Orkun Kökcü maakt indruk bij Feyenoord: ‘Het kan een probleem zijn’

Dinsdag, 12 maart 2019 om

Orkun Kökcü speelde zondag zijn zesde wedstrijd in de hoofdmacht van Feyenoord. De pas achttienjarige middenvelder verscheen tegen Vitesse (1-1) voor de tweede keer aan het startsignaal van een wedstrijd en nam in GelreDome ook nog eens de treffer van Feyenoord voor zijn rekening. Joop van Daele en John de Wolf hopen dat het talent uit de jeugd basiskracht blijft.

“Hij liet zien dat hij het verdient om de laatste twee maanden van de competitie heel veel te spelen”, zegt De Wolf. De oud-verdediger snapt dat Giovanni van Bronckhorst helemaal niet bezig is met de toekomst van Feyenoord. “Hij wil de derde plek veiligstellen. Maar met Kökcü op het veld wordt Feyenoord bepaald niet minder.” Van Daele omschrijft Van Bronckhorst als een trainer die vrijwel nooit lef toont. “Maar iedereen zal het erover eens zijn dat Kökcü alles in huis heeft om basisspeler van Feyenoord te worden.”

“Niet voor een paar wedstrijden, maar voor de komende jaren. Alleen, er moet wel iemand voor hem sneuvelen en dat kan best een probleem zijn. Maar laat Kökcü alsjeblieft staan”, benadrukt de oud-Feyenoorder dinsdag in het Algemeen Dagblad. Hij is benieuwd wie eventueel de dupe wordt. “Wat doet de trainer, ik ben erg benieuwd.” Terug naar naar het tweede elftal of het hoogste jeugdelftal van trainer Dirk Kuyt is ook een optie. “Maar daar zet hij bijna geen stappen meer'', zegt De Wolf.

“Hij moet nu de kans krijgen in het eerste elftal, dan is hij na de zomer zoveel verder met veel vlieguren in zijn achterzak.'' Van Daele denkt dat ook. Hij wijst naar spelers van de concurrentie. “Kijk hoe ver Sam Lammers en Kaj Sierhuis van PSV en Ajax nu zijn. Eerst in de eerste divisie en nu als huurling bij respectievelijk sc Heerenveen en FC Groningen. Geloof me, onze Dylan Vente is niet minder. Maar die jongen speelt gewoon nauwelijks wedstrijden. Dat moet je bij Kökcü echt zien te voorkomen.”


Poll

Denk jij dat Orkun Kökcü de rest van het seizoen basisspeler van Feyenoord zal zijn?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door njfromvol)

En hier wordt maar weer eens duidelijk hoe zonde het is dat Feyenoord geen team in de KKD heeft. De stap van de A-jeugd naar het eerste elftal is enorm groot, mede ook doordat de spelers dus te weinig wedstrijden op niveau spelen. In het tweede van Feyenoord kom je nu alleen maar overbodige spelers, spelers die terugkerend van blessures zijn of ritme op moeten doen. Nooit een vaste kern en niveau is beduidend lager dan de KKD, die alleen maar sterker wordt. Ik geloof zeker dat Dylan vente in dezelfde schaal geplaatst kan worden als sierhuis en lammers, echter worden die met de dag beter en staat hij helaas stil in zijn ontwikkeling. Hoop niet datzelfde met kokcu gebeurd, want daar kan/moet Feyenoord komende jaren een middenveld/aanval omheen bouwen.

12 maart 2019 om 07:14

En van geel durft nog steeds niet toe te geven dat hij destijds fouten heeft gemaakt met het instromen van jong feyenoord. Feyenoord loopt maar weer eens mijlenver achter op de concurrentie.

12 maart 2019 om 08:18

Heeft weinig te maken met toegeven. Er was toen der tijd geen geld. Saneren was het magische woord.

12 maart 2019 om 09:09

Ik vind dat budget argument een steeds slechter excuus. Ja het was een excuus in 2011, toen Feyenoord inderdaad op apengapen lag, maar inmiddels schrijft Feyenoord echt al weer een jaar of 5 a 6 grasgroene cijfers. Het is een beleidsmatige keuze om iedere keer niet in de voetbalpiramide te stappen. Of denk je dat Sparta, Twente en Almere zoveel meer hebben te besteden? Zij zitten wel in de piramide. Als zij het kunnen, dan zou Feyenoord het ook moeten kunnen. Het heeft wel degelijk met trots te maken wat Stokie zegt. Van Geel heeft zich vanaf dag 1 als vijand van de opzet van de voetbalpiramide opgesteld en is te trots om die prestigestrijd op te geven.

Kokcu ademt veel meer voetbal dan de overige middenvelders van Feyenoord. Daarom is het ook zo zonde dat hij zo weinig minuten maakt. Gewoon de rest van het seizoen opstellen. Met hem op het veld creëer je meer dan de overige middenvelders.

Heerlijke speler! Speelt vooruit en is ook nog eens tweebenig. Hij komt er zeker wel!

Waarom direct spreken over dat er een speler moet sneuvelen? Als je top wilt zijn praat je niet meer zo geforceerd over basis - geen basis. Je hebt gewoon minimaal 16 ‘basisspelers’ nodig dus waarom dit zo brengen?

12 maart 2019 om 08:16

Inderdaad. Is makkelijk schrijven. Er sneuvelt niemand er komt iemand bij die de stappen heeft gemaakt en klaar is voor Feyenoord 1. Heerlijke speler, hopelijk gaan we lang genieten van Kokcu.

Laat dit dan een signaal zijn voor met name Van Geel om eens door te gaan selecteren bij Feyenoord. De kwaliteit bij de jeugdspelers is er gewoon en kampioen ga je voorlopig toch niet worden. Spelers als Van der Heijden, Nieuwkoop, Toornstra, Clasie, Jorgensen, Vilhena zijn om uiteenlopende redenen wel klaar voor een vertrek. Jongens die ons aan een kampioenschap hebben geholpen, waarvoor we ze voor altijd dankbaar mogen zijn, maar die nu of al een tijdje stilstaan of simpelweg te weinig meer toevoegen.

@stokie10, iedereen weet dat er destijds weinig tot geen geld was bij Feyenoord om in te stromen met jong Feyenoord. Achteraf is het zo makkelijk praten en had Feyenoord misschien inderdaad het risico moeten nemen om daar die spaarzame centen die ze toen hadden hierin te investeren. Ik heb in het alle begin van de bitcoin 5000,- ingezet, dit kon ik missen, maar achteraf had ik gewoon alles moeten investeren, maar goed als we alles achteraf weten had een ieder zijn leven er behoorlijk anders uitgezien.

Poll

Denk jij dat Orkun Kökcü de rest van het seizoen basisspeler van Feyenoord zal zijn? -- Nee
Hoop jij dat Orkun Kökcü de rest van het seizoen basisspeler van Feyenoord zal zijn? -- Ja

12 maart 2019 om 11:05

Ik ga er niet van uit dat deze jongen week in week uit in de basis staat maar ik hoop toch wel echt dat Gio hem regelmatig op zal stellen. Het seizoen zit er grotendeels op voor Feyenoord, het enige doel is AZ voorblijven en zorgen dat je talenten (voornamelijk Kökcü maar ook Sinisterra en Vente) de nodige speelminuten kunnen pakken. Ik vond die Kökcü echt een goede pot spelen tegen Vitesse, terwijl Feyenoord als geheel niet eens zo denderend was. Die jongen kan wel eens die beoogde creatieve middenvelder zijn die Feyenoord zo hard mist tegen ploegen die zich ingraven.

12 maart 2019 om 13:16

Dat ben ik met je eens, Dat Feyenoord niet zo denderend was, is een understatement. Ballen werden zo maar ingeleverd. Dat je desalniettemin (ruim) afstand had moeten nemen in de eerste helft uit bij de nr 5 van de competitie, zegt ook iets over de competitie.

Verder eens over Kökcü; eindelijk eens iemand met wat creativiteit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Willem II13-3
11.FC Twente12-1
Voor de complete stand: Eredivisie

134 fans
Coach, 44 jaar
SeizoenClub
2015-2019 Feyenoord
2007-2010 Feyenoord
2004-2007 Barcelona
2003-2004 Barcelona
2001-2003 Arsenal
Laatste voetbalnieuws

Van Bronckhorst sprak met Guardiola: ‘Mooie oplossing voor een sabbatical’

Giovanni van Bronckhorst is sinds kort werkzaam binnen de City Football Group. De voormalig oefenmeester was zondagmiddag aanwezig bij de afscheidswedstrijd van Rafael van der Vaart en vertelt na afloop over...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 17 oktober
Manchester United wil in het komende jaar zes nieuwe spelers binnenhalen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren