‘Real is natuurlijk geen PSV, wellicht dat wij kunnen stunten tegen Ajax’

Maandag, 11 maart 2019 om

PSV heeft met een voorsprong van vijf punten, en een wedstrijd meer gespeeld, nog altijd de beste papieren in handen voor de landstitel. De Eindhovenaren draaien de afgelopen weken echter moeizaam, terwijl achtervolger Ajax zijn absolute topvorm lijkt te benaderen. Clubicoon René van de Kerkhof hoopt dan ook dat PSV in de onderlinge confrontatie van zondag 31 maart het hoofd boven water kan houden.

De voormalig Oranje-international was afgelopen zaterdag aanwezig bij het duel met NAC Breda, dat uiteindelijk met 2-0 werd gewonnen: “PSV begon als een wervelwind, maar al snel zakte de ploeg terug”, reageert hij bij Omroep Brabant op die wedstrijd. “Ja, PSV pakte die drie punten, maar in deze wedstrijd tegen nota bene de hekkensluiter van de Eredivisie, had PSV toch echt meer aan het doelsaldo moeten werken.”

Het doelsaldo kan belangrijk worden aan het eind van het seizoen als PSV en Ajax op hetzelfde puntenaantal eindigen. Als Ajax zijn aankomende wedstrijden tegen PEC Zwolle en AZ echter wint en ook PSV in eigen huis verslaat, is de voorsprong van de Amsterdammers minstens één punt: “Ajax is in vorm. Die club leverde afgelopen week een fenomenale stunt door Real Madrid naar huis te sturen.”

“Ik denk dat we allemaal hebben genoten van die wedstrijd”, vervolgt Van de Kerkhof zijn verhaal. De voormalige aanvaller ziet ondanks het goede spel van de concurrent echter toch kansen voor PSV: “Real is natuurlijk geen PSV. Er is nog altijd hoop. Wellicht dat wij nu gaan stunten, straks in Amsterdam.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door jaouadamhaouch)

Een groot voordeel voor PSV is dat de schema van Ajax alleen maar drukker wordt. Dit kan zorgen voor puntenverlies. Zonder de drukke schema had ik bijna met 100% zekerheid kunnen zeggen dat Ajax kampioen wordt. Nu zie ik toch we een licht voordeel voor PSV 55/45.

11 maart 2019 om 11:31

Ik weet niet of het een voordeel is voor PSV. Ik bedoel 1 wedstrijd in de week spelen lijkt mij toch minder prettiger om de vorm te behouden dan zoals Ajax meer wedstrijden in de week daarmee hou je wel het ritme en vorm erin en daar in tegen Ajax heeft een goede bank om zoals gisteren in de 60ste minuut bankzitters te laten spelen en andere rust te gunnen

11 maart 2019 om 12:18

Zolang Ajax potjes blijft winnen als gisteren is die extra wedstrijd inderdaad een voordeel, als je de eerste helft al dik voorstaat kan je rustig Labyad, Sinkgraven of Magallan brengen en rouleren, de selectie is breed genoeg. Maar stel je moet in Zwolle tot het einde gaan en zondag weer dan kan de vermoeidheid wel parten gaan spelen.

11 maart 2019 om 12:27

Kan. Ja maar ze zitten in zo'n flow nou met alle respect ze geen moeite moeten hebben met Pec. Het is alleen deze week 3 potjes en gisteren begon ten Hag al met 3 mensen te rouleren na 60 minuten. En het zijn profs dus goed uitrusten na de wedstrijden en de masseurs aan het werk zetten

11 maart 2019 om 12:59

Almere67 Dat ze profs zijn of zoals ook wel gedaan wordt: roepen dat ze veel verdienen, veranderd niets aan het feit dat zij ook gewoon mensen zijn met menselijke beperkingen. Dus gewoon de masseur aan het werk zetten is echt geen garantie. Zo simpel is het nu ook weer niet.

11 maart 2019 om 13:23

Dat hoor je mij niet zeggen omdat ze veel verdienen moeten ze dit op kunnen brengen.
Zeg er alleen maar mee en het is maar 1 week he dat zondag woensdag en weer zondag te doen moet zijn en ten Hag met spoed met gaan rouleren als ze wedstrijd zoals Fortuna beslist is want de bank is goed en gretig

Hoewel ik het persoonlijk jammer vind dat PSV nog steeds bovenaan staat, mag er wel gezegd worden dat het erg knap is. Op voorhand dachten veel mensen dat Ajax 'gemakkelijk' kampioen werd. De selectie van Ajax is in mijn ogen beter dan die van Psv. Het einde van de competitie gaat nog spannend worden want beide ploegen laten af en toe punten liggen waar je het niet verwacht. 31 maart kan beslissend worden voor de titelstrijd!

En als PSV zijnde 'stunten' in Amsterdam vind ik echt overdreven en nergens op slaan. Ze zijn niet voor niets koploper van de Ed..

11 maart 2019 om 11:39

Een mooie reactie!

11 maart 2019 om 12:19

Precies, als PSV iets meer mazzel had gehad met hun CL loting hadden ze misschien ook wel een ronde verder kunnen komen. Is ook gewoon een heel sterk team, voornamelijk een hele goeie organisatie met veel betrouwbaar scorend vermogen.

11 maart 2019 om 12:22

Ajax heeft het zichzelf simpelweg lastig gemaakt. Ajax is op veel posities sterker dan PSV en hebben ontzettend veel voetbal in de ploeg. Ajax moet eigenlijk in staat zijn om elke wedstrijd onder de druk uit te kunnen voetballen, maar hebben punten verloren tegen Heracles, Feyenoord, Heerenveen en Psv.

Met name de twee uitslagen tegen Heracles en dit Heerenveen mogen natuurlijk nooit gebeuren als je het verschil in kwaliteit op het veld ziet. Dat heeft namelijk te maken met een gebrek aan scherpte, concentratie en wellicht wat kampioendsdruk (met name de wedstrijd tegen Heerenveen).

11 maart 2019 om 12:55

Als Psv'er ben ik het volledig eens met je eerste alinea. Echter vind ik wel dat het een stunt mag heten als wij resultaat halen in Amsterdam. Als Ajax het niveau haalt wat ze in de Champions League gehaald hebben (poulefase + Real Madrid) zijn wij nagenoeg kansloos. En dat doet pijn om te zeggen. Mijn hoop is in ieder geval gevestigd op AZ komende zondag.

11 maart 2019 om 13:02

Ach, Ajax heeft dan wel hogere pieken, de afgelopen jaren hebben wel aangetoond dat PSV vaak gewoon stabieler is. Vraag is dus of Ajax stabiel genoeg is. Als zij dat niet zijn is het afwachten of PSV stabiel genoeg is.

11 maart 2019 om 13:17

Ik vind het meer een stunt wanneer Fortuna bijvoorbeeld wint bij Ajax. Dat PSV in de Arena wint, is al vaker gebeurt. Daarnaast staat PSV gewoon eerste. En Ajax verloor voorafgaand aan de wedstrijd thuis tegen Real van Heracles en toen haalde Ajax ook een heel hoog niveau. Kortom; het is lastig te voorspellen imo.

11 maart 2019 om 15:01

Dan heb je meer hoop dan ik....

12 maart 2019 om 09:39

Ik zie dat niet alleen spelers maar ook supporters een deuk in hun vertrouwen hebben gekregen. Voor de winterstop hadden we nog buiten feyenoord elke wedstrijd gewonnen en ajax weggespeeld. Ja we zijn nu ff uit vorm. Maar als dat terug komt hebben wij een ploeg die in staat is ajax weer weg te spelen. En het is eigenlijk alleen zoet, dumfries, hendrix en lozano die echt onder hun kunnen presteren. Zodra zij terug zijn... wow dan word het een heel mooi einde van het seizoen.

12 maart 2019 om 13:51

Ik heb helemaal geen deuk in het vertrouwen gekregen want ik verwacht dat PSV nagenoeg alles gaat winnen in het restant van dit seizoen. Echter vrees ik dat Ajax gewoon nog sterker is dan ons dit seizoen.

Hopelijk krijg ik ongelijk en ben ik in mei weer 2 dagen bezopen aan het feesten in de binnenstad, maar ik betwijfel het.

13 maart 2019 om 08:53

Als als als, als PSV het niveau haalt tegen Barcelona en daarbij wel hun kansen afmaakt, is Ajax ook kansloos. Halen ze t beide, word het een leuke pot.

11 maart 2019 om 13:07

Wie op voorhand riep dat Ajax kampioen zou worden heeft geen verstand van dit spelletje zoals ik ook hoorde dat PSV met gemak zou overwinteren in de CL. Dat is nou het leuke met voetbal, toen Ajax de voorronde speelde werd er bij iedere vervolgwedstijd geroerpen dat redden ze niet maar ze plaatste zich met speels gemakt, toen de poule bekend werd mocht Ajax in zijn handen wrijven als ze zich plaatste voor de EL maar niemand kon vermoeden dat Ajax en Bayern gingen strijden om de 1e plek. Nu weer, toen Ajax tegen Real moest speler werd er geroepen mooi het is knap geweest wat Ajax gedaan had maar de laatste 8 zit er nu niet meer in en weer flikte ze het op een overtuigende wijze weer. Mijn glazen bol heb ik al jaren geleden bij het vuilnis gezet, ik durf niets meer te voorspellen en helemaal niet dat Ajax voor 3 prijzen nog volop in de race zit.

11 maart 2019 om 13:20

Klopt ook wel en je kunt het ook bijna niet voorspellen, maar als ik mijn geld moest zetten op de aanstaande kampioen, had ik Ajax gedaan. En met mij denk ik het grootste publiek. Puur het feit dat ze een sterkere selectie hebben.

- Wellicht dat wij nu gaan stunten, straks in Amsterdam -

Kom op zeg. PSV is de koploper en titelverdediger van de Eredivisie. Dat is toch totaal geen stunt als ze winnen in Amsterdam? Ajax is licht favoriet in die wedstrijd, maar niet meer dan dat.

11 maart 2019 om 11:30

Denk dat René PSV een beetje in de underdog-rol probeert te praten. Getuigt toch van een zekere angst dat het niet goed gaat komen voor Psv.

11 maart 2019 om 12:03

@liniaal,

Zelfs Vincent Bijlo ziet toch wel dat PSV een mindere selectie heeft dan Ajax?

11 maart 2019 om 12:09

@ Dirty01, dat betwist hier toch ook niemand? Het gaat om het woord ''stunt''.

Een stunt is een ongewone prestatie. PSV wint regelmatig van Ajax dus is het ook geen ongewone prestatie en dus ook geen stunt ;-).

11 maart 2019 om 12:37

Sterker nog. PSV heeft een betere balans in onderlinge krachtmetingen. Zowel in punten als doelpunten.. Dus eigenlijk zou het een stunt zijn wanneer Ajax wint

11 maart 2019 om 12:04

Ajax heeft op bijna alle posities een betere speler rondlopen, speelt thuis en er wordt zelfs van dit Ajax gezegd dat het het beste Ajax is sinds 1995. Dan zou je verwachten dat je meer dan 'licht' favoriet' bent.

11 maart 2019 om 12:11

@ Skede, PSV heeft thuis 3-0 gewonnen van Ajax en nog terecht ook. Ze weten dus hoe ze kunnen winnen van deze selectie. Ajax heeft nu echter wel het thuisvoordeel en daarom is Ajax voor mij licht favoriet (60/40).

11 maart 2019 om 12:59

Ik wil wel nog even toevoegen dat Frenkie de Jong in de wedstrijd PSV - Ajax in de achterhoede stond. Verder vind ik dat roepen over een "stunt" ook onzin, het voetbal dat PSV speelt ligt Ajax gewoon slecht, dus het gaat nog een hele spannende wedstrijd worden.

11 maart 2019 om 12:23

Puur objectief gezien heeft Ajax op de meeste posities een betere speler rondlopen en ze zijn beter in vorm. Als PSV zou winnen in Amsterdam, zou ik dat best een stunt vinden ondanks het feit dat ze titelverdediger en koploper zijn.

"Stunten"? Dat doe je als Heracles door tegen Ajax of PSV te winnen. Dat doe je niet door als nummer 1 van nummer 2 te winnen. Dat is proberen de underdog positie te bemachtigen. En dat door Van der Kerhofjes, die PSV als topclub afficheren.

11 maart 2019 om 11:45

Het is geen stunt als de nr 1 van de nr 2 wint nee. Maar het punt is dat hij Ajax niet als de nr 2 van de eredivisie ziet, maar als de ploeg die de Champions league winnaar van de afgelopen 3 jaar in eigen huis heeft vernederd met een pijnlijke uitslag van 4-1. Waar Ajax keer op keer bewezen heeft makkelijk mee te kunnen met topploegen als Real , Bayern en Benfica heeft PSV laten zien dat ze voorlopig in Europa niks te zoeken hebben. Ondanks dat PSV nr 1 staat in de eredivisie en 3-0 gewonnen heeft van Ajax werden ze in Europa compleet weggespeelt. Die 3-0 tegen PSV was naar mijn mening een fout van Ten Hag die Frenkie op de kopsterke Luuk zette. Frenkie kan goed als verdedigende middenvelder uit de voeten maar je moet hem niet in het hart van de verdediging zetten tegen types als Lewandowski, Ibrahimovic en Luuk de Jong. Ik hoop dat Ten Hag hiervan geleerd heeft en het in de komende wedstrijd tegen PSV wat beter neer zet.

11 maart 2019 om 12:09

Toen Willem II vorig seizoen PSV met 5-0 vernederde ging de rest van de Eredivisie toch ook niet met het idee naar Tilburg van 'misschien kunnen we hier wel stunten'?

De selectie van Ajax is wat beter en het spel momenteel ook. Maar het is echt onzin om te stellen dat het een stunt is als PSV daar wint.

11 maart 2019 om 12:14

Fortress

Ajax heeft (eigenlijk tradioneel) hogere pieken dan Psv, maar ook diepere dalen.
Ook ik vind de selectie van Ajax kwalitatief beter dan die van Psv, maar wat PSV in de ED laat zien is indrukwekkend stabiel.

Ajax zal iedere wedstrijd en zeker de onderlinge confrontatie als finale moeten beschouwen. Als zij het niveau "real" kunnen vasthouden, is er geen ploeg beter in de ED.

Maar als PSV al haar wedstrijden 'gewoon' wint, dan wordt het lastig voor Ajax.

Overigens: de Kerckhofjes staan nou niet bekend om hun objectiviteit. PSV zou zich nooit in de underdog positie moeten positioneren in de ED.

Van de Kerkhof plaatst Psv al eigenhandig in de underdog positie, wat natuurlijk heel erg slim is.
Maar Psv is tenslotte nog steeds de koploper, dus is Psv helemaal niet de underdog in mijn ogen.

We gaan het zien die wedstrijd, als alles zo blijft heeft Psv die wedstrijd nog steeds 2pnt voorsprong op Ajax en zal Ajax moeten komen waardoor er ruimte in de omschakeling komt, laat Psv daar nou net zeer sterk in zijn.

Het blijft een wedstrijd opzich, dus we gaan het zien 31 maart!

Als PSV en Ajax alles winnen in de lijn der verwachting en de punten verdelen in hun onderling treffen, dan is PSV terecht de kampioen.Dat is uitermate knap met het gros eigen jeugd.

Als Ajax het spelniveau van afgelopen dinsdag elke keer behaalde dan kon men wel spreken van een stunt want dat betekende dat Ajax een Europees topclub zou zijn. Helaas is dit niet het geval dus kan je het geen stunt noemen.

Gezien de huidige situatie heeft Ajax een voordeel vanwege thuis wedstrijd maar ook de vorm waarin zij verkeren. Iedereen heeft het wel vaak over een overwinning of nederlaag, maar als PSV zijnde is het ook een prima resultaat als ze ook gewoon gelijk spelen, dan moeten ze ervoor zorgen dat ze in de resterende wedstrijden gewoon geen punten meer verliezen.

PSV staat aan kop dus dan lijkt het me niet dat het een 'stunt' zou zijn als PSV van Ajax zou winnen. Bovendien zijn ze wel redelijk gelijkwaardig ( al heeft Ajax wel een betere selectie ) dus hoe zou je dan van een stunt kunnen spreken? PSV is alleen maar bezig om zichzelf in een underdog positie te manoeuvreren.

Waar komt die terughoudendheid bij sommige psvers ineens vandaan? Tot voor kort las je juist dat ze bijna fluitend kampioen zouden gaan worden, en wat een europese prestaties ze wel niet hadden geleverd. Lijkt wel alsof er ineens een omslag is geweest, terwijl ajax door het europese avontuur juist grotere kans heeft op het laten liggen van punten. Psv staat nota bene op de eerste plaats en kunnen in de arena hun favo spelletje spelen door rustig in te zakken en te leunen op de counter

11 maart 2019 om 15:28

Omdat de vorm van psv en het spel totaal verschilt met de eerste seizoenshelft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Donderdag 17 oktober
Manchester United wil in het komende jaar zes nieuwe spelers binnenhalen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren