Supporter komt veld op tijdens derby en slaat Jack Grealish neer

Zondag, 10 maart 2019 om

De Engelse voetbalwereld is zondagmiddag opgeschrikt door een bizar incident in de Championship. Tijdens de derby tussen stadsgenoten Birmingham City en Aston Villa kwam een supporter van eerstgenoemde club het veld op. Hij deelde Jack Grealish van Aston Villa een klap van achteren uit op het hoofd, waarna hij door stewards werd meegenomen.

Het incident vond plaats in de tiende minuut van de wedstrijd die om 13.00 uur begon. Grealish ging na de klap naar de grond, maar werd overeind geholpen door spelers van beide clubs en kon verder voetballen. Een steward hield de hooligan in bedwang, geholpen door spelers van Aston Villa. "Wat bezielt je dan? Wat een malloot, zeg. Levenslang stadionverbod", reageert de commentator van Ziggo Sport.

De politie van West Midlands laat weten dat de raddraaier is gearresteerd. Voormalig middenvelder Darren Carter van Birmingham City reageert bij de BBC geschokt. "Natuurlijk is er rivaliteit en kun je gepassioneerd reageren, maar je moet nooit op het veld komen. Dit is duivels gedrag."

Het moment doet denken aan de bekerwedstrijd tussen Ajax en AZ in december 2011. Middenin de wedstrijd kwam een Ajax-supporter, die al een stadionverbod had en onder invloed was van diverse verdovende middelen, het veld op. Hij wilde doelman Esteban van AZ een trap in de rug geven, maar de Costa Ricaan wist de trap te ontwijken en schopte de hooligan tweemaal.Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door lilywhitenl)
10 maart 2019 om 13:40

Als deze meneer regelmatig naar het stadion komt om zijn club aan te moedigen dan is het inderdaad een ‘supporter’ ondanks zijn debiele actie. Laten we aub ophouden met elke keer dit soort onzin in een doofpot te gooien, voetbal heeft gewoon de meest tokkie en geweldadige supporters van alle sporten.

10 maart 2019 om 13:43

Nee voetbal heeft de meeste supporters, waardoor de kans groter is dat er een idioot tussen zit.

10 maart 2019 om 13:44

Dit is geen supporter, dit is een hooligan. Een supporter heeft het beste voor met zijn club, een hooligan is er alleen maar voor de sensatie en om te knokken met fans van de tegenstander.

10 maart 2019 om 13:54

Ach dit gebeurt 1 keer in de 5 jaar. Ga 1x op stap in Amsterdam en je vindt meerdere knokpartijen.

10 maart 2019 om 14:11

Jawel voetbal heeft de meeste tokkies op de tribune zitten. Vele andere sporten trekt een heel ander slag volk. In elk stadion die je binnen loopt zit wel een groep aan idioten bijna louter altijd met zwarte petjes en capuchons en zonnebrillen (het is gewoon winter mensen) (vaak de harde kern) die hun plek in deze maatschappij niet hebben gevonden en dan vervolgens het idee hebben dat ze 90 minuten lang in een stadion de baas van de wereld zijn en kunnen uithangen. Het is eigenlijk heel aandoenlijk en bijna komisch om zon tafereel te aanschouwen.

10 maart 2019 om 14:21

@suppyourlocal: maakt daar maar gewoon van. Je gaat uit en je vind meerdere knokpartijen.

10 maart 2019 om 15:14

Het ergste is nog dat die idioten gewoon goede banen hebben en dan dit als uitlaatklep zien. Uiteraard niet alle hooligans hebben goede banen, maar het zijn er wel veel... Dat maakt het voor mij nog meer onbegrijpelijk. Niet dat het goed zou zijn als het uitkeringstrekkers waren natuurlijk, maar veel van die gasten (ik ken er helaas een paar vanuit mijn omgeving) hebben gewoon hele goede banen.

10 maart 2019 om 15:35

En in de winter schijnt de zon nooit? 😎 maar ik begrijp je bedoeling 😉

Heel bizar! Levenslang stadionverbod en bij elke wedstrijd op moment van aftrappen melden op het bureau. Zulke idioten moet je keihard aanpakken

10 maart 2019 om 14:06

Ook gelijk een stadionverbod voor paar wedstrijden voor alle fans van de club. Want er waren serieus supporters die hem gingen aanmoedigen en gingen juichen toen ze m van het veld haalde. Wat een schande!

10 maart 2019 om 15:39

Uuhh, mag dit dan ook graag voor mensen die andere mensen zomaar neerslaan op straat? Bijvoorbeeld "supporter" die andere supporter aanvalt omdat die voor de andere is.

10 maart 2019 om 15:52

Stadionverbod? Ja, plus een bekeuring, (voorwaardelijke) celstraf, taakstraf of wat voor straf er nog meer op staat in de maatschappij.. Alleen een stadionverbod is bij lange na niet voldoende!

Wat een idioot, levenslang stadionverbod uitdelen!

Hoeveel kronkels heb je dan wel niet in je hersenpan zitten. Idioot. Gelukkig werkt een SV in Engeland net even wat anders dan in Nederland

10 maart 2019 om 13:37

leg is uit?

10 maart 2019 om 13:53

Iedere wedstrijd die zijn club speelt, moet hij zich op het politiebureau melden.

10 maart 2019 om 13:54

Dit geval levenslang stadion verbod. Elke wedstrijd melden op politiebureau en gevangenis straf wegens geweldpleging

10 maart 2019 om 13:56

De regels omtrent een stadionverbod in NL ken ik niet. Maar om een vergelijkbaar incident te noemen (fan rende het veld op om Lampard van Chelsea een klap te geven, hij miste, na een beker duel), kreeg de fan een 3 jaar landelijk stadionverbod en een levenslang verbod bij zijn club, waar het incident plaats vond.

Deze man krijgt waarschijnlijk een levenslang verbod en zal waarschijnlijk ook even de bak in gaan.

Helaas zijn er van deze sneue figuren bij die zichzelf “supporter” noemen en het daarmee ook verpesten voor de anderen die zich wel normaal gedragen en afhter hun club kunnen staan! Levenslang stadionverbod 15.000€ boete en een celstraf!

10 maart 2019 om 13:57

Kreeg Esteban geen rood en werd de wedstrijd daarop gestaakt?

10 maart 2019 om 14:04

Klopt, Verbeek haalde toen zn ploeg van het veld. Meest idiote rode kaart die ik ooit gezien heb (al zal het vast in het spelregelsboekje staan). Geniale actie van Esteban was dat ja, in elk geval gerechtvaardigd

Te bizar voor woorden. Volslagen idioot. Respect overigens dat Grealish nog vrij kalm reageert en geen gekke dingen doet (terwijl het best normaal zou zijn als je uit schrik en adrenaline wel anders reageert).

Toch eens ophouden dit soort volk supporters te noemen. Dit zijn randdebielen die je moet opsluiten op een donker kamertje..

Wat een idioot zeg. Die krijgt sws een levenslang stadionverbod.

Belachelijk natuurlijk. Dat je zoiets uberhaupt bedenkt alleen al... Ook raar van de stewards dat niemand hem tegen heeft gehouden, je speelt je grootste wedstrijd van het jaar, waar je weet dat er meer dan een hoop idioten op tribunes zitten, dan zet je toch extra stewards neer en letten ze toch goed op? Of ben ik nou zo gek..

10 maart 2019 om 13:53

Misschien moet je aantallen er eens bij halen.. er zijn zoveel mensen in zo'n stadium en die kun je moeilijk stuk-voor-stuk hun handje vasthouden. Een supporter kan altijd het veld op, echter doen ze het doorgaans in England niet wegens levenslang stadium verbod. Dacht dat er ook een flinke boete opstond.

Helaas zijn er mensen waarbij iets mis is gegaan, die kun je enkel tegenhouden door ze niet toe te laten of door ze achter glas te zetten, iets dat helaas nodig is hier in NL.

Hoe zou het leven van die "supporter" zijn. Plant hij dit van te voren? Werd het hem te veel tijdens de wedstrijd? Wat was zijn doel? Zou hij gedacht hebben aan de consequenties? Dacht hij er mee weg te komen? Ik heb zoveel vragen!

10 maart 2019 om 13:58

Teveel drank op voor de wedstrijd, misschien wat drugs erbij en het verstand van een pinda.

Naast een levenslang stadion verbod, dat je in engeland al krijgt als je het veld betreed volgens mij, moet deze mafketel gewoon opgepakt worden vanwege mishandeling.

10 maart 2019 om 15:56

Als die daarna ook nog geschopt wordt door een stewert, dan heb je een lekker dagje gehad. Geslagen door een spporter, geschopt door een steward en gescoord.. die verdiend een IF kaartje.

En dit is de reden waarom stewards vaak hardhandig optreden bij veld bestormers, ook al zijn het kinderen, en ook de reden waarom spelers veld bestormers niet knuffels en shirts moeten geven. Dat moedigt dit soort gedrag alleen maar aan. Het gaat 99 keer goed, maar er hoeft maar een keer een randdebiel tussen te zitten en het gaat helemaal fout.

Man man man. Waarom zijn er in het voetbal toch zoveel idioten. Wat denk hij ermee te kunnen bereiken. Je word in deze tijd met zoveel cameras en stewards langs het veld toch wel gepakt en bestraft. Dit is denk ik de enigste sport in de wereld waar dit zovaak voor komt. Misschien in Basketbal of American Football.

De Brexit zal wel teveel spanning met zich meebrengen. Schandalig natuurlijk. Gewoon via het civiel recht aanpakken naast een stadionverbod.

Wat een laffe herder zeg, ook nog van achteren... Hopelijk sluiten ze dit tuig op en nadien een levenslang stadionverbod!

Kreeg Esteban van AZ in de wedstrijd tegen Ajax niet een rode kaart van de scheids omdat hij de supporter die hem aan viel twee maal schopte?

10 maart 2019 om 13:58

Ja, helaas wel. Voor mij had hij de supporter verplicht de kleedkamer in gemoeten.. achja, die supporter was onder invloed van drugs, dan kan hij er niet veel aan doen opeens.

10 maart 2019 om 14:06

@walter

Dat klopt waarnaar Gertjan van de Beek met heel zijn team van het veld liep. Maar ik vond dat de scheidsrechter gewoon prima handelde. Bij de Esteban zat ook wel een steekje los. Die begon ook helemaal los te gaan. Er was echt geen sprake meer van zelfverdediging dan vind ik het echt iets anders.

Alle vormen van geweld gewoon bestraffen maar wel kijken naar de hoeveelheid geweld. Vind het te populistisch om direct te roepen dat het zwaar moet e.d. Gewoon kijken naar het vergrijp en daar een passende straf bij zoeken.

10 maart 2019 om 14:42

Bekijk het eens van Esteban’s perspectief. Uit het niets probeert er iemand in jouw rug een karatetrap te geven, en dan weet je niet of hij nog gewapend is met een mes of nog erger. Is gewoon een menselijke reactie dat je dan in de verdediging schiet.

Levenlange stadionverbod en als Grealish hier aangifte van doet kan er ook nog juridische stappen worden ondernomen tegen hem.

Ongelooflijk dat dit kan kan. Voor hetzelfde geld had die gast een mes mee. Supporter straffen en vervolgen zou ik zeggen. Voor de rest weet ik niet zo goed wat je hiermee moet. De club straffen vind ik ook weer niet eerlijk. Beveiliging opschroeven en als het nog een keer gebeurt maar weer hekken neerzetten. Spelers moeten veilig zijn!

Wat een idioot die kerel. Als hij trouwens een echte vent was geweest had hij het bij Akinfenwa, Van Dijk of een Barton moeten doen.

10 maart 2019 om 15:38

Haha bij Akinfenwa inderdaad! Die had de klap sowieso nauwelijks gevoeld en waarschijnlijk daarna even whack-a-mole gespeeld

Dan mag je van mij een voorbeeld nemen aan esteban

Levenslang stadionverbod geven en ook jaar de gevangenis in.

Dit heb ik nog nooit gezien, hij kon hem gewoon doodslagen of hersenschade bezorgen. Wat een zieke man, gevangenisstaf is op zen plaats

Enige manier om dit tegen te gaan is de club zwaar straffen. De club de dupe laten worden van deze actie. Want een persoon straffen helpt niet laat ze maar merken wat hun acties te weeg brengt. Ik stel voor punten straf, geen publiek en een geldstraf. Laat mensen maar bewuster worden van hun acties en welke gevolgen dit heeft.

Hij heeft geluk dat ie volledig mis slaat. Heeft er niemand een kaart gehad van aston villa?

Wat een idioot. Mooi dat Grealish zelf de 0-1 maakt zojuist. Ik ben benieuwd of die een gebaar heeft gemaakt met juichen aangezien die gele kaart heeft gekregen na de goal

10 maart 2019 om 15:01

Nee, hij kreeg geel vanwege het juichen met de fans

Mooi dat Grealish sportief wraak neemt door de winnende goal te maken.

Wat een malloot, zou zeggen levenslang stadion verbod

Gelukkig hebben ze in Engeland de voetbalwet, daar gebeurd nooit meer wat!

En het allerergste is nog dat er een steward is opgepakt omdat hij Grealish schopte na zijn doelpunt...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Birmingham City

Stand
Actuele wedstrijden

1 fan
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Zondag 15 september
Christian Eriksen is niet van plan om in te gaan op het aanbod van Tottenham Hotspur om zijn aflopende contract te verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren