Erik ten Hag twijfelt over zomeraanwinst: ‘Ik denk dat het vrij moeilijk wordt’

Dinsdag, 12 maart 2019 om

Hassane Bandé gaat dit seizoen waarschijnlijk niet meer debuteren voor Ajax. De aanvaller, die afgelopen zomer voor circa acht miljoen euro overkwam van KV Mechelen, is herstellende van een beenbreuk en gescheurde binnenband in zijn enkel. Trainer Erik ten Hag vertelt dat de revalidatie langer duurt dan verwacht.

Bandé raakte in de voorbereiding op het huidige seizoen geblesseerd bij een oefenduel met Anderlecht en verwacht werd dat hij ongeveer een halfjaar uitgeschakeld zou zijn. Een rentree van de aanvaller lijkt echter nog steeds niet aanstaande. “Bandé traint op het veld, maar wel individueel”, laat Ten Hag in gesprek met Ajax Life weten.

“Ik denk dat Hassane dit seizoen moet streven om aansluiting bij de groep te vinden. En hopelijk kan hij nog een aantal wedstrijden spelen, maar of dat realistisch is? Richting het eerste elftal is dat moeilijk in te schatten. Ik denk dat het vrij moeilijk wordt”, besluit de oefenmeester over de aanvaller, die tot de zomer van 2023 getekend heeft in Amsterdam.

Begin januari vertelde Bandé aan de NOS dat hij hoopte snel fit te worden. “Ik doe voorzichtig dingen met de bal, maar kan nog niet voluit schieten. Ik hoop snel weer met de groep mee te mogen doen, maar moet geduld hebben. Ik ben moslim en geloof in God. Hij heeft besloten dat ik deze blessure kreeg. Misschien is het achteraf goed en kom ik na mijn blessure sterker terug.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door ajaxwestham)

Ik hoop dat hij weer fit word volgend jaar. Ben echt benieuwd naar hem. Zal gek zijn als iemand hem al bestempeld als miskoop. Al is dit wel een hele erge blessure. Zuur voor hem.

12 maart 2019 om 12:19

Beetje in hetzelfde schuitje als Romero van PSV. De hoop dat het nog wat wordt neemt steeds verder af.

12 maart 2019 om 13:04

Toch wel ander schuitje - Romero heeft inmiddels al 3 blessures gehad. Bande 1 heel lange

12 maart 2019 om 13:09

Waarom zou het steeds afnemen? Hij heeft maar 1 wedstrijd gespeeld volgens mij... Hij kan net zo goed de nieuwe Messi zijn (bij wijze van)

12 maart 2019 om 13:26

Hoezo? Het effect is toch hetzelfde? Ze kunnen beide niet spelen. Bovendien maar afwachten hoe Bande terug komt na deze blessure. Kan zo maar zijn dat hij nooit meer op niveau komt. Zou niet de eerste zijn.

12 maart 2019 om 12:25

Waarom is dat gek ? Vaak kan je al op voorhand zeggen of een speler wel of niet geschikt is. Ajax heeft over het algemeen een overwicht op de tegenstander, dan worden de ruimtes klein. Om dan succesvol te kunnen zijn heb je een goede techniek, veel spelintelligentie en een hoge handelingssnelheid nodig. Alle 3 ontbreken bij deze jongen , dat is door iedereen die met hem heeft gewerkt heeft zich daarover al uitgesproken. En dat bleek ook uit de wedstrijden, op de counter misschien bruikbaar maar meer ook niet.

12 maart 2019 om 12:36

Omdat het net mensen zijn. Of overtuig jij ook al gelijk op je werk na 2 maanden? Ik neem aan dat jezelf ook eerst je plekje moet vinden, en in de groep opgenomen moet worden. Plus dat je ingewerkt moet worden. Zal voor hem ook zo zijn. Geef hem de tijd net zoals Neres waar iedereen vond dat hij te duur was

12 maart 2019 om 13:05

Complete onzin @baradona je kan hem vergelijken met mane van Liverpool. Ook topclubs spelen met snelheid op de vleugels dat heeft niks met counteren te maken.

12 maart 2019 om 13:13

@baradona "vaak kan je al op voorhand zeggen of een speler wel of niet geschikt is."

Daarmee diskwalificeer je de scouts van Ajax dus volledig. Want zij vonden hem geschikt, maar jij vindt dat je als voetbalkijker op voorhand al kan zeggen dat iemand toch ongeschikt is. Jij weet het dus een stuk beter?

Volgens mij zul je toch echt eerst een speler een tijdje aan het werk moeten zien. Het hangt ook af van de speelwijze, daar kan een trainer plannen mee hebben. Zie de "Tadic-variant" die Ajax in sommige wedstrijden hanteert. En in andere wedstrijden niet. Dan kan je dus verschillende typen spelers gebruiken.

12 maart 2019 om 13:18

Als je werkt op uitzend basis bijvoorbeeld of ergens waar een meer amerikaanse mentaliteit is er geen excuus, aanhaken of niet. Betreft voetbal, wordt beetje moe van dat voetbal met werk wordt vergeleken. Als alle voetballers, voetbal als werk beschouwen.. Is er niet zoveel meer aan. Of je hebt voetballers die zich verwend gaan gedragen en denken dat al de miljoenen uitgekeerd logisch is omdat ze de God zelfde zijn (real Madrid, Psg).

In elk geval zal Bande me benieuwen maar heeft nog 0 indruk achtergelaten. Van vage uitspraken zoals in laatste alinea, voel ik me ook beetje awkward mee. Hij moet na terugkomst het laten zien bij Jong. Mag toch lukken, Als dat niet lukt dan is het wel een gesloten boek.

12 maart 2019 om 12:30

Tuurlijk is het, met zijn blessure in het achterhoofd, te vroeg om hem al als miskoop te bestempelen. Maar ik vond hem in de voorbereiding ook geen moment indruk maken, dus ik verwacht eerlijk gezegd niet al te veel van hem. Dan vind ik Traoré meer potentie laten zien.

Ligt het aan mij of zijn Ajax spelers altijd langer uit de roulatie dan verwacht? Ik vraag dit nu heel serieus.

12 maart 2019 om 12:20

Ja dit heb je goed geanalyseerd. Dit is altijd het geval.

12 maart 2019 om 12:26

ik heb (zover ik weet) nog nooit iemand met een beenbreuk + gescheurde banden binnen / rond een half jaar volledig zien terugkeren.

ik denk dat ten hag ook gewoon een veilig prognose stelt dat hij dit jaar niet bij ajax 1 mee gaat doen, misschien nog wel wat potjes voor jong ajax.

12 maart 2019 om 13:08

Ligt natuurlijk helemaal aan de complicaties die er bij kunnen komen kijken. Ik heb mensen na vier maanden weer zien spelen na een beenbreuk, maar ook iemand die bijna twee jaar nodig had.

Lijkt me ook niet realistisch dat Bandé nog speelminuten gaat krijgen, aangezien Ajax nu alleen nog maar voor de prijzen speelt. Ben wel heel benieuwd naar hem want hij oogt als een echte atleet.

Echt balen dit gun je niemand. Hopelijk kan hij volgend seizoen weer voetballen. Maar door dit type blessure moet Ajax zich ook wel afvragen of ze Stengs zouden moeten aantrekken in de zomer. Die heeft een dergelijke zware blessure gehad. Is toch een behoorlijk financieel risico om 10-12 miljoen neer te leggen voor een speler die zo'n zware knieblessure heeft gehad.

12 maart 2019 om 12:36

Stengs zit bij Raiola, dus dat zal sowieso niet heel snel meer gebeuren helaas. Ik zou Stengs, ondanks z'n blessuregeschiedenis, heel erg graag naar Ajax zien komen maar ik vrees dat het er niet in zit.

12 maart 2019 om 12:56

Niet alleen Raiola is daarin een probleem, ook het feit dat AZ simpelweg weigert zaken te doen met Ajax. Tenzij Ajax waarschijnlijk een monsterbod op tafel legt en dat zie ik ze (terecht) niet doen.

12 maart 2019 om 13:56

Omdat Ajax meestal bij AZ voor een dubbeltje op de 1e rang wilt zitten en elk gigantisch talent voor een appel en ei wilt meenemen terwijl Ajax net 85mio krijgt voor een speler. Zo werkt het natuurlijk niet. Ajax heeft het geld, AZ heeft het geld niet persee nodig dus word het een hoge prijs. AZ weigert dus te praten omdat er bedragen op tafel komen die niet marktconform zijn.

12 maart 2019 om 14:08

En vervolgens verkoopt AZ dezelfde speler voor de helft van de prijs aan een andere club. Zo gaat dat al jaren.

12 maart 2019 om 16:25

Wat een onzin dat Ajax voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten als het spelers van AZ wil kopen. Spelers als Moisander, Sightorsson, EL Hamdaoui, De Zeeuw en Viergever zijn voor bedragen aangetrokken die toentertijd gewoon marktconform waren.


En prima als AZ geen spelers aan Ajax wil verkopen of een hoog bedrag eist wat jullie als marktconform zien. Kijken wij lekker over de landsgrenzen zoals we de afgelopen seizoenen hebben gedaan. Het legt ons in ieder geval geen windeieren.

12 maart 2019 om 17:55

Moisander aanvoerder az 4miljoen. Sigthorsson clubtopscorer 4 miljoen. El hamdaoui topscorer kampioen eredivisie 8 miljoen. De Zeeuw speler NL elftal 6.5 miljoen en viergever aanvoerder voor 4 miljoen. Sommige zijn weggeplukt door het faillisement van DSB en vertegenwoordigde meer waarde dan ervoor betaald is. Dus je noemt erg slechte voorbeelden. Tevens neem ik de opmerking dat ajax het dubbele betaalde en dat az akkoord ging met de helft van een andere club niet serieus. Reinste onzin. Hoogste bod en wil van de speler zijn het belangrijkste voor de club en speler. Niet of het ajax betreft. Stengs is een geweldig talent net zoals boadu. Als Ajax met een flinke zak geld komt zijn ze af te halen. Maar als je in een seizoen 150m+ aan transfers binnen harkt en dan met een bod van 12 miljoen aankomt dan is het nogal logisch dat AZ dat af wimpelt.

12 maart 2019 om 18:14

Vind aanvoerder zijn een drogreden om meer geld te moeten betalen. Je betaalt voor de kwaliteiten van een speler, niet omdat hij een band om zijn arm heeft. Bij Liverpool speelt een Henderson met de aanvoerdersband. Zou je voor gelijk meer moeten betalen dan een Wijnaldum die gewoon beter is? Dacht het niet.


Al die prijzen die je opnoemt zijn gewoon marktconform voor die tijd. We praten over 5-10 jaar geleden. Toen was de markt niet zo op hol geslagen als nu. Je doet net alsof Ajax dik onder de waarde heeft betaald. De betaalde bedragen zitten echt niet ver van de marktwaarde die de spelers toen hadden.


En omdat Ajax in een seizoen +€150 miljoen kan krijgen uit transfers, moeten we maar gelijk diep in de buidel tasten voor talenten uit de Eredivisie die het vooralsnog alleen maar in de Eredivisie hebben laten zien? €12 miljoen voor bijvoorbeeld een Stengs met maar 15 Eredivisieduels is niet genoeg? Doei! Laat die talenten dan lekker bij AZ zou ik zeggen. Wij kijken hopelijk verder.

12 maart 2019 om 18:42

Precies dit. Laat AZ maar lekker aan het buitenland verkopen. Krijgen ze de prijzen die ze willen. Inkoop wordt wel wat lastiger want Heracles, Agovv en meer van dat soort clubs willen dan ook meer zien. Intussen heeft geen van die zogenaamde talenten van AZ net zo veel indruk gemaakt als een Frenkie de Jong, die echt minder kostte. Of Schone die nog steeds een gewaardeerde kracht is. Terwijl in een ver verleden Galasek net zo gewaardeerd is.

13 maart 2019 om 02:14

Als AZ geen zaken met Ajax wil doen, dan kam dat schadelijk zijn voor ze. Talenten zullen minder snel naar AZ gaan als ze geen goede vervolgstap kunnen maken.

13 maart 2019 om 11:45

Az heeft nooit moeite gehad om met Ajax zaken te doen. Wat hierboven dus wel geopperd wordt. Het is alleen nogal logisch dat je niet van AZ kan gaan verwachtten dat de grootste talenten maar voor een appel en een ei de deur uit wandelen omdat Ajax een grotere club is. Hiervoor moet een goed bod op tafel komen. Vooral als AZ op dit moment geen geld nodig heeft. Ik vind persoonlijk het pure onzin dat de biedingen marktconform waren. Nog geen 2 jaar ervoor vroeg heerenveen 26 miljoen voor afonso Alves en dat hebben ze gekregen. Dat is toch wel een zooitje meer dan er voor el hamdaoui betaald is bijvoorbeeld. Ik zeg niet dat el hamdaoui 26 miljoen moest kostten maar zo'n groot gat qua prijs tussen beide is wel erg groot om het maar op de markt te gooien. Als ajax het bedrag betaald wat AZ wilt dan kunnen ze de speler ophalen. Net zoals elke andere club dat zou mogen doen.

Haalde deze jongen een hoog niveau bij zijn vorige club? Ik heb me daar namelijk niet in verdiept.

on:

Sneu voor die jongen, maar kan inderdaad zich beter focussen op wat wedstrijden voor jong Ajax en zich lekker opmaken voor het nieuwe seizoen

12 maart 2019 om 12:34

In het begin van het seizoen was het wel een van de smaakmakers van de Jupiler Pro League. Vanaf het moment dat Ajax hem kocht heeft ie weinig klaargespeeld. Neemt niet weg dat ie wel talent is. Maar het is maar de vraag of ie zich kan ontpoppen tot meerwaarde voor Ajax.

"ik ben moslim en geloof in God. Hij heeft besloten dat ik deze blessure kreeg. Misschien is het achteraf goed en kom ik na mijn blessure sterker terug"

Ja en misschien kom je wel helemaal niet sterker terug!! Allemachtig.... wát een trieste opvatting is dat toch.... lekker alles op god gooien.

Dit was gewoon pech kerel, niks meer en niks minder... neem je eigen leven meer in de hand.

12 maart 2019 om 15:06

Wat is hier precies mis mee? Als hij het toch zo voelt dan is het toch zo? Er zijn toch ook zat voetballers die hun prijzen aan god opdragen en hem daarvoor bedanken? Zoals bijvoorbeeld een Memphis. Of moet hij dan ook zeggen dat het door geluk komt, of door hem zelf.. Maar dan sta jij waarschijnlijk weer vooraan te walgen van de arrogantie die er vanaf komt

12 maart 2019 om 16:39

Ik vind dit anders ook wel arrogant: alsof de almachtige en enige god, die alles gemaakt heeft en aan de gang houdt, zich zou bekommeren om het nietige individu Hassana Bandé, en zou besluiten hem een blessure te geven. Natuurlijk is het gewoon een manier van Bandé om met zijn tegenvaller om te gaan, maar ik kan me wel voorstellen dat daar voor andere mensen iets irritants aan zit.

12 maart 2019 om 17:18

@zlatan6

Ja, en met die voetballers heb ik net zoveel niks als aan Bande's opvatting idd. Goed gezien.

Ik trek het gewoon slecht dat mensen alle dingen aan god relateren, god bestaat namelijk niet. En als je anders beweert, kom met harde bewijzen alsjeblieft.
Prima als mensen een leidraad nodig denken te hebben in hun leven, maar al hun leed en vreugde daar aan af te leiden is een zwakte.

Als je het geluk hebt om geboren te worden met een dosis voetbalkunde en je daarnaast keihard traint om een goeie prof te worden, dan is dat jouw verdienste en niet die van god.

Spelers die vooraf allemaal een kruisje slaan om maar goed te kunnen spelen en mogelijkerwijs te scoren is ook zoiets stoms. Bepaalt god dan ineens dat de ene spits mag scoren, terwijl hij scoort tegen een keeper die ook een kruisje geslagen heeft en dus nu opeens wordt genegeerd door dezelfde god?? Pffffff…. onzin allemaal.

Leuk dat jij die poppenkast leuk vindt, maar gelukkig zijn er mensen die anders denken dan jij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
4.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoréAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

38 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles

In de wandelgangen

Zondag 15 december
Barcelona heeft een prijskaartje van tien miljoen euro geplakt op Jean-Clair Todibo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren