondag tegen AZ. De aanvaller, die vanwege een spierblessure de duels met Willem II (0-2) en Valencia (0-1) al...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 13 december
Barcelona lijkt Juan Larios kwijt te raken aan Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren