Ajax praat met FC Emmen-doelman Scherpen: ‘Alles ligt nog open’

Maandag, 11 maart 2019 om

Kjell Scherpen beleeft dit seizoen zijn grote doorbraak in de Eredivisie en dat levert de negentienjarige doelman van FC Emmen de nodige interesse op. Naast een Engelse club is de jonge keeper ook in beeld bij Ajax, zo weet het Dagblad van het Noorden maandagochtend te melden. De Amsterdammers hebben al een informeel gesprek met de doelman achter de rug, bevestigt Emmen-voorzitter Ronald Lubbers.

De preses van de Drentenaren heeft nog niet zelf met een delegatie van Ajax om de tafel gezeten: “Maar als clubs zich melden voor spelers - en dat zijn er een aantal in Kjells geval - geven wij doorgaans toestemming om informeel met ze te praten. Een geïnteresseerde club wil tenslotte polsen of de speler in kwestie überhaupt open staat voor een overgang. We proberen het netjes te doen. Als je geen toestemming geeft, zou het ook gebeuren. Maar dan achter onze rug om”, legt hij uit.

Scherpen ligt momenteel nog tot medio 2020 vast aan De Oude Meerdijk, maar er zit weinig schot in de onderhandelingen. Mede vanwege privéomstandigheden, de broer van Scherpen overleed onlangs, is het nog niet tot een akkoord gekomen. Zaakwaarnemer Erwin Olde Riekerink sluit echter niet uit dat speler en club er alsnog uit gaan komen: “Of alles nog open ligt? Ja. Anders zou ik mezelf tegenspreken.”

Scherpen zou volgens bronnen van het Dagblad van het Noorden zelfs al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met Ajax, waardoor hij nog een jaar bij Emmen zou kunnen spelen en dan de overstap kan maken naar Amsterdam. Olde Riekerink ontkent deze gang van zaken echter: “Kjell is negentien jaar is en nu al eerste keeper bij een eredivisionist. Hij doet het bovendien goed, dus het zou gek zijn als dat niet opvalt bij grotere clubs. Maar hij is absoluut niet rond met Ajax. Als ze Kjell willen overnemen, moeten ze bovendien eerst langs FC Emmen”, is hij duidelijk.

Ook Lubbers is zich niet bewust van een eventuele overeenkomst tussen zijn doelman en de huidige nummer twee van de Eredivisie. De voorzitter laat weten dat Emmen ‘zijn kaarten op tafel heeft gelegd’: “Wat mijn gevoel zegt? Er is nog geen gesprek geweest tussen Ajax en ons, dus ik kan er niets zinnigs over zeggen. Het bevreemdt mij zeer als Kjell al rond zou zijn met Ajax. Het is logisch dat hij de verhalen van grotere clubs wil aanhoren. Maar daarna moeten de clubs met elkaar in overleg gaan. Als dat niet gebeurt, verdient dat niet de schoonheidsprijs.”


Poll

Lijkt Kjell Scherpen jou een geschikte aanwinst voor Ajax?


Gerelateerd

81 reacties (laatste reactie door sirius)

Een keeper met veel potentie! Moet zich nog wel flink ontwikkelen om een basisplaats bij Ajax af te dwingen. Bij FC Emmen veel schoten op doel elke wedstrijd, daar wordt hij op dit moment beter van.

Is natuurlijk jong en onervaren en daarom nog niet even stabiel als keeper, maar heeft dit jaar wel wat meegemaakt en lijkt daar heel sterk mee om te gaan, wat toch echt duidt op een enorm goede mentaliteit. En mede daarom heb ik het gevoel dat ie er wel komt.

Alsjeblieft niet begin van het seizoen innde documentaire uitte hij ze liefde voor Feyenoord en na Lamprou hoef ik niet de volgende met die instelling bij ons zien. Van Leer was bij Roda toch echt wel een hele goede keeper en laat nu ook niks meer zien en dan hebben we nog een jonge keeper Kotarski ofzo geef eerst die nog maar een kans of die Varela die je toch niet voor niks heb gehuurd.

11 maart 2019 om 11:49

Heb je psv Nac niet gezien van het weekend vindt van Leer nog steeds goede keeper die had ajax nog even moeten houden

11 maart 2019 om 11:53

En alle wedstrijden ervoor toch ook best vaak een foutje maar die wedstrijd niet gezien maar ik had toch wel verwacht dat hij zich bij ajax boven lamprou zou hebben gekeept.

11 maart 2019 om 14:44

Heeft wel meer potentie dan Lamprou dus kan me daarom voorstellen dat ze hem meer speeltijd willen geven ipv banken achter Onana

11 maart 2019 om 12:57

En volgens mij was Frenkie de Jong ook een vervend Feyenoordsupporter. Zolang ze zich volledig inzetten voor het team zal het mij mijn reet roesten waar een speler fan van is. Denk dat Vermeer inmiddels bijvoorbeeld ook prima geliefd is in Rotterdam.

11 maart 2019 om 13:14

Dat is zijn vader. Bij Frenk is het zwart weggevallen en hij heeft vooral wit en rood. Maar inderdaad het gaat vooral om de instelling.

11 maart 2019 om 13:35

Peter Bosz heeft het goed gedaan maar was niet verdrietig dat hij wegging wel op de manier waarop want hij verdiende de voordeur en niet de achterdeur. Maar trainer is toch iets dan een speler want bij ajax heb je toch als trainer het niet alleen voor het zeggen. Maar een speler als deze jongen die een paar leuke wedstrijden keept? En nog teveel fouten maakt en we al genoeg keuzes hebben hoef ik echt niet te zien.

11 maart 2019 om 12:14

Och och.... ik denk dat er heel veel spelers bij Ajax hebben gevoetbald die vroeger voor Feyenoord waren en andersom net zo. Als klein jochie heb je een club voorkeur. Maar krijg je later een kans bij die andere club dan pakken de meeste spelers die terecht met beide handen aan. Als je hier als supporter moeite mee hebt dan ben je aardig kortzichtig volgens mij.

11 maart 2019 om 12:22

Wat een inhoudelijk warboel bij jou.... Dus Koeman, Bosz, Schreuder , Noa Lang, zal ik doorgaan? Hebben allemaal zo'n instelling? Als jouw ouders voor Feyenoord was, was jij dat waarschijnlijk ook geweest. Deze jongen heeft een top mentaliteit en is een sterk en rustige gozer! Met de juiste begeleiding kun je een top keeper in huis halen. Zet dus jouw belachelijke mening opzij en steun zo'n jongen als hij voor Ajax kiest!

11 maart 2019 om 12:27

Noa lang, slecht voorbeeld. Deze jongen kwam er open vooruit ajax fan te zijn toen hij nog bij Feyenoord speelde.

11 maart 2019 om 13:19

Als mijn ouders voor Feyenoord waren dan had ik ze niet goed verklaard. Omdat ik mezelf ben en ik support alleen Ajax en daarom reageer ik ook nooit op een Nederlands elftal selectie of wedstrijd want het boeit me alleen wat spelers en staf presteren op het veld met een ajax shirt aan.
Hij mag misschien potentie hebben maar ik vind hem overbodig voor Ajax.

11 maart 2019 om 13:30

Overbodig is een ander verhaal. Jij wilt hem niet omdat hij voor Feyenoord is. De haat zit dus enorm diep bij je en de beschuldigingen dat Feyenoorders altijd met Ajax bezig zijn, kunnen dus ook teruggekaatst worden. Ben ik blij met Stam? Niet helemaal, maar dat komt niet doordat hij bij Ajax heeft gezeten en die club ‘de mooiste van het land’ heeft genoemd. Als er iemand dus niet goed te verklaren valt in deze situatie, zouden het niet ouders die voor Feyenoord zijn zijn, maar jij met je blinde haat richting Feyenoord.

11 maart 2019 om 13:37

Geen blinde haat lees me eerdere reacties maar op ik noem al 3 opties op die voor hem in de rangorde staan in mijn ogen. Eerder heb ik ook aangegeven dat ik meer respect voor Feyenoord heb dan PSV over hoe ze met hun financiële verleden zijn omgegaan. Maar als een speler roept dat hij ze hart en droom is om voor de rivaal te willen spelen doe dat dan lekker stap niet van je principes af vanwege een paar centen.

11 maart 2019 om 13:45

"want het boeit me alleen wat spelers en staf presteren op het veld met een ajax shirt aan"

Oke, en als Scherpen dan een Ajax-shirt aantrekt en de sterren van de hemel keept, dan is het toch goed?

Sowieso heeft geen enkele van de buitenlandse voetballers die je haalt, ooit een band met of een gevoel voor Ajax gehad. Voor al die spelers moet dat gewoon groeien. Ik zou niet weten waarom dat bij Scherpen niet zou kunnen. Ziyech heeft vanaf het begin gezegd dat hij een broodvoetballer is en dan hij niet van plan was om het Ajax-logo te gaan kussen of op een andere manier klef te gaan lopen doen. Allemaal prima wat mij betreft. Ziyech is een held op het veld, en daar gaat het om.

11 maart 2019 om 13:53

Maar de kans dat Scherpen ooit gaat keepen in het eerste is wel ontzettend laag aangezien er al 4/5 rondlopen

11 maart 2019 om 13:59

Hahah Leipek wat een hoop dom gelul zeg..... Dus toen Ajax in de finale stond met Bosz was Jij nog steeds boos en keek je niet naar Bosz...

11 maart 2019 om 13:48

Ik vind dit een leuke keeper voor Feyenoord ofzo maar Ajax mag van mij wel wat beters halen

11 maart 2019 om 15:08

Rene van der Gijp zat hem een tijdje terug aan te bevelen bij Ajax, omdat hij zo lang en groot is en hij kan volgens hem best via trainen een heel goede keeper worden.

Heb ook mijn vraagtekens, maar wie weet?

Heb deze jongen toch behoorlijk zien grabbelen een paar keer. Moet je dit als Ajax nou wel doen? Hoogstens kopen voor een prikkie en dan verhuren. Geen directe versterking. Absoluut niet.

11 maart 2019 om 11:50

Onana liep bij jong Ajax ook veel te grabbelen en is ook erg gegroeid. Scherpen is talentvol maar of het talent er uiteindelijk allemaal uitkomt blijft altijd de vraag. Ajax kan ook wachten tot hij bij bijvoorbeeld AZ getekend heeft om vervolgens volgend seizoen 8 miljoen neer te tellen, de manier die Feyenoord het liefst hanteert,....

11 maart 2019 om 11:55

Onana kwam natuurlijk wel van Barcelona. Daar wilden ze hem niet eens persé kwijt. Iets andere koek.

11 maart 2019 om 11:57

Een argument van niks. Als een keeper ligtte grabbelen bij een ander team is dat gewoon een slecht teken. Het is echt niet zo dat elke keeper zich ontwikkelt zoals Onana. De manier die Feyenoord hanteert is vaak wel de juiste want van het rechterrijtje naar de top is toch hartstikke lastig voor de meeste spelers. PSV had Dumfries ook al bij Sparta kunnen halen maar zou hij nu ook zo goed geweest zijn? Ik denk van niet. Spelers als Jurjus, Zivkovic, Johnsen, Schuurs etc. Vergooien kostbare ontwikkelingsjaren, door een te grote stap te maken.

11 maart 2019 om 12:13

Helemaal mee eens, kopen en direct verhuren is dan het beste. Schuurs had beter bij Fortuna kunnen blijven

11 maart 2019 om 12:30

Vind die vergelijking met Schuurs wel een goeie. En die sloeg ik als talent ook nog wel hoger aan dan deze jongen.

11 maart 2019 om 12:41

@memphisdepay

Natuurlijk is het wel een prima argument om de ontwikkeling van Onana aan te dragen als voorbeeld, waar het gaat een jonge, talentvolle keeper met weing ervaring, die vanzelfsprekend daardoor ook nog vaker moet grabbelen.

- Onana was net zo jong en nat achter de oren als Scherpen nu is.
- Onana kwam ook net pas kijken op seniorenvoetbal-niveau, waar alles een beetje sneller, fysieker en geslepener gaat als in de jeugd.
- Onana stond ook in een elftal met beduidend minder kwaliteit en organisatie.
- Onana had ook een veel slechtere verdediging voor zich staan, dan dat bij Ajax 1 het geval is.

Keepen is een vak waar ervaring in de loop der jaren je beter maakt. Je moet situaties leren herkennen, leert dat durf tonen essentieel is, moet fysiek nog doorgroeien. Met betere verdedigers voor je gaat dat hele proces sneller.

Voorop staat dat je als jonge keeper talent, uitstraling, lef en de bouw voor een potentiële topkeeper nodig heeft, dat heeft Scherpen allemaal mee. Hij heeft de afgelopen weken ook aangetoond mentaal ijzersterk te zijn.

Het is aantrekkelijk om een jonge doelman vooral te beoordelen op zijn fouten, maar het gaat vooral om kijken waar wel de potentie ligt. Dat Scherpen af en toe moet grabbelen, is inharent aan zijn leeftijd, net zoals dat bij Onana destijds het geval was.

Van mij mag Ajax hem gelijk contracteren. In de trieste omstandigheden, waarin hu nu zit, lijkt me het het beste om hem nog minimaal een seizoen bij zijn familie te laten verblijven, maar het is zeker een keeper, die ik op termijn graag naar Amsterdam zie komen.

Ik zag gisteren met Mickey van der Hart ook een goede, zelfverzekerde en volwassen keeper in doel staan. In dezelfde leeftijdsfase van Scherpen en Onana moest hij ook meer grabbelen. Logisch toch en zeker geen slecht teken om iemand al gelijk af te testen.

11 maart 2019 om 13:08

Nee je kan niet zeggen omdat Onana een grabbelaar was dat dat bij een andere keeper ook zo zou zijn omdat hij een uitzondering is. Als Ajax een slechte aankoop doet en iemand zegt er iets van dan roept iedereen ook weer gelijk over Neres wat naar mijn mening ook een uitzondering was. Want zeg nou eerlijk hoe vaak komt het nou voor dat een speler zijn eerste 10 wedstrijden niet heel overtuigend speelt en daarna uit het niets in 11 wedstrijden 7 keer scoort en 10 assists geeft?

Onana zal altijd wel potentie gehad hebben daar ben ik van overtuigd want die katachtige reflexen die hij bezit en zijn duiksnelheid is puur talent. Die blunders hebben misschien te maken met zenuwen of gewoon pech maar dat kan je moeilijk de defensie voor hem aanreken of het elftal waar hij in speelde.

Dat talent dat Onana heeft bezit Scherpen overduidelijk niet. Sterker nog er zijn een hoop keepers met betere prestaties in de eredivisie maar omdat deze jongen lang is denkt iedereen dat hij de nieuwe Courtois is ofzo. Ik vind hem voetballend matig en als keeper blinkt hij ook niet echt uit. Ik denk niet dat hij de potentie heeft om eerste doelman van Ajax te worden daarnaast denk ik dat Kotarski en El Maach beter zijn.

Van der Hart ook zo'n matige keeper. Dit is puur oordelen op basis van een wedstrijd, want de rest van dit seizoen heb ik hem genoeg fouten zien maken bijvoorbeeld tegen Ajax.

11 maart 2019 om 11:54

Deze jongen kan je wel kwa lengte goed gebruiken alleen benut hij zijn lengte nog niet goed. Het is ook geen directe versterking maar je zou hem goedkoop kunnen halen en dan nog minimaal 1 jaar bij Emmen laten. Daarna kan je hem verder kneden bij de keeperstrainer van Ajax om te zien of hij geschikt wordt of niet.

11 maart 2019 om 12:23

Zet De Ligt, Blind, Tagliafigo eens bij ons neer.... dan zie je een hoop verschil... Of..... Zet Onana eens bij ons neer. Dan grabbelt hij ook vaak.

11 maart 2019 om 13:48

Scouts kijken natuurlijk niet alleen naar directe versterkingen, maar ook naar de verdere toekomst. Scherpen is een talentvolle, zeer jonge, Nederlandse keeper met een kortlopend contract bij Emmen. Dat zijn 5 redenen om hem te halen, want echt duur zal hij niet zijn, en de groeimogelijkheden zijn ruim.

Best een idee. Zou ik hem wel nog minstens een of twee seizoenen aan Emmen verhuren, als die zich handhaven natuurlijk.

Hebben al 3 keepers onder contract staan uit '01 of '00. Sowieso naar mijn mening iets teveel keepers laatste jaren onder contract gehad. Is een talentvolle keeper maar naar mijn mening geen prioriteit.

11 maart 2019 om 11:49

Dat klopt, maar schat hem persoonlijk hoger in dan Van Bladeren. Zou toch een mooie concurrentiestrijd kunnen worden met Kotarski, vind je niet?

11 maart 2019 om 11:53

Je hebt ook nog Reiziger en El Maach onder contract van die leeftijdscategorie.

11 maart 2019 om 12:05

@liniaal
Kotarski en daaronder nog El Maach zijn in mijn ogen in potentie veel betere keepers dan Scherpen. Stan van Bladeren komt inderdaad te kort, Gorski (19) zie ik ook niet heel veel minuten maken aangezien Raatsie vanuit de o17 en Reiziger ook nog jonge goede keepers zijn.

11 maart 2019 om 12:11

Dat zijn ook geen goeie keepers.
Ik snap de interesse wel, hij doet het goed voor een jongen van 19, maar ik zou hem nu gewoon met rust laten. hadden ze ook bij Schuurs ook moeten doen.

11 maart 2019 om 12:46

En ja, zou een mooie concurrent voor Kotarski zijn maar keepers laten concurreren is lastig. Voor nu zou ik alles op Kotarski gooien en Reiziger en El Maach moeten een aanval doen op diens plek. Scherpen zou kopen en verhuren zijn, daar ben ik niet kapot van.

11 maart 2019 om 12:26

Bovendien is de druk bij Ajax vele malen hoger. Ik vraag me ten zeerste af of deze Scherpen uberhaupt de kwaliteiten heeft voor de top van Nederland, laat staan met de druk om kan gaan.

11 maart 2019 om 13:50

Nou hij stond anders wel gewoon op het veld toen zijn broer net twee dagen dood was. En hij maakte een fout maar speelde verder geconcentreerd. Dus qua omgaan met extreme omstandigheden is dat een aardig begin. Als mij zoiets zou overkomen zou ik echt niet in staat zijn om een minuut stilte te gaan houden voor een paar miljoen ogen en dan daarna geconcentreerd mijn werk te doen. En ik ben 42, hij 19.

11 maart 2019 om 22:14

Dat is wel even een hele andere situatie en totaal niet te vergelijken met pure wedstrijddruk bij een topclub. Spelers uit de subtop hebben hier al meer dan eens ontzettend veel moeite mee, laat staan een (daar gezegd); talentvolle doelman bij een regionaal clubje waar het verwachtingspatroon 100 malen kleiner is.

Lekker nog 1 of 2 jaartjes bij Emmen, of een middenmoter in de eredivisie, keepen. Verzekerd van een basisplek en dan gewoon met 100 wedstrijden ervaring naar een topclub. Ajax lijkt heel geschikt, omdat Onana doorgroeit naar een Europese (top) club. Maar zou nog even wachten.

Heeft Emmen al aardig wat punten gekost met z'n ge grabbel.
Vind het geen keeper voor Ajax.

11 maart 2019 om 12:25

Heeft ons heel wat punten opgeleverd ... Veendorp etc heeft ons heel wat punten gekost

Dat hij voorkeur heeft voor Feyenoord is bekend.... maar is dit niet de welbekende paplepel? Voor zijn carrière zou ik het gewoon doen. Ajax kopen, indien wij erin blijven verhuren aan ons en anders een andere eredivisie club

Keepers op jonge leeftijd moeten gewoon keepen om beter te worden. Als ze nu al naar een grote club worden gehaald om reserve te spelen dan gaat dat echt wel ten koste van zijn progressie. Hem terug kunnen verhuren is natuurlijk een optie, maar niet elke club wil graag een keeper huren. Het beste voor hem is nog een seizoen blijven, of terug verhuurd worden en dus verkocht worden.

11 maart 2019 om 13:53

Misschien speelt Emmen volgend jaar gewoon weer Kkd, net als Jong ajax… ik weet wel waar ik dan liever onder de lat zou staan. Scherpen zou er verstandig aan doen om pas te beslissen als bekend is waar Emmen komend seizoen speelt. Als dat de eredivisie is, gewoon blijven, jaar eredivisie erbij pakken, en contract uitdienen, tenzij Emmen een bod accepteert. En als Emmen KKD speelt, aansturen op transfer.

11 maart 2019 om 20:19

Deels eens, ondanks dat Emmen mijn clubje is, maar volgens mij kun je beter als jonge hond trainen bij Ajax met de beste trainers en spelers om je heen, dan bij Emmen in de KKD als we degraderen

11 maart 2019 om 13:17

Dat dacht ik bij Wout Weghorst ook altijd, een spits VS een doelman, maar op basis van wilskracht en doorzettingsvermogen kun je heel ver komen. Ik denk dat Scherpen het aankan, met zijn lengte en zijn groei in het afgelopen jaar denk ik dat hij nog een veel hoger niveau aan kan. Nog 1 of 2 jaar bij een club onderaan in de ED aan het werk, waar hij veel leert en hij is klaar voor Ajax of Feyenoord 1.

11 maart 2019 om 13:56

@frtorres, klopt, hij oogt niet altijd geweldig, maar verschil is wel dat keepers niet vaak zo jong al in de basis staan. Veldspelers wel, maar keepers niet. Dus dat is wel knap van hem; hij is nu al doorgebroken, doet het oke, en heeft nog veel tijd om te groeien. Voor een keeper echt een pluspunt.

Ik zou serieus werk maken van Bizot. Komt uit de Ajax school en is een top keeper.

Hm, ik weet het niet hoor, we hebben ook Kotarski en El Maach nog. Ik zie liever een wat oudere keeper komen die er meteen staat. Zou graag Onana nog een jaar zien, maar als hij weggaat dan vol voor de terugkeer van Jasper Cillessen gaan natuurlijk.
Lamprou mag dan in de zomer weg, helaas voor hem, sympathieke kerel, maar dat is toch geen goede back-up gebleken. Geen idee op wat voor niveau die Varela zit, maar Michel Vorm lijkt mij ook een goede en ervaren tweede keeper.

Hij moet die stap naar Ajax nu helemaal niet maken. Anders wordt hij een 2e Jurjes van een groot talent tot een continu verhuurde keeper, die niet meer zijn oude niveau aantikt.

Scherpen moeten minuten blijven maken. Gewoon bij Emmen of anders bij een subtopper. Enne .... in dat geval zou hij wel door Vitesse opgepikt mogen worden door Allach. Hij kan dan mooi Eduardo opvolgen ! Graag zelfs

11 maart 2019 om 22:17

Ik ben het volledig met je eens, maar de situatie is natuurlijk wel anders. Onana gaat deze zomer hoogstwaarschijnlijk vertrekken, terwijl Zoet nog steeds bij PSV blijft. Ik vond het vooral naief van Jurjes om te denken dat Zoet wel even zou vertrekken, want op basis van zijn uitspraken en interviews was dat allesbehalve een zekerheid.

Aub zeg. Gaan we het geld uitgeven aan middelmaat. Kik Pierie lees ik nu ook op vi. Ik hoopte toch dat Ajax het geld in het buitenland zou uitgeven ipv belachelijke bedragen in Nederland

11 maart 2019 om 22:19

Kik Pierie speelt anders heel erg stabiel bij een relatief grote club in Nederland en hij is slechts 18 jaar. Zo'n jongen kun je absoluut geen middelmaat noemen. Bovendien is het maar de vraag of hij echt zo duur zal moeten zijn, want Heerenveen zit financieel niet zo lekker.

Ik vind het geen bijzondere keeper. Ja hij is lang, ja hij is jong, maar ik vind het maar weifelend wat hij dikwijls laat zien.

Keepers zijn altijd laatbloeiers!
Onze Drommel houdt ons in de KKD in zijn uppie bovenaan terwijl hij de afgelopen 2 jaar dramatisch was. Die gaan pas wat later dan voetballers echt zichzelf ontstijgen.
Deze jongen staat in de Eredivisie te keepen met zijn 19 jaar, dat is echt meer dan uitzonderlijk. Qua ervaring heeft hij dus ook al een eeuwigheid voorsprong op de jeugdkeepers, daar wordt je op die leeftijd echt volwassenere keeper van dan in de beloften of in de Kkd.

11 maart 2019 om 13:03

Als je ziet hoe Scherpen overeind blijft vind ik het echt bijzonder dat zoveel clubs een vreemde buitenlandse keeper halen die in mijn ogen net zo hard aan het blunderen is als een 19 jarig talent.

Ben zelf een fan van Vitesse en kan er nog steeds niet bij waarom we een 3e keeper van Chelsea huren die bijna met pensioen kan? Stel dan gewoon Pasveer of Houwen op die je zelf onder contract hebt staan!

Vind clubs zoals Emmen altijd leuker dan een NAC of Roda JC omdat ze lekker veel Nederlanders de kans geven. Jongens als Scherpen, Bijl en Bannink zie ik allemaal wel uitgroeien tot spelers die bij een Utrecht, Heerenveen en Vitesse mee kunnen op den duur.

Scherpen moet lekker nog één seizoen bij Emmen blijven als ze Eredivisie spelen.
Dan speelt ie gegarandeerd 34 wedstrijden mits schorsing/blessure en krijgt ie veel te doen.
Om op zo'n jonge leeftijd naar Ajax te gaan brengt ook allemaal risico's met zich mee, dan word je ook veel harder beoordeeld en gaat het verwachtingspatroon omhoog.
Hij zou er verstandig aan doen om een tussenstap te maken. Opvolger van Padt bij Groningen of naar Vitesse gaan. Alvast wennen aan een sub-top klimaat bij een echte Eredivisie vereniging.

In principe heeft Scherpen alles mee qua lengte en bouw maar om nu al te zeggen dat het een geweldenaar is vind ik nog te vroeg. Doet het leuk bij Emmen maar van Leer deed het ook leuk bij Rode JC en is vooralsnog niet heel veel beter geworden.

Veel potentie! Maakt af en toe nog wel eens fouten, maar hij is ook nog jong! Hebben ze bij Ajax niet genoeg jonge keepers trouwens? Is het misschien een goede optie voor Vitesse. Wij hebben een keepersprobleem en spelen mee in de subtop. Stap omhoog, zodat hij zichzelf op een hoger niveau kan bewijzen een paar jaar..

Heeft Ajax in de jeugd geen keepers van zijn niveau rondlopen?

Alleen kopen als je een goed voetballende club in de arm hebt om aan te verhuren. Zou toch zonde van het geld en van zo een jongen zijn om hem te kopen en weer te stallen in jong ajax in de eerste divisie. Helemaal nu je kotarski nog hebt

Het voordeel van deze keeper is dat hij tenminste met zijn handen boven verdedigers uitkomt. Dat kon je nu niet van Vermeer en Lamprou en ook het jonge keepers talent bij Ajax is niet een van de langste. Bij een goede keepers begeleiding en met de juiste spelers om zich heen zou het een verrassing kunnen worden ook wel door zijn mentaliteit.

Ik vind dit een goede keeper waar als alles klopt nog veel rek en groei in zit. Als het kan zou ik hem zeker contracteren en nog een jaar bij Emmen (of als het nodig is andere club in de Eredivisie ) laten keepen

Leuk voor Feyenoord maar Ajax mag wat mij betreft wel wat beters zoeken

Is nog niet helemaal stabiel, maar heeft wel potentie. Of Ajax hem daadwerkelijk haalt is maar de vraag, maar zit wel rek () in deze jongen. Maar ik vond van Leer bij Roda JC ook een topper, en na zijn overstap naar Ajax is hij alleen maar minder gaan presteren. Ook nog eens lang geblesseerd geweest. Daarnaast lees ik dat Ajax ook interesse heeft in Kik Pierie. Overmars schijnt nogal gecharmeerd van deze jonge speler te zijn. Hopelijk is er bij Ajax nog wel iemand die hem even wakkerschudt, want Pierie wordt zwaar overschat en is een Jan meisje als verdediger. Nee, scout liever verdedigers in Zuid-Amerika. Daar staan ze niet met de handen op de rug. Maar de inkoopkwaliteiten van Overmars kennende, is hij niet te beroerd om een volgende miskoop te financieren. Komt dan wel terecht bij een club die het nodig heeft;-). Ziedaar: Ajax sponsort toch de Eredivisie....

Wat moet Jong Ajax met Scherpen? Jong Ajax heeft Kotarski, El Maach en Van Bladeren al tot hun beschikking en Ajax 1 heeft Onana en Varela al. Nergens voor nodig dus.

Nou let FC Groningen weer niet op, net zoals destijds met Zoet die ze bij BV Veendam hadden kunnen halen. Na Luciano da Silva, heeft er niet echt meer een keeper bij Groningen zijn niveau behaald. Ik denk dat als Groningen gewoon goed opgelet had dat ze nu al hadden moeten handelen en Scherpen halen en contracteren en dan even nog bij Emmen laten rijpen als opvolger voor Sergio Padt. Maar goed ik hoop uiteindelijk dat Groningen toch eens oplet voor de volgende keer! Dit is een keeper die de FC echt ook wel aan punten kan helpen. Maar het is en blijft afwachten wat het gaat worden en of ze bij Ajax eruit komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Emmen

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie

4 fans
Keeper, 119 jaar

In de wandelgangen

Maandag 15 juli
Real Madrid wil Andriy Lunin wederom verhuren, met Real Betis als een serieuze kandidaat om hem tijdelijk over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren