‘Overmars kan Johnsen wellicht betrekken in ruildeal met sc Heerenveen’

Maandag, 11 maart 2019 om

Maandagochtend kwam al het bericht naar buiten dat Ajax interesse heeft in Kjell Scherpen en de doelman van FC Emmen is niet het enige talent uit de Eredivisie dat in de belangstelling van de Amsterdammers staat. Voetbal International weet namelijk toe te voegen dat naast Scherpen ook Kik Pierie van sc Heerenveen nadrukkelijk in beeld is bij de huidige nummer twee van de Eredivisie.

Technisch directeur Marc Overmars is volgens het weekblad zeer gecharmeerd van de kwaliteiten van de achttienjarige verdediger, die in een eerder stadium al in verband werd gebracht met Ajax en in Friesland nog vastligt tot medio 2020. Er zit de laatste maanden weinig schot in de gesprekken tussen Pierie en Heerenveen en de club zou daarom niet onwelwillend tegenover een zomers vertrek van de jongeling staan.

Ajax zou op zijn beurt Dennis Johnsen kunnen gebruiken om de vraagprijs voor Pierie wat naar beneden bij te stellen. De Noorse aanvaller wordt sinds januari verhuurd aan Heerenveen, dat ook een optie tot koop heeft weten te bedingen. Als de Friezen tevreden zijn met de prestaties van Johnsen, kunnen de twee talenten aankomende zomer mogelijk de omgekeerde weg bewandelen.


Poll

Lijkt Kik Pierie jou een goede aanwinst voor Ajax?


Gerelateerd

56 reacties (laatste reactie door ampie)

En dan Piere nog een jaartje verhuren aan Heerenveen.

11 maart 2019 om 12:54

En dan ook schuurs verhuren aan Heerenveen. Kunnen die samen spelen en in de toekomst samen bij ajax in het centrum spelen.

Ik zie het nog niet helemaal in deze jongen. Was (en is) natuurlijk zeer jong toen hij doorbrak. Maar ik heb het idee dat hij toch al een tijd niet echt aan het verbeteren is. Heerenveen heeft ook 1 vd meest gepasseerde defensies, staat als groot talent ook niet echt lekker op je cv

11 maart 2019 om 12:51

Ik heb het idee dat die tegengoals niet alleen door de verdedigers komen. De rechtsback is een zwakke plek, en de middenvelders laten hun man lopen. Daardoor komt de verdediging uiteindelijk in de problemen. Als je erop let hoe Rienstra en Kobayashi verdedigen. Dan is het geen wonder dat je zoveel goals tegen krijgt

Mooi zo, doe er nog naar 2 spelers bij. Matusia en Eiting ofzo, Sierhuis mag ook. Al dan niet op huurbasis met optie. Zijn we weer paar stappen verder. Zijn er nog wat goede verdedigers bij Jong Ajax? Hebben ook behoefte aan paar sloten op de deur..

11 maart 2019 om 12:44

Best, nemen wij Vlap erbij.

11 maart 2019 om 13:05

Vlap is de enige speler van Heerenveen die ik graag bij Ajax zou willen zien, naast Lammers natuurlijk maar die zal nooit naar Ajax gaan.

Pierie maakt zoveel simpele basisfouten, dat ik denk dat hij de Nederlandse top nooit gaat halen en laat staan dat je hem voor een mooi bedrag kan doorverkopen.

11 maart 2019 om 15:29

Zou ze allebei halen voor de juiste prijs. Simpelweg omdat Ajax gewoon in een keer kan betalen en Heerenveen qua liquiditeit niet echt lekker loopt kun je de prijs al wat drukken. Geef je ze er ook nog een klein doorverkooppercentage bij, dan kom je echt een heel eind met 7 miljoen, misschien wel nog minder als je meer spelers in de deal betrekt (Sinkgraven bv). Pierie is echt Jong. Vind hem als back matig, maar als CV oogt het toch wel behoorlijk, met voldoende potentie voor Ajax 1. Het is geen de Ligt, maar het is wel beter dan bv schuurs, die echt niet kan aanhaken.

11 maart 2019 om 12:50

Denk dat het voor Cerny en Sinkgraven ook tijd is om te vertrekken.

11 maart 2019 om 13:02

Bart, klopt. Beide gaan niet meer gebruikt worden.

11 maart 2019 om 13:12

Beide spelers zijn er nog voor het team, omdat het gewoon goed matched en prima jongens zijn om erbij te hebben. Loopt langzamerhand wel op z'n eind maar nog steeds niet vervelend om te houden, als er geen opties komen die zich net zo kunnen inpassen. Doorloop van basisspelers blijft er namelijk altijd.

11 maart 2019 om 13:09

Eiting zou een hilarische afgang zijn.. En Sierhuis goed, dat gaan we nog zien maar doet het nu niet slecht bij Grunn, Kwaliteiten van Eiting staan buiten kijf, zelfs Sierhuis is het halen van Pierie nu echt niet waard.. sorry je te teleur te stellen .

11 maart 2019 om 16:32

FCG heeft een optie tot koop op Sierhuis (als ik me niet vergis) van 700k. Hoe hij op dit moment speelt is echt een verademing ten opzichte van de Sorloths/Pohls/Van Weert en al die andere droeftoeters van de afgelopen 5 jaar (Islamovic hahaha). Als ze de optie niet lichten ben ik en waarschijnlijk met mij iedere andere FCG supporter in ieder geval zeer teleurgesteld.

Ik hoef ze beide niet. Ga lekker met scouten in het buitenland. Waarom nou weer de eredivisie helpen met teveel betalen voor beperkte spelers. We hebben 180 mil eigen vermogen dan kom je toch niet bij dit uit... wat een lachertje zeg

11 maart 2019 om 13:01

Ik heb inderdaad ook erg veel moeite met Frenkie de Jong (Willem II) en Schone (NEC)... lachertjes.

11 maart 2019 om 15:04

Jeugdspelers of spelers transfervrij ophalen is prima. Hoofdprijzen zou ik niet meer betalen eerlijk gezegd. Mag toch?

11 maart 2019 om 13:01

Maar het is ook onzinnig om niet in de eredivisie te shoppen, simpelweg omdat je dan andere eredivisieclubs helpt. Als Ajax Stengs voor 15 miljoen kan binnenhengelen zou ik dat altijd doen. Pierie is ook gewoon een groot talent. Waarom zou je de gok niet nemen? Het is niet dat alle gokjes uit het buitenland zo succesvol waren.

11 maart 2019 om 13:15

Waarom zou je nu al de gok met Pierie nemen. Je kan hem kopen en 2 a 3 jaar bij Heerenveen laten spelen want met de miljoenen van Ajax moet je de komende 2 jaar toch wel een betere speler zien te vinden. Daarnaast laat Stengs natuurlijk veel meer van zijn talent zien dan Pierie. Daarnaast heeft Ajax voor de Positie van Pierie, Daley Blind al.

11 maart 2019 om 15:06

15 is veel te veel geld. Daar haal jr in Brazilie een betere speler voor. Ziyech was ook maar 12 en die was al een stuk beter dan Stengs. Sowieso vind ik Stengs te snel omhoog gepraat

11 maart 2019 om 17:28

Stengs ga je niet ophalen voor 15 mil hoor.. Mag je eerder verdubbelen, of misschien zelfs verdriedubbelen.

11 maart 2019 om 13:05

Eens, uitzonderingen daargelaten. Ik ben ook voor gescoute spelers in het buitenland.

11 maart 2019 om 13:17

Vlap en Pierie mogen van mij allebei komen, net als Scherpen en Stengs. Allemaal talent met veelzijdige, potentiële doorgroeimogelijkheden. Spelers van rond de 19, die bij Ajax allemaal geholpen kunnen worden beter te worden. Met Frenkie de Jong, André Onana of David Neres als voorbeeld.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat het elftal van Ajax toch de Nederlandse indentiteit enigzins vast blijft houden. Ik zit niet te wachten op een vreemdelingenlegioen van enkel buitenlandse spelers.

Scouten in het buitenland blijft ook belangrijk, maar als er hier talent rondloopt dat erboven uitsteekt, dan moet Ajax daar zeker niet blind voor zijn.

Talentvolle speler, maar denk toch dat ie net tekort komt voor het niveau dat Ajax vanaf nu nastreeft, namelijk top 20 clubs van Europa. Eerder misschien Duitse of Italiaanse subtop ofzo, al denk ik dat ie het ook erg goed zal doen bij een Feyenoord/ AZ

11 maart 2019 om 12:49

AZ heeft beter verdedigers in de jeugd. voor alle linies eigenlijk wel. Die hoeven voorlopig weinig te kopen.

11 maart 2019 om 12:57

Naar mijn mening is de enige linkspoot die AZ heeft die meer talent heeft dan deze Pierie Hillen maar die is net 16 geworden en staat zwaar in de belangstelling van verschillende binnenlandse maar ook buitenlandse clubs. Of je moet met Bergsma/kramer willen gaan spelen na vertrek van Koopmeiners achterin maar dat is het nu ook weer niet naar mijn mening. Pierie zou niet misstaan bij AZ denk ik, sowieso is een linksbenige CV zoals Pierie voor vrijwel elke ploeg geen overbodige luxe om erbij te nemen

11 maart 2019 om 13:24

Ik ben niet van Cv's met links en rechts poten. twee rechtspoten vind ik ook prima. Bedoel je trouwens Rio Hillen? Die heeft minstens een jaar KKD nodig denk ik, maar die gaat ook wel snel komen. Zeker nu andere clubs achter hem aan zitten.

11 maart 2019 om 14:12

Ja, Rio Hillen, mooie speler is dat. Net als Fitz-Jim op het middenveld. Hillen kan echt vrijwel overal heen als hij wilt, kan wel eens heel snel gaan als hij bij Jong AZ komt.

11 maart 2019 om 14:33

Ja, mee eens. Het kan inderdaad heel hard gaan straks. Echt een leuk talent. En het lijkt er ook op dat AZ beter is geworden in het overtuigen van hun talenten om bij AZ te blijven. Dus ik ben benieuwd. Ik denk dat ze komende jaren zonder veel nieuwe aankopen een ploeg kunnen neerzetten die met Feyenoord kan strijden voor plek 3.

11 maart 2019 om 12:52

Ajax streeft de absolute top na natuurlijk ze zitten nu al bij de top 8 dus dat ze top 20 nastreven is domme onzin. Pierie zie ik ook geen basis speler worden maar wel een hele nuttige bankspeler die centraal en links kan spelen.

11 maart 2019 om 12:58

Dat je 1 keer bij de laatste 8 zit betekend niet gelijk dat je daar altijd bij zit dat zal de komende jaren uitwijzen of het een incident was of dat we vaker de groepsfase kunnen halen.

11 maart 2019 om 12:59

Structureel is iets anders dan incidenteel.

11 maart 2019 om 13:01

Ze streven wel degelijk top 20 van Europa na. Gister zelfs nog een bericht van van der Sar dat ze structureel bij de top 20 van Europa willen horen. Dat ze nu bij de laatste 8 zitten zegt natuurlijk niks over de aankomende jaren.

11 maart 2019 om 13:03

Incidenteel de kwartfinale van de CL halen maakt je natuurlijk geen top 8 van Europa. Ajax staat op de 22e plaats over de prestaties in Europa over de afgelopen 5 jaar. Een plekje in de top 20 is dus een prima streven. Structureel de top 8 bestormen is als Nederlands team onmogelijk. Daarvoor heeft de Italiaanse, Spaanse, Engelse, Duitse en Franse top veel te veel geld.

11 maart 2019 om 13:18

Top 20 ambiëren als je 22 e staat slaat natuurlijk nergens op top 10 lijkt me een redelijke ambitie die ook moet lukken met het geld en talent dat Ajax heeft

11 maart 2019 om 13:33

Top20 wisselt natuurlijk hevig. Punten die wegvallen van 5 jaar geleden kunnen veel uitmaken

11 maart 2019 om 13:46

Ja maar wat schiet je er mee op om de portemonnee te trekken voor een nuttige bankspeler als pierie met een hoogst waarschijnlijk aankomend vertrek van De Ligt, het lijkt mij logischerwijs een betere keuze om te investeren in een top verdediger die er gelijk staat. Ik ben Ajax supporter en ik vind niet dat Ajax een club zou moeten zijn die bankspelers koopt, koop dan liever goeie basisspelers en rouleer ol de bank met spelers uit eigen jeugd, en als je dan die basisspelers weer verkoopt moet je hopen dat de jeugdspelers doorbreken ( Sanchez -> Tottenham, hierna brak de Ligt door)

Ben ik de enige die het talent in deze jongen nog niet heb ontdekt? Nu dat we in de verdediging spelers met kwaliteit opleiden kunnen we toch wel iets meer verwachten van een "talent"?

Goede zaak dat Ajax ook nog naar jong talent scout en daarbij ok blijft kijken voor directe versterkingen die het eerste elftal beter maken

Prima talenten hoor scherpen en pierie, maar ik weet niet of Ajax de juiste stap voor hun is. Dit is net zoals met die Colombianen Cassierra, Sanchez en Orejuela hopen dat er 1 door breekt. Net zoals voor Frenkie een hele reeks mislukte talenten van andere clubs staat zoals Zivkovic en er van Jensen, Gorski, Cerny, Danilo, Kuhn, Kotarski, Ylatupa, etc. ook maar 1 of 2 Ajax 1 beter maken op termijn uiteindelijk. Als Ajacied maakt het mij niet, want die ene Frenkie, Sanchez en Onana die er elk jaar wel tussen zit maakt ook Ajax ook echt beter. Een talent van een andere club die beter is dan een eigen talent zijn wat mij betreft altijd welkom, maar deze 2 gaan gewoon goedkope gokjes worden die waarschijnlijk over 4 jaar weer door de achterdeur vertrekken na 2 uitleenbeurten en 3 bekerwedstrijden.

11 maart 2019 om 12:55

Helemaal mee eens. Je weet het nooit en je kan de gok nemen met de inkomsten van de aankomende transfers maar ik zie liever dat ajax de buitenlandse markt opgaat. Echter gaat dat wel een tikkeltje lastiger worden.

11 maart 2019 om 12:56

Het kan natuurlijk niet altijd kassa zijn en dat alle talenten een voltreffer zijn. Desondanks heb ik wel vertrouwen in Kotarski en Danilo. Althans heb ik goede verhalen van die twee gehoord. Over Pierie heb ik mijn twijfels. Maar ja als hij niet al te duur is, kan je best het gokje wagen.

11 maart 2019 om 13:19

Kuhn, Kotarski, Danilo en jensen schrijf je wel erg makkelijk af. Verder wel eens dat het 2 spelers zijn die waarschijnlijk via de achterdeur weer weg gaan. Ben niet kapot van een van deze twee spelers.

11 maart 2019 om 15:09

Ik schrijf ze niet af, maar ik zeg dat er waarschijnlijk maar 1 of 2 doorbreken. Het is vrij onrealistisch om ze alle 4 in Ajax 1 te verwachten.

11 maart 2019 om 15:16

Verkeerd gelezen, excuses!

Inderdaad onrealistisch om er meer van te verwachten. Potentie inschatten blijft toch enorm lastig. Helemaal omdat je bij de ontwikkeling van talenten ook afhankelijk bent van bepaalde dingen waar je geen invloed op hebt.

Overigens is het voor Ajax prima als er 1 per 4 slaagt. Dat is goud scheppen. Ook de 3 talenten die niet slagen bij Ajax zullen doorgaans hun geld gaan verdienen in het profvoetbal dus uiteindelijk zie ik weinig verliezers in dit beleid. Behalve een eventuele club die een transfervrije jeugdspeler zou verliezen aan Ajax.

Ik weet het niet hoor.. heb hem eigenlijk alleen in de wedstrijden tegen Ajax gezien en daar raakte ik niet van onder de indruk. Misschien kan je hem kopen en meteen een jaar terug verhuren, want ik zie hem op dit moment niets toevoegen. Hetzelfde geldt voor die keeper van Emmen.
Ik zie liever zo snel mogelijk Jantje Vertonghen terug komen.

Alsjeblieft geen Kik Pierie. Ja hij heeft voor zijn leeftijd veel wedstrijden gespeeld, maar zeker dit seizoen is het echt heel matig wat hij laat zien. Juist op het punt van verdedigen zit hij nog lang niet op Ajaxniveau, als hij dat uberhaubt al ooit bereikt. Voetballend brengt hij ook niet dermate veel, dat je langs zijn verdedigende tekortkomingen kunt heen kijken. Ook kan hij fysiek zijn tekortkomingen niet compenseren.

Heerenveen heeft al een optie tot koop, meestal is dat al gekoppeld aan een vast bedrag. Hoe zou ajax Johnson in een deal kunnen betrekken? Als Heerenveen zijnde zou je dan toch gek zijn lijkt me

11 maart 2019 om 14:55

Klopt dat Heerenveen een optie tot koop heeft, echter heeft Ajax op haar beurt een terugkoop optie wanneer Heerenveen haar optie inzet. Ajax zou dan af kunnen zien van de terugkoop optie.

11 maart 2019 om 18:51

ah op die fiets, wist niet dat ajax een terugkoopoptie had. dacht dat het alleen bij sierhuis was.

Puur verdedigend schat ik chabot van Groningen hoger in.
Wat gaat er numet Schuurs gebeuren dan?
Pierie is een talent maar ookniet meer dan dat, moet gewoon veel minuten maken op eredivisie niveau en ook niet bij jong ajax

11 maart 2019 om 14:57

Schuurs is rechts en Pierie links. Zouden in de toekomst dus naast elkaar kunnen spelen. Daarnaast kan Pierie ook op LB en Blind ook op LB evenals CVM.

11 maart 2019 om 17:06

Maar wel in het derde elftal, mits dat bestaat....

Wat moet Ajax met spelers als Scherpen en Pierie? Dit zijn eerder spelers voor Jong Ajax dan een versterking voor de A selectie.
Beter gaat Ajax eerst achter prioriteiten aan om de A selectie mee te versterken. Daarna is pas Jong Ajax aan de beurt.

Was er al bang voor dat Ajax achter deze speler aan zou gaan. Althans, zo hier en daar te lezen over de interesse in hem. Volkomen ongeschikt voor Ajax of welke topclub dan ook. Is nog jong, wordt er gezegd. Tja, alle heren zijn ooit jong en jongen geweest. Maar als je de basiseigenschappen van een verdediger niet bezit, zul je nooit een topverdediger worden. Pierie is trouwens meer een Jan meisje in plaats van een kerel. Zie hem nog thuis tegen PSV in de laatste seconden van blessuretijd de winst uit handen geven. Handjes op de rug, in plaats van Malen manhaftig te verdedigen. Of vorige week tegen Willem 2 zomaar een goal weggeven. En dit zijn maar een paar voorbeelden. Die wil je toch niet in de eerste selectie van Ajax? Schuurs is ook al zo’n tegenvaller. Tip: haal verdedigers uit Zuid-Amerika als je die in Nederland niet meer vind. Garantie voor pit. Messen in de schoenen, in plaats van rokjes aan....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger345
D. van de BeekMiddenvelder349
D. TadićAanvaller3428
H. ZiyechMiddenvelder2916
David NeresAanvaller298
K. HuntelaarAanvaller2816
A. OnanaDoelman330
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

3 fans
Verdediger, 18 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 sc Heerenveen 31 2 3 0
2017/2018 sc Heerenveen 33 0 6 0
2017 sc Heerenveen 0 0 0 0
2016/2017 sc Heerenveen 2 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax betaalt miljoenen en strikt verdediger Lisandro Martínez

Lisandro Martínez is speler van Ajax, zo bevestigen de Amsterdammers maandagavond via de officiële kanalen. Defensa y Justicia maakte vorige week al melding van de transfer van de 21-jarige linksback naar...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 21 mei
Manchester United is bereid aan de afkoopclausule van 120 miljoen euro van João Félix te voldoen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren