‘Van der Sar en Overmars maandenlang bedreigd door zaakwaarnemer’

Maandag, 11 maart 2019 om

Edwin van der Sar en Marc Overmars zijn maandenlang belaagd door een gefrustreerde zaakwaarnemer, zo meldt het Algemeen Dagblad maandagmiddag. Beide directeuren van Ajax kregen een tijdlang nare berichten toegespeeld. "Ik heb al eens vier jaar opgesloten gezeten en als het moet, doe ik het zo weer", zo klinkt het onder meer.

De zaakwaarnemer zou meerdere directieleden van Ajax dreigende mails, brieven en apps hebben gestuurd. "Mark my words, na 12 maanden vernederen ga ik jou live laten zien wie jullie denken kapot te maken", schreef hij onder meer. Hij zocht de directieleden in hun woonplaats op en stopte bijvoorbeeld visitekaartjes onder de ruitenwisser van hun auto.

“Jammer dat het zo moet gaan. Zoals ze mij in de jeugdgevangenis hebben geleerd: wie niet horen wilt, die moet maar voelen", zo luidt een bericht. Volgens het Openbaar Ministerie zou de zaakwaarnemer van oktober 2017 tot en met september 2018 hebben geopereerd. Hij zou verzoeken om te stoppen en zich niet meer in en rond de Johan Cruijff ArenA te tonen, hebben genegeerd.

Ajax wil niets loslaten over het mogelijke motief van de zaakwaarnemer, die eerder de belangen van Mees de Wit verdedigde. Mogelijk begonnen de bedreigingen toen De Wit in oktober 2017 door Jong Ajax-trainer Michael Reiziger uit de selectie werd gezet. De belangenbehartiger en advocaat Gerald Roethof zijn niet bereikbaar voor commentaar, aldus het Algemeen Dagblad.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door jeron)

Bizar, die man snapt niet dat dit soort praktijken juist averechts werken

11 maart 2019 om 16:15

Tikt niet helemaal goed in zn bovenkamer bij deze (kuch) zaakwaarnemer.

Hoe kun je zo'n iemand als zaakwaarnemer nemen.

11 maart 2019 om 16:09

Dat weet je toch niet? "Oh, deze man bedreigt mensen? Laten we hem als zaakwaarnemer nemen."

11 maart 2019 om 16:50

Maar zodra je het weet, neem je toch meteen een andere zaakwaarnemer? Dit heeft een jaar geduurd. Dan is de speler bij hem gebleven.

11 maart 2019 om 17:05

"daar wil ik me niet mee bemoeien, dat laat ik aan mijn zaakwaarnemer over." ... hoor je meestal

11 maart 2019 om 18:34

misschien is de speler ook bang om de zaakwaarnemer te dumpen. Want dan wordt hij bedreigt.....

12 maart 2019 om 08:14

Wie weet wist hij er niet van.

Apart verhaal zeg. Mensen zijn tegenwoordig echt helemaal de weg kwijt om dit soort dingen uit te halen. Ik ben benieuwd naar een uitgebreider stuk over dit want het is me niet helemaal duidelijk wat deze man wil bereiken met zijn fratsen.

11 maart 2019 om 16:10

Dit is trouwens dezelfde zaakwaarnemer die ooit bij Jong Ajax is moeten vluchten naar een uitwedstrijd omdat hij door fans van tegenstander achterna gezeten werd. Dat ging volgens deze man over zijn huidskleur wat hem een makkelijk doelwit maakt. Heeft in redelijk korte tijd toch wel wat meegemaakt zeg. Ben ook benieuwd naar dit verhaal.

11 maart 2019 om 16:45

Dit was de zaakwaarnemer van Mees de Wit toch? Bizar verhaal inderdaad..

11 maart 2019 om 16:48

Op het Ad staat een uitgebreider stuk.

11 maart 2019 om 17:03

Ja inderdaad, is dezelfde zaakwaarnemer.

11 maart 2019 om 17:49

Stefano van delden of zoiets..

Dat zulke figuren überhaupt in aanmerking komen om jonge spelers te begeleiden gaat bij mij echt alle verstand te boven. Ik neem aan dat hij a. Tot Persona non grata verklaard zal worden bij alle Nederlandse bvo's en b. Strafrechtelijk vervolgd zal worden. Bijzonder vervelend voor Overmars en vd Sar

11 maart 2019 om 16:11

Iedereen komt in aanmerking, want er zijn tegenwoordig geen eisen meer. Dus ja, dan wekt het geen verbazing als we steeds meer van dit soort verhalen gaan horen ben ik bang.

"zoals ze mij in de jeugdgevangenis hebben geleerd: wie niet horen wilt, die moet maar voelen."

Wel heel indrukwekkend en stoer, zo'n levensles uit de jeugdgevangenis. Wat een onmens.

11 maart 2019 om 16:31

Tsja je wilt niet half weten hoe een jeugdgevangenis een man kan veranderen voor de rest van zijn leven. Alsnog zou ik nooit met zo’n vent in zee gaan, maar hij zal ongetwijfeld sen vlotte babbel hebben. Het zal men verbazen hoeveel jongens er rondlopen die denken dat ze de nieuwe Raiola of Mendes zijn

Helaas bestaan er zulke gekken in de wereld, wel vreemd dat je iemand met zo'n verleden als zaakwaarnemer neemt.

12 maart 2019 om 07:54

Deze zelfde man deed ook een project met jeugd met problemen, daarvoor heeft hij veel lof gekregen. Dus misschien dat De Wit daarop afging. Maar schijnt ook familie van De Wit te zijn.

‘Zoals ze mij in de jeugdgevangenis hebben geleerd’ . We hebben hier te maken met een gevreesde crimineel

11 maart 2019 om 16:33

Onderschat dat niet, in de jeugdgevangenis worden de echte criminelen gevorm en geboren. Kk kan het weten, heb voor werk al een aantal keren meegemaakt dat we er documentaires over hebben gemaakt. Weliswaar in Italië, maar ook in nederland zal het niet veel beter zijn

11 maart 2019 om 16:52

Jeugddetentie in NL is geen prettig hotel maar je wordt er zeker niet gevormd tot crimineel. Dat zijn je eigen keuzes. Ohja ik kan het weten want ik heb er gewerkt.

11 maart 2019 om 19:24

Dan hebben we er beide op een bepaalde manier mee gewerkt, ik heb er toch een andere mening over. Maar inderdaad mijn ervaringen hebben grotendeels betrekking tot Italie

Moet je op de site kijken van die pipo... masterboys.
Hij was het niet eens met de wijze waarop zaakwaarnemers meestal te werk gaan, daarom is ie zelf maar zaakwaarnemer geworden.
Mooie manier van werken heeft ie...

Van Delden was toen ook in t nieuws met een vermeende mishandeling tijdens een uitwedstrijd van jong ajax

Op 2-2-2010 staat er een interview met hem in t parool.... Alles wat hij nu doet, dat wil hij voorkomen bij anderen. Toch apart dat ie terug valt

Is dat die Roethof die Jos Brecht bij staat
Nou dan week ik al weer genoeg

11 maart 2019 om 16:23

Dat is inderdaad Gerald Roethof. Een man die gewoon zijn werk doet net zoals jij (hopelijk).

11 maart 2019 om 18:11

Hij doet zijn werk, maar deze man is stuitend arrogant en bijdehand. Draait overal omheen, geeft nooit antwoord op een vraag. Hij is niet erger dan deze flapdrol, maar het is een vreselijke man.

11 maart 2019 om 18:32

@bvdp je geeft hier een zeer adequate beschrijving van het beroep advocaat, zegt dus niks over Roethof persoonlijk

11 maart 2019 om 20:04

Het is een man met een bepaald houdinkje inderdaad. Maar je moet niet vergeten dat meneer het belang van een cliënt behartigt aan zo'n talkshowtafel. Hij zit daar absoluut niet om antwoorden op vragen te geven waar mensen als jij en de nabestaanden op zitten te wachten. En juist dat laatste proberen journalisten wel te bereiken. In die test zul je je als advocaat staande moeten houden door vaak vaag juridisch te wouwelen. Kan me verder best voorstellen dat het voor jou frustrerend is.

12 maart 2019 om 06:16

Het is voor mij niet frustrerend, meer ergerlijk. Als je in een talkshow zit moet je wat te melden hebben, anders moet je daar niet gaan zitten. Hij zat er waarschijnlijk alleen uit ijdelheid. Het belang van je client moet je in de rechtszaal behartigen, niet op tv.

12 maart 2019 om 08:53

Deels mee eens. Toch lijkt het me dat bij een zaak waar zoveel aandacht voor is en die zo onder een vergrootglas ligt, het geen gek idee is om er ook voor je cliënt te zijn op zulke platforms. Jij en ik weten namelijk beide dat rechtsbescherming van de dader niet bepaald een prioriteit is van de doorsnee burger of journalist.

Hij heeft als 1x moeten rennen in Helmond omdat supporters achter hem aanzaten. Nu zijn naam zo bekend is geworden zal die nog wel vaker moeten rennen. Alleen nu niet alleen bij uitwedstrijden. Komt dat vermoedelijke racistische motief in Helmond toch in een keer heel ongeloofwaardig over. Denk dat deze meneer een beetje te veel ganster films heeft gezien.

Opmerkelijk genoeg is deze man ooit genomineerd voor de titel Amsterdammer van het Jaar, omdat hij zich inzette voor het op het rechte pad houden van probleemjongeren.

11 maart 2019 om 16:26

Heeft meerdere onderscheidingen mbt jeugd gewonnen inderdaad, zet zich al jaren in voor de Amsterdamse jeugd op straat. Heel interessant stuk dit maar komt net te weinig informatie naar buiten.

12 maart 2019 om 07:51

Ach ja, je leest hierboven alweer de domste opmerkingen. Het is nou eenmaal niet zo zwart wit, van delden heeft ook goede dingen gedaan, zoals masterboys. Maar lijkt toch een steekje los te zitten.

Het wordt hoog tijd dat er striktere regels komen voor het zaakwaarnemersschap. Nu kan elke idioot met een jasje zomaar zaakwaarnemer worden. Dat heeft als gevolg dat meestal jonge voetballer met een vaag figuur zitten die het alleen maar doet voor het geld.

Ik dacht in 1e instantie van, Raiola gaat nu wel heel erg ver om jong talent te strikken. Het bleek de stiefvader van Mees te zijn als ik de bronnen mag geloven.

11 maart 2019 om 19:44

dacht je dat echt? Raiola kent de grens heel goed hoor, hij gooit graag olie op het vuur om de beste deals te krijgen of de beste positie maar raiola zou dit nooit doen, totaal niet te vergelijken.

Mees wie? Die zakenwaarnemer of hoe hij zich ook mag noemen is natuurlijk niets anders dan een afperser. Gelukkig zijn ze niet allemaal zo. Wel triest dat je zo'n semi stalker achter je aankrijgt

12 maart 2019 om 10:17

Mees is een oudjeugdspeler van Ajax die voortijdig moest vertertrekken en zijn stiefvader behartigde zijn zaken. Deze man had al een dubieus verleden dus vreemd is het niet.

Dit zijn gefrustreede zaakwaarnemers die hun geld verdampt zien worden als een speler het niet maakt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
247 fans
48 jaar
SeizoenClubW
2010/2011 Manchester United 33 0 1 0
2009/2010 Manchester United 21 0 0 0
2008/2009 Manchester United 33 0 1 0
2007/2008 Manchester United 29 0 2 0
2006/2007 Manchester United 32 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax breidt samenwerking uit: ‘Duidelijk dat we op hoog niveau werken’

Ajax en Guangzhou R&F FC hebben donderdag een overeenkomst ondertekend om de samenwerking te intensiveren, zo meldt de Amsterdamse club via de officiële kanalen. Ajax stuurt drie extra stafleden naar de...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 19 oktober
Kai Havertz staat in de belangstelling van Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren