Karius claimt ‘zeven cijfers’ van Besiktas en drijft ruzie verder op de spits

Dinsdag, 12 maart 2019 om 21:47Dominic Mostert

De relatie tussen Loris Karius en Besiktas lijkt niet meer te lijmen. De doelman, dit seizoen door Liverpool verhuurd aan Besiktas, is naar wereldvoetbalbond FIFA gestapt om een aanklacht in te dienen tegen de club uit de Süper Lig. Karius claimt recht te hebben op vier maandsalarissen en maakte de zaak al op 20 februari aanhangig bij de FIFA, zo meldt BILD dinsdagavond.

Volgens de boulevardkrant heeft Karius een bedrag van 'zeven cijfers' tegoed van Besiktas. Naar verluidt heeft de club zich niet gehouden aan een door de FIFA opgelegde deadline om de keeper uit te betalen, waardoor men rekening moet houden met extra sancties. Het huurcontract van Karius in Istanbul loopt door tot medio 2020, maar het is de vraag of er toekomst voor hem is. Trainer Senol Günes uitte dinsdag nog felle kritiek op zijn sluitpost.

Karius ging zondag bij de 3-2 overwinning tegen Konyaspor bij de 1-1 in de fout, tot ergernis van het thuispubliek. “Hij is ook schuldig aan de tegendoelpunten”, reageerde Günes, geciteerd door diverse Turkse media. “Karius stagneert een beetje. Er is iets mis met zijn energie, motivatie en enthousiasme bij een wedstrijd. Zo is het al vanaf het begin. Hij voelt zich niet echt onderdeel van het team."

Karius werd tijdens het duel met Konyaspor ook uitgejouwd en volgens enkele Turkse media zou de Duitser tijdens de rust gevraagd hebben of hij gewisseld kon worden. “Dit is iets wat we nog niet hebben kunnen verhelpen en daar ben ik ook deels schuldig aan. Er is iets mis, maar hij heeft ook pech gehad. Hij is getalenteerd, maar het heeft niet goed uitgepakt. Dus we hebben een probleem. Laat ik het zo zeggen: als ik Tolga Zengin tot mijn beschikking had, zou die nu keepen”, besloot Günes.Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door dante)

Als mijn werkgever mij verzuimt te betalen over een langere periode zou ik ook mijn enthousiasme verliezen en daardoor fouten maken in mijn werk. Je snapt gewoon niet dat voetballers nog naar Turkije trekken. Je doet je best, krijgt niet de betaald maar wel de zwarte Piet toegespeeld.

12 maart 2019 om 21:57

Hij doet zijn best al niet vanaf het begin alleen maar fouten maken heeft wel goeie gedaan maar meer fouten

12 maart 2019 om 22:06

Mee eens... maar Karius is al sinds dag een al slecht. Heeft geen enkel punt gepakt. Dus het ligt niet alleen aan de salaris, die niet uitbetaald wordt.

12 maart 2019 om 22:19

Precies dit, als een baas al 4 maanden niet heeft betaald en wel van zijn personeel verwacht dat die zich voor de volle 100 procent inzetten heb je het volgens mij niet helemaal begrepen. Maar daar hoor je ze niet over.

Senol Günes was zelf een keeper. Dat geeft hem enig recht van spreken.

Ik weet niet of dit waar is maar wat doet de voorzitter allemaal? Vorig seizoen tot de 2 e ronde van de CL gered zonder verliespartij. Je hebt een Cenk verkocht voor boven de twintig mil. Waar is al het geld? Zelfs tijdens ons Feda jaar hebben we er niet zo slecht voor gestaan.
Terugkomend op Karius... die gast heeft geen enkel punt gepakt voor Besiktas dit jaar. Heeft Besiktas alleen maar punten gekost. Dan kan Senol wel komen met Tolga maar die is een grotere prutser. Stel gewoon een jongeling op man. Durf die jongens kans te geven. Je ziet bij Dorukhan hoe dat heeft uitgepakt. Durf door te selecteren.

De slechte sportieve prestaties, samen met de financiele problemen zorgen toch voor een grimmige situatie bij Besiktas. Ik had hoge verwachtingen voor Karius, maar als je kijkt naar zijn prestaties op het veld (keeper met meeste tegendoelpunten in 2e seizoenshelft van de topclubs), dan zie je toch dat hij het niet naar zijn zin heeft. Zelfde geval was met Pepe die hierom weg wilde, en ik meen mij te herinner dat ook Medel te laat werd betaald.

Toch opvallend hoeveel gedoe er altijd is met die Turkse clubs. Kan iemand mij meer vertellen hierover? Is die cultuur echt zo verrot?

13 maart 2019 om 00:05

Hahahaha jazeker! alleen wel de voetbalcultuur he

Ik heb niks meer te zeggen over dit bestuur. De trainer zal ik ondanks alles positief herinneren, want hij krijgt ook al een tijdje geen salaris en heeft altijd geroepen dat de spelers op tijd betaald moeten worden en dat we desnoods geen nieuwe spelers moeten halen. Maar de voorzitter Fikret Orman, die zal ik niet zo leuk herinneren en als ik mijn gedachten over hem en zijn bestuur nu hier typ, krijg ik een definitieve ban. Dit is al de zoveelste speler dit seizoen die om zijn geld vraagt.

Wat de spelers betreft, ze hebben alle recht om hun salaris op te eisen. Dat ze slecht presteren of niet spelen heeft hier niks mee te maken. Als je het geld niet kunt betalen, moet je die contracten niet ondertekenen, dat is iets wat ze in Turkije nog niet door lijken te hebben. Fikret Orman had een Besiktas-legende kunnen worden, maar hij heeft er zo'n potje van gemaakt dat hij in één adem genoemd zal worden als Yildirim Demiroren. En de kans dat we een sanctie ontvangen van de Uefa zit er dik in.

Ik begrijp dit nooit. Ook al verhuurt Liverpool hem, hebben ze toch nog steeds de uiteindelijke verantwoordelijkheid voor zijn salarisbetalingen? Daar heeft hij een contract mee.

12 maart 2019 om 23:30

Als ze een speler verhuren neemt meestal de andere club het salaris over. Of er moet een andere constructie zijn. Dus Liverpool kan er volgens mij weinig aandoen.

13 maart 2019 om 06:28

Hangt af van de constructie. Vaak wordt er een nieuw contract afgesloten tussen de huurclub en de speler en een contract tussen de nieuwe club en de verhurende club.

Zo kan het ook zijn dan spelers minder verdienen als ze verhuurd worden of juist meer. Mbappe werd in het eerste jaar ook gehuurd door PSG van Monaco.

13 maart 2019 om 07:26

Ja dat snap ik. Ik kan me echter niet voorstellen dat een speler akkoord gaat met het feit dat de oorspronkelijke club geen verantwoordelijkheid meer heeft. Juist voor die zekerheid sluiten spelers meerjarige contracten af bij clubs.

13 maart 2019 om 13:28

Besiktas zou ‘normaal’ gezien 1,5 miljoen per jaar salaris betalen aan karius. Ik vind het een dikke schande vanuit besiktas perspectief. En dat is allemaal door fikret orman (president) en het bestuur! Ze zouden zich moeten schamen.

Het blijft ook voor Besiktas erg lastig om langer een stabiel en succesvol beleid te voeren. Het blijft gewoon altijd rommelen bij Turkse clubs, er is altijd wel weer iets aan de hand. Hoe kan het dat zo'n grote club als Besiktas de salarissen niet kan betalen? Dat Karius er niks van bakt is echt geen excuus hem dan maar geen salaris over te maken, schandalige praktijken.

Hoe kan dit???
Het is gewoon een regelrechte puinhoop.
Elke keer dat het lijkt of Fener, Besiktas of Gala het goed doen voor een tijdje met mooie spelers valt alles uit elkaar en blijkt er opeens geen gled meer te zijn.
Als voetballer zou ik er nooit naar toe gaan, pracht land mooie cultuur heerlijk eten, maar dit gebeurt er veeel en veeels te vaak.

13 maart 2019 om 02:27

Idd. Ik snap het ook niet. Terwijl Besiktas de laatste jaren enorm heeft omgezet, met de Champions League, alleen de verkoop van Cenk Tosun was meer dan 20 mil..stadion bommetje vol altijd..maar telkens zien we idd dit soort nieuws uit Turkije (helaas)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Besiktas


316 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
K. KaramanAanvaller80
M. BatshuayiAanvaller74
C. LarinAanvaller61
G. YalçınAanvaller53
U. MeraşVerdediger20
Javi MonteroVerdediger21
Voor de complete selectie: Clubpagina Besiktas.

2 fans
Keeper, 28 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren