Ihattaren kijkt naar duo op YouTube om beter te worden: ‘Helemaal te gek’

Maandag, 11 maart 2019 om

Mohammed Ihattaren, Cody Gakpo, Donyell Malen en Michal Sadilek breken dit seizoen beetje bij beetje door bij PSV. Mark van Bommel gunt het jeugdige viertal steeds meer speelminuten in de Eindhovense hoofdmacht. Ihattaren, Gakpo, Malen en Sadilek hadden én hebben nog altijd voetballers waar ze naar opkeken én opkijken. Ze blijven echter weg van het standaardantwoord dat ze gek zijn van Lionel Messi of Cristiano Ronaldo.

Voor zowel Gakpo als Malen is Thierry Henry een voorbeeldspeler. “In de jeugd vergeleken mensen mij ook met Thierry Henry. En ineens werd hij mijn trainer”, vertelt Malen maandag in het Algemeen Dagblad. “Dat was bij de Onder-18 van Arsenal. Keek ik natuurlijk tegen op, zo'n grootheid! Maar hij ging heel leuk met ons om.” Gakpo ging op advies van zijn broer op Henry letten. “In de jeugd bij PSV ben ik lang klein en iel geweest. Ik wilde altijd centraal spelen én met nummer 10.”

“Maar ineens ging ik als een speer groeien en verhuisde ik van het centrum naar de flank. 'Hoe je nu speelt, dat lijkt wel op hoe Henry vroeger acties maakte, je zou hem eens moeten bestuderen', zei mijn broer. En dat ben ik gaan doen.” Ihattaren kijkt bewust naar beelden van Ronaldinho en Luka Modric. Eerstgenoemde is zijn voorbeeld qua technische vaardigheden. “Hoe Ronaldinho kon draaien en keren en ballen aannam in kleine ruimtes en onder druk, daar kijk ik naar op Youtube. Dat vind ik helemaal te gek.” Naar Modric kijkt de talentvolle middenvelder voor de loopacties en het slimme vrijlopen. “En als middenvelder is hij een box-to-boxspeler. Ik werk er hard aan om dat ook te zijn.”

Voor Sadilek is Marco Verratti zijn grote voorbeeld. Ook omdat hij nog kleiner is dan de Tsjech van 1 meter 69. “Ook hij zal vroeger ongetwijfeld hebben gehoord: 'jij haalt het niet als prof, veel te klein'. Maar Verratti speelt nu toch mooi in de internationale top, bij Paris Saint-Germain. Je moet minpunten compenseren. Om een goede inspeelpass te krijgen hoef je niet groot te zijn. En vuile meters maken en in de duels komen, dat is een kwestie van mentaliteit.”Gerelateerd

23 reacties (laatste reactie door donkers)

Mooie lichting heeft PsV dit jaar. Hoop dat Malen uiteindelijk in de spits terugkomt Nederland heeft een nieuwe echte spits nodig. Sadilek is ook wel een lekkere speler jammer dat hij deze week op de bank zat voor Hendrinks.

11 maart 2019 om 08:39

Hendriks heb ik afgelopen zaterdag gezien maar die levert meer ballen in dan dat hij naar een teamgenoot speelt. Rosario is ook maar een middelmatige speler die het ook niet zo ver zal gaan schoppen.
Die Ihattaren daarin tegen wat een speler is dat heeft nu al meer rust als die andere 2 bij elkaar.
De toekomst ziet er goed voor Psv, ze moeten dit jaar wel hendriks gaan verkopen want die moet de jeugd niet in de weg gaan zitten.

Volgend jaar hopen op Lammers dat die zich tot nummer 9 van PSV door ontwikkeld met Malen, Gakpo en misschien nog Lozano of Bergwijn op de zijkant.
Anders lever je dadelijk teveel kwaliteit in.
Maar de opstelling voor volgend jaar zou zomaar al klaar kunnen liggen.
Wel nog een CV erbij maar ik weet niet hoe Obispo zich ontwikkeld.

Unnerstall
Dumfries
Schwaab
Viergever
Angeliño
Rosario
Ihattaren
Sadilek
Malen (bergw
Lammers
Gakpo
11 maart 2019 om 09:07

Dat lijkt me alleen wel een te jong elftal. Met Schwaab en Viergever heb je dan wat ervaring achterin, maar het gehele middenveld en de voorhoede zou dan bestaan uit spelers die net komen kijken.

Plus dan de vraag wie daar dan achter zitten? Jonge spelers blijven in het begin toch vaak grillig, dus met een vormdip hang je dan toch al vrij snel?

Zo'n Hendrix is geen topper maar voor de Eredivisie doorgaans een prima speler. Een beetje vergelijkbaar met zo'n Veltman bij Ajax. Dat zijn spelers die je tenminste lange tijd in het team kan hebben omdat er vanuit het buitenland niet zo snel een heel interessante club op de stoep zal staan.

11 maart 2019 om 09:46

Dit is tot nu toe het allerslechtste seizoen van Hendrix en als hij zo doorgaat dan verliest hij zijn basisplaats aan Sadilek. Hij is voetballend echt veel te beperkt voor dit systeem. Verdedigend op het middenveld heeft hij zich echt goed ontwikkeld en hij is een uitstekende balafpakker maar voorheen was hij altijd de enige verdedigende middenvelder. Dat ligt hem overduidelijk veel beter. Bij de middenvelden Hendrix-van Ginkel-Ramselaar/Pereiro of Hendrix-Guardado-Propper zag je zijn minderheden veel minder. Ik hoop dat PSV weer met de punt naar achter gaat spelen maar dat zie ik helaas niet gebeuren met van Bommel.

11 maart 2019 om 10:12

@donkers:

Als PSV volgend seizoen met jouw opstelling gaat spelen, dan krijg je denk ik een herhaling van het seizoen 2013-2014. Toen speelde PSV ook met veel jonge talenten, maar te weinig ervaren spelers. En dat pakte best dramatisch uit.

11 maart 2019 om 12:43

@cabinessence

Dat klop idd.
Dan zou ik Luuk de Jong nog 1 jaar houden en Lammers nog 1 jaar langer verhuren aan Heereveen.

11 maart 2019 om 11:33

Ik ben persoonlijk heel erg gecharmeerd van Sam Lammers. Ben onder de indruk van wat hij laat zien dit seizoen bij Heerenveen. Ik denk dat hij wel eens de nieuwe spits kan worden die het Nederlands elftal nodig heeft. Hij is tweebenig, heeft een zeer goede techniek en is redelijk fysiek en qua snelheid. Zie meer in hem dan in Malen als spits.

11 maart 2019 om 12:06

Maar Lammers is vervolgens ook heel log in zijn bewegingen en niet bijzonder slim op het veld. Dat laatste kan nog heel erg veranderen, maar dat eerste heeft met zijn bouw te maken helaas.

Hij wordt denk ik wel de spits voor Oranje, maar geweldig zal het niet zijn. tenzij er ergens een super talent in de spits rondloopt die ik niet heb gezien.

11 maart 2019 om 13:54

Je hebt Redan van Chelsea die 18/19 is en Zirkzee van Bayern die ook rond die leeftijd zit. Die worden beschouwd als grote talenten. Al betwijfel ik, wanneer Bayern Werner haalt, of Zirkzee daar veel minuten zal gaan maken.

11 maart 2019 om 11:57

Malen is denk ik uiteindelijk te klein voor de top als spits.

Complimenten aan Psv. Allemaal leuke talenten en dan ook nog inzetten in een cruciale fase van het kampioenschap. Ik zag veel reacties tav Ihattaren, maar die Gakpo is ook een leuke speler. Ik zag hem in een video en presenteerde zichzelf heel netjes. Hij heeft eigenlijk alles behalve echte snelheid. Prima techniek, prima schot, is vrij sterk ook met zijn lengte, heeft overzicht om iemand tussen de linies aan te spelen. Kan me voorstellen dat deze speler door zijn lengte na verloop van tijd in de spitspositie terecht gaat komen. Ik weet niet of het ook een goede kopper is. Maar goed, eerst maar vlammen op de flanken.

Ondanks het tegenvallende spel, de zwakke resultaten na de winterstop en het missen van de drive om de score verder uit te bouwen in bepaalde situaties ben ik wel erg te spreken over de ontwikkeling van bepaalde jonge spelers.

Ihattaren, Sadilek, Gakpo doen moeiteloos mee en halen zelfs bepaalde vaste krachten moeiteloos in. Ze brengen een frisse wind en zorgen voor grote mate van concurrentie.

Hopelijk kiest van Bommel voor Sadilek i.p.v. Hendrix en mag Ihattaren lekker vaak starten. Gakpo zal de druk op Lozano blijven opvoeren

Ik vind Ihattaren echt een groot talent. Ik moet zeggen dat ik bij de andere drie wel wat meer twijfels heb met name bij Gakpo en Sadilek.. Gakpo mist snelheid en een goede actie (wel een goede voorzet). Sadilek is een leuke balafpakker maar vraag me af of hij structureel veel beter is dan Hendriks.

11 maart 2019 om 10:45

Gakpo is niet zo snel als malen of Lozano maar hij heeft naar mijn mening voldoende snelheid voor de flank. Verder ben ik het niet helemaal met je eens hij heeft de laatste weken zeker wat mooie acties gemaakt, bijvoorbeeld de actie tegen Nac waar hij een speler uitspeelde en vervolgens van Leer nog net kon redden. Hij heeft naar mijn mening in ieder geval een erg goede techniek. Als Sadilek beter aan de bal is dan Hendrix wat niet heel moeilijk is dan gaat hij hem wel uit de basis spelen hoor.

Voor een club die altijd bekend heeft gestaan als een koopclub had PSV zaterdag toch best een bijzonder basiselftal op het veld staan:

Zoet = eigen jeugd (sinds z’n 15e)
Dumfries = gekocht voor 5,5 miljoen
Schwaab = transfervrij gehaald
Viergever = transfervrij gehaald
Angelino = gekocht voor 5 miljoen
Rosario = transfervrij gehaald voor Jong Psv
Ihattaren = eigen jeugd (sinds z’n 8e)
Hendrix = eigen jeugd (sinds z’n 9e)
Bergwijn = eigen jeugd (sinds z’n 13e)
De Jong = gekocht voor 5,5 miljoen
Gakpo = eigen jeugd (sinds z’n 8e)

11 maart 2019 om 10:45

Het kapitaal zat op de bank. Het is wel zaak om na dit seizoen te kijken wie van de duurdere aankopen perspectief heeft en wie niet. Voor zo'n Guti bijvoorbeeld kun je nu nog een mooi bedrag krijgen, maar die moet niet nog een half jaar op de bank zitten.

Ajax heeft het heden , PSV de toekomst. Er lopen heel wat leuke spelers rond op de Herdgang. Persoonlijk hoop ik dat Zoet, De Jong , Lozano, Guereiro verkocht gaan worden. De nieuwe aanvalsleider wordt dan Lammers, de sluitpost Unnerstal en t middenveld wordt compleet vernieuwd met Guti, Ihataren, Rosario en Sadilek. Voorin Lammers en Bergwijn.

11 maart 2019 om 10:30

"persoonlijk hoop ik dat Zoet, De Jong , Lozano, Guereiro verkocht gaan worden."

PSV zal toch eerst een speler moeten hebben die Guereiro heet voordat ze 'm kunnen verkopen...

11 maart 2019 om 10:49

Ik heb de verheerlijking van Ajax-supporters met hun eigen jeugd nooit begrepen en dat ga ik nu ook niet doen met 'onze' PSV-talenten. Op de eerste plaats telt het kampioenschap, of dat met 11 jeugdspelers of met 11 buitenlandse aankopen gebeurt maakt me niet heel veel uit. Iets liever met eigen jeugd, maar winnen is het belangrijkste. het is wel fijn om te zien dat de huidige jeugdspelers kunnen aanhaken, dat is in het verleden wel eens anders geweest.

11 maart 2019 om 10:57

Lol zeg je nu. Totdat het misgaat. Persoonlijk kies ik een speler waarvan je mag verwachten dat hij wekelijks presteert ruim boven een (top)talent. Tadic boven Kluivert bijvoorbeeld. Met jonkies win je de oorlog niet. Heeft PSV zeer goed bewezen de afgelopen seizoenen en ook Feyenoord met Kuyt en Elia voorin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Brazilië
890 fans
Middenvelder, 39 jaar

In de wandelgangen

Zondag 21 juli
David de Gea gaat definitief een nieuw en verbeterd contract ondertekenen bij Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren