‘Ajax waardeert wel contracten op, maar niet zodanig dat die jongens blijven’

Dinsdag, 12 maart 2019 om

Frenkie de Jong vertrekt komende zomer voor maximaal 86 miljoen euro naar Barcelona, terwijl ook andere basisspelers van Ajax in verband worden gebracht met een vertrek uit Amsterdam. Zo wordt Matthijs de Ligt momenteel gelinkt aan Barcelona met een transfersom van zeventig miljoen euro. Valentijn Driessen vindt dat Ajax de topspelers 'te makkelijk' verkoopt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het eens met Valentijn Driessen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

85 reacties (laatste reactie door constant kante)

Wat een onzin weer van Valentijn. Die jongens zijn opgegroeid met het Barca van Rijkaard en Pep. Dat heeft zo iets magisch. Kan je als Ajax gewoon nog altijd niet tegen opboksen zelfs al betaal je ze 4 a 5 miljoen op jaarbasis.

12 maart 2019 om 14:01

Kunnen we de heer Driessen niet gewoon 5 miljoen geven dat ie in het vervolg zijn mond moet houden? Als geld het allerbelangrijkste is, moet dat toch lukken?! Wat zou dat geweldig zijn. Heb mezelf voorgenomen om inhoudelijk niet meer op Driessen te reageren, dus dat laat ik dan ook maar. Is te makkelijk.

12 maart 2019 om 14:12

Dit inderdaad. Weer zo’n uitspraak van iemand die een jaar geleden nog zou beweren dat Ajax god op zijn blote knieeen mocht bedanken als iemand meer dan 50 mln zou overhebben voor Frenkie of Matthijs. Die gast heeft zoveel Ajax-zuur in zijn lichaam dat het me verbaast hoe hij nog intact blijft.

12 maart 2019 om 14:17

Valentijn heeft het sowieso niet meer helemaal op een rijtje. Een paar dagen terug moest Ajax nog andere Eredivisieclubs een 'premie' of miljoenen geven. Om het niveau van de competitie op peil te houden...

12 maart 2019 om 16:01

Eerst zijn oorlogje tegen v/d Sar en Overmars, toen tegen Ten Hag die er niets van kon, daarna minachtend over de beide wedstrijden tussen Real en laats nog, moest Ajax een deel van zijn winsten afdragen aan de eredivisie. Valentijn Driessen begint hoogst irritant te worden met zijn anti Ajaxcampagne.

Had alweer zo'n vermoeden... Hoeft maar een artikel met kritiek te zijn of het moet haast afkomstig zijn van de heer Driessen. On: heb wel vertrouwen in dit bestuur, niks overhaasten en goed scouten en aantrekken. De stijgende lijn zit er immers al in!

12 maart 2019 om 13:44

Ja nu is het echt duidelijk, Als ik familie van Valentijn zou zijn zou ik de Telegraaf per direct sommeren actie te ondernemen. Zo niet zou ik een schadevergoeding gaan eisen. Valentijn is namelijk dusdanig ziek dat de Telegraaf in moet grijpen. De Telegraaf moet Valentijn per direct tegen zichzelf in bescherming gaan nemen. Werkelijk, dit kan echt niet meer langer. Die man brengt onherstelbare beschadigingen aan zijn eigen geloofwaardigheid aan.

Ah daar is de reactie van Valentijn weer, die man blijft zoeken naar dingen om te bashen op Ajax, het wordt inmiddels erg gênant. Wat wil je als Ajax zijnde dan doen? 10 miljoen jaarsalaris om tegen Emmen te spelen? Ik zou ook voor minder geld een andere uitdaging in een sterkere competitie aangaan.

12 maart 2019 om 13:51

Gaat helemaal nergens over ja, kan beter naar z'n tafelgenoot bij VI (gijp) luisteren. Als je kan verkopen, maak er een mooie prijs van nu de waarde op z'n hoogst is en gaan! Ajax heeft in bestuur stabiele leiding, je mag verwachten dat er weer een nieuwe lichting staat te trappelen of dan dat er vervangende aankopen worden gehaald en dat alles fijn gerepliceerd word. En zo niet, sta je er nog gezonder dan gezond voor, wat is daar mis mee eigenlijk. Kan je mooi van de beurs af of leuke dingetjes gaan doen, salaris als gevolg van verkopen juist nog wat omhoog doen.. Waar Driessen nu net tegen ageert.

12 maart 2019 om 15:40

Wat een ongelooflijke domme en ondoordachte uitspraak van Valentijn inderdaad. Geld is hier helemaal geen drijfveer. Clubs als man utd, Chelsea en Liverpool hebben al moeite om hun spelers weg te houden van clubs van het caliber real, barca. Deze clubs hebben voor veel spelers toch iets magisch. Naast de topcompetitie, het betere weer, is het vaak gewoon een jongensdroom om voor dit soort clubs te spelen. Voor Ajax spelen is ook vaak een jongensdroom maar niet te vergelijken met deze clubs. Al geef je ze het dubbele salaris van wat ze daar zouden kunnen verdienen is het lastig.

12 maart 2019 om 16:07

Geld is geen ambitie maar wel een overweging in je besluit. Geld is bij PSG toch ook geen ambitie? Alsof Ligue 1 zo bijzonder is?! Alsof er ook maar speler van PSG daar speelt vanwege de competitie.

12 maart 2019 om 16:23

Natuurlijk is geld een overweging in het besluit. PSG is hier natuurlijk wel extreem want die laat in extreme vorm zien dat ze net als city bijv, willen gaan voor het hoogst mogelijke. Ajax heeft die hoeveelheid centen niet. Ik hoef denk ik niet het verschil uit te leggen dat de uitgaven aan transfers van deze 2 clubs niet in contrast staan met de uitgaven van Ajax. Het gaat om dat je structureel beleid je laat groeien. Daar is Ajax heel hard mee op weg want door dit soort verkopen kun je een club als Ajax exceptioneel laten groeien. Niet alleen door aankopen maar juist door vele investeringen die juist ook weer geld moeten gaan opleveren.

12 maart 2019 om 15:54

@ajaciedm: Mee eens! Valentijn Driessen gaat enorm voorbij aan de persoonlijke ambitie van de heren. Net alsof alles te koop is en net alsof die heren enkel voor financiële doelen richting een andere club zoeken.

In mijn ogen zet Ajax goede stappen om Europees door te groeien. Belangrijk is dat ook andere ploegen in de Eredivisie meegroeien. Daarmee kan de weerstand en competiviteit groeien.

13 maart 2019 om 13:43

Ik heb de beste man net even gemaild dat ik, en met mij de meeste ajacieden, moe worden van zijn gezeur en dat het tijd wordt dat hij zijn werk eens wat objectiever gaat uitvoeren. Heb gelijk ook even gevraagd of ze nog vacatures hebben want ik kan mij niet voorstellen dat er een makkelijkere manier is om een fatsoenlijk salaris te pakken.

13 maart 2019 om 19:23

len14ajax

Geestige opmerking van je, maar zou jij hier op dit soort topics dan ook eens wat vaker langs kunnen komen om al die Ajaxfans die hier altijd komen roepen dat Ajax 'die contracten eens moet opwaarderen' en dat ze 'moeten proberen om die selecties eens bij elkaar te jhouden in plaats van altijd spelers te verkopen' ees flink de oren te wassen dat je zo moe wordt van hun gezeik?

Want sorry hoor, wat Valentijn Driessen hier zegt is gewoon exact wat ik hier bijna dagelijks lees van sommige Ajaxfans. 'geef ze meer saalris, dan bijven ze wel' en 'houdt die selectie nou eens bij elkaar, Ajax heeft geld zat', of 'vraag dan gewoon 200 miljoen'!

Beetje makkelijk dan weer om hier dan Valentijn Driessen te gaan zitten bashen. Maar sowieso, als jij denkt dat jij zo makkelijk Chef Sport van een landelijk dagblad kan woerden omdat het een makkelijke manier is om je geld te verdienen zou ik zeggen: meteen doen! En eens zien dan hoe 'objectief' jij jouw taken dan gaat uitvoeren.


Je kan sommige spelers gewoon niet langer houden. Ten eerste omdat ze op een gegeven moment ook zelf weg willen. Ten tweede omdat het voor hun ontwikkeling beter kan zijn om in een betere competitie te gaan spelen. En ten derde omdat het anders een slecht signaal geeft aan jonge spelers die hopen via Ajax een stap hogerop te maken.

Tsja een jongen als De Ligt heeft (indien Ajax kampioen wordt) aan het eind van het seizoen alles bereikt wat je mag hopen te bereiken bij Ajax. Kun je wel meer geld gaan blijven bieden, op een gegeven moment wil je gewoon op een hoger niveau spelen. Denk echt niet dat het die jongens om het geld gaat (uitzonderingen daargelaten).

12 maart 2019 om 14:06

Daarbij een Frenkie of een de Ligt gaat een kleine 10 mln per jaar verdienen, dat zal Ajax niet evenaren momenteel. Misschien over een aantal jaar dat ze dit wel kunnen en gaan doen maar dat is ver van de realiteit op dit moment.

12 maart 2019 om 14:21

Fr, wat mij betreft nooit. 1 a 2 miljoen aan salaris is de max wat mij betreft, voor de eredivisie tegenstanders is dat al een royale wage.

12 maart 2019 om 14:31

Ben het zeker met je eens. Maar dat is ook de realiteit niet (zie een aantal spelers momenteel bij Ajax). Maar zoals geschreven willen ze de top talenten en top spelers behouden en vastleggen (volgens Valentijn) zullen de geldzakken dikker moeten worden. Maar nogmaals, ben het 100% met je eens!

Hij vergeet dat het niet alleen om geld draait, maar dat spelers op een gegeven moment naar een andere competitie willen. Dan kun je wel proberen om ze koste wat het kost te houden. Maar dan heb je ontevreden spelers, daar heb je ook weinig aan.

Houdt hij zich tegenwoordig alleen bezig met Ajax? On topic, ben het deels met hem eens, waarom zou Ajax geen salaris van pak m beet 6 miljoen kunnen betalen voor hun sterspelers? Als je deze kunt behouden kun je structureel de ko fases bereiken en hier dus ook nog financieel beter uitkomt

12 maart 2019 om 13:48

@stnka33 Ik ben het met je eens dat Ajax qua Salaris zeker meer kan betalen dan ze tot nu toe doen bij bijv frenkkie & de ligt. Maar ook al had Ajax ze verbeterde aanbiedingen gedaan, de bedragen die pak en beet Engelse top, Barca, Real, PSG, Bayern Juve, ect. Op tafel leggen voor dit soort talenten bij een evetuele overgang, zal altijd meer zijn dan Ajax zou moet willen betalen. Ik zie liever de hogere salarisen gericht gestoken worden in de vorm hoe Ajax dat dit seizoen is gaan doen. Voor spelers als Tadic en Blind durven neerleggen en ze belangrijk maken. Ajax zal altijd talenten produceren, niet elke keer van zo hoog niveau ald bijv. De Ligt, maar hoog genoeg om een goed gebalanceerde selectie neer te zetten. Ben van mening dat wanneer ze deze lijn doorzetten en de “meer ervaren” aankopen gericht blijven doen, en verder focus op eigen jeugd en jonge buitenlandse talenten scouten/aankopen (vb. Neres) ze ook structureler verder komen in CL / EL.

12 maart 2019 om 14:59

Ajax zou het wel kunnen maar om het in perspectief te plaatsen; zelfs een speler van pak en beet ManU bezwijkt zodra een club als Barcelona concreet wordt. Het is nagenoeg een garantie op prijzen bovenop het mooie salaris en samen spelen met Messi. Daar kan Ajax natuurlijk niets tegen beginnen, al bieden ze 10 miljoen per jaar om te blijven

Je kan het absoluut proberen ze te houden, maar waarschijnlijk willen ze zelf ook niet verlengen. Daarnaast kan je net zo rijk zijn, wanneer Frenkie nu zijn enkelband afscheurt, wordt hij nooit meer 86 miljoen waard. Het is makkelijker een waardig vervanger te vinden wanneer je die 80 mil op de bank hebt staan.

En wat voor wereld leeft hij? Alsof geld alleen spelers motiveerd. Deze jongens zijn jong, willen zich bewijzen en willen daarom in de beste competities spelen. Het is gewoon hoe de voetbal wereld in elkaar zit. Je zou toch denken dat een voetbalverslaggever dat ook wel begrijpt...
Het gaat weer te goed met Ajax dus hij gaat maar zeuren over nutteloze dingen.

Meneer Driessen vergeet voor het gemak dat de spelers zelf ook sportieve ambities hebben. Daarnaast zijn bedragen als 70 en 86 miljoen niet te weigeren voor een bedrijf zoals Ajax.

Iedere keer wanneer ik een bericht van Driessen voorbij zie komen, hoop ik op een ommekeer. Echter blijft hij zich keer op keer belachelijk maken met zijn negatieve berichten over Ajax. Wordt die man nou niet moe van zichzelf ?

Frenkie de Jong gaat meer dan 10 miljoen euro per jaar verdienen, in een veel betere competitie, met zijn idool. Frenkie heeft wel laten zien niet voor het geld te kiezen, want hij kon meer verdienen bij Psg. Het gaat erom dat je bij een grotere club in een grote compeittie komt te spelen en jaa hij krijgt een vervzesvoudiging van zijn salaris ongeveer.

Nu is het echt duidelijk, Als ik familie van Valentijn zou zijn zou ik de Telegraaf per direct sommeren actie te ondernemen. Zo niet zou ik een schadevergoeding gaan eisen. Valentijn is namelijk dusdanig ziek dat de Telegraaf in moet grijpen. De Telegraaf moet Valentijn per direct tegen zichzelf in bescherming gaan nemen.

kan deze kwal van een vent, Valentijn Driessen, aub niet meer gequoot worden? Ik heb nog liever de mening van een demente oude vrouw die niet van voetbal houd over Ajax. Die doet tenminste niet met opzet stoken. Als iemand captain hindsight is, is het die kerel wel.

Nee, Ajax doet er recht aan om spelers die meer dan 70 miljoen opbrengen te verkopen. En ja, om deze mensen in huis te houden zou waarschijnlijk beter zijn voor het resultaat. En toch moet je rekening houden met de derde partij (de speler) die zich sportief en financieel kan verbeteren.

Ajax kan max 3 miljoen betalen aan salaris. Bij Barca gaat dit vanaf drie miljoen. Daarmee moet je niet willen concurreren.

Als wij reaguurders Valentijn Driessen massaal negeren, zal VZ hopelijk stoppen met zijn artikelen. Negeer zijn berichten en stop met reageren. Van mij komen er nu geen reacties meer op artikelen waar zijn naam in staat.

'Ajax verkoopt te makkelijk' Hoe is 86 miljoen voor Frenkie de Jong krijgen en waarschijnlijk ook 70+ voor de Ligt 'te makkelijk verkopen'? Dat is het maximale eruit halen voor een speler die ook voor 4 miljoen extra per jaar geen zin heeft om nog een seizoen in de Eredivisie te spelen. Je mag van een sportjournalist toch wel verwachten dat hij snapt dat je spelers niet alleen met geld kunt behouden. Het blijft de Eredivisie waar ze de meeste van hun wedstrijden gaan spelen als ze blijven. CL hebben ze bij Barcelona gegarandeerd, evenals minimaal kwartfinale. Soms kun je je afvragen of Valentijn niet gewoon een andere mening wil hebben omdat het lezers trekt.

12 maart 2019 om 14:00

Volgens mij blijft Driessen maar onrust kweken omdat hij en Jaap de Groot Cruijff groupies zijn. Ten Hag komt van uit het "buitenland", hij is geen Ajacied. Dit is ook de rede dat de Telegraaf continue Overmars en v.d Sar onder vuur neemt omdat zij de legacy van wijlen Cruijff niet al te serieus nemen. Dit is het beste voorbeeld waarom Ajax echt een slangenkuil is. Er is eigenlijk nooit rust binnen de club want er is altijd een machtsstrijd gaande.

Wat een geblaat weer van Valentijn zeg. Heeft hij wel door wat voor bedragen er worden geboden? 86 miljoen voor een speler die tot begin van dit seizoen niet eens op een basisplaats kon rekenen en 70 miljoen voor een topverdediger en misschien wel de een na duurste verdediger ooit, ter wereld.

Dit zijn gewoon geen kleine bedragen en als Ajax zijnde kun je ook niet zomaar zulke bedragen weigeren. Daarnaast is het nu juist belangrijk om te kijken wat voor deze twee jongens terug wordt gehaald. 150 miljoen voor 2 spelers is gewoon een prachtig bedrag. Dat is volgens mij meer dan alle begrotingen van de eredivisie bij elkaar en daarbij de inkomsten van de champions league opgeteld, begin je nu eindelijk net om de hoek kijken in de europese top. Ja, toptalenten, die zijn er bij Ajax. Hoe ga je ze behouden? Je kunt niet opeens salarissen van 8-10 miljoen gaan aanbieden en maar hopen dat ze blijven, want ook toppers als Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt zullen wel eens een minder seizoen krijgen. En dan? Drukt het flink op het budget van Ajax, je hebt niet die 150 miljoen binnengeharkt, je zit wel vast aan 10 miljoen per speler, per jaar.. en..? Dan? Er is lang niet genoeg wereldwijde merchandise om dat soort kosten te dekken.

Mijn god wat blijft dit een zeur. Ben zeker geen ajax fan, maar je kan absoluut niet stellen dat Ajax zijn spelers makkelijk verkoopt. Kijk naar de bedragen van De Jong, De Ligt maar ook het afgewezen voorstel van ruim 40 mio van Neres.

"Ajax roept: 'We willen dolgraag aansluiten bij Europese top.' Dat moet je dan ook laten zien aan de spelers die je hebt." Hou toch op man, dat is toch wat Ajax doet. Ze verkopen Frenkie voor 80M, paar jaren geleden hadden ze bij de 30M al gehapt. Ajax is steeds moeilijker over te halen, maar je kan nooit nooit zeggen. Dortmund had ook pas geleden hun Dembele verkocht aan Barca voor 105M. Dembele was toen verder dan Frenkie nu. Lieten zij hun speler ook te makkelijk gaan..?

12 maart 2019 om 15:30

Ajax kan helaas niet structureel aansluiten bij de Europese top. Daarvoor is de top te groot en te ver weg. Dat is jammer maar de realiteit.

Dortmund heeft Dembele pas verkocht nadat Dembele moeilijk ging doen en weigerde te trainen

Misschien willen deze jongens in een betere competitie spelen? Met spelers van wereldklasse. Misschien verdienen ze dan ook een salaris dat zelfs nu Ajax niet kan betalen. Serieus, waarom blijft deze man maar stoken? Als Driessen bij het AD zou werken dan zouden we het snappen, maar sinds wanneer is de Telegraaf bezig om Ajax continue te bashen? Omdat Ten Hag geen Cruijff mannetje is Driessen en Jaap de Groot?

Ach, alles wat Driessen roept blijkt in praktijk heel anders uit te pakken. Blijf nog maar een aantal van dit soort onzin dingen roepen, Valentijn!

Is dit dezelfde Valentijn die zei dat feyenoord die zweedse spits had moeten verkopen
voor 23 miljoen.
verschrikkelijk deze man. Die zijn geld verdient met het nederlandse voetbal afzeiken.

12 maart 2019 om 15:46

Als je Jorgensen bedoelt...dat is een Deen.

Hij ging niet naar Madrid, Ajax was kansloos. Zijn gebral over Ajax ook kansloos! Dus stop daar ook mee aub.

Valentijn Driessen, één van de meest vermoeiende personen in het hedendaagse voetbal.
Wellicht heeft het ermee te maken dat deze jongens in de eredivisie spelen, terwijl er een kans lokt bij een van de grootste clubs van de wereld. Die jongens moet je ook gewoon de kans geven en voor veel geld verkopen. Met simpelweg een miljoen extra ga je ze echt niet binnenhouden als heel Europa erachteraan zit.

Dat Frenkie en De Ligt niet worden behouden, zegt niets over de ambitie van Ajax. Ajax wil structureel bij de top 20 horen. Dan kun je niet spelers behouden met het niveau van de top 5 van Europa. Dat lukt een seizoen extra, maar niet veel langer. Jongens als Ziyech, Tadic, Tagliafico, enz. Dat zijn de jongens die mee kunnen bij andere ploegen in en rond de top 20 en die je dus moet zien te behouden. Nou, bij Ziyech is dat al gelukt dit jaar en ik sluit niet uit dat hij nog langer blijft als de perfecte club voor hem niet komt.

Ik blijf hopen dat de ligt gewoon blijft. Die is nog niet uitgeleerd bij Ajax en kan met Ajax volgend seizoen weer proberen om de kwart/halve finale te halen. Als de Ligt perse weg wil moet je hem niet proberen tegen te houden want dan denkt het volgende talent bij Ajax moet je niet zijn.

Ik heb even door de comments heen gescrolled: ik heb niemand gezien die het met Driessen eens is.

En dat betekent: hij is een professionele troll die voor veel clicks zorgt. Lekker verdien model voor alle media, met ons als onwelwillend product.

Spelers te makkelijk laten gaan..... eeeh ja een speler die zo'n 50 wedstrijden in het eerste heeft gespeelt voor 86 miljoen verkopen aan Barcelona is te makkelijk?? Tevens de hoogste transferopbrengst ooit in de eredivisie. Denk dat Ajax de Jackpot heeft gekregen voor Frenkie die hebben ze echt niet te makkelijk laten gaan.

Haha altijd lekker zo'n kerel als Driessen voor Voetbalzone, levert natuurlijk weer een hoop clicks en reacties op.

Als spelers zelf weg willen, heeft het weinig zin om dwars te gaan liggen. Spelers zijn gewoon de baas tegenwoordig. We zitten ook weer niet in de situatie om spelers een seizoen op de bank te zetten en dan voor een appel en een ei te verkopen.

En 75 (86) miljoen is gewoon een gigantisch gedrag voor de eredivisie. Voor hetzelfde geld krijgt hij net zo'n dip als Dolberg/jorgensen en krijg je er na een jaar niet eens een derde voor.

Meneer Driessen, Zolang wij een competitie hebben met 6 plasticvelden,stadions die doen denken aan fietsenstallingen en gebrek aan echt goede clubs met betere spelers kan Ajax 100 miljoen salaris betalen maar willen die spelers niet blijven en dat lijkt mij logisch! In Spanje of Engeland is de tegenstand beter de stadions mooier en het geld/belastingklimaat beter.. dus jongens tegen hun wil vasthouden gaat gewoon niet lukken punt

Valentijn Driessen heeft natuurlijk 100 procent gelijk, hoe wil je nou prijzen winnen en meedoen in europa als je elk jaar maar je beste spelers blijft verkopen. Sterker nog waarschijnlijk worden er na dit seizoen wel 7 of 8 basisspelers van ajax verkocht en, als je dan helemaal pech hebt behoud PSV wel zijn gehele selectie en speel je volgend jaar niet eens mee om het kampioenschap. Je moet als Ajax er alles aan doen om de selectie zoveel mogelijk doen om de selectie te behouden want anders kan je nooit ver komen in europa, en kampioen worden lukt ook al jaren niet.

Er zijn eigenlijk twee zaken die spelen. Dat is de vraag of Ajax het maximale ontvangt voor de verkoop van haar spelers en de vraag of je spelers kunt motiveren om langer bij de club te blijven. Dat eerste is een kwestie van onderhandelen van Overmars met de Europese (sub) topclubs. Dat tweede geeft naar mijn smaak de onzin van Driessen aan. Want spelers als de Ligt, de Jong en nog enkelen willen niet alleen meer finaciele genoegdoening, die willen ook naar een grote competitie.die willen naar Spanje, Engeland, Italie. En dat is niet met het geld van Ajax tegen te houden. Driessen zelf zal ook ongetwijfeld vroeger voor een plaatselijk sufferdje hebben geschreven. Maar hij wilde ook groter en groter en dus kwam hij bij de grootste schreeuwerd van ons land terecht, de Telegraaf. Ik zou het ook wel prettig vinden als hij zich eens wat bescheidener zou gaan opstellen. Elke dag weer dat beter weten wordt best irritant.

En al die mensen die dan roepen Ajax heeft dan veel geld op de bank, ja maar van dat geld kan je niet net zulke goede vervangers halen als de spelers die verkocht zijn, dus daar heb je niet zo veel aan. Je moet goede spelers behouden zodat je ver komt in europa en elk jaar kampioen word, daarvoor ga ik naar het stadion.

De mening van Valentijn Driessen over Ajax, is alsof je de Turkse voetbalkrant Fanatik open slaat. Zodra je de naam ziet, weet je al dat je onzin gaat lezen. Eigenlijk zou het wel geniaal zijn als Voetbalzone deze man negeert en zich richt op andere schrijvers. Je hoeft niet positief te zijn over Ajax, maar deze man basht alles in de meest positieve vibes om de domste redenen die op een dun draadje gebaseerd zijn. Dan ben je wat mij betreft op zoek naar een probleem en dus niet neutraal en daardoor ook niet de juiste man om het gezicht van Telesport te zijn.

Valentijn Driessen heeft vast wel meer verstand van het nederlands voetbal als menig reaguurder hier en heeft het ver geschopt in zijn leven, verder als menig reaguurder. Die man heeft enorm gelijk, de reden dat het hele nederlandse voetbal geen ruk voorstelt is omdat elk jaar de beste spelers weer naar het buitenland gaan en buitenlandse clubs de spelers voor een schijntje uit Nederland kunnen ophalen, dan heeft valentijn Driessen helemaal gelijk als hij zegt dat dat juist anders moet en we er alles aan moeten doen om de spelers wel te behouden.

Het begint langzamerhand zielig te worden. We moeten ons wel realiseren dat dit de chef sport is van de telegraaf, ongelofelijk. Die man blijft maar raaskallen en in het wilde weg schieten. Altijd weer benieuwd wat het volgende is waar hij mee komt.

Valentijn is zo'n supporter die alleen maar kan zeiken. Hij is dat gewoon, een Ajax supporter met een agenda die toevallig voor een krant werkt. Dan krijg je dus dit soort meningen en stukjes die hij schrijft vol met idiote aannames en geroddel. Weten we ook nog hoe hij meldde dat Tadic en Ziyech elkaar haatten op het begin van het seizoen? Een week daarvoor viel het me al op hoe Tadic en Ziyech elkaar knuffelden na een goal. Een week later schreef hij hoe zij elkaar het licht niet in elkaars ogen gunden. Het weekend daarop vierden zij weer een goal samen en toen zei Valentijn ''ja dat doen zij voor de bühne, zij hebben natuurlijk ook wel gelezen wat er over ze geschreven wordt''. Toen had ik al in de gaten dat deze Valentijn niet serieus te nemen is. Er was niets aan de hand, verzint wat, spelers gaan door met hun normale gedrag en dan stelt hij dat dat normale gedrag pas is ontstaan na zijn meningkje over elkaar haten. Zo geniepig.

Ik wil niet het gras voor de voeten van de heer Driessen weg maaien . Maar waarom als Ajax zo tegen kunstgras is ,vervangen zij niet al die kustgrasmatten in de eredivisie. En doen ze ook gelijk het onderhoud er van . Geld zat bij Ajax en het kunstgras probleem is ook de wereld uit . Dat de heer Driessen daar nog niet mee is gekomen , zal er waarschijnlijk geen vertrouwen in hebben

12 maart 2019 om 16:38

Daar is die wel al meegekomen, niet letterlijk kunstgras vervangen maar hij heeft wel gemeld dat Ajax de eredivisie financieel moet steunen.

Raymond 112 Dus als jij in de schoenen van de Ligt of de Jong stond dan bleef jij bij Ajax voor 5 miljoen per jaar spelen terwijl je voor 15 a 25 miljoen per jaar naar Barcelona kon gaan ? Grapjas !
Of als jij in de schoenen van Overmars stond ging jij mee concurreren met Barca en die spelers elk 15 miljoen per jaar betalen ? Geld dat nergens vandaan komt want door niets gedekt ? Of gig je als Overmars die gasten verbieden die bedragen bij Barca te verdienen en ze voor 5 miljoen vasthouden tot einde contract ? Net als Ajax ooit met de Boertjes probeerde ? Ik lees graag van je hoe jij dat zou oplossen want tot nu toe lees ik alleen maar van je dat Ajax die gasten moet behouden. Maar ik lees niet hoe.

Slaat nergens op, als ze pak hem beet bij Arsenal, Borussia, Napoli ofzo hadden gespeeld hadden ze nu waarschijnlijk al veel meer verdient maar alsnog de overstap gemaakt... Iedereen gaat naar Barca of soort gelijke club als hij de kans krijgt (bij een reeele kans op speeltijd). Coutinho ging echt niet alleen om het salaris die kant op en Dembele ook niet....

Is er nog iemand te vinden die niet moe wordt van Valentijn Driessen??
Als clubs als de absolute Europese top zich meldt voor spelers, kun je de betreffende spelers gewoonweg niet binnenboord houden. Het ophogen van salarissen zorgt er wellicht wel voor dat je je spelers niet kwijt raakt aan middelmatige Europese clubs die subtop of daaronder spelen

12 maart 2019 om 16:02

Tuurlijk kan dat wel als die Europese topclubs te weinig geld bieden. 70 miljoen is bijvoorbeeld te weinig voor De Ligt. Dan kan Ajax hem beter nog 1 seizoen behouden. 70 miljoen levert hij volgend seizoen ook nog wel op. En Ajax hoeft geen cadeautjes weg te geven aan Barcelona.
Wel logisch blijven nadenken he ook als het om een reactie van Valentijn Driessen gaat.

Als Ajax akkoord gaat met een bedrag van 70 miljoen voor De Ligt dan heeft Valentijn Driessen zeker een punt wat De Ligt betreft!!

Dan laat Ajax De Ligt veel te gemakkelijk gaan. Ajax kan namelijk nog meer voor hem krijgen gezien zijn enorme potentieel. Hij kan 10-12 jaar in de basis staan bij een Europese topclub. Dan is 70 miljoen gewoon een koopje en doet niet helemaal recht aan zijn enorme potentie en talent. Een bedrag richting de 100 miljoen of zelfs meer doet wel recht daaraan.
Ajax kan hem dus beter zelf voorlopig behouden ipv in te gaan op een bod van slechts 70 miljoen voor De Ligt.

Geheel ongelijk heeft die natuurlijk niet.
Wil Ajax aansluiting bij de Europese top zullen ze toch zoveel spelers moeten behouden.
Ajax zit in de financiele luxe positie dat ze niet hoeven te verkopen en ze, desnoods met een hele flinke salarisverhoging, aan boord kunnen houden

Zeker als de geruchten van 70 miljoen voor de Ligt waar zijn, dan is dat natuurlijk onbegrijpelijk van de kant van Ajax. De volgens velen beste verdediger ter wereld kan je niet voor een "schijntje" van 70 miljoen verkopen, dat valt niet uit te leggen.
Ga dan met die jongen om de tafel en probeer hem ten koste van alles te overtuigen om te blijven, hij is nog geen 20, naar Barcelona kan die volgend jaar of over 2 jaar ook nog.

12 maart 2019 om 16:38

Precies ben het helemaal met je eens. Maar velen reageren hier als een stier die een rode lap zien als ze een reactie van Valentijn Driessen lezen. Terwijl hij gewoon een goed punt heeft.

12 maart 2019 om 17:21

Die flinke salarisverhoging heeft hij toch gehad?
Hij zit nu op 3,5 miljoen per jaar, daarmee kan hij alleen in de PL of de absolute top veel meer verdienen. Het is bijvoorbeeld meer dan wat Klaassen, best betaalde speler bij Werder, krijgt.
Alleen zou hij bij Barca 12 kunnen verdienen, dan maakt het eigenlijk niet meer uit wat je hem aanbied.

Overigens is 70 miljoen geen schijntje...hoge transfer bedragen vallen natuurlijk extra op, maar tot nu toe zijn er, inclusief de Jong maar 18 spelers geweest van 70 miljoen of meer (de eerste, Zidane, al in 2001)...
Waarvan maar een (weer de Jong) uit een niet top 5 competitie. Sterker, in de hele top 50 hoogste transfers ooit is er, op 2 of 3 verdwaalde Brazilianen na, geen transfers van een speler uit een niet top 5 land te vinden.
Met 70 miljoen wordt hij nog ook steeds de op een na duurste verdediger ooit (na van Dijk) en de op een na duurste tiener ooit (na Mbappe).
De velen die de Ligt de beste verdediger ter wereld vinden die lopen voornamelijk rond in Nederland. Daarbuiten wordt hij gezien als een heel groot talent, misschien wel het grootste talent, zeker verdedigend, maar vooral als talent en absoluut nog niet als de beste verdediger die er is (kan hij zeker wel worden, maar dat is hij nog niet).
Het kan best dat Ajax nog meer over kan houden aan een transfer van de Ligt, maar een schijntje is 70 miljoen natuurlijk niet voor een 19 jarige verdediger uit een kleine competitie.

12 maart 2019 om 17:30

Overigens in aanvulling op het bovenstaande, ik meen dat de 12 miljoen bij barca voor de Ligt netto is (de Jong zou tot 16 miljoen netto kunnen verdienen). Dat is voor de Ligt dan 24 miljoen bruto....

dat gaat hem bij Ajax niet worden natuurlijk...ook niet iets wat een klein beetje in de buurt komt.

Ja Ajax zou haar poot meer stijf kunnen houden en kunnen zeggen: 'je gaat niet weg' tegen een de Jong of de Ligt. Maar je moet ook redelijk blijven naar die spelers, anders willen jonge spelers ook minder graag naar Ajax komen. Als je regelmatig kwartfinale CL haalt, dan kan je er misschien wat steviger in gaan zitten, maar het verschil in salaris zal ook wel blijven, Ajax kan echt niet concurreren met Barcelona qua salarissen.

Ik heb gelezen dat Frenkie bij Braca 10 miljoen netto gaat verdienen met ook nog eens bonussen tot 6 miljoen per jaar. Wat wil je dat Ajax die jongens gaat betalen dan? Daar kan zelfs Ajax op dit moment echt niet aan tippen, komen nog niet in de buurt.
Maar goed Driessen als jij denkt dat je weer iets hebt om over te zeiken, gefeliciteerd.

Valentijn Driessen gaat in zijn beweringen op de popie jopie toer bij de Ajaxfans, maar hij gaat volledig voorbij aan de wensen van spelers. Die bijvoorbeeld liever voor vier keer het Ajaxsalaris in een topcompetitie gaan spelen. Hoe denk je dat Overmars die gasten gaat tegenhouden ? En wie zegt dat de Ligt voor 70 miljoen op te halen is ? Overmars niet, want die heeft nog nooit vooraf een bedrag voor een speler genoemd. En iedereen die dit leest moet zelf maar eens in de spiegel kijken, zijn huidige salaris in gedachten nemen en dan beweren dat als een concurrent van je huidige werkgever langskomt met vier keer je huidige salaris dat je dat dan weigert.hou toch op met die rare praat. Natuurlijk ben je dan weg. En dat houdt jou huidige werkgever niet tegen. Omdat die weet dat hij niet ineens voor één man dat salaris maal vier kan betalen. Omdat hij nog 25 man in dienst heeft die dat dan ook willen. Je kunt best een beetje loon naar presteren betalen, maar niet ineens je salarishuis maal vier omhoog gooien.

Jammer dat vz niet een uitgebreider stuk heeft geplaatst. Valentijn namelijk ook aan dat het niet moet uitmaken of Overmars eventuele toezeggingen zou hebben gedaan, maar koste wat kost die spelers moet behouden. En dat conflicten daarin dan maar moeten worden geriskeerd. Ja dat snap ik wel van die gladjakker, dan kan hij zijn papiertjes weer vullen ipv dat fantaserijke gekots de laatste tijd waar ze maar van alles en nog wat lukraak schrijven.

Laat jongens als frenkie gewoon gaan als ze willen gaan, zolang je maar zorgt voor adequate vervanging vanuit de jeugd of aankopen. Op die manier maak je je aantrekkelijker voor eventuele versterkingen, die zo zien dat je via ajax weer direct naar een topclub kan ipv eerst naar een subtopper

Driessen bevestigd hier alleen maar zijn haat naar Ajax en zijn magere kennis in het hedendaagse voetbal. Zolang ik deze man ergens hoor praten, zap ik weg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

125 fans
Verdediger, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 5 0 2 0
2019/2020 Ajax 0 0 0 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0

In de wandelgangen

Zaterdag 19 oktober
Kai Havertz staat in de belangstelling van Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren