De Boer onder de indruk: ‘Ten Hag kan hem er nu niet meer uithalen’

Maandag, 11 maart 2019 om

David Neres schipperde een groot deel van het huidige seizoen tussen bank en basis en kreeg vooral in de grote Europese wedstrijden van Ajax de kans om zich te laten zien. Afgelopen dinsdag was hij met een doelpunt een van de blikvangers tijdens de met 1-4 gewonnen wedstrijd tegen Real Madrid en de Braziliaan hoorde zondag tegen Fortuna Sittard opnieuw bij de eerste elf.

De 22-jarige aanvaller betaalde het vertrouwen van trainer Erik ten Hag terug met twee doelpunten tegen de Limburgers en Ronald de Boer denkt dat Neres inmiddels heeft laten zien in de basis thuis te horen: “Dat hij is opgeroepen voor het Braziliaans elftal heeft hem goed gedaan. Hij was verreweg de gevaarlijkste man. Neres kun je er niet meer uithalen”, begint de oud-speler van Ajax bij FOX Sports. “Het is mooi om te zien dat hij het toch weer oppakt, hoewel hij een maand geleden nog geen zekerheidje was.”

Neres kwam door de aanwezigheid van spelers als Donny van de Beek, Hakim Ziyech en Dusan Tadic niet altijd aan spelen toe en De Boer spreekt van een ‘luxeprobleem’ voor Ten Hag. De analyticus was bovendien zelf ook niet meteen overtuigd van de kwaliteiten van de dribbelaar: “Hij was ook best duur (twaalf miljoen euro, red.). Ik weet nog goed dat we heel veel vraagtekens achter hem hebben gezet.”

“Op een gegeven moment gingen een paar van die vraagtekens wel weg, maar hij heeft ons ongelijk bewezen. Hij is nu gewoon meer dan veertig miljoen waard”, sluit De Boer af. Neres was dit seizoen in de Eredivisie vooralsnog goed voor vijf goals en negen assists in twintig wedstrijden en voegde daar in de Champions League (inclusief voorronden) en de TOTO KNVB Beker nog eens drie goals en zes assists aan toe.


Poll

Vind jij dat David Neres altijd in de basis hoort te staan bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door ajaxrosenberg)

Ik denk ook niet dat ten Hag overweegt om hem er weer uit te halen. Denk dat hij nu zal schakelen tussen de opstelling tegen real (dolberg bank) en Fortuna (schone bank). Met dus Ziyech op rechts of op 10. Ben blij dat Neres zelf ook inziet dat zijn selectie voor Brazilië niet was gebeurt als hij naar China verkast was. Dit gaf hij in een interview aan. Lijkt er plezier in te hebben en speelt zich zo mooi in de kijker.

11 maart 2019 om 15:26

Neres belangrijk maken en zorgen dat hij nog een jaar blijft, net zoals Ziyech, vd Beek en Tagliafico.
Frenkie de Jong & De Ligt accepteren dat ze gaan, maar de rest bij elkaar houden

11 maart 2019 om 15:32

Als hakim een transfer wil maken en staat en contract voor hem klaar bij een mooie club, dan moet Ajax zeker niet al te moeilijk gaan doen. Er valt ook weinig meer te leren voor hem in de Eredivisie en bovendien gun ik het hem wel. Uiteraard wel een gemis voor Ajax.

11 maart 2019 om 15:53

Tagliafico & Ziyech een langdureig contract geven met een hoog salaris met de afspraak dat ze de aankomende 5 jaar bij Ajax blijven. Ziyech gaf eerder al aan dat hij er niet onwelwillend tegenover staat om zijn carriere af te sluiten bij Ajax.

Ik denk ook dat Neres in de basis thuis hoort. Maar aangezien er nog veel wedstrijden komen is het prettig dat de selectie ook op de bank waardige vervangers heeft. Aangezien Mazzraoui geschorst is voor de eerste kwartfinale zou ik er wel voor kiezen om Veltman de komende weken wat speeltijd te geven. Persoonlijk had ik hem gisteren laten invallen ipv Sinkgraven.

11 maart 2019 om 15:39

Precies!

Ik mag toch hopen dat Kristensen niet de voorkeur gaat krijgen boven Veltman, maar dat lijkt me niet. Veltman moet ook wat meer ritme krijgen voor die wedstrijd, dus die mag wat mij betreft ook wat vaker invallen!

11 maart 2019 om 16:03

Is het niet gewoon een betere optie om De Ligt op rechtsback te zetten als Mazraoui geschorst is en Magallan als rcv? Ik heb weinig vertrouwen in Veltman en Kristensen eerlijk gezegd.

11 maart 2019 om 16:14

Veltman heeft zich in mijn ogen wel bewezen bij Ajax. Ik vond het altijd wel een solide rechtsback (alleen aanvallend niet geweldig). Alleen hij kreeg vaak veel kritiek over zich heen wat ik niet helemaal snapte. Hij heeft ook ervaring op die positie. Liever 1 positie wisselen dan 2. Het centrum staat prima.

11 maart 2019 om 16:02

Lijkt mij logisch dat Veltman tegen Zwolle start. Win-win situatie. Veltman kan je wedstrijdritme op laten doen en Mazraoui kan je na een drukke periode rust geven voor Az uit.

11 maart 2019 om 19:34

@jlp40, ik had dat ook gehoopt, maar misschien kampte Tagliafico ook met wat pijntjes en dat hij daarom werd gewisseld.

40 miljoen voor een aanvaller in de eredivisie die in 20 wedstrijden 3x scoort. Het moet niet gekker worden. Laat hem eerst een jaar draaien met 10-15 goals voor we over dat soort bedragen gaan praten.

11 maart 2019 om 15:36

De bedragen slaan inderdaad nergens meer op, maar ik ben er niet meer verbaasd over. De huidige markt is helemaal uit zijn verband gerukt en voor een simpele speler betaal je al snel een hoop geld. Nu is Neres wellicht nog meer geld waard. Zit bij de Braziliaanse selectie, blonk uit tegen Real in de CL en is de laatste weken in vorm.

Dat is nu de realiteit..

11 maart 2019 om 16:25

Mee eens, vooral de CL kan zorgen voor gekke bedragen. Maar zelfs in deze markt lijkt mij 40 miljoen nog vrij fors. Natuurlijk hij is jong en heeft gigantisch veel potentie, maar laat hem zich eerst een seizoen lang onderscheiden zoals jongens als bijv. Depay deden.

11 maart 2019 om 15:39

Kijk anders even naar zijn statistieken van vorig jaar toen hij heel het seizoen rechtsbuiten speelde. Ten Hag vond het nodig om hem als linksbuiten of 10 op te stellen dit seizoen. Dat jaartje wat hij volgens jou moet draaien was dus 17/18.

11 maart 2019 om 15:40

Vorig jaar 14 goals in 32 wedstrijden, had zich toen al bewezen.

11 maart 2019 om 15:45

Dat heeft hij vorig jaar al gedaan dus zeg dan niets...

Hopelijk blijft hij nog een jaar om daarna als onbetwiste basisspeler door de voordeur te vertrekken (voor een berg geld ).

11 maart 2019 om 16:22

Het gaat mij om dit jaar en ik ben het met jou eens, hopelijk voor Ajax blijft hij nog een jaar. Maar voor een niet onbetwiste speler van Ajax is 40 miljoen toch een bizar bedrag?

11 maart 2019 om 16:30

Zeker, maar China bood t al in de winterstop als ik dd geruchten mag geloven. Nu bieden ze vanuit China natuurlijk altijd krankzinnig, maar hij is de laatste week natuurlijk lekker op stoom dus acht 40 miljoen wel realistisch.

11 maart 2019 om 17:19

Dat hij geen onbetwiste basisspeler was komt meer door Ten Hag dan door een gebrek aan kwaliteit of rendement. Je noemt nu stats op over allemaal invalbeurten en doet alsof dat hele wedstrijden waren. Iedereen die de wedstrijden tegen Bayern Real heeft gezien weet dat deze man in de huidige markt (ook door zijn leeftijd) gewoon veel geld waard is. Ten Hag haalde hem eruit voor vd Beek toen die in de media begon te zeuren, en zette hem toen opeens op 10. (dat is hij natuurlijk niet) Hij heeft nooit iets gedaan waarom het terecht was dat hij eruit ging.

12 maart 2019 om 11:28

Ja klopt, maar we moeten gewoon mee in deze bedragen, maar ben het met je eens dat het voor ons normale stervelingen nergens over gaat

Overigens had ik zelf Neres gewoon altijd opgesteld op rechtsbuiten, dan denk ik dat zijn statistieken dit jaar ook een stuk beter zouden zijn.

11 maart 2019 om 15:49

@dvv20: Neres was vorig seizoen een van de beste presterende spelers in de competitie met 14 goals en 13 assists in 32 duels (eens per 93 minuten direct betrokken bij een goal). Dit jaar is hij een tijdje de dupe geweest van keuzes van de trainer maar ook nu staat hij na 20 duels (waarvan slechts 12 basisplekken) al op 5 goals en 9 assists (elke 83 minuten direct betrokken bij een goal).

Ik zou zeggen, lees deze stats nou eens even door en concludeer dan zelf hoe idioot jouw opmerking is. Is sinds dat hij aangesloten is bij Ajax 1 gewoon elke pot bij een goal betrokken gemiddeld gezien. Een frivole jonge buitenspeler met een goed rendement, bovendien net opgeroepen voor de Braziliaanse ploeg voor het eerst. En dan kom jij met zo'n dooddoener als "3x scoort in 20 wedstrijden", hahah lachwekkend gewoon.

11 maart 2019 om 16:20

Lachwekkend is het artikel van VZ waar deze statistieken benoemd zijn, maar je hebt gelijk en het staat fout. Dit seizoen 12 basisplekken, als ik jouw cijfers mag geloven, dus niet altijd absisspeler. Vind jij het niet veel te veel geld voor iemand die niet eens een onbetwiste basisspeler bij Ajax is? Het is een geweldige speler hoor, maar 40 miljoen lijkt mij een beetje te veel van het goede.

11 maart 2019 om 16:29

Ja, dat is zeker veel geld, maar boden van 33 en 40 miljoen zijn al afgewezen. Er valt dus niet eens meer over te speculeren, het is simpelweg de realiteit. Zijn marktwaarde wordt momenteel ook geschat op 25 miljoen op transfermarkt. Daar zit je natuurlijk bij een verkoop altijd ruimschoots boven bij een verkoop, zijn contract loopt bovendien nog 3 jaar door komende zomer, ook dat doet weer een extra duit in het zakje.

11 maart 2019 om 15:50

@ DVV20, Altijd jammer als mensen mee willen praten en dan de cijfers niet op orde hebben. Kijk de statistieken qua goals anders nog een keer na voordat je dingen roept die niet kloppen.

11 maart 2019 om 16:19

Excuus, je hebt gelijk. Ik ga af op wat er in het artikel staat, ken helaas niet alle statistieken zelf uit m'n hoofd. Maar nog steeds vind ik 40 miljoen te veel voor iemand die nog zoveel te bewijzen heeft. Dat hij niet elke wedstrijd in de basis staat en daardoor mindere statistieken heeft klopt maar om voor een semi bankzitter 40 miljoen te krijgen als NLse club is toch ook bizar?

11 maart 2019 om 17:22

Je blijft hem maar semi bankzitter noemen maar Neres hoort gewoon in de basis, speelt altijd goed en met veel rendement. Is nog jong, en als je de markt een beetje gevolgd hebt worden veel spelers tegenwoordig gekocht op hun potentie omdat ze anders bijna niet meer te betalen zijn.

11 maart 2019 om 17:55

Als er gezegd wordt dat ze statistieken best ok zijn, omdat hij veelal op de bank begon dan is hij dus een (semi) bankzitter. Hoe het komt komt het, maar hij was gepasseerd voor ik meen Donny vd Beek. Zijn kwaliteiten zijn duidelijk, maar 40 miljoen wordt betaald door de top van Europa en ik zie hem daar nog niet snel een basisplek afdwingen.

11 maart 2019 om 16:10

Of je vraagt jezelf af hoeveel wedstrijden hij in de basis stond.... 10-15 had hij vorig seizoen als vaste basisspeler. Qua assist doet hij het belachelijk goed overigens

11 maart 2019 om 16:18

Jij hebt vorig jaar niet gekeken zeker? Toen was hij de mvp van Ajax met 14 doelpunten en 12 assists. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je hem moet opstellen. Iets wat ten Hag regelmatig heeft nagelaten dit seizoen.

11 maart 2019 om 16:28

Het gaat toch om zijn prestaties dit seizoen en ook al is het onterecht, hij was dit seizoen wel regelmatig bankzitter bij Ajax. 40 miljoen voor een bankzitter van een NLse club is bizar, dat is enkel wat ik aangeef.

11 maart 2019 om 18:12

@DVV20 'Laat hem eerst een jaar draaien met 10-15 goals voor we over dat soort bedragen gaan praten'. Jij stelt dat als voorwaarde om over zulke bedragen te praten. Ik geef enkel aan dat hij dat dus al laten zien heeft. Zijn rendement is dit seizoen net zo hoog in de wedstrijden waarin hij de kans krijgt, dus ik zie geen reden waarom hij ineens veel minder waard zou moeten zijn.

11 maart 2019 om 16:43

In de wedstrijden tegen Real was hij wel echt goed. Nu hij weer vaker in de basis staat gaat het weer lekker bij hem.

11 maart 2019 om 16:49

en dan mensen janken dat lozano max 25 mil waard is. Wat een onzin

11 maart 2019 om 17:11

25 voor is ook veel te weinig, die is ook gewoon 40 miljoen waard. Het grote verschil is alleen dat Neres een actie in huis heeft, maar Lozano sneller is. Bovendien is Neres natuurlijk een ajacied en die liggen over het algemeen gewoon beter in de markt.

11 maart 2019 om 17:05

Buiten dat is hij lang niet in alle wedstrijd basisspeler en speel hij ook niet op zijn favoriete positie, (rechtsbuiten) maar ook als linksbuiten of centraal aanvallende middenvelder. Bovendien vergeet je ook even te melden dat Neres afgelopen seizoen in 31 eredivisie wedstrijden goed was voor 14 goals en 11 assists. (toen speels hij wel op zijn favoriete rechtsbuiten positie) en tot slot zijn ajacieden altijd duur en omdat ze nu al vrij ver in de champions league zijn gekomen komt daar nog een aardige bonus bovenop.

Die Neres heeft gewoon zoveel geluk dat z’n concurrent in de Braziliaanse elftal geblesseerd is geraakt. Daarom is die opgeroepen want anders nooit. Vind hem nog steeds slecht spelen op een paar bevliegingen na van afgelopen twee weken. En denk dat die sowieso straks op de bank gaat zitten bij brasil.

11 maart 2019 om 16:05

Speelt juist structureel goed de laatste weken. Zorgt in elke wedstrijd voor dreiging en diepgang. Hij is echt zeer belangrijk, aangezien hij enige aanvaller is die diepte in zijn spel heeft.
Terecht dat hij een kans krijgt bij Brazilië en logisch dat en hij eerst op de bank zal zitten. Zou alleen maar een mooie bonus zijn als hij ook nog zijn debuut mag maken. Voor Ajax is dit bovendien ook positief aangezien dit zijn transferwaarde weer een stukje zal opschroeven.

11 maart 2019 om 18:28

Wat een onzin? Dan zit hij dus gwn dicht tegen de selectie aan? Anders zou er nu wel een ander zijn opgeroepen niet? Kortom, mocht er straks een speler op leeftijd minder vaak opgeroepen worden heb je kans dat hij er nog vaker bij zit. Ik zie hem nog wel uitgroeien tot een vaste selectiespeler.. Vooral als hij bij een volgende club ook presteert.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper60
D. BlindVerdediger61
AntonyAanvaller64
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

57 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 4 0 0 0
2019/2020 Ajax 12 6 0 0
2018/2019 Ajax 29 8 3 0
2017/2018 Ajax 32 14 3 0
2016/2017 Ajax 8 3 1 0

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren